Jeg har ikke tid til at kommentere alle de fejl, Vagttårnsselskabet begår i sine publikationer, men nu og da falder der noget i øjnene, og jeg kan ikke med god samvittighed overskue det. Folk er fanget i denne organisation og tror, ​​at det er Gud, der leder den. Så hvis der er noget, der viser, at det ikke er tilfældet, føler jeg, at vi er nødt til at sige fra.

Organisationen bruger ofte Ordsprogene 4:18 til at henvise til sig selv som en måde at forklare de forskellige fejl, falske forudsigelser og fejlfortolkninger, de har lavet. Det lyder:

"Men de retfærdiges vej er som det klare morgenlys, der bliver lysere og klarere indtil fuldt dagslys." (Ordsprogene 4:18 NWT)

Nå, de har gået den vej i næsten 150 år, så lyset burde være blændende nu. Alligevel, når vi er færdige med denne video, tror jeg, at du vil se, at det ikke er vers 18, der gælder, men snarere følgende vers:

"De ugudeliges vej er som mørket; De ved ikke, hvad der får dem til at snuble.” (Ordsprogene 4:19 NWT)

Ja, i slutningen af ​​denne video vil du se beviser på, at organisationen har mistet grebet om et af de grundlæggende aspekter af kristendommen.

Lad os begynde med at undersøge artikel 38 i Vagttårnsstudiet med titlen "Kom tæt på din åndelige familie" fra studieudgaven af ​​september 2021 af Vagttårnet, som blev studeret i menigheden i ugen 22. til 28. november 2021.

Lad os starte med titlen. Når Bibelen taler om en kristen familie, er det ikke at være metaforisk, men bogstaveligt. Kristne er bogstaveligt talt Guds børn, og Jehova er bogstaveligt talt deres Fader. Han giver dem liv og ikke bare liv, men evigt liv. Så kristne kan med rette omtale hinanden som brødre og søstre, fordi de alle deler den samme Fader, og det er pointen med denne artikel, og i det store og hele må jeg tilslutte mig nogle af de gyldige bibelske pointer, som artiklen gør.

Artiklen siger også i afsnit 5, at "ligesom en ældre bror lærer Jesus os, hvordan vi respekterer og adlyder vores Fader, hvordan vi undgår at mishage ham, og hvordan vi opnår hans godkendelse."

Hvis dette var den første artikel i Vagttårnet, du nogensinde læste, ville du drage den konklusion, at Jehovas Vidner, de menige, det vil sige, anser Jehova Gud for at være deres far. At have Gud som deres Fader gør dem alle til brødre og søstre til en del af én stor, lykkelig familie. De betragter også Jesus Kristus som en ældre bror.

De fleste vidner er enige i den vurdering af deres status hos Gud. Alligevel er det ikke, hvad de har lært af organisationen. De lærer, at i stedet for at være Guds børn, er de i bedste fald Guds venner. Derfor kan de ikke lovligt kalde ham far.

Hvis du spørger dit gennemsnitlige Jehovas Vidne, vil han erklære, at han er et Guds barn, men vil samtidig være enig i Vagttårnets lære om, at de andre får – en gruppe, der udgør næsten 99.7 % af alle Jehovas Vidner – kun er Guds Vidner. venner, Jehovas venner. Hvordan kan de have to sådanne modstridende ideer i deres sind?

Jeg finder ikke på det her. Dette er, hvad Insight-bogen har at sige om de andre får:

 det-1 s. 606 Erklære retfærdig

I en af ​​Jesu illustrationer eller lignelser, der omhandler tidspunktet for hans komme i Rigets herlighed, betegnes personer der sammenlignes med får som „retfærdige“. (Mt 25:31-46) Det er imidlertid bemærkelsesværdigt, at i denne illustration præsenteres disse „retfærdige“ som adskilte og adskilte fra dem, som Kristus kalder „mine brødre“. (Mt 25:34, 37, 40, 46; sammenlign Heb 2:10, 11.) Fordi disse fårelignende yder hjælp til Kristi åndelige "brødre", og dermed viser tro på Kristus selv, bliver de velsignet af Gud og kaldes "retfærdige".." Ligesom Abraham bliver de regnet for, eller erklæret, retfærdige som Guds venner. (Jak 2:23)

Så de er alle Guds venner. Bare en stor, glad gruppe venner. Det betyder, at Gud ikke kan være deres Fader, og Jesus ikke kan være deres bror. I er alle sammen bare venner

Nogle vil imødegå, men kan de ikke både være Guds børn og Guds venner? Ikke ifølge Vagttårnets doktrin.

"...Jehova har erklæret sit salvede retfærdige som sønner og de andre får retfærdige som venner..." (w12 7 / 15 s. 28 par. 7)

At forklare, om du er et Guds barn – om Gud også betragter dig som sin ven eller ej, er irrelevant – hvis du er et Guds barn, får du den arv, som du tilkommer. Det faktum, at Jehova ifølge Vagttårnets doktrin ikke erklærer de andre får retfærdige som hans børn, betyder, at de ikke er hans børn. Det er kun børn, der får arven.

Kan du huske lignelsen om den fortabte søn? Han bad sin Fader om at give ham sin arv, som han så tog og ødelagde. Hvis han kun havde været den mands ven, havde der ikke været nogen arv at bede om. Ser du, hvis de andre får både var venner og børn, så ville Faderen erklære dem retfærdige som sine børn. (For øvrigt er der intet sted i Skriften, hvor vi finder Gud, der erklærer kristne retfærdige som sine venner. Det Styrende Råd har netop fundet på det, skabt en lære ud af den blå luft, ligesom de gjorde med den overlappende generation.

Der er et skriftsted i Jakob 2:23, hvor vi ser Abraham blive erklæret retfærdig som Guds ven, men det var før Jesus Kristus gav sit liv for at bringe os tilbage til Guds familie. Det er derfor, du aldrig læser om Abraham, der kalder Jehova "Abba Fader". Jesus kom og åbnede vejen for os til at blive adoptivbørn.

»Men alle, der tog imod ham, gav han myndighed til at blive Guds børn, fordi de udøvede tro på hans navn. 13 Og de blev født, ikke af blod eller af en kødelig vilje eller af menneskers vilje, men af ​​Gud." (Johannes 1:12, 13)

Læg mærke til, at der står: "Alle, som tog imod ham, gav han myndighed til at blive Guds børn". Det siger ikke til de første 144,000, der tog imod ham, vel? Dette er ikke et først-til-mølle-udsalg. De første 144,000 kunder får en kupon til et gratis evigt liv.

Hvorfor skulle organisationen nu lære noget, der modsiger dens egen doktrin? For bare et år siden var der endnu en artikel i Vagttårnsstudiet, der modsiger hele ideen om familie. I april 2020-udgaven, Study Article 17, bliver vi behandlet med denne titel: "Jeg har kaldt jer venner". Det er Jesus, der taler til sine disciple. Det er ikke Jehova, der taler til os. Så får vi denne boks med titlen: "Venskab med Jesus fører til venskab med Jehova". Virkelig? Hvor siger Bibelen det? Det gør den ikke. De har fundet på det. Hvis du sammenligner de to artikler, vil du bemærke, at den nuværende fra september i år er fuld af bibelhenvisninger til at understøtte læren om, at kristne er Guds børn, og det burde den, for det er de. April 2020 gør dog en masse antagelser, men giver ingen skriftsteder, der understøtter ideen om, at kristne er Guds venner.

I begyndelsen af ​​denne video fortalte jeg dig, at vi ville se beviser på, at organisationen har mistet grebet om et af de grundlæggende aspekter af kristendommen. Det skal vi se nu.

I artiklen fra april 2020 om venskab med Gud kommer de faktisk med denne fantastiske udtalelse: „Vi må hverken lægge for meget eller for lidt vægt på vores kærlighed til Jesus. — Johannes 16:27.

På typisk vis har de vedhæftet en bibelhenvisning til denne udtalelse i håb om, at læseren vil antage, at den giver bibelsk støtte til det, de hævder, og på typisk vis gør den det ikke. Ikke engang tæt på.

"For Faderen selv nærer kærlighed til jer, fordi I har haft kærlighed til mig og har troet, at jeg er kommet som Guds repræsentant." (Johannes 16:27)

Intet der advarer den kristne om at have for meget kærlighed til Jesus.

Hvorfor siger jeg, at dette er en fantastisk udtalelse? For jeg er chokeret over, hvor langt de er faldet fra sandheden. For jeg kan ikke tro, at de har mistet kontakten til kristendommens grundlæggende grundlag, som er kærlighed, at de tror, ​​at den skal reguleres, begrænses, begrænses på nogen måde. Bibelen fortæller os det modsatte:

"På den anden side er åndens frugt kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, tro, mildhed, selvkontrol. Mod sådanne ting er der ingen lov.” (Galaterne 5:22, 23)

Hvad vil det sige at sige, at der ikke er nogen lov imod sådanne ting? Det betyder, at der ikke er nogen begrænsninger, ingen grænser, ingen regler for disse ting. Da kærlighed er den først nævnte, betyder det, at vi ikke kan sætte en grænse for den. Denne kærlighed er kristen kærlighed, agape kærlighed. Der er fire ord for kærlighed på græsk. En for den kærlighed, der er defineret af lidenskab. En anden for den instinktive kærlighed, man har til familien. Endnu en for kærligheden til venskab. De har alle en grænse. For meget af nogen af ​​dem kunne være en dårlig ting. Men for den kærlighed, vi har til Jesus, agape kærlighed, er der ingen grænse. At sige noget andet, som artiklen i april 2020 Vagttårnet gør, er at modsige Guds lov. At gå ud over hvad der er skrevet. At indføre en regel, hvor Gud siger, at der ikke skal være nogen.

Det identificerende kendetegn på sand kristendom er kærlighed. Jesus selv fortæller os, at i Johannes 13:34, 35, et skriftsted vi alle kender godt. Denne udtalelse fra et Vagttårn, der er gennemgået af alle medlemmer af det Styrende Råd – fordi de fortæller os, at de gennemgår alle studieartiklerne – indikerer, at de har mistet deres følelse af, hvad kristen kærlighed er. Sandelig, de går i mørke og snubler over ting, de ikke kan se.

Bare for at vise det dystre niveau af bibelforståelse, der er til stede hos dem, der formoder at være Guds kanal, så tag et kig på denne illustration fra afsnit 6 i artikel 38 fra Vagttårnet fra september 2021.

Kan du se problemet? Englen har vinger! Hvad? Strækker deres bibelforskning sig til mytologi? Studerer de renæssancekunst for deres illustrationer? Engle har ikke vinger. Ikke bogstaveligt talt. Keruberne på låget af Pagtens Ark havde vinger, men det var en udskæring. Der er levende væsner, der optræder i nogle visioner med vinger, men de bruger meget symbolske billeder til at formidle ideer. De er ikke beregnet til at blive taget bogstaveligt. Hvis du kører en søgning på ordet engel i Bibelen og scanner alle referencerne igennem, finder du ikke en, hvor en engel iført et par vinger fysisk besøgte et menneske. Da engle viste sig for Abraham og Lot, blev de kaldt "mænd". Der var ingen omtale af vinger. Da Daniel fik besøg af Gabriel og andre, beskriver han dem som mænd. Da Mary fik at vide, at hun ville undfange en søn, så hun en mand. I ingen af ​​de englebesøg, som trofaste mænd og kvinder modtog, får vi at vide, at budbringerne var bevingede. Hvorfor skulle de være det? Ligesom Jesus, der dukkede op inde i et aflåst rum, kan disse budbringere glide ind og ud af vores virkelighed.

Denne bevingede engleillustration er så fjollet, at det er en forlegenhed. Det giver en forkert fremstilling af Bibelen og giver mere gryn til møllen for dem, der kun søger at miskreditere Guds ord. Hvad skal vi tænke? At englen kom flyvende ned fra himlen for at lande i nærheden af ​​vor Herre? Man skulle tro, at klapren med de enorme vinger ville have vækket disciplene, der sov i nærheden. Du ved, at de hævder at være trofaste og diskrete. Et andet ord for diskret er klogt. Visdom er den praktiske anvendelse af viden, men hvis du ikke har rigtig bibelviden, er det svært at blive klog.

Du har hørt det sagt, at et billede siger mere end tusind ord. Hvis du ønsker at forstå det afgrundsdybe niveau af stipendium ved JW hovedkvarter, giver jeg dig dette.

Hvad kan vi tage væk fra alt dette? Jesus sagde: "En elev er ikke over læreren, men enhver, der er fuldt udlært, vil være som deres lærer." (Luk 6:40). Med andre ord er en elev ikke bedre end sin lærer. Hvis du læser Bibelen, så er din lærer Gud og din Herre Jesus, og du vil for evigt rejse dig i kundskab. Men hvis din lærer er Vagttårnet og organisationens andre publikationer. Hmm, det minder mig om noget Jesus sagde:

"For den, der har, ham vil blive givet mere, og han vil blive overflod; men den, der ikke har, selv hvad han har, skal tages fra ham." (Mattæus 13:12)

Tak fordi du så med og for at støtte denne kanal.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    45
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x