[af Vintage, baseret på en artikel af Eric Wilson]

Dette er et script, som døve og tolke kan bruge til at lave YouTube-videoer. Vagttårnet fordrejer sandheden om Gud og hans søn Jesus. Jesus er mægler mellem Gud og mennesker. Det Styrende Råd stjæler denne stilling som mægler fra Jesus. Tegnsprogsvideoer kan være en stor hjælp til at befri døve fra kontrollen med falsk lære. Enhver artikel på denne side kan frit og gratis bruges som grundlag for en tegnsprogsvideo. Jeg har lavet et CV-manuskript fra en af ​​Erics tidligere artikler for at lette produktionen af ​​en tegnsprogsvideo. (Se nedenunder)

Lav venligst videoer af dette manuskript på dit lands tegnsprog. Dette script kan oversættes til mange sprog ved at klikke på oversættelsessoftwaren nederst på denne webside. Se efter rækken af ​​farverige flag, klik og vælg et sprog. Udsæt Vagttårnet!

BEMÆRK: Den døve eller tolk, der laver denne video, bør selv underskrive bibelteksterne. Brug IKKE nogen videoklip fra Jehovas Vidner NWT tegnsprogsbibel. Brug ikke nogen Watchtower-videooptagelser til at lave en video af dette script. Alt Watchtower tegnsprogsvideomateriale er beskyttet af copyright. Undtagelsen fra denne regel er lov om "fair use"..

Videomanuskript til Deaf: Identifying the Faithful Slave – Del 2 Introduktion:

Jehovas Vidners religion har otte mænd, som de kalder deres Styrende Råd. Det styrende organ leder en multinational milliard-dollar-virksomhed med afdelingskontorer, jordbesiddelser, bygninger og udstyr over hele kloden. Det selskab kaldes Watchtower, Bible, and Tract Society eller WTBTS. Det styrende organ bruger tusindvis af frivillige i et stort antal lande. Missionærer, specialpionerer, rejsende tilsynsmænd og arbejdere på afdelingskontorer modtager penge fra Vagttårnet.

 Jehovas Vidner lærer at der for lang tid siden, efter at Jesus døde, var et styrende organ der regerede over det første århundredes kristne menighed. Men er det virkelig sandt? Ingen! Der er intet i Bibelen, der siger, at apostlene og de ældre mænd i byen Jerusalem styrede et multinationalt virksomhedsimperium med jordbesiddelser, bygninger og finansielle aktiver i flere valutaer. Gud gav ikke kristne et styrende råd i det første århundrede.

 Så hvad mener vi så med et styrende organ fra det første århundrede?

I dag lærer Jehovas Vidners Styrende Råd noget, der ikke er sandt. Det Styrende Råd lærer, at for lang tid siden, efter at Jesus døde, havde de første kristne i det første århundrede et styrende råd. Men det er ikke sandt. Det er falsk. De første kristne havde ikke et styrende organ. Hvis der var et styrende organ i det første århundrede, ville det betyde, at vi også skulle have et styrende organ, der regerede over os i dag. Jehovas Vidners Styrende Råd lærer i dag, at de er modstykket til et styrende organ, der eksisterede for længe siden, i det første århundrede. Det Styrende Råd siger, at det har ret til at bestemme, hvilke mænd der er ældste i menigheden. De fortæller Jehovas Vidner, hvad hvert enkelt skriftsted betyder. De siger, at alle Jehovas Vidner skal tro, hvad de lærer. De laver love, som ikke findes i Bibelen. De holder udvalgsmøder. Og de udsender straffe for kristne, som ikke adlyder de love, som det styrende organ laver. Det Styrende Råd udelukker alle Jehovas Vidner, der ikke adlyder dem. Det Styrende Råd siger, at Gud kommunikerer med kristne mennesker gennem dem, det Styrende Råd.

 Men der var ikke et styrende organ i det første århundrede. Dengang var der ikke noget kristent styrende organ, der gjorde disse ting. Så vi burde heller ikke have et styrende organ, der bestemmer over os i dag. Der er intet eksempel i Bibelen, der giver det Styrende Råd ret til at bestemme over os i dag.

 Var der sådan et styrende organ fra det første århundrede?

 Eksempel 1, i dag: Jehovas Vidners Styrende Råd fører tilsyn med det verdensomspændende forkyndelsesarbejde, udnævner gren- og rejsende tilsynsmænd, udsender missionærer og specialpionerer og sørger for deres økonomiske behov. Alle disse rapporterer til gengæld direkte tilbage til det styrende organ.

 Eksempel 1, første århundrede: Der er ingen registrering af afdelingskontorer i nogen af ​​de lande, der er omtalt i De Græske Skrifter. Der var dog missionærer. Paulus, Barnabas, Silas, Markus, Lukas er alle kendte eksempler på historisk betydning. Blev disse mænd sendt af Jerusalem? Nej. Støttede Jerusalem dem økonomisk fra midler modtaget fra alle menigheder i den antikke verden? Nej. Rapporterede de tilbage til Jerusalem ved deres tilbagevenden? Ingen.

 Eksempel 2, i dag: Alle menigheder kontrolleres gennem rejsende repræsentanter og afdelingskontorer, der rapporterer tilbage til det Styrende Råd. Økonomien kontrolleres af det styrende organ og dets repræsentanter. På samme måde kontrolleres køb af jord til rigssale samt deres design og konstruktion på denne måde af det styrende råd gennem dets repræsentanter i afdelingen og i den regionale byggekomité. Hver menighed i verden laver regelmæssige statistiske rapporter til det Styrende Råd, og alle de ældste, der tjener i denne menighed, er ikke udpeget af menighederne selv. I dag udnævner Det Styrende Råd ældste gennem sine afdelingskontorer.

 Eksempel 2, første århundrede: Der er absolut ingen parallel til nogen af ​​de foregående i det første århundrede. Bygninger og arealer til mødesteder er ikke nævnt. Det ser ud til, at menigheder mødtes hjemme hos lokale medlemmer. Rapporter blev ikke lavet regelmæssigt, men efter datidens skik blev nyheder bragt af rejsende, så kristne, der rejste til det ene eller det andet sted, afgav rapporter til den lokale menighed om arbejdet, der foregik, uanset hvor de havde været. Dette var dog tilfældigt og ikke en del af en organiseret kontrollerende administration.

 Eksempel 3, i dag: Det styrende organ laver love og dømmer. Hvor noget ikke står klart i Skriften, bør hver kristen bruge sin samvittighed. Men det styrende organ laver nye love og regler om disse ting. Det Styrende Råd har besluttet hvordan det kan være passende for brødre at undgå militærtjeneste. For eksempel godkendte det styrende organ praksis med at bestikke embedsmænd i Mexico for at få et militærtjenestekort. Det styrende organ har afgjort, hvad der giver grund til skilsmisse. Det styrende organ har lavet mange regler og procedurer for at håndhæve sine love. Den tremandsretlige komité, appelprocessen, de lukkede møder, der holder selv observatører ude, som den anklagede har anmodet om, er alle eksempler på den autoritet, som det styrende organ hævder at have modtaget fra Gud.

Eksempel 3, første århundrede: Der var kun én gang i Bibelen, hvor de ældre mænd og apostle lavede regler. Da det skete, var det en bemærkelsesværdig undtagelse, og det lærer vi om på blot et minut. Men bortset fra den undtagelse lavede de ældre mænd og apostle ikke love om noget i den antikke verden. Alle nye regler og love var et produkt af individer, der handlede eller skrev under inspiration. Jehova har altid brugt enkeltpersoner til at kommunikere med sit folk. Jehova har ikke brugt udvalg til at kommunikere med sit folk. I de lokale menigheder i det første århundrede kom guddommelig inspireret vejledning fra mænd og kvinder, der optrådte som profeter. Guddommelig inspireret vejledning kom ikke fra en central autoritet.

Undtagelsen, der beviser reglen.

Nu vil vi lære om den undtagelse. Der var en gang, at en guddommeligt inspireret vejledning kom fra en gruppe mænd, ikke fra en individuel person. Læs følgende skriftsteder for at finde ud af, hvordan dette skete.

Det eneste grundlag for læren om, at der var et styrende organ i det første århundrede centreret i Jerusalem, stammer fra en strid om spørgsmålet om omskæring.

(Apostelgerninger 15:1, 2) 15 Og nogle mænd kom ned fra Judæa og begyndte at lære brødrene: „Medmindre I bliver omskåret efter Moses' skik, kan I ikke blive frelst. 2 Men da der ikke var opstået lidt uenighed og uenighed mellem Paulus og Barnabas med dem, sørgede de for, at Paulus og Barnabas og nogle andre af dem gik op til apostlene og de ældste i Jerusalem om dette bestride.

(Apostelgerninger 15:6). . .Og apostlene og de ældste samledes for at høre om denne sag.

(Apostelgerninger 15:12) Da blev hele skaren tavs, og de begyndte at lytte til Barnabas og Paulus fortælle om de mange tegn og varsler som Gud gjorde gennem dem blandt nationerne.

(Apostelgerninger 15:30) Da disse mænd blev sluppet, drog de derfor ned til Antiokia, og de samlede skaren og rakte dem brevet.

(Apostelgerninger 15:24, 25) . . .Siden vi har hørt, at nogle blandt os har voldt jer problemer med taler og forsøgt at undergrave jeres sjæle, skønt vi ikke gav dem nogen instrukser, 25 er vi nået til enstemmig aftale og har gået ind for at vælge mænd til at sende til jer sammen med vores kære, Barnabas og Paulus, …

Det ser ud til, at apostlene og de ældre mænd havde dette møde i Jerusalem, fordi der var et stort problem omkring omskæring blandt kristne i Jerusalem. Apostlene og de ældre mænd skulle tage stilling til omskæring. Problemet ville ikke forsvinde, før alle de kristne i Jerusalem kunne blive enige om dette spørgsmål. Det ser ikke ud til, at apostlene og de ældre mænd tog til dette møde i Jerusalem, fordi de var blevet udpeget af Jesus til at regere over den verdensomspændende menighed i det første århundrede. Tværtimod synes de alle at være rejst til Jerusalem, fordi kilden til omskæringsproblemet var i Jerusalem.

 Ser hele billedet.

Paulus havde en særlig udnævnelse som apostel for nationerne. Paulus blev udnævnt til apostel direkte af Jesus Kristus. Hvis der havde været et styrende råd i Jerusalem, ville Paulus så ikke have talt med det styrende råd? Men han siger ikke, at han talte med noget styrende organ i Jerusalem. Snarere siger Paulus,

 (Galaterne 1:18, 19). . .Så tre år senere tog jeg op til Jerusalem for at besøge Kefas, og jeg blev hos ham i femten dage. 19 Men jeg så ingen anden af ​​Apostlene, kun Jakob, Herrens Broder.

 De fleste beviser viser at Jesus selv handlede direkte med menighederne i det første århundrede.

En lektie fra det gamle Israel.

Længe før Jesus levede på jorden, tog Jehova først nationen Israel til sin egen nation. Jehova gav Israel en leder ved navn Moises. Gud gav Moises stor magt og autoritet. Og Gud gav Moises jobbet med at befri sit folk fra Ægypten og føre dem til det forjættede land. Men Moses kom ikke selv ind i det forjættede land. Så Moses gav Josva ordre til at føre sit folk ind i det forjættede land. Efter at arbejdet var færdigt, og Joshua døde, skete der noget interessant.

 (Dommerne 17:6). . .I de dage var der ingen konge i Israel. Som for enhver, hvad der var rigtigt i hans egne øjne, var han vant til at gøre.

 Kort sagt var der ingen menneskelig hersker over nationen Israel. Lederen af ​​hver husstand havde lovloven. De havde en form for tilbedelse og adfærd, der var skrevet på skrift af Guds hånd. Ganske vist var der dommere, men deres rolle var ikke at regere, men at løse tvister. De tjente også til at lede folket i tider med krig og konflikt. Men der var ingen menneskelig konge eller styrende organ over Israel, fordi Jehova var deres konge.

 Senere var Jesus den største Moses. I det første århundrede, da Jehova igen tog en nation for sig selv, var det naturligt at Gud ville følge det samme mønster af guddommelig regering. Den større Moses, Jesus, befriede sit folk fra åndeligt fangenskab. Da Jesus gik, gav han tolv apostle ordre til at fortsætte arbejdet. Disse tolv apostle døde. Så herskede Jesus direkte fra himlen over den verdensomspændende kristne menighed. Den kristne menighed var ikke styret af en centraliseret menneskelig autoritet.

Situationen i dag.

Hvad med i dag? Betyder det faktum, at der ikke var noget styrende organ i det første århundrede, at der ikke burde være nogen i dag? Hvis de klarede sig uden et styrende organ dengang, hvorfor kan vi så ikke klare os uden et nu? Har den moderne kristne menighed i dag brug for en gruppe mænd, der leder den? Hvis ja, hvor meget autoritet skal der så investeres i denne gruppe af mænd?

Vi vil forsøge at besvare disse spørgsmål i vores næste indlæg.

 En overraskende åbenbaring.

Bror Frederick Franz fortalte nogle af de samme ting til den 7. klasse i Gilead under deres eksamen den 1975. september 1. Frederick Franz holdt den tale lige før dannelsen af ​​Jehovas Vidners nutidige styrende organ den 1976. januar XNUMX. Du kan høre Frederick Franz' tale på youtube.com. Men de gode ting, Frederick Franz sagde i sin tale, blev ignoreret, og de blev aldrig gentaget i nogen af ​​Vagttårnets publikationer.

 Slutkommentar:

Jeg håber, du har nydt denne artikel. Det er et resumé baseret på artiklen på dette websted med titlen, "Identifikation af den trofaste slave - del 2". Dette resumé af Erics artikel er lavet specielt til brug for døve og tolke. Lav venligst en video fra dette manuskript, så andre døve kan se det og forstå det. Af kærlighed, hjælp alle mennesker med at komme væk fra Vagttårnet.

Tak for læsning.

18
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x