https://youtu.be/ya5cXmL7cII

Den 27. marts i år mindes vi mindesmærket om Jesu Kristi død online ved hjælp af Zoom-teknologi. I slutningen af ​​denne video deler jeg detaljerne om, hvordan og hvornår du kan deltage i os online. Jeg har også lagt disse oplysninger i beskrivelsesfeltet i denne video. Du kan også finde det på vores websted ved at navigere til beroeans.net/meetings. Vi inviterer enhver, der er en døbt kristen, til at slutte sig til os, men denne invitation er især rettet mod vores tidligere brødre og søstre i organisationen af ​​Jehovas Vidner, der har indset eller kommer til at indse vigtigheden af ​​at tage de emblemer, der repræsenterer kød og blod fra vores forløser. Vi ved, at dette ofte kan være en vanskelig beslutning at nå på grund af magten i årtier med indoktrinering fra Vagttårnets publikationer, der fortæller os, at deltagelse kun er for nogle få tusinde individer, men ikke for de millioner af andre får.

I denne video vil vi overveje følgende:

 1. Hvem skal virkelig tage af brød og vin?
 2. Hvem er de 144,000 og den “store skare af andet får”?
 3. Hvorfor deltager ikke de fleste Jehovas Vidner?
 4. Hvor ofte skal vi mindes Herrens død?
 5. Endelig, hvordan kan vi deltage i mindesmærket 2021 online?

På det første spørgsmål, "Hvem skal virkelig spise af brødet og vinen?", Begynder vi med at læse Jesu ord i Johannes. (Jeg vil bruge New World Translation Reference Bible i hele denne video. Jeg stoler ikke på nøjagtigheden af ​​2013-versionen, det såkaldte Silver-sværd.)

”Jeg er livets brød. DINE forfædre spiste manna i ørkenen og dog dog. Dette er brødet, der kommer ned fra himlen, så nogen kan spise af det og ikke dø. Jeg er det levende brød, der kom ned fra himlen; hvis nogen spiser af dette brød, skal han leve for evigt; og faktisk er det brød, jeg vil give, mit kød til fordel for verdens liv. " (Johannes 6: 48-51)

Det er ret tydeligt ud fra dette, at vi skal leve for evigt - noget vi alle gerne vil gøre, ikke? - vi er nødt til at spise af det levende brød, som er det kød, Jesus giver på verdens vegne.

Jøderne forstod ikke dette:

“. . . Derfor begyndte jøderne at stride mod hinanden og sagde: "Hvordan kan denne mand give os sit kød at spise?" I overensstemmelse hermed sagde Jesus til dem: "Sandelig siger jeg jer, medmindre I spiser menneskesønnens kød og drikker hans blod, har I intet liv i jer selv." (Johannes 6:52, 53)

Så det er ikke kun hans kød, vi skal spise, men også hans blod, som vi skal drikke. Ellers har vi intet liv i os selv. Er der nogen undtagelse fra denne regel? Gør Jesus foranstaltninger til at en gruppe kristne ikke behøver at tage del i sit kød og blod for at blive frelst?

Jeg har ikke fundet en, og jeg udfordrer nogen til at finde en sådan bestemmelse forklaret i organisationens publikationer, langt mindre i Bibelen.

Nu forstod størstedelen af ​​Jesu disciple ikke og blev fornærmet af hans ord, men hans 12 apostle forblev. Dette fik Jesus til at stille et spørgsmål af de 12, svaret som praktisk talt ethvert Jehovas vidne, jeg har bedt, bliver forkert.

“. . På grund af dette gik mange af hans disciple hen til de ting, der var bagved, og ville ikke længere gå med ham. Derfor sagde Jesus til de tolv: "I vil heller ikke gå, gør I ikke?" "(Johannes 6:66, 67)

Det er meget sikkert, at hvis du stillede dette spørgsmål til nogen af ​​dine vidner eller slægtninge, ville de sige, at Peters svar var: "Hvor skal vi ellers hen, Herre?" Imidlertid var det virkelige svar: ”Herre, hvem skal vi gå hen til? Du har ord fra evigt liv ... ”(Johannes 6:68)

Dette er en meget vigtig skelnen, fordi det betyder, at frelse ikke kommer fra at være et sted, ligesom inde i en "ark-lignende organisation", men snarere ved at være sammen med nogen, det vil sige med Jesus Kristus.

Mens apostlene ikke forstod betydningen af ​​hans ord dengang, forstod de meget hurtigt, da han indledte mindet om hans død ved hjælp af symbolerne på brød og vin for at repræsentere hans kød og blod. Ved at tage del i brødet og vinen repræsenterer en døbt kristen symbolsk sin accept af det kød og blod, som Jesus ofrede på vores vegne. At nægte at deltage er at nægte, hvad symbolerne repræsenterer, og derfor afvise livets gratis gave.

Ingen steder i Skriften taler Jesus om to håb for kristne. Ingen steder taler han om et himmelsk håb for et lille mindretal af kristne og et jordisk håb for det store flertal af hans disciple. Jesus nævner kun to opstandelser:

”Bliv ikke forbløffet over dette, for den time kommer, hvor alle dem, der er i mindegravene, vil høre hans røst og komme ud, dem, der gjorde gode ting til en opstandelse i livet, og dem, der praktiserede dårlige ting til en opstandelse af dom." (Johannes 5:28, 29)

Det er klart, at opstandelsen til livet svarer til dem, der tager del i Jesu kød og blod, for som Jesus selv sagde, medmindre vi får del i hans kød og blod, har vi intet liv i os selv. Den anden opstandelse - der er kun to - er for dem, der praktiserede dårlige ting. Det er naturligvis ikke et håb, der udvides til at omfatte kristne, der forventes at udøve gode ting.

Nu for at tage fat på det andet spørgsmål: “Hvem er de 144,000 og” den store skare af andet får ”?

Jehovas Vidner får at vide at kun 144,000 har det himmelske håb, mens resten er en del af en stor skare af andre får der vil blive erklæret retfærdige til at leve på jorden som Guds venner. Dette er en løgn. Ingen steder i Bibelen beskrives kristne som værende venner af Gud. De beskrives altid som værende Guds børn. De arver evigt liv, fordi Guds børn arver fra deres far, som er kilden til alt liv.

Om de 144,000 lyder Åbenbaringen 7: 4:

"Og jeg hørte antallet af beseglede, 144,000, forseglet fra hver stamme af Israels sønner: ..."

Er dette et bogstaveligt eller symbolsk tal?

Hvis vi tager det som bogstaveligt, er vi forpligtet til at tage hvert af de 12 tal, der bruges til at sammenfatte dette tal også som bogstaveligt. Du kan ikke have et bogstaveligt tal, der er summen af ​​en flok symbolske tal. Det giver ingen mening. Her er de 12 numre, der i alt udgør 144,0000. (Vis dem ved siden af ​​mig på skærmen.) Det betyder, at der fra hver stamme i Israel skal komme et nøjagtigt antal på 12,000. Ikke 12,001 fra en stamme og 11,999 fra en anden. Præcis 12,000 fra hver, hvis vi faktisk taler et bogstaveligt tal. Virker det logisk? Eftersom den kristne menighed, der inkluderer ikke-jøder, omtales som Guds Israel i Galaterne 6:16, og der ikke er nogen stammer i den kristne menighed, hvordan skal disse 12 bogstavelige tal udvindes fra 12 bogstavelige, men ikke-eksisterende stammer?

I Skriften henviser tallet 12 og multipla deraf symbolsk til et afbalanceret, guddommeligt ordineret administrativt arrangement. Tolv stammer, 24 præsteafdelinger, 12 apostle osv. Bemærk nu, at John ikke ser de 144,000. Han hører kun deres nummer kaldes op.

"Og jeg hørte antallet af beseglede, 144,000 ..." (Åbenbaringen 7: 4)

Men når han vender sig om for at se, hvad ser han så?

”Efter dette så jeg, og se! en stor skare, som ingen var i stand til at tælle, af alle nationer og stammer og folk og tunger, der stod foran tronen og foran Lammet, klædt i hvide klæder; og der var palme grene i deres hænder. ” (Åbenbaringen 7: 9)

Han hører antallet af beseglede som 144,000, men han ser en stor skare, som ingen kan tælle. Dette er yderligere bevis for, at antallet af 144,000 er symbolsk for en stor gruppe mennesker i et afbalanceret, guddommeligt ordineret administrativt arrangement. Det ville være vor Herres Jesu rige eller regering. Disse er fra enhver nation, folk, tunge og opmærksomhed, hver stamme. Det er rimeligt at forstå, at denne gruppe ikke kun vil omfatte ikke-jøder, men også jøder fra de 13 stammer, inklusive Levi, den præstestamme. Jehovas Vidners organisation har opfundet en sætning: “Den store skare af andre får”. Men hans sætning findes ingen steder i Bibelen. De vil have os til at tro, at denne store skare ikke har det himmelske håb, men de er afbildet, når de står foran Guds trone og tilbyder hellig tjeneste i det hellige, det helligdom (på græsk, naos), hvor Gud bor.

”Derfor er de foran Guds trone, og de yder ham hellig tjeneste dag og nat i hans tempel; og den der sidder på tronen vil sprede sit telt over dem. ” (Åbenbaringen 7:15)

Igen er der intet i Bibelen der tyder på at de andre får har et andet håb. Jeg sætter et link til en video på de andre får, hvis du vil forstå i detaljer, hvem de er. Det er tilstrækkeligt at sige, at de andre får kun nævnes en gang i Bibelen i Johannes 10:16. Der skelner Jesus mellem hjorden eller folden, der var den jødiske nation, som han talte til, og andre får, der ikke var fra den jødiske nation. Det viste sig at være de ikke-jøder, der ville gå ind i Guds hjord tre og et halvt år senere efter hans død.

Hvorfor tror Jehovas Vidner, at de 144,000 er bogstaveligt tal? Dette skyldes, at Joseph F. Rutherford lærte det. Husk, dette er manden, der også lancerede kampagnen "Millioner, der nu lever, vil aldrig dø", der forudsagde, at slutningen skulle komme i 1925. Denne lære er blevet miskrediteret, og for dem, der ønsker at tage sig tid til at studere bevisene, vil jeg sæt et link til en omfattende artikel, der beviser dette punkt i beskrivelsen af ​​denne video. Igen er det tilstrækkeligt at sige, at Rutherford var ved at skabe en præsteskole og lægfolksklasse. De andre får er en sekundær klasse af kristne og fortsætter med at være det indtil i dag. Denne lekfolksklasse skal adlyde alle de diktater og befalinger, der udstedes af den præstelige klasse, den salvede klasse, der i sin ledelse omfatter det styrende organ.

Nu til det tredje spørgsmål: "Hvorfor deltager ikke de fleste Jehovas Vidner?"

Hvis kun de 144,000 kan deltage og 144,000 er et bogstaveligt tal, hvad gør du så med de millioner af Jehovas Vidner, der ikke er en del af de 144,000?

Denne ræsonnement er det grundlag, hvorpå det styrende organ får millioner af Jehovas Vidner til at adlyde en direkte kommando fra Jesus Kristus. De får disse oprigtige kristne til at tro, at de ikke er værd at deltage. Det handler ikke om at være værdig. Ingen af ​​os er værdig. Det handler om at være lydig, og meget mere end det, det handler om at vise ægte påskønnelse for den gratis gave, der tilbydes os. Når brødet og vinen overføres fra hinanden til mødet, er det som om Gud siger: ”Her, kære barn, er den gave, jeg giver dig at leve evigt. Spis og drik. ” Og alligevel har det styrende organ formået at få hvert eneste Jehovas vidne til at svare tilbage til at gå, ”Tak, men nej tak. Dette er ikke for mig. ” Hvilken tragedie!

Denne formodede gruppe mænd, der starter med Rutherford og fortsætter ned til vor tid, har fået millioner af kristne til at vende næsen op ved den gave, som Gud virkelig tilbyder dem. Dels har de gjort dette ved at misbruge 1 Korinther 11:27. De elsker at vælge et vers og ignorere sammenhængen.

"Derfor, den, der spiser brødet eller drikker Herrens bæger uværdigt, har skyld i respekt for Herrens legeme og blod." (1 Korinther 11:27)

Dette har intet at gøre med at få en mystisk invitation fra Gud, der giver dig mulighed for at deltage. Konteksten viser tydeligt at apostelen Paulus talte om dem der behandler Herrens aftenmåltid som en chance for at spise for meget og blive fuld, mens han ikke respekterer de fattige brødre der også deltager.

Men stadig kan nogle måske modvirke, fortæller ikke Romerne 8:16 os, at vi skal informeres af Gud for at deltage?

Den lyder: "Ånden vidner sammen med vores ånd om, at vi er Guds børn." (Romerne 8:16)

Det er en selvbetjenende fortolkning, som organisationen pålægger dette vers. Romernes sammenhæng understøtter ikke denne fortolkning. For eksempel fra det første vers i kapitlet til 11th i dette kapitel kontrasterer Paulus kødet med ånden. Han giver os to valg: at blive ledet af kødet, der resulterer i døden, eller af den ånd, der resulterer i liv. Ingen af ​​de andre får vil tro, at de bliver ledet af kødet, hvilket kun efterlader dem en mulighed at blive ledet af ånden. Romerne 8:14 fortæller os, at "for alle, som ledes af Guds ånd, er virkelig Guds sønner". Dette strider fuldstændigt mod vagttårnslæren om, at de andre får kun er Guds venner og ikke hans sønner, medmindre de vil indrømme, at de andre får ikke ledes af Guds ånd.

Her har du en gruppe mennesker, der brød sig væk fra falsk religion, der opgav sådanne blasfemiske lærdomme som helvede, udødelighed for den menneskelige sjæl og treenighedslæren for kun at nævne nogle få, og som aktivt forkynder Guds rige, som de forstår det . Hvilket kup var det for Satan at undergrave denne tro ved at få dem til at nægte at blive en del af det frø, der var bestemt til at tage ham ned, for ved at nægte brødet og vinen nægter de at blive en del af kvindens profeterede frø i Første Mosebog 3:15. Husk, Johannes 1:12 fortæller os, at alle, der modtager Jesus ved at tro på ham, får ”myndighed til at blive Guds børn”. Der står "alt", ikke kun nogle, ikke kun 144,000.

Den årlige JW-minde om Herrens aftenmåltid er blevet lidt mere end et rekrutteringsværktøj. Selvom der ikke er noget galt med at mindes det en gang om året på den dato, vi forstår, at det faktisk skete, selvom der er stor tvist om det, skal vi forstå, at de kristne i det første århundrede ikke begrænsede sig til kun en årlig mindehøjtidelighed. Tidlige kirkeskrifter viser, at brødet og vinen blev delt regelmæssigt ved menighedssamlinger, som normalt var i form af måltider i de kristnes hjem. Judas omtaler disse som "kærlighedshøjtider" i Judas 12. Når Paulus fortæller korinterne: "Bliv ved med at gøre dette som OFTE, mens du drikker det, til erindring om mig" og "HVOR ALT du spiser dette brød og drikker dette bæger", var han ikke henviser til en fest en gang om året. (Se 1 Korinther 11:25, 26)

Aaron Milavec skriver i sin bog, der er en oversættelse, analyse og kommentar af Didache, som er ”den bevarede mundtlige tradition, hvorved det første århundredes huskirker detaljerede den trinvise transformation, hvorved ikke-jødiske konvertitter skulle være forberedt på fuld aktiv deltagelse i forsamlingerne ”:

”Det er vanskeligt at vide nøjagtigt, hvordan de nydøbte reagerede på deres første eukaristi [Mindesmærke]. Mange skabte fjender blandt dem, der betragtede dem som skamløst at opgive al fromhed - fromhed over for guderne, deres forældre og deres forfædres "livsstil". Efter at have mistet fædre og mødre, brødre og søstre, huse og workshops, blev de nyligt døbte nu omfavnet af en ny familie, der gendannede alle disse rigeligt. Handlingen med at spise sammen med deres nye familie for første gang skal således have gjort et dybt indtryk på dem. Nu endelig kunne de åbent anerkende deres sande ”far” blandt de nuværende fædre og deres sande ”mor” blandt moderens nuværende. Det må have været som om hele deres liv blev peget i denne retning: at finde brødre og søstre, som de ville dele alt med - uden jalousi, uden konkurrence, med mildhed og sandhed. Handlingen med at spise sammen forudskød resten af ​​deres liv, for her var ansigterne for deres sande familie, der delte i navnet på alles far (den usynlige vært), vin og brød, der var forsmagen på deres uendelige fremtid sammen . ”

Dette er hvad mindet om Kristi død skal betyde for os. Ikke noget tørt ritual en gang om året, men en sand deling af kristen kærlighed, virkelig en kærlighedsfest, som Jude kalder det. Så vi inviterer dig til at være med os den 27. martsth. Du vil gerne have noget usyret brød og lidt rødvin ved hånden. Vi vil holde fem mindesmærker på forskellige tidspunkter for at svare til de forskellige tidszoner i verden. Tre vil være på engelsk og to på spansk. Her er tidspunkterne. For at få oplysninger om, hvordan du opretter forbindelse ved hjælp af zoom, skal du gå til beskrivelsen af ​​denne video eller tjekke en mødeplan på https://beroeans.net/meetings

Engelsk møder
Australien og Eurasien kl. 9 Sydney, Australien-tid.
Europa kl. 6 London, engelsk tid.
Amerika, kl. 9 New York-tid.

Spanske møder
Europa, 8:XNUMX PM Madrid Time
Amerika, kl. 7 New York Time

Jeg håber du kan være med os.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  41
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x