"Gå derfor og gør disciple ... og lær dem at holde alt, hvad jeg har befalet jer." Mattæus 28: 19-20

 [Undersøgelse 45 fra ws 11/20 s.2 04. januar - 10. januar 2021]

Artiklen starter korrekt med at sige, at Jesus havde noget vigtigt at fortælle dem i Mattæus 28: 18-20

For mange Jehovas Vidner vil ordene straks påkalde tanken om at de er forpligtet til at forkynde snarere end at fokusere på det Jesus faktisk bad os om at gøre?

Du undrer dig måske over, hvorfor jeg ville komme med en sådan erklæring. Jesus siger tydeligt, at vi skal lære folk fra nationerne og gøre disciple, ikke? Det er tydeligt, at dette er skriftets fokus?

Lad os se skriftstedet i sin helhed, inden jeg udvider mig yderligere.

"18  Jesus nærmede sig og talte til dem og sagde: „Al myndighed er blevet givet mig i himlen og på jorden. 19  Gå derfor ud og gør disciple af folk fra alle nationerne og døb dem i Faderens og Sønnens og den hellige ånds navn.20  og lærte dem at holde alt, hvad jeg har befalet jer. Og se! Jeg er med jer alle dage indtil afslutningen af ​​tingenes ordning. ”  Matthew 28: 18-20

Har du bemærket, hvad Jesus siger, at vi skulle gøre, når vi har gjort folk til disciple? Han siger, at vi skal lære dem at observere eller adlyde alle de ting, han har befalet os.

I cirkulær forstand kan ordet adlyde have en negativ konnotation. Nogle gange som et resultat af, hvordan menneskelige ledere, love og regler kan være urimeligt begrænsende. Alligevel er ordet "adlyd" brugt af Jesus "tērein ” fra ordet “teros ” hvilket betyder "at beskytte", "at notere" og i forlængelse "at holde tilbage".

Hvad der slår tydeligt frem fra ordet "vagt" er, at vi kun ville være villige til at beskytte noget af værdi. Vi ville kun være villige til at tage noget vigtigt til efterretning og holde noget tilbage, vi elskede. Når vi begynder at tænke på Jesu ord i denne sammenhæng, indser vi, at vægten i disse ord virkelig er at hjælpe mennesker med at værdsætte Jesu lære. Hvilken dejlig tanke.

Det kan også forklare hvorfor Jesus, apostlene eller kristne i det første århundrede ikke var ordinerende for, hvordan dette ville blive gjort. Fokus er på at indgyde en forståelse for hvad Jesus havde lært sine disciple frem for at gå ud og forkynde i timevis uden noget positivt resultat.

Med denne tanke i tankerne skal du bemærke, at denne gennemgangsartikel vil forsøge at besvare 3 spørgsmål som anført i afsnit 2; For det første skal vi ud over at undervise nye disciple om Guds krav til nye disciple? For det andet, hvordan kan alle forkyndere i menigheden bidrage til åndelig vækst hos bibelstudenter? For det tredje, hvordan kan vi hjælpe inaktive trosfæller til at deltage igen i arbejdet med at gøre disciple?

Tanken i afsnit 3 om, at vi ikke kun skal undervise, men også vejlede vores studerende, er en vigtig. Hvorfor? En guide er ikke altid lærerig, men kan stadig tilbyde værdifuld råd og lektioner for sit publikum.

På mange måder som en rejseguide på en ferie eller på en spilkørsel forstår vi, at vi har brug for at forklare “reglerne”, Jesu befaling til dem, som vi forkynder for. En guide forstår imidlertid, at for at folk kan nyde turen, har de brug for en vis grad af frihed til at udforske og fuldt ud værdsætte, hvad de lærer eller udforsker. Guiden er ikke der for at politi turisten. Han forstår, at han har begrænset autoritet, og han har at gøre med frie moralske agenter. Når vi vejleder og giver folk mulighed for fuldt ud at forstå værdien af ​​Jesu lære og se de positive resultater ved at anvende disse principper i deres eget liv, så er vi gode guider.

Dette bør være den tilgang, som organisationen tager hen imod spiritualitet. De ældste og det styrende organ bør være guider, ikke politimænd eller diktatorer i spørgsmål om samvittighed.

Punkt 6 siger, at ideen om at deltage i forkyndelsen kan være skræmmende for nogle studerende. Er det ikke på grund af den ordinerende karakter at skulle gentagne gange banke på døre i det samme kvarter, hvor folk har udtrykt deres modvilje mod JW'er? Hvor folk tidligere har angivet, at de foretrækker ikke at engagere sig med mennesker, der ikke er indforstået med at høre et andet synspunkt? Og hvad med den kontroversielle doktrinære lære om sager, der skal overlades til den enkelte samvittighed som at gå på skoledanse, spille sport, vælge cirkulær uddannelse og blodtransfusioner? Hvis du voksede op som Jehovas Vidne, kan du huske, hvor svært det var for dig at forklare Organisationens holdning til nogle af disse spørgsmål. Kan du forestille dig, hvor skræmmende det er for en ny studerende at forklare sin tro på sådanne doktriner?

Afsnit 7 siger, at vi skal vise eleven traktaterne i undervisningsværktøjskassen og lade dem vælge dem, der ville være tiltalende for deres venner, kolleger og slægtninge. Der er ikke noget galt med dette forslag, forudsat at det læremiddel, vi bruger, ikke er i modstrid med skrifterne. Problemet er, at Vagttårnets organisation bruger sin publikation til at sprede læresætninger, lave ubegrundede fortolkninger af begivenheder, fejlagtigt fortolke eller misbruge visse skrifter og tvinge folk til at acceptere deres lære som sandhed snarere end at drage konklusioner baseret på Bibelen. Et simpelt eksempel er henvisningen til en udøbt udgiver. Jeg udfordrer alle, der læser denne artikel, til at finde det bibelske grundlag for at have en udøbt eller døbt forkynder.

HVORDAN SAMLINGEN HJÆLPER Bibelstudenterne til at udvikle sig

Spørgsmålet til afsnit 8 stiller “Hvorfor er det vigtigt, at vores studerende udvikler stærk kærlighed til Gud og til sin næste?"  Det første punkt, der er rejst i afsnit 8, er i Mattæus 28 Jesus instruerede os i at lære andre at observere alle de ting, han befalede os at gøre. Disse inkluderer de to største befalinger om at elske Gud og elske din næste. Bemærk dog den røde sild i sætningen: "Det inkluderer bestemt de to største befalinger - at elske Gud og elske næste -begge er tæt forbundet med forkyndelsen og discipledannelsen" [fed vores]. “Hvad er forbindelsen? Et hovedmotiv for at deltage i forkyndelsesarbejdet er kærlighed - vores kærlighed til Gud og vores kærlighed til næste ”. Ideen fremført af begge udsagn er en ædel idé. De to største bud er centrale for Jesu lære og kærlighed skal være den primære motivation for at forkynde for andre. Men Jehovas Vidners discipelskabende arbejde fokuserer virkelig på dem, du er villig til at blive omvendt i stedet for at lære folk at elske Gud og deres næste eller observere '.vagt'Kristi lære.

Tag for eksempel disse ord fra Vagttårnet fra oktober 2020 fra artiklen Hvordan man gennemfører et bibelstudium, der fører til dåb - XNUMX. del; afsnit 12 siger: ”Tal åbent om kristen indvielse og dåb. Når alt kommer til alt, er vores mål med at gennemføre et bibelstudium at hjælpe en person til at blive en døbt discipel. Inden for få måneder efter at have haft et regelmæssigt bibelstudium og især efter at være begyndt at deltage i møder, bør den studerende forstå at formålet med bibelstudiet er at hjælpe ham med at begynde at tjene Jehova som et af hans vidner. ” Afsnit 15 siger: “Analyser regelmæssigt de fremskridt, som den studerende gør. Udtaler han for eksempel sine følelser for Jehova? Beder han til Jehova? Kan han lide at læse Bibelen? Deltager han regelmæssigt på møderne? Har han foretaget de nødvendige ændringer i sin livsstil? Er han begyndt at dele det, han lærer, med sin familie og venner? Vigtigst, ønsker han at blive et af Jehovas Vidner? [fed vores]. Så det at blive Jehovas Vidne er langt vigtigere end at læse Bibelen, bede til Jehova eller foretage ændringer i din livsstil? Kan det virkelig være tilfældet for kristne? Et andet punkt at bemærke i den mangelfulde ræsonnement er, hvordan ville du vide, om nogen virkelig beder til Gud? Vil du spørge dem? Hvad med at dele deres tro med familie og venner, vil du aflytte deres samtaler? Igen kræver rådgivningen til forlagene, at læreren er politimand snarere end en guide.

Selv om det også er sandt, at kærlighed til næste kan være en motiverende faktor for nogle vidner, går mange Jehovas vidner ud på marken for at undgå at blive klassificeret som uregelmæssige forkyndere eller på grund af de konstante påmindelser om at forkyndere skal gøre mere for “Jehova og hans organisation ”. I en nylig meddelelse fra midtugen blev der læst en erklæring om, at organisationen har lavet en 'kærlig' ordning, så de, der rapporterer så lidt som 15 minutter om måneden, kan undgå at blive uregelmæssige forkyndere. Udover hele forestillingen om at rapportere og være uregelmæssige forkyndere uden bibelsk grund, er der intet kærligt ved at forvente, at folk forkynder under en global pandemi, hvor folk har mistet deres kære, levebrød og har øget bekymring for deres eget helbred.

De tre punkter, der er bragt i boksen, er nyttige at overveje, når du underviser:

  • Tilskynd dem til at læse Bibelen,
  • Hjælp dem meditere over Guds ord,
  • Lær dem at bede til Jehova.

Alle meget gode point.

HJÆLP INAKTIVE MED AT DELE IGEN

Afsnit 13 - 15 taler om inaktive. I denne sammenhæng henviser det til dem der er stoppet med at deltage i forkyndelsen. Forfatteren sammenligner inaktive med de disciple der forlod Jesus da han var ved at blive dræbt. Derefter opfordrer forfatteren forkyndere til at behandle inaktive på samme måde som Jesus behandlede de disciple der opgav ham. Sammenligningen er problematisk, for det første fordi den skaber det indtryk, at man 'inaktiv' har forladt deres tro. For det andet fordi det ignorerer det faktum at der kan være gyldige grunde til at folk er ophørt med at deltage i forkyndelsesarbejdet i Jehovas Vidner.

Konklusion

Ingen nye oplysninger bringes ud i Vagttårnet om, hvordan vi lærer mennesker at følge Kristi lære. Artiklen fortsætter med tendensen i de seneste artikler for yderligere at understrege behovet for at Jehovas Vidner forkynder og konverterer flere mennesker til Vidner. På trods af den globale pandemi i øjeblikket og de problemer, som udgivere oplever, er rapporteringen af ​​timer fortsat af primær betydning for organisationen.

 

 

4
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x