Jeg vil læse noget for dig, som Jesus sagde. Dette er fra New Living Translation of Matthew 7:22, 23.

”På dommedagen vil mange sige til mig: 'Herre! Herre! Vi profeterede i dit navn og uddrev dæmoner i dit navn og udførte mange mirakler i dit navn. ' Men jeg vil svare: 'Jeg kendte dig aldrig.' ”

Tror du, at der er en præst på denne jord eller en minister, biskop, ærkebiskop, pave, ydmyg præst eller padre eller en menighedsælder, der tror, ​​at han vil være en af ​​dem, der råber: ”Herre! Herre!"? Ingen, der lærer Guds ord, tror, ​​at han eller hun nogensinde vil høre Jesus sige på dommedagen: "Jeg har aldrig kendt dig." Og alligevel vil langt de fleste høre netop disse ord. Det ved vi, fordi Jesus i det samme kapitel i Mattæus fortæller os, at vi skal komme ind i Guds rige gennem den smalle port, fordi bred og rummelig er den vej, der fører ud til ødelæggelse, og mange er dem, der rejser på den. Mens vejen til livet er trang, og kun få finder den. En tredjedel af verden hævder at være kristen - godt over to milliarder. Jeg ville ikke kalde det nogle få, ville du?

Den vanskelighed, folk har med at forstå denne sandhed, fremgår tydeligt af denne udveksling mellem Jesus og de religiøse ledere på hans tid: De forsvarede sig ved at hævde, ”vi blev ikke født af utugt; vi har en Fader, Gud. ” [Men Jesus sagde til dem] “I kommer fra jeres far Djævelen, og I ønsker at gøre jeres fars ønsker ... Når han taler løgnen, taler han i overensstemmelse med sin egen disposition, fordi han er en løgner og far til ligge." Det er fra Johannes 8:41, 44.

Der, i skarp kontrast, har du de to slægter eller frø, der blev profeteret i Første Mosebog 3:15, slangens sæd og kvindens sæd. Slangens sæd elsker løgnen, hader sandheden og bor i mørke. Kvindens frø er et fyrtårn for lys og sandhed.

Hvilket frø er du? Du kan kalde Gud din far ligesom farisæerne gjorde, men til gengæld kalder han søn? Hvordan kan du vide, at du ikke narre dig selv? Hvordan kan jeg vide det?

I dag - og jeg hører det hele tiden - siger folk, at det ikke betyder noget, hvad du tror, ​​så længe du elsker din medmenneske. Det hele handler om kærlighed. Sandhed er en meget subjektiv ting. I kan tro en ting, jeg kan tro en anden, men så længe vi elsker hinanden, er det alt, hvad der virkelig betyder noget.

Tror du det? Det lyder rimeligt, ikke? Problemet er, at løgne ofte gør.

Hvis Jesus pludselig skulle dukke op for dig lige nu og fortælle dig en ting, du ikke er enig med, ville du sige til ham: ”Nå, Herre, du har din mening, og jeg har min, men så længe vi elsker en en anden, det er alt, hvad der betyder noget ”?

Tror du, at Jesus ville være enig? Ville han sige, ”Nå, okay da”?

Er sandhed og kærlighed separate problemer, eller er de bundet uløseligt sammen? Kan du have den ene uden den anden og stadig vinde Guds godkendelse?

Samaritanerne havde deres mening om, hvordan man kunne behage Gud. Deres tilbedelse adskilte sig fra jødernes. Jesus rettede dem, da han sagde til den samaritanske kvinde: ”... den time kommer, og den er nu, hvor de sande tilbedere vil tilbede Faderen i ånd og sandhed; thi Faderen søger sådan at tilbede ham. Gud er ånd, og de der tilbeder ham skal tilbede i ånd og sandhed. ” (Johannes 4:24 DK)

Nu ved vi alle, hvad det betyder at tilbede i sandhed, men hvad betyder det at tilbede i ånd? Og hvorfor fortæller Jesus os ikke, at de sande tilbedere, som Faderen søger at tilbede ham, vil tilbede i kærlighed og sandhed? Er kærlighed ikke den afgørende egenskab hos sande kristne? Fortalte Jesus os ikke, at verden ville genkende os ved den kærlighed, vi har til hinanden?

Så hvorfor nævnes det ikke her?

Jeg vil hævde, at årsagen til, at Jesus ikke bruger det her, er, at kærlighed er åndens produkt. Først får du ånden, så får du kærligheden. Ånden frembringer den kærlighed, der karakteriserer sande tilbedere af Faderen. Galaterne 5:22, 23 siger: “Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvkontrol.”

Kærlighed er den første frugt af Guds ånd, og ved nærmere gennemgang ser vi, at de otte andre er alle aspekter af kærlighed. Glæde er kærlighed glæde; fred er en tilstand af sjælens ro, som er det naturlige produkt af kærlighed; tålmodighed er det langmodige aspekt af kærlighed - kærlighed, der venter og håber på det bedste; venlighed er kærlighed i handling; godhed er kærlighed udstillet; Trofasthed er loyal kærlighed; mildhed er, hvordan kærlighed styrer vores udøvelse af magt; og selvkontrol er kærlighed, der begrænser vores instinkter.

1 Johannes 4: 8 fortæller os, at Gud er kærlighed. Det er hans definerende kvalitet. Hvis vi virkelig er Guds børn, bliver vi omgjort til Guds billede gennem Jesus Kristus. Den ånd, der omformer os, fylder os med den guddommelige kvalitet af kærlighed. Men den samme ånd leder os også til sandheden. Vi kan ikke have den ene uden den anden. Overvej disse tekster, der forbinder de to.

Læsning fra den nye internationale version

1 Johannes 3:18 - Kære børn, lad os ikke elske med ord eller tale, men med handlinger og i sandhed.

2 Johannes 1: 3 - Nåde, barmhjertighed og fred fra Gud Faderen og fra Jesus Kristus, Faderens Søn, vil være med os i sandhed og kærlighed.

Efeserne 4:15 - I stedet for at tale sandheden i kærlighed vil vi vokse til i alle henseender at blive den modne krop af ham, der er hovedet, det vil sige Kristus.

2 Thessaloniker 2:10 - og alle de veje, som ondskab bedrager de fortabte. De omkommer, fordi de nægtede at elske sandheden og således blive frelst.

At sige, at alt, hvad der betyder noget, er at vi elsker hinanden, at det ikke rigtig betyder noget, hvad vi tror, ​​kun tjener den der er løgnens far. Satan ønsker ikke, at vi skal bekymre os om, hvad der er sandt. Sandheden er hans fjende.

Alligevel vil nogle gøre indsigelse ved at spørge: "Hvem skal afgøre, hvad der er sandheden?" Hvis Kristus stod foran dig lige nu, ville du stille dette spørgsmål? Naturligvis ikke, men han står ikke foran os lige nu, så det virker som et gyldigt spørgsmål, indtil vi indser, at han står foran os. Vi har hans ord skrevet for alle at læse. Igen er indsigelsen, "ja, men du fortolker hans ord på en måde, og jeg fortolker hans ord på en anden måde, så hvem skal sige, hvad der er sandheden?" Ja, og farisæerne havde også hans ord, og mere, de havde hans mirakler og hans fysiske tilstedeværelse, og stadig fortolker de fejlagtigt. Hvorfor kunne de ikke se sandheden? Fordi de modstod sandhedens ånd.

”Jeg skriver disse ting for at advare dig om dem, der ønsker at føre dig vild. Men du har modtaget Helligånden, og han bor i dig, så du behøver ikke nogen, der lærer dig, hvad der er sandt. For Ånden lærer dig alt, hvad du har brug for at vide, og hvad han lærer, er sandt - det er ikke en løgn. Så ligesom han har lært dig, bliv i fællesskab med Kristus. ” (1 Johannes 2:26, ​​27 Flersprogede)

Hvad lærer vi af dette? Lad mig illustrere det på denne måde: Du sætter to personer i et rum. Den ene siger, at dårlige mennesker brænder i helvede, og den anden siger, "Nej, de gør det ikke". Den ene siger, at vi har en udødelig sjæl, og den anden siger, ”Nej, det gør de ikke”. Den ene siger, at Gud er en treenighed, og den anden siger, "Nej, det er han ikke". Den ene af disse to mennesker har ret, og den anden er forkert. De kan ikke begge have ret, og de kan ikke begge have forkert. Spørgsmålet er, hvordan finder du ud af, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert? Hvis du har Guds ånd i dig, vil du vide, hvilken der er ret. Og hvis du ikke har Guds ånd i dig, vil du tro, at du ved, hvilken der er rigtig. Ser du, begge sider vil komme væk og tro, at deres side er i højre side. Farisæerne, der orkestrerede Jesu død, mente, at de havde ret.

Måske da Jerusalem blev ødelagt som Jesus sagde, ville de indse, at de havde taget fejl, eller måske gik de til deres død og troede stadig, at de havde ret. Hvem ved? Gud ved. Pointen er, at de, der fremmer falskhed, tror det er rigtigt. Derfor løber de til Jesus i slutningen og råber: ”Herre! Herre! Hvorfor straffer du os, efter at vi har gjort alle disse vidunderlige ting for dig? ”

Det bør ikke overraske os, at dette er tilfældet. Vi fik at vide om dette for længe siden.

 „I samme time blev han meget glad af den hellige ånd og sagde:„ Jeg roser dig offentligt, Fader, himmelens og jordens herre, fordi du omhyggeligt har skjult disse ting for kloge og intellektuelle og har åbenbaret dem for spædbørn. Ja, far, for at gøre det blev den måde, du har godkendt. ” (Lukas 10:21 NWT)

Hvis Jehova Gud skjuler noget for dig, finder du det ikke. Hvis du er en klog og intellektuel person, og du ved, at du tager fejl i noget, vil du søge sandheden, men hvis du tror, ​​du har ret, vil du ikke lede efter sandheden, fordi du tror, ​​du allerede har fundet den .

Så hvis du virkelig ønsker sandheden - ikke min version af sandheden, ikke din egen version af sandheden, men den virkelige sandhed fra Gud - vil jeg anbefale dig at bede for ånden. Lad dig ikke vildlede af alle disse vilde ideer, der cirkulerer derude. Husk, at vejen, der fører til ødelæggelse, er bred, fordi den giver plads til mange forskellige ideer og filosofier. Du kan gå herovre, eller du kan gå derovre, men på begge måder går du i samme retning - mod ødelæggelse.

Sandhedens vej er ikke sådan. Det er en meget smal vej, fordi du ikke kan vandre overalt og stadig være på den, stadig har sandheden. Det appellerer ikke til egoet. De, der ønsker at vise, hvor kloge de er, hvor intellektuelle og opfattende de kan være ved at dechiffrere al den skjulte viden om Gud, vil ende på den brede vej hver gang, fordi Gud skjuler sandheden for sådanne.

Ser du, vi starter ikke med sandheden, og vi starter ikke i kærlighed. Vi starter med ønsket om begge; en længsel. Vi gør den ydmyge appel til Gud om sandhed og forståelse, som vi gør ved dåb, og han giver os noget af sin ånd, som i os frembringer hans kvalitet af kærlighed, og som fører til sandheden. Og afhængigt af hvordan du reagerer, får vi mere af den ånd og mere af den kærlighed og en større forståelse af sandheden. Men hvis der nogensinde udvikler et selvretfærdigt og stolt hjerte i os, vil åndens strøm blive tilbageholdt eller endog afskåret. Bibelen siger:

"Pas på, brødre, af frygt skal der nogensinde i nogen af ​​jer udvikle et ondt hjerte, der mangler tro ved at trække sig væk fra den levende Gud;" (Hebræerne 3:12)

Ingen ønsker det, men hvordan kan vi dog vide, at vores eget hjerte ikke narrer os til at tro, at vi er ydmyge tjenere for Gud, når vi faktisk er blevet kloge og intellektuelle, selvantagende og frimodige? Hvordan kan vi kontrollere os selv? Vi diskuterer det i de næste par videoer. Men her er et tip. Det hele er bundet af kærlighed. Når folk siger, alt hvad du behøver er kærlighed, de er ikke langt væk fra sandheden.

Mange tak for at lytte.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    14
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x