Da jeg var Jehovas Vidne, beskæftigede jeg mig med at forkynde fra dør til dør. Ved mange lejligheder stødte jeg på evangeliske mennesker, der udfordrede mig med spørgsmålet: "Er du født igen?" For at være retfærdig forstod jeg som vidne virkelig ikke, hvad det betød at blive født igen. For at være lige retfærdig synes jeg heller ikke de evangeliske, jeg talte med, forstod det. Ser du, jeg fik det tydelige indtryk, de følte, at alt, hvad man havde brug for at blive frelst, var at acceptere Jesus Kristus som sin frelser, blive født på ny, og voila, du er god at gå. På en måde adskilte de sig ikke fra Jehovas Vidner, der mener, at alt, hvad man skal gøre for at blive frelst, er at forblive medlem af organisationen, gå til møder og aflevere en månedlig servicetidsrapport. Det ville være så rart, hvis frelsen var så enkel, men det er det ikke.

Gør mig ikke forkert. Jeg minimerer ikke vigtigheden af ​​at blive født igen. Det er meget vigtigt. Faktisk er det så vigtigt, at vi har brug for at få det rigtigt. For nylig blev jeg kritiseret for kun at invitere døbte kristne til Herrens aftenmåltid. Nogle mennesker troede, at jeg var elitistisk. Til dem siger jeg: ”Undskyld, men jeg laver ikke reglerne, det gør Jesus”. En af hans regler er, at du skal fødes igen. Alt dette kom frem da en farisæer ved navn Nikodemus, en jøderes hersker, kom for at spørge Jesus om frelse. Jesus fortalte ham noget der forvirrede ham. Jesus sagde: "Sandelig, sandelig, det siger jeg dig, ingen kan se Guds rige, medmindre han er født på ny." (Johannes 3: 3 BSB)

Nikodemus var forvirret over dette og spurgte: ”Hvordan kan en mand blive født, når han er gammel? ... Kan han komme ind i sin mors liv for anden gang for at blive født? ” (Johannes 3: 4 BSB)

Det ser ud til at fattige Nicodemus led af den sygdom, vi ser alt for ofte i dag i bibelske diskussioner: hyperliteralisme.

Jesus bruger udtrykket ”født på ny” to gange, en gang i vers tre og igen i vers syv, som vi vil læse om et øjeblik. På græsk siger Jesus: gennaó (ghen-nah'-o) anóthen (an'-o-then), som næsten alle bibelske versioner gengiver som "født på ny", men hvad disse ord betyder bogstaveligt er "født ovenfra" eller "født fra himlen".

Hvad mener vores Herre? Han forklarer Nikodemus:

”Sandelig, sandelig, siger jeg dig, at ingen kan komme ind i Guds rige, medmindre han er født af vand og Ånd. Kød er født af kød, men ånd er født af Ånden. Bliv ikke forbløffet over, at jeg sagde: 'Du skal fødes igen.' Vinden blæser, hvor den ønsker det. Du hører dens lyd, men du ved ikke, hvor den kommer fra, eller hvor den skal hen. Således er det med alle, der er født af Ånden. ” (Johannes 3: 5-8 BSB)

Så at blive født igen eller født ovenfra betyder at være ”født af Ånden”. Selvfølgelig er vi alle født af kød. Vi er alle nedstammer fra én mand. Bibelen fortæller os: "Derfor, ligesom synden kom ind i verden gennem et menneske og døden gennem synden, blev også døden overført til alle mennesker, fordi alle syndede." (Romerne 5:12 BSB)

For at udtrykke dette kortfattet dør vi, fordi vi har arvet synd. I det væsentlige har vi arvet døden fra vores forfader Adam. Hvis vi havde en anden far, ville vi have en anden arv. Da Jesus kom, gjorde han det muligt for os at blive adopteret af Gud og ændre vores far for at arve livet.

"Men så mange som modtog ham, han gav dem myndighed til at være Guds børn - til dem, der tror på hans navn, børn, der ikke er født af blod eller af menneskets ønske eller vilje, men født af Gud." (Johannes 1:12, 13 BSB)

Det taler om en ny fødsel. Det er Jesu Kristi blod, der tillader os at blive født af Gud. Som Guds børn arver vi evigt liv fra vores far. Men vi er også født af ånd, fordi det er Helligånd, som Jehova udøser over Guds børn for at salve dem og adoptere dem som sine børn.

For at forstå denne arv som Guds børn mere tydeligt, lad os læse Efeserne 1: 13,14.

Og også i jer, ikke jøder, efter at have lyttet til sandhedens budskab, blev den gode nyhed om jeres frelse - troet på ham - beseglet med den lovede hellige ånd; at Ånden er et løfte og forsmag på vores arv i forventning om dens fulde forløsning - den arv, som han har købt for at være specielt hans til ophøjelse af hans herlighed. (Efeserne 1:13, 14 Weymouth Det Nye Testamente)

Men hvis vi tror, ​​det er alt, hvad vi skal gøre for at blive frelst, vildfarer vi os selv. Det ville være som at sige, at alt, hvad man skal gøre for at blive frelst, er at blive døbt i Jesu Kristi navn. Dåb er symbolsk for genfødsel. Du kommer ned i vandet, og når du kommer ud af det, bliver du genfødt symbolsk. Men det stopper ikke der.

Døberen Johannes havde dette at sige om det.

”Jeg døber dig med vand, men en mere magtfuld end jeg vil komme, hvis stropper jeg ikke er værd at løsne. Han vil døbe dig med Helligånden og med ild. ” (Lukas 3:16)

Jesus blev døbt i vand, og Helligånden faldt ned på ham. Da hans disciple blev døbt, modtog de også Helligånden. Så for at blive født igen eller født ovenfra skal man døbes for at modtage Helligånden. Men hvad handler det om at blive døbt med ild? John fortsætter, ”Hans vindgaffel er i hans hånd for at rydde sin tærskeplads og samle hveden i sin lade; men han vil brænde agnet op med uudslukkelig ild. ” (Lukas 3:17 BSB)

Dette vil minde os om lignelsen om hvede og ukrudt. Både hvede og ukrudt vokser sammen fra det tidspunkt, hvor de spirer, og de er svære at skelne fra hinanden indtil høsten. Derefter brænder ukrudtet op i ild, mens hveden opbevares i Herrens lager. Dette viser, at mange mennesker, der tror, ​​at de er født igen, vil blive chokeret, når de lærer andet. Jesus advarer os om, at "ikke alle, der siger til mig, 'Herre, Herre', vil komme ind i himmelriget, men kun den, der gør min Faders vilje i himlen. Mange vil sige til mig den dag: 'Herre, Herre, profeterede vi ikke i dit navn, og i dit navn uddrev dæmoner og udførte mange mirakler?'

Så vil jeg fortælle dem tydeligt: ​​'Jeg kendte dig aldrig; gå væk fra mig, I lovløshedsarbejdere! '”(Mattæus 7: 21-23 BSB)

En anden måde at udtrykke det på er denne: At være født ovenfra er en løbende proces. Vores førstefødselsret er i himlen, men det kan til enhver tid tilbagekaldes, hvis vi tager et handlingsforløb, der modstår adopsionsånden.

Det er apostelen Johannes, der registrerer mødet med Nikodemus, og som introducerer begrebet at blive født af Gud eller som oversættere har tendens til at gengive det, ”født på ny”. John bliver mere specifik i sine breve.

"Nogen som helst født af Gud nægter at praktisere synd, fordi Guds sæd forbliver i ham; han kan ikke fortsætte med at synde, fordi han er født af Gud. Ved dette skelnes Guds børn fra djævelens børn: Enhver, der ikke praktiserer retfærdighed, er ikke af Gud, og heller ikke nogen, der ikke elsker sin broder. ” (1 Johannes 3: 9, 10 BSB)

Når vi er født af Gud, eller gennaó (ghen-nah'-o) anóthen (an'-o-then) - "født ovenfra" eller "født fra himlen", "født igen", bliver vi ikke pludselig syndfrie. Det er ikke det, John antyder. At være født af Gud betyder, at vi nægter at praktisere synd. I stedet praktiserer vi retfærdighed. Læg mærke til hvordan udøvelse af retfærdighed er knyttet til vores brødres kærlighed. Hvis vi ikke elsker vores brødre, kan vi ikke være retfærdige. Hvis vi ikke er retskafne, er vi ikke født af Gud. John gør dette klart, når han siger: "Enhver, der hader en bror eller søster, er en morder, og du ved, at ingen morder har evigt liv i ham." (1 Johannes 3:15 DNXNUMX).

”Vær ikke som Kain, der tilhørte den onde og myrdede sin bror. Og hvorfor dræbte Kain ham? Fordi hans egne gerninger var onde, mens hans broders gerninger var retfærdige. ” (1 Johannes 3:12 DNXNUMX).

Mine tidligere kolleger i Jehovas Vidners organisation bør overveje disse ord nøje. Hvor parate er de til at undgå nogen - hader dem - simpelthen fordi vedkommende beslutter at stå op for sandheden og afsløre den falske lære og grove hykleri fra det styrende legeme og dets kirkelige autoritetsstruktur.

Hvis vi ønsker at blive født fra himlen, skal vi forstå den grundlæggende betydning af kærlighed, som John understreger i denne næste passage:

”Elskede, lad os elske hinanden, fordi kærlighed kommer fra Gud. Alle, der elsker, er født af Gud og kender Gud. Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed. ” (1 Johannes 4: 7, 8 BSB)

Hvis vi elsker, vil vi kende Gud og blive født af ham. Hvis vi ikke elsker, så kender vi ikke Gud og kan ikke fødes af ham. John fortsætter med at resonnere:

”Enhver, der tror på, at Jesus er Kristus, er født af Gud, og enhver, der elsker Faderen, elsker også dem, der er født af ham. Ved dette ved vi, at vi elsker Guds børn: når vi elsker Gud og holder hans bud. For dette er Guds kærlighed, at vi holder hans bud. Og hans befalinger er ikke byrdefulde, fordi alle født af Gud overvinder verden. Og dette er den sejr, der har overvundet verden: vores tro. ” (1 Johannes 5: 1-4 BSB)

Det problem, jeg ser, er at ofte folk, der taler om at blive født igen, bruger det som et mærke til retfærdighed. Vi plejede at gøre det som Jehovas Vidner, men for os blev det ikke ”født på ny”, men var ”i sandheden”. Vi ville sige ting som: "Jeg er i sandheden" eller vi vil spørge nogen, "Hvor længe har du været i sandheden?" Det svarer til det, jeg hører fra "Born Again" kristne. "Jeg er født igen" eller "Hvornår blev du født igen?" En beslægtet erklæring indebærer ”at finde Jesus '. "Hvornår fandt du Jesus?" At finde Jesus og blive født igen er nogenlunde synonyme begreber i mange evangeliske menneskers sind.

Problemet med sætningen ”født på ny” er, at den får en til at tænke på en engangshændelse. "På en sådan en dato blev jeg døbt og født igen."

Der er et udtryk i luftvåbenet kaldet ”Fire and Forget”. Det refererer til ammunition, som missiler, som er selvstyret. Piloten låser sig fast på et mål, trykker på knappen og starter missilen. Derefter kan han flyve væk, idet han ved, at missilet vil lede sig selv til sit mål. At blive født igen er ikke en brand-og-glem-handling. At være født af Gud er en løbende proces. Vi er nødt til konstant at holde Guds befalinger. Vi skal hele tiden vise kærlighed til Guds børn, vores brødre og søstre i troen. Vi er konstant nødt til at overvinde verden ved vores tro.

At være født af Gud eller født på ny er ikke en engangshændelse, men et livslangt engagement. Vi er kun født af Gud og født af ånden, hvis Guds ånd fortsætter med at strømme i os og gennem os frembringer handlinger af kærlighed og lydighed. Hvis denne strøm aftar, erstattes den af ​​kødets ånd, og vi kan miste vores hårdt vundne førstefødselsret. Hvilken tragedie det ville være, men hvis vi ikke er forsigtige, kan den glide væk fra os uden at vi engang er klar over det.

Husk, at de, der løber til Jesus på dommedagen og råber "Herre, Herre ..." gør det i tro på, at de har gjort store gerninger i hans navn, alligevel benægter han at have kendt dem.

Så hvordan kan du kontrollere, om din status som en født af Gud stadig er intakt? Se på dig selv og dine handlinger af kærlighed og barmhjertighed. I en sætning: Hvis du ikke elsker dine brødre eller søstre, så er du ikke født igen, du er ikke født af Gud.

Tak for at have set og for din støtte.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    30
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x