Du undrer dig måske over titlen på denne video: Bedrøver det Guds Ånd, når vi afviser vort himmelske håb om et jordisk paradis? Måske virker det lidt hårdt eller lidt fordømmende. Husk på, at det især er beregnet til mine tidligere JW-venner, som, selvom de fortsætter med at tro på vor himmelske Fader og hans søn, Kristus Jesus, og som er begyndt at få del i emblemerne (som befalet af Jesus til alle, der tror på ham ) vil stadig ikke "komme til himlen." Mange har kommenteret på min YouTube-kanal og også via private e-mails om deres præferencer, og jeg ønskede at adressere denne bekymring. Kommentarerne er et faktisk udsnit af, hvad jeg ofte ser:

"Jeg føler inderst inde, at jeg ønsker at besidde jorden ... dette går langt ud over en barnlig måde at forstå paradis på."

"Jeg elsker denne planet og Guds utrolige skabninger. Jeg ser frem til en ny jord, en styret af Kristus og hans medkonger/præster, og jeg ønsker at blive her.”

"Selvom jeg kan lide at tro, at jeg er retfærdig, har jeg intet ønske om at komme i himlen."

"Vi kunne altid vente og se. Jeg er ikke så bekymret for, hvad der egentlig sker, da det er blevet lovet, at det bliver godt.”

Disse kommentarer er måske til dels ædle følelser, da vi ønsker at prise skønheden i Guds skabelse og tillid til Guds godhed; selvom de selvfølgelig også er et produkt af JW-indoktrinering, levnene fra årtiers at blive fortalt, at for langt de fleste mennesker vil frelse involvere et "jordisk håb", et udtryk, der ikke engang findes i Bibelen. Jeg siger ikke, at der ikke er et jordisk håb. Jeg spørger, er der nogen steder i Skriften, hvor kristne tilbydes et jordisk håb om frelse?

Kristne i andre religiøse trosretninger tror, ​​at vi kommer i himlen, når vi dør, men forstår de, hvad det betyder? Håber de virkelig på den frelse? Jeg har talt med rigtig mange mennesker i mine årtier med at prædike fra dør til dør som et af Jehovas Vidner, og jeg kan med sikkerhed sige, at de mennesker, jeg talte med, som anså sig selv for at være gode kristne, troede på, at gode mennesker kommer i himlen. . Men det er omtrent så vidt det rækker. De aner virkelig ikke, hvad det betyder - sidder de måske på en sky og spiller en harpe? Deres håb var så vagt, at de fleste virkelig ikke længtes efter det.

Jeg plejede at undre mig over, hvorfor folk fra andre kristne kirkesamfund ville kæmpe så hårdt for at holde sig i live, når de var syge, selv udholde frygtelige smerter, mens de led af en dødelig sygdom, i stedet for bare at give slip og gå til deres belønning. Hvis de virkelig troede på, at de skulle til et bedre sted, hvorfor så kæmpe så hårdt for at blive her? Sådan var det ikke med min far, der døde af kræft i 1989. Han var overbevist om sit håb og så frem til det. Selvfølgelig var hans håb, at han ville blive genoplivet til et jordisk paradis, som Jehovas Vidner belærte om. Blev han vildledt? Hvis han forstod det virkelige håb, der blev tilbudt kristne, ville han så have afvist det, som så mange vidner gør? Jeg ved ikke. Men når jeg kender manden, tror jeg det ikke.

Under alle omstændigheder, før vi diskuterer, hvad Bibelen siger om "himlen" som destinationen for sande kristne, er det først vigtigt at spørge dem, der har betænkeligheder ved at komme til himlen, hvor disse betænkeligheder egentlig kommer fra? Er de betænkeligheder, de har ved at komme til himlen, relateret til frygt for det ukendte? Hvad hvis de lærte, at det himmelske håb ikke betyder, at man forlader jorden og menneskeheden for evigt og tager til en ukendt åndeverden? Ville det ændre deres synspunkt? Eller er det egentlige problem, at de ikke vil gøre sig umage. Jesus fortæller os, at "lille er den port og snæver vejen, der fører til livet, og kun få finder den." (Mattæus 7:14)

Ser du, som et Jehovas Vidne behøvede jeg ikke at være god nok til at fortjene evigt liv. Jeg skulle kun være god nok til at overleve Armageddon. Så ville jeg have tusind år til at arbejde på, hvad der skal til for at fortjene evigt liv. Det andet fårehåb er en slags "løb"-præmie, en trøstepræmie for at deltage i løbet. Frelse for Jehovas Vidner er i høj grad baseret på værker: Deltag i alle møderne, gå ud i forkyndelsesarbejdet, støt organisationen, regelmæssigt Lyt, adlyd og bliv velsignet. Så hvis du markerer alle felterne og bliver inde i organisationen, kommer du igennem Armageddon, og så kan du arbejde på at perfektionere din personlighed for at opnå evigt liv.

Når sådanne mennesker har opnået faktisk menneskelig fuldkommenhed i slutningen af ​​tusindårsriget og derefter har bestået den sidste prøve, vil de være i stand til at blive erklæret retfærdige for evigt menneskeliv. — 12/1, side 10, 11, 17, 18. (w85 12/15 s. 30 Kan du huske?)

Kan du forestille dig, at de "når" det? Efter at have vænnet sig til den kurrende stemme Vagttårnet der tegner et billede af retfærdige Jehovas Vidner, der lever i fred i et jordisk paradis, måske kan mange tidligere JW'ere stadig lide tanken om blot at være "Jehovas venner" - et begreb, der ofte nævnes i Watch Tower-publikationer, men ikke én gang i Bibelen (den eneste " Jehovas ven”, Bibelen taler om, var den ikke-kristne Abraham i Jakob 1:23). Jehovas Vidner anser sig selv for at være retfærdige og tror, ​​at de vil arve et paradis på jorden efter Harmagedon, og der vil de arbejde hen imod fuldkommenhed og opnå evigt liv i slutningen af ​​Kristi tusindårige regeringstid. Det er deres "jordiske håb". Som vi ved, tror Jehovas Vidner også, at kun en lille gruppe kristne, kun 144,000, der har levet siden Kristi tid, vil komme til himlen som udødelige åndevæsener lige før Harmagedon, og at de vil regere fra himlen. Det siger Bibelen faktisk ikke. Åbenbaringen 5:10 siger, at disse vil herske "på eller på jorden", men Ny Verden-oversættelsen gengiver det som "over" jorden, hvilket er en vildledende oversættelse. Det er, hvad de forstår som et "himmelsk håb". Faktisk forestiller enhver afbildning af himlen, som du kan se i Vagttårnsselskabets publikationer, normalt hvidklædte, skæggede mænd (helt hvide for den sags skyld), der svæver blandt skyerne. På den anden side er skildringer af det jordiske håb, der udsendes for langt de fleste af Jehovas Vidner, farverige og tiltalende, og de viser glade familier, der lever i havelignende landskaber, nyder det bedste af mad, bygger smukke hjem og nyder fred med dyreriget.

Men er al denne forvirring baseret på en falsk forståelse af, hvad himlen er, hvad angår det kristne håb? Henviser himlen eller himlen til en fysisk placering eller en tilstand?

Når du forlader det klostrede miljø på JW.org, har du en opgave at tage dig af. Du er nødt til at rense huset, fjerne fra dit sind alle de falske billeder, der er implanteret fra årevis med at nære vagttårnets billeder og tanker.

Så hvad skal tidligere JW'er, der søger efter Bibelens sandhed og finder deres frihed i Kristus, forstå om deres frelse? Falder de stadig for det skjulte JW-budskab, der skal appellere til dem med en jordisk håb? Ser du, hvis du stadig vil være i en syndig tilstand ifølge JW-doktrinen, selv efter din opstandelse, eller efter at have overlevet Armageddon, så er baren for overlevelse ind i den Nye Verden ikke sat for højt. Selv de uretfærdige kommer ind i den nye verden gennem opstandelsen. De lærer, at du ikke behøver at være rigtig god for at komme igennem, du skal kun være lige god nok til at klare overliggeren, for du vil stadig have tusind år til at få det hele i orden, til at ordne fejlene ved din ufuldkommenhed. Og bedst af alt skal du heller ikke længere lide forfølgelse for Kristus, som vi gør i denne verden. Det er langt mere behageligt at forestille sig, end det vi læser i Hebræerbrevet 10:32-34 om, hvad sande kristne har måttet udholde for at vise deres kærlighed til Jesus.

"Husk, hvordan du forblev trofast, selvom det betød frygtelige lidelser. Nogle gange blev du udsat for offentlig latterliggørelse og blev slået, [eller undgået!], og nogle gange hjalp du andre, der led de samme ting. Du led sammen med dem, der blev kastet i fængsel, og da alt, hvad du ejede, blev taget fra dig, tog du imod det med glæde. Du vidste, at der var bedre ting, der venter på dig, som vil vare evigt." (Hebræerne 10:32, 34 NLT)

Nu kan vi blive fristet til at sige: "Ja, men både JW'er og nogle tidligere JW'er har misforstået det himmelske håb. Hvis de virkelig forstod det, ville de ikke have det sådan.” Men ser du, det er ikke meningen. Vores frelse er ikke så let som at bestille mad fra en restaurantmenu: “Jeg tager det evige liv med en sideordre af paradisjord, og til en appetitvækker en lille smule boltre sig med dyrene. Men hold fast på konger og præster. Forstået?

Ved slutningen af ​​denne video vil du se, at der kun er et håb, der tilbydes kristne. Kun en! Tag den eller lad den være. Hvem pokker er vi – enhver af os – til at afslå en nådegave fra den almægtige Gud? Jeg mener, tænk over det, den rene galde - udsvævelsen af ​​ægte-blå Jehovas Vidner, og endda nogle tidligere JW'er, der er blevet vildledt af et jordisk opstandelseshåb, og som nu faktisk vil afslå en gave fra Gud. Jeg er kommet til at se, at mens de foragter materialisme, på deres egen måde, er Jehovas Vidner meget materialistiske. Det er bare, at deres materialisme er udskudt materialisme. De udsætter at få ting, de vil have nu, i håbet om at få meget bedre ting efter Armageddon. Jeg har hørt mere end et vidne begære et smukt hjem, de besøgte i forkyndelsesarbejdet, og sige: "Det er der, jeg skal bo efter Harmagedon!"

Jeg kendte til en "salvet" ældste, der holdt et strengt foredrag for menigheden i en lokal behovsdel om, at der ikke ville være en "jordfangst" efter Harmagedon, men "prinserne" ville tildele huse til alle - "Så bare vent på din tur!" Selvfølgelig er der intet galt i at ønske et smukt hjem, men hvis dit frelseshåb er fokuseret på materielle ønsker, så mangler du hele pointen med frelsen, ikke?

Når et Jehovas Vidne siger, som et surt barn, "Men jeg vil ikke i himlen. Jeg vil blive på den paradisiske jord,” viser han eller hun ikke en total mangel på tro på Guds godhed? Hvor er tilliden til, at vor himmelske Fader aldrig ville give os noget, som vi ikke ville være ufatteligt glade for at modtage? Hvor er troen på, at han ved langt bedre, end vi nogensinde kunne, hvad der ville gøre os lykkelige ud over vores vildeste drømme?

Hvad vor himmelske Fader har lovet os, er at være hans børn, Guds børn, og at arve evigt liv. Og mere end det, at arbejde sammen med sin dyrebare søn for at regere i himlenes rige som konger og præster. Vi vil være ansvarlige for at genoprette den syndige menneskehed tilbage i Guds familie - Ja, der vil være en jordisk opstandelse, de uretfærdiges opstandelse. Og vores arbejde bliver et job, der vil vare over 1,000 år. Tal om jobsikkerhed. Efter det, hvem ved, hvad vor Fader har i vente.

Vi burde være i stand til at stoppe denne diskussion lige her. Det, vi nu ved, er alt, hvad vi virkelig behøver at vide. Med den viden, baseret på tro, har vi det, vi har brug for for at fortsætte loyalitet til enden.

Men vor Fader har valgt at åbenbare mere end det for os, og han har gjort det gennem sin Søn. Det, der er nødvendigt, er at sætte tro på Gud og tro, at hvad end han tilbyder os, vil være utroligt godt for os at have. Vi skal ikke være i tvivl om hans godhed. Ikke desto mindre kan ideer, der er blevet plantet i vores hjerner fra vores tidligere religion, hindre vores forståelse og vække bekymringer, der kan undergrave vores glæde over udsigten, der er stillet foran os. Lad os undersøge de forskellige træk ved det frelseshåb, der tilbydes i Bibelen, og sætte det i kontrast til det frelseshåb, som Jehovas Vidners organisation tilbyder.

Vi er nødt til at starte med at rense vores tallerken for visse misforståelser, der kan forhindre os i fuldt ud at forstå den gode nyhed om frelse. Lad os starte med sætningen "himmelsk håb”. Dette er et udtryk, der ikke findes i skrifterne, selvom det forekommer over 300 gange i Vagttårnsselskabets publikationer. Hebræerbrevet 3:1 taler om et "himmelsk kald", men det refererer til den invitation fra himlen, som er blevet gjort gennem Kristus. På samme måde er sætningen “jordisk paradis” findes heller ikke i Bibelen, selvom den forekommer 5 gange i fodnoter i New World Translation og findes næsten 2000 gange i Selskabets publikationer.

Skulle det betyde noget, at sætningerne ikke står i Bibelen? Nå, er det ikke en af ​​de indvendinger, som Jehovas Vidners organisation rejser mod Treenigheden? At selve ordet aldrig findes i Skriften. Tja, hvis man anvender den samme logik på de ord, de ofte bruger til at beskrive den frelse, de lover deres flok, "himmelsk håb", "jordisk paradis", burde vi fraskrive enhver fortolkning baseret på disse udtryk, ikke?

Når jeg prøver at ræsonnere med folk om Treenigheden, beder jeg dem om at opgive enhver forforståelse. Hvis de tror, ​​at Jesus er Gud, der går ind, vil det farve enhver forståelse, de har af ethvert vers. Det samme kan siges til Jehovas Vidner om deres frelseshåb. Så, og dette bliver ikke let, uanset hvad du troede før, hvad du end forestillede dig før, da du hørte udtrykket "himmelsk håb" eller "jordisk paradis", læg det ud af dit sind. Kan du prøve det venligst? Tryk på slettetasten på billedet. Lad os starte med et blankt tavle, så vores forforståelser ikke kommer i vejen for at tilegne os bibelviden.

Kristne bliver formanet til at "rette deres blik mod himlens realiteter, hvor Kristus sidder på ærespladsen ved Guds højre hånd" (Kol 3:1). Paulus sagde til ikke-jødiske kristne at "tænke på det, der hører himlen til, ikke på det, der hører til jorden. For du døde til dette liv, og dit virkelige liv er skjult med Kristus i Gud." (Kolossenserne 3:2,3 NLT) Taler Paulus om himlens fysiske placering? Har himlen overhovedet en fysisk placering, eller påtvinger vi immaterielle ting materielle begreber? Bemærk, Paulus fortæller os ikke, at vi skal tænke over tingene IN himlen, men OF himmel. Jeg kan ikke forestille mig ting et sted, jeg aldrig har set eller kan se. Men jeg kan tænke på ting, der stammer fra et sted, hvis de ting er til stede hos mig. Hvad er de ting fra himlen, som kristne ved om? Tænk på det.

Lad os overveje, hvad Paulus taler om, når han siger i de vers, vi lige har læst fra Kolossenserne 3:2,3, at vi er døde til "dette liv", og at vores virkelige liv er skjult i Kristus. Hvad mener han med, at vi døde til dette liv ved at rette blikket mod himlens realiteter? Han taler om at dø til vores uretfærdige liv karakteriseret ved at udføre vores kødelige og egoistiske tilbøjeligheder. Vi kan få mere indsigt om "dette liv" kontra vores "vores virkelige liv" fra et andet skriftsted, denne gang i Efeserbrevet.

"...På grund af sin store kærlighed til os, Gud, som er rig på barmhjertighed, gjort os levende med Kristus selv da vi var døde i vores overtrædelser. Det er af nåde, du er blevet frelst! Og Gud oprejste os med Kristus og satte os med ham i de himmelske rige i Kristus Jesus." (Efeserne 2:4-6)

Så at sætte "vores blik på himlens realiteter" har at gøre med ændringen af ​​vores uretfærdige natur til en retfærdig eller fra et kødelige syn til et åndeligt.

Det faktum, at vers 6 i Efeserbrevet 2 (som vi lige har læst) er skrevet i datid er meget sigende. Det betyder, at de, der er retfærdige, allerede metaforisk sidder i de himmelske riger, selvom de stadig lever på jorden i deres kødelige kroppe. Hvordan er det muligt? Det sker, når du tilhører Kristus. Med andre ord forstår vi, at da vi blev døbt, var vores gamle liv i det væsentlige begravet med Kristus, så vi også kunne blive oprejst til et nyt liv med ham (Kol 2:12), fordi vi stolede på Guds kraft . Paulus udtrykker det på en anden måde i Galaterbrevet:

"De, der tilhører Kristus Jesus, har korsfæstet kødet med dets lidenskaber og lyster. Eftersom vi lever af Ånden, så lad os gå i takt med Ånden.” (Galaterne 5:24, 25 BSB)

”Så jeg siger: vandre ved Ånden, og du vil ikke tilfredsstille kødets ønsker." (Galaterne 5:16)

"Du, dog styres ikke af kødet, men af ​​Ånden, hvis Guds Ånd bor i dig. Og hvis nogen ikke har Kristi Ånd, hører han ikke Kristus til. Men hvis Kristus er i dig, er dit legeme dødt på grund af synd, men din ånd er levende på grund af retfærdighed." (Romerne 8:9,10)

Så her kan vi se midlerne og skabe sammenhængen til, hvorfor det er muligt at blive retfærdig. Det er den hellige ånds handling på os, fordi vi har tro på Kristus. Alle kristne tilbydes retten til at modtage den hellige ånd, fordi de er blevet tilbudt retten til at være Guds børn af Kristi egen autoritet. Det er, hvad Johannes 1:12,13 lærer os.

Enhver, der sætter sand tro på Jesus Kristus (og ikke på mennesker), vil modtage den hellige ånd og ledes af den som en garanti, et afdrag, et løfte eller et tegn (som Ny Verden-oversættelsen udtrykker det), at de vil modtage arv af evigt liv, som Gud har lovet dem på grund af deres tro på Jesus Kristus som deres frelser, som deres forløser fra synd og død. Der er mange skrifter, der gør dette klart.

”Nu er det Gud, der etablerer både os og dig i Kristus. Han salvede os, satte sit segl på os og lagde sin Ånd i vores hjerter som et løfte om det, der skal komme. (2 Korintherbrev 1:21,22)

"I er alle Guds børn ved troen på Kristus Jesus." (Galaterne 3:26)

"For alle, der ledes af Guds Ånd, er Guds børn." (Romerne 8:14)

Når vi nu går tilbage til JW-teologien og løftet, som mændene fra Watch Tower Organization holder ud over for "Guds venner"" (de andre får), ser vi et uoverkommeligt problem opstå. Hvordan er det lige, at disse "Guds venner" kan kaldes retfærdige, eftersom de åbent indrømmer, at de ikke modtager og ikke ønsker at modtage, salvelsen af ​​den hellige ånd? De kan vel aldrig være retfærdige uden Guds Ånd?

"Ånden alene giver evigt liv. Menneskelig indsats udretter intet. Og netop de ord, jeg har talt til dig, er ånd og liv." (Johannes 6:63, NLT)

”Du er dog i harmoni, ikke med kødet, men med ånden, hvis Guds ånd virkelig bor i dig. Men hvis nogen ikke har Kristi ånd, hører denne person ikke til ham. ”(Romerne 8: 9)

Hvordan kan nogen af ​​os forvente at blive frelst som en retfærdig kristen, hvis vi ikke tilhører Kristus? En kristen, der ikke tilhører Kristus, er en selvmodsigelse. Romerbrevet viser tydeligt, at hvis Guds ånd ikke bor i os, hvis vi ikke er blevet salvet af hellig ånd, så har vi ikke Kristi ånd, og vi tilhører ham ikke. Med andre ord, vi er ikke kristne. Kom nu, selve ordet betyder salvet, Christos på græsk. Slå det op!

Det Styrende Råd beder Jehovas Vidner om at passe på frafaldne som vil forføre dem med falsk lære. Dette kaldes projektion. Det betyder, at du projicerer dit problem eller din handling eller din synd over på andre – beskylder andre for at gøre netop det, du praktiserer. Brødre og søstre, tillad ikke jer selv at blive forført af det falske håb om en jordisk opstandelse af de retfærdige som Guds venner, men ikke hans børn, som uddelt i publikationerne fra Watch Tower Corporation. Disse mænd ønsker, at du adlyder dem og hævder, at din frelse hviler på din støtte til dem. Men stop et øjeblik og husk Guds advarsel:

“Sæt ikke din lid til menneskelige ledere; intet menneske kan redde dig." (Salme 146:3)

Mennesker kan aldrig gøre dig retfærdig.

Vores eneste håb om frelse er forklaret i Apostlenes Gerninger:

"Frelsen findes i ingen anden, for der er intet andet navn under himlen [udover Kristus Jesus] givet til mennesker, hvorved vi skal blive frelst." Apostelgerninger 4:14

På dette tidspunkt spørger du måske: "Nå, hvad er det helt præcist for håbet, der holdes til kristne?"

Vil vi blive ført til himlen til et sted langt væk fra jorden, for aldrig at vende tilbage? Hvordan vil vi være? Hvilken slags krop vil vi have?

Det er spørgsmål, som vil kræve en anden video for at svare korrekt, så vi udsætter med at besvare dem indtil vores næste præsentation. Indtil videre er hovedpointen, vi bør stå tilbage med, dette: Selvom alt, hvad vi vidste om det håb, som Jehova lover os, er, at vi ville arve evigt liv, så burde det være nok. Vores tro på Gud, tro på, at han er kærlig og vil give os alt, hvad vi kunne ønske os og mere til, er alt, hvad vi har brug for lige nu. Det er ikke op til os at tvivle på kvaliteten og ønskværdigheden af ​​Guds gaver. De eneste ord ud af vores mund burde være ord af enorm taknemmelighed.

Tak igen alle sammen for at lytte og for fortsat at støtte denne kanal. Dine donationer holder os i gang.

 

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    28
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x