Ifølge syvendedags adventister, en religion på mere end 14 millioner mennesker, og folk som Mark Martin, en tidligere JW-aktivist, der er gået evangelisk prædikant, vil vi ikke blive frelst, hvis vi ikke holder sabbatten – det betyder at udføre ingen "værker" om lørdagen (ifølge den jødiske kalender).

Selvfølgelig udtaler sabbatærer ofte, at sabbatten går forud for den mosaiske lov og blev indført på skabelsestidspunktet. Hvis dette er tilfældet, hvorfor forkyndes en lørdagssabbat i henhold til den jødiske kalender af sabbatarer? Sikkert på skabelsestidspunktet var der ingen kalender lavet af mennesker.

Hvis princippet om at være i Guds hvile er aktivt i sande kristnes hjerter og sind, så forstår sådanne kristne, at vi er gjort retfærdige ved vores tro, ved hjælp af den hellige ånd og ikke ved vores egne gentagne, forgæves anstrengelser ( Romerne 8:9,10). Og selvfølgelig skal vi huske, at Guds børn er åndelige mennesker, en ny skabning, (2 Kor 5:17), som har fundet deres frihed i Kristus; frihed fra ikke kun slaveriet under synden og døden, men også til alle de GÆRKER, som de udfører for at sone for disse synder. Apostelen Paulus understregede dette, da han sagde, at hvis vi stadig forsøger at opnå frelse og forsoning med Gud ved gentagne gerninger, som vi mener gør os værdige (som når kristne følger Moseloven eller tæller timer i felttjenesten), så har vi blevet skilt fra Kristus og er faldet fra nåden.

”Det er for friheden, at Kristus har sat os fri. Stå derfor fast og bliv ikke behæftet endnu en gang af et træls åg...I, som forsøger at blive retfærdige ved loven, er blevet adskilt fra Kristus; du er faldet fra nåden. Men ved tro venter vi ivrig gennem Ånden på håbet om retfærdighed." (Galaterne 5:1,4,5)

Det er stærke ord! Lad dig ikke forføre af sabbatarernes lære, ellers vil du blive adskilt fra Kristus. For de af jer, der måske er i færd med at blive ført på afveje af tanken om, at I skal "hvile", er nødt til at holde en tidsbegrænset fredag ​​til lørdag sabbat fra solnedgang til solnedgang eller vil stå over for konsekvensen af ​​at modtage mærket udyret (eller sådan noget andet sludder) og så vil blive ødelagt ved Harmagedon, tag en dyb indånding. Lad os ræsonnere eksegetisk ud fra skriften uden forudfattede skævheder og diskutere dette logisk.

For det første, hvis det at holde sabbatten er en betingelse for at blive inkluderet i de retfærdiges opstandelse sammen med Jesus Kristus, ville en stor del af den gode nyhed om Guds rige, som Jesus og hans apostle prædikede, så ikke nævne det? Ellers, hvordan kunne vi ikke-jøder vide det? Når alt kommer til alt, ville hedningerne kun have haft en lille forforståelse af eller optagethed af en sabbatsoverholdelse og hvad det indebærer i modsætning til jøderne, der praktiserede det som en integreret del af Moseloven i mere end 1,500 år. Uden Moseloven, der regulerer, hvad der må og ikke må gøres på sabbatten, må nutidens sabbatariere være nødt til at lave deres egne nye regler om, hvad der er "arbejde" og "hvile", fordi Bibelen ikke giver nogen regler på den måde. . Ved ikke at arbejde (vil de ikke bære deres måtte?) bevarer de ideen om at forblive i Guds hvile som en fysisk idé snarere end en åndelig. Lad os ikke falde i den fælde, men huske på og aldrig glemme, at vi er blevet retfærdige over for Gud ved hjælp af vores tro på Kristus, og ikke ved vores gerninger. "Men ved tro venter vi ivrig gennem Ånden på håbet om retfærdighed." (Galaterne 5:5).

Jeg ved, at det er meget svært for dem, der kommer ud af organiserede religioner, at se, at arbejde ikke er vejen til himlen, for at tjene sammen med Kristus i hans messianske rige. Skriften fortæller os, at frelse ikke er en belønning for de gode gerninger, vi har gjort, så ingen af ​​os kan prale (Ef 2:9). Selvfølgelig er modne kristne meget opmærksomme på, at vi stadig er fysiske væsener og handler derfor i overensstemmelse med vores tro, som Jakob skrev:

"O tåbelige mand, vil du have bevis for, at tro uden gerninger er værdiløs? Blev vor fader Abraham ikke retfærdiggjort af det, han gjorde, da han ofrede sin søn Isak på alteret? Du kan se, at hans tro arbejdede med hans handlinger, og hans tro blev fuldkommengjort af det, han gjorde." (Jakob 2:20-22)

Selvfølgelig kunne farisæerne, som chikanerede Jesus og hans disciple for at plukke hoveder af korn og spise dem på sabbatten, prale af deres gerninger, fordi de ikke havde tro. Med noget i retning af 39 kategorier af forbudte aktiviteter på sabbatten, herunder at plukke korn for at stille sult, var deres religion optaget af værker. Jesus reagerede på deres opfordring ved at forsøge at hjælpe dem med at forstå, at de havde indført et undertrykkende og legalistisk system af sabbatslove, der manglede barmhjertighed og retfærdighed. Han ræsonnerede med dem, som vi ser i Markus 2:27, at "sabbatten blev skabt for menneskets skyld, ikke mennesket for sabbaten." Som sabbattens Herre (Matt 12:8; Mark 2:28; Luk 6:5) var Jesus kommet for at lære, at vi kunne erkende, at vi ikke behøver arbejde for at opnå vores frelse ved gerninger, men ved tro.

"I er alle Guds børn ved troen på Kristus Jesus." (Galaterne 3:26)

Da Jesus senere fortalte farisæerne, at Guds rige ville blive taget fra israelitterne og givet til et folk, hedningerne, som ville frembringe dets frugt i Mattæus 21:43, sagde han, at det ville være hedningerne, der skulle vinde. Guds gunst. Og de var et meget mere folkerige folk end israelitterne, ikke sandt!? Så det følger, at hvis det faktisk var (og fortsat er) at holde sabbatten et væsentligt element i den gode nyhed om Guds rige, så ville vi forvente at se flere og hyppige skriftmæssige formaninger, der befalede de nyomvendte kristne hedninger at holde sabbatten, ville ikke vi?

Men hvis du søger i de kristne skrifter på udkig efter et tilfælde, hvor hedningerne bliver befalet at holde sabbatten, vil du ikke finde en eneste – ikke i Bjergprædikenen, ikke i Jesu lære nogen steder, og ikke i apostlenes Apostelgerninger. Det, vi ser i Apostelgerninger, er apostlene og disciplene, der prædiker for jøderne i synagogerne på sabbatten for at sætte tro på Jesus Kristus. Lad os læse om et par af disse lejligheder:

"Som det var hans skik gik Paulus ind i synagogen, og på tre sabbatter ræsonnerede han med dem ud fra skrifterne, forklare og bevise, at Kristus måtte lide og opstå fra de døde.” (ApG 17:2,3)

"Og fra Perga rejste de ind i landet til Pisidian Antiochia, hvor de gik ind i synagogen på sabbatten og satte sig. Efter oplæsningen fra loven og profeterne sendte synagogelederne besked til dem: "Brødre, hvis I har et opmuntrende ord til folket, så tal venligst." (Handlinger 13: 14,15)

"Hver sabbat ræsonnerede han i synagogen og forsøgte at overtale både jøder og grækere. Og da Silas og Timoteus kom ned fra Makedonien, Paulus viede sig fuldt ud til ordet og vidnede for jøderne om, at Jesus er Kristus.” (ApG 18:4,5)

Sabbatarer vil påpege, at disse skrifter siger, at de tilbad på sabbatten. Selvfølgelig tilbad de jødiske ikke-kristne på sabbatten. Paulus prædikede for de jøder, der stadig holdt sabbatten, fordi det var den dag, de forsamledes. Hver anden dag skulle de arbejde.

Noget andet at overveje er, at når vi ser på Paulus' skrifter, ser vi ham bruge betydelig tid og kræfter på at lære forskellen mellem kødelige mennesker og åndelige mennesker i sammenhæng med at forstå forskellen mellem Lovpagten og den Nye Pagt. Han formaner Guds børn til at forstå, at de, som adopterede børn, er åndsledede, undervist af den hellige ånd og ikke af en skriftlig kodeks med love og forskrifter, eller af mænd – såsom farisæere, skriftkloge, "overskuelige apostle" eller regerende Legemets lemmer (2 Korintherbrev 11:5, 1 Joh 2:26,27).

"Det, vi har modtaget, er ikke verdens ånd, men Ånden, som er fra Gud, så vi kan forstå, hvad Gud har givet os. Dette er, hvad vi taler, ikke med ord lært os af menneskelig visdom, men med ord lært af Ånden, forklarer åndelige realiteter med åndslærte ord." (1 Korintherbrev 2:12-13).

Forskellen mellem det åndelige og det kødelige er vigtigt, fordi Paulus påpeger over for korintherne (og os alle), at israelitterne under den mosaiske lovpagt ikke kunne blive undervist af Ånden, fordi deres samvittighed ikke kunne gøres ren. Under den mosaiske lovpagt havde de kun mulighed for at sone for deres synder gentagne gange ved at ofre dyreofre. Med andre ord, de arbejdede og arbejdede og arbejdede for at sone for synder ved at ofre dyrenes blod. Disse ofre var blot påmindelser om at have en syndig natur "fordi det er umuligt for tyre og geders blod at fjerne synder." (Hebræerne 10:5)

Med hensyn til Guds hellige ånds handling havde Hebræerbrevets forfatter dette at sige:

"Ved denne ordning [soning for synder ved hjælp af dyreofre] Helligånden viste, at vejen ind til det Allerhelligste endnu ikke var blevet afsløret, så længe det første tabernakel stadig stod. Det er en illustration for den nuværende tid, fordi de gaver og ofre, der blev ofret, var ude af stand til at rense den tilbedendes samvittighed. De består kun af mad og drikke og særlige vaskninger - eksterne regler pålagt indtil reformtidspunktet." (Hebræerne 9:8-10)

Men da Kristus kom, ændrede alt sig. Kristus er den nye pagts mægler. Mens den gamle pagt, den mosaiske lovpagt kun kunne sone for synder gennem dyrenes blod, renset Kristi blod én gang for alle samvittigheden af enhver, der tror på ham. Dette er vigtigt at forstå.

"For hvis blod fra geder og tyre og aske fra en kvie, der er stænket på dem, der er ceremonielle urene, helliger dem, så deres kroppe bliver rene, hvor meget mere vil ikke Kristi blod, som ved den evige Ånd ofrede sig selv ubesmittet til Gud, rense vor samvittighed fra dødens gerninger, så vi kan tjene den levende Gud!” (Hebræerne 9:13,14)

Naturligvis var ændringen fra den mosaiske lovpagt med dens over 600 specifikke regler og forskrifter til friheden i Kristus svær for mange at forstå eller acceptere. Skønt Gud gjorde en ende på Moseloven, appellerer den slags regler til det kødelige sind hos uåndelige mennesker i vore dage. Medlemmer af organiserede religioner er glade for at følge love og regler, som farisæerne skabte i deres tid, fordi disse mennesker ikke ønsker at finde frihed i Kristus. Da lederne af kirker i dag ikke har fundet deres frihed i Kristus, vil de heller ikke lade andre finde den. Dette er en kødelig måde at tænke på, og "sekter" og "opdelinger" (alle de tusindvis af registrerede religioner skabt og organiseret af mennesker) kaldes "kødets gerninger" af Paulus (Galaterne 5:19-21).

Når vi ser tilbage til det første århundrede, kunne de med "kødelige sind" stadig fast i Moseloven, da Kristus kom for at opfylde denne lov, ikke forstå, hvad det betød, at Kristus døde for at befri os fra slaveri under synd, fordi de manglede troen og lyst til at forstå. Som bevis på dette problem ser vi også, at Paulus skælder ud på de nye ikke-jødiske kristne for at blive påvirket af jødiske. Judaizere var de jødiske "kristne", som ikke blev ledet af Ånden, fordi de insisterede på at vende tilbage til den gamle lov om omskæring (åbne døren til at overholde Moseloven) som midlet til at blive frelst af Gud. De savnede båden. Paulus kaldte disse jødiske "spioner". Han sagde om disse spioner, der fremmede en kødelig måde at tænke på og ikke en åndelig eller trofast måde:

"Dette problem opstod, fordi nogle falske brødre var kommet ind under falske påskud at udspionere vores frihed i Kristus Jesus, for at gøre os til slaver. Vi gav ikke efter for dem et øjeblik, så evangeliets sandhed forbliver hos jer." (Galaterne 2:4,5).

Paulus gjorde det klart, at sande troende ville stole på deres tro på Jesus Kristus og blive ledt af Ånden og ikke af mænd, der forsøgte at vende dem tilbage til at praktisere lovens gerninger. I en anden skænderi til galaterne skrev Paulus:

”Jeg vil bare gerne lære én ting af dig: Modtog du Ånden ved lovgerninger eller ved at høre i tro? Er du så tåbelig? Efter at have startet i Ånden, afslutter du nu i kødet?  Har du lidt så meget for ingenting, hvis det virkelig var for ingenting? Giver Gud sin Ånd over jer og udfører mirakler iblandt jer, fordi I praktiserer loven, eller fordi I hører og tror?" (Galaterne 3:3-5)

Paulus viser os sagens kerne. Jesus Kristus naglede lovens bud på korset (Kolossenserne 2:14), og de døde sammen med ham. Kristus opfyldte loven, men han ophævede den ikke (Matt 5:17). Paulus forklarede dette, da han sagde om Jesus: „Sådan fordømte han synden i kødet, for at lovens retfærdige målestok kan blive opfyldt i os, som ikke vandrer efter kødet, men efter Ånden." (Romerne 8: 3,4)

Så der er det igen, Guds børn, de sande kristne vandrer efter Ånden og er ikke optaget af religiøse regler og gamle love, der ikke længere gælder. Derfor sagde Paulus til kolosserne:

"Lad derfor ingen dømme dig efter, hvad du spiser eller drikker, eller med hensyn til en fest, en nymåne eller en sabbat." Kolossenserne 2:13-16

De kristne, uanset om de var af jødisk eller ikke-jødisk baggrund, forstod, at Kristus for frihed frigjorde os fra trældom under synd og død og derfor også de ritualer, der sonede for at have en evigt syndig natur. Sikke en lettelse! Som et resultat heraf kunne Paulus sige til menighederne, at det at være en del af Guds rige ikke afhang af at gennemføre ydre ritualer og ritualer, men af ​​den hellige ånds handling, der bragte en til retfærdighed. Paulus kaldte den nye tjeneste, Åndens tjeneste.

"Nu hvis dødstjenesten, som var indgraveret med bogstaver på sten, kom med en sådan herlighed, at israelitterne ikke kunne se på Moses' ansigt på grund af dens flygtige herlighed, vil Åndens tjeneste ikke blive endnu mere herlig? For hvis fordømmelsens tjeneste var herlig, hvor meget mere herlig er retfærdighedens tjeneste!" (2 Kor 3: 7-9)

Paulus påpegede også, at det at komme ind i Guds rige ikke afhang af den slags mad, de kristne spiste eller drak:

"Thi Guds rige er ikke et spørgsmål om at spise og drikke, men om retfærdighed, fred og glæde i Helligånden." (Romerne 14:17).

Paulus understreger igen og igen, at Guds rige ikke handler om ydre observationer, men at søge at bede om, at helligånden skal bevæge os til retfærdighed ved hjælp af vores tro på Jesus Kristus. Vi ser dette tema gentaget igen og igen i de kristne skrifter, gør vi ikke!

Desværre kan sabbatarerne ikke se sandheden i disse skriftsteder. Mark Martin siger faktisk i en af ​​sine prædikener kaldet "Intending to Change Times and Law" (en af ​​hans 6-delte Hope Prophecy Series), at at holde sabbatsdagen adskiller sande kristne fra resten af ​​verden, hvilket ville omfatte alle kristne, der ikke holder sabbatten. Det er en fræk bemærkning. Her er kernen i det.

Ligesom trinitarister har sabbatærer deres egne uigennemtænkte skævheder, dristige og falske påstande, som skal afsløres på samme måde, som Jesus afslørede "farisæernes surdej". (Mattæus 16:6) De er en fare for Guds børn, som kun lige er begyndt at forstå deres adoption af Gud. Til dette formål, lad os se, hvad andre syvendedags adventister har at sige om sabbatten. Fra en af ​​deres hjemmesider læser vi:

Sabbatten er "et symbol om vor forløsning i Kristus, et tegn af vores helliggørelse, et token af vores troskab, og en forsmag af vores evige fremtid i Guds rige, og et evigt tegn på Guds evige pagt mellem ham og hans folk." (Fra Adventist.org/the-sabbath/).

Hvilken ophøjet samling af ophøjede ord, og alle uden en eneste skrifthenvisning! De hævder, at sabbatten er et evigt tegn og segl på Guds evige pagt mellem ham selv og sit folk. Vi må undre os over, hvilke mennesker de henviser til. De etablerer i virkeligheden en falsk doktrin om, at sabbatten, som en del af den mosaiske lovpagt, bliver en evig pagt forud for eller vigtigere end den nye pagt, som vor himmelske Fader indgik med Guds børn som formidlet af Jesus Kristus. (Hebræerne 12:24) baseret på tro.

Den forvirrede skribent af denne sabbatariske hjemmeside tager de bibelske græske udtryk, der bruges til at identificere den hellige ånd som tegn, segl, token og garanti for godkendelse af vor himmelske Fader for hans udvalgte Guds børn og bruger disse ord til at beskrive et sabbatsritual. Dette er en blasfemihandling, da der ikke er nogen omtale af et segl, tegn, tegn eller symbol, der vedrører sabbatten, noget sted i de kristne skrifter. Selvfølgelig ser vi, at udtrykkene "tegn" og "segl" ofte blev brugt i de hebraiske skrifter, der henviser til ting som omskærelsespagten og sabbattens pagt, men disse brugsmåder var begrænset til de gamle hebraiske tekster med henvisning til israelitterne under den mosaiske lovpagts åg.

Lad os se på Paulus' skrifter om seglet, tegnet og garantien for den hellige ånd i mange passager, der viser Guds godkendelse over for hans udvalgte adoptivbørn baseret på deres tro på Jesus.

"Og du var også inkluderet i Kristus, da du hørte sandhedens budskab, evangeliet om din frelse. Når du troede, blev du mærket i ham med en forsegle, det lovede Helligånden, som er et depositum, der garanterer vores arv indtil forløsningen af ​​dem, der er Guds eje – til pris for hans herlighed.” (Ef 1:13,14)

”Nu er det Gud, der etablerer både os og dig i Kristus. Han salvede os, lagde sit segl på os og lagde hans Ånd i vores hjerter som et løfte om det, der skal komme." (2 Korintherbrev 1:21,22)

"Og Gud har forberedt os til netop dette formål og har givet os Ånden som et løfte af, hvad der kommer." (2 Korintherbrev 5:5)

Okay, så lad os opsummere, hvad vi har opdaget indtil videre. Der er ingen omtale af ophøjelsen af ​​sabbatten som seglet på Guds godkendelse i de kristne skrifter. Det er den hellige ånd, der identificeres som godkendelsesseglet på Guds børn. Det er, som om sabbatarerne ikke udøver tro på Kristus Jesus og den gode nyhed, som han underviste, fordi de ikke forstår, at vi bliver retfærdige af ånden og ikke ved et gammelt, ritualiseret arbejde.

Lad os stadig, på korrekt eksegetisk måde, se nærmere på, hvilke elementer der udgør den gode nyhed for at se, om der er nogen anelse om nogen form for omtale af sabbatshold som en integreret del af at blive accepteret i Guds rige.

Til at begynde med falder det mig ind at nævne, at rækken af ​​synder, der holder folk ude af Guds rige, som er opregnet i 1 Kor 6:9-11, ikke inkluderer ikke at holde sabbatten. Ville det ikke være på listen, hvis det i virkeligheden var hævet som "et evigt tegn på Guds evige pagt mellem ham og hans folk" (ifølge Syvende Dags Adventists hjemmeside, vi citerede ovenfor)?

Lad os starte med at læse, hvad Paulus skrev til kolossenserne om den gode nyhed. Han skrev:

 "For vi har hørt om din tro på Kristus Jesus og din kærlighed til alle Guds folk, som kommer fra din tillidsfuldt håb om, hvad Gud har reserveret til dig i himlen. Du har haft denne forventning lige siden du første gang hørte sandheden om den gode nyhed. Den samme gode nyhed, som kom til jer, går ud over hele verden. Det bærer frugt overalt ved at ændre liv, ligesom det ændrede dit liv fra den dag, du først hørte og forstod sandheden om Guds vidunderlige nåde.” (Kolossenserne 1:4-6)

Det, vi ser i dette skriftsted, er, at den gode nyhed involverer tro på Kristus Jesus, kærlighed til alle Guds folk (ikke længere kun betragtet som israelitterne, men mere væsentligt hedningerne), og forståelse af sandheden om Guds vidunderlige nåde! Paulus siger, at den gode nyhed ændrer liv, hvilket indebærer, at den hellige ånd virker på dem, der hører og forstår. Det er ved den hellige ånds handling på os, at vi bliver retfærdige i Guds øjne og ikke ved lovgerninger. Paulus gjorde det meget klart, da han sagde:

"For ingen kan nogensinde få ret til Gud ved at gøre, hvad loven befaler. Loven viser os simpelthen, hvor syndige vi er.” (Romerne 3:20)

Med "lov" henviser Paulus her til den mosaiske lovpagt, der består af over 600 specifikke regler og forskrifter, som hvert medlem af Israels nation blev befalet at udføre. Denne adfærdskodeks var på plads i omkring 1,600 år som en bestemmelse, som Yahweh gav til israelitterne for at dække over deres synder - derfor blev loven kaldt "svag gennem kødet." Som nævnt ovenfor i denne artikel, men det tåler at blive gentaget - lovkodeksen kunne aldrig give israelitterne en ren samvittighed over for Gud. Kun Kristi blod kunne gøre det. Kan du huske, hvad Paulus advarede galaterne om nogen, der forkyndte falske gode nyheder? Han sagde:

"Som vi har sagt før, så siger jeg nu igen: Hvis nogen forkynder jer et evangelium i modstrid med det, I har modtaget, så lad ham være under en forbandelse!" (Galaterne 1:9)

Prædiker sabbatarerne en falsk god nyhed? Ja, fordi de gør overholdelse af sabbatten til mærket af at være en kristen, og det er ikke bibelsk, men vi ønsker ikke, at de skal blive forbandet, så lad os hjælpe dem. Måske ville det være nyttigt for dem, hvis vi talte om Pagten om Omskæring, som Yahweh (Jehova) indgik med Abraham omkring 406 år før Lovpagten blev oprettet omkring 1513 fvt.

Gud sagde også til Abraham:

"Du skal holde min pagt - du og dine efterkommere i slægtled efter dig...Hver mandlig blandt jer skal omskæres. Du skal omskære din forhuds kød, og dette vil være et tegn på pagten mellem mig og dig...Min pagt i dit kød vil være en evig pagt. (Genesis 17: 9-13)

Selvom vi læser det i vers 13 dette skulle være en evig pagt, det lykkedes ikke. Efter at lovpagten sluttede i 33 e.Kr., var denne praksis ikke længere påkrævet. Jødiske kristne skulle tænke på omskæring på en symbolsk måde i form af, at Jesus tog deres syndige natur væk. Paulus skrev til kolosserne:

"I ham [Kristus Jesus] blev du også omskåret, ved at aflægge din syndige natur, med omskærelsen udført af Kristus og ikke af menneskehænder. og efter at være blevet begravet med ham i dåben, du blev opvokset med ham gennem din tro på Guds kraft, som oprejste ham fra de døde." (Kolossenserne 2:11,12)

På lignende måde skulle israelitterne holde sabbatten. Ligesom Pagten om Omskæring, som blev kaldt en evig pagt, skulle sabbatten holdes som et tegn mellem Gud og israelitterne til ubestemt tid.

"...I skal visselig holde mine sabbater, for dette skal være et tegn mellem mig og jer i de kommende slægter, så I kan vide, at jeg er Herren, som helliger jer...Israelitterne skal holde sabbatten og fejre den som en permanent pagt for de kommende generationer. (13. Mosebog 17-XNUMX)

Ligesom den evige pagt om omskæring, sluttede den evige pagt om sabbatten, da Gud gav hedningerne løftet gennem Abraham. "Og hvis I tilhører Kristus, så er I Abrahams efterkommere, arvinger efter løftet." (Galaterne 4:29)

Moseloven blev afsluttet, og en ny pagt blev gennemført ved Jesu udgydte blod. Som skrifterne siger:

"Nu har Jesus imidlertid modtaget en meget mere fremragende tjeneste, ligesom pagten Han mægler er bedre og er baseret på bedre løfter. For hvis den første pagt havde været fejlfri, ville der ikke have været søgt et andet sted. Men Gud fandt fejl hos folket...” (Hebræerne 8:6-8)

 »Ved at tale om en ny pagt har han gjort den første forældet; og hvad der er forældet og aldring vil snart forsvinde.” (Hebræerne 8:13)

Når vi kommer til at konkludere, må vi huske på, at da Moseloven sluttede, så gjorde påbuddene om at holde sabbatten. Sabbaten fra solnedgang til solnedgang blev forladt af sande kristne og ikke praktiseret af dem! Og da rådet af apostle og disciple mødtes i Jerusalem for at tale om, hvad hedningerne ville forventes at opretholde som kristne principper, i forbindelse med det genopståede spørgsmål om dem, der falder tilbage til omskæring som et middel til frelse, vi ser ingen omtale af at holde en sabbat. Fraværet af et sådant åndsstyret mandat er mest betydningsfuldt, er det ikke?

"For den hellige ånd og vi selv har valgt ikke at lægge yderligere byrder på jer end disse nødvendige ting: at holde sig fra afgudsoffer, fra blod, fra det kvalt og fra seksuel umoral." (Apostelgerninger 15:28, 29)

Han sagde også,

"Brødre, I ved, at Gud i de tidlige dage traf et valg blandt jer, at hedningerne ville høre evangeliets budskab fra mine læber og tro.  Og Gud, som kender hjertet, viste sin godkendelse ved at give dem Helligånden, ligesom han gjorde mod os. Han gjorde ingen forskel mellem os og dem, for han rensede deres hjerter ved tro. (Apostelgerninger 15:7-9)

Det, vi skal erkende og meditere over, er, at ifølge Skriften er vores indre tilstand af at være i Kristus Jesus det, der virkelig betyder noget. Vi skal ledes af Ånden. Og som Peter nævnte ovenfor og Paulus nævnte mange gange, er der ingen ydre skelnen mellem nationalitet eller køn eller rigdomsniveau, der identificerer et Guds barn (Kolossenserne 3:11; Galaterbrevet 3:28,29). De er alle åndelige mennesker, mænd og kvinder, der forstår, at kun den hellige ånd kan få dem til at være retfærdige, og det er ikke ved at følge ritualer, regler og forskrifter fastsat af mænd, at vi får liv med Kristus. Den er baseret på vores tro, ikke på sabbatten. Paulus sagde, at "de, der ledes af Guds Ånd, er Guds børn." Der er ingen skriftmæssig støtte til at sige, at det at holde sabbatten er et kendetegn for Guds børn. I stedet er det en indre tro på Kristus Jesus, der kvalificerer os til evigt liv! "Da hedningerne hørte dette, glædede de sig og prisede Herrens ord, og alle, som var udpeget til evigt liv, kom til tro." (Apostelgerninger 13:48)

 

 

 

34
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x