Få timer efter afslutningen af ​​2021-årsmødet i Watch Tower Bible and Tract Society sendte en venlig seer mig hele optagelsen. Jeg ved, at andre YouTube-kanaler fik den samme optagelse og producerede udtømmende anmeldelser af mødet, som jeg er sikker på, at mange af jer har set. Jeg holdt ud med at lave min anmeldelse indtil nu, fordi jeg kun havde den engelske optagelse, og da jeg producerer disse videoer på engelsk og spansk, var jeg nødt til at vente på, at Society producerede sin spanske oversættelse, hvilket det nu har gjort, i det mindste for den første en del.

Mit formål med at producere anmeldelser som denne er ikke at latterliggøre mændene i det styrende organ, så fristende som det kan blive givet de absurde ting, de siger og gør til tider. I stedet er mit formål at afsløre deres falske lære og hjælpe Guds børn, alle sande kristne, til at se, hvad Bibelen virkelig lærer.

Jesus sagde: "For falske Kristuser og falske profeter vil opstå og vil udføre store tegn og undere for om muligt at vildlede selv de udvalgte. Se! Jeg har advaret dig." (Mattæus 24:24, 25 New World Translation)

Jeg indrømmer, at det er trættende at se organisationens videoer. I min ungdom ville jeg have spist disse ting op og nydt alt det "nye lys", der blev åbenbaret fra platformen. Nu ser jeg det for, hvad det er: grundløse spekulationer, der har til formål at fremme falsk lære, der forhindrer oprigtige kristne i at lære den sande natur af vores frelse.

Som jeg sagde i en tidligere anmeldelse af et bestyrelsesmedlems tale for nogle måneder siden, er det et dokumenteret videnskabeligt faktum, at når en person bliver løjet for og ved det, er det område af hjernen, der lyser op under MR-scanninger, det samme område. der bliver aktive, når de ser noget ulækkert eller afskyeligt. Vi er designet til at finde løgne ulækre. Det er, som om vi bliver præsenteret for et måltid bestående af rådnende kød. Så det er ikke nogen let opgave at lytte til og analysere disse foredrag, det kan jeg forsikre dig om.

Sådan er tilfældet med en tale holdt af Geoffrey Jackson på årsmødet i 2021, hvor han introducerer, hvad organisationen ynder at kalde, "nyt lys", om JW-fortolkningen af ​​Johannes 5:28, 29, der taler om to opstandelser og Daniel kapitel 12, som han, spoiler alert, mener henviser til 1914 og videre ind i den nye verden.

Der er så meget materiale i Jacksons New Light talk, at jeg har besluttet at dele det op i to videoer. (For øvrigt, når jeg siger "nyt lys" i denne video, er luftcitaterne antaget, da jeg bruger udtrykket hånligt, da det fortjener at blive brugt af seriøse bibelstuderende.)

I denne første video skal vi behandle spørgsmålet om menneskehedens frelse. Vi vil undersøge alt, hvad Jackson siger i lyset af Skriften, inklusive hans nye lys over de to opstandelser i Johannes 5:28, 29. I den anden video, der udkommer en uge eller to efter den første, vil jeg vise, hvordan den regerende Kroppen har ved at uddele mere nyt lys over Daniels Bog endnu en gang uforvarende undermineret deres helt egen hjørnestensdoktrin om Kristi nærvær i 1914. David Splane gjorde det først tilbage i 2014, da han afskaffede brugen af ​​antityper, men nu har de fundet endnu en måde at underbyde deres egen lære. De opfylder i sandhed ordene i Ordsprogene 4:19. "De ugudeliges vej er som mørket; De ved ikke, hvad der får dem til at snuble.” (Ordsprogene 4:19)

Forresten vil jeg lægge et link til den David Splane-revision af "nyt lys" i beskrivelsen af ​​denne video.

Så lad os afspille det første klip fra Jacksons tale.

Geoffrey: Hvis navne er i denne livets bog? Vi vil sammen overveje fem forskellige grupper af personer, hvoraf nogle har deres navne i livets bog og andre ikke. Så lad os se denne præsentation, der diskuterer disse fem grupper. Den første gruppe, dem som er blevet udvalgt til at regere sammen med Jesus i himlen. Er deres navne skrevet i denne livets bog? Ifølge Filipperne 4:3 er svaret "ja", men selvom de er blevet salvet med Helligånden, skal de stadig forblive trofaste for at få deres navne skrevet permanent i denne bog.

 eric: Så den første gruppe er Guds salvede børn, som vi læser om i Åbenbaringen 5:4-6. Intet problem. Om Fred Franz, Nathan Knorr, JF Rutherford og CT Russell er i den gruppe er selvfølgelig ikke op til os at sige, men uanset hvad ... lad os ikke hænge fast på dette tidspunkt.

Geoffrey: Den anden gruppe, den store skare af overlevende fra Armageddon; er navnene på disse trofaste, nu skrevet i livets bog? Ja. Hvad med, når de overlever Harmagedon, vil deres navne stadig være i livets bog? Ja, hvordan ved vi det? I Matthæus 25:46 siger Jesus, at disse fårelignende går ind i evigt liv, men betyder det, at de får evigt liv i begyndelsen af ​​den tusindårige regering? Nej. Åbenbaringen 7:17 fortæller os, at Jesus vil guide dem til livets vandkilder, så de ikke straks får evigt liv. Deres navne er dog så at sige skrevet i livets bog med blyant.

Eric Geoffrey, hvor taler Bibelen om en stor skare af overlevende fra Armageddon? Du skal vise os en skrifthenvisning. Åbenbaringen 7:9 taler om en stor skare, men de kommer ud af den store trængsel IKKE Harmagedon, og de er en del af den første gruppe, du nævnte, de salvede, medlemmer af den første opstandelse. Hvordan ved vi det, Geoffrey? Fordi den store skare står i himlen foran Guds trone og tilbeder Gud dag og nat i hans helligdom, det inderste af templet, det allerhelligste, som på græsk hedder Naos, det sted, hvor Gud siges at bo. Dette passer næppe med en jordisk klasse af syndere, som ikke er en del af de retfærdiges opstandelse.

Hvis du undrer dig over, hvorfor Geoffrey Jackson ikke deler denne lille afslørende godbid fra det græske sprog med sit publikum, tror jeg, det er, fordi han er afhængig af sit publikums tillidsfulde naivitet. Efterhånden som vi skrider frem gennem denne tale, vil du se ham komme med mange udtalelser uden at bakke dem op med Bibelen. Jehova advarer os:

"Den naive person tror på hvert ord, men den kloge overvejer hvert skridt." (Ordsprogene 14:15)

Vi er ikke længere naive, som vi engang var, Geoffrey, så du bliver nødt til at gøre det bedre.

Her er en anden kendsgerning, Mr. Jackson ønsker, at vi skal ignorere: Harmagedon nævnes kun én gang i Bibelen i Åbenbaringen 16:16, og det er intet sted forbundet med den store skare. De siges at komme ud af den store trængsel, som kun nævnes én gang i Åbenbaringen i denne sammenhæng, og den trængsel er aldrig forbundet med Harmagedon. Vi har at gøre med en strøm af spekulationer her, hvilket vil blive endnu mere tydeligt, efterhånden som denne snak fortsætter.

Geoffrey: Den tredje gruppe, gederne, der vil blive ødelagt ved Armageddon. Deres navne er ikke i livets bog. 2 Thessalonikerbrev 1:9 fortæller os: "Selve disse vil undergå den juridiske straf evig ødelæggelse." Det samme kunne siges om dem, der bevidst har syndet mod Helligånden. De modtager også evig ødelæggelse, ikke evigt liv.

eric: Jackson siger, at Matthæus 25:46 ikke betyder, hvad der står. Lad os selv læse det vers.

"Disse skal gå til evig udskæring, men de retfærdige til evigt liv." (Mattæus 25:46 NWT)

Dette er verset, der afslutter Jesu lignelse om fårene og bukkene. Jesus fortæller os, at hvis vi ikke handler barmhjertigt over for hans brødre, fodrer og klæder de fattige, passer på de syge, trøster dem, der lider i fængslet, så ender vi i "evig afskæring". Det betyder, at vi dør for evigt. Hvis du læser det, vil du så antage, at det ikke betyder, hvad der står? Ville du antage, at det betyder, at gederne ikke dør for evigt, men fortsætter i live i 1,000 år, og kun hvis du bliver ved med at handle på samme måde, vil de så endelig, efter 1,000 år, ende med at dø for evigt? Nej selvfølgelig ikke. Du ville med rette forstå, at Jesus mener, hvad han siger; at når Jesus sætter sig på sit dommersæde – når det end er – at hans dom er endelig, ikke betinget. Faktisk, som vi vil se om et øjeblik, er det også, hvad Geoffrey Jackson mener om gederne, men kun om gederne. Han mener, at den anden halvdel af straffen er betinget. Han mener, at fårene ikke får evigt liv, men i stedet får en 1000 år lang chance for at opnå det.

Jesus dømmer fårene og fortæller dem, at de er retfærdige og skal gå ind i evigt liv. Han siger ikke, at de foreløbigt er erklæret som retfærdige, men han er stadig ikke så sikker på dem, så de skal bruge yderligere 1,000 år, før han kan være sikker på at give dem evigt liv, så han vil kun skrive deres navne i bogen foreløbigt i blyant, og hvis de fortsætter med at opføre sig i et årtusinde, så og først da vil han trække sin kuglepen frem og skrive deres navne ned med blæk, så de kan leve for evigt. Hvorfor er det, at Jesus kan dømme de salvedes hjerter inden for et enkelt menneskeligt liv og give dem udødeligt liv, men han har brug for yderligere 1,000 år for at være sikker på denne såkaldte retfærdige gruppe af overlevende fra Harmagedon?

Til side, lad os huske, at dette er en lignelse, og ligesom alle lignelser er det ikke meningen, at den skal undervise i en hel teologi eller skabe en teologisk platform for en eller anden menneskeskabt doktrin, men snarere for at gøre en specifik pointe. Pointen her er, at de, der handler mod andre uden barmhjertighed, vil blive dømt uden barmhjertighed. Hvordan er Jehovas Vidner retfærdige, når de måles i forhold til denne standard for dømmekraft? Er de rige på barmhjertighedsgerninger? Er velgørende gerninger en synlig del af Jehovas Vidners tro? Hvis du er et af Jehovas Vidner, kan du så pege på eksempler på din menighed, ikke enkeltpersoner... din menighed giver mad til de sultne, klæder dem, der er nødlidende, giver husly til de hjemløse, gæstfrihed til udlændingen, plejer de syge og trøster for dem, der lider trængsel?

Sagde Nuf.

Vender tilbage til Jacksons tale.

Geoffrey: Lad os nu tale om to grupper mere, dem der vil genopstå i den Nye Verden. Lad os dog først læse ApG 24:15 sammen; der siger apostlen Paulus: "Jeg har håb til Gud, hvilket håb disse mænd også ser frem til, at der skal ske en opstandelse af både de retfærdige og de uretfærdige." Så den fjerde gruppe er de retfærdige, der er døde. Disse omfatter nogle af vores kære.

eric: "Som det var med blyant".

Dette er et glimrende eksempel på hvordan eisegesis kan vildlede os væk fra Guds sandhed ind i menneskers lære. Jackson er nødt til at støtte en doktrin, der lærer, at det store, store flertal af kristne ikke er salvet med hellig ånd, ikke har Jesus som deres formidler, skal afholde sig fra at nyde brødet og vinen, der symboliserer det livreddende kød og blod. vor Herre, og må indstille sig på at stræbe efter yderligere 1,000 år for at måle sig, så de endelig kan blive givet evigt liv efter at have stået over for endnu en sidste prøve, som om Harmagedon ikke var nok. Selvfølgelig er der ingen plads i Skriften – lad mig være klar – der er intet sted i Skriften, hvor en sådan sekundær klasse eller gruppe af trofaste kristne er beskrevet. Denne gruppe findes kun i Watch Tower-selskabets publikationer. Det er en komplet fremstilling, der går tilbage til 1. og 15. august 1934-udgaven af Vagttårnet, og er baseret på et bjerg af menneskeskabte og opdigtede og latterligt overudvidede profetiske antitypiske applikationer. Du skal selv læse den for at tro mig. De afsluttende afsnit i denne undersøgelsesserie gør det meget klart, at det var hensigten at skabe en sondring mellem præster og lægfolk. Disse problemer er blevet fjernet fra Watchtower-biblioteket, men du kan stadig finde dem på nettet. Jeg vil anbefale webstedet, AvoidJW.org, hvis du er interesseret i at finde gamle Watch Tower-publikationer.

Så beklædt med behovet for at støtte en ubibelsk ideologi, der passer til hans teologi, fatter Jackson et enkelt vers, Åbenbaringen 7:17, som bevis "fordi Lammet, som er midt på tronen, vil vogte dem og vejlede dem. dem til kilder med livets vand. Og Gud vil tørre hver tåre af deres øjne."" (Åbenbaringen 7:17, NWT)

Men er det et bevis? Kunne dette ikke gælde for salvede kristne? Johannes skrev dette i slutningen af ​​det første århundrede, og salvede kristne har læst det lige siden. Har Jesus, Guds Lam, ikke i alle disse århundreder ledt dem til livets vand?

Lad os se eksegetisk på det og lade Bibelen forklare sig selv i stedet for eisegetisk at påtvinge en organisations forudfattede teologiske syn på Skriften.

Du kan se, at Jackson har brug for, at vi tror, ​​at den store trængsel er forbundet med Harmagedon – et link, der ikke findes nogen steder i Skriften – og at Åbenbaringens store skare refererer til de andre får i Johannes 10:16 – et andet led, der ikke findes nogen steder i Skriften.

Jackson mener, at Great Crowd er overlevende fra Armageddon. Okay, lad os læse beretningen i Åbenbaringen 7:9-17 fra New World Translation med det i tankerne.

"Efter disse ting så jeg, og se! en stor skare [af overlevende fra Harmagedon], som ingen var i stand til at tælle, af alle nationer og stammer og folk og tungemål." (Åbenbaringen 7:9a)

Okay, logisk set kan den store skare, der er nævnt her, ikke være Jehovas Vidner, fordi organisationen nummererer dem hvert år og udgiver nummeret. Det er et tal, der kan tælles. Jehovas Vidner udgør ikke en stor skare, som ingen kan tælle.

…stående foran tronen og foran Lammet, iklædt hvide klæder; (Åbenbaringen 7:9b)

Hold fast, ifølge Åbenbaringen 6:11 er de eneste kristne, der får hvide klæder, salvede kristne, ikke? Lad os læse lidt mere.

"Det er dem, der kommer ud af den store trængsel, og de har vasket deres klæder og gjort dem hvide i Lammets blod." (Åbenbaringen 6:11)

Det ser ikke ud til at passe med de andre får af Jehovas Vidner, som ikke må spise af vinen, der repræsenterer Jesu livreddende blod. De er nødt til at nægte det, når det passeres foran dem, ikke?

Derfor er de foran Guds trone; og de yder ham hellig tjeneste dag og nat i hans tempel; og den, der sidder på tronen, skal sprede sit telt over dem. (Åbenbaringen 7:15)

Vent et øjeblik. Hvordan kunne dette svare til mennesker på jorden, som stadig er syndere under Kristi 1000-årige regeringstid? Som jeg nævnte i begyndelsen af ​​denne video, er ordet for "tempel" her Naos som refererer til den indre helligdom, det sted, hvor Jehova blev sagt at bo. Så det betyder, at den store skare er i himlen, foran Guds trone, i hans tempel, omgivet af Guds hellige engle. Det passer ikke med en jordisk klasse af kristne, som stadig er syndere og derfor nægtede adgang til de hellige steder, hvor Gud bor. Nu kommer vi til vers 17.

"For Lammet, som er midt på tronen, vil vogte dem og lede dem til livets vandkilder. Og Gud vil tørre hver tåre af deres øjne." (Åbenbaringen 7:17)

Okay! Da Jackson elsker at komme med påstande, så lad mig komme med en, men jeg vil bakke mine op med nogle skriftsteder. Vers 17 henviser til salvede kristne. Det er min påstand. Senere, i Åbenbaringen, skriver Johannes:

Og den, der sad på tronen sagde: "Se! Jeg gør alting nyt." Han siger også: "Skriv, for disse ord er trofaste og sande." Og han sagde til mig: "De er sket! Jeg er Alʹfa og Omeʹga, begyndelsen og enden. Til enhver, der tørster, vil jeg give fra kilden med livets vand gratis. Enhver, der sejrer, vil arve disse ting, og jeg vil være hans Gud, og han vil være min søn. (Åbenbaringen 21:5-7)

Dette taler åbenbart til Guds børn, de salvede. Drikker af vand. Så skriver John:

16 „Jeg, Jesus, sendte min engel for at vidne for jer om disse ting for menighederne. Jeg er Davids rod og slægt og den lysende morgenstjerne.'”

17 Og ånden og bruden bliver ved med at sige: "Kom!" Og lad enhver, der hører, sige: "Kom!" Og lad enhver, der tørster, komme; lad enhver, der ønsker, tage livets vand fri. (Åbenbaringen (Åbenbaringen 22:16, 17)

Johannes skriver til menigheder af salvede kristne. Læg igen mærke til det samme sprog, som vi ser i Åbenbaringen 7:17 "fordi Lammet, som er midt på tronen, vil vogte dem og vil lede dem til livets vandkilder. Og Gud vil tørre hver tåre af deres øjne.”” (Åbenbaringen 7:17). Skal vi tro, at med alle disse beviser, der peger på salvede kristne med et himmelsk håb, at den store skare er syndige menneskelige overlevende fra Armageddon?

Lad os fortsætte:

Geoffrey: Så den fjerde gruppe er de retfærdige, der er døde. Disse omfatter nogle af vores kære. Er deres navne skrevet i livets bog? Ja. Åbenbaringen 17:8 fortæller os, at denne bog har eksisteret siden verdens grundlæggelse. Jesus omtalte Able som at leve fra verdens grundlæggelse. Så vi kan antage, at hans navn var det første navn skrevet i den bog. Siden dengang har millioner af andre retfærdige fået deres navne tilføjet til denne bog. Nu er her et vigtigt spørgsmål. Da disse retfærdige døde, blev deres navne taget ud af livets bog? Nej, de lever stadig i Jehovas minde. Husk, at Jesus sagde, at Jehova ikke er en Gud for de døde, men for de levende, for de lever alle for ham. De retfærdige vil blive genoplivet til livet her på jorden med deres navne stadig skrevet i livets bog. De gjorde gode ting, før de døde, så derfor vil de være en del af de retfærdiges opstandelse.

eric: Jeg har ikke tænkt mig at bruge meget tid på dette, da jeg allerede har lavet en omfattende video om anvendelsen af ​​lignelsen om får og geder. Her er et link til det, og jeg vil tilføje et andet i beskrivelsen af ​​denne video. Vidner læres, at denne lignelse ikke bare er en lignelse, men en profeti, der beviser, at alle på jorden vil dø for evigt. Men Gud lovede Noa, at han aldrig igen ville udslette alle mennesker, som han gjorde under vandfloden. Nogle vil måske mene, at det kun betyder, at Gud ikke vil bruge en oversvømmelse til at udslette hele menneskeheden, men at han stadig er fri til at bruge andre midler. Jeg ved det ikke, jeg ser lidt på det, som om jeg siger, at jeg lover, at jeg ikke slår dig ihjel med en kniv, men jeg er stadig fri til at bruge en pistol eller et spyd eller gift. Er det den forsikring, som Gud forsøgte at give os? Det tror jeg ikke. Men min mening er ligegyldig. Det, der betyder noget, er, hvad Bibelen siger, så lad os se, hvad Bibelen siger, når vi bruger ordet "flod". Igen skal vi overveje datidens sprog. I forudsigelsen af ​​Jerusalems fuldstændige ødelæggelse skriver Daniel:

"Og efter de toogtres uger vil Messias blive afskåret uden noget for sig selv. "Og byen og det hellige sted vil folket af en leder, der kommer, ødelægge dem. Og enden på det vil være kl oversvømmelse. Og indtil enden skal der være krig; det, der besluttes, er ødemarker." (Daniel 9:26)

Der var ingen oversvømmelse, men der var en øde, sådan som en oversvømmelse forårsager, ikke en sten blev efterladt på en sten i Jerusalem. Det fejede alt før det. Så det var det billedsprog, Daniel bruger.

Husk, at Armageddon kun nævnes én gang, og det beskrives aldrig som en udslettelse af alt menneskeliv i al evighed. Det er en krig mellem Gud og jordens konger.

Tidspunktet for lignelsen om får og bukke er ikke specifikt knyttet til Åbenbaringen. Der er ingen skriftmæssig sammenhæng, vi må gøre en antagelse igen. Men det største problem med JW-applikationen er, at de tror, ​​at fårene er mennesker, der fortsætter som syndere, og som bliver kongerigets undersåtter, men ifølge lignelsen, "skal kongen sige til dem på sin højre side: 'Kom, I, som er blevet velsignet af min Fader, arv det rige, der er forberedt til DIG fra verdens grundlæggelse." (Mattæus 25:34)

Kongens børn arver riget, ikke undersåtter. Udtrykket "forberedt for dig fra verdens grundlæggelse" viser, at han taler om salvede kristne, ikke en gruppe overlevende fra Harmagedon.

Nu, før vi kommer til den fjerde gruppe, som er hvor tingene virkelig går af sporet, lad os gennemgå Jacksons tre grupper indtil videre:

1) Den første gruppe er de salvede retfærdige, der er opstået til himlen.

2) Den anden gruppe er en stor skare af overlevende fra Harmagedon, som på en eller anden måde forbliver på jorden på trods af at de er skriftmæssigt identificeret i himlen med Guds trone, og som aldrig henvises til i forbindelse med Harmagedon.

3) Den tredje gruppe stammer fra en lærerignelse, der er blevet profetisk, som angiveligt beviser, at bukkene er alle ikke-vidner, som vil dø for evigt ved Harmagedon.

Okay, lad os se, hvordan Geoffrey vil klassificere den fjerde gruppe.

Geoffrey: Så de retfærdige genopstår til den Nye Verden, og deres navne er stadig i livets bog. Selvfølgelig skal de forblive trofaste i de tusinde år for at beholde deres navne i livets bog.

eric: Ser du problemet?

Paulus taler om to opstandelser. En af de retfærdige og en anden af ​​de uretfærdige. ApG 24:15 er et af de ENESTE steder i Skriften, hvor de to opstandelser omtales i samme vers.

"Og jeg har håb til Gud, hvilket håb disse mænd også ser frem til, at der vil ske en opstandelse af både de retfærdige og de uretfærdige." (Apostelgerninger 24:15)

Det andet vers er Johannes 5:28, 29, som lyder:

”Bliv ikke forbløffet over dette, for den time kommer, hvor alle dem, der er i mindegravene, vil høre hans røst og komme ud, dem, der gjorde gode ting til en opstandelse i livet, og dem, der praktiserede dårlige ting til en opstandelse af dom." (Johannes 5:28, 29)

Okay, andre kritiske tænkere, lad os sætte Geoffrey Jacksons logik på prøve.

Han fortæller os, at den fjerde gruppe, som omfatter en jordisk opstandelse af retfærdige, ja, retfærdige, vil komme tilbage som syndere og være nødt til at opretholde deres loyalitetskurs i tusind år for at få evigt liv. Så når Paulus taler om en opstandelse af de retfærdige i Apostelgerninger, og Jesus siger, at de, der gjorde gode ting, vil komme tilbage i en opstandelse af livet, som beskrevet af Johannes, hvem taler de om?

De kristne skrifter besvarer dette spørgsmål:

1 Korintherbrev 15:42-49 taler om en opstandelse til "uforkrænkelighed, herlighed, kraft i et åndeligt legeme". Romerne 6:5 taler om at blive opstanden i lighed med Jesu opstandelse, som var i ånden. 1 Johannes 3:2 siger: "Vi ved, at når han (Jesus) bliver åbenbaret, vil vi være som ham, for vi vil se ham, som han er." (1 Joh 3:2) Filipperne 3:21 gentager dette tema: "Men vort statsborgerskab findes i himlene, og vi venter ivrigt på en frelser derfra, Herren Jesus Kristus, 21 som vil forvandle vores ydmyge legeme til at være som hans herlige legeme ved sin store magt, der sætter ham i stand til at underlægge sig alle ting." (Filipperne 3:20, 21) Igennem Apostlenes Gerninger er der adskillige henvisninger til den gode nyhed om de dødes opstandelse, men altid i sammenhæng med Guds børns håb, håbet om at være i den første opstandelse til udødelig himmelsk liv. Den bedste definition af denne opstandelse findes måske i Åbenbaringen 20:4-6:

"Og jeg så troner, og de, der sad på dem, fik myndighed til at dømme. Ja, jeg så sjælene hos dem, der blev henrettet for det vidnesbyrd, de gav om Jesus og for at tale om Gud, og dem, der ikke havde tilbedt vilddyret eller dets billede og ikke havde fået mærket på deres pande og på deres hånd. Og de blev levende og regerede som konger med Kristus i 1,000 år. (Resten af ​​de døde kom ikke til live, før de 1,000 år var forbi.) Dette er den første opstandelse. Lykkelig og hellig er enhver, der har del i den første opstandelse; over disse har den anden død ingen myndighed, men de skal være Guds og Kristi præster, og de skal regere som konger med ham i 1,000 år." (Åbenbaringen 20:4-6 NWT)

Nu bemærker du, at det taler om dette som den første opstandelse, hvilket naturligvis ville svare til den første opstandelse, som både Paulus og Jesus nævner.

Hvis du aldrig før havde hørt den fortolkning, som Jehovas Vidner giver til disse vers, ville du ikke blot konkludere, at den første opstandelse Jesus nævner, livets opstandelse, ville være den, vi lige har læst om i Åbenbaringen 20:4-6 ? Eller vil du konkludere, at Jesus bare fuldstændig ignorerer enhver omtale af den første opstandelse og taler i stedet for en helt anden opstandelse af retfærdige mennesker? En opstandelse, der ikke er beskrevet noget sted i Skriften?

Er det logisk, at Jesus uden nogen indledning eller opfølgende forklaring her fortæller os ikke om den opstandelse, han hele tiden har forkyndt, om de retfærdige ind i Guds rige, men om en helt anden opstandelse til livet på jorden, stadig som syndere, med kun håbet om evigt liv, der holdes ude i slutningen af ​​en tusindårig domsperiode?

Det spørger jeg, fordi det er præcis, hvad Geoffrey Jackson og det styrende organ vil have dig til at tro. Hvorfor skulle han og det styrende organ ønske at bedrage dig?

Med det i tankerne, lad os lytte til, hvad manden har at sige til millioner af Jehovas Vidner verden over.

Geoffrey: Lad os endelig tale om de uretfærdiges opstandelse. For det meste havde de uretfærdige ikke mulighed for at udvikle et forhold til Jehova. De levede ikke retfærdige liv, så det er derfor, de kaldes uretfærdige. Når disse uretfærdige opstår, er deres navne så skrevet i livets bog? Nej. Men deres opstandelse giver dem mulighed for til sidst at få deres navne skrevet i livets bog. Disse uretfærdige vil have brug for meget hjælp. I deres tidligere liv praktiserede nogle af dem forfærdelige, modbydelige ting, så de bliver nødt til at lære at leve efter Jehovas standarder. For at opnå dette vil Guds rige sponsorere det største uddannelsesprogram i hele menneskehedens historie. Hvem vil undervise disse uretfærdige mennesker? Dem, der har deres navne skrevet med blyant i livets bog. Den store skare og de opstandne retfærdige.

eric: Så ifølge Jackson og det Styrende Råd ignorerer både Jesus og Paul fuldstændig Guds retfærdige børn, som genopstår som konger og præster, den første opstandelse. Ja, både Jesus og Paulus nævner ikke den opstandelse, men taler i stedet om en anderledes opstandelse, hvor folk stadig vender tilbage i en syndig tilstand og stadig har brug for at opføre sig i et årtusinde, før de kan få et knæk i det evige liv. Giver det styrende organ noget bevis for denne vilde spekulation? Selv et enkelt vers, der giver disse detaljer? De ville…hvis de kunne…men de kan ikke, for der er ikke en. Det hele er opfundet.

Geoffrey: Lad os nu et par øjeblikke tænke på disse vers i Johannes kapitel 5, 28 og 29. Indtil nu har vi forstået Jesu ord som at betyde, at de opstandne vil gøre gode ting, og nogle vil gøre modbydelige ting efter deres opstandelse.

eric: Jeg er enig i, at der vil ske en opstandelse af de uretfærdige, fordi Bibelen klart siger det. Men der er ingen jordisk opstandelse af de retfærdige. Jeg ved det, fordi Bibelen ikke nævner det. Så ideen om, at denne gruppe, som har deres navne skrevet med blyant i livets bog, vil være engageret i et verdensomspændende undervisningsarbejde, er blot fantasifulde spekulationer. Alle, der genopstår til jordisk liv i den nye verden, vil være uretfærdige. Hvis de blev dømt retfærdige af Gud ved døden, ville de komme tilbage i den første opstandelse. De af den første opstandelse er konger og præster, og som sådan vil de have til opgave at arbejde med de opstandne uretfærdige for at forsone dem med Gud. De, den store skare af salvede kristne, der tjener Gud i hans tempel dag og nat, vil tjene ham ved at oplyse de uretfærdige om, hvordan de kan komme tilbage til Guds familie.

Geoffrey: Men læg mærke til der i vers 29 – Jesus sagde ikke "de vil gøre disse gode ting, eller de vil øve modbydelige ting." Han brugte datid, ikke? fordi han sagde "de gjorde gode ting, og de praktiserede modbydelige ting, så dette ville indikere for os, at disse gerninger eller handlinger blev begået af disse før deres død, og før de ville blive genopstået. Så det giver mening ikke? fordi ingen får lov til at praktisere modbydelige ting i den nye verden.

eric: Bare hvis du ikke er klar over, hvad det "gamle lys" var, er her en opsummering.

Jesu ord i Johannes kapitel fem skal forstås i lyset af hans senere åbenbaring til Johannes. (Åbenbaringen 1:1) Både "dem der gjorde gode ting" og "dem der praktiserede modbydelige ting" vil være blandt "de døde", som vil blive "dømt individuelt efter deres gerninger" udført efter deres opstandelse. (Åbenbaringen 20:13) (w82 4/1 s. 25, afsnit 18)

Så ifølge det "gamle lys" gjorde de, der gjorde gode ting, gjorde gode ting efter deres opstandelse og fik liv, og de, der gjorde dårlige ting, gjorde de dårlige ting efter deres opstandelse og fik derfor døden.

Geoffrey: Så hvad mente Jesus, da han nævnte disse to faktorer? Nå, til en start kunne vi sige, at de retfærdige, stadig, når de opstår, har deres navne skrevet i livets bog. Det er sandt, at Romerbrevet kapitel 6 vers 7 siger, at når nogen dør, bliver hans synder annulleret.

eric: Seriøst, Geoffrey?! Det giver mening, siger du? De store lærde fra Vagttårnet har lært det modsatte af dette, siden jeg var en lille dreng, og de indser først nu, at deres forståelse af en doktrin så fundamental som de dødes opstandelse ikke gav mening? Det skaber ikke selvtillid, gør det? Men vent, hvis du holder op med at tro på to opstandelser af de retfærdige, en som konger og præster og en anden som ydmyge syndige mennesker, så giver en simpel og ligetil læsning af Johannes 5:29 perfekt og indlysende mening.

De udvalgte, Guds børn genopstår til evigt liv, fordi de gjorde gode ting som salvede kristne, mens de var på jorden, de udgør de retfærdiges opstandelse, og resten af ​​verden er ikke erklæret retfærdig som Guds børn, fordi de gjorde ikke øve gode ting. De kommer tilbage i en opstandelse af de uretfærdige på jorden, da kød og blod ikke kan arve Guds rige.

Geoffrey: Selv sådanne trofaste mænd som Noa, Samuel, David og Daniel bliver nødt til at lære om Kristi offer og udøve tro på det.

eric: Ah, nej det gør det ikke, Geoffrey. Hvis du kun læser det ene vers, kan det se ud til, at Jackson har ret, men det er cherry picking, som viser en meget overfladisk tilgang til bibelstudier, som vi allerede har set gentagne gange! Vi viger ikke for sådanne teknikker, men som kritiske tænkere ønsker vi at se sammenhængen, så i stedet for blot at læse Rom 6:7, læser vi fra starten af ​​kapitlet.

Hvad skal vi så sige? Skal vi fortsætte i synd, så ufortjent godhed kan blive større? Bestemt ikke! Ser det vi døde med henvisning til synd, hvordan kan vi blive ved med at leve længere i det? Eller ved du ikke, at vi alle er døbt til Kristus Jesus blev døbt til hans død? 4 Altså vi blev begravet sammen med ham ved vor dåb til hans død, for at ligesom Kristus blev oprejst fra de døde ved Faderens herlighed, således vi bør også vandre i et nyt liv. 5 Hvis vi er blevet forenet med ham i hans døds lighed, vil vi bestemt også blive forenet med ham i lighed med hans opstandelse. For vi ved, at vores gamle personlighed blev naglet på bålet sammen med ham, for at vores syndige legeme skulle blive gjort magtesløst, så vi ikke længere skulle blive ved med at være slaver under synden. 7 Thi den, der er død, er blevet frikendt for sin synd." (Romerne 6:1-7)

De salvede er døde med henvisning til synd, og ved den symbolske død er de blevet frikendt for deres synd. De er gået fra døden til livet. Læg mærke til, at dette skriftsted taler i nutid.

"Desuden oprejste han os sammen og satte os sammen i de himmelske steder i forening med Kristus Jesus" (Ef 2:6)

Geoffrey vil have os til at tro, at de uretfærdige, der vender tilbage i den anden opstandelse, ikke behøver at stå til ansvar for deres synder. Læser manden kun skriftsteder, der er citeret i Vagttårnet? Sidder han aldrig bare og læser i Bibelen af ​​sig selv. Hvis han gjorde det, ville han støde på dette:

"Jeg siger jer, at mænd vil aflægge regnskab på dommedag for hvert unyttigt ord, de taler; for ved dine ord vil du blive erklæret retfærdig, og ved dine ord skal du blive fordømt."" (Mattæus 12:36, 37)

Jesus forventer ikke, at vi skal tro, at en morder eller en voldtægtsmand, der genopstår, ikke skal stå til ansvar for sine synder? At han ikke skal omvende sig fra dem, og mere til, gør det mod dem, han har såret. Hvis han ikke kan omvende sig, hvilken frelse vil der så være for ham?

Kan du se, hvordan et overfladisk studium af skriften kan gøre mennesker til grin?

Det, du måske begynder at sætte pris på nu, er det utroligt lave niveau af stipendium, der kommer fra undervisnings-, forfatter- og forskningspersonalet i Watch Tower Corporation. Faktisk synes jeg, at jeg gør ordet "stipendium" en bjørnetjeneste for overhovedet at bruge det i denne sammenhæng. Det, der kommer dernæst, vil bekræfte det.

Geoffrey: Selv sådanne trofaste mænd som Noa, Samuel, David og Daniel bliver nødt til at lære om Kristi offer og udøve tro på det.

eric: Jeg spekulerer på, om nogen i hovedkvarteret virkelig læser Bibelen? Det ser ud til, at det eneste, de gør, er at slå gamle Watch Tower-publikationer op og derefter plukke vers fra artiklerne. Hvis du læser den 11th kapitel i Hebræerbrevet, vil du læse om trofaste kvinder og trofaste mænd, som Noah, Daniel, David og Samuel, der

“. . .besejrede riger, skabte retfærdighed, opnåede løfter, stoppede løvernes gab, slukkede ildstyrken, undslap sværdkanten, blev fra en svag stat gjort magtfulde, blev mægtige i krig, styrtede invaderende hære. Kvinder modtog deres døde ved opstandelse, men andre mænd blev tortureret, fordi de ikke ville acceptere frigivelse ved en løsesum, for at de kunne opnå en bedre opstandelse. Ja, andre modtog deres rettergang ved hån og pisk, ja, mere end det, ved lænker og fængsler. De blev stenet, de blev prøvet, de blev savet i to, de blev slagtet med sværdet, de gik omkring i fåreskind, i gedeskind, mens de var i nød, i trængsel, mishandlet; og verden var dem ikke værdig. . . ." (Hebræerne 11:33-38)

Læg mærke til, at det afsluttes med den inspirerende udtalelse: "og verden var dem ikke værdig." Jackson vil have os til at tro, at han og hans kohorter, tårnhøje skikkelser som Anthony Morris, Stephen Lett, Gerrit Losch og David Splane er dem, der er værdige til at få evigt liv til at regere som konger og præster med Jesus, mens disse trofaste mænd af gamle skal stadig vende tilbage og bevise deres trofasthed gennem tusind år af livet, mens de stadig lever i en tilstand af synd. Og det, der undrer mig, er, at de kan sige alt det med et oprejst ansigt.

Og hvad betyder det, at disse trofaste mænd og kvinder gjorde alt dette for at "de kunne opnå en bedre opstandelse"? De to klasser, som Jackson taler om, er stort set identiske. Begge skal leve som syndere, og begge skal først nå til livet efter tusind år. Den eneste forskel er, at gruppe en har lidt af et forspring på den anden. Virkelig? Det var det, trofaste mænd som Moses, Daniel og Ezequiel stræbte efter? Lidt af et forspring?

Der er ingen undskyldning for, at nogen, der hævder at være en religiøs leder for millioner, har overset betydningen af ​​de vers i Hebræerbrevet, som afsluttes med at sige:

"Og dog fik alle disse, skønt de fik et gunstigt vidnesbyrd på grund af deres tro, ikke løftets opfyldelse, fordi Gud havde forudset noget bedre for os, så at de er måske ikke gjort perfekte bortset fra os." (Hebræerne 11:39, 40)

Hvis salvede kristne bliver fuldkomne af de prøvelser og trængsler, de går igennem, og de ikke er fuldkomne bortset fra disse førkristne Guds tjenere, betyder det så ikke, at de alle er i den samme gruppe som en del af den første opstandelse?

Hvis Jackson og det Styrende Råd ikke ved dette, så bør de træde tilbage som lærere i Guds ord, og hvis de ved dette og har valgt at skjule denne sandhed for deres tilhængere, så...ja, jeg vil lade det ligge i hænderne af hele menneskehedens dommer.

Jackson hopper nu til Daniel 12 og forsøger at finde støtte til sin teologiske platform i vers 2.

"Og mange af dem, der sover i jordens støv, vågner op, nogle til evigt liv og andre til skændsel og til evig foragt." (Daniel 12: 2)

Du kommer til at elske det ordspil, han bruger næste gang.

Geoffrey: Men hvad betyder det, når det nævnes der i vers 2, at nogle vil blive oprejst til evigt liv og andre til evig foragt? Hvad betyder det egentlig? Nå, når vi bemærker, at vi bemærker, er dette lidt anderledes end det, Jesus sagde i Johannes kapitel 5. Han talte om liv og dom, men nu er det her, det taler om evigt liv og evig foragt.

eric: Lad os være klare over noget. Hele kapitlet i Daniel 12 vedrører de sidste dage af den jødiske tingenes ordning. Jeg lavede en video om det kaldet "Learning to Fish", som lærer seeren om eksegese som en overlegen bibelstudiemetode. Organisationen bruger ikke eksegese, fordi de ikke kan understøtte deres unikke lære på den måde. Indtil nu har de anvendt Daniel 12 til vore dage, men nu skaber Jackson "nyt lys" og anvender det til den nye verden. Dette underminerer undervisningen fra 1914, men det lader jeg ligge til næste video.

Når du læser Jesus sige, at den første gruppe kommer tilbage i en opstandelse af livet, hvad forstår du så, at han mener?

Da Jesus sagde i Matthæus 7:14, at "snæver er porten og trang vejen, der fører til livet, og få finder den", talte han så ikke om evigt liv? Selvfølgelig var han det. Og da han sagde: "Hvis dit øje får dig til at snuble, så riv det ud og kast det fra dig; det er bedre for dig at gå enøjet ind i livet end at blive kastet med to øjne ind i den brændende Ge·henna.“ (Mattæus 18:9, NWT) Talte han ikke om evigt liv. Selvfølgelig, ellers ville det ikke give nogen mening. Og når Johannes henviser til Jesus og siger: "ved hjælp af ham var liv, og livet var menneskers lys." (Johannes 1:4, NWT) talte Johannes ikke om evigt liv? Hvad giver ellers mening?

Men Geoffrey kan ikke få os til at tænke sådan, ellers falder hans doktrin pladask. Så han vælger et skriftsted ud af Daniel, som intet har med den nye verden at gøre og hævder, at siden der står "evigt liv" der, så 600 år senere, da Jesus talte om opstandelsen til livet, og han nævnte ikke evigt liv. , han mente ikke evigt.

De behandler virkelig deres tilhængere som dumme mennesker uden nogen som helst ræsonnement. Det er faktisk fornærmende, er det ikke?

Mine medkristne, der er kun to opstandelser. Denne video er allerede ret lang, så lad mig lige give dig et miniaturebillede. Jeg vil beskæftige mig med alt dette i detaljer i serien "Saving Humanity", som jeg er i gang med at producere, men det tager tid.

Kristus kom for at samle dem, der vil føre tilsyn med en himmelsk administration bestående af åndssalvede mennesker, som vil regere sammen med ham som konger og optræde som præster for menneskehedens forsoning. Det er den første opstandelse til udødeligt liv. Den anden opstandelse består af alle andre. Det er de uretfærdiges opstandelse, som vil vende tilbage til livet på jorden under Kristi 1000-årige regeringstid. De vil blive passet af de konger og præster, som er repræsenteret ved det symbolske tal på 144,000, men som udgør en stor skare, som intet menneske kan tælle blandt alle stammer, folk, nationer og tungemål. Denne store skare skal herske på jorden, ikke langt væk i himlen, for Guds telt vil komme ned på jorden, det nye Jerusalem vil stige ned, og de uretfærdige nationer vil blive helbredt for synd.

Hvad angår Armageddon, vil der selvfølgelig være overlevende, men de vil ikke være begrænset til medlemmer af nogen bestemt religiøs sekt. For det første vil religion blive afskaffet før Harmagedon, fordi dommen starter med Guds hus. Jehova Gud lovede Noa og gennem ham resten af ​​os, at han aldrig mere ville ødelægge alt menneskeligt kød, som han engang havde gjort under vandfloden. De overlevende fra Harmagedon vil være uretfærdige. De vil få selskab af dem, der er opstået af Jesus som en del af de uretfærdiges anden opstandelse. Alle vil da have mulighed for at blive forsonet tilbage i Guds familie og drage fordel af at leve under Kristi messianske styre. Det er derfor, han udvælger Guds børn og skaber denne administration. Det er til det formål.

Ved udgangen af ​​de tusinde år vil jorden være fyldt med syndfrie mennesker, og den død, som vi har arvet fra Adam, vil ikke være mere. Imidlertid vil menneskene på jorden ikke være blevet testet, som Jesus blev testet. Jesus og hans salvede disciple, som vil udgøre den første opstandelse, vil alle have lært lydighed og blevet fuldkomne af den trængsel, de led. Dette vil ikke have været tilfældet for de overlevende fra Harmagedon eller for de opstandne uretfærdige. Derfor vil djævelen blive løsladt. Mange vil følge ham. Bibelen siger, at de vil være så talrige, at de bliver som havets sand. Det vil sikkert også tage noget tid at ske. Ikke desto mindre vil mange af dem til sidst blive ødelagt for evigt sammen med Satan og hans dæmoner, og så vil menneskeheden endelig genoptage den kurs, Gud satte os på, da han først skabte Adam og Eva. Hvad det kursus bliver, kan vi kun gætte på.

Igen, som jeg nævnte, arbejder jeg på en række videoer med titlen Saving Humanity, hvor jeg vil give alle de relevante skriftsteder til støtte for dette lille resumé.

For nu kan vi komme væk med én grundlæggende sandhed. Ja, der er to opstandelser. Johannes 5:29 henviser til Guds børns første opstandelse til himmelsk åndelig liv, og den anden opstandelse af de uretfærdige til jordisk liv og en domsperiode, hvorefter de kan opnå syndfrit menneskeliv på jorden.

Hvis du er et farvet-i-ulden medlem af den anden fåreklasse som defineret af Jehovas Vidner og ikke ønsker at deltage i den første opstandelse, tag mod, du vil efter al sandsynlighed stadig komme tilbage i en jordisk opstandelse. Det vil bare ikke være som en, der er erklæret retfærdig af Gud.

Hvad mig angår, rækker jeg ud efter den bedre opstandelse, og jeg anbefaler, at du også gør det. Ingen løber et løb i håb om bare at vinde trøstepræmien. Som Paulus sagde: "Ved DU ikke, at løberne i et løb alle løber, men kun én modtager prisen? Løb på en sådan måde, at DU kan nå det.” (1 Korinther 6:24, New World Translation)

Tak for din tid og lytte til denne usædvanlig lange video og tak for din støtte.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    73
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x