Siden min seneste video, der opfordrer alle døbte kristne til at dele Herrens aftenmåltid med os, har der været en masse aktivitet i kommentarsektionerne på de engelske og spanske YouTube-kanaler, der sætter spørgsmålstegn ved hele spørgsmålet om dåb. For mange er spørgsmålet, om deres tidligere dåb som katolik eller Jehovas vidne er gyldig; og hvis ikke, hvordan man går hen til at blive gendøbt. For andre synes spørgsmålet om dåb at være tilfældigt, og nogle hævder at kun tro på Jesus er nødvendig. Jeg ønsker at tage fat på alle disse synspunkter og bekymringer i denne video. Min forståelse fra Skriften er, at dåb er et højtideligt og vitalt krav for kristendommen.

Lad mig forklare det med en lille illustration om kørsel i Canada.

Jeg fylder 72 år. Jeg begyndte at køre, da jeg var 16 år gammel. Jeg har lagt over 100,000 km på min nuværende bil. Så det betyder, at jeg let har kørt mere end en million kilometer i mit liv. Meget mere. Jeg prøver at overholde alle vejreglerne. Jeg tror, ​​jeg er en ret god chauffør, men det faktum, at jeg har al denne erfaring og overholder alle trafiklove, betyder ikke, at Canadas regering anerkender mig som en juridisk chauffør. For at dette skal være tilfældet, skal jeg opfylde to krav: det første er at have et gyldigt kørekort og det andet er en forsikringspolice.

Hvis jeg stoppes af politiet og ikke kan fremlægge begge disse certifikater - et kørekort og bevis for forsikring - betyder det ikke noget, hvor længe jeg har kørt, og hvor god en chauffør jeg er, jeg vil stadig komme i problemer med loven.

Tilsvarende er der to krav Jesus stillede for at enhver kristen skal opfylde. Den første er at blive døbt i hans navn. Ved den første massedåb efter udgydelsen af ​​den hellige ånd har vi Peter fortælle mængden:

“. . Omvend dig, og lad hver af jer blive døbt i Jesu Kristi navn. . . ” (Apostelgerninger 2:38)

“. . .Men da de troede på Filippus, der forkyndte den gode nyhed om Guds rige og om Jesu Kristi navn, blev de døbt, både mænd og kvinder. ” (Apostelgerninger 8:12)

“. . ... Med dette befalede han dem at blive døbt i Jesu Kristi navn .. . ” (Apostelgerninger 10:48)

“. . Da de hørte dette, blev de døbt i Herren Jesu navn. " (Apostelgerninger 19: 5)

Der er flere, men du forstår pointen. Hvis du undrer dig over, hvorfor de ikke døbte i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn, som Mattæus 28:19 lyder, er der en stærk mængde bevis, der indikerer, at verset blev tilføjet af en skriftlærer i 3rd århundrede for at styrke troen på treenigheden, da intet manuskript fra før den tid indeholder det.

For en mere grundig forklaring på dette, se denne video.

Udover dåb var det andre krav, som alle kristne oprettede af Jesus, at have del i brødet og vinen, der er symbolsk for hans kød og blod givet på vores vegne. Ja, du skal leve et kristent liv, og du skal sætte tillid til Jesus Kristus. Ligesom du skal overholde vejens regler, når du kører. Men at sætte tillid til Jesus og følge hans eksempel vil ikke gøre det muligt for dig at behage Gud, hvis du nægter at adlyde hans søns befalinger for at opfylde disse to krav.

Første Mosebog 3:15 taler profetisk om kvindens sæd, som til sidst vil knuse slangens sæd. Det er kvindens frø, der sætter en stopper for Satan. Vi kan se, at kulminationen på kvindens sæd slutter med Jesus Kristus og inkluderer Guds børn, der hersker sammen med ham i Guds rige. Derfor vil alt, hvad Satan kan gøre for at hindre indsamlingen af ​​denne frø, indsamlingen af ​​Guds børn, gøre. Hvis han kan finde en måde at ødelægge og ugyldiggøre de to krav, der identificerer kristne, der giver dem legitimitet over for Gud, så vil han glæde sig over at gøre det. Desværre har Satan haft enorm succes ved at bruge organiseret religion til at pervertere disse to enkle, men nødvendige krav.

Der er mange, der slutter sig til os i år til mindesmærket, fordi de ønsker at deltage i overensstemmelse med Bibelens anvisning om at overholde Herrens aftenmåltid. Imidlertid er et antal bekymrede, fordi de er usikre på, om deres dåb er gyldig. Der har været mange kommentarer på både den engelske og den spanske YouTube-kanal samt adskillige e-mails, som jeg får dagligt, og som viser mig, hvor bred denne bekymring er. I betragtning af, hvor vellykket Satan har været med at skyde problemet, er vi nødt til at fjerne den usikkerhed, som disse forskellige religiøse læresætninger har skabt i oprigtige enkeltpersoner, der ønsker at tjene vores Herre.

Lad os starte med det grundlæggende. Jesus fortalte os ikke bare hvad vi skulle gøre. Han viste os, hvad vi skulle gøre. Han fører altid med et godt eksempel.

”Så kom Jesus fra Galilæa til Jordan til Johannes for at blive døbt af ham. Men sidstnævnte forsøgte at forhindre ham og sagde: "Det er mig, der skal døbes af dig, og kommer du til mig?" Jesus svarede ham: "Lad det være denne gang, for på den måde er det passende for os at udføre alt, hvad der er retfærdigt." Så holdt han op med at forhindre ham. Efter at være blevet døbt kom Jesus straks op fra vandet; og se! himlen blev åbnet, og han så Guds ånd komme ned som en due og komme over ham. Se! En stemme fra himlen sagde også: "Dette er min søn, den elskede, som jeg har godkendt." "(Matt 3: 13-17 NWT)

Vi kan lære meget om dåb af dette. Johannes protesterede først, fordi han døbte folk som symbol på deres anger og synd, og Jesus havde ingen synd. Men Jesus havde noget andet i tankerne. Han indførte noget nyt. Mange oversættelser gengiver Jesu ord ligesom NASB: “Tillad det på dette tidspunkt; for på denne måde passer det os at opfylde al retfærdighed. ”

Formålet med denne dåb er meget mere end at acceptere syndens omvendelse. Det handler om at 'opfylde al retfærdighed'. I sidste ende vil al retfærdighed ved denne dåb af Guds børn blive genoprettet til jorden.

Som et eksempel for os præsenterede Jesus sig for at gøre Guds vilje. Symbologien om fuld nedsænkning i vand formidler ideen om at dø til en tidligere livsstil og blive genfødt eller født på ny til en ny livsstil. Jesus taler om at være ”genfødt” i Johannes 3: 3, men denne sætning er en oversættelse af to græske ord, der bogstaveligt betyder "født ovenfra", og Johannes taler om dette andre steder som "født af Gud". (Se 1 Johannes 3: 9; 4: 7)

Vi vil beskæftige os med at blive ”født igen” eller “født af Gud” i en kommende fremtidig video.

Læg mærke til, hvad der skete straks efter at Jesus kom ud af vandet? Helligånden faldt ned på ham. Gud Faderen salvede Jesus med sin hellige ånd. I dette øjeblik og ikke før bliver Jesus Kristus eller Messias - specifikt den salvede. I gamle tider hældte de olie på hovedet på en person - det er hvad "salvet" betyder - for at salve dem til en eller anden høj stilling. Profeten Samuel hældte olie, salvede David for at gøre ham til konge over Israel. Jesus er den større David. Ligeledes salves Guds børn til at herske sammen med Jesus i hans rige til menneskehedens frelse.

Af disse siger Åbenbaringen 5: 9, 10:

”Værdigt er du at tage rullen og åbne dens segl, for du blev dræbt, og ved dit blod løste du løses folk for Gud fra enhver stamme og sprog og folk og nation, og du har gjort dem til et rige og præster for vores Gud , og de skal regere på jorden. ” (Åbenbaringen 5: 9, 10 ESV)

Men faderen udøser ikke bare Helligånden over sin søn, han taler fra himlen og siger: "Dette er min søn, den elskede, som jeg har godkendt." Mattæus 3:17

Hvilket eksempel Gud gav os. Han fortalte Jesus, hvad enhver søn eller datter længes efter at høre fra deres far.

 • Han anerkendte ham: "dette er min søn"
 • Han erklærede sin kærlighed: "den elskede"
 • Og udtrykte sin godkendelse: "hvem jeg har godkendt"

”Jeg hævder dig som mit barn. Jeg elsker dig. Jeg er stolt af dig."

Vi må indse, at når vi tager dette skridt for at blive døbt, så føler vores himmelske far individuelt over os. Han hævder os som sit barn. Han elsker os. Og han er stolt af det skridt, vi har taget. Der var ingen stor pomp og omstændighed for den enkle dåbshandling, som Jesus indledte med Johannes. Ikke desto mindre er forgreningerne så dybe for individet, at de går ud over ord for fuldt ud at udtrykke.

Folk har gentagne gange spurgt mig: "Hvordan kan jeg gå til at blive døbt?" Nå ved du det. Der er eksemplet, som Jesus har sat.

Ideelt set bør du finde en anden kristen til at udføre dåben, men hvis du ikke kan, skal du indse, at det er en mekanisk proces, og ethvert menneske kan gøre det, mand eller kvinde. Johannes Døberen var ikke kristen. Den, der gør dåben, giver dig ingen særlig status. Johannes var en synder, ikke engang kvalificeret til at løsne sandalen Jesus bar. Det er selve dåbshandlingen, der er vigtig: fuld nedsænkning i og ud af vand. Det er som at underskrive et dokument. Den pen, du bruger, har ingen juridisk værdi. Det er din underskrift, der betyder noget.

Når jeg får mit kørekort, er det naturligvis med den forståelse, at jeg accepterer at overholde trafiklovene. Når jeg bliver døbt, er det ligeledes med den forståelse, at jeg vil leve mit liv efter den høje moralske standard, som Jesus selv har sat.

Men i betragtning af alt dette, lad os ikke komplicere proceduren unødigt. Tænk som vejledning på denne bibelske beretning:

"Sig mig," sagde eunuken, "hvem taler profeten om sig selv eller en anden?"

Så begyndte Filippus med netop denne skrift og fortalte ham den gode nyhed om Jesus.

Da de rejste ad vejen og kom til noget vand, sagde eunuken: ”Se, her er vand! Hvad er der for at forhindre mig i at blive døbt? ” Og han gav ordre om at stoppe vognen. Så gik både Philip og eunuken ned i vandet, og Philip døbte ham.

Da de kom op af vandet, førte Herrens ånd Philip bort, og eunuken så ham ikke mere, men glædede sig på vej. (Apostelgerninger 8: 34-39 BSB)

Etiopieren ser en vandmasse og spørger: "Hvad forhindrer mig i at blive døbt?" Åbenbart intet. Fordi Philip hurtigt døbte ham, og så gik de hver sin vej. Kun to personer nævnes, selvom der åbenbart var nogen, der kørte vognen, men vi hører kun om Philip og den etiopiske eunuk. Alt hvad du behøver er dig selv, en anden og en vandmasse.

Prøv at undgå religiøse ceremonier, hvis det overhovedet er muligt. Husk djævelen ønsker at annullere din dåb. Han ønsker ikke, at folk skal fødes på ny, at Helligånden skal nedstige over dem og salve dem som et af Guds børn. Lad os tage et eksempel på, hvordan han udfører dette uhyggelige arbejde.

Den etiopiske eunuk kunne aldrig have været døbt som et af Jehovas Vidner, for først ville han have været nødt til at svare på noget som 100 spørgsmål for endda at kvalificere sig. Hvis han svarede dem alle korrekt, ville han have været nødt til at besvare yderligere to spørgsmål bekræftende på tidspunktet for hans dåb.

(1) “Har du omvendt dig over dine synder, indviet dig til Jehova og accepteret hans frelsesvej gennem Jesus Kristus?”

(2) “Forstår du at din dåb identificerer dig som et af Jehovas Vidner i forbindelse med Jehovas organisation?”

Hvis du ikke er bekendt med dette, undrer du dig måske over, hvorfor det andet spørgsmål er nødvendigt? Når alt kommer til alt, bliver vidner døbt i Jesu Kristi navn eller i Watchtower Bible and Tract Society? Årsagen til det andet spørgsmål er at behandle juridiske spørgsmål. De ønsker at knytte din dåb som kristen til medlemskab af Jehovas Vidners organisation, så de ikke kan sagsøges for at tilbagekalde dit medlemskab. Hvad dette i det væsentlige udgør, er i det væsentlige, at hvis du udelukkes, har de tilbagekaldt din dåb.

Men lad os ikke spilde tid med det andet spørgsmål, for den virkelige synd involverer det første.

Her er, hvordan Bibelen definerer dåb, og læg mærke til, at jeg bruger Ny Verden-oversættelsen, da vi har at gøre med en doktrin fra Jehovas Vidner.

"Dåben, som svarer til dette, frelser dig også nu (ikke ved fjernelse af kødets snavs, men ved anmodningen til Gud om god samvittighed) gennem Jesu Kristi opstandelse." (1 Peter 3:21)

Så dåb er en anmodning eller en opfordring til Gud om at have god samvittighed. Du ved, at du er en synder, og at du synder konstant på mange måder. Men fordi du har taget skridtet til at blive døbt for at vise verden, at du nu tilhører Kristus, har du et grundlag for at bede om tilgivelse og få den. Guds nåde udvides til os gennem dåb gennem Jesu Kristi opstandelse, og så vasker han vores samvittighed ren.

Når Peter siger, at "hvilket svarer til dette" henviser han til det, der er angivet i det forrige vers. Han henviser til Noah og bygningen af ​​arken og sammenligner den med at blive døbt. Noa havde tro, men denne tro var ikke en passiv ting. Denne tro fik ham til at tage stilling i en ond verden og bygge arken og adlyde Guds befaling. Når vi adlyder Guds befaling, bliver vi ligeledes døbt, og vi identificerer os selv som en trofast tjener for Gud. Ligesom det at bygge arken og komme ind i den, er det dåb, der redder os, fordi handlingen ved at blive døbt tillader Gud at udøve sin hellige ånd over os, ligesom han gjorde med sin søn, da hans søn udførte den samme handling. Gennem denne ånd er vi født igen eller født af Gud.

Det er selvfølgelig ikke godt nok for Jehovas Vidners Samfund. De har en anden definition af dåb og hævder, at den svarer til eller er symbolsk for noget andet.

Jehovas Vidner mener at dåb er et symbol på ens indvielse til Gud. Insight-bogen lyder: "På en tilsvarende måde bliver de, der vil dedikere sig til Jehova på basis af tro på den opstandne Kristus, døbt som symbol på det ..." (it-1 s. 251 Dåb)

"... hun besluttede at gå videre og blive døbt som et symbol på hendes indvielse til Jehova Gud." (w16. december s. 3)

Men der er stadig mere ved det. Denne dedikation opnås ved at aflægge en ed eller aflægge et løfte om indvielse.

Vagttårnet fra 1987 fortæller os dette:

„Mennesker som kommer til at elske den sande Gud og som beslutter at tjene ham fuldstændigt, bør dedikere deres liv til Jehova og derefter blive døbt.“

”Dette stemmer overens med den generelle betydning af“ løfte ”, som i definitionen:“ et højtideligt løfte eller tilsagn, især i form af en ed til Gud. ”- Oxford American Dictionary, 1980, side 778.

Derfor synes det ikke nødvendigt at begrænse brugen af ​​ordet "løfte". En person, der beslutter at tjene Gud, kan føle at hans uforbeholdne indvielse for ham udgør et personligt løfte - et løfte om indvielse. Han 'lover eller påtager sig højtideligt at gøre noget', hvilket er hvad et løfte er. I dette tilfælde er det at bruge hans liv til at tjene Jehova og trofast gøre hans vilje. En sådan person skal føle sig seriøs over dette. Det skulle være som med salmisten, der med henvisning til ting, han havde lovet, sagde: „Hvad skal jeg betale Jehova for alle hans fordele for mig? Den store frelses bæger vil jeg tage op og på Jehovas navn vil jeg kalde. Mine løfter vil jeg betale til Jehova. ”- Salme 116: 12-14” (w87 4/15 s. 31 Spørgsmål fra læsere)

Læg mærke til, at de anerkender, at et løfte er en svoret ed til Gud. De anerkender også, at dette løfte kommer, inden man bliver døbt, og vi har allerede set, at de mener, at dåb er et symbol på denne ed-forpligtede indvielse. Endelig lukker de deres tankegang ved at citere Salmen, der siger "Mine løfter vil jeg betale til Jehova".

Okay, det hele virker godt og godt, ikke? Det virker logisk at sige, at vi skal dedikere vores liv til Gud, ikke? Faktisk var der en undersøgelsesartikel i Vagttårnet for blot et par år siden handlede alt om dåb, og titlen på artiklen var, "Hvad du lover, betaler". (Se april 2017 Vagttårnet s. 3) Temateksten til artiklen var Mattæus 5:33, men i det, der er blevet mere og mere typisk, citerede de kun en del af verset: "Du skal betale dine løfter til Jehova."

Alt dette er så forkert, at jeg næppe ved, hvor jeg skal starte. Nå, det er ikke ligefrem sandt. Jeg ved godt, hvor jeg skal starte. Lad os starte med en ordsøgning. Hvis du bruger Watchtower Library-programmet og søger på ordet ”dåb” som substantiv eller verb, vil du finde langt over 100 begivenheder i de kristne græske skrifter til dåb eller at blive døbt. Det er klart, at et symbol er mindre vigtigt end den virkelighed, det repræsenterer. Derfor, hvis symbolet forekommer 100 gange og mere, ville man forvente, at virkeligheden - i dette tilfælde dedikationsløftet - vil forekomme så meget eller mere. Det forekommer ikke engang en gang. Der er ingen optegnelser om, at nogen kristen har afgivet et dedikationsløfte. Faktisk forekommer ordindvielsen som substantiv eller verb kun fire gange i de kristne skrifter. I et tilfælde henviser det til Johannes 10:22 til en jødisk festival, indvielsesfesten. I en anden henviser det til de dedikerede ting i det jødiske tempel, som skulle væltes. (Lukas 21: 5, 6) De to andre tilfælde henviser begge til den samme lignelse om Jesus, hvor noget indviet er kastet i et meget ugunstigt lys.

“. . .Men I siger: 'Hvis en mand siger til sin far eller sin mor: "Hvad jeg end har, som du kan få gavn af, er corban, (det vil sige en gave tilegnet Gud)" - I mænd nej lad ham længere gøre en enkelt ting for sin far eller sin mor, ”(Markus 7:11, 12 - Se også Matt 15: 4-6)

Tænk nu over dette. Hvis dåb er et symbol på indvielse, og hvis enhver, der bliver døbt, skulle aflægge et løfte om indvielse til Gud, før de blev nedsænket i vand, hvorfor er Bibelen tavs om dette? Hvorfor beder ikke Bibelen os om at aflægge dette løfte, før vi bliver døbt? Giver det nogen mening? Glemte Jesus at fortælle os om dette vigtige krav? Det tror jeg ikke, ikke?

Jehovas Vidners styrende råd har gjort dette op. De har fremstillet et falsk krav. Dermed har de ikke kun ødelagt dåbsprocessen, men har fået Jehovas Vidner til at adlyde en direkte befaling fra Jesus Kristus. Lad mig forklare.

Går tilbage til ovennævnte 2017 Vagttårnet artikel, lad os læse hele sammenhængen med artiklenes tematekst.

„Igen hørte du, at der blev sagt til dem fra oldtiden: 'Du må ikke sværge uden at udføre, men du skal betale dine løfter til Jehova.' Imidlertid siger jeg jer: Svær ikke overhovedet eller hverken ved himlen, for det er Guds trone; heller ikke på jorden, for det er hans fods skammel; ej heller ved Jerusalem, for det er den store konges by. Svær ikke ved dit hoved, da du ikke kan gøre et hår hvidt eller sort. Lad bare dit ord 'Ja' betyde ja, dit 'Nej', nej, for hvad der går ud over disse er fra den onde. ” (Mattæus 5: 33-37 NWT)

Pointen Vagttårnet artiklen aflægger er, at du skal holde dit løfte om dedikation, men pointen, Jesus aflægger, er, at afgivelsen af ​​løfter er en saga blottet. Han befaler os ikke at gøre det mere. Han går så langt som at sige at den onde kommer til at aflægge løfter eller aflægge ed. Det ville være Satan. Så her har vi den organisation af Jehovas Vidner, der kræver, at Jehovas Vidner aflægger et løfte, at aflægge en ed til indvielse til Gud, når Jesus beder dem ikke kun om at gøre det, men advarer dem om, at det kommer fra en satansk kilde.

Til forsvar for vagttårnslæren har nogle sagt: ”Hvad er der galt med at være indviet til Gud? Er vi ikke alle dedikeret til Gud? ” Hvad? Er du klogere end Gud? Vil du begynde at fortælle Gud, hvad dåb betyder? Hvad far samler sine børn omkring sig og fortæller dem: ”Hør, jeg elsker dig, men det er ikke nok. Jeg vil have dig til at være dedikeret til mig. Jeg vil have dig til at aflægge en ed af dedikation til mig? ”

Der er en grund til, at dette ikke er et krav. Det fordobler synden. Ser du, jeg vil synde. Da jeg er født i synd. Og jeg bliver nødt til at bede til Gud om at tilgive mig. Men hvis jeg har svoret en dedikationsed, betyder det, at hvis jeg synder, har jeg i det øjeblik, øjeblikket for denne synd ophørte med at være en hengiven Guds tjener og er blevet helliget eller helliget synd som min herre. Jeg har brudt min ed, mit løfte. Så nu er jeg nødt til at omvende mig for synden selv og derefter omvende mig for det brudte løfte. To synder. Men det bliver værre. Ser du, et løfte er en slags kontrakt.

Lad mig illustrere det på denne måde: vi aflægger bryllupsløfter. Bibelen kræver ikke, at vi aflægger bryllupsløfter, og ingen i Bibelen viser et bryllupsløfte, men vi aflægger bryllupsløfter i dag, så jeg vil bruge det til denne illustration. Manden lover at være tro mod sin kone. Hvad sker der, hvis han går ud og sover med en anden kvinde? Han har brudt sit løfte. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt, at hustruen holder op med sin afslutning på ægteskabskontrakten. Hun kan gifte sig igen, fordi løftet er brudt og ugyldigt.

Så hvis du lover til Gud at være dedikeret til ham og derefter synder og bryder denne dedikation, dette løfte, har du gjort den verbale kontrakt ugyldig. Gud behøver ikke længere holde sin afslutning på aftalen op. Det betyder, at hver gang du synder og omvender dig, skal du aflægge et nyt indvielsesløfte. Det bliver latterligt.

Hvis Gud krævede, at vi aflagde et løfte som dette som en del af dåbsprocessen, ville han stille os til fiasko. Han ville garantere vores fiasko, fordi vi ikke kan leve uden at synde; derfor kan vi ikke leve uden at bryde løftet. Han ville ikke gøre det. Det har han ikke gjort. Dåb er en forpligtelse, vi gør for at gøre vores bedste inden for vores syndige tilstand for at tjene Gud. Det er alt, hvad han beder om os. Hvis vi gør det, hælder han sin nåde ud over os, og det er hans nåde gennem Helligåndens kraft, der redder os på grund af Jesu Kristi opstandelse.

Både mit kørekort og min forsikring giver mig lovlig ret til at køre i Canada. Jeg skal selvfølgelig stadig overholde vejreglerne. Min dåb i Jesu navn sammen med min regelmæssige overholdelse af Herrens aftenmåltid opfylder kravene for mig at kalde mig kristen. Selvfølgelig er jeg stadig nødt til at adlyde vejens regler, vejen til livet.

For langt de fleste kristne er deres kørekort dog falsk, og deres forsikringspolice er ugyldig. I tilfælde af Jehovas Vidner har de så perverteret dåb at de gør den meningsløs. Og så nægter de folk ret til at tage del i emblemerne og går så langt som at kræve, at de er til stede og afviser dem offentligt. Katolikker døbte børn ved at drysse vand på dem, hvilket helt undgik eksemplet med vanddåb sat af Jesus. Når det kommer til at tage del i Herrens aftenmåltid, får deres lægfolk kun et halvt måltid, brødet - bortset fra visse høje masser. Desuden lærer de fejlslutningen, at vinen magisk forvandler sig til ægte menneskeligt blod, når den går ned ad pallen. Dette er blot to eksempler på, hvordan Satan har perverteret de to krav, som alle kristne skal opfylde gennem organiseret religion. Han må gnide hænderne og le med glæde.

Til alle, der stadig er usikre, hvis du vil blive døbt, skal du finde en kristen - de er overalt - bed ham eller hende om at gå med dig til en pool eller en dam eller boblebad eller endda et badekar og få døbt i Jesu Kristi navn. Det er mellem dig og Gud, som du ved dåben vil kalde ”Abba eller kære far ”. Der er ikke behov for at udtale en speciel sætning eller nogen ritualistisk besværgelse

Hvis du vil have den person, der døber dig, eller endda dig selv, skal du sige, at jeg bliver døbt i Jesu Kristi navn, gå videre. Eller hvis du bare vil vide dette i dit hjerte, når du bliver døbt, fungerer det også. Igen er der ikke noget specielt ritual her. Hvad der er, er et dybt engagement i dit hjerte mellem dig og Gud om, at du er villig til at blive accepteret som et af hans børn gennem dåbshandlingen og modtage udgydelsen af ​​den hellige ånd, der adopterer dig.

Det er så meget simpelt, og alligevel på samme tid så dybtgående og livsændrende. Jeg håber virkelig, at dette har besvaret eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende dåb. Hvis ikke, bedes du placere dine kommentarer i kommentarfeltet eller sende mig en e-mail på meleti.vivlon@gmail.com, så vil jeg gøre mit bedste for at besvare dem.

Tak for overvågningen og for din løbende support.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  44
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x