Klik her for at se video

Hej, titlen på denne video er "Jehovas vidner siger, at det er forkert at tilbede Jesus, men er glade for at tilbede mænd". Jeg er sikker på, at jeg kommer til at få kommentarer fra utilfredse Jehovas Vidner, der beskylder mig for at have misrepræsenteret dem. De vil hævde, at de ikke tilbeder mænd; de vil hævde at de er de eneste på jorden der tilbeder den sande Gud, Jehova. Dernæst vil de kritisere mig for at antyde, at det at tilbede Jesus er en skriftmæssigt korrekt del af sand tilbedelse. De kan endda citere Matthæus 4:10, som viser Jesus, der siger til djævelen: "Gå bort, Satan! For der står skrevet: "Det er Jehova din Gud, du skal tilbede, og det er ham alene, du skal yde hellig tjeneste." New World Translation

Fint, jeg har fremsat beskyldningen, og jeg har gjort det offentligt. Så nu skal jeg bakke det op med Skriften.

Lad os starte med at fjerne nogle potentielle misforståelser. Hvis du er et af Jehovas Vidner, hvad forstår du så ordet "tilbedelse" skal betyde? Tænk over det et øjeblik. Du hævder at tilbede Jehova Gud, men hvordan gør du præcis det? Hvis nogen skulle komme hen til dig på gaden og spørge, hvad skal jeg gøre for at tilbede Gud, hvordan ville du så svare?

Jeg har fundet, at det er et meget udfordrende spørgsmål at stille, ikke kun til et Jehovas Vidne, men til ethvert medlem af enhver anden religiøs tro. Alle tror, ​​de ved, hvad det vil sige at tilbede Gud, men når man beder dem om at forklare det, for at sætte ord på det, er der ofte en lang stilhed.

Selvfølgelig er det irrelevant, hvad du og jeg tror, ​​at tilbedelse betyder. Det, der tæller, er, hvad Gud mener, når han siger, at vi kun skal tilbede ham. Den bedste måde at finde ud af, hvad Gud mener om spørgsmålet om tilbedelse, er at læse hans inspirerede ord. Ville det overraske dig at høre, at der er fire græske ord, der er oversat med "tilbedelse" i Bibelen? Fire ord til at oversætte det ene engelske ord. Det ser ud til, at vores engelske ord, tilbedelse, bærer en tung byrde.

Nu bliver det her lidt teknisk, men jeg vil bede dig om at bære over med mig, fordi emnet ikke er akademisk. Hvis jeg har ret i at sige, at Jehovas Vidner tilbeder mænd, så taler vi om en handling, der kunne medføre Guds fordømmelse. Med andre ord, vi taler om et emne, der er et spørgsmål om liv og død. Så det fortjener vores fulde opmærksomhed.

Forresten, selvom jeg fokuserer på Jehovas Vidner, tror jeg, at i slutningen af ​​denne video vil du se, at de ikke er de eneste religiøse mennesker, der tilbeder mænd. Lad os begynde:

Det første græske ord, der bruges for "tilbedelse", som vi skal overveje, er Thréskeia.

Strong's Concordance giver den korte definition af dette udtryk som "rituel tilbedelse, religion". Den mere fyldestgørende definition er: "(underliggende betydning: ærbødighed eller tilbedelse af guderne), tilbedelse som udtrykt i rituelle handlinger, religion." NAS Exhaustive Concordance definerer det simpelthen som "religion". Dette græske ord Thréskeia forekommer kun fire gange i Skriften. New American Standard Bible gengiver det kun som "tilbedelse" én gang og de andre tre gange som "religion". Imidlertid gengiver New World-oversættelsen af ​​de hellige skrifter, Jehovas Vidners Bibel, det som "tilbedelse" eller "form for tilbedelse" i hvert enkelt tilfælde. Her er teksterne, hvor det vises i NWT:

"som tidligere kendte mig, hvis de ville være villige til at vidne, at ifølge den strengeste sekt af vores form for tilbedelse [thréskeia], levede jeg som farisæer." (Apostelgerninger 26:5)

"Lad ingen fratage dig prisen, som fryder sig over en falsk ydmyghed og en form for tilbedelse [thréskeia] af englene, "at tage stilling til" de ting, han har set." (Kol 2:18)

"Hvis nogen tror, ​​at han er en tilbeder [thréskos] af Gud, men ikke holder stramme tøjler på sin tunge, bedrager han sit eget hjerte, og hans tilbedelse [thréskeia] er forgæves. Den form for tilbedelse [thréskeia], der er ren og ubesmittet fra vor Guds og Faders synspunkt er denne: at passe forældreløse og enker i deres trængsel og at bevare sig selv plettet fra verden." (Jakob 1:26, 27)

Ved gengivelse thréskeia som "form for tilbedelse" formidler Vidnernes Bibel ideen om formaliseret eller rituel tilbedelse; dvs. tilbedelse foreskrevet ved at følge et sæt regler og/eller traditioner. Dette er den form for tilbedelse eller religion, der praktiseres i tilbedelseshuse, såsom rigssale, templer, moskeer, synagoger og traditionelle kirker. Det er bemærkelsesværdigt, at hver gang dette ord bruges i Bibelen, har det en stærkt negativ konnotation. Derfor…

Hvis du er katolik, er din tilbedelse tréskeia.

Hvis du er protestant, er din tilbedelse tréskeia.

Hvis du er syvendedags adventist, er din tilbedelse tréskeia.

Hvis du er mormon, er din tilbedelse tréskeia.

Hvis du er jøde, er din tilbedelse tréskeia.

Hvis du er muslim, er din tilbedelse tréskeia.

og ja, helt sikkert,

Hvis du er Jehovas Vidne, er din tilbedelse tréskeia.

Hvorfor støber Bibelen thréskeia i et negativt lys? Kan det være, fordi dette er maling-by-numbers tilbedelse? Tilbedelse, der adlyder menneskets regler frem for vor Herre Kristi ledende principper? For at illustrere, hvis du er et af Jehovas Vidner, og du går til alle møderne regelmæssigt og går ud i felttjenesten ugentligt, hvor du lægger mindst 10 timer om måneden i forkyndelsesarbejdet, og hvis du donerer dine penge til at støtte det verdensomspændende arbejde , så "tilbeder du Jehova Gud" på en acceptabel måde i henhold til reglerne for Watch Tower and Bible Tract Society - thréskeia.

Det er selvfølgelig noget vrøvl. Når James siger, at thréskeia, som er "ren og ubesmittet fra Guds synspunkt, er at tage sig af forældreløse børn og enker," er han ironisk. Der er ingen ritualisme involveret i det. Bare kærlighed. I bund og grund siger han hånende: "Åh, du tror, ​​at din religion er acceptabel for Gud, gør du? Hvis der var en religion, som Gud accepterer, ville det være en, der tager sig af de nødlidende og ikke følger verdens vej."

Thréskeia (adjektiv): Religion, ritualiseret og formel

Så det kan vi sige thréskeia er ordet om formaliseret eller ritualiseret tilbedelse, eller for at sige det på en anden måde, organiseret religion. For mig er organiseret religion en tautologi, som at sige "aftensolnedgang", "frossen is" eller "tunfisk." Al religion er organiseret. Problemet med religion er, at det altid er mænd, der organiserer, så du ender med at gøre tingene, som mænd siger, du skal gøre, ellers vil du lide en vis straf.

Det næste græske ord vi vil se på er:

Sebó (udsagnsord): ærbødighed og hengivenhed

 Det forekommer ti gange i de kristne skrifter – én gang i Matthæus, én gang i Markus og de resterende otte gange i Apostelgerninger. Det er det andet af fire forskellige græske ord, som moderne bibeloversættelser gengiver "tilbedelse". Ifølge Strong's Concordance, Sebo kan bruges til ærbødighed, tilbedelse eller tilbedelse. Her er nogle eksempler på dets brug:

"Det er forgæves, at de bliver ved med at tilbede [Sebo] mig, for de underviser menneskers befalinger som doktriner.'"" (Matt 15:9 NWT)

"En, der hørte os, var en kvinde ved navn Lydia, fra byen Thyatira, en sælger af purpurvarer, som var en tilbeder [Sebo] af Gud. Herren åbnede hendes hjerte for at være opmærksom på, hvad der blev sagt af Paulus." (ApG 16:14)

"Denne mand overtaler folk til at tilbede [Sebo] Gud i strid med loven.” (ApG 18:13)

For nemheds skyld giver jeg alle disse referencer i beskrivelsesfeltet for den video, du ser, hvis du ønsker at indsætte dem i en bibelsøgemaskine, såsom biblegateway.com for at se, hvordan andre oversættelser gengives. Sebo. [Referencer til sebó på græsk: Mt 15:9; Markus 7:7; Apostelgerninger 13:43,50; 16:14; 17:4,17; 18:7,13; 29:27]

Mens Sebo er et verbum, skildrer det ikke rigtig nogen handling. Faktisk i ingen af ​​de ti forekomster af brugen af Sebo er det muligt at udlede præcis, hvordan de nævnte personer engagerer sig i Sebo, i ærbødig tilbedelse eller tilbedelse af Gud. Husk, at dette udtryk ikke beskriver en ritualistisk eller formalistisk proces med tilbedelse. Definitionen fra Strong's indikerer heller ikke handling. At ære Gud og at tilbede Gud taler begge om en følelse eller en holdning til Gud eller til Gud. Jeg kan sidde i min stue og forgude Gud uden egentlig at gøre noget. Selvfølgelig kan det argumenteres for, at sand tilbedelse af Gud, eller af nogen for den sags skyld, i sidste ende må vise sig i en form for handling, men hvilken form den handling skal have, er ikke specificeret i nogen af ​​disse vers.

En række bibeloversættelser gengives Sebo som "troende". Igen, det taler om en mental disposition mere end nogen specifik handling, og dette er en vigtig skelnen for at holde det i tankerne.

En person, der er from, som ærer Gud, hvis kærlighed til Gud når niveauet af tilbedelse, er en person, der kan genkendes som gudfrygtig. Hans tilbedelse præger hans liv. Han taler snakken og går turen. Hans inderlige ønske er at være som sin Gud. Så alt, hvad han gør i livet, er styret af den selvransagende tanke: "Ville dette behage min Gud?"

Kort sagt handler hans tilbedelse ikke om at udføre et ritual af nogen art som foreskrevet af mænd i metodisk tilbedelse. Hans tilbedelse er selve hans måde at leve på.

Ikke desto mindre kræver evnen til selvbedrag, som er en del af det faldne kød, at vi er forsigtige. I tidligere århundreder, hvor hengivne (Sebo) Kristne brændte en medtilbeder på bålet, de troede, at de ydede hellig tjeneste eller ærbødig tjeneste for Gud. I dag tror Jehovas Vidner, at de tilbeder Gud (Sebo) når de skyr en trosfælle, fordi han eller hun taler imod en eller anden overtrædelse begået af det styrende organ, såsom deres hykleriske 10-årige tilknytning til FN-organisationen eller deres forkerte behandling af tusindvis af sager om seksuelt misbrug af børn.

Ligeledes er det muligt at gengive Sebo (ærbødig, tilbedende hengivenhed eller tilbedelse) til den forkerte Gud. Jesus fordømte Sebo af de skriftkloge, farisæere og præster, fordi de underviste menneskers befalinger, som kom fra Gud. Jesus sagde: "De tilbeder [Sebo] mig forgæves; de underviser i menneskers forskrifter som lære." Matthæus (15:9 BSB) Således fordrejede de Gud og undlod at efterligne ham. Den Gud, de efterlignede, var Satan, og Jesus fortalte dem det:

”Du tilhører din far, djævelen, og du vil udføre hans ønsker. Han var en morder fra begyndelsen, og nægtede at opretholde sandheden, fordi der ikke er nogen sandhed i ham. Når han lyver, taler han sit modersmål, fordi han er en løgner og løgnens fader.” (Johannes 8:44, BSB)

Nu kommer vi til det tredje græske ord gengivet med "tilbedelse" i Bibelen.

Thréskeia (adjektiv): Religion, ritualiseret og formel

Sebó (udsagnsord): ærbødighed og hengivenhed

Latreuo (udsagnsord): hellig tjeneste

Strong's konkordance giver os:

Latreuo

Definition: at tjene

Brug: Jeg tjener, især Gud, måske blot: Jeg tilbeder.

Nogle oversættelser vil gøre det til "tilbedelse". For eksempel:

”Men jeg vil straffe den nation, de tjener som slaver,” sagde Gud, ”og derefter vil de komme ud af dette land og tilbede [Latreuo] mig på dette sted. '”(Apg 7: 7 DNXNUMX)

"Men Gud vendte sig bort fra dem og overgav dem til tilbedelsen [Latreuo] af solen, månen og stjernerne. (Apostelgerninger 7:42)

Imidlertid foretrækker New World-oversættelsen at gengive Latreuo som "hellig tjeneste", som bringer os tilbage til Jesu møde med Djævelen, som vi diskuterede i begyndelsen af ​​denne video:

"Gå væk, Satan! For der står skrevet: 'Det er Jehova din Gud, du skal tilbede, og det er ham alene, du skal udføre hellig tjeneste.Latreuo]."" (Mt 4:10 NWT)

Jesus forbinder tilbedelse af Gud med tjeneste for Gud.

Men hvad med den første del af den irettesættelse, da Jesus sagde: "Det er Jehova din Gud, du skal tilbede" (Matt 4:10 NWT)?

Det ord er ikke Thréskeia, ej heller sebó eller latreuó.  Dette er det fjerde græske ord, der er oversat som tilbedelse i engelske bibler, og det er det, som titlen på denne video er baseret på. Det er den tilbedelse, vi bør yde Jesus, og det er den tilbedelse, som Jehovas Vidner nægter at yde. Dette er den tilbedelse, som vidner yder til mænd. Ironisk nok undlader de fleste andre religioner i kristenheden at gøre det, selv om de hævder at tilbede Jesus denne tilbedelse, og de tilbeder i stedet mænd. Dette ord på græsk er proskuneó.

I henhold til Strong's Concordance:

Proskuneó midler:

Definition: at gøre ærbødighed for

Anvendelse: Jeg går ned på knæ for at ære, tilbede.

Proskuneó er et sammensat ord.

HJÆLPER Ordstudier siger, at det kommer fra "prós, "imod" og kyneo, "at kysse". Det refererer til handlingen ved at kysse jorden, når man lægger sig ned for en overordnet; at tilbede, parat "til at falde ned/bøje sig ned for at tilbede på sine knæ" (DNTT); at "gøre ære" (BAGD)"

Nogle gange gengiver Ny Verden-oversættelsen det som "tilbedelse" og nogle gange som "lydighed". Dette er virkelig en forskel uden forskel. For eksempel, da Peter gik ind i Cornelius, den første ikke-jødiske kristnes hjem, læste vi: "Da Peter gik ind, mødte Cornelius ham, faldt ned for hans fødder og gjorde ære [proskuneó] til ham. Men Peter løftede ham op og sagde: „Rejs dig! Jeg er også selv en mand.” (Apostelgerninger 10:25, 26)

De fleste bibler gengiver dette som "tilbedte ham". For eksempel giver New American Standard Bible os: "Da Peter kom ind, mødte Cornelius ham og faldt ned for hans fødder og tilbedt ham."

Det er værd at bemærke for den seriøse bibelstuderende, at en meget lignende omstændighed og formulering forekommer i Åbenbaringen, hvor apostlen Johannes siger:

”Da faldt jeg ned foran hans fødder til tilbede [proskuneó] Hej M. Men han siger til mig: "Vær forsigtig! Gør det ikke! Alt, hvad jeg er, er en medslave for dig og dine brødre, som har arbejdet med at vidne om Jesus. tilbedelse [proskuneó] Gud; for det at aflægge vidnesbyrd om Jesus er det, der inspirerer til at profetere."" (Åbenbaringen 19:10, NWT)

Her bruger Ny Verden-oversættelsen "tilbedelse" i stedet for "dyrkelse" for det samme ord, proskuneó. Hvorfor er det vist, at Cornelius gør ære, mens Johannes er vist som tilbedende, når det samme græske ord bruges begge steder, og omstændighederne er stort set identiske.

I Hebræerbrevet 1:6 læser vi i Ny Verden-oversættelsen:

"Men da han atter bringer sin førstefødte til den beboede jord, siger han: "Og lad alle Guds engle bøje sig mod ham." (Hebræerne 1:6)

Alligevel læser vi i stort set alle andre bibeloversættelser, at englene tilbeder ham.

Hvorfor bruger New World-oversættelsen "lydighed" i stedet for "tilbedelse" i disse tilfælde? Som tidligere ældste i Organisationen af ​​Jehovas Vidner kan jeg uden tvivl konstatere, at dette er for at skabe en kunstig sondring baseret på religiøse skævheder. For Jehovas Vidner kan man tilbede Gud, men man kan ikke tilbede Jesus. Måske gjorde de dette oprindeligt for at modvirke trinitarismens indflydelse. De er endda gået så langt som at degradere Jesus til status som engel, om end ærkeenglen Michael. For at være klar, så tror jeg ikke på treenigheden. Ikke desto mindre kræver tilbedelse af Jesus, som vi skal se, ikke, at vi accepterer, at Gud er en treenighed.

Religiøs skævhed er en meget stærk hindring for nøjagtig bibelforståelse, så før vi går videre, lad os få en god forståelse af, hvad ordet proskuneó betyder virkelig.

Du vil huske beretningen om stormen, da Jesus kom til sine disciple i deres fiskerbåd gående på vandet, og Peter bad om at gøre det samme, men så begyndte han at tvivle og synke. Kontoen lyder:

“Straks rakte Jesus sin hånd ud og tog fat i Peter. "Du lidet troende," sagde han, "hvorfor tvivlede du?" Og da de var steget tilbage i båden, lagde vinden sig. Så dem, der var i båden tilbad ham (proskuneó,) og sagde: "Sandelig er du Guds søn!" (Matt 14:31-33 BSB)

Hvorfor vælger New World Translation at gengive, proskuneó, i denne beretning som "do obisance", når det andre steder gengiver det som tilbedelse? Hvorfor følger næsten alle oversættelser Berean Study Bible, når de siger, at disciplene tilbad Jesus i dette tilfælde? For at svare på det, er vi nødt til at indse, hvad ordet proskuneó beregnet til græsktalende i den antikke verden.

Proskuneó bogstaveligt betyder at "bøje sig ned og kysse jorden." Givet det, hvilket billede dukker op, når du læser denne passage. Gav disciplene lige Herren en hjertelig tommel op? "Det var temmelig smart Herre, det du gjorde derude, hvor du gik på vandet og dæmpede stormen. Fedt nok. Koodos til dig!"

Ingen! De blev så overvældede af denne forbløffende magtudfoldelse, da de så, at elementerne selv var underlagt Jesus – stormen aftagende, vandet støttede ham – at de faldt på knæ og bøjede sig for ham. De kyssede så at sige jorden. Dette var en handling af total underkastelse. Proskuneó er et ord, der antyder total underkastelse. Total underkastelse indebærer total lydighed. Men da Cornelius gjorde det samme før Peter, bad apostelen ham ikke at gøre det. Han var bare en mand som Cornelius. Og da Johannes bøjede sig for at kysse jorden foran englen, sagde englen ham, at han ikke skulle gøre det. Selvom han var en retfærdig engel, var han bare en medtjener. Han fortjente ikke Johns lydighed. Men da disciplene bøjede sig og kyssede jorden foran Jesus, irettesatte Jesus dem ikke og sagde ikke til dem, at de ikke skulle gøre det. Hebræerbrevet 1:6 fortæller os, at englene også vil bøje sig og kysse jorden foran Jesus, og igen gør de det korrekt efter Guds befaling.

Hvis jeg nu skulle bede dig gøre noget, ville du så adlyde mig uden tvivl uden forbehold? Du må hellere ikke. Hvorfor ikke? Fordi jeg bare er et menneske som dig. Men hvad nu hvis en engel skulle dukke op og fortælle dig at gøre noget? Ville du adlyde englen betingelsesløst og uden spørgsmål? Igen må du hellere lade være. Paulus fortalte galaterne, at selv om "en engel fra himlen skulle forkynde jer som gode nyheder noget ud over den gode nyhed, vi forkyndte jer, så lad ham være forbandet." (Galaterne 1:8 NWT)

Spørg nu dig selv, når Jesus kommer tilbage, vil du villigt adlyde alt, hvad han beder dig gøre uden spørgsmål eller forbehold? Kan du se forskellen?

Da Jesus genopstod, fortalte han sine disciple at „al myndighed er blevet givet mig i himlen og på jorden“. (Mattæus 28:18 NWT)

Hvem gav ham al autoritet? Vor himmelske Fader, åbenbart. Så hvis Jesus beder os om at gøre noget, er det, som om vor himmelske Fader selv fortalte os det. Der er ingen forskel, vel? Men hvis en mand fortæller dig, at du skal gøre noget og hævder, at Gud har bedt ham om at fortælle dig, det er anderledes, så ville du stadig være nødt til at tjekke med Gud, ikke?

"Hvis nogen ønsker at gøre hans vilje, vil han vide om læren, om den er fra Gud, eller jeg taler om min egen originalitet. Den, der taler om sin egen originalitet, søger sin egen ære; men den, der søger hans ære, som har sendt ham, denne er sand, og der er ingen uretfærdighed i ham." (Johannes 7:17, 18 NWT)

Jesus fortæller os også:

Sandelig siger jeg til jer: Sønnen kan ikke gøre en eneste ting på eget initiativ, men kun hvad han ser Faderen gøre. For hvad end man gør, det gør også Sønnen på samme måde." (Johannes 5:19 NWT)

Så ville du tilbede Jesus? Ville du proskuneó Jesus? Det vil sige, ville du give din fulde underkastelse til ham? Husk, proskuneó er det græske ord for tilbedelse, der indebærer fuld underkastelse. Hvis Jesus viste sig foran dig i dette øjeblik, hvad ville du så gøre? Slå ham på ryggen og sig: "Velkommen tilbage, Herre. Godt at se dig. Hvad tog dig så lang tid?" Ingen! Det første, vi skal gøre, er at falde på knæ, bøje os for jorden for at vise, at vi er villige til fuldstændig at underkaste os ham. Det er, hvad det vil sige at tilbede Jesus i sandhed. Ved at tilbede Jesus tilbeder vi Jehova, Faderen, fordi vi underordner os hans ordning. Han har givet Sønnen ansvaret, og han fortalte os tre gange ikke mindre: "Dette er min søn, den elskede, som jeg har godkendt; lyt til ham." (Mattæus 17:5 NWT)

Kan du huske, da du var barn og opførte dig ulydigt? Din forælder ville sige: "Du lytter ikke til mig. Lyt til mig!" Og så sagde de, at du skulle gøre noget, og du vidste, at du hellere måtte gøre det.

Vor himmelske Fader, den eneste sande Gud har fortalt os: "Dette er min søn ... lyt til ham!"

Vi må hellere lytte. Vi må hellere underkaste os. Vi havde det bedre proskuneó, tilbed vor Herre, Jesus.

Det er her, folk bliver blandet sammen. De kan ikke finde ud af, hvordan det kan være muligt at tilbede både Jehova Gud og Jesus Kristus. Bibelen siger, at man ikke kan tjene to herrer, så ville det at tilbede Jesus og Jehova ikke være som at prøve at tjene to herrer? Jesus fortalte Djævelen kun at tilbede [proskuneó] Gud, så hvordan kunne han selv acceptere tilbedelse. En Trinitarian vil komme uden om dette ved at sige, at det virker, fordi Jesus er Gud. Virkelig? Hvorfor fortæller Bibelen os så ikke, at vi også skal tilbede den hellige ånd? Nej, der er en meget enklere forklaring. Når Gud fortæller os ikke at tilbede andre guder undtagen ham, hvem bestemmer så hvad det vil sige at tilbede Gud? Tilbederen? Nej, Gud bestemmer, hvordan han skal tilbedes. Hvad Faderen forventer af os, er total underkastelse. Hvis jeg nu går med til fuldstændig at underkaste mig min himmelske Fader, Jehova Gud, og han derefter fortæller mig fuldstændig at underkaste mig sin søn, Jesus Kristus, vil jeg sige: "Undskyld, Gud. Kan ikke gøre det. Jeg vil kun underkaste mig dig?” Kan vi se, hvor latterlig en sådan holdning ville være? Jehova siger: „Jeg vil have, at du underordner dig mig gennem min søn. At adlyde ham er at adlyde mig.”

Og vi siger: "Undskyld, Jehova, jeg kan kun adlyde kommandoer, du giver mig direkte. Jeg accepterer ingen mægler mellem dig og mig."

Husk at Jesus ikke gør noget af eget initiativ, så at adlyde Jesus er at adlyde Faderen. Det er derfor, Jesus kaldes "Guds ord". Du husker måske Hebræerbrevet 1:6, som vi har læst to gange indtil videre. Hvor der står, at Faderen vil bringe hans førstefødte, og alle englene vil tilbede ham. Så hvem bringer hvem? Faderen bringer sønnen. Hvem siger, at englene skal tilbede Sønnen? Faderen. Og der har du det.

Folk vil stadig spørge: "Men hvem skal jeg så bede til?" Først og fremmest er bøn ikke proskuneó. Bøn er der, hvor du kommer til at tale med Gud. Nu kom Jesus for at gøre det muligt for dig at kalde Jehova din Fader. Før ham var det ikke muligt. Før ham var vi forældreløse. I betragtning af at du nu er et Guds adoptivbarn, hvorfor ville du så ikke tale med din far? "Abba, far." Du vil også gerne tale med Jesus. Okay, ingen stopper dig. Hvorfor gøre det til en enten/eller ting?

Nu hvor vi har fastslået, hvad det vil sige at tilbede Gud og Kristus, lad os behandle den anden del af videotitlen; den del, hvor jeg sagde, at Jehovas Vidner faktisk tilbeder mænd. De tror, ​​de tilbeder Jehova Gud, men det er de faktisk ikke. De tilbeder mænd. Men lad os ikke begrænse det til kun Jehovas Vidner. De fleste medlemmer af organiseret religion vil hævde at de tilbeder Jesus, men de tilbeder faktisk også mænd.

Husker du Guds mand, der blev bedraget af en gammel profet i 1 Kongebog 13:18, 19? Den gamle profet løj for Guds mand, der kom fra Juda, og som blev bedt af Gud om ikke at spise eller drikke med nogen og gå hjem ad en anden vej. Den falske profet sagde:

„Da sagde han til ham: „Jeg er også en profet som dig, og en engel sagde til mig ved Jehovas ord: ’Lad ham komme tilbage med dig til dit hus, så han kan spise brød og drikke vand.’“ (Han bedragede ham.) Så gik han tilbage med ham for at spise brød og drikke vand i hans hus. (1 Kongebog 13:18, 19 NWT)

Jehova Gud straffede ham for hans ulydighed. Han adlød eller underkastede sig en mand i stedet for Gud. I det tilfælde tilbad han [proskuneó] en mand, fordi det er det, ordet betyder. Han led konsekvenserne.

Jehova Gud taler ikke til os, som han gjorde til profeten i 1. Kongebog. I stedet taler Jehova til os gennem Bibelen. Han taler til os gennem sin søn, Jesus, hvis ord og lære er nedskrevet i Skriften. Vi er som den "Guds mand" i 1. Kongebog. Gud fortæller os, hvilken vej vi skal følge. Han gør dette gennem sit ord Bibelen, som vi alle har og alle kan læse selv.

Så hvis en mand hævder at være en profet – hvad enten han er medlem af det Styrende Råd, eller en tv-evangelist eller paven i Rom – hvis den mand fortæller os, at Gud taler til ham, og han derefter fortæller os, at vi skal tage en anden vej hjem, en anden vej end den, Gud har udlagt i Skriften, så må vi være ulydige den mand. Hvis vi ikke gør det, hvis vi adlyder den mand, tilbeder vi ham. Vi bøjer os og kysser jorden foran ham, fordi vi underordner os ham i stedet for at underordne os Jehova Gud. Dette er meget farligt.

Mænd lyver. Mennesker taler om deres egen originalitet og søger deres egen ære, ikke Guds ære.

Desværre er mine tidligere medarbejdere i Organisationen af ​​Jehovas Vidner ikke lydige over for denne befaling. Hvis du er uenig, så prøv et lille eksperiment. Spørg dem, om der var noget i Bibelen, der sagde, at de skulle gøre én ting, men det Styrende Råd fortalte dem, at de skulle gøre noget andet, hvilket de ville adlyde? Du vil blive overrasket over svaret.

En ældste fra et andet land, som havde tjent i over 20 år, fortalte mig om en ældsteskole, han havde gået på, hvor en af ​​instruktørerne var kommet ned fra Brooklyn. Denne fremtrædende mand holdt en bibel med et sort omslag op og sagde til klassen: "Hvis det styrende råd skulle fortælle mig, at omslaget til denne bibel er blåt, så er det blåt." Jeg har selv haft lignende oplevelser.

Jeg forstår, at det kan være svært at forstå nogle bibelsteder, og så det gennemsnitlige Jehovas Vidne vil stole på de ansvarlige mænd, men der er nogle ting, der ikke er svære at forstå. Der skete noget i 2012, der burde have chokeret alle Jehovas Vidner, fordi de hævder at være i sandheden, og de hævder at tilbede [proskuneó, underordne sig] Jehova Gud.

Det var i det år, at det Styrende Råd formastelig påtog sig betegnelsen "den trofaste og kloge slave", og krævede alle Jehovas Vidner om at underkaste sig deres fortolkning af Skriften. De har offentligt omtalt sig selv som "doktrinens vogtere". (Google det, hvis du tvivler på mig.) Hvem udnævnte dem til Guardians of Doctrine. Jesus sagde, at den, der "taler om sin egen originalitet, søger sin egen ære ..." (Johannes 7:18, NWT)

Gennem hele organisationens historie blev de "salvede" anset for at være den trofaste og diskrete slave, men da det Styrende Råd i 2012 tog den kappe på sig, var der næppe en hvisken af ​​protest fra flokken. Fantastiske!

Disse mænd hævder nu at være Guds kommunikationskanal. De hævder dristigt at være erstatninger for Kristus, som vi ser i deres 2017-version af NWT i 2 Kor 2:20.

"Derfor er vi ambassadører, der træder i stedet for Kristus, som om Gud appellerede gennem os. Som erstatning for Kristus beder vi: "Bliv forligt med Gud."

Ordet "erstatning" forekommer ikke i den originale tekst. Det er blevet indsat af New World Translation-komiteen.

Som stedfortrædere for Jesus Kristus forventer de, at Jehovas Vidner adlyder dem betingelsesløst. Lyt for eksempel til dette uddrag fra Vagttårnet:

"Når "assyreren" angriber ... virker den livreddende vejledning, som vi modtager fra Jehovas organisation, måske ikke praktisk fra et menneskeligt synspunkt. Vi skal alle være parate til at adlyde alle instrukser, vi måtte modtage, uanset om de ser fornuftige ud fra et strategisk eller menneskeligt synspunkt eller ej."
(w13 11 / 15 s. 20 par. 17 Syv hyrder, otte hertuger - hvad de betyder for os i dag)

De ser sig selv som en kollektiv Moses. Når nogen er uenige med dem, betragter de denne person som en moderne Kora, der modsatte sig Moses. Men disse mænd er ikke den moderne ækvivalent til Moses. Jesus er den større Moses, og enhver, der forventer, at mennesker følger dem i stedet for at følge Jesus, sidder i Moses' sæde.

Jehovas Vidner tror nu, at disse mænd i det Styrende Råd er nøglen til deres frelse.

Disse mænd hævder at være konger og præster, som Jesus har udvalgt, og minder Jehovas Vidner om, at de "aldrig bør glemme, at deres frelse afhænger af deres aktive støtte til Kristi salvede "brødre", der stadig er på jorden. (w12 3/15 s. 20 par. 2)

Men Jehova Gud fortæller os:

"Sæt ikke din lid til fyrster, til dødelige mennesker, som ikke kan frelse." (Salme 146:3)

Ingen mand, ingen gruppe af mænd, ingen pave, ingen kardinal, ingen ærkebiskop, ingen tv-evangelist eller styrende organ tjener som hjørnestenen i vores frelse. Kun Jesus Kristus udfylder den rolle.

"Dette er 'den sten, der blev behandlet af jer bygherrer som ingen grund, som er blevet hovedhjørnestenen'. Desuden er der ingen frelse i nogen anden, for der er intet andet navn under himlen, som er blevet givet blandt mennesker, ved hvilket vi skal blive frelst."" (ApG 4:11, 12)

Helt ærligt er jeg chokeret over, at mine tidligere Jehovas Vidner-venner så let er gledet over i tilbedelsen af ​​mænd. Jeg taler om mænd og kvinder, som jeg har kendt i årtier. Modne og intelligente individer. Alligevel er de ikke anderledes end korintherne, som Paulus irettesatte, da han skrev:

"For DU tåler gerne de urimelige personer, da DU er rimelig. Faktisk tåler DU den, der slavebinder DIG, den, der fortærer [hvad DU har], den, der griber [hvad DU har], den, der ophøjer sig over [DIG], den, der slår DIG i ansigtet." (2 Korinther 11:19, 20, NWT)

Hvor blev mine tidligere venners fornuftige ræsonnement af?

Lad mig omskrive Paulus' ord til korintherne, da jeg taler til mine kære venner:

Hvorfor stiller du dig gerne med urimelige mennesker? Hvorfor stiller du op med et Styrende Råd, der slavebinder dig ved at kræve streng lydighed til ethvert deres diktat, og fortæller dig, hvilke højtider du kan og ikke kan fejre, hvilke medicinske behandlinger du kan og ikke kan acceptere, hvilken underholdning du kan og ikke kan lytte til? Hvorfor stiller du op med et styrende råd, der fortærer det, du har, ved at sælge din hårdt vundne ejendom i kongesalen lige under dine fødder? Hvorfor stiller du op med et styrende råd, der griber det, du har, ved at tage alle de overskydende midler fra din menighedskonto? Hvorfor elsker du mænd, der ophøjer sig selv over dig? Hvorfor stiller du op med mænd, der slår dig i ansigtet, ved at kræve, at du vender ryggen til dine egne børn, som beslutter, at de ikke længere vil være et af Jehovas Vidner? Mænd, der bruger truslen om udelukkelse som et våben for at få dig til at bøje dig for dem og underkaste dig.

Det Styrende Råd hævder at være den trofaste og diskrete slave, men hvad gør denne slave trofast og diskret? Slaven kan ikke være trofast, hvis han underviser i løgn. Han kan ikke være diskret, hvis han arrogant erklærer sig selv at være trofast og diskret i stedet for at vente på, at hans herre gør det, når han vender tilbage. Ud fra hvad du ved om det styrende råds historiske og aktuelle handlinger, tror du så, at Matthæus 24:45-47 er en nøjagtig beskrivelse af dem, den trofaste og kloge slave, eller ville de næste vers passe bedre?

"Men hvis den onde træl nogensinde siger i sit hjerte: 'Min herre tøver', og han begynder at slå sine medslaver og spise og drikke med de konfirmerede drukkenbolte, så kommer den træls herre på en dag, han gør det. ikke forvente og i en time, som han ikke ved, og han vil straffe ham med den største strenghed og tildele ham hans plads hos hyklerne. Der er hvor hans gråd og tænders gnidsel vil være.” (Mattæus 24:48-51 NWT)

Det Styrende Råd er hurtig til at stemple enhver, der er uenig med dem, som en giftig frafalden. Som en tryllekunstner, der distraherer dig med en håndbevægelse her, mens hans anden hånd gør tricket, siger de: "Pas på modstandere og frafaldne. Lyt ikke engang til dem af frygt for, at de vil forføre dig med glatte ord."

Men hvem er det lige, der laver den egentlige forførelse? Bibelen siger:

"Lad ingen forføre jer på nogen måde, for det kommer ikke, medmindre frafaldet kommer først, og lovløshedens mand bliver åbenbaret, ødelæggelsens søn. Han sættes i opposition og løfter sig op over enhver, der kaldes "gud" eller et objekt for ærbødighed, så han sætter sig ned i Guds tempel og offentligt viser sig at være en gud. Kan du ikke huske, at mens jeg endnu var hos dig, plejede jeg at fortælle dig disse ting?” (2 Thessalonikerbrev 2:3-5) NWT

Hvis du nu tror, ​​at jeg kun retter mig mod Jehovas Vidner, tager du fejl. Hvis du er katolik, eller mormon, eller evangelist eller en hvilken som helst anden kristen tro, og du er tilfreds med troen på, at du tilbeder Jesus, beder jeg dig om at se nærmere på din form for tilbedelse. Beder du til Jesus? Priser du Jesus? Prædiker du Jesus? Det er godt og vel, men det er ikke tilbedelse. Husk hvad ordet betyder. At bøje sig og kysse jorden; med andre ord fuldt ud at underkaste sig Jesus. Hvis din kirke fortæller dig, at det er okay at bøje dig for en statut og bede til den statut, det idol, adlyder du så din kirke? Fordi Bibelen fortæller os, at vi skal flygte fra afgudsdyrkelse i alle dens former. Det er Jesus, der taler. Fortæller din kirke dig, at du skal engagere dig fuldt ud i politik? Fordi Jesus fortæller os, at vi ikke skal være en del af verden. Fortæller din kirke dig, at det er okay at gribe til våben og dræbe andre kristne, der tilfældigvis er på den anden side af grænsen? Fordi Jesus fortæller os, at vi skal elske vores brødre og søstre, og de, der lever ved sværdet, vil dø for sværdet.

At tilbede Jesus, ubetinget lydighed mod ham, er svært, fordi det sætter os på kant med verden, selv den verden, der kalder sig kristen.

Bibelen fortæller os, at der snart vil komme en tid, hvor kirkens forbrydelser vil blive dømt af Gud. Ligesom han ødelagde sin tidligere nation, Israel på Kristi tid, på grund af deres frafald, vil han ligeledes ødelægge religionen. Jeg siger ikke falsk religion, fordi det ville være en tautologi. Religion er en formaliseret eller ritualiseret form for tilbedelse påtvunget af mænd og er derfor i sagens natur falsk. Og det er anderledes end tilbedelse. Jesus sagde til den samaritanske kvinde, at hverken i Jerusalem ved templet eller på bjerget, hvor samaritanerne tilbad, ville Gud tage imod tilbedelse. I stedet ledte han efter enkeltpersoner, ikke en organisation, et sted, en kirke eller nogen anden kirkelig ordning. Han ledte efter mennesker, der ville tilbede ham i ånd og sandhed.

Det er derfor, Jesus siger til os gennem Johannes i Åbenbaringen, at vi skal gå ud af hendes mit folk, hvis du ikke vil dele med hende i hendes synder. (Åbenbaringen 18:4,5). Igen, ligesom det gamle Jerusalem, vil religion blive ødelagt af Gud for hendes synder. Det er bedst for os ikke at være inde i Babylon den Store, når tiden kommer.

Afslutningsvis vil du huske det proskuneó, tilbedelse, på græsk betyder at kysse jorden foran nogens fødder. Vil vi kysse jorden foran Jesus ved fuldt ud og betingelsesløst at underkaste os ham uanset de personlige omkostninger?

Jeg vil efterlade dig med denne sidste tanke fra Salme 2:12.

"Kys sønnen, for at han ikke skal blive forarget, og I ikke skal omkomme [af] vejen, for hans vrede blusser let op. Lykkelige er alle, som tager tilflugt hos ham." (Salme 2:12)

Tak for din tid og din opmærksomhed.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.