Dette er video nummer fem i vores serie, "Saving Humanity." Indtil nu har vi vist, at der er to måder at anskue liv og død på. Der er "levende" eller "død", som vi troende ser det, og det er selvfølgelig den eneste opfattelse, ateister har. Men mennesker med tro og forståelse vil erkende, at det, der tæller, er, hvordan vores Skaber ser på liv og død.

Det er derfor muligt at være død, men alligevel lever vi i Guds øjne. "Han er ikke de dødes Gud [der henviser til Abraham, Isak og Jakob], men de levendes, for ham er alle i live." Lukas 20:38 Eller vi kan være i live, men alligevel ser Gud os som døde. Men Jesus sagde til ham: "Følg mig, og lad de døde begrave deres egne døde." Matthæus 8:22 BSB

Når du medregner tidselementet, begynder dette virkelig at give mening. For at tage det ultimative eksempel, døde Jesus Kristus og var i graven i tre dage, men alligevel var han i live for Gud, hvilket betyder, at det kun var et spørgsmål om tid, før han var i live i enhver forstand. Selvom mænd havde dræbt ham, kunne de ikke gøre noget for at forhindre Faderen i at bringe hans søn tilbage til livet og mere til, for at give ham udødelighed.

Ved sin kraft oprejste Gud Herren fra de døde, og han vil også oprejse os. 1 Kor 6:14 Og "Men Gud oprejste ham fra de døde og løste ham fra dødens pine, fordi det var umuligt for ham at blive holdt i dens kløer." Apostelgerninger 2:24

Nu kan intet dræbe Guds søn. Forestil dig det samme for dig og mig, udødelig liv.

Den, der sejrer, vil jeg give ret til at sidde med mig på min trone, ligesom jeg sejrede og satte mig med min Fader på hans trone. Åb 3:21 BSB

Det er det, der bliver tilbudt os nu. Det betyder, at selvom du dør eller bliver dræbt, som Jesus blev, går du blot ind i en søvnlignende tilstand, indtil du vågner. Når du går i seng hver nat, dør du ikke. Du fortsætter med at leve, og når du vågner om morgenen, fortsætter du stadig med at leve. På lignende måde, når du dør, fortsætter du med at leve, og når du vågner i opstandelsen, fortsætter du stadig med at leve. Dette skyldes, at du som Guds barn allerede har fået evigt liv. Det er grunden til, at Paulus sagde til Timoteus: "Kæmp troens gode kamp. Tag fat i det evige liv, som du blev kaldet til, da du aflagde din gode bekendelse i mange vidners nærværelse.” (1 Timoteus 6:12)

Men hvad med dem, der ikke har denne tro, som af en eller anden grund ikke har fået fat i det evige liv? Guds kærlighed er åbenbar ved, at han har sørget for en anden opstandelse, en opstandelse til dom.

Bliv ikke forbløffet over dette, for den time kommer, da alle, der er i deres grave, vil høre hans røst og komme ud - de, der har gjort godt til livets opstandelse, og de, der har gjort det onde til dommens opstandelse. (Johannes 5:28,29)

I denne opstandelse bliver mennesker genoprettet til livet på jorden, men forbliver i en tilstand af synd, og uden tro på Kristus er de stadig døde i Guds øjne. Under Kristi 1000-årige regeringstid vil der være truffet foranstaltninger til disse opstandne, hvorved de kan udøve deres frie vilje og acceptere Gud som deres Fader gennem Kristi menneskelivs forløsende kraft, der tilbydes på deres vegne; eller de kan afvise det. Deres valg. De kan vælge liv eller død.

Det hele er så binært. To dødsfald, to liv, to opstandelser og nu to sæt øjne. Ja, for at forstå vores frelse fuldt ud, er vi nødt til at se tingene ikke med øjnene i vores hoved, men med troens øjne. Som kristne: "Vi vandrer i tro, ikke ved syn." (2 Korintherbrev 5:7)

Uden det syn, som troen giver, vil vi se på verden og drage den forkerte konklusion. Et eksempel på den konklusion, som utallige mennesker har draget, kan demonstreres fra dette uddrag af et interview med multitalentet Stephen Fry.

Stephen Fry er ateist, men her udfordrer han ikke Guds eksistens, men har snarere den opfattelse, at der virkelig var en Gud, han skulle være et moralsk monster. Han mener, at den elendighed og lidelse, som menneskeheden oplever, ikke er vores skyld. Derfor må Gud tage skylden. Husk, da han virkelig ikke tror på Gud, kan man ikke lade være med at spekulere på, hvem der er tilbage til at tage skylden.

Som jeg har sagt, er Stephen Frys syn næppe unikt, men er repræsentativt for et stort og voksende antal mennesker i det, der støt er ved at blive en post-kristen verden. Denne opfattelse kan også påvirke os, hvis vi ikke er årvågne. Den kritiske tænkning, som vi har brugt til at flygte fra falsk religion, må aldrig slås fra. Desværre er mange, der er undsluppet falsk religion, bukket under for humanisters overfladiske logik og mistet al tro på Gud. Således er de blinde for alt, hvad de ikke kan se med deres fysiske øjne

De begrunder: hvis der virkelig var en kærlig Gud, alvidende, almægtig, ville han have gjort en ende på verdens lidelser. Derfor eksisterer han enten ikke, eller også er han, som Fry udtrykte det, dum og ond.

De, der ræsonnerer på denne måde, tager meget, meget fejl, og for at demonstrere hvorfor, lad os deltage i et lille tankeeksperiment.

Lad os sætte dig i Guds sted. Du er nu alvidende, almægtig. Du ser verdens lidelse, og du vil rette op på det. Du starter med sygdom, men ikke kun knoglekræft hos et barn, men al sygdom. Det er en ret nem løsning for en almægtig Gud. Bare giv mennesker et immunsystem, der er i stand til at bekæmpe enhver virus eller bakterier. Fremmede organismer er dog ikke den eneste årsag til lidelse og død. Vi bliver alle gamle, bliver forfaldne og dør til sidst af alderdom, selvom vi er fri for sygdom. Så for at afslutte lidelsen bliver du nødt til at afslutte aldringsprocessen og døden. Du bliver nødt til at forlænge livet for evigt for virkelig at afslutte smerte og lidelse.

Men det bringer sine egne problemer med sig, fordi mænd ofte er arkitekterne bag menneskehedens største lidelse. Mænd forurener jorden. Mænd udrydder dyrene og udsletter enorme vegetationsområder, hvilket påvirker klimaet. Mænd forårsager krige og millioners død. Der er den elendighed forårsaget af fattigdom som følge af vores økonomiske systemer. På lokalt plan er der mord og overfald. Der er misbrug af børn og de svage – vold i hjemmet. Hvis du virkelig vil eliminere elendighed, smerte og lidelse i verden som Gud den Almægtige, er du også nødt til at fjerne alt dette.

Det er her, tingene bliver skæve. Dræber du alle, der forårsager smerte og lidelse af nogen art? Eller, hvis du ikke vil dræbe nogen, kan du bare række ind i deres sind og gøre det, så de ikke kan gøre noget forkert? På den måde skal ingen dø. Du kunne løse alle menneskehedens problemer ved at gøre mennesker til biologiske robotter, programmeret til kun at gøre gode og moralske ting.

Det er så nemt at spille lænestolsquarterback, indtil de faktisk sætter dig i spillet. Jeg kan fortælle dig fra mit studium af Bibelen, at Gud ikke kun ønsker at gøre en ende på lidelsen, men at han har været aktivt engageret i at gøre det lige fra begyndelsen. Men den hurtige løsning, som så mange mennesker ønsker, vil simpelthen ikke være den løsning, de har brug for. Gud kan ikke fjerne vores frie vilje, fordi vi er hans børn, skabt i hans billede. En kærlig far ønsker ikke robotter til børn, men individer, der er styret af en skarp moralsk sans og klog selvbestemmelse. At opnå enden på lidelse og samtidig bevare vores frie vilje giver os et problem, som kun Gud kan løse. Resten af ​​videoerne i denne serie vil undersøge den løsning.

Undervejs vil vi støde på nogle ting, som set overfladisk eller mere præcist set fysisk uden troens øjne, vil synes at være uforsvarlige grusomheder. For eksempel vil vi spørge os selv: „Hvordan kunne en kærlig Gud ødelægge hele menneskehedens verden, inklusive små børn, og drukne dem i syndfloden på Noas tid? Hvorfor ville en retfærdig Gud brænde byerne Sodoma og Gomorra op uden selv at give dem en chance for at omvende sig? Hvorfor beordrede Gud folkedrabet på indbyggerne i Kanaans land? Hvorfor ville Gud dræbe 70,000 af sit eget folk, fordi kongen tog en folketælling af nationen? Hvordan kan vi betragte den Almægtige som en kærlig og retfærdig Far, når vi lærer, at han for at straffe David og Batseba for deres synd dræbte deres uskyldige nyfødte barn?

Disse spørgsmål skal besvares, hvis vi skal bygge vores tro på fast grund. Men stiller vi disse spørgsmål ud fra en fejlagtig forudsætning? Lad os tage det, der kan synes det mest uforsvarlige af disse spørgsmål: Davids og Batsebas barns død. David og Batseba døde også meget senere, men de døde. Faktisk så alle i den generation, og for den sags skyld hver generation, der fulgte op til den nuværende. Så hvorfor er vi bekymrede for én babys død og ikke milliarder af menneskers død? Er det fordi vi har den idé, at barnet blev frataget den normale levetid, alle har ret til? Tror vi, at alle har ret til at dø en naturlig død? Hvorfra får vi ideen om, at enhver menneskelig død kan betragtes som naturlig?

Den gennemsnitlige hund lever mellem 12 og 14 år; Katte, 12 til 18; blandt de længstlevende dyr er Grønlandshvalen, der lever over 200 år, men alle dyr dør. Det er deres natur. Det er, hvad det vil sige at dø en naturlig død. En evolutionist vil betragte en mand som blot endnu et dyr med en levetid godt under et århundrede i gennemsnit, selvom moderne medicin har formået at presse det lidt opad. Alligevel dør han naturligvis, når evolutionen har fået fra ham det, den leder efter: forplantning. Efter at han ikke længere kan formere sig, er evolutionen færdig med ham.

Men ifølge Bibelen er mennesker meget mere end dyr. bliver skabt i Guds billede og betragtes som sådan som Guds børn. Som Guds børn arver vi evigt liv. Så i øjeblikket er menneskers levetid ifølge Bibelen alt andet end naturlig. I betragtning af det må vi konkludere, at vi dør, fordi vi blev dømt til at dø af Gud på grund af den arvesynd, som vi alle har arvet

For syndens løn er døden, men Guds gave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre. Romerne 6:23 BSB

Så i stedet for at bekymre os om en uskyldig babys død, bør vi bekymre os om, hvad det betyder, at Gud har dømt os alle, milliarder af os, til døden. Virker det rimeligt i betragtning af, at ingen af ​​os valgte at blive født som syndere? Jeg tør påstå, at hvis vi fik valget, ville de fleste af os med glæde vælge at blive født uden syndige tilbøjeligheder.

En fyr, en person, der kommenterede på YouTube-kanalen, virkede ivrig efter at finde fejl hos Gud. Han spurgte mig, hvad jeg syntes om Gud, der ville drukne en baby. (Jeg går ud fra, at han henviste til syndfloden på Noas tid.) Det virkede som et fyldt spørgsmål, så jeg besluttede at teste hans dagsorden. I stedet for at svare direkte, spurgte jeg ham, om han troede på, at Gud kunne genoplive dem, der er døde. Det ville han ikke acceptere som en præmis. Nu, givet at dette spørgsmål antager, at Gud er skaberen af ​​alt liv, hvorfor skulle han så afvise muligheden for, at Gud kunne genskabe liv? Han ønskede åbenbart at afvise enhver ting, der ville tillade Gud at blive frikendt. Opstandelseshåbet gør præcis det.

I vores næste video vil vi komme ind på mange af de såkaldte "grusomheder", som Gud har begået, og lære, at de er alt andet end det. For nu skal vi dog etablere en grundlæggende præmis, der ændrer hele landskabet. Gud er ikke et menneske med et menneskes begrænsninger. Han har ingen sådanne begrænsninger. Hans magt gør det muligt for ham at rette enhver fejl, fortryde enhver skade. For at illustrere, hvis du er ateist og bliver idømt livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse, men får valget mellem henrettelse ved dødelig indsprøjtning, hvilken ville du så vælge? Jeg tror, ​​det er sikkert at sige, at de fleste ville foretrække at leve, selv under disse omstændigheder. Men tag det scenarie og læg det i hænderne på et Guds barn. Jeg kan kun tale for mig selv, men hvis jeg fik muligheden for at vælge mellem at tilbringe resten af ​​mit liv i en cementkasse omgivet af nogle af de værste elementer i det menneskelige samfund, eller straks at ankomme til Guds rige, ja, det ville' t være et svært valg overhovedet. Jeg ser det med det samme, fordi jeg har Guds opfattelse af, at døden blot er en ubevidst tilstand, der ligner søvn. Den mellemliggende tid mellem min død og min opvågnen, hvad enten det er en dag eller tusind år, ville for mig være øjeblikkelig. I denne situation er det eneste synspunkt, der betyder noget, mit eget. Øjeblikkelig indtræden i Guds rige kontra et helt liv i fængsel, lad os få denne henrettelse i gang hurtigt.

For for mig er at leve Kristus, og at dø er en vinding. 22Men hvis jeg bliver ved med at leve i legemet, vil det betyde frugtbart arbejde for mig. Så hvad skal jeg vælge? Jeg ved ikke. 23Jeg er splittet mellem de to. Jeg ønsker at tage af sted og være med Kristus, hvilket i sandhed er langt bedre. 24Men det er mere nødvendigt for jer, at jeg bliver i legemet. (Filipperne 1:21-24)

Vi må se på alt, hvad folk peger på i et forsøg på at finde fejl hos Gud – at anklage ham for grusomheder, folkedrab og de uskyldiges død – og se det med troens øjne. Evolutionister og ateister håner dette. For dem er hele ideen om menneskelig frelse dårskab, fordi de ikke kan se med troens øjne

Hvor er den kloge person? Hvor er lovens lærer? Hvor er denne tids filosof? Har Gud ikke gjort verdens visdom dum? For da verden i Guds visdom ikke kendte ham gennem sin visdom, behagede Gud ved tåbeligheden i det, der blev prædiket, at frelse dem, der tror. Jøder kræver tegn, og grækerne leder efter visdom, men vi prædiker Kristus korsfæstet: en anstødssten for jøder og dårskab for hedninge, men for dem, som Gud har kaldt, både jøder og grækere, Kristus Guds kraft og Guds visdom. For Guds dårskab er visere end menneskelig visdom, og Guds svaghed er stærkere end menneskelig styrke. (1 Korintherbrev 1:20-25)

Nogle vil måske stadig argumentere, men hvorfor dræbe barnet? Selvfølgelig kan Gud genoplive en baby i den nye verden, og barnet vil aldrig kende forskel. Han vil have tabt på at leve under Davids tid, men vil i stedet leve i den større Davids, Jesu Kristi, tid i en verden, der er langt bedre end det gamle Israel nogensinde kunne have været. Jeg blev født i midten af ​​forrige århundrede, og jeg fortryder ikke at have gået glip af den 18th århundrede eller det 17th århundrede. Som en kendsgerning, i betragtning af hvad jeg ved om disse århundreder, er jeg ret glad for, at jeg blev født, hvornår og hvor jeg var. Alligevel hænger spørgsmålet: hvorfor dræbte Jehova Gud barnet?

Svaret på det er mere dybtgående, end du måske umiddelbart tror. Faktisk er vi nødt til at gå til den første bog i Bibelen for at lægge grundlaget, ikke kun for at besvare det spørgsmål, men for alle de andre, der vedrører Guds handlinger med hensyn til menneskeheden gennem århundrederne. Vi vil starte med 3. Mosebog 15:XNUMX og arbejde os fremad. Vi vil gøre det til emnet for vores næste video i denne serie.

Tak fordi du så med. Din løbende støtte hjælper mig med at fortsætte med at lave disse videoer.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    34
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x