I den forrige video, i denne “Saving Humanity” -serien, lovede jeg dig, at vi ville diskutere en meget kontroversiel parentetisk passage, der findes i Åbenbaringens bog:

 “(Resten af ​​de døde blev ikke levende, før de tusind år var afsluttet.)” - Åbenbaringen 20: 5a NIV.

På det tidspunkt var jeg ikke klar over, hvor kontroversielt det ville vise sig at være. Jeg antog, som stort set alle andre, at denne sætning var en del af de inspirerede skrifter, men fra en kyndig ven har jeg lært, at den mangler i to af de ældste manuskripter, der er tilgængelige for os i dag. Det vises ikke i det ældste græske manuskript til Åbenbaringen, The Codex Sinaiticusheller ikke findes i det endnu ældre arameiske manuskript, Khabouris manuskript.

Jeg synes det er vigtigt for den seriøse bibelstuderende at forstå vigtigheden af Codex Sinaiticus, så jeg lægger et link til en kort video, der giver dig mere detaljerede oplysninger. Jeg indsætter også dette link i beskrivelsen af ​​denne video, hvis du gerne vil se den efter at have set denne diskurs.

Ligeledes Khabouris manuskript er af afgørende betydning for os. Det er sandsynligvis det ældste kendte manuskript af det komplette Nye Testamente, der eksisterer i dag, muligvis helt tilbage til 164 e.Kr. Det er skrevet på arameisk. Her er et link til mere information om Khabouris manuskript. Jeg vil også sætte dette link i beskrivelsen af ​​denne video.

Derudover har omkring 40% af de 200 tilgængelige manuskripter i Åbenbaringen ikke 5a, og 50% af de tidligste manuskripter fra 4.-13. Århundrede har det ikke.

Selv i manuskripterne, hvor 5a findes, præsenteres den meget inkonsekvent. Nogle gange er det kun der i margenerne.

Hvis du går på BibleHub.com, vil du se, at de aramatiske versioner, der vises der, ikke indeholder sætningen "De øvrige døde". Så skal vi bruge tid på at diskutere noget, der stammer fra mennesker og ikke Gud? Problemet er, at der er mange mennesker, der har bygget en hel frelse teologi, der afhænger meget af denne enkelt sætning fra Åbenbaringen 20: 5. Disse mennesker er ikke villige til at acceptere beviset for, at dette er en falsk tilføjelse til bibelteksten.

Og hvad er denne teologi, de holder så nidkært på?

For at forklare det, lad os starte med at læse Johannes 5:28, 29 som gengivet i den meget populære New International Version of the Bible:

”Bliv ikke forbløffet over dette, for der kommer en tid, hvor alle, der er i deres grave, vil høre hans røst og komme ud - de, der har gjort det gode, vil rejse sig til at leve, og de, der har gjort det onde, skal rejse sig at blive fordømt. ” (Johannes 5:28, 29 DN)

Størstedelen af ​​bibeloversættelser erstatter "fordømt" med "bedømt", men det ændrer ikke noget i disse menneskers sind. De anser det for at være en fordømmende dom. Disse mennesker tror, ​​at alle, der kommer tilbage i den anden opstandelse, de uretfærdige eller de ondes opstandelse, vil blive dømt negativt og fordømt. Og grunden til at de tror dette er, at Åbenbaringen 20: 5a siger, at denne opstandelse finder sted efter det messianske rige Kristus, der varer 1,000 år. Derfor kan disse opstandne ikke drage fordel af Guds nåde, der er uddelt gennem Kristi rige.

Det er klart, at de gode, der rejser sig til live i den første opstandelse, er Guds børn beskrevet i Åbenbaring 20: 4-6.

”Og jeg så sæder, og de sad på dem, og dom blev givet til dem, og disse sjæle, der blev afskåret for Yeshuas vidnesbyrd og for Guds ord, og fordi de ikke tilbad Dyret og heller ikke dets billede eller modtaget et mærke mellem deres øjne eller på deres hænder, de levede og regerede med Messias i 1000 år; Og dette er den første opstandelse. Salig og hellig er han, den som har del i den første opstandelse, og den anden død har ingen myndighed over disse, men de skal være præster for Gud og Messias, og de skal regere med ham 1000 år. ” (Åbenbaringen 20: 4-6 Peshitta Bibelen - fra arameisk)

Bibelen taler ikke om nogen anden gruppe, der er oprejst til livet. Så den del er klar. Kun Guds børn, der regerer med Jesus i tusind år, oprejses direkte til evigt liv.

Mange af dem, der tror på en opstandelse til fordømmelse, tror også på evig pine i helvede. Så lad os følge den logik, skal vi? Hvis nogen dør og går til helvede for at blive tortureret evigt for deres synder, er han ikke rigtig død. Kroppen er død, men sjælen lever videre, ikke? De tror på den udødelige sjæl, fordi du skal være bevidst for at lide. Det er en given. Så hvordan kan du blive oprejst, hvis du allerede lever? Jeg antager, at Gud bare bringer dig tilbage ved at give dig en midlertidig menneskelig krop. I det mindste får du en dejlig lille udsættelse ... ved du det fra helvets tortur og alt det der. Men det virker noget ondskabsfuldt af Gud at trække milliarder af mennesker fra helvede bare for at fortælle dem: "Du er fordømt!", Inden du sender dem tilbage. Jeg mener, tror Gud, at de ikke vil have fundet ud af det allerede efter at være blevet tortureret i tusinder af år? Hele scenariet maler Gud som en slags straf sadist.

Hvis du accepterer denne teologi, men ikke tror på helvede, resulterer denne fordømmelse i evig død. Jehovas Vidner tror på en version af dette. De tror, ​​at alle, der ikke er et vidne, vil dø for alle tider i Armageddon, men mærkeligt nok, hvis du dør før Armageddon, bliver du oprejst i løbet af de 1000 år. Den fordømmende menneskemængde efter årtusinde mener det modsatte. Der vil være overlevende fra Harmageddon, der får en chance for indløsning, men hvis du dør før Armageddon, er du ude af lykke.

Begge grupper står over for et lignende problem: De fjerner en betydelig del af menneskeheden fra at nyde de livreddende fordele ved at leve under det messianske rige.

Bibelen siger:

”Derfor, ligesom en overtrædelse resulterede i fordømmelse for alle mennesker, så resulterede også en retfærdig handling i retfærdiggørelse og liv for alle mennesker.” (Romerne 5:18 DNXNUMX)

For Jehovas Vidner inkluderer "liv for alle mennesker" ikke dem, der lever i Armageddon, som ikke er medlemmer af deres organisation, og for post-millennials inkluderer det ikke alle, der kommer tilbage i den anden opstandelse.

Det virker som en frygtelig masse arbejde fra Guds side for at gå til al den ulejlighed og smerte ved at ofre sin søn og derefter teste og forfine en gruppe mennesker til at herske sammen med ham, kun for at deres arbejde gavner en så lille brøkdel af menneskeheden. Jeg mener, hvis du vil lægge så mange igennem al den smerte og lidelse, hvorfor så ikke gøre det værd, mens de udvider fordelene til alle? Bestemt har Gud magten til at gøre det; medmindre de, der fremmer denne fortolkning, betragter Gud som delvis, ufølsom og grusom.

Det er blevet sagt, at du bliver som den Gud, du tilbeder. Hmm, spansk inkvisition, hellige korstog, afbrænding af kættere, undgå ofre for seksuelt misbrug af børn. Ja, jeg kan se, hvordan det passer.

Åbenbaring 20: 5a kan forstås således, at den anden opstandelse finder sted efter de 1,000 år, men det lærer ikke, at alle er fordømt. Hvor kommer det fra udover en dårlig gengivelse af Johannes 5:29?

Svaret findes i Åbenbaringen 20: 11-15, der lyder:

”Så så jeg en stor hvid trone og ham der sad på den. Jorden og himlen flygtede fra hans nærhed, og der var ikke noget sted for dem. Og jeg så de døde, store og små, stå foran tronen, og bøger blev åbnet. En anden bog blev åbnet, som er livets bog. De døde blev bedømt efter det, de havde gjort, som de blev skrevet i bøgerne. Havet opgav de døde, der var i det, og døden og Hades opgav de døde, der var i dem, og hver person blev bedømt efter det, de havde gjort. Derefter blev døden og Hades kastet i ildsøen. Ildsøen er den anden død. Enhver, hvis navn ikke blev fundet skrevet i livets bog, blev kastet i ildsøen. ” (Åbenbaringen 20: 11-15 DNB)

Baseret på post-millennials fordømmelsesfortolkning fortæller disse vers os,

 • De døde bedømmes på baggrund af deres gerninger før døden.
 • Dette sker, når de tusinde år er forbi, fordi disse vers følger dem, der beskriver den sidste test og Satans ødelæggelse.

Jeg vil vise dig, at ingen af ​​disse to argumenter er gyldige. Men lad os først stoppe her, fordi vi forstår, hvornår 2nd opstandelse sker er afgørende for at forstå frelsehåbet for langt størstedelen af ​​menneskeheden. Har du en far eller mor eller bedsteforældre eller børn, der allerede er døde, og som ikke var Guds børn? Ifølge fordømmelsesteorien efter årtusinde vil du aldrig se dem igen. Det er en frygtelig tanke. Så lad os være helt sikre på, at denne fortolkning er gyldig, inden vi går i stykker millioner af håb.

Begyndende med Åbenbaringen 20: 5a, da opstandelseisterne efter årtusindskiftet ikke vil acceptere det som falske, lad os prøve en anden tilgang. De, der fremmer fordømmelsen af ​​alle dem, der kommer tilbage i den anden opstandelse, mener, at det henviser til en bogstavelig opstandelse. Men hvad nu hvis det henviser til mennesker, der bare er "døde" i Guds øjne. I vores forrige video husker du måske, at vi så gyldige beviser i Bibelen for en sådan opfattelse. At komme til liv kan ligeledes betyde at blive erklæret retfærdig af Gud, hvilket adskiller sig fra at blive oprejst, fordi vi kan komme til liv selv i dette liv. Igen, hvis du er uklar om dette, anbefaler jeg, at du gennemgår den forrige video. Så nu har vi en anden sandsynlig fortolkning, men denne kræver ikke, at opstandelsen skal ske, efter at de tusind år er slut. I stedet for kan vi forstå, at hvad der sker efter de tusind år er forbi, er en erklæring om retfærdighed for dem, der allerede er fysisk levende, men åndelige døde - det vil sige døde i deres synder.

Når et vers kan tolkes plausibelt på to eller flere måder, bliver det ubrugeligt som bevistekst, for hvem skal da sige, hvilken fortolkning der er den rigtige?

Desværre accepterer dette årtusinde ikke dette. De erkender ikke, at nogen anden fortolkning er mulig, og derfor tyder de på, at Åbenbaringen 20 er skrevet i kronologisk rækkefølge. Bestemt, vers 10 til 11 er kronologiske, fordi det er specifikt angivet. Men når vi kommer til de afsluttende vers 15-21, placeres de ikke i nogen specifik relation til de tusind år. Vi kan kun udlede det. Men hvis vi udleder en kronologisk rækkefølge, hvorfor stopper vi så i slutningen af ​​kapitlet? Der var ingen kapitel- og versinddeling, da Johannes skrev åbenbaringen. Hvad der sker i begyndelsen af ​​kapitel 20, er helt ude af kronologisk rækkefølge med slutningen af ​​kapitel XNUMX.

Hele Åbenbaringsbogen er en række visioner givet til Johannes, som er ude af kronologisk rækkefølge. Han skriver dem ikke ned i kronologisk rækkefølge, men i den rækkefølge, som han så på visionerne.

Er der en anden måde, hvorpå vi kan fastslå, hvornår 2nd opstandelse sker?

Hvis 2nd opstandelse finder sted efter de tusind år er overstået, de opstandne kan ikke drage fordel af Kristi tusindårige regeringstid, som de overlevende fra Harmageddon gør. Du kan se det, kan du ikke?

I Åbenbaringens kapitel 21 lærer vi, at »Guds bolig er nu blandt folket, og han vil bo hos dem. De vil være hans folk, og Gud selv vil være med dem og være deres Gud. Han vil tørre hver tåre af deres øjne. Der vil ikke være mere død 'eller sorg eller gråd eller smerte, for den gamle tingenes orden er gået bort.' (Åbenbaringen 21: 3, 4 Bibelen)

Den salvede hersker med Kristus fungerer også som præster for at forene menneskeheden tilbage i Guds familie. Åbenbaring 22: 2 taler om ”nationernes helbredelse”.

Alle disse fordele vil blive nægtet dem, der er oprejst i den anden opstandelse, hvis den finder sted efter de tusind år er overstået, og Kristi regeringstid er afsluttet. Men hvis denne opstandelse finder sted i løbet af de tusind år, vil alle disse individer have gavn af det på samme måde, som de overlevende fra Harmageddon gør, undtagen ... bortset fra den irriterende gengivelse, som Bibelen i NIV giver til Johannes 5:29. Det siger, at de er opstået for at blive fordømt.

Du ved, New World Translation får en masse flack for sin bias, men folk glemmer, at hver version lider under bias. Det er, hvad der skete med dette vers i den nye internationale version. Oversætterne valgte at oversætte det græske ord, kriseōs, som "fordømt", men en bedre oversættelse ville blive "bedømt". Substantivet, hvorfra verbet er taget, er Krisis.

Strongs Concordance giver os ”en beslutning, dom”. Anvendelse: “bedømmelse, dom, afgørelse, sætning; generelt: guddommelig dom; anklage."

Dommen er ikke det samme som fordømmelse. Sikker på, at dømmeprocessen kan resultere i fordømmelse, men det kan også resultere i frifindelse. Hvis du går for en dommer, håber du, at han ikke allerede har besluttet sig. Du håber på en dom om "ikke skyldig".

Så lad os se igen på den anden opstandelse, men denne gang set fra dommens synspunkt snarere end fordømmelse.

Åbenbaringen fortæller os, at "de døde blev dømt efter det, de havde gjort, som de blev skrevet i bøgerne", og "hver person blev bedømt efter det, de havde gjort." (Åbenbaringen 20:12, 13 NV)

Kan du se det uoverstigelige problem, der opstår, hvis vi placerer denne opstandelse, efter at de tusind år er slut? Vi er frelst ved nåde, ikke ved gerninger, men ifølge det, der står her, er grundlaget for dommen ikke tro eller nåde, men gerninger. Millioner af mennesker i løbet af de sidste flere tusinde år er døde uden at kende Gud eller Kristus og aldrig have haft lejlighed til at sætte reel tro på Jehova eller Jesus. Alt hvad de har, er deres gerninger, og ifølge denne særlige fortolkning vil de blive bedømt ud fra værker alene inden deres død og på det grundlag er de skrevet i livets bog eller fordømmes. Denne tankegang er en fuldstændig modsigelse med Skriften. Overvej disse ord fra apostelen Paulus til efeserne:

”Men på grund af hans store kærlighed til os, gjorde Gud, der er rig på barmhjertighed, os levende med Kristus, selv da vi var døde i overtrædelser - det er ved nåde, du er blevet frelst ... for det er ved nåde du er blevet frelst, gennem tro - og dette er ikke fra jer selv, det er Guds gave - ikke ved gerninger, så ingen kan rose sig. ” (Efeserne 2: 4, 8 Bibelen).

Et af værktøjerne til et eksegetisk studie af Bibelen, det vil sige undersøgelse, hvor vi tillader Bibelen at fortolke sig selv, er harmoni med resten af ​​Skriften. Enhver fortolkning eller forståelse skal harmonere med hele Skriften. Uanset om du overvejer 2nd opstandelse for at være en opstandelse fra fordømmelse eller en opstandelse af dommen, der finder sted efter de tusind år er overstået, har du brudt skriftlig harmoni. Hvis det er en opstandelse af fordømmelse, ender du med en Gud, der er delvis, uretfærdig og kærlig, fordi han ikke giver alle lige muligheder, selv om det er inden for hans magt at gøre det. (Han er trods alt den Almægtige Gud.)

Og hvis du accepterer, at det er en opstandelse af dommen, der finder sted efter de tusind år er overstået, ender du med, at folk bliver dømt på baggrund af gerninger og ikke af tro. Du ender med mennesker, der tjener en vej til evigt liv ved deres gerninger.

Hvad sker der nu, hvis vi placerer opstandelsen for de uretfærdige, de 2nd opstandelse inden for de tusind år?

I hvilken tilstand ville de blive oprejst? Vi ved, at de ikke er oprejst til livet, fordi det specifikt siger, at den første opstandelse er den eneste opstandelse til livet.

Efeserne 2 fortæller os:

”Hvad dig angår, du var død i dine overtrædelser og synder, hvor du plejede at leve, da du fulgte denne verdens veje og for herskeren over luftens kongerige, den ånd, der nu arbejder på dem, der er ulydig. Vi boede også alle sammen på én gang, tilfredsstillede vores køds trang og fulgte dets ønsker og tanker. Ligesom resten fortjente vi af naturen vrede. ” (Efeserne 2: 1-3 Bibelen)

Bibelen viser at de døde ikke rigtig var døde, men sovende. De hører Jesu stemme kalde på dem, og de vågner op. Nogle vågner op til livet, mens andre vågner op til dommen. De, der vågner op til dommen, er i samme tilstand som de var i, da de faldt i søvn. De var døde i deres overtrædelser og synder. De fortjente af natur vrede.

Dette er den tilstand, som du og jeg var i, før vi lærte Kristus at kende. Men fordi vi er kommet til at kende Kristus, gælder disse næste ord for os:

"Men på grund af hans store kærlighed til os gjorde Gud, som er rig på barmhjertighed, os levende med Kristus, selv da vi var døde i overtrædelser - det er ved nåde du er blevet frelst." (Efeserne 2: 4)

Vi er blevet frelst ved Guds nåde. Men her er noget, vi skal være opmærksomme på med hensyn til Guds nåde:

"Herren er god for alle, og hans barmhjertighed er over alt, hvad han har skabt." (Salme 145: 9 ESV)

Hans barmhjertighed er over alt, hvad han har skabt, ikke kun en del, der overlever Armageddon. Ved at blive oprejst i Kristi rige vil disse opstandne, der er døde i deres overtrædelser, ligesom os have mulighed for at kende Kristus og sætte tillid til ham. Hvis de gør det, vil deres værker ændre sig. Vi er ikke frelst ved gerninger, men ved tro. Alligevel producerer tro gerninger. Troens gerninger. Det er som Paulus siger til efeserne:

"For vi er Guds håndværk, skabt i Kristus Jesus til at udføre gode gerninger, som Gud forberedte på forhånd for os at gøre." (Efeserne 2:10 Bibelen)

Vi er skabt til at udføre gode gerninger. De, der er oprejst i løbet af de tusind år, og som benytter muligheden for at stole på Kristus, vil naturligvis frembringe gode gerninger. Med alt dette i tankerne, lad os igen gennemgå de sidste vers i Åbenbaringens kapitel 20 for at se, om de passer.

”Så så jeg en stor hvid trone og ham der sad på den. Jorden og himlen flygtede fra hans nærhed, og der var ikke noget sted for dem. ” (Åbenbaringen 20:11 DNXNUMX)

Hvorfor flygter jorden og himlen fra hans nærværelse, hvis dette sker efter at nationer er blevet væltet og Djævelen ødelagt?

Når Jesus kommer i starten af ​​de 1000 år, sidder han på sin trone. Han fører krig med nationerne og fjerner himlen - alle verdens autoriteter - og jorden - denne verdens tilstand - og han opretter derefter nye himler og en ny jord. Dette er hvad apostlen Peter beskriver i 2 Peter 3:12, 13.

”Og jeg så de døde, store og små, stå foran tronen, og bøger blev åbnet. En anden bog blev åbnet, som er livets bog. De døde blev bedømt efter det, de havde gjort, som de blev skrevet i bøgerne. ” (Åbenbaringen 20:12 DNB)

Hvis dette henviser til en opstandelse, hvorfor beskrives de så som "de døde"? Skulle dette ikke lyde, ”og jeg så de levende, store og små, stå foran tronen”? Eller måske, “og jeg så de opstandne, store og små, stå foran tronen”? Det faktum, at de beskrives som døde, mens de står foran tronen, lægger vægt på ideen om, at vi taler om dem, der er døde i Guds øjne, det vil sige dem, der er døde i deres overtrædelser og synder, som vi læser i Efeserne. Det næste vers lyder:

”Havet opgav de døde, der var i det, og døden og Hades opgav de døde, der var i dem, og hver person blev bedømt efter det, de havde gjort. Derefter blev døden og Hades kastet i ildsøen. Ildsøen er den anden død. Enhver, hvis navn ikke blev fundet skrevet i livets bog, blev kastet i ildsøen. ” (Åbenbaringen 20: 13-15 DNXNUMX)

Da opstandelsen til livet allerede er sket, og her taler vi om opstandelsen til dommen, så må vi antage, at nogle af de opstandne findes at have deres navn skrevet i livets bog. Hvordan får man sit navn skrevet i livets bog? Som vi allerede har set fra romerne, er det ikke gennem værker. Vi kan ikke tjene vores vej til livet med en overflod af gode gerninger.

Lad mig forklare, hvordan jeg tror, ​​dette kommer til at fungere - og ganske vist engagerer jeg mig i en mening her. For mange i verden i dag er det næsten umuligt at få kundskab om Kristus for at sætte tillid til ham. I nogle muslimske lande er det en dødsdom at endda studere Bibelen, og kontakt med kristne er næsten umulig for mange, især kvinder i denne kultur. Vil du sige, at en muslimsk pige, der blev tvunget til et arrangeret ægteskab i en alder af 13, har nogen rimelig chance for nogensinde at kende og tro på Jesus Kristus? Har hun den samme mulighed, som du og jeg har haft?

For at alle skal have en reel chance for livet, bliver de udsat for sandheden i et miljø, hvor der ikke er noget negativt gruppepres, ingen intimidering, ingen trussel om vold, ingen frygt for at undvige. Hele formålet, som Guds børn samles til, er at tilvejebringe en administration eller en regering, der vil have både visdom og magt til at skabe en sådan stat; at jævne spillereglerne så at sige, så alle mænd og kvinder kan have lige muligheder for frelse. Det taler til mig om en kærlig, retfærdig, upartisk Gud. Mere end Gud er han vores far.

De, der fremmer tanken om, at de døde kun skal opstå for kun at blive fordømt på baggrund af de gerninger, de udførte i uvidenhed, bagvaskes ved et uheld Guds navn. De hævder måske, at de kun anvender, hvad Bibelen siger, men i virkeligheden anvender de deres egen fortolkning, en, der er i modstrid med det, vi kender til vor himmelske Faders karakter.

Johannes fortæller os, at Gud er kærlighed, og vi ved, at kærlighed, agape, altid søger, hvad der er bedst for den elskede. (1 Johannes 4: 8) Vi ved også at Gud er retfærdig på alle hans måder, ikke kun nogle af dem. (32 Mosebog 4: 10) Og apostelen Peter fortæller os at Gud ikke er delvis, at hans barmhjertighed også gælder for alle mennesker. (Apostelgerninger 34:3) Det ved vi alle om vores himmelske Fader, ikke sandt? Han gav os endda sin egen søn. Johannes 16:XNUMX. "For sådan elskede Gud verden: Han gav sin eneste søn, så enhver, som tror på ham, ikke fortabes, men får evigt liv." (NLT)

"Enhver, der tror på ham ... vil have evigt liv." Fordømmelsens fortolkning af Johannes 5:29 og Åbenbaringen 20: 11-15 gør en latterliggørelse af disse ord, for det store flertal af menneskeheden får aldrig chancen for at kende og tro på Jesus for at det fungerer. Faktisk døde milliarder endnu inden Jesus blev åbenbaret. Spiller Gud ordspil med is? Før du tilmelder dig frelse, skal du læse det med småt.

Jeg tror ikke det. De, der fortsætter med at støtte denne teologi, vil argumentere for, at ingen kan kende Guds sind, og derfor må argumenter baseret på Guds karakter diskonteres som irrelevante. De vil hævde, at de kun følger det, som Bibelen siger.

Vrøvl!

Vi er skabt i Guds billede, og vi bliver bedt om at forme os efter billedet af Jesus Kristus, som selv er den nøjagtige gengivelse af Guds herlighed (Hebr 1: 3) Gud formede os med en samvittighed, der kan skelne mellem hvad der er retfærdigt og hvad der er uretfærdigt, mellem hvad der er kærligt og hvad der er hadefuldt. Faktisk skal enhver doktrin, der maler Gud i et ugunstigt lys, være falsk på dens ansigt.

Hvem i al skabelse vil nu have os til at se Gud ugunstigt? Tænk over det.

Lad os opsummere det, vi hidtil har lært om menneskehedens frelse.

Vi starter med Armageddon. Ordet nævnes kun en gang i Bibelen i Åbenbaringen 16:16, men når vi læser sammenhængen, finder vi ud af, at krigen skal kæmpes mellem Jesus Kristus og konger på hele jorden.

“De er dæmoniske ånder, der udfører tegn, og de går ud til hele verdens konger for at samle dem til kampen på den Almægtiges store dag.

Derefter samlede de kongerne sammen til det sted, der på hebraisk hedder Armageddon. ” (Åbenbaringen 16:14, 16 DN)

Dette falder sammen med den parallelle profeti, der blev givet os i Daniel 2:44.

“På disse kongers tid vil himmelens Gud oprette et rige, der aldrig vil blive ødelagt, og det vil heller ikke overlades til et andet folk. Det vil knuse alle disse kongeriger og bringe dem til ophør, men det vil i sig selv vare evigt. ” (Daniel 2:44 NV)

Hele formålet med krig, selv de uretfærdige krige, som mennesker kæmper, er at fjerne det udenlandske herredømme og erstatte det med dit eget. I dette tilfælde har vi første gang, hvor en virkelig retfærdig og retfærdig konge vil eliminere onde herskere og oprette en godartet regering, der virkelig gavner folket. Så det giver ingen mening at dræbe alle mennesker. Jesus kæmper kun mod dem der kæmper mod ham og modstår ham.

Jehovas Vidner er ikke den eneste religion, der tror, ​​at Jesus vil dræbe alle på jorden, der ikke er medlem af deres kirke. Alligevel er der ingen klar og utvetydig erklæring i Skriften, der understøtter en sådan forståelse. Nogle peger på Jesu ord om Noahs dage for at understøtte ideen om globalt folkedrab. (Jeg siger "folkedrab", fordi det refererer til uretfærdig udryddelse af et løb. Da Jehova dræbte alle i Sodoma og Gomorra, var det ikke evig ødelæggelse. De vil vende tilbage som Bibelen siger, så de blev ikke udryddet - Mattæus 10:15 ; 11:24 for bevis.

Læsning fra Matthew:

”Som det var i Noas dage, vil det også være ved Menneskesønnens komme. For i dagene før floden spiste og drak folk, giftede sig og giftede sig, indtil den dag, Noah kom ind i arken; og de vidste intet om, hvad der ville ske, før oversvømmelsen kom og førte dem alle væk. Sådan vil det være ved Menneskesønnens komme. To mænd vil være i marken; den ene tages og den anden forlades. To kvinder vil male med en håndmølle; den ene tages og den anden forlades. ” (Mattæus 24: 37-41 NV)

For at dette kan understøtte ideen om, hvad der udgør det virtuelle folkedrab i menneskeheden, er vi nødt til at acceptere følgende antagelser:

 • Jesus henviser til hele menneskeheden og ikke kun kristne.
 • Alle, der døde i Floden, vil ikke blive oprejst.
 • Alle, der dør i Harmagedon, vil ikke blive oprejst.
 • Jesu formål her er at undervise om, hvem der skal leve, og hvem der vil dø.

Når jeg siger antagelser, mener jeg noget, der ikke kan bevises ud over rimelig tvivl hverken fra den øjeblikkelige tekst eller andre steder i Skriften.

Jeg kunne lige så godt give dig min fortolkning, nemlig at Jesus her fokuserer på den uforudsigelige natur ved hans komme, så hans disciple ikke bliver slappe i troen. Ikke desto mindre ved han noget vilje. Så to mandlige disciple kunne arbejde side om side (i marken) eller to kvindelige disciple kunne arbejde side om side (slibning med en håndmølle), og en vil blive ført til Herren og en efterladt. Han henviser kun til den frelse, der tilbydes Guds børn, og behovet for at holde sig vågen. Hvis du overvejer den omgivende tekst fra Mattæus 24: 4 hele vejen igennem til slutningen af ​​kapitlet og endda ind i det næste kapitel, hamres temaet om at holde sig vågen mange, mange gange.

Nu kunne jeg tage fejl, men det er meningen. Min fortolkning er stadig plausibel, og når vi har mere end en plausibel fortolkning af en passage, har vi tvetydighed og kan derfor ikke bevise noget. Det eneste, vi kan bevise ud fra denne passage, det eneste entydige budskab, er at Jesus kommer pludselig og uventet, og vi er nødt til at bevare vores tro. For mig er det den besked han sender her og intet mere. Der er ikke nogen skjult kodet besked om Armageddon.

Kort sagt, jeg tror, ​​at Jesus vil etablere riget ved hjælp af Harmagedon-krigen. Han vil fjerne al autoritet, der står i opposition til ham, det være sig religiøs, politisk, kommerciel, stamme eller kulturel. Han vil herske over de overlevende fra denne krig og muligvis genoplive dem, der døde i Armageddon. Hvorfor ikke? Siger Bibelen, at han ikke kan?

Hvert menneske får mulighed for at kende ham og underkaste sig sin styre. Bibelen taler ikke kun om ham som konge, men som præst. Guds børn tjener også i præstedømme. Dette arbejde vil omfatte helingen af ​​nationerne og forsoning af hele menneskeheden tilbage i Guds familie. (Åbenbaringen 22: 2) Derfor kræver kærlighed til Gud opstandelse for hele menneskeheden, så alle kan få mulighed for at kende Jesus og sætte tro på Gud fri for hindringer. Ingen vil blive holdt tilbage af gruppepres, intimidering, trusler om vold, familietryk, indoktrination, frygt, fysiske handicap, dæmonisk indflydelse eller andre ting, der i dag fungerer for at forhindre folks sind fra ”belysning af det herlige gode nyheder om Kristus ”(2 Korinther 4: 4) Folk vil blive bedømt på baggrund af en livsforløb. Ikke kun hvad de gjorde før de døde, men hvad de vil have gjort bagefter. Ingen, der har gjort forfærdelige ting, vil være i stand til at acceptere Kristus uden at omvende sig for alle fortidens synder. For mange mennesker er det sværeste, de kan gøre, at undskylde oprigtigt og omvende sig. Der er mange, der hellere vil dø end at sige, ”Jeg tog fejl. Tilgiv mig. ”

Hvorfor løslades Djævelen for at friste mennesker efter de tusind år er slut?

Hebræerne fortæller os, at Jesus lærte lydighed af de ting, han led og blev fuldkommen. På samme måde er hans disciple blevet perfektioneret gennem de prøvelser de har været udsat for og står over for.

Jesus sagde til Peter: “Simon, Simon, Satan har bedt om at sigtes jer som hvede.” (Lukas 22:31 DNXNUMX)

De, der er blevet befriet for synd i slutningen af ​​de tusind år, vil dog ikke have haft sådanne raffineringstest. Det er her Satan kommer ind. Mange vil mislykkes og vil ende med at blive rigets fjender. De, der overlever den sidste prøve, vil virkelig være Guds børn.

Nu indrømmer jeg, at noget af det, jeg har sagt, falder ind under den forståelseskategori, som Paulus beskriver som at kigge gennem en tågesyn ved hjælp af et metalspejl. Jeg prøver ikke at etablere doktrin her. Jeg prøver bare at nå frem til den mest sandsynlige konklusion baseret på bibelsk eksegese.

Ikke desto mindre, selvom vi måske ikke altid ved præcis, hvad noget er, kan vi ofte vide, hvad det ikke er. Det er tilfældet med dem der fremmer fordømmelsesteologi, såsom Jehovas Vidners undervisning fremmer at alle ødelægges evigt i Harmagedon eller den lære som er populær i resten af ​​kristenheden at alle i den anden opstandelse kun vil komme tilbage til livet for at blive ødelagt af Gud og sendt tilbage til helvede. (Forresten, når jeg siger kristenhed, mener jeg alle organiserede kristne religioner, der inkluderer Jehovas Vidner.)

Vi kan diskontere fordømmelsesteorien efter årtusinde som falsk doktrin, for for at den skal fungere, er vi nødt til at acceptere, at Gud er kærlig, kærlig, uretfærdig, delvis og sadist. Guds karakter gør troen på en sådan doktrin uacceptabel.

Jeg håber, at denne analyse har været nyttig. Jeg ser frem til dine kommentarer. Jeg vil også gerne takke dig for at se på og mere end det tak for at støtte dette arbejde.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  19
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x