Vi ved alle, hvad "propaganda" betyder. Det er "information, især af partisk eller vildledende karakter, der bruges til at fremme eller offentliggøre en bestemt politisk sag eller et bestemt synspunkt." Men det kan overraske dig, ligesom det gjorde mig, at finde ud af, hvor ordet stammer fra.

For nøjagtigt 400 år siden, i 1622, nedsatte pave Gregor XV en komité af kardinaler med ansvar for udenlandske missioner fra den katolske kirke ved navn Congregatio de Propaganda Fide eller menighed for at udbrede troen.

Ordet har en religiøs etymologi. I bredere forstand er propaganda en form for løgn, der bruges af mænd til at forføre folk til at følge dem og adlyde dem og støtte dem.

Propaganda kan sammenlignes med en smuk banket med overdådig mad. Det ser godt ud, og det smager godt, og vi vil gerne feste, men hvad vi ikke ved er, at maden er tilsat en langsomt virkende gift.

At forbruge propaganda forgifter vores sind.

Hvordan kan vi genkende det for, hvad det virkelig er? Vor Herre Jesus efterlod os ikke forsvarsløse, så vi let kunne blive forført af løgnere.

"Enten gør du træet fint og dets frugter fint eller gør træet råddent og dets frugter råddent, for på dets frugt kendes træet. Afkom af hugorme, hvordan kan du tale gode ting, når du er ugudelig? For af hjertets overflod taler munden. Den gode mand udsender gode ting fra sin gode skat, hvorimod den onde mand udsender onde ting fra sin onde skat. Jeg siger jer, at mænd vil aflægge regnskab på dommedag for hvert unyttigt ord, de taler; for ved dine ord vil du blive erklæret retfærdig, og ved dine ord skal du blive fordømt.” (Matt 12:33-37)

"Afkom af hugorme": Jesus taler til de religiøse ledere på sin tid. Andre steder sammenlignede han dem med hvidkalkede grave, som du ser her. Udenfor ser de rene og lyse ud, men indeni er de fulde af døde mænds knogler og "enhver form for urenhed." (Mattæus 23:27)

Religiøse ledere giver sig selv væk til den omhyggelige observatør ved de ord, de bruger. Jesus siger, at "af hjertets overflod taler munden".

Med det i tankerne, lad os se på denne måneds udsendelse på JW.org som et eksempel på religiøs propaganda. Læg mærke til temaet for udsendelsen.

KLIP 1

Dette er et meget almindeligt og tilbagevendende tema blandt Jehovas Vidner. Ud af hjertets overflod taler munden. Hvor rigeligt er temaet enhed i hjertet af det Styrende Råd?

En scanning af alle Watchtower-publikationer, der går tilbage til 1950, afslører nogle interessante tal. Ordet "forenet" optræder omkring 20,000 gange. Ordet "enhed" optræder omkring 5000 gange. Det er i gennemsnit omkring 360 hændelser om året, eller omkring 7 hændelser om ugen på møderne, for ikke at tælle antallet af gange, ordet kommer op i samtaler fra platformen. Det er klart, at det at være forenet er altafgørende for Jehovas Vidners tro, en tro, der angiveligt er baseret på Bibelen.

I betragtning af at "forenet" forekommer omkring 20,000 gange i publikationerne og "enhed" omkring 5,000 gange, ville vi forvente, at de kristne græske skrifter ville være modne med dette tema, og at disse to ord ville forekomme ofte og afspejle den vægt, som organisationen lægger til dem. Så lad os tage et kig, skal vi.

I New World Translation Reference Bible forekommer "forenet" kun fem gange. Kun fem gange, hvor mærkeligt. Og kun to af disse hændelser vedrører enhed i menigheden.

“. . .Nu formaner jeg jer, brødre, ved vor Herre Jesu Kristi navn, at I alle skal tale i enighed, og at der ikke skal være splittelse blandt jer, men at I må være passende forenet i samme sind og i samme linje tankegang." (1 Korintherbrev 1:10)

“. . .Thi også vi har fået forkyndt os den gode nyhed, ligesom de også havde; men det ord, som blev hørt, gavnede dem ikke, fordi de ikke ved tro var forenede med dem, der hørte." (Hebræerne 4:2)

Okay, det er overraskende, ikke? Hvad med ordet "enhed", som optræder omkring 5,000 gange i publikationerne. Et ord der er vigtigt i publikationerne, vil helt sikkert finde bibelsk støtte. Hvor ofte forekommer "enhed" i Ny Verden-oversættelsen? Hundrede gange? Halvtreds gange? Ti gange? Jeg føler, at jeg lidt ligesom Abraham, der prøver at få Jehova til at skåne byen Sodoma. "Hvis der kun findes ti retfærdige mænd i byen, vil du så skåne den?" Nå, antallet af gange – ikke medregnet fodnoter fra oversætteren – at ordet "enhed" forekommer i De Kristne Græske Skrifter i Ny Verden-oversættelsen er et stort, fedt NUL.

Det styrende organ taler gennem publikationerne af sit hjertes overflod, og dets budskab er enhed. Jesus talte også af sit hjertes overflod, men at være forenet var ikke temaet for hans forkyndelse. Faktisk fortæller han os, at han kom til at forårsage det modsatte af forening. Han kom for at forårsage splittelse.

“. . .Tror du, jeg er kommet for at give fred på jorden? Nej, det siger jeg dig, men derimod splittelse." (Luk 12:51)

Men vent et øjeblik, spørger du måske: "Er enhed ikke godt, og er division ikke dårligt?" Jeg ville svare, det kommer helt an på. Er befolkningen i Nordkorea forenet bag deres leder, Kim Jong-un? Ja! Er det en god ting? Hvad synes du? Ville du tvivle på retfærdigheden af ​​enhed i nationen Nordkorea, fordi den enhed ikke er baseret på kærlighed, men på frygt?

Skyldes den enhed, som Mark Sanderson praler af, kristen kærlighed, eller stammer den fra frygt for at blive undgået for at have en anden mening end det styrende organs? Svar ikke for hurtigt. Tænk over det.

Organisationen vil have dig til at tro, at de er de eneste, der er forenede, mens alle andre er splittet. Det er en del af propagandaen at få deres flok til at have en os vs. dem mentalitet.

KLIP 2

Da jeg praktiserede Jehovas Vidner, plejede jeg at tro, hvad Mark Sanderson siger her, var bevis på, at jeg var i den ene sande religion. Jeg troede, at Jehovas Vidner havde eksisteret og forenet siden Russells dage, siden 1879. Ikke sandt. Jehovas Vidner blev til i 1931. Indtil da var Watch Tower Bible and Tract Society under Russell og derefter under Rutherford et trykkeri, der leverede åndelig vejledning til mange uafhængige bibelstuderende grupper. På det tidspunkt, hvor Rutherford centraliserede kontrollen i 1931, forblev kun 25% af de oprindelige grupper hos Rutherford. Så meget for sammenhold. Mange af disse grupper eksisterer stadig. Men hovedårsagen til, at organisationen ikke er blevet fragmenteret siden da, er, at i modsætning til mormoner, syvendedagsadventister, baptister og andre evangeliske grupper, har vidner en særlig måde at håndtere enhver, der er uenig med ledelsen. De angriber dem i de tidligste stadier af deres kætteri, når de lige begynder at være uenige med ledelsen. De har formået gennem en forkert anvendelse af Bibelens lov at overbevise hele deres flok om at undgå afvigere. Den enhed, de så stolt kan prale af, ligner således den enhed, Nordkoreas leder nyder godt af – enhed baseret på frygt. Dette er ikke Kristi vej, som har magten til at skræmme og sikre frygt-baseret loyalitet, men aldrig bruger den magt, fordi Jesus, ligesom sin Fader, ønsker loyalitet baseret på kærlighed.

KLIP 3

Sådan kan et propagandabudskab forføre dig. Det han siger er sandt, indtil et punkt. Det er dejlige interracial billeder af glade, flotte mennesker, der åbenbart elsker hinanden. Men det, der er stærkt underforstået, er, at alle Jehovas Vidner er sådan, og at ingen andre steder i verden er sådan. Du finder ikke denne type kærlig enhed i verden eller i andre kristne trosretninger, men du finder den overalt, hvor du går inden for Organisationen af ​​Jehovas Vidner. Det er simpelthen ikke sandt.

Et medlem af vores bibelstudiegruppe bor på den polske grænse til Ukraine. Han var vidne til de mange kiosker, som forskellige velgørende og religiøse organisationer har oprettet for at yde reel støtte til de flygtninge, der flygter fra krigen. Han så opstillinger af mennesker på disse steder, der fik mad, tøj, transport og husly. Han så også en stand opsat af vidnerne med det blå JW.org-logo, men der var ingen opstilling foran den, fordi den stand kun henvendte sig til Jehovas Vidner, der flygtede fra krigen. Dette er standardproceduren blandt Jehovas Vidner. Jeg har selv været vidne til dette igen og igen gennem mine årtier i organisationen. Vidner fortsætter med at undlade at adlyde Jesu bud om kærlighed:

"Du hørte, at der blev sagt: 'Du skal elske din næste og hade din fjende.' Men jeg siger jer: Bliv ved med at elske jeres fjender og bede for dem, der forfølger jer, så I kan vise jer selv, at jer er sønner af jeres Fader, som er i himlene, eftersom han lader sin sol gå op over både de onde og de gode og får det til at regne over både retfærdige og uretfærdige. For hvis du elsker dem, der elsker dig, hvilken belønning har du så? Gør ikke også skatteopkræverne det samme? Og hvis du kun hilser på dine brødre, hvad er det så usædvanligt, du laver? Gør ikke også folkene i nationerne det samme? Du skal derfor være fuldkommen, som din himmelske Fader er fuldkommen. (Mattæus 5:43-48 NWT)

Ups!

Lad os være klare over noget. Jeg antyder ikke, at alle Jehovas Vidner er ukærlige eller egoistiske. De billeder, du lige har set, er meget sandsynligt afspejling af ægte kristen kærlighed til deres trosfæller. Der er mange gode kristne blandt Jehovas Vidner, ligesom der er mange gode kristne blandt kristenhedens andre trosretninger. Men der er et princip, som alle religiøse ledere i alle trosretninger overser. Jeg lærte det først i mine tyvere, selvom jeg ikke kunne se, i hvilket omfang det gælder, som jeg gør nu.

Jeg var netop vendt tilbage fra at forkynde i det sydamerikanske land Colombia og var ved at blive genetableret i mit hjemland Canada. Afdelingskontoret i Canada indkaldte til et møde med alle de ældste i det sydlige Ontario-område, og vi samledes i et stort auditorium. Ældreordningen var stadig ret ny, og vi fik instruktioner om, hvordan vi skulle klare os under den nye ordning. Don Mills fra afdelingskontoret i Canada talte til os om situationer, der opstod i forskellige menigheder, hvor tingene ikke gik godt. Dette var æraen efter 1975. De nyudnævnte ældste var ofte med til at falde i menighedens moral, men var naturligvis tilbageholdende med at se indad og påtage sig nogen skyld. I stedet ville de fiksere på visse ældre trofaste, som altid var der og altid bare tøffede med. Don Mills fortalte os ikke at se på sådanne som bevis på, at vi gjorde et godt stykke arbejde som ældste. Han sagde, at sådan nogle vil klare sig godt på trods af dig. Det glemmer jeg aldrig.

KLIP 4

At være forenet i den gode nyhed, du forkynder, og i den instruktion, du modtager, er ikke noget at prale af, hvis den gode nyhed, du forkynder, er en falsk, god nyhed, og den instruktion, du modtager, er fuld af falsk doktrin. Kan medlemmer af kristenhedens kirker ikke sige de samme ting? Jesus sagde ikke til den samaritanske kvinde: "Gud er en Ånd, og de, der tilbeder ham, skal tilbede med ånd og enhed."

KLIP 5

Mark Sanderson spiller igen Us vs. Them-kortet ved at fremsætte den falske påstand, at der ikke er nogen enhed uden for organisationen af ​​Jehovas Vidner. Det er simpelthen ikke sandt. Han har brug for, at du tror på dette, fordi han bruger enhed som kendetegn for sande kristne, men det er vrøvl og ærligt talt ubibelsk. Djævelen er forenet. Kristus vidner selv om det.

“. . .Han kendte deres fantasi og sagde til dem: "Hvert rige, der er splittet mod sig selv, går til grunde, og et hus [delt] mod sig selv falder. Så hvis Satan også er splittet mod sig selv, hvordan vil hans rige så stå? . ." (Lukas 11:17, 18)

Ægte kristendom er kendetegnet ved kærlighed, men ikke en hvilken som helst kærlighed. Jesus sagde,

“. . .Jeg giver jer et nyt bud, at I skal elske hinanden; ligesom jeg har elsket dig, I elsker også hinanden. På dette skal alle vide, at I er mine disciple – hvis I har kærlighed indbyrdes.” (Joh 13:34, 35)

Lagde du mærke til det kvalificerende kendetegn ved kristen kærlighed. Det er, at vi elsker hinanden, ligesom Jesus elsker os. Og hvordan elsker han os.

“. . .Thi sandelig, Kristus, mens vi endnu var svage, døde for ugudelige mennesker til den fastsatte tid. For næppe vil nogen dø for en retfærdig [mand]; ja, for den gode [mand], måske, tør nogen endda dø. Men Gud anbefaler os sin egen kærlighed, idet Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere." (Romerne 5:6-8)

Det Styrende Råd ønsker, at Vidner fokuserer på enhed, for når det kommer til kærlighed, når de ikke målet. Lad os overveje dette uddrag:

KLIP 6

Hvad med folk, der begår religiøst motiverede hadforbrydelser mod hinanden?

Hvis du skulle fortælle de ældste, at noget organisationen underviser i er i modstrid med Skriften, og du så skulle bevise det ved hjælp af Bibelen, hvad ville de så gøre? De ville få alle Jehovas Vidner rundt om i verden til at undgå dig. Det ville de gøre. Hvis du skulle begynde at studere Bibelen med en gruppe venner, hvad ville de ældste så gøre ved dig? Igen ville de udelukke dig og få alle dine Jehovas Vidners venner og familie til at undgå dig. Er det ikke en hadforbrydelse? Dette er ikke spekulationer, som vores tidligere video viste i tilfældet med Diana fra Utah, der blev afvist, fordi hun nægtede at stoppe med at deltage i et online bibelstudium uden for Vagttårnets organisatoriske arrangementer. Det Styrende Råd retfærdiggør denne afskyelige adfærd på grundlag af at bevare enhed, fordi de anser enhed for at være vigtigere end kærlighed. Apostlen Johannes ville være uenig.

"Guds børn og Djævelens børn er tydelige ved denne kendsgerning: Enhver, der ikke udøver retfærdighed, kommer ikke fra Gud, heller ikke den, der ikke elsker sin bror. 11 For dette er budskabet, som I har hørt fra begyndelsen, at vi skulle have kærlighed til hinanden; 12 ikke som Kain, der stammede fra den onde og slagtede sin bror. Og for hvad slagtede han ham? Fordi hans egne gerninger var onde, men hans broders [var] retfærdige." (1 Johannes 3:10-12)

Hvis du udelukker nogen for at tale sandheden, så er du ligesom Kain. Organisationen kan ikke brænde folk på bålet, men de kan dræbe dem socialt, og fordi de tror, ​​at en udelukket kan dø for evigt ved Armageddon, har de begået mord i deres hjerter. Og hvorfor udelukker de en elsker af sandhed? For ligesom Kain er "deres gerninger onde, men deres broders gerninger er retfærdige."

Nu kan du sige, at jeg ikke er retfærdig. Fordømmer Bibelen ikke dem, der forårsager splittelse? Nogle gange "ja", men andre gange roser det dem. Ligesom med enhed handler splittelse om situationen. Nogle gange er enhed dårligt; nogle gange er division godt. Husk, Jesus sagde: "Tror du, jeg er kommet for at give fred på jorden? Nej, det siger jeg dig, men derimod splittelse." (Lukas 12:51 NWT)

Mark Sanderson er ved at fordømme dem, der forårsager splittelse, men som vi vil se, for den kritiske tænker, ender han med at fordømme det styrende organ. Lad os lytte og analysere.

KLIP 7

Husk at propaganda handler om vildledning. Her udtaler han en sandhed, men uden sammenhæng. Der var splittelse i den korintiske menighed. Så misdirigerer han sine lyttere til at tro, at opdelingen var resultatet af, at folk handlede egoistisk og krævede, at deres egne præferencer, bekvemmeligheder og meninger betød mere end andres. Det var ikke det, Paulus formanede korintherne imod. Jeg er sikker på, at der er en grund til, at Markus ikke har læst hele teksten fra Korintherbrevet. At gøre det stiller ikke ham eller de andre medlemmer af det Styrende Råd i et positivt lys. Lad os læse den umiddelbare kontekst:

„For afsløringen blev givet til mig om jer, mine brødre, af dem fra [huset til] Chloe, at der er uenigheder blandt jer. Det, jeg mener, er dette, at hver og en af ​​jer siger: "Jeg tilhører Paulus," "Men jeg til Apolʹlos," "Men jeg til Keʹfas," "Men jeg til Kristus." Kristus eksisterer splittet. Paul blev ikke spiddet for DIG, vel? Eller blev I døbt i Paulus’ navn?” (1 Korinther 1:11-13 NWT)

Splittelsen og uenighederne var ikke resultatet af egoisme eller af mennesker, der egoistisk pressede deres meninger over på andre. Uenigheden var resultatet af, at kristne valgte at følge mennesker og ikke Kristus. Det ville ikke tjene Mark Sanderson at påpege det, da han ønsker, at folk skal følge mændene i Det Styrende Råd i stedet for Kristus.

Paulus fortsætter med at ræsonnere med dem:

„Hvad er Apolʹlos så? Ja, hvad er Paul? Tjenere, gennem hvem I blev troende, ligesom Herren gav hver enkelt. Jeg plantede, Apolʹlos vandede, men Gud blev ved med at få det til at vokse; således at hverken er den, der planter noget, eller den, der vander, men Gud, som får det til at gro. Men den, der planter, og den, der vander, er ét, men hver skal modtage sin egen løn efter sit eget arbejde. For vi er Guds medarbejder. I mennesker er Guds mark under dyrkning, Guds bygning.” (1 Korinther 3:5-9)

Mænd er ingenting. Er der nogen som Paul i dag? Hvis du tog alle otte medlemmer af det Styrende Råd og kombinerede dem til ét, ville de så måle sig med Paulus? Har de skrevet under inspiration som Paul? Nej, alligevel siger Paul, han var bare en medarbejder. Og han irettesætter dem fra den korintiske menighed, som valgte at følge ham i stedet for Kristus. Hvis du i dag vælger at følge Kristus i stedet for det Styrende Råd, hvor længe tror du så, at du ville forblive i "god stand" i Jehovas Vidners menighed? Paulus fortsætter med at ræsonnere:

"Lad ingen forføre sig selv: Hvis nogen blandt jer tror, ​​han er klog i denne tingenes ordning, lad ham blive en dåre, så han kan blive klog. For denne verdens visdom er dårskab hos Gud; thi der står skrevet: "Han fanger de vise i deres egen list." Og igen: „Jehova ved at de vise mænds ræsonnementer er forgæves.“ Lad derfor ingen prale af mennesker; for alt tilhører jer, hvad enten det er Paulus eller Apolʹlos eller Keʹfas eller verden eller liv eller død eller det, der nu er her eller det, der skal komme, alt tilhører jer; til gengæld tilhører DU Kristus; Kristus tilhører til gengæld Gud." (1 Korinther 3:18-23)

Hvis du scanner gennem snesevis af bibeloversættelser, der er tilgængelige på internettet, f.eks. gennem biblehub.com, vil du opdage, at ingen af ​​dem beskriver slaven i Matthæus 24:45 som "trofast og diskret", som New World Translation gør. Den mest almindelige gengivelse er "trofast og klog". Og hvem har fortalt os, at det styrende råd er den "trofaste og kloge slave"? Hvorfor, har de selv sagt det, ikke? Og her fortæller Paulus os, efter at have formanet os til ikke at følge mennesker, at "hvis nogen blandt jer tror, ​​han er klog i denne tingenes ordning, lad ham blive en dåre, så han kan blive vis." Det Styrende Råd tror, ​​de er kloge og fortæller os det, men har begået så mange tåbelige fejl, at man skulle tro, at de kunne have opnået sand visdom fra oplevelsen og blevet kloge - men ak, det ser ikke ud til at være tilfældet.

Hvis der nu havde været et Styrende Råd i det første århundrede, ville denne situation have været ideel for Paulus at have rettet de korintiske brødres opmærksomhed mod dem – som Markus konstant gør i denne video. Han ville have sagt, hvad vi har hørt så ofte fra JW-ældstes læber: Noget i retning af: "Brødre i Korinth, I skal følge vejledningen fra den kanal, Jehova bruger i dag, det Styrende Råd i Jerusalem." Men det gør han ikke. Faktisk nævner hverken han eller nogen anden kristen bibelskribent noget om et styrende råd.

Paulus fordømmer faktisk det moderne Styrende Råd. Fangede du hvordan?

I en diskussion med korintherne om, at de ikke skulle følge mennesker, men kun Kristus, siger han: "Eller blev I døbt i Paulus' navn?" (1 Korintherbrev 1:13)

Når Jehovas Vidner døber en person, beder de dem om at svare bekræftende på to spørgsmål, hvoraf det andet er "Forstår du, at din dåb identificerer dig som et af Jehovas Vidner i forbindelse med Jehovas organisation?" Det er klart, at Jehovas Vidner er døbt i organisationens navn.

Jeg har stillet dette spørgsmål til en række Jehovas Vidner, og svaret er altid det samme: "Hvis du skulle vælge mellem at følge det Jesus siger, eller hvad det styrende råd siger, hvilket ville du så vælge?" Svaret er det styrende organ.

Det Styrende Råd taler om enhed, når de faktisk er skyldige i at forårsage splittelse i Kristi legeme. For dem opnås enhed ved at følge dem, ikke Jesus Kristus. Enhver form for kristen enhed, som ikke adlyder Jesus, er ond. Hvis du tvivler på, at de gør dette, at de sætter sig selv over Jesus, så overvej de beviser, Mark Sanderson præsenterer herefter.

KLIP 8

"Følg vejledning fra Jehovas organisation." Først og fremmest, lad os beskæftige os med ordet "retning". Det er en eufemisme for kommandoer. Hvis du ikke følger organisationens anvisninger, vil du blive trukket ind i baglokalet i en rigssal og blive strengt rådgivet om at være ulydig over for dem, der fører an. Hvis du fortsætter med ikke at følge "retningen", mister du privilegier. Hvis du fortsætter med at være ulydig, vil du blive fjernet fra menigheden. Direction er JW taler for kommandoer, så lad os være ærlige nu og omformulere det til "Adlyde kommandoerne fra Jehovas organisation." Hvad er en organisation – det er ikke en bevidst enhed. Det er ikke en livsform. Så hvor stammer kommandoerne fra? Fra mændene i det styrende organ. Så lad os igen være ærlige og omformulere dette til at læse: "Adlyd befalingen fra mændene i det Styrende Råd." Sådan opnår du sammenhold.

Når nu Paulus siger til korintherne, at de skal være forenede, siger han det sådan:

"Nu formaner jeg jer, brødre, ved vor Herre Jesu Kristi navn, at I alle skal tale i enighed, og at der ikke skal være splittelse iblandt jer, men at I må være fuldstændig forenede i samme sind og i samme linje. tankegang." (1 Korintherbrev 1:10)

Det Styrende Råd bruger det til at insistere på, at den enhed Paulus taler om kan opnås ved at "adlyde befalingen fra mændene fra det Styrende Råd", eller som de udtrykker det, ved at følge instruktionerne fra Jehovas organisation. Men hvad nu hvis det ikke er Jehovas organisation, men snarere Det Styrende Råds organisation? Hvad så?

Lige efter at have fortalt korintherne at være forenet i samme sind og tankegang... lige efter... siger Paulus, hvad vi allerede har læst, men jeg vil ændre det lidt for at hjælpe os alle til at se Paulus' pointe som det gælder vores nuværende situation i dag.

“. . .der er uenigheder blandt jer. Hvad jeg mener er dette, at hver enkelt af jer siger: "Jeg tilhører Jehovas organisation," "Men jeg til det Styrende Råd," "Men jeg til Kristus." Er Kristus delt? Det Styrende Råd blev ikke henrettet på bålet for dig, vel? Eller blev du døbt i organisationens navn?" (1 Korinther 1:11-13)

Paulus' pointe er, at vi alle bør følge Jesus Kristus, og vi bør alle adlyde ham. Men når Mark Sanderson fremhæver behovet for enhed, nævner han det som sit første og vigtigste punkt - behovet for at følge vejledningen fra Jesus Kristus eller behovet for at adlyde befalingerne i Bibelen? Ingen! Hans vægt er på at følge mænd. Han gør netop det, han fordømmer andre for at gøre i denne video.

KLIP 9

Baseret på beviserne, hvem tror du bekymrer sig mere om deres privilegier, stolthed og meninger i Jehovas Vidners menighed?

Da COVID-vacciner blev tilgængelige, gav det styrende organ "instruktion" om, at alle Jehovas Vidner skulle vaccineres. Nu er dette et omstridt spørgsmål, og jeg har ikke tænkt mig at veje ind på den ene eller den anden side. Jeg er blevet vaccineret, men jeg har nære venner, som ikke er blevet vaccineret. Pointen, jeg gør, er, at det er en sag for hver enkelt at bestemme selv. Rigtigt eller forkert, valget er personligt. Jesus Kristus har ret og autoritet til at fortælle mig, at jeg skal gøre noget og forvente, at jeg adlyder, selvom jeg ikke vil. Men ingen mand har den autoritet, men det styrende organ mener, at det gør. Den mener, at den vejledning eller de kommandoer, den udsteder, kommer fra Jehova, fordi de fungerer som hans kanal, når den virkelige kanal, Jehova bruger, er Jesus Kristus.

Så den enhed, de fremmer, er ikke enhed med Kristus, men enhed med mennesker. Brødre og søstre inden for organisationen af ​​Jehovas Vidner, dette er en prøvelsestid. Din loyalitet bliver testet. Der er splittelse i menigheden. På den ene side er der dem, der følger mennesker, mændene i det Styrende Råd, og på den anden side er der dem, der adlyder Kristus. Hvilken en er du? Husk Jesu ord: Den, der anerkender mig over for andre, vil jeg også anerkende for min Fader i himlen. (Mattæus 10:32)

Hvilken virkning har vore Herres ord på dig? Hvordan påvirker de dit liv? Lad os overveje det i vores næste video.

Tak for din tid og for din hjælp til at holde denne YouTube-kanal kørende.

 

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    15
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x