I oktoberudgaven af ​​Vagttårnet for 2021 er der en sidste artikel med titlen "1921 for hundrede år siden". Det viser et billede af en bog udgivet i det år. Her er det. Guds Harpe, af JF Rutherford. Der er noget galt med dette billede. Ved du hvad det er? Jeg vil give dig et tip. Det er ikke den bog, der udkom det år, ja, ikke ligefrem. Det, vi ser her, er lidt revisionistisk historie. Nå, hvad er der så slemt ved det, kan du sige?

Godt spørgsmål. Her er nogle bibelske principper, som jeg gerne vil have os til at huske på, før vi finder ud af, hvad der er galt med dette billede.

Hebræerne 13:18 lyder: "Bed for os, for vi er sikre på, at vi har en [ren] (sic) samvittighed, som ønsker at handle hæderligt i alle ting." (Hebræerne 13:18, ESV)

Derefter fortæller Paulus os, at vi skal "lægge løgnen bort, [og] lade enhver af jer tale sandt med sin næste, for vi er [alle] (sic) medlemmer af hinanden." (Efeserne 4:25 ESV)..

Til sidst fortæller Jesus os, at "Den, der er tro med meget lidt, vil også være tro med meget, og den, der er uærlig med meget lidt, vil også være uærlig med meget." (Luk 16:10 BSB)

Hvad er der nu galt med dette billede? Artiklen taler om begivenheder, der vedrører Vagttårnsselskabet for hundrede år siden, i år 1921. På side 30 i det aktuelle nummer fra oktober 2021, under undertitlen "EN NY BOG!", får vi at vide, at denne bog Guds Harpe kom i november samme år. Det gjorde den ikke. Denne bog udkom fire år senere, i 1925. Her er Guds Harpe der udkom i 1921.

Hvorfor viser de ikke forsiden af ​​den faktiske bog, de refererer til i artiklen? For på forsiden står der "BEVIS AF, AT MILLIONER, DER LEVER NU, ALDRIG DØ". Hvorfor skjuler de det for deres følgere? Hvorfor 'taler de ikke sandt med deres næste', som Paulus sagde? Du synes måske, det er en lille ting, men vi har lige læst, hvor Jesus sagde, at "den, der er uærlig med meget lidt, vil også være uærlig med meget."

Hvad betyder den titel egentlig?

For at vende tilbage til artiklen i det aktuelle Vagttårn, oktoberudgaven 2021, læser vi i introduktionen:

"HVAD er derfor det særlige arbejde, som vi kan se umiddelbart foran os for året?" Vagttårnet af 1. januar 1921 stillede dette spørgsmål til ivrige bibelstuderende. Som svar citerede den Esajas 61:1, 2, som mindede dem om deres opgave at forkynde. „Jehova har salvet mig til at forkynde et godt budskab for de sagtmodige . . . for at forkynde Herrens velbehagelige år og vor Guds hævns dag."

Jeg er sikker på, at ethvert Jehovas Vidner, der læser den i dag, blot vil springe til den konklusion, at det pågældende "særlige arbejde" er forkyndelsen af ​​den gode nyhed ligesom Jehovas Vidner gør i dag. Ingen!

Hvad var det antagelige år for Herren dengang? Det var et meget specifikt år. 1925!

opslag oktober 1920, en månedlig udgivelse af Watch Tower Society, gav datidens bibelstuderende denne vejledning til at forkynde:

Jeg bliver nødt til at holde pause, mens jeg læser dette, fordi der er en række unøjagtigheder, der skal identificeres. Jeg bruger udtrykket "unøjagtigheder" for at undgå et andet mere nedsættende udtryk.

"God morgen!"

"Ved du, at millioner nulevende aldrig vil dø?

"Jeg mener bare, hvad jeg siger - at millioner nulevende aldrig kommer til at dø.

“ 'The Finished Mystery', pastor Russells posthume værk, fortæller, hvorfor der nu lever millioner, som aldrig vil dø; og hvis du kan holde dig i live indtil 1925, har du gode chancer for at blive en af ​​dem.

Dette var ikke Russells posthume arbejde. Bogen blev skrevet af Clayton James Woodworth og George Herbert Fisher uden tilladelse fra Vagttårnets eksekutivkomité, men efter dekret fra Joseph Franklin Rutherford.

"Siden 1881 latterliggjorde alle pastor Russell og International Bible Students Associations budskab om, at Bibelen profeterede en verdenskrig i 1914; men krigen kom til tiden, og nu bliver budskabet om hans sidste værk, 'Millioner nu levende vil aldrig dø', taget alvorligt.

Bibelen profeterede ikke en verdenskrig i 1914. Hvis du tvivler på det, så tjek denne video.

"Det er en absolut kendsgerning, der står i enhver bog i Bibelen, forudsagt af enhver profet i Bibelen. Jeg tror, ​​du vil være enig i, at dette emne er værd et par afteners tid til efterforskning.

Okay, det er bare en skandaløs løgn. Hver bog i Bibelen, enhver profet i Bibelen, taler alle om, at millioner nu lever aldrig dør? Vær venlig.

“ 'The Finished Mystery' kan fås for $1.00.

"For at de, der lever, kan være opmærksomme på den faktiske eksistens af denne periode, beskæftiger sig The Golden Age, et to-ugentligt magasin, med aktuelle begivenheder, der markerer guldalderens indstiftelse - alderen, hvor døden vil ophøre.

Nå, det gik bestemt ikke som planlagt, gjorde det?

“Et års abonnement er $2.00, eller både bog og blad kan fås for $2.75.

" 'The Finished Mystery' fortæller, hvorfor millioner nulevende aldrig vil dø, og The Golden Age vil afsløre jubel og trøst bag de mørke og truende skyer - begge for to-femoghalvfjerds" (sig ikke dollars).

De troede virkelig, at enden ville komme i 1925, at de gamle trofaste som Abraham, kong David og Daniel ville blive genoplivet til livet på jorden og ville bo i USA. De købte endda et 10-værelses palæ i San Diego, Californien for at huse dem og kaldte det "Beth Sarim".

Det stykke af organisationens historie er faktuelt og findes på skrift og i skuffede mænds og kvinders hjerter og sind – da enden ikke kom, og de gamle trofaste var ingen steder at se. Nu kan vi undskylde alt det som bare den slags velmenende fejl, som ufuldkomne overivrige mænd kan begå. Det er jeg sikker på, at jeg ville have, hvis jeg havde vidst alt dette, da jeg var et fuldt engageret Jehovas Vidne. Selvfølgelig er det en falsk profeti. Det kan ikke bestrides. De profeterede, at noget ville ske, og skrev den forudsigelse på skrift, så det gør dem, ifølge definitionen i 18 Mosebog 20:22-21, til en falsk profet. Men givet det, ville jeg stadig have overset det på grund af mange års konditionering. Ikke desto mindre begyndte sådanne ting at bekymre mig, da vi gik ind i XNUMXst århundrede.

For år siden, da jeg spiste middag med nogle JW-venner, en tidligere pioner og hendes tidligere bethelitiske mand, oplevede jeg, at jeg klagede over ting i organisationen. De blev urolige og spurgte mig, hvad jeg egentlig var ked af. Jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne sætte ord på det i starten, men efter et par minutters eftertanke sagde jeg: "Jeg ville bare gerne have, at de skulle tage deres fejl." Jeg var dybt foruroliget over, at de aldrig undskyldte for nogen fejlfortolkning og normalt lagde skylden på andre eller har brugt den passive udsagnsform for at unddrage sig direkte ansvar, for eksempel "man troede" (se w16 spørgsmål fra læsere). De har for eksempel stadig ikke ejet op til fiaskoen i 1975.

Det, vi har i denne artikel, er ikke blot et eksempel på, at organisationen ikke ejer op til en tidligere fejl, men faktisk går ud af deres måde at dække over det. Er det virkelig noget, vi skal bekymre os om? For svaret vil jeg lade organisationen tale.

Når vi diskuterede, hvorfor vi kan tro, at Bibelen virkelig er Guds ord, havde Vagttårnet fra 1982 dette at sige:

Noget andet, der identificerer Bibelen som at komme fra Gud, er dens forfatteres åbenhed. Hvorfor? Dels er det i strid med faldet menneskelig natur til at indrømme sine fejl, især skriftligt. Heri adskiller Bibelen sig fra andre gamle bøger. Men mere end det, dens forfatteres åbenhed forsikrer os om deres generelle ærlighed. afsløre deres svagheder og derefter komme med falske påstande om andre ting, ville de? Hvis de skulle forfalske noget, ville det så ikke være ugunstige oplysninger om dem selv? Så bibelskribenternes åbenhed lægger vægt på deres påstand om at Gud vejledte dem i det de skrev ned. — 2 Timoteus 3:16.

(w82 12/15 s. 5-6)

Bibelskribentenes åbenhed forsikrer os om deres generelle ærlighed. Hmm, ville det omvendte ikke også være sandt. Hvis vi finder ud af, at der ikke er åbenhed, ville det så ikke gøre os mistænksomme over for sandheden af ​​det, de skrev? Hvis vi nu anvender disse ord på forfatterne af Jehovas Vidners publikationer, hvordan er de så retfærdige? For igen at citere fra Vagttårnet fra 1982: "De ville trods alt ikke afsløre deres svagheder og derefter komme med falske påstande om andre ting, vel? Hvis de skulle forfalske noget, ville det så ikke være ugunstige oplysninger om dem selv?”

Hmm, "hvis de skulle forfalske noget, ville det så ikke være ugunstige oplysninger om dem selv"?

Jeg kendte aldrig til organisationens fejlslagne profeti om 1925, før efter jeg forlod organisationen. De holdt den forlegenhed væk fra os alle. Og den dag i dag fortsætter de med det. Siden ældre publikationer, f.eks Guds Harpe, er blevet fjernet fra bibliotekerne i alle rigssale rundt om i verden ved dekret fra det styrende organ for nogle år siden, ville det gennemsnitlige vidne se på dette billede og tro, at dette var bogen fyldt med Bibelens sandhed, der faktisk blev udgivet i 1921 De ville aldrig vide, at dette omslag var blevet ændret fra det originale omslag, der blev udgivet i 1921, og som indeholdt den pinlige påstand om, at bogen indeholdt afgørende bevis for, at millioner på det tidspunkt i live ville se enden, en ende som en anden datidens bog, 1920-udgaven af Millioner nu lever aldrig dø, hævdede ville komme i 1925.

Vi kunne måske overse de mange fejl, organisationen har begået, hvis de havde efterlignet bibelskribenterne ved ærligt at indrømme deres fejl og omvende sig for dem. I stedet går de ud af deres måde at skjule deres fejl ved at ændre og omskrive deres egen historie. Hvis bibelskribenternes åbenhed giver os grund til at tro, at Bibelen er autentisk og sandfærdig, så må det modsatte også være sandt. Manglen på ærlighed og den forsætlige tildækning af tidligere synder er en indikation af, at organisationen ikke kan stoles på at afsløre sandheden. Dette er, hvad juridiske eksperter ville kalde, "frugten af ​​det forgiftede træ". Dette bedrag, denne konstante omskrivning af deres egen historie for at skjule deres fejl, sætter spørgsmålstegn ved enhver lære fra dem. Tilliden er blevet ødelagt.

Vagttårnets forfattere bør overveje disse skriftsteder under bøn.

„Lygnende læber er afskyelige for Jehova, men de, der handler trofast, bringer ham glæde.“ (Ordsprogene 12:22)

"For vi sørger ærligt for alt, ikke kun i Jehovas øjne, men også for menneskers øjne." (2 Korintherbrev 8:21)

"Lyv ikke for hinanden. Fjern den gamle personlighed med dens praksis" (Kolossenserne 3:9)

Men desværre vil de ikke lytte til, hvad deres egen bibel fortæller dem at gøre. Årsagen er, at de tjener deres herrer, medlemmerne af det Styrende Råd, ikke vor Herre Jesus. Som han selv advarede: ”Ingen kan trælle for to herrer; for enten vil han hade den ene og elske den anden, eller også vil han holde sig til den ene og foragte den anden. . . ." (Mattæus 6:24)

Tak for din tid og støtte.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    54
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x