(Denne video er specifikt rettet mod Jehovas Vidner, så jeg vil hele tiden bruge New World Translation, medmindre andet er angivet).

Udtrykket PIMO er af nyere oprindelse og blev opfundet af Jehovas Vidner, som ser sig selv tvunget til at skjule deres uenigheder med JW-doktrinen og det Styrende Råds politikker for de ældste (og dem, der ville informere om dem) for at undgå at skye for at bevare deres familieforhold. PIMO er en forkortelse for Physically In, Mentally Out. Den beskriver tilstanden for dem, der er tvunget til at deltage i møder og foregive at følge det Styrende Råds direktiver, så de ikke vil blive undgået, hvilket betyder at blive behandlet som dem, der er åndeligt døde. Selvfølgelig undgik Jesus aldrig nogen. Han spiste med syndere og skatteopkrævere, ikke? Han fortalte os også, at vi skulle elske vores fjender.

Mentalt, og sandsynligvis også spirituelt og følelsesmæssigt, er PIMO'er ikke længere en del af organisationen, men til en vis grad vil eksterne iagttagere stadig se dem som Jehovas Vidner. De kan nok ikke kende forskel, medmindre de også ved, hvordan det er at være en PIMO.

Jeg kender en PIMO, der i dag tjener som menighedsældste, men som nu er ateist. Er det ikke bemærkelsesværdigt?! Denne video er ikke for sådan en mand eller for bare nogen, der vil klassificere sig selv som en PIMO. For eksempel er der dem, der til en vis grad forbliver i organisationen, men som har mistet al tro på Gud og er blevet agnostikere eller ateister. Igen, denne video er ikke rettet til dem. De har forladt troen. Der er også andre, der ønsker at forlade organisationen og leve livet som de ønsker, fri for begrænsninger fra Gud eller mennesker, men som stadig ønsker at bevare deres forhold til familie og venner. Denne video er heller ikke beregnet til dem. De PIMO'er, jeg laver denne video til, er dem, der fortsætter med at tilbede Jehova som deres himmelske far, og som ser Jesus som deres frelser og leder. Disse PIMO'er anerkender Jesus, og ikke mennesker, som vejen og sandheden og livet. Johannes 14:6

Er der en måde for sådanne mennesker at forlade JW.org uden at lide tab af familie og venner?

Lad os være brutalt ærlige her. Den eneste måde at bevare dit forhold til hele din familie og venner, når du ikke længere tror på Jehovas Vidners doktriner, er at leve et dobbeltliv. Du skal lade som om du er helt med, ligesom den ateistiske ældste, jeg lige nævnte. Men at leve en løgn er forkert på så mange planer. Der er reel fare for dit mentale og følelsesmæssige helbred. Den slags dobbelthed er bundet til at ødelægge sjælen, og stresset ved det kan endda gøre dig fysisk syg. Mest af alt er den skade du vil gøre på dit forhold til Jehova Gud. Hvordan kan du for eksempel fortsætte med at engagere dig i forkyndelsesarbejdet, vel vidende at du sælger tro på en religion baseret på løgne? Hvordan kan du opmuntre folk til at tilslutte sig en religion, du oprigtigt ønsker at forlade? Ville det ikke gøre dig til en hykler? Hvilken skade vil du gøre på dit håb om frelse? Bibelen er ret klar på dette:

”Men hvad angår kujonerne og dem uden tro...og alle løgnere, vil deres del være i søen, der brænder med ild og svovl. Det betyder det andet dødsfald." (Åbenbaringen 21:8)

”Udenfor er hunde og dem, der praktiserer spiritisme og fornoristerne og morderne og afgudsdyrkere og alle kan lide og fortsætte med en løgn.” (Åbenbaringen 22:15)

Jehovas Vidners religion er blevet en sindkontrollerende kult. Sådan var det ikke altid. Der var engang, hvor der ikke var nogen officiel politik for at udelukke nogen selv for grov synd. Da jeg var en ung mand, kunne vi åbenlyst være uenige i politikker og endda nogle bibelforståelser uden frygt for, at "tankepolitiet" ville komme ned over os med trusler om ekskommunikation. Selv da disfellowshipping blev indført i 1952, resulterede det ikke i den totale afvisning, som nu er et krav i processen. Tingene har helt sikkert ændret sig. I dag behøver du ikke engang at blive udelukket officielt for at blive undgået.

Der er nu, hvad der er blevet kaldt, "blød shunning." Dette er den stille, uofficielle proces med at tage afstand fra enhver, der mistænkes for at "ikke være helt med"; det vil sige ikke fuldt ud forpligtet til organisationen. I enhver sindkontrollerende kult er det ikke nok at afholde sig fra at kritisere ledelsen. Et medlem skal udvise åbenlys støtte ved enhver lejlighed. Du behøver ikke se længere end indholdet af menighedens bønner for at bevise dette. Da jeg voksede op i organisationen, mindes jeg aldrig at have hørt bønner, hvor broderen roste det Styrende Råd og takkede Jehova Gud for deres tilstedeværelse og vejledning. Yikes! Men nu er det almindeligt at høre sådanne bønner.

I en feltservicebilgruppe, hvis der bliver sagt noget positivt om organisationen, skal du tale op og være enig og tilføje din egen ros. At tie er at fordømme. Dine andre Jehovas Vidner er blevet betinget til at fornemme, at der er noget galt, og de vil reagere ved hurtigt at tage afstand fra dig og tale bag din ryg for at sprede budskabet om, at der er noget galt med dig. De vil informere om dig ved første lejlighed.

Selvfølgelig tror du måske, du stadig er med, men du får helt sikkert udleveret din hat.

At bryde fri er ikke nogen nem ting. Processen med at vågne op til organisationens virkelighed kan tage måneder og endda år. Vor himmelske Fader er tolerant, idet han ved, at vi er kød og har brug for tid til at bearbejde ting, til at løse tingene, så vi kan træffe en informeret og klog beslutning. Men på et tidspunkt skal der tages en beslutning. Hvad kan vi lære af Bibelen for at vejlede os til den bedste fremgangsmåde for vores individuelle omstændigheder?

Måske kunne vi starte med at tage et kig på en, der uden tvivl var den allerførste PIMO i det kristne samfund:

"Senere bad Josef af Arimatæa Pilatus om Jesu legeme. Nu var Josef en Jesu discipel, men i hemmelighed fordi han frygtede de jødiske ledere. Med Pilatus tilladelse kom han og tog liget væk.” (Johannes 19:38)

Apostlen Johannes, der skrev årtier efter Jerusalems ødelæggelse og sikkert længe efter at Josef af Arimatæa var død, talte kun om denne mands rolle i at forberede Kristi legeme til begravelse. I stedet for at rose ham, fokuserede han på det faktum, at han var en hemmelig discipel som holdt sin tro på Jesus som Messias skjult, fordi han var bange for det jødiske styrende råd.

De andre tre evangelieskribenter, der skrev før Jerusalems ødelæggelse, nævner ikke dette. I stedet roser de Joseph meget. Matthæus siger, at han var en rig mand "som også var blevet en Jesu discipel". (Mattæus 27:57) Markus siger, at han var „et velrenommeret medlem af Rådet, som også selv ventede på Guds rige“, og at han „tog mod til sig og gik ind foran Pilatus og bad om Jesu legeme“. (Mark 15:43) Lukas fortæller os, at han „var et medlem af Rådet, som var en god og retfærdig mand“, en der „ikke havde stemt til støtte for deres plan og handling“. (Luk 23:50-52)

I modsætning til de tre andre evangelieskribenter, hyller Johannes ikke Josef af Arimatæa. Han taler ikke om sit mod eller sin godhed og retfærdighed, men kun om sin frygt for jøderne og det faktum, at han holdt sit discipelskab skjult. I det næste vers taler Johannes om en anden mand, der troede på Jesus, men som også holdt den skjult. “Han [Joseph af Arimatæa] var ledsaget af Nikodemus, manden der tidligere havde besøgt Jesus om natten. Nikodemus medbragte en blanding af myrra og aloe, omkring XNUMX pund.”(John 19: 39)

Nikodemus' gave af myrra og aloe var generøs, men så var han også en rig mand. Selvom han nævner gaven, fortæller Luke os skarpt, at Nikodemus kom om natten. Dengang var der ingen gadebelysning, så natten var et godt tidspunkt at rejse på, hvis du ville holde dine aktiviteter hemmelige.

Kun Johannes navngiver Nikodemus, selvom det er muligt, at han var den unavngivne "rige unge hersker", der spurgte Jesus, hvad han skulle gøre for at arve evigt liv. Du kan finde beretningen i Matthæus 19:16-26 samt Lukas 18:18-30. Denne hersker gjorde Jesus ked af det, fordi han havde mange ejendele og var uvillig til at opgive dem for at blive en fuldtidsfølger af Jesus.

Nu gjorde både Josef og Nikodemus en tjeneste for Jesus ved at pakke hans krop ind efter jødisk skik og gøre det klar til begravelse med en overflod af dyre aromatiske krydderier, men Johannes synes mere tilbøjelig til at fokusere på det faktum, at ingen af ​​mændene valgte at åbenbare sin tro. . Begge disse mænd var rige og havde en privilegeret position i livet, og begge væmmede sig for at miste den status. Tilsyneladende passede den type holdning ikke godt hos Johannes, den sidste af apostlene. Husk at John og hans bror James var dristige og frygtløse. Jesus kaldte dem "Tordenens Sønner". Det var dem, der ønskede, at Jesus skulle nedkalde ild fra himlen over en landsby af samaritanere, som ikke havde modtaget Jesus gæstfrit. (Lukas 9:54)

Var John for hård ved disse to mænd? Forventede han mere, end det var rimeligt for dem at give? Hvis de jo åbenlyst havde erklæret deres tro på Jesus, ville de være blevet smidt ud af det regerende råd og udstødt (udstødt) fra synagogen og måttet udholde den udstødelse, der fulgte med at være en af ​​Jesu disciple. De ville sandsynligvis have mistet deres rigdom. Med andre ord, de var uvillige til at opgive det, der var dyrebart for dem, og holdt fast ved det i stedet for åbent at bekende Jesus som Kristus.

Mange PIMO'er befinder sig i dag i en lignende situation.

Det hele bunder i et simpelt spørgsmål: Hvad ønsker du dig mest? Dette er en enten/eller situation. Vil du bevare din livsstil? Vil du undgå tab af familie frem for alt andet? Måske er du bange for at miste din ægtefælle, der har truet med at forlade dig, hvis du fortsætter på dit kursus.

Det er på den ene side "enten" side. På den anden side, "eller", vil du tro på Gud, tro på, at han vil holde det løfte, der er givet os gennem sin søn? Jeg henviser til denne:

“Peter begyndte at sige til ham: “Se! Vi har forladt alt og fulgt dig." Jesus sagde: "Sandelig siger jeg jer, ingen har forladt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller børn eller marker for min skyld og for den gode nyheds skyld, som ikke vil få 100 gange mere nu i denne periode med tid – huse, brødre, søstre, mødre, børn og marker, med forfølgelser – og i den kommende tingenes ordning evigt liv.”” (Mark 10:28-30)

"Så sagde Peter som svar: "Se! Vi har forladt alt og fulgt dig; hvad bliver der så til os?” Jesus sagde til dem: "Sandelig siger jeg jer: I genskabelsen, når Menneskesønnen sætter sig på sin herlige trone, skal I, som har fulgt mig, sidde på 12 troner og dømme Israels 12 stammer. Og enhver, som har forladt huse eller brødre eller søstre eller far eller mor eller børn eller jorder for mit navns skyld, skal få hundrede gange så meget og arve evigt liv." (Mattæus 19:27-29)

"Men Peter sagde: "Se! Vi har forladt det, der var vores, og fulgt dig." Han sagde til dem: "Sandelig siger jeg jer: Der er ingen, som har forladt hus eller hustru eller brødre eller forældre eller børn for Guds riges skyld, som ikke vil få mange gange mere i denne periode, og i tingenes ordning, evigt liv."" (Luk 18:28-30)

Så der har du løftet givet til dig af tre separate vidner. Hvis I er villig til at lide tabet af alt, hvad I anser for værdifuldt, vil I forsikre jer selv om langt mere, end I har mistet i denne tingenes ordning, og mens I også vil lide forfølgelse, vil I opnå det evige livs pris . Jeg kan bekræfte sandheden af ​​dette. Jeg mistede alt. Alle mine venner, mange går årtier tilbage – 40 og 50 år. De har stort set alle forladt mig. Min afdøde kone holdt dog fast med mig. Hun var et sandt Guds barn, men jeg ved, at det er mere undtagelsen end reglen. Jeg mistede min status, mit omdømme i Jehovas Vidners fællesskab og mange mennesker, som jeg troede var mine venner. På den anden side har jeg fundet rigtige venner, folk der var villige til at opgive alt for at holde fast i sandheden. Det er den slags mennesker, jeg ved, jeg kan regne med i en krise. Jeg har virkelig fundet et væld af venner, som jeg ved, jeg kan regne med i vanskeligheder. Jesu ord er blevet til virkelighed.

Igen, hvad er det vi virkelig ønsker? Et behageligt liv i et samfund, vi har kendt i årtier, måske siden fødslen, som det var mit tilfælde? Den komfort er en illusion, en der bliver tyndere og tyndere som tiden går. Eller ønsker vi at sikre os en plads i Guds rige?

Jesus fortæller os:

„Enhver, som kender mig over for menneskene, ham vil jeg også kende for min Fader, som er i himlene. Men den, som fornægter mig over for mennesker, ham vil jeg også fornægte over for min Fader, som er i himlene. Tro ikke, jeg er kommet for at bringe fred til jorden; Jeg kom ikke for at bringe fred, men et sværd. Thi jeg kom for at skabe Splid, med en Mand mod sin Fader og en Datter mod sin Moder og en Svigerdatter mod sin Svigermoder. Ja, en mands fjender vil være hans egen husstand. Den, der har større kærlighed til far eller mor end for mig, er mig ikke værdig; og den, der har større kærlighed til søn eller datter end for mig, er mig ikke værdig. Og den, der ikke accepterer sin torturpæl og følger efter mig, er mig ikke værdig. Den, der finder sin sjæl, vil miste den, og den, der mister sin sjæl for min skyld, skal finde den." (Mattæus 10:32-39)

Jesus kom ikke for at give os et behageligt, fredeligt liv. Han kom for at skabe splittelse. Han fortæller os, at hvis vi ønsker, at han skal stå op for os over for Gud, er vi nødt til at anerkende ham over for mennesker. Vor Herre Jesus stiller ikke dette krav til os, fordi han er egoistisk. Dette er et kærligt krav. Hvordan kan noget, der bringer splittelse og forfølgelse, betragtes som en kærlig forsørgelse?

Faktisk er det netop det, og på tre forskellige måder.

For det første, dette krav om åbent at bekende Jesus som Herren gavner dig personligt. Ved åbent at anerkende Jesus Kristus over for dine venner og familie, udøver du din tro. Dette er tilfældet, fordi du ved, at du kommer til at lide trængsel og forfølgelse som et resultat, men alligevel gør du det frygtløst.

”For selv om trængslen er øjeblikkelig og let, fungerer den for os en herlighed, der har mere og mere overvægt og er evig; mens vi holder øje med, ikke på de ting, der ses, men på de usete ting. For de ting, der ses, er midlertidige, men de usete ting er evige. ” (2. Korinter 4:17, 18)

Hvem ville ikke ønske en sådan evig herlighed? Men frygt kan afholde os fra at række ud efter den herlighed. På nogle måder er frygt det modsatte af kærlighed.

"Der er ingen frygt i kærlighed, men fuldkommen kærlighed driver frygt ud, fordi frygt begrænser os. Ja, den, der er bange, er ikke blevet fuldkommen i kærlighed." (1 Johannes 4:18)

Når vi står over for vores frygt og forkynder vores tro over for mænd, specielt overfor familie og venner, overvinder vi vores frygt ved at erstatte den med kærlighed. Dette resulterer i ægte frihed.

Formålet med organiseret religion er at udøve kontrol over mennesker, at herske over flokken. Når mænd vildleder folk med løgne, er de afhængige af deres floks godtroenhed til naivt at acceptere, hvad de får at vide, uden at kontrollere fakta. Når de begynder at undersøge og stille spørgsmålstegn ved, bliver disse falske ledere bange og bruger et andet værktøj til at bevare deres kontrol: frygt for straf. Heri udmærker organisationen af ​​Jehovas Vidner sig blandt moderne kristne kirker. Gennem mange års omhyggeligt udtænkt indoktrinering er det lykkedes dem at overbevise hele flokken om at samarbejde om at straffe enhver, der udtaler sig. Flokken samarbejder, fordi dens medlemmer er blevet betinget til at tro, at de engagerer sig i en kærlig foranstaltning fra Jehova Gud for at undgå enhver anderledes tænkende. Frygten for at blive undgået udviser en tilbageholdenhed og holder det styrende organ ved magten. Ved at give efter for denne frygt, ved at være bange for at lide under konsekvenserne af at blive undgået, forbliver mange PIMO'er tavse, og så vinder det styrende organ, i det mindste på kort sigt.

Der er en anden måde, hvorpå kravet om at bekende Jesus offentligt viser sig at være en kærlig bestemmelse. Det giver os mulighed for at vise vores kærlighed til vores medkristne, både familie og venner.

Jeg begyndte at vågne op for omkring 10 år siden. Jeg ville kun ønske, at der for 20 eller 30 år siden var kommet nogen til mig med de skriftmæssige beviser, som jeg nu besidder, der beviser, at kernedoktrinerne i min tidligere religion var falske eller er falske og fuldstændig ubibelske. Forestil dig, hvis nogen skulle komme til mig i dag, en tidligere ven fra længe siden, og afsløre for mig, at han vidste alle disse ting tilbage for 20 eller 30 år siden, men var bange for at fortælle mig om dem. Jeg kan forsikre dig om, at jeg ville blive meget ked af det og skuffet over, at han ikke havde haft nok kærlighed til mig til at give mig den advarsel dengang. Om jeg ville have accepteret det, kan jeg ikke sige. Jeg ville gerne tro, at jeg ville have gjort det, men selv hvis jeg ikke havde og havde undgået den ven, ville det være op til mig. Jeg ville ikke kunne finde fejl på ham nu, fordi han havde demonstreret modet til at risikere sit eget velbefindende for at advare mig.

Jeg tror, ​​det er meget sikkert at sige, at hvis du begynder at tale ud om de sandheder, du har lært, vil langt de fleste af dine venner og familie undgå dig. Men to ting er mulige. En af disse venner eller familiemedlemmer, måske flere, kan svare, og du vil have fået dem. Tænk på dette vers:

"Mine brødre, hvis nogen blandt jer bliver vildledt fra sandheden, og en anden vender ham tilbage, så vid, at den, der vender en synder tilbage fra sin vejs vildfarelse, vil frelse sin sjæl fra døden og vil dække en mængde synder." (Jakob 5:19, 20)

Men selvom ingen lytter til dig, vil du have beskyttet dig selv. For på et tidspunkt i fremtiden vil alle Organisationens ugerninger blive åbenbaret sammen med alle de andre kirkers synder.

"Jeg siger jer, at mænd vil aflægge regnskab på dommedag for hvert unyttigt ord, de taler; for ved dine ord vil du blive erklæret retfærdig, og ved dine ord skal du blive fordømt."" (Mattæus 12:36, 37)

Når den dag kommer, vil du så have din ægtefælle, dine børn, din far eller mor eller dine nære venner til at henvende sig til dig og sige: "Du vidste det! Hvorfor advarede du os ikke om dette?” Det tror jeg ikke.

Nogle vil finde grund til ikke åbent at erklære deres tro på Jesus. De kan hævde, at det vil ødelægge deres familie, hvis de udtaler sig. De tror måske endda, at ældre forældre kan dø på grund af et svagt hjerte. Hver enkelt skal træffe sin egen beslutning, men det ledende princip er kærlighed. Vi er ikke primært optaget af livet nu, men af ​​at sikre det evige liv og velfærd for hele vores familie og venner og alle andre for den sags skyld. Ved en lejlighed udtrykte en af ​​Jesu disciple bekymring for familien. Læg mærke til, hvordan Jesus svarede:

"Da sagde en anden af ​​disciplene til ham: "Herre, tillad mig først at gå hen og begrave min far." Jesus sagde til ham: "Bliv ved med at følge mig, og lad de døde begrave deres døde." (Matt 8:21, 22)

For en uden tro kan det virke hårdt, endda grusomt, men troen fortæller os, at det kærlige er at række ud efter evigt liv, ikke kun for sig selv, men for alle.

Den tredje måde, hvorpå opfyldelse af kravet om at prædike og bekende Herren er kærlig i tilfældet med Jehovas Vidner, er, at det kan tilskynde andre til at gøre det samme og hjælpe dem, der stadig sover i indoktrinering, til at vågne op. Der er mange Jehovas Vidner, der er urolige over ændringerne i organisationen, især med hensyn til vægten på lydighed mod mænd. Andre er opmærksomme på skandalen om seksuelt misbrug af børn, som ser ud til at vokse støt og ikke vil forsvinde. Nogle er blevet opmærksomme på Organisationens doktrinære fejl, mens andre er meget bekymrede over det misbrug, de har oplevet i hænderne på selvvigtige ældste.

På trods af alt dette er mange fanget i en slags mental inerti, bange for at tage springet, fordi de ikke ser noget alternativ. Men skulle alle dem, der anser sig selv for at være PIMO, stå frem og blive talt, kan det skabe en jordsvulmning, som ikke kan ignoreres. Det kan måske give andre mod til at tage lignende skridt. Organisationens magt over mennesker er frygten for at blive undgået, og hvis den frygt fjernes, fordi de menige nægter at samarbejde, så forsvinder det styrende organs magt til at kontrollere andres liv.

Jeg antyder ikke, at dette er en nem fremgangsmåde. Tværtimod. Det kan være den sværeste test, du nogensinde vil stå over for i dit liv. Vor Herre Jesus gjorde det meget klart, at et krav til alle dem, der vil følge ham, er at møde den samme type skam og trængsel, som han stod over for. Husk, at han gennemgik alt det, så han kunne lære lydighed og blive fuldkommen.

"Selvom han var en søn, lærte han lydighed af de ting, han led. Og efter at han var blevet fuldkommengjort, blev han ansvarlig for evig frelse for alle dem der adlød ham, fordi han er blevet udpeget af Gud til ypperstepræst på Melkisedeks måde. (Hebræerne 5:8-10)

Det samme gælder for os. Hvis det er vores ønske at tjene sammen med Jesus som konger og præster i Guds rige, kan vi så forvente noget mindre for os selv, end vor Herre led på vores vegne? Han fortalte os:

"Og den, der ikke accepterer sin torturpæl og følger efter mig, er mig ikke værdig. Den, der finder sin sjæl, vil miste den, og den, der mister sin sjæl for min skyld, skal finde den." (Mattæus 10:32-39)

New World Translation bruger torturpæl, mens de fleste af de andre bibeloversættelser omtaler det som et kors. Instrumentet tortur og død er ikke rigtig relevant. Det, der er relevant, er, hvad det repræsenterede i de dage. Enhver, der døde naglet til et kors eller pæl, led først fuldstændig offentlig ydmygelse og tab af alt. Venner og familie ville fornægte den person, der undlod dem offentligt. Personen blev frataget al sin rigdom og endda sine ydre klæder. Til sidst blev han tvunget til at paradere foran alle tilskuere i en skammelig procession med instrumentet til sin henrettelse. Hvilken forfærdelig, skamfuld og smertefuld måde at dø på. Ved at henvise til "hans torturpæl" eller "hans kors" fortæller Jesus os, at hvis vi ikke er parate til at lide skam for hans navns skyld, så er vi ikke hans navn værd.

Modstandere vil lægge skam, bebrejdelser og løgnagtig sladder over dig. Du skal tage det hele ind, som om det overhovedet ikke var vigtigt for dig. Er du ligeglad med gårsdagens affald, som du efterlod i vejkanten til afhentning? Du burde bekymre dig endnu mindre om andres bagvaskelse. Ja, du ser med glæde frem til den pris, som vores Fader giver os. Vi får at vide af Gud:

"Derfor, da vi er omgivet af en så stor sky af vidner, lad os også lægge enhver vægt og synd, som hænger så tæt, til side, og lad os med udholdenhed løbe det løb, der ligger foran os, og se til Jesus, grundlæggeren og vor tros fuldender, som for den glæde, der lå foran ham, udholdt korset, foragter skammen, og sidder ved højre hånd af Guds trone. Betragt ham, som har udholdt sådan fjendtlighed mod sig selv fra syndere, for at du ikke skal blive træt eller mathjertet." (Hebræerne 12:1-3)

Hvis du er en PIMO, skal du vide, at jeg ikke fortæller dig, hvad du skal gøre. Jeg deler Herrens ord, men beslutningen er din, da du må leve med konsekvenserne. Det hele koger ned til, hvad du ønsker. Hvis du søger godkendelse fra vores leder, Kristus Jesus, skal du træffe din beslutning baseret på kærlighed. Din kærlighed til Gud er din første kærlighed, men sammenflettet med det er din kærlighed til din familie og venner. Hvilken fremgangsmåde tjener bedst til at gavne dem for evigt?

Nogle har besluttet at tale med deres familie og venner for at diskutere de ting, de har lært, i håbet om at overbevise dem om sandheden. Det vil uundgåeligt føre til, at de ældste kontakter dig med anklager om frafald.

Andre har valgt at skrive et brev for at opsige deres medlemskab af Organisationen. Hvis du gør det, vil du måske overveje først at sende breve eller e-mails til alle dine slægtninge og venner med en detaljeret beskrivelse af din beslutning, så du har en sidste chance for at nå dem, inden ståldøren til at skyde smækker i.

Andre vælger slet ikke at skrive et brev og nægter at mødes med de ældste, idet de betragter begge handlinger som en anerkendelse af, at disse mænd stadig har en vis autoritet over dem, hvilket de ikke har.

Atter andre vælger et ventespil og en langsom fadeaway i håb om at bevare familieforhold.

Du har fakta foran dig, og du kender din egen situation. Retningen fra Skriften er klar, men det er op til hver enkelt at implementere den, så den passer bedst til hans eller hendes egen situation, idet den som altid er styret af det altoverskyggende princip om kærlighed til Gud og til ens medmennesker, især dem, der er kaldet til at være børn. af Gud ved deres tro på Jesus Kristus. (Galaterne 3:26).

Jeg håber, at denne video har været nyttig. Ved venligst, at der er et voksende samfund af trofaste kristne, der gennemgår de samme prøvelser og prøvelser, som du står over for, men som også erkender, hvad det vil sige at være i Kristus som det eneste middel til at blive forsonet med Jehova Gud.

Salige er du, når folk fornærmer dig, forfølger dig og løgnagtigt siger alle former for ondt mod dig på grund af mig. Glæd dig og glæd dig, for din løn er stor i himlen; thi på samme måde forfulgte de profeterne foran dig. (Mattæus 5:11-12)

Hvis du gerne vil være med online, så husk at vores mødeplan er tilgængelig på dette link, [https://beroeans.net/events/], som jeg også vil lægge i beskrivelsen af ​​denne video. Vores møder er simple bibelstudier, hvor vi læser fra Skriften, hvorefter vi inviterer alle til frit at kommentere.

Tak alle sammen for jeres støtte.

 

 

 

 

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    78
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x