„Jesus fortsatte med fremskridt i visdom og fysisk vækst og til fordel for Gud og mennesker.“ - LUKAS 2:52

 [Undersøgelse 44 fra ws 10/20 s. 26. december - 28. januar 03]

 

Dette er faktisk et vigtigt spørgsmål for alle forældre. Alle kristne ønsker, at deres børn skal vokse op med tro på Gud og tro på Jesus Kristus. Det er også et seriøst emne og skal behandles som sådan.

Hvorfor siger studieartiklen i starten af ​​afsnit 5, ”Bemærk at Jehova ikke valgte velhavende forældre til Jesus. ”? Hvilken relevans har denne erklæring for emnet for artiklen? Eller forsøger organisationen at antyde at have “velhavende forældre”Eller forældre, der ikke er fattige, vil være mindre vellykkede eller mindre i stand til at opdrage deres børn til at tjene Gud?

Studieartiklen hengiver sig derefter til formodning og spekulation for at understrege, at Joseph og Maria var fattige. Sandt nok ved vi, at de var fattige på tidspunktet for Jesu fødsel (Lukas 2:24). De citerer dette skriftsted. Men så fortsætter de med at sige, ”Joseph måske har haft en lille butik ved siden af ​​hans hjem i Nazareth"(Fed tilføjet). Hvis han var så fattig hele sit liv, som de synes at ville implicere, havde han måske ikke en lille butik, da han ikke havde råd til at bygge en! Artiklen hævder derefter, “Deres familie må have været enkel, især da familien voksede i størrelse til at omfatte mindst syv børn”. I det mindste her antager Organisationen en rimelig antagelse, men virkeligheden er, at vi virkelig ikke ved det. Derfor, og bemærk, at dette er en antagelse baseret på et typisk liv, hvis Joseph var i sine tidlige 20'ere, da han giftede sig med Maria, og Jesus blev født, ville han sandsynligvis ikke have været en etableret tømrer. Da han blev ældre, kunne han være blevet velkendt og meget dygtig og meget efterspurgt med en god indkomst, som faktisk gjorde det muligt for ham at forsørge en familie på 7. Faktisk kunne vi argumentere eller gætte yderligere, at hvis Joseph var en god far, ville han have bragt 7 børn til verden, som han ikke kunne forsørge ordentligt? Faktum er, at vi simpelthen ikke ved det, og især er spekulationerne i undersøgelsesartiklen dårligt gennemtænkt, hvilket får en til at undre sig over, hvad organisationens intentioner er med at komme med denne erklæring. Kan det være at foreslå at du er Jehovas Vidner, du skal acceptere og sandsynligvis vil være fattig?

Punkt 6 forkæler mere spekulation, igen, intet at gøre med at hjælpe børn eller Jesus med at vokse op for at tjene Gud. Det siger om tabet af sin far Joseph ”Sådan et tab kan have betød, at Jesus, den ældste søn, måtte overtage familievirksomheden. ” (fed voresciterer Markus 6: 3 til støtte for dette. Alt, hvad Markus 6: 3 fortæller os, er at Jesus var tømrer, intet andet.

Punkt 7 indeholder i det mindste god stof til eftertanke:

"Hvis du er et ægtepar og gerne vil have børn, så spørg dig selv: 'Er vi den slags ydmyge, åndeligt indstillede mennesker som Jehova vælger at passe på et dyrebart nyt liv?' (Sl. 127: 3, 4) Hvis du allerede er forælder, så spørg dig selv: 'Lærer jeg mine børn værdien af ​​hårdt arbejde?' (Præd.3: 12, 13) 'Gør jeg mit bedste for at beskytte mine børn mod de fysiske og moralske farer som de kan støde på i Satans verden?' (Ordsp. 22: 3) Du kan ikke beskytte dine børn mod alle de udfordringer de måtte stå over for. Det er en umulig opgave. Men du kan gradvist og kærligt forberede dem på livets virkelighed ved at lære dem hvordan man vender sig til Guds ord for at få råd. (Læs Ordsprogene 2: 1-6.) For eksempel, hvis en slægtning vælger at afvise ægte tilbedelse, skal du hjælpe dine børn med at lære af Guds ord hvorfor det er så vigtigt at forblive loyal over for Jehova. (Sl.31: 23) Eller hvis døden kræver en elsket, skal du vise dine børn hvordan de kan bruge Guds ord til at klare sorg og finde fred. 2 Kor. 1: 3, 4; 2 Tim. 3:16. ”

I forhold til spørgsmålet “Gør jeg mit bedste for at beskytte mine børn mod de fysiske og moralske farer, som de kan støde på i Satans verden? '” du skal også stille spørgsmålet: Lærer jeg mine børn at afvise ethvert forsøg på at misbruge dem, hvad enten det er fra en forælder, stedforælder eller nogen de kender i menigheden, selvom en ældste eller anden udpeget person eller i skolen? Faktisk, hvis dit barn har to kærlige, gudfrygtige forældre, og begge forældre elsker hinanden, vil de foreninger, hvor det vil stå over for den største risiko for udsættelse for en pædofil, være inden for Jehovas Vidners menighed. Hvorfor? På grund af den hemmeligholdelse, der er omkring sådanne beskyldninger, og den tid, der er brugt i selskab med kolleger, og de muligheder, som visse aktiviteter giver pædofile til at pleje dit barn, såsom at arbejde alene med dit barn i felttjenesten. Desværre er det tilfældet i disse dage, at du aldrig bør lade dit barn være alene med et menighedsmedlem, hvor det er uden for dit syn og potentielt uden for din hørelse. Ellers kunne de plejes uden din viden. Bare fordi personen er ældste, menighedstjener, pioner eller kredstilsynsmand og menes at være åndeligt indstillet, er ingen garanti, da mange gennem årene har fundet ud af det til skade for dem selv og deres børn.

Formodningerne om Jesu barndom fortsætter i afsnit 9. Den hævder, ”Joseph og Mary valgte at opretholde en god åndelig rutine som familie. ” Mens vi bestemt håber det, og Jesus tydeligvis havde lært skrifterne godt, har vi ingen beviser for eller imod dette påstand eller for den sags skyld det påstand, der følger, hvilke formodninger, ”De deltog uden tvivl ugentligt i møderne i synagogen i Nazareth,…“. Faktisk er viden om, hvordan synagoger fungerede tilbage i det første århundrede e.Kr., ujævn og ufuldstændig og ofte spekulation.[I] Mødtes de ugentligt, og hvad var formatet for disse sammenkomster? Vi kan simpelthen ikke være sikre.

Er grunden til denne spekulation for at holde det psykologiske pres på brødrene og søstrene på et tidspunkt, hvor fremmødet falder? Du kan blive fristet til at tro, at det er tilfældet!

Punkt 10 fortæller derefter sine læsere det “En af de mest værdifulde lektioner, som du kan lære dem, er, hvordan man holder en god åndelig rutine for studier, bøn, møder og deltagelse i forkyndelsen.” Det er baseret på en række store antagelser, såsom:

 • at man studerer Bibelen snarere end menneskeskabte publikationer,
 • at materialet, der blev præsenteret på møderne, ikke lærer usandheder og vrider det, som Bibelen lærer og
 • at man som et resultat er i stand til at undervise og forkynde Sandheden til andre.

 Sandsynligvis den mest værdifulde lektion, du kan lære dig selv og dine børn, er eksemplet med berøerne, indeholdt i følgende skriftsted Apostelgerninger 17:11, der fortæller os: "Nu var sidstnævnte [jøder i den berøiske synagoge] mere ædle sind end dem i Thessalonika, for de modtog ordet med den største iver i sindet og undersøgte dagligt Skriften om, hvorvidt disse ting var sådan." Apostelen Paulus blev ikke fornærmet af disse berøiske jøder, men han roste dem snarere for at være flittige med at prøve, om det, han prædikede for dem, faktisk var sandt. Hvor i modsætning til det styrende råd og de ældste i dag, der er mere tilbøjelige til at undgå dig eller beskylde dig for frafald og mangler tro på Guds udnævnelse af dem og Organisationen.

 Endnu en gang tages der ikke hensyn til den globale pandemi i Covid-19 i artiklen, som var godt i gang, da Vagttårnsartiklen sandsynligvis blev skrevet. (Selvom det blev skrevet før pandemien, skulle det have været revideret for at sikre, at det stadig var relevant). Punkt 11 foreslår at besøge et betelhjem sammen som en familie, støtte teokratiske byggeprojekter, forkynde i et sjældent bearbejdet område. Det følger op ved at sige, at “Familier, der vælger disse aktiviteter, skal bringe økonomiske ofre, og de vil sandsynligvis stå over for nogle udfordringer. ”. I disse tider med pandemien har mange mistet eller mister deres job. Men her bliver de bedt om at bringe økonomiske ofre ud over dem, de allerede står over for på grund af pandemien.

Den triste kendsgerning er, at langt størstedelen af ​​Jehovas Vidner er i de lavtlønnede servicejob, der er det første offer for enhver økonomisk afmatning, hvad enten det er vinduesrengøring, kontorrengøring, butiksarbejde eller deltidsarbejde. De vil også typisk have ringe eller ingen besparelser væk for at hjælpe dem gennem disse vanskelige tider. Når job bliver tilgængelige, fordi de har ringe eller ingen kvalifikationer, vil de ligeledes undlade at blive genansat eller være ledige i meget længere tid. Bærer ikke alle disse forslag kendetegnene for en uhyggelig, kærlig organisation, der kun fremmer sine egne interesser under dække af at være Guds interesser. På sådanne tidspunkter burde de mindske byrderne for brødrene og søstrene. Men i den månedlige udsendelse i december 2020 ser Anthony Morris III ud som om han deler deres lidelse? Det eneste, han ser ud til at lide, er at bære en betydelig mængde ekstra vægt rundt.

 

Punkt 17 bruger Jesu eksempel til at antyde det under overskriften "Beslut hvem du vil tjene", at "Så vil du være i stand til at træffe den vigtigste beslutning i dit liv, beslutningen om at tjene Jehova. (Læs Josva 24:15; Prædikeren 12: 1) “. Sandt nok tjente Jesus Jehova og gennemførte sin hensigt og vilje med ham. Israelitterne og jøderne tjente Jehova (noget af tiden), fordi de som nation havde indviet sig til Jehova, men det var ikke tilfældet med de kristne. De kristne skulle være vidner om Jesus, og at han var redningsmidlet. Jøderne tjente Jehova, men de fleste accepterede ikke Kristus. Bliver du som et vidne sat i en lignende stilling uden at du er klar over det? Hvorfor stod der ikke i afsnittet “beslutningen om at tjene Jehova og Jesus Kristus”? Mens studieartiklen henviser til Jesus som et eksempel, er det kun i sammenhæng med at være en hårdtarbejdende, tage sig af familiens ansvar og adlyde Gud. Det siger intet om at have tro på Jesus og hans frelse for menneskeheden gennem hans død og opstandelse.

Endelig giver afsnit 18 en anden skrå fortolkning af et skriftsted, denne gang 1 Timoteus 6: 9-10. De hævder, “I virkeligheden stikker de, der fokuserer på materielle mål, 'overalt med mange smerter' ”. Paulus skrev til Timoteus ”De der er bestemmes at være rig falder i fristelse og en snare ... For elsker af penge er en rod af alle mulige skadelige ting ... og har stukket sig selv overalt med mange smerter. ” Der er en verden af ​​forskel mellem dem, der midlertidigt kan fokusere på materielle mål for at sikre, at de for eksempel kan forsørge deres nuværende eller fremtidige familie, og dem, der er fast besluttet på at være rige og elsker penge. Men snigende foreslår organisationen, at enhver koncentration om materielle mål er smertefuld og farlig, når det er langt fra tilfældet.

Bibelen giver snarere en afbalanceret holdning i Ordsprogene 30: 8, når den siger: "Giv mig hverken fattigdom eller rigdom." Hvor meget bedre er Ordsprogens visdom end Organisationens forslag, der fører alle dem, der adlyder Organisationen, ind i eller tæt på fattigdom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[I] Smith, JA "Den gamle synagoge, den tidlige kirke og sang." Musik & brevevol. 65, nr. 1, 1984, side 1. JSTOR, www.jstor.org/stable/736333. Adgang til 18. december 2020.

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  2
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x