"Saving Humanity"-artiklerne og de seneste om opstandelseshåbet har dækket en del af en fortsat diskussion: Vil kristne, der har holdt ud, komme til himlen eller være forbundet med jorden, som vi kender den nu. Jeg foretog denne undersøgelse, da jeg indså, hvor meget nogle af mine (på det tidspunkt) andre Jehovas Vidner ser ud til at elske ideen om at give anvisninger. Jeg håber, at dette vil hjælpe kristne til at få yderligere perspektiv på det håb, vi har, og det håb, der er for menneskeheden som helhed i en fremtid ikke langt væk. Alle tekster/referencer er taget fra New World Translation, medmindre andet er angivet.

 

De vil regere som konger: Hvad er en konge?

"De skal regere som konger med ham i 1000 år" (Åb. 20:6)

Hvad er en konge? Et mærkeligt spørgsmål, tænker du måske. Det er klart, at en konge er en, der udstikker loven og fortæller folk, hvad de skal gøre. Mange lande har eller plejede at have konger og dronninger, som repræsenterer staten og nationen internationalt. Men det er ikke den slags konge, John skrev om. For at forstå den påtænkte rolle som en konge, bliver vi nødt til at gå tilbage til det gamle Israels tid.

Da Jehova førte israelitterne ud af Ægypten, udpegede han Moses og Aron som sine repræsentanter. Denne ordning ville fortsætte gennem Arons familielinje (3Mo 10:40; 13Mo 15:17-8; 3 Mos. 5:13). Ud over Arons præstedømme blev levitterne udpeget til at tjene under hans ledelse til en række forskellige opgaver, såsom undervisning, som Jehovas personlige eje (18 Mos. 14:26-5). Moses dømte på det tidspunkt og havde uddelegeret en del af denne rolle til andre efter råd fra sin svigerfar (17Mo 20:4-12). Da Moseloven blev givet, kom den ikke med nogen anvisninger eller regler for at tilføje eller fjerne dele af den. Faktisk gjorde Jesus det klart, at ikke den mindste del ville blive fjernet fra den, før den blev opfyldt (Matt. XNUMX:XNUMX-XNUMX). Så det ser ud til, at der ikke var nogen menneskelig regering, da Jehova selv var kongen og lovgiveren (Jakob XNUMX:XNUMXa).

Efter Moses' død blev ypperstepræsten og levitterne ansvarlige for at dømme nationen under deres ophold i det forjættede land (17 Mos. 8:12-1). Samuel var en af ​​de mest berømte dommere og åbenbart en efterkommer af Aron, da han opfyldte pligter, som kun præster havde tilladelse til at udføre (7 Sam. 6:9,15-17-17). Fordi Samuels sønner viste sig at være korrupte, krævede israelitterne en konge for at holde dem forenede og tage sig af deres juridiske anliggender. Jehova havde allerede truffet en ordning under Moseloven for at imødekomme en sådan anmodning, selvom denne ordning ikke lader til at være hans oprindelige hensigt (14 Mos. 20:1-8; 18 Sam. 22:XNUMX-XNUMX).

Vi kan konkludere, at det var kongens primære rolle at dømme i juridiske spørgsmål under Moseloven. Absalom startede sit oprør mod sin far, kong David, ved at forsøge at erstatte ham som dommer (2 Sam. 15:2-6). Kong Salomo modtog visdom fra Jehova til at kunne dømme nationen og blev berømt for det (1 Kong 3:8-9,28). Kongerne opførte sig som en højesteret i deres dage.

Da Judæa blev taget til fange og folket ført til Babylon, sluttede kongerækken, og nationernes myndigheder sørgede for retfærdighed. Dette fortsatte efter deres tilbagevenden, da besættelseskongerne stadig havde det sidste ord i måden, tingene blev arrangeret på (Ezequiel 5:14-16, 7:25-26; Haggaj 1:1). Israelitterne nød en vis grad af autonomi indtil Jesu dage og senere, selvom de stadig var under sekulært styre. Det kan vi se på tidspunktet for Jesu henrettelse. Ifølge Moseloven skulle visse forseelser straffes med stening. Men på grund af den romerske lov, de var underlagt, kunne israelitterne ikke selv beordre eller anvende sådanne henrettelser. Af den grund kunne jøderne ikke undgå at bede om godkendelse fra guvernør Pilatus, da de søgte at få Jesus henrettet. Denne henrettelse blev heller ikke udført af jøderne, men af ​​romerne som havende myndighed til at gøre dette (Joh 18:28-31; 19:10-11).

Ordningen ændrede sig ikke, da Moseloven blev erstattet med Kristi Lov. Denne nye lov indeholder ingen henvisning til at afsige dom over nogen anden (Matthæus 5:44-45; Johannes 13:34; Galaterne 6:2; 1 Johannes 4:21), og så når vi frem til apostlen Paulus' instruktioner i hans brev til romerne. Han instruerer os i at underkaste os de overordnede myndigheder som "Guds minister" for at belønne det gode og straffe det onde (Romerne 13: 1-4). Men han gav denne forklaring for at understøtte en anden instruktion: vi er nødt til at gøre dette for at adlyde befalingen om at "ikke at vende ondt tilbage med ondt", men at være "fredelige med alle mennesker" og endda søge at opfylde vores fjenders behov (Romerne 12: 17-21). Vi hjælper os selv med at gøre disse ting ved at overlade hævnen i hænderne på Jehova, som har "delegeret" dette til de sekulære myndigheders retssystemer lige indtil denne dag.

Denne ordning vil fortsætte indtil Jesus vender tilbage. Han vil opfordre de sekulære myndigheder til at stå til regnskab for deres mangler og den perversion af retfærdigheden, som mange personligt har lært at kende, efterfulgt af en ny ordning. Paulus bemærkede, at loven har en skygge af de kommende ting, men ikke er substansen (eller: billedet) af disse ting (Hebræerne 10:1). Vi finder lignende ordlyd i Kolossenserne 2:16,17. Det kan betyde, at under denne nye ordning vil kristne få del i at rette tingene op blandt mange nationer og folk (Mika 4:3). Således er de udpeget over "alle hans ejendele": hele menneskeheden, som han har købt med sit eget blod (Matt 24:45-47; Rom 5:17; Åb 20:4-6). I hvilket omfang dette også omfatter engle, må vi måske vente med at finde ud af (1 Kor 6:2-3). Jesus gav en relevant detalje i lignelsen om Minas i Lukas 19:11-27. Bemærk, at belønningen for trofasthed over relativt små sager er "myndighed over ... byer“. I Åbenbaringen 20:6 finder vi, at de, der har del i den første opstandelse, er præster og regerer, men hvad er en præst uden mennesker, der skal repræsenteres? Eller hvad er en konge uden et folk til at regere? Yderligere tale om den hellige by Jerusalem, siger Åbenbaringen 21:23 og videre ind i kapitel 22, at nationerne vil drage fordel af disse nye ordninger.

Hvem er de kvalificerede til et sådant herredømme? Det er dem, der blev "købt" blandt menneskeheden som "førstegrøde" og "følg Lammet, hvor end det går" (Åbenbaringen 14:1-5). Dommen over visse sager kan delegeres til dem, ligesom Moses delegerede mindre sager til forskellige høvdinge, som vi så i 18. Mosebog 25:26-3. Der er ligeledes lighed med udnævnelsen af ​​levitterne i 3. Mosebog 11: denne stamme repræsenterede Jehovas indtagelse af alle førstefødte (levende menneskelige førstegrøder) af Jakobs Hus (13. Mosebog 3:1-4,17; Malakias 2:5-17) . Efter at være blevet købt som sønner bliver trofaste kristne en ny skabning ligesom Jesus. De vil være fuldt ud rustet til deres egen andel i folkeslagenes helbredelse og undervisningen i den nye lov, så også alle de dyrebare af folkeslagene kan opnå en retfærdig stilling hos den sande Gud til sin tid (19 Korintherbrev 4). :4-7; Galaterne XNUMX:XNUMX-XNUMX).

Ad_Lang

Jeg er født og opvokset i en hollandsk reformeret kirke, der blev etableret i 1945. På grund af noget af hykleriet tog jeg af sted omkring mit 18. år og lovede ikke at være kristen længere. Da JW'er første gang talte med mig i august 2011, tog det nogle måneder, før jeg accepterede overhovedet at eje en bibel, og derefter yderligere 4 års studier og kritiskhed, hvorefter jeg blev døbt. Mens jeg havde en følelse af, at noget ikke var helt rigtigt i årevis, holdt jeg mit fokus på det store billede. Det viste sig, at jeg havde været overdrevent positiv på nogle områder. På flere punkter kom spørgsmålet om seksuelt misbrug af børn til min opmærksomhed, og i begyndelsen af ​​2020 endte jeg med at læse en nyhedsartikel om forskning bestilt af den hollandske regering. Det var noget chokerende for mig, og jeg besluttede at grave dybere. Sagen involverede en retssag i Holland, hvor vidnerne var gået til retten for at blokere rapporten, om håndteringen af ​​seksuelt misbrug af børn blandt Jehovas Vidner, bestilt af ministeren for retsbeskyttelse, som det hollandske parlament enstemmigt havde anmodet om. Brødrene havde tabt sagen, og jeg downloadede og læste hele rapporten. Som vidne kunne jeg ikke forestille mig, hvorfor man ville betragte dette dokument som et udtryk for forfølgelse. Jeg kom i kontakt med Reclaimed Voices, en hollandsk velgørenhedsorganisation specielt for JW'er, der har oplevet seksuelt misbrug i organisationen. Jeg sendte det hollandske afdelingskontor et brev på 16 sider, hvor jeg omhyggeligt forklarede, hvad Bibelen siger om disse ting. En engelsk oversættelse gik til det styrende organ i USA. Jeg modtog et svar fra afdelingskontoret i Storbritannien, der roste mig for at inkludere Jehova i mine beslutninger. Mit brev blev ikke meget værdsat, men der var ingen mærkbare konsekvenser. Jeg endte med at blive uformelt afvist, da jeg under et menighedsmøde påpegede, hvordan Johannes 13:34 forholder sig til vores tjeneste. Hvis vi tilbringer mere tid i den offentlige tjeneste end sammen med hinanden, så vildleder vi vores kærlighed. Jeg fandt ud af, at værtsældsten forsøgte at slå min mikrofon fra, aldrig fik chancen for at kommentere igen og var isoleret fra resten af ​​menigheden. Da jeg var direkte og passioneret, fortsatte jeg med at være kritisk, indtil jeg havde mit JC-møde i 2021 og blev udelukket, for aldrig at vende tilbage igen. Jeg havde talt om, at beslutningen kom med en række brødre, og er glad for at se, at en hel del stadig hilser på mig og endda ville chatte (kortvarigt), på trods af angsten for at blive set. Jeg bliver ganske glad ved med at vinke til og hilse på dem på gaden i håb om, at det ubehag, som alle er på deres side, kan hjælpe dem til at genoverveje, hvad de laver.
    5
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x