I vores tidligere video med titlen "Bedrøver det Guds Ånd, når vi afviser vort himmelske håb om et jordisk paradis?  Vi stillede spørgsmålet om, hvorvidt man virkelig kunne have et jordisk håb på paradis på jorden som en retfærdig kristen? Vi viste ved brug af Bibelen, at dette ikke er muligt, fordi det er salvelsen med hellig ånd, der gør os retfærdige. Da JW-doktrinen om at være Jehovas ven og have et jordisk håb ikke er skriftmæssig, ønskede vi at forklare ud fra Skriften, hvad det ene sande frelseshåb er for kristne. Vi diskuterede også, at det at sætte vores syn på himlen ikke handler om at se på himlen, som om det var et fysisk sted, hvor vi vil bo. Hvor og hvordan vi rent faktisk vil leve og arbejde, er noget, som vi stoler på, at Gud åbenbarer i tidens fylde, vel vidende, at uanset hvad eller hvordan det hele viser sig, vil det være bedre og mere tilfredsstillende end vores vildeste forestillinger.

Jeg er nødt til at afklare noget her, før jeg går videre. Jeg tror, ​​at de døde vil blive genopstået til jorden. Det vil være de uretfærdiges opstandelse og vil være det store, store flertal af mennesker, der nogensinde har levet. Så tro ikke et øjeblik, at jeg ikke tror på, at jorden vil blive beboet under Kristi rige. Jeg taler dog ikke om de dødes opstandelse i denne video. I denne video taler jeg om den første opstandelse. DEN FØRSTE OPSTANDELSE. Ser du, den første opstandelse er ikke de dødes opstandelse, men de levendes. Det er de kristnes håb. Hvis det ikke giver mening for dig, så overvej disse ord fra vor Herre Jesus:

"Sandelig siger jeg jer: Den, som hører mit ord og tror på ham, som har sendt mig, har evigt liv og skal ikke komme for dommen, men er gået over fra døden til livet." (Johannes 5:24 New King James Version)

Ser du, salvelsen fra Gud flytter os ud af kategorien af ​​dem, Gud betragter som døde og ind i den gruppe, han anser for at være i live, selvom vi stadig er syndere og måske er døde fysisk.

Lad os nu starte med at gennemgå det kristne frelseshåb som skitseret i Bibelen. Lad os begynde med at se på udtrykkene "himlen" og "himlen".

Når du tænker på himlen, tænker du så på en stjerneklar nattehimmel, et sted med utilnærmeligt lys eller en trone, hvor Gud sidder på skinnende ædelsten? Selvfølgelig er meget af det, vi ved om himlen, givet til os af profeterne og apostlene i et levende symbolsk sprog, fordi vi er fysiske væsener med begrænsede sanseevner, som ikke er designet til at forstå dimensioner ud over vores liv i rum og tid. Vi skal også huske på, at de af os, der har tilknytning til eller har haft tilknytning til organiseret religion, sandsynligvis kan have falske antagelser om himlen; så lad os være opmærksomme på det og tage en eksegetisk tilgang til vores undersøgelse af himlen.

På græsk er ordet for himmel οὐρανός (o-ra-nós), hvilket betyder atmosfæren, himlen, den stjerneklare synlige himmel, men også de usynlige åndelige himle, hvad vi blot kalder "himlen". En note i Helps Word-studies på Biblehub.com siger, at "ental "himlen" og flertallet "himlen" har forskellige overtoner og derfor bør skelnes i oversættelsen, selvom de desværre sjældent er det."

For vores formål som kristne, der ønsker at forstå vores frelseshåb, er vi bekymrede for de åndelige himle, den himmelske virkelighed i Guds rige. Jesus siger: "I min Faders hus er der mange rum. Hvis det ikke var tilfældet, ville jeg så have fortalt dig, at jeg tager dertil for at gøre dig klar til et sted?" (Johannes 14:2 BSB)

Hvordan forstår vi Jesu udtryk for en faktisk placering, såsom et hus med værelser, i forbindelse med virkeligheden i Guds rige? Vi kan vel ikke rigtig tro, at Gud bor i et hus? Du ved, med en terrasse, en stue, soveværelser, et køkken og to eller tre badeværelser? Jesus sagde, at der er mange rum i hans hus, og han går til sin Fader for at forberede et sted til os. Det er tydeligt, at han bruger en metafor. Så vi skal stoppe med at tænke på et sted og begynde at tænke på noget andet, men præcis hvad?

Og hvad lærer vi om himlen af ​​Paulus? Efter sin vision om at blive fanget op til den "3. himmel", sagde han:

"Jeg blev fanget paradis og hørte ting så forbløffende, at de ikke kan udtrykkes i ord, ting som intet menneske må fortælle. (2 Korintherbrev 12:4 NLT)

Det er overraskende, ikke sandt, at Paulus bruger ordet "paradis" på græsk paradis, (pa-rá-di-sos) som er defineret som "en park, en have, et paradis. Hvorfor ville Paulus bruge ordet paradis til at beskrive et uhåndgribeligt sted som himlen? Vi har en tendens til at tænke på paradis som et fysisk sted som Edens Have med farverige blomster og uberørte vandfald. Det er interessant, at Bibelen aldrig direkte refererer til Edens Have som et paradis. Ordet forekommer kun tre gange i De Kristne Græske Skrifter. Men det relaterer sig til ordet for have, som får os til at tænke på Edens have, og hvad var unikt ved netop den have? Det var et hjem skabt af Gud til de første mennesker. Så måske ser vi uden tanke til Edens have ved hver omtale af paradis. Men vi skal ikke tænke på paradis som et enkelt sted, men snarere som noget, som Gud har forberedt til, at hans børn kan bo i. Således, da den døende forbryder på et kors ved siden af ​​Jesus bad ham om at "huske mig, når du kommer ind i din Kongerige!" Jesus kunne svare: "Sandelig siger jeg dig, i dag skal du være med mig i Paradise." (Luk 23:42,43). Med andre ord, du vil være sammen med mig på et sted, som Gud har forberedt for sine menneskebørn.

Den sidste forekomst af ordet findes i Åbenbaringen, hvor Jesus taler til salvede kristne. "Den, der har øre, han høre, hvad Ånden siger til menighederne. Den, der sejrer, vil jeg give at spise af livets træ, som er i paradis af Gud." (Åbenbaringen 2:7 BSB)

Jesus forbereder et sted for konger og præster i sin Faders hus, men Gud forbereder også jorden til at blive beboet af uretfærdige opstandne mennesker – dem, der skal drage fordel af de salvede kongers og præsters præstelige tjenester sammen med Jesus. Så sandelig, som det var tilfældet i Eden før menneskehedens fald i synd, vil himlen og jorden forenes. Det åndelige og det fysiske vil overlappe hinanden. Gud vil være med menneskeheden ved hjælp af Kristus. I Guds gode tid vil jorden være et paradis, hvilket betyder et hjem, som Gud har forberedt til hans menneskelige familie.

Ikke desto mindre kan et andet hjem forberedt af Gud gennem Kristus for salvede kristne, hans adoptivbørn, også med rette betegnes som et paradis. Vi taler ikke om træer og blomster og larmende bække, men snarere et smukt hjem for Guds børn, som vil antage hvilken form han end beslutter sig for. Hvordan kan vi udtrykke åndelige tanker med jordiske ord? Vi kan ikke.

Er det forkert at bruge udtrykket "himmelsk håb"? Nej, men vi skal passe på, at det ikke bliver et slagord, der rummer et falsk håb, for det er ikke et bibelsk udtryk. Paulus taler om et håb forbeholdt os i himlene – flertal. Paulus fortæller os i sit brev til kolosserne:

"Vi takker altid Gud, vor Herre Jesu Kristi Fader, når vi beder for jer, siden vi har hørt om jeres tro på Kristus Jesus og den kærlighed I har til alle de hellige pga. det håb, der er forbeholdt jer i himlen." (Kolossenserne 1:3-5 NWT)

"Himmel", flertal, bruges hundredvis af gange i Bibelen. Det er ikke meningen, at det skal formidle en fysisk placering, men snarere noget om en menneskelig tilstand, en myndighedskilde eller regering, der er over os. En autoritet, som vi accepterer, og som giver os tryghed.

Udtrykket „himlens rige“ forekommer ikke en eneste gang i New World-oversættelsen, men alligevel forekommer det hundredvis af gange i Watch Tower Corporations publikationer. Hvis jeg siger "himlens rige", så kommer du naturligvis til at tænke på et sted. Så udgivelserne er i bedste fald sjuskede med at levere, hvad de ynder at kalde "mad til rette tid". Hvis de skulle følge Bibelen og præcist sige "himlenes rige" (læg mærke til flertallet), som forekommer 33 gange i Matthæus-bogen, ville de undgå at antyde en placering. Men det ville måske ikke støtte deres doktrin om, at de salvede forsvinder til himlen, for aldrig at blive set igen. På grund af dets flertalsbrug henviser det naturligvis ikke til flere steder, men snarere til herredømme, som kommer fra Gud. Med det i tankerne, lad os læse, hvad Paulus har at sige til korintherne:

"Nu siger jeg dette, brødre, at kød og blod ikke er i stand til at arve Guds rige, ej heller arver forfald udødelighed." (1 Korintherbrev 15:50 Berean Literal Bible).

Her taler vi ikke om en placering, men derimod en tilstand af væren.

I henhold til sammenhængen i 1. Korintherbrev 15 vil vi være åndeskabninger.

”Sådan er det med de dødes opstandelse. Det er sået i fordærv; den er rejst op i uforgængelighed. Det er sået i vanære; det er rejst op i herlighed. Det er sået i svaghed; den er rejst op i magten. Det er sået en fysisk krop; den er hævet op en åndelig krop. Hvis der er en fysisk krop, er der også en åndelig. Så der står skrevet: "Det første menneske, Adam, blev et levende menneske." Den sidste Adam blev en livgivende ånd." (1 Korintherbrev 15:42-45)

Yderligere siger Johannes specifikt, at disse retfærdige opstandne vil have et himmelsk legeme som Jesus:

"Kære, vi er nu Guds børn, og hvad vi vil være, er endnu ikke blevet åbenbaret. Vi ved, at når Kristus viser sig, vil vi være som ham, for vi vil se ham, som han er." (1 Johannes 3:2 BSB)

Jesus hentydede til dette, da han besvarede farisæernes trickspørgsmål:

"Jesus svarede: "Denne tidsalders sønner gifter sig og bliver gift. Men de, der anses for værdige til at få del i den kommende tidsalder og i opstandelsen fra de døde, vil hverken gifte sig eller blive gift. Faktisk kan de ikke længere dø, for de er ligesom englene. Og eftersom de er opstandelsens sønner, er de Guds sønner." (Luk 20:34-36)

Paulus gentager Johannes og Jesu tema om, at de opstandne retfærdige vil have en åndelig krop som Jesus.

"Men vores statsborgerskab er i himlen, og vi venter ivrigt på en Frelser derfra, Herren Jesus Kristus, som ved den kraft, der sætter ham i stand til at underlægge sig alle ting, vil forvandle vores ydmyge kroppe til at blive som hans herlige legeme." (Filipperne 3:21)

Vi bør huske, at det at have en åndelig krop ikke betyder, at Guds børn vil blive spærret inde for evigt i lysrige for aldrig at se jordens grønne græs igen (som JWs lære vil have os til at tro).

"Da så jeg en ny himmel og en ny jord, for den første himmel og jord var forsvundet, og havet var ikke mere. Jeg så den hellige by, det nye Jerusalem, komme ned fra himlen fra Gud, beredt som en brud udsmykket for sin mand. Og jeg hørte en høj røst fra tronen sige: "Se, Guds bolig er hos mennesker, og han vil bo hos dem. De vil være hans folk, og Gud selv vil være med dem som deres Gud. (Åbenbaringen 21:1-3)

Og du har fået dem til at blive et præsterige for vor Gud. Og de skal regere på jorden." (Åbenbaringen 5:10 NLT)

Det er svært at antage, at det at tjene som konger og præster betyder noget andet end at interagere med uretfærdige mennesker i en menneskelig form for at hjælpe dem, der har omvendt sig i eller under det messianske rige. Sandsynligvis vil Guds børn påtage sig en kødelig krop (efter behov) for at udføre arbejde på jorden, ligesom Jesus gjorde, efter at han var opstået. Husk, at Jesus dukkede op gentagne gange i de 40 dage før hans himmelfart, altid i menneskelig skikkelse, og forsvandt derefter ud af syne. Hver gang englene interagerede med mennesker i de førkristne skrifter, antog de menneskelig skikkelse og fremstod som normale mænd. Ganske vist er vi på dette tidspunkt i gang med formodninger. Fair nok. Men kan du huske, hvad vi diskuterede i begyndelsen? Det er lige meget. Detaljerne er ligegyldige lige nu. Det, der betyder noget, er, at vi ved, at Gud er kærlighed, og hans kærlighed er uoverskuelig, så vi har ingen grund til at tvivle på, at det tilbud, der gives til os, er værdigt til enhver risiko og ethvert offer.

Vi bør også huske på, at som børn af Adam er vi ikke berettiget til at blive frelst, eller endda til at have et frelseshåb, fordi vi er dømt til døden. ("For syndens løn er døden, men Guds gave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre." Romerne 6:23) Det er kun som Guds børn, der tror på Jesus Kristus (se Joh 1:12). , 13) og ledes af Ånden, at vi barmhjertigt er givet et frelseshåb. Lad os venligst ikke begå den samme fejl som Adam og tro, at vi kan få frelse på vores egne præmisser. Vi er nødt til at følge Jesu eksempel og gøre, hvad vor himmelske Fader befaler os at gøre for at blive frelst. "Ikke enhver, der siger til mig: 'Herre, Herre,' vil komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske Faders vilje." (Mattæus 7:21)

Så lad os nu gennemgå, hvad Bibelen siger om vores frelseshåb:

First, vi lærer, at vi er blevet frelst af nåde (gennem vores tro) som en gave fra Gud. "Men på grund af sin store kærlighed til os gjorde Gud, som er rig på barmhjertighed, os levende med Kristus, selv da vi var døde på grund af vores overtrædelser. Det er af nåde, du er blevet frelst!" (Efeserne 2:4-5)

Anden, det er Jesus Kristus, der gør vores frelse mulig gennem sit udgydte blod. Guds børn tager Jesus som deres formidler af den nye pagt som det eneste middel til at blive forsonet med Gud.

"Frelsen findes i ingen anden, for der er intet andet navn under himlen givet til mennesker, ved hvilket vi skal blive frelst." (Apostelgerninger 4:12)

"For der er én Gud, og der er én mægler mellem Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus, som gav sig selv som en løsesum for alle." (1 Timoteus 2:5,6).

"...Kristus er mægler for en ny pagt, for at de, der er kaldet, kan modtage den lovede evige arv – nu hvor han er død som en løsesum for at befri dem fra de synder, der er begået under den første pagt." (Hebræerne 9:15 BSB)

Tredje, at blive frelst af Gud betyder at besvare hans kald af os gennem Kristus Jesus: "Enhver skal leve det liv, som Herren har givet ham, og som Gud har kaldt ham. ”(1 Corinthians 7: 17)

Velsignet være vor Herre Jesu Kristi Gud og Fader, som har velsignet os i Kristus med enhver åndelig velsignelse i de himmelske riger. Til Han udvalgte os i ham før verdens grundlæggelse at være hellig og ulastelig i hans nærhed. I kærlighed forudbestemte han os til adoption som sine sønner gennem Jesus Kristus, efter hans viljes velbehag.” (Efeserne 1:3-5).

Fjerde, der er kun ET sandt kristent frelseshåb, som er at være et Guds salvede barn, kaldet af vor Fader, og modtageren af ​​evigt liv. "Der er ét legeme og én ånd, ligesom du blev kaldet til ét håb, da du blev kaldt; Én Herre, én tro, én dåb; én Gud og alles Fader, som er over alt og gennem alle og i alle." (Efeserne 4:4-6).

Jesus Kristus lærer selv Guds børn, at der kun er ét frelseshåb, og det er at udholde et vanskeligt liv som en retfærdig og derefter blive belønnet ved at komme ind i himlenes rige. "Lykkelige er de, der er bevidste om deres åndelige behov, eftersom himlenes rige tilhører dem (Matthæus 5:3 NWT)

"Lykkelige er de, der er blevet forfulgt for retfærdighedens skyld, eftersom himlenes rige tilhører dem." (Mattæus 5:10 NWT)

"Glade er DU når folk bebrejder DU og forfølg DU og løgnagtigt sige alt det onde imod DU for min skyld. Glæd dig og spring af glæde, siden DIN belønningen er stor i himlen; for på den måde forfulgte de profeterne før DU.” (Matthæus 5:11,12 NWT)

femte, og endelig angående vores frelseshåb: der er kun to opstandelser, der støttes i Skriften, ikke tre (ingen retfærdige venner af Jehova, der genopstår til en paradisisk jord, eller retfærdige overlevende fra Harmagedon, der bliver på jorden). To steder i de kristne skrifter understøtter Bibelens lære om:

1) Opstandelsen af retfærdig at være med Kristus som konger og præster i himlen.

2) Opstandelsen af uretfærdige til jorden til dom (mange bibler oversætter dom som "fordømmelse" - deres teologi er, at hvis du ikke genopstår med de retfærdige, så kan du blive genopstået bare for at blive smidt i ildsøen efter de 1000 år er forbi).

"Og jeg har det samme håb til Gud, som de selv nærer, at der vil ske en opstandelse af både de retfærdige og de ugudelige." (Apostelgerninger 24:15 BSB)

 "Bliv ikke forbløffet over dette, for den time kommer, da alle, som er i deres grave, vil høre hans røst og komme ud - de, der har gjort godt til livets opstandelse, og de, der har gjort det onde til dommens opstandelse ." (Johannes 5:28,29)

Her står vores frelseshåb tydeligt i skriften. Hvis vi tror, ​​at vi kan opnå frelse blot ved at vente på, hvad der sker, må vi tænke mere omhyggeligt. Hvis vi tror, ​​vi har ret til frelse, fordi vi ved, at Gud og hans søn Jesus Kristus er gode, og vi ønsker at være gode, er det ikke nok. Paulus advarer os om at arbejde på vores frelse med frygt og bæven.

"Derfor, min elskede, ligesom du altid har adlydt, ikke kun i mit nærvær, men nu endnu mere i mit fravær, fortsæt med at bearbejde din frelse med frygt og bæven. For det er Gud, der arbejder i dig for at ville og handle på vegne af hans gode hensigt." (Filipperne 2:12,13)

Iboende til at arbejde ud af vores frelse er kærlighed til sandheden. Hvis vi ikke elsker sandheden, hvis vi tror, ​​sandheden er betinget eller relateret til vores egne kødelige ønsker og ønsker, så kan vi ikke forvente, at Gud vil finde os, fordi han søger dem, der tilbeder i ånd og sandhed. (Johannes 4:23, 24)

Inden vi afslutter, vil vi fokusere på noget, som det ser ud til, at mange savner med hensyn til vores frelseshåb som kristne. Paulus sagde i ApG 24:15, at han havde håb om, at der ville ske en opstandelse for de retfærdige og de uretfærdige? Hvorfor skulle han håbe på en opstandelse af de uretfærdige? Hvorfor håbe på uretfærdige mennesker? For at svare på det går vi tilbage til vores tredje punkt om at blive kaldt. Efeserne 1:3-5 fortæller os, at Gud udvalgte os før verdens grundlæggelse og forudbestemte os til frelse som sine sønner gennem Jesus Kristus. Hvorfor vælge os? Hvorfor forudbestemme en lille gruppe mennesker til adoption? Vil han ikke have, at alle mennesker vender tilbage til hans familie? Selvfølgelig gør han det, men midlet til at opnå det er først at kvalificere en lille gruppe til en bestemt rolle. Den rolle er at tjene både som en regering og et præstedømme, en ny himle og en ny jord.

Dette fremgår tydeligt af Paulus' ord til kolosserne: ”Han [Jesus] er før alle ting, og i ham holder alt sammen. Og han er hovedet for legemet, kirken; [det er os] Han er begyndelsen og den førstefødte blandt de døde, [den første, men Guds børn vil følge efter], så han i alle ting kan have forrang. For Gud havde behag i at lade hele hans fylde bo i ham og ved ham at forsone alle ting med sig selv, [det ville omfatte de uretfærdige], hvad enten det er på jorden eller det i himlen, ved at slutte fred ved hans kors blod." (Kolossenserne 1:17-20)

Jesus og hans associerede konger og præster vil danne den administration, der vil arbejde for at forsone hele menneskeheden tilbage i Guds familie. Så når vi taler om kristnes frelseshåb, er det et andet håb, end Paulus holdt frem for de uretfærdige, men enden er den samme: Evig liv som en del af Guds familie.

Så for at afslutte, lad os stille spørgsmålet: Er det Guds vilje, der virker i os, når vi siger, at vi ikke ønsker at komme til himlen? At vi ønsker at være på en paradisisk jord? Sørger vi for den hellige ånd, når vi fokuserer på stedet og ikke på den rolle, vores Fader ønsker, at vi skal spille i udførelsen af ​​hans hensigt? Vor himmelske Fader har et arbejde, vi skal udføre. Han har kaldt os ud til at udføre dette arbejde. Vil vi reagere uselvisk?

Hebræerbrevet fortæller os: "For hvis det budskab, der blev talt af engle, var bindende, og enhver overtrædelse og ulydighed fik sin retfærdige straf, hvordan skal vi undslippe, hvis vi forsømmer sådan en stor frelse? Denne frelse blev først bekendtgjort af Herren, blev bekræftet for os af dem, der hørte ham." (Hebræerne 2:2,3)

"Enhver, der forkastede Moseloven, døde uden barmhjertighed efter to eller tre vidners vidnesbyrd. Hvor meget hårdere mener du, at man fortjener at blive straffet, som har trampet på Guds Søn, vanhelliget pagtens blod, der helligede ham, og fornærmet nådens Ånd?” (Hebræerne 10:29 BSB)

Lad os passe på ikke at fornærme nådens ånd. Hvis vi ønsker at opfylde vores sande, eneste kristne håb om frelse, må vi gøre vor Faders vilje, som er i himlene, følge Jesus Kristus og blive tilskyndet af den hellige ånd til at handle i retfærdighed. Guds børn har en stærk forpligtelse til at følge vores livgivende frelser til paradiset, det sted Gud har forberedt for os. Det er virkelig betingelsen for at leve evigt ... og kræver alt, hvad vi er og ønsker og håber. Som Jesus fortalte os i utvetydige vendinger "Hvis du vil være min discipel, må du til sammenligning hade alle andre - din far og mor, kone og børn, brødre og søstre - ja, endda dit eget liv. Ellers kan du ikke være min discipel. Og hvis du ikke bærer dit eget kors og følger mig, kan du ikke være min discipel.” (Luk 14:26 NLT)

Tak for din tid og din støtte.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    31
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x