Herrens aftensmåltid: Husk vor Herre, som han ville have os til!

Min søster, der bor i Florida, har ikke været til møder i rigssalen i over fem år. I al den tid har ingen fra hendes tidligere menighed besøgt hende for at tjekke op på hende, for at finde ud af, om hun er okay, for at spørge, hvorfor hun holdt op med at gå til møder. Så det kom som noget af et chok for hende i sidste uge at få et opkald fra en af ​​de ældste, der inviterede hende til dette års mindesmærke. Er dette en del af et initiativ for at forsøge at puste nyt liv i deltagelsen efter næsten to års fjernzoommøder? Vi må vente og se.

Organisationen af ​​Jehovas Vidner fejrer kun Herrens aftensmåltid én gang om året. De omtaler denne tid på året som "mindesæson", blot én mere i en lang liste af ikke-skriftlige udtryk, de bruger. Selvom Jehovas Vidner ikke får del i emblemerne, ses det at gå glip af mindesmærket som en stor afvisning af værdien af ​​den løsesum, som Jesus Kristus tilbyder på menneskehedens vegne. I bund og grund, hvis du går glip af mindesmærket, er du ikke rigtig et Jehovas vidne længere. Det er ironisk, at de indtager dette synspunkt, eftersom de selv deltager med det formål at afvise symbolerne på denne løsesum, vinen repræsenterer hans blod og brødet repræsenterer hans fuldkomne menneskelige kød, begge tilbudt som soning for hele menneskehedens synder.

I flere år nu har jeg organiseret et online mindesmærke via YouTube, der giver vidner og andre (ikke-vidner og tidligere vidner), der ønsker at tage del i emblemerne uden at blive involveret i en organiseret religions ritualer – at gøre det privat i deres egen hjem. I år har jeg planer om at lave noget lidt anderledes. Herrens aftensmåltid er en privat affære, så det virker upassende at udsende det offentligt på YouTube. En af de sølvbelagte sider af den meget mørke sky af coronavirus-pandemien, som vi alle har lidt igennem de sidste par år, er, at folk er blevet meget fortrolige med at bruge zoom til at deltage i onlinemøder. Så i år, i stedet for at udsende vores mindesmærke eller nadver på YouTube, inviterer jeg dem, der ønsker at deltage, til at slutte sig til os på zoom. Hvis du skriver dette link i en browser, fører det dig til en webside, der indeholder en tidsplan, der viser tidspunkterne for vores almindelige møder samt tidspunktet for dette års minde om Herrens aftensmåltid. Jeg vil også lægge dette link i beskrivelsesfeltet i denne video.

https://beroeans.net/events/

Vi vil mindes mindesmærket på to dage i år. Vi vil ikke gøre det på Nissan 14, fordi den dato ikke har nogen særlig betydning, som vi er ved at lære. Men fordi vi gerne vil være tæt på den dato, da det er den dato, som mange tidligere Jehovas vidner (og Jehovas Vidner) synes er speciel, vil vi gøre det den 16.th, det er en lørdag kl. 8 New York-tid, hvilket også vil hjælpe dem i Asien med at deltage. De vil deltage derefter 00 timer til 14 timer frem, afhængigt af hvor de bor i Asien, Australien eller New Zealand. Og så gør vi det igen til vores normale søndagsmøde, som er kl. 16 denne gang den 12. aprilth. Og det vil være, for alle, der ønsker at deltage, på det tidspunkt. Vi gør det to gange. Igen, altid på Zoom på vores møder, og du får den information via det link, jeg lige har givet dig.

Nogle vil spørge: "Hvorfor gør vi det ikke samme dag, som Jehovas Vidner gør det efter solnedgang?" Vi har langsomt befriet os fra Jehovas Vidners falske lære og indoktrinering i årevis nu. Dette er endnu et skridt i den retning. Herrens aftensmåltid er ikke en forlængelse af den jødiske påske. Hvis vi skulle mindes det som en slags årligt ritual, ville Bibelen klart have angivet det. Det eneste, Jesus fortalte os, var at blive ved med at gøre dette til minde om ham. Vi skal ikke kun huske ham én gang om året, men altid.

Da menigheden først blev dannet, får vi at vide, at „de fortsatte med at hengive sig til apostlenes undervisning og til at dele [med hinanden], til at indtage måltider og til bønner. (Apostelgerninger 2:42)

Deres tilbedelse bestod af fire ting: apostlenes undervisning, at dele med hinanden, bede sammen og spise sammen. Brød og vin var almindelige komponenter i disse måltider, så det ville være naturligt for dem at gøre deltagelse af disse emblemer til en del af deres tilbedelse, hver gang de mødtes.

Ingen steder i Bibelen får vi at vide, hvor ofte vi skal mindes Herrens aftensmåltid. Hvis det kun skal gøres årligt, hvorfor er der så ingen indikation af det nogen steder i skriften?

Det jødiske påskelam var en fremadskuende højtid. Det så ud mod ankomsten af ​​det sande påskelam, Jesus Kristus. Men når først det lam blev ofret én gang for alle, var påskefesten opfyldt. Herrens aftenmåltid er en bagudskuende ceremoni, der har til formål at minde os om, hvad der blev tilbudt os, indtil han ankommer. Faktisk var alle ofrene og ofrene under Moseloven på en eller anden måde symbolske fremstillinger af ofringen af ​​Kristi legeme. Alt dette blev opfyldt, da Kristus døde for os, og vi behøver derfor ikke tilbyde dem mere. Nogle af disse tilbud var årlige, men andre var hyppigere end som så. Det, der talte, var ofringen og ikke tidspunktet for ofringen.

Virkelig, hvis den præcise timing er så vigtig, burde vi så ikke også være styret af placeringen? Skulle vi ikke mindes Herrens aftenmåltid efter solnedgang den 14. Nissan i Jerusalem, uanset hvilken tidszone vi måtte være i, uanset hvor i verden vi er? Ritualistisk tilbedelse kan meget hurtigt blive meget fjollet.

Kunne det være, at tidspunktet eller hyppigheden for at holde Herrens nadver blev overladt til den lokale menighed?

Vi kan lære noget ved at undersøge Paulus' brev til korintherne om den måde, de holdt Herrens aftensmåltid på.

“. . .Men mens jeg giver disse instruktioner, roser jeg jer ikke, for det er ikke til det bedre, men til det værre, at I mødes. For først og fremmest hører jeg, at når I kommer sammen i en menighed, er der splittelse blandt jer; og til en vis grad tror jeg på det. For der vil helt sikkert også være sekter iblandt jer, så de af jer, som er godkendte, også kan blive tydelige. Når I kommer sammen ét sted, er det ikke rigtig for at spise Herrens aftensmåltid.” (1 Korinther 11:17-20)

Det lyder bestemt ikke som om, at han taler om en begivenhed en gang om året, vel?

"Det samme gjorde han også med bægeret, efter at de havde spist aftensmåltidet, idet han sagde: "Dette bæger betyder den nye pagt i kraft af mit blod. Bliv ved med at gøre dette, når du drikker det, til minde om mig." For hver gang I spiser dette brød og drikker dette bæger, bliver I ved med at forkynde Herrens død, indtil han kommer." (1 Korinther 11:25, 26)

"Derfor, mine brødre, når I kommer sammen for at spise det, så vent på hinanden." (1 Korinther 11:33)

Ifølge Strong's Concordance er ordet oversat 'når som helst' hosakis hvilket betyder "så ofte som, så mange gange som". Det passer næppe med en samling en gang om året.

Faktum er, at kristne bør mødes i små grupper i hjemmene, dele måltider, nyde brødet og vinen, diskutere Jesu ord og bede sammen. Vores zoom-møder er en dårlig erstatning for det, men vi håber, at vi snart vil være i stand til at samles lokalt og begynde at tilbede, som de gjorde i det første århundrede. Indtil da, slutte sig til os enten den 16. eller 17th april, afhængigt af hvad der passer dig og så hver søndag eller lørdag bagefter i vores almindelige bibelstudium, og du vil nyde et opbyggende fællesskab.

Brug dette link for at få tiderne og Zoom-links: https://beroeans.net/events/

Mange tak for at have set.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    7
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x