Før vi går ind i denne sidste video i vores Role of Women-serie, er der et par ting, der vedrører den forrige video om lederskab, som jeg gerne vil diskutere meget kort.

Den første beskæftiger sig med nogle af de pushback, jeg har fået fra nogle seere. Dette er mænd, der i høj grad var uenige med tanken om, at kephalé betyder "kilde" snarere end "autoritet over". Mange deltog i ad hominem-angreb eller fremsatte bare grundløse påstande, som om de var evangeliets sandhed. Efter mange års udgivelse af videoer om kontroversielle emner er jeg vant til den slags argumentation, så jeg tager det bare med det samme. Det punkt, jeg ønsker at gøre, er imidlertid, at sådanne artikler ikke kun kommer fra mænd, der føler sig truet af kvinder. Ser du, hvis kephalé betyder "kilde", skaber det et problem for trinitariere, der tror på, at Jesus er Gud. Hvis Faderen er Sønnens kilde, så kom Sønnen fra Faderen, ligesom Adam kom fra Sønnen, og Eva kom fra Adam. Det sætter Sønnen i en underordnet rolle til Faderen. Hvordan kan Jesus være Gud, hvis han kommer fra Gud. Vi kan lege med ord som "skabt" versus "aflet", men i sidste ende, ligesom Evas skabelse adskiller sig fra Adams, ender vi stadig med, at en person kommer fra en anden, hvilket ikke passer med et trinitarisk syn.

Det andet element, jeg ville røre ved, er betydningen af ​​1 Korinther 11:10. I Ny Verden-oversættelsen lyder dette vers: “Derfor bør kvinden have et tegn på autoritet på hovedet på grund af englene.” (1 Korinther 11:10)

Den seneste version af New World Translation på spansk går endnu længere for at pålægge en ideologisk fortolkning. I stedet for ”autoritetstegn” læser det ”señal de subjección”, som oversættes til et ”tegn på underkastelse”.

Nu, i det interlinear, er der intet ord, der svarer til "tegn på". Her er hvad interlinjæren siger.

Berean Literal Bible lyder: “På grund af dette bør kvinden have autoritet på hovedet på grund af englene.”

King James Bible lyder: "Af denne grund bør kvinden have magt på hovedet på grund af englene."

Den engelske verdensbibel lyder: “Derfor bør kvinden have autoritet på hovedet på grund af englene.”

Så selv om det er acceptabelt at sige "autoritetssymbol" eller "autoritetstegn" eller "autoritetstegn" som andre versioner gør, er betydningen ikke så klar som jeg engang troede. I vers 5 skriver Paulus under inspiration, der giver kvinder autoriteten til at bede og profetere og derfor undervise i menigheden. Husk fra vores tidligere undersøgelser, at de korintiske mænd forsøgte at tage dette med det samme fra kvinderne. Så en måde at tage dette på - og jeg siger ikke, at dette er evangelium, bare en mening, der er værd at diskutere - er, at vi taler om et ydre tegn på, at kvinder har autoritet til at bede og forkynde, ikke at de er under autoritet. Hvis du går ind i et begrænset område i en regeringsbygning, har du brug for et pas, et badge, der tydeligt vises for at vise nogen, at du har autoritet til at være der. Myndigheden til at bede og undervise i menigheden kommer fra Jesus og placeres på kvinder såvel som mænd, og hovedbeklædningen, som Paulus taler om - det være sig et tørklæde eller langt hår - er et tegn på denne ret, denne autoritet.

Igen siger jeg ikke, at dette er kendsgerning, kun at jeg ser det som en mulig fortolkning af Paulus betydning.

Lad os nu komme ind på emnet for denne video, denne sidste video i denne serie. Jeg vil gerne starte med at stille et spørgsmål til dig:

I Efeserne 5:33 læser vi: "Ikke desto mindre skal også hver af jer elske sin kone, som han elsker sig selv, og konen skal respektere sin mand." Så her er spørgsmålet: Hvorfor bliver konen ikke bedt om at elske sin mand, som hun elsker sig selv? Og hvorfor bliver manden ikke bedt om at respektere sin kone? Okay, det er to spørgsmål. Men dette råd virker noget ujævnt, ville du ikke være enig?

Lad os svare på disse to spørgsmål indtil slutningen af ​​vores diskussion i dag.

For nu vil vi springe ti vers tilbage og læse dette:

“En mand er hustruens hoved” (Efeserne 5:23 NWT)

Hvad forstår du, at det betyder? Betyder det, at manden er chef for sin kone?

Du tror måske det. Når alt kommer til alt siger det foregående vers: "Lad hustruer underordne sig deres mænd ..." (Efeserne 5:22 NWT)

Men så har vi verset før det, der siger: "Vær underlagt hinanden ..." (Efeserne 5:21 NWT)

Så hvem er så chefen, hvis ægtefæller skal være underlagt hinanden?

Og så har vi dette:

”Kona udøver ikke myndighed over sin egen krop, men hendes mand gør det; ligeledes udøver manden heller ikke myndighed over sin egen krop, men hans kone gør. ” (1 Korinther 7: 4)

Det passer ikke med ideen om, at manden er chef, og at konen er den, der bliver bosset.

Hvis du finder alt dette forvirrende, er jeg delvist skylden. Ser du, jeg har udeladt noget kritisk. Lad os kalde det kunstnerisk licens. Men det ordner jeg nu. Vi starter tilbage i vers 21 i kapitel 5 i Efeserne.

Fra Berean Study Bible:

"Underkaster jer hinanden af ​​ærbødighed for Kristus."

Andre erstatter "frygt" med "ærbødighed".

 • "... vær underlagt hinanden i frygt for Kristus". (New American Standard Bible)
 • "Underkaste sig hinanden i frygt for Kristus." (Holman Christian Standard Bible)

Ordet er foboer, hvorfra vi får vores engelske ord, fobi, hvilket er en urimelig frygt for noget.

 • akrofobi, frygt for højder
 • arachnophobia, frygt for edderkopper
 • klaustrofobi, frygt for begrænsede eller overfyldte rum
 • ophidiophobia, frygt for slanger

Min mor led af den sidste. Hun ville blive hysterisk, hvis hun blev konfronteret med en slange.

Vi bør dog ikke tro, at det græske ord vedrører irrationel frygt. Tværtimod. Det refererer til en ærbødig frygt. Vi er ikke bange for Kristus. Vi elsker ham meget, men vi er bange for at mishage ham. Vi vil ikke skuffe ham, vel? Hvorfor? Fordi vores kærlighed til ham får os til altid at ønske at finde gunst i hans øjne.

Derfor underkaster vi os hinanden i menigheden og inden for et ægteskab på grund af vores ærbødighed, vores kærlighed til Jesus Kristus.

Så lige fra flagermusen starter vi med et link til Jesus. Det, vi læser i de følgende vers, er direkte knyttet til vores forhold til Herren og hans forhold til os.

Paul er ved at give os en ny måde at se vores forhold til vores medmennesker og vores ægtefælle på, og for at undgå misforståelse giver han os et eksempel på, hvordan disse forhold fungerer. Han bruger noget, vi forstår, for at hjælpe os med at forstå noget nyt, noget andet end det, vi er vant til.

Okay, næste vers:

"Hustruer, underkast jeres ægtemænd som for Herren." (Efeserne 5:22) Berean Study Bible denne gang.

Så vi kan ikke bare sige, "Bibelen siger, at hustruer skal underkaste sig mænd", kan vi? Vi er nødt til at kvalificere det, ikke? ”Hvad Herren angår”, står der. Underkastelse hustruer skal vise ægtemænd parallel til underkastelse, som vi alle giver til Jesus.

Næste vers:

"For manden er hustruens hoved, ligesom Kristus er kirkens hoved, hans legeme, hvoraf han er Frelseren." (Efeserne 5:23 BSB)

Paulus fortsætter med at bruge forholdet Jesus har til menigheden for at forklare, hvilken type forhold en mand skal have med sin kone. Han sørger for, at vi ikke går alene med vores egen fortolkning af forholdet mellem mand og kone. Han ønsker at binde det til det, der findes mellem vores Herre og kirkens legeme. Og han minder os om, at Jesu forhold til kirken indebærer, at han er dens frelser.

Nu ved vi fra vores sidste video, at ordet "hoved" på græsk er kephale og at det ikke betyder autoritet over en anden. Hvis Paulus talte om en mand, der havde myndighed over en kvinde og Kristus, der havde myndighed over menigheden, ville han ikke have brugt det kephale. I stedet ville han have brugt et ord som Exousia hvilket betyder autoritet.

Husk, vi læste netop fra 1 Korinther 7: 4, der taler om en kone, der har autoritet over sin mands krop og omvendt. Der finder vi ikke kephale (hoved) men verbets form af Exousia, "Autoritet over".

Men her i Efeserne bruger Paulus kephale som grækerne brugte metaforisk til at betyde "top, krone eller kilde".

Lad os nu dvæle ved det et øjeblik. Han siger, at "Kristus er kirkens hoved, hans legeme". Menigheden eller kirken er Kristi legeme. Han er hovedet, der sidder oven på kroppen. Paulus lærer os gentagne gange, at kroppen består af mange medlemmer, som alle værdsættes ens, skønt de adskiller sig meget fra hinanden. Hvis et medlem lider, lider hele kroppen. Stub din tå eller knus din lillefinger med en hammer, og du ved, hvad det betyder for hele kroppen, så lider.

Paulus gør denne analogi af, at medlemmerne af kirken er som de forskellige medlemmer af kroppen igen og igen. Han bruger det, når han skriver til romerne, korinterne, efeserne, galaterne og kolosserne. Hvorfor? At gøre et punkt, der ikke let kan forstås af mennesker, der er født og opvokset i regeringssystemer, der pålægger individet mange niveauer af autoritet og kontrol. Kirken skal ikke være sådan.

Jesus og kirkens legeme er ét. (Johannes 17: 20-22)

Nu har du, som medlem af kroppen, hvordan har du det? Føler du at Jesus kræver for meget af dig? Tænker du på Jesus som en hårdhåret chef, der kun bryr sig om sig selv? Eller føler du dig passet og beskyttet? Tænker du på Jesus som en person, der var villig til at dø for dig? Som en person, der tilbragte sit liv, ikke blev betjent af andre, men anstrengte sig for at tjene sin hjord?

Nu har I mænd forståelse for, hvad der forventes af jer som kvindens hoved.

Det er ikke engang, at du får lov til at lave reglerne. Jesus fortalte os, at "Jeg gør intet på min egen myndighed, men taler lige som Faderen lærte mig." (Johannes 8:28 ESV)

Det følger heraf, at ægtemænd har brug for at efterligne dette eksempel og ikke gøre noget på deres egen myndighed, men kun baseret på det, som Gud har lært os.

Næste vers:

"Nu som kirken underkaster sig Kristus, skal også hustruer underkaste sig deres mænd i alt." (Efeserne 5:24 BSB)

Igen foretages sammenligningen mellem kirken og Kristus. En hustru har ikke noget problem at underkaste sig en mand, hvis han handler som hoved på Kristi måde over menigheden.

Men Paul er ikke færdig med at forklare. Han fortsætter:

”Mænd, elsk jeres hustruer, ligesom Kristus elskede kirken og gav sig selv op til hende for at helliggøre hende ved at rense hende ved at vaske med vand gennem ordet og præsentere hende for sig selv som en herlig kirke uden plet eller rynke eller enhver sådan plet, men hellig og fejlfri. ” (Efeserne 5:24 BSB)

På samme måde vil en mand ønske at elske sin kone og give af sig selv med henblik på at helliggøre hende for at præsentere hende for verden som strålende, uden plet, rynke eller plet, men hellig og skyldfri.

Smukke ord med høj lyd, men hvordan kan en mand håbe at opnå dette på en praktisk måde i nutidens verden med alle de problemer, vi står over for?

Tillad mig at prøve at forklare det ud fra noget, som jeg oplevede i mit eget liv.

Min afdøde kone elskede at danse. Jeg var ligesom de fleste mænd tilbageholdende med at komme på dansegulvet. Jeg følte, at jeg så akavet ud, da jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle bevæge mig ordentligt til musikken. Ikke desto mindre besluttede vi at tage danselektioner, da vi havde midlerne. I vores første klasse af for det meste kvinder begyndte instruktøren med at sige: ”Jeg vil starte med mændene i gruppen, fordi selvfølgelig manden fører”, som en ung kvindelig studerende protesterede mod, “Hvorfor skal manden at føre?"

Det, der overraskede mig, var at alle de andre kvinder i gruppen lo af hende. Den stakkels ting så ret flov ud. Til sin tilsyneladende overraskelse fik hun ingen støtte fra de andre kvinder i gruppen. Da jeg lærte mere og mere om dans, begyndte jeg at se, hvorfor dette var tilfældet, og jeg kom til at se, at balsal er en usædvanlig god metafor for det mandlige / kvindelige forhold i ægteskabet.

Her er et billede af en balsalskonkurrence. Hvad bemærker du? Alle kvinderne er klædt i herlige kjoler, hver især forskellig; mens alle mændene er klædt som pingviner, identisk. Dette skyldes, at det er mands rolle at vise kvinden ud. Hun er fokus for opmærksomhed. Hun har de prangende, sværere træk.

Hvad sagde Paulus om Kristus og menigheden? Jeg kan godt lide gengivelsen af ​​vers 27 fra New International Version, "at præsentere hende for sig selv som en strålende kirke uden plet eller rynke eller nogen anden plet, men hellig og fejlfri."

Sådan er mands rolle over for sin kone i ægteskabet. Jeg tror, ​​at grunden til, at kvinder ikke har noget problem med tanken om, at mændene fører på dansegulvet, er at de forstår, at dans ikke handler om dominans. Det handler om samarbejde. To mennesker bevæger sig som en med det formål at producere kunst - noget smukt at se.

Her er hvordan det virker:

For det første udgør du ikke dansetrin i farten. Du er nødt til at lære dem. En anden har designet dem. Der er trin til hver type musik. Der er dansetrin til valsens musik, men forskellige trin til Fox Trav eller Tango eller Salsa. Hver type musik kræver forskellige trin.

Du ved aldrig, hvad bandet eller DJ'en skal spille næste gang, men er klar, fordi du har lært trinnet til enhver dans. I livet ved du aldrig, hvad der kommer næste; hvilken musik der skal spilles. Vi skal stå over for mange udfordringer i et ægteskab: økonomiske tilbageførsler, helbredsproblemer, familietragedie, børn ... om og om igen. Hvordan håndterer vi alle disse ting? Hvilke skridt tager vi for at håndtere dem på en måde, der giver ære i vores ægteskab? Vi udgør ikke trinnene selv. Nogen har designet dem til os. For en kristen, at nogen er Faderen, der har meddelt os alle disse ting gennem sin søn Jesus Kristus. Begge dansepartnere kender trinnene. Men hvilket skridt der skal tages til enhver tid, er op til manden.

Når manden tager føringen på dansegulvet, hvordan fortæller han kvinden, hvilket bestemt skridt de skal udføre næste gang? En grundlæggende bagud eller en klippe til venstre, eller en fremadgående progressiv, eller en promenade eller en underarms drejning? Hvordan ved hun det?

Han gør alt dette gennem en meget subtil form for kommunikation. Kommunikation er nøglen til et vellykket dansepartnerskab, ligesom det er nøglen til et vellykket ægteskab.

Det første de lærer mændene i danseklassen er danserammen. Mandens højre arm danner en halvcirkel med hånden hvilende på kvindens ryg i niveau med skulderbladet. Nu vil kvinden hvile sin venstre arm oven på din højre side med sin hånd på din skulder. Nøglen er, at manden holder armen stiv. Når hans krop drejer, drejer armen sig med den. Det kan ikke blive bagved, for det er bevægelsen af ​​hans arm, der leder kvinden ind i trappen. For at undgå at træde på hende læner han sig ind i hende, før han løfter foden. Han læner sig frem og træder derefter op. Han fører altid med venstre fod, så når hun føler ham læne sig frem, ved hun straks, at hun skal løfte sin højre fod og derefter bevæge sig baglæns. Og det er alt der er ved det.

Hvis hun ikke føler ham bevæge sig - hvis han bevæger sin fod, men ikke hans krop - vil hun blive trampet på. Det er ikke en god ting.

Så fast, men blid kommunikation, der er nøglen. Kvinden har brug for at vide, hvad manden har til hensigt at gøre. Så det er i ægteskab. Kvinden har brug for og ønsker at være i tæt kommunikation med sin ægtefælle. Hun ønsker at kende hans sind, at forstå hvordan han føler om tingene. I dans vil du bevæge dig som en. I livet vil du tænke og handle som en. Det er her, skønheden i et ægteskab ligger. Det kommer kun med tid og lang øvelse og mange fejltagelser - mange fødder, der bliver trampet på.

Manden fortæller ikke kvinden, hvad hun skal gøre. Han er ikke hendes chef. Han kommunikerer med hende, så hun føler ham.

Ved du hvad Jesus vil have af dig? Selvfølgelig, fordi han har fortalt os tydeligt, og mere, har han sat eksemplet for os.

Fra kvindens synspunkt skal hun nu arbejde på at bære sin egen vægt. I dans hviler hun let på hans arm. Formålet er kontakt til kommunikation. Hvis hun hviler armens fulde vægt på hans, træt han hurtigt ud, og hans arm vil falde. Selvom de arbejder som én, har hver deres vægt.

I dans er der altid en partner, der lærer hurtigere end den anden. En dygtig kvindelig danser vil hjælpe sin partner med at lære nye trin og bedre måder at føre, kommunikere på. En dygtig mandlig danser fører ikke sin partner i trin, som hun endnu ikke har lært. Husk, at formålet er at producere en smuk synkronicitet på dansegulvet og ikke flamme hinanden. Alt, der får en partner til at se dårligt ud, får dem begge til at se dårlige ud.

I dans konkurrerer du ikke med din kammerat. Du samarbejder med hende eller ham. I vinder sammen, eller I taber sammen.

Dette bringer os til det spørgsmål, jeg rejste i starten. Hvorfor bliver en mand bedt om at elske sin kone, som han selv, og ikke omvendt? Hvorfor bliver en kvinde bedt om at respektere sin mand og ikke omvendt? Jeg sagde det til dig, at hvad det vers faktisk fortæller os, er det samme fra to forskellige synspunkter.

Hvis du hører nogen sige, "fortæller du mig aldrig, at du elsker mig mere." Vil du straks antage, at du hører en mand tale eller en kvinde?

Forvent ikke din kone at forstå, at du elsker hende, medmindre du konstant styrker det med åben kommunikation. Fortæl hende, at du elsker hende, og vis hende, at du elsker hende. Store grandiose bevægelser er ofte mindre vigtige end mange små gentagne. Du kan danse en hel dans med blot et par grundlæggende trin, men du fortæller verden hvordan du har det ved at vise din dansepartner, og vigtigere, du viser hende, hvordan du har det med hende. Find vejen hver dag for at vise, at du elsker hende lige så meget som du elsker dig selv.

Hvad angår den anden del af dette vers om at vise respekt, har jeg hørt det siges, at alt, hvad Fred Astaire gjorde, gjorde Ginger Rogers også, men i høje hæle og bevæger sig baglæns. Dette skyldes, at parret i en dansekonkurrence mister point for kropsholdning, hvis de ikke står over for den rigtige vej. Bemærk, at manden står over for den måde, de bevæger sig på, fordi han skal undgå kollisioner. Kvinden ser imidlertid hvor de har været. Hun bevæger sig bagud blind. For at gøre dette skal hun have absolut tillid til sin partner.

Her er et scenarie: Et nyligt gift par har en utæt vask. Manden arbejder nedenunder med sine skruenøgler, og konen står ved at tænke: "Ah, han kan gøre hvad som helst." Blink frem et par år. Samme scenario. Manden er under vasken og prøver at rette lækagen. Kona siger: "Måske skulle vi ringe til en blikkenslager."

Som en kniv til hjertet.

For mænd handler kærlighed kun om respekt. Jeg har set kvinder arbejde på noget, når en anden kvinde kommer ind i gruppen og giver et forslag til, hvordan man gør tingene bedre. De lytter og sætter pris på rådene. Men det ser du ikke så meget hos mænd. Hvis jeg går ind på en ven og laver noget og straks giver råd, går det måske ikke så godt. Jeg viser ham ikke respekt. Jeg viser ham ikke, at jeg stoler på, hvad han laver. Hvis han beder om råd, fortæller han mig, at han respekterer mig, respekterer mit råd. Sådan binder mænd sig.

Så når Efeserne 5:33 beder kvinder om at respektere deres ægtemænd, siger det faktisk det samme som det siger til ægtemændene. Det siger, at du skal elske din mand, men det fortæller dig, hvordan du udtrykker den kærlighed på en måde, som en mand vil forstå.

Når min afdøde kone og jeg dansede, ville vi ofte være på et overfyldt dansegulv. Jeg bliver nødt til at være klar til at skifte til et andet trin for at undgå en kollision, med et øjebliks varsel. Nogle gange skulle jeg vende om, men så ville jeg gå baglæns, og jeg ville være blind, og hun ville se. Hun kan måske se os ved at kollidere med et andet par og trække os tilbage. Jeg ville føle hendes modstand og vide at stoppe eller at skifte til et andet trin med det samme. Den subtile kommunikation er en tovejs gade. Jeg skubber ikke, jeg trækker ikke. Jeg bevæger mig bare, og hun følger, og omvendt.

Hvad sker der, når du kolliderer, hvilket sker fra tid til anden. Du kolliderer med et andet par, og du falder? Korrekt etikette opfordrer manden til at bruge sin større masse til at dreje, så han er nedenunder for at dæmpe Womsn's fald. Igen ofrede Jesus sig selv for menigheden. En mand skal være villig til at tage efteråret for konen.

Hvis du nogensinde bekymrer dig om, at du ikke gør hvad du skal for at få ægteskabet til at fungere som mand eller hustru, så se på eksemplet, som Paulus giver os om Kristus og menigheden. Find en parallel der til din situation, og du vil se, hvordan du løser problemet.

Jeg håber, at dette rydder noget af forvirringen omkring lederskab. Jeg har udtrykt en række personlige meninger baseret på min erfaring og forståelse. Jeg har beskæftiget mig med nogle generaliteter her. Forstå venligst, at dette er forslag. Tag dem eller efterlad dem, som du finder det passende.

Tak fordi du så med. Dette afslutter serien om kvinders rolle. Se efter en video fra James Penton, så går jeg ind på emnet om Jesu natur og spørgsmålet om treenighed. Hvis du gerne vil hjælpe mig med at fortsætte, er der et link i beskrivelsen af ​​denne video for at lette donationer.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  14
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x