Jehova Gud skabte livet. Han skabte også døden.

Hvis jeg nu vil vide, hvad livet er, hvad livet repræsenterer, er det ikke fornuftigt at gå først til den, der skabte det? Det samme kan siges om døden. Hvis jeg vil vide, hvad døden er, hvad den består af, er det ikke den endelige kilde til denne information, der skabte den?

Hvis du slog et ord i ordbogen op, der beskriver en ting eller en proces og finder forskellige definitioner, ville definitionen af ​​den person, der skabte den ting eller indledte den proces, sandsynligvis ikke være den mest nøjagtige definition?

Ville det ikke være en handling af hybris, af ekstrem stolthed at placere din definition over skaberen? Lad mig illustrere det på denne måde: Lad os sige, at der er en mand, der er ateist. Da han ikke tror på Guds eksistens, er hans syn på liv og død eksistentiel. For denne mand er livet kun det, vi oplever nu. Livet er bevidsthed, at være opmærksom på os selv og vores omgivelser. Døden er fraværet af liv, fraværet af bevidsthed. Døden er simpel ikke-eksisterende. Nu er vi kommet til dagen for denne mands død. Han ligger i sengen og dør. Han ved snart, at han vil trække vejret sidste øjeblik og glemme at glemme. Han vil ophøre med at være. Dette er hans faste tro. Det øjeblik ankommer. Hans verden bliver sort. Så i det næste øjeblik er alt lys. Han åbner øjnene og indser, at han stadig lever, men et nyt sted i en sund ung krop. Det viser sig, at døden ikke er nøjagtigt, hvad han troede, den var.

I dette scenario, hvis nogen skulle gå til den mand og fortælle ham, at han stadig er død, at han var død, før han blev oprejst, og at nu han er blevet oprejst, anses han stadig for at være død, men at han har en chance for at leve, tror du, han måske er lidt mere modtagelig for at acceptere en anden definition af liv og død, end han havde tidligere?

Du ser i Guds øjne, at ateisten allerede var død, selv før han døde, og nu han er blevet oprejst, er han stadig død. Du siger måske: "Men det giver ikke mening for mig." Du siger måske om dig selv, ”Jeg lever. Jeg er ikke død. ” Men igen, sætter du din definition over Guds? Husker du, Gud? Den der skabte liv og den der har forårsaget døden?

Jeg siger dette, fordi folk har meget stærke ideer om, hvad livet er, og hvad døden er, og de påtvinger disse ideer til deres læsning af Skriften. Når du og jeg lægger en idé på vores studium af Skriften, beskæftiger vi os med det, der kaldes eisegesis. Vi læser vores forestillinger ind i Bibelen. Eisegesis er grunden til, at der er tusinder af kristne religioner, som alle har forskellige ideer. De bruger alle den samme bibel, men finder en måde at få den til at understøtte deres særlige tro. Lad os ikke gøre det.

I Første Mosebog 2: 7 læser vi om skabelsen af ​​menneskeliv.

”HERREN Gud dannede mennesket fra jordens støv og pustede livets ånde ind i sine næsebor; og mennesket blev en levende sjæl. ” (World English Bible)

Dette første menneske levede fra Guds synspunkt - er der noget synspunkt, der er vigtigere end det? Han levede, fordi han blev skabt i Guds billede, han var syndfri, og som et Guds barn ville han arve evigt liv fra Faderen.

Så fortalte Jehova Gud manden om døden.

“... men du må ikke spise af træet til kundskab om godt og ondt; for den dag du spiser af det, skal du helt sikkert dø. ” (2 Mosebog 17:XNUMX Berean Study Bible)

Stop nu et øjeblik og tænk over det. Adam vidste, hvad en dag var. Det var en periode med mørke efterfulgt af en periode med lys. Da Adam nu spiste frugten, døde han inden for den døgn? Bibelen siger, at han levede i godt over 24 år. Så lyver Gud? Selvfølgelig ikke. Den eneste måde, hvorpå vi kan få dette til at arbejde, er at forstå, at vores definition af døende og død ikke er den samme som Guds.

Du har måske hørt udtrykket "død mand gående", der tidligere blev brugt af dømte forbrydere, der var blevet dømt til dødsstraf. Det betød, at disse mænd allerede var døde fra statens øjne. Processen, der førte til Adams fysiske død, begyndte den dag, han syndede. Han var død fra den dag og frem. I betragtning af det følger det, at alle de børn, der blev født til Adam og Eva, blev født i samme tilstand. Fra Guds synspunkt var de døde. For at sige det på en anden måde, fra Guds synspunkt er du og jeg døde.

Men måske ikke. Jesus giver os håb:

Sandelig, sandelig, jeg siger jer: den, som hører mit ord og tror på ham, som har sendt mig, har evigt liv. Han kommer ikke i dom, men er gået fra døden til livet. ” (Johannes 5:24 Dansk Standardversion)

Du kan ikke gå fra døden til livet, medmindre du er død til at begynde med. Men hvis du er død som dig, og jeg forstår døden, kan du ikke høre Kristi ord eller tro på Jesus, fordi du er død. Så den død, som han taler om her, er ikke den død, du og jeg forstår som død, men snarere død, som Gud ser døden.

Har du en kat eller hund? Hvis du gør det, er jeg sikker på, at du elsker dit kæledyr. Men du ved også, at det elskede kæledyr på et tidspunkt vil være væk for aldrig at vende tilbage. En kat eller en hund lever 10 til 15 år, og så ophører de med at være. Før vi kendte Gud, var du og jeg i samme båd.

Prædikeren 3:19 lyder:

”For hvad der sker med menneskesønner, sker også med dyr; den ene ting rammer dem: når den ene dør, dør den anden. Sikkert har de alle et åndedrag; mennesket har ingen fordel i forhold til dyr, for alt er forfængelighed. ” (New King James Version)

Sådan skulle det ikke være. Vi blev skabt i Guds billede, derfor skulle vi være forskellige fra dyrene. Vi skulle fortsætte med at leve og aldrig dø. For forfatteren af ​​Prædikeren er alt forfængelighed. Men Gud sendte sin søn for at forklare os nøjagtigt, hvordan ting kunne være anderledes.

Mens troen på Jesus er nøglen til at nå livet, er det ikke så simpelt som det. Jeg ved, at nogle vil få os til at tro det, og hvis du kun læser Johannes 5:24, får du måske det indtryk. Dog stoppede John ikke der. Han skrev også følgende om at opnå liv fra døden.

”Vi ved, at vi er gået fra døden til livet, fordi vi elsker vores brødre. Den, der ikke elsker, forbliver i døden. ” (1 Johannes 3:14 BSB)

Gud er kærlighed og Jesus er det perfekte billede af Gud. Hvis vi skal overgå fra døden arvet fra Adam til det liv vi arver fra Gud gennem Jesus, skal vi også afspejle Guds billede af kærlighed. Dette gøres ikke øjeblikkeligt, men gradvist. Som Paulus fortalte efeserne: "... indtil vi alle opnår troens enhed og kundskaben om Guds søn til en moden person til det mål, at Kristus fyldes fuldstændigt ..." (Efeserne 4) : 13 New Heart English Bible)

Den kærlighed, vi taler om her, er den selvopofrende kærlighed til andre, som Jesus eksemplificerede. En kærlighed, der sætter andres interesser over vores egen, som altid søger det, der er bedst for vores bror eller søster.

Hvis vi sætter tillid til Jesus og praktiserer vores himmelske Faders kærlighed, holder vi op med at være døde i Guds øjne og overgår til livet. Nu taler vi om det virkelige liv.

Paul fortalte Timoteus, hvordan man greb fat i det virkelige liv:

”Bed dem om at arbejde ved det gode, være rig på fine gerninger, være generøse, klar til at dele og sikkert opbevare et godt fundament for fremtiden, så de kan få et fast greb om det virkelige liv." (1 Timoteus 6:18, 19 NWT)

Moderne engelsk version gengiver vers 19 som: "Dette vil lægge et solidt fundament for fremtiden, så de ved, hvordan det sande liv er."

Hvis der er et rigtigt liv, så er der også en falsk. Hvis der er et sandt liv, så er der også en falsk. Det liv, vi lever uden Gud, er et falsk liv. Det er livet for en kat eller en hund; et liv, der ender.

Hvordan er det, at vi er gået over fra døden til livet, hvis vi tror på Jesus og elsker vores medkristne? Dør vi ikke stadig? Nej, det gør vi ikke. Vi falder i søvn. Jesus lærte os dette, da Lazarus døde. Han sagde, at Lazarus er faldet i søvn.

Han sagde til dem: "Lazarus, vores ven, er gået til hvile, men jeg rejser derhen for at vække ham fra søvn." (Johannes 11:11 NWT)

Og det er præcis, hvad han gjorde. Han gav ham liv. Dermed lærte han os en værdifuld lektion gennem sin discipel, Martha. Vi læser:

”Marta sagde til Jesus:“ Herre, hvis du havde været her, ville min bror ikke være død. Men selv nu ved jeg, at Gud vil give dig hvad du beder om ham. ”

”Din bror vil rejse sig igen,” sagde Jesus til hende.

Martha svarede: "Jeg ved, at han vil rejse sig igen i opstandelsen på den sidste dag."

Jesus sagde til hende: ”Jeg er opstandelsen og livet. Den, som tror på mig, skal leve, selvom han dør. Og enhver, der lever og tror på mig, vil aldrig dø. Tror du på dette? ””
(Johannes 11: 21-26 BSB)

Hvorfor siger Jesus at han både er opstandelsen og livet? Er det ikke overflødighed? Er der ikke opstandelsesliv? Nej. Opstandelse vækkes fra en søvntilstand. Livet - nu taler vi om Guds definition af livet - livet dør aldrig. Du kan opstå til livet, men du kan også opstå til døden.

Vi ved ud fra det, vi lige har læst, at hvis vi sætter tillid til Jesus og elsker vores brødre, overgår vi fra døden til livet. Men hvis nogen bliver oprejst, som aldrig har troet på Jesus eller elsker sine brødre, selvom han er vækket fra døden, kan det siges, at han lever?

Jeg kan være i live fra dit synspunkt eller fra mit, men lever jeg fra Guds synspunkt? Dette er en meget vigtig skelnen. Det er forskellen, der har at gøre med vores frelse. Jesus sagde til Marta, at "enhver, der lever og tror på mig, vil aldrig dø". Nu døde både Martha og Lazarus. Men ikke fra Guds synspunkt. Fra hans synspunkt faldt de i søvn. En person, der sover, er ikke død. De kristne i det første århundrede fik det endelig.

Læg mærke til, hvordan Paulus ordsprog, når han skriver til korinterne om de forskellige udseende af Jesus efter hans opstandelse:

"Derefter viste han sig for mere end fem hundrede af brødrene og søstrene på samme tid, hvoraf de fleste stadig lever, selvom nogle er faldet i søvn." (Første Korinther 15: 6 New International Version)

For de kristne var de ikke døde, de var kun faldet i søvn.

Så Jesus er både opstandelsen og livet, fordi enhver, der tror på ham, ikke rigtig dør, men blot falder i søvn, og når han vækker dem, er det til evigt liv. Dette er hvad Johannes fortæller os som en del af åbenbaringen:

”Så så jeg tronerne, og de der sad på dem havde fået myndighed til at dømme. Og jeg så sjælene hos dem, der var blevet halshugget for deres vidnesbyrd om Jesus og for Guds ord, og dem, der ikke havde tilbedt dyret eller dets billede og ikke havde fået sit mærke på deres pande eller hænder. Og de blev levende og regerede med Kristus i tusind år. Dette er den første opstandelse. Salige og hellige er dem, der har del i den første opstandelse! Den anden død har ingen magt over dem, men de vil være præster for Gud og Kristus og vil regere med ham i tusind år. ” (Åbenbaringen 20: 4-6 BSB)

Når Jesus genopliver disse, er det en opstandelse til livet. Den anden død har ingen magt over dem. De kan aldrig dø. I den foregående video [indsæt kort] diskuterede vi, at der er to typer død i Bibelen, to typer liv i Bibelen og to typer opstandelse. Den første opstandelse er til livet, og de, der oplever det, vil aldrig lide den anden død. Den anden opstandelse er dog anderledes. Det er ikke til livet, men til dommen og den anden død har stadig magt over de opstandne.

Hvis du er bekendt med den del af åbenbaringen, vi lige har læst, har du måske bemærket, at jeg udelod noget. Det er et særligt kontroversielt parentetisk udtryk. Lige før Johannes siger, "Dette er den første opstandelse", fortæller han os, "De øvrige døde kom ikke tilbage til livet, før de tusind år var fuldstændige."

Når han taler om resten af ​​de døde, taler han så fra vores synspunkt eller Guds? Når han taler om at komme tilbage til livet, taler han så fra vores synspunkt eller Guds? Og hvad er præcis grundlaget for dom over dem, der kommer tilbage i den anden opstandelse?

Det er spørgsmål, vi vil behandle i vores næste video.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    10
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x