- kommentti jonka Apollos teki viestiimme, 1914 - oletusten litania, järkytti minua. (Jos et ole vielä lukenut sitä, sinun tulee tehdä se ennen kuin jatkat.) Katsokaa, että olen syntynyt 1940-luvulla, ja olen ollut totuudessa koko elämäni, ja olen aina uskonut, että otsikko Vartiotorni oli alusta alkaen 1879 -Siionin kellotorni ja Kristuksen läsnäolon herald- julisti Kristuksen läsnäolon alkavan vuodesta 1914. Tässä on kolme edustavaa otetta Vartiotorni artikkeleita, jotka antoivat minulle ymmärrystä. Lue ne ja kerro minulle, ettet ole itse tullut samaan johtopäätökseen, kun luet tällaisia ​​asioita.

(w99 8 / 15 s. 21 par. 10 Jehova valmistelee tietä)
No, monumentaalinen kehitys oli Jeesuksen vangitseminen taivaassa, mikä merkitsi hänen läsnäolonsa alkua valtakunnan vallassa. Raamatun profetia osoittaa sen tämä tapahtui 1914: ssä. (Daniel 4: 13-17) Tämän tapahtuman ennakointi sai myös jotkut nykyajan uskonnolliset ihmiset täyttämään odotukset. Odotukset olivat ilmeisiä myös niiden vilpittömien Raamatun opiskelijoiden keskuudessa, jotka alkoivat julkaista tätä lehteä 1879 as Siionin Katso Tower ja Airut of Kristuksen Läsnäoloa.  [Lihavoitu kaivos]

(w92 5 / 1 s. 6 1914-sukupolvi - miksi merkittävä?)
SINCE 1879 -lehti tunnetaan silloin nimellä - Katso Tower ja Airut of Kristuksen Läsnäolo (tunnetaan nyt nimellä - Vartiotorni Ilmoittaa Jehovan Valtakunta) usein osoittanut 1914 merkittynä vuonna Raamatun ennusteissa. Vuoden lähestyessä lukijoita muistutettiin, että ”kauheaa ongelmien aikaa” voidaan odottaa.

Kristityt julkaisivat tämän tiedon laajasti ja perustivat sen ymmärrykseen Raamatussa mainituista ”seitsemästä ajasta” ja ”pakanain ajasta”. He ymmärsivät tämän ajanjakson olevan 2,520 1914 vuotta - alkaen antiikin Davidin valtakunnan kukistamisesta Jerusalemissa ja päättyen lokakuussa 4. - Daniel 16:17, 21; Luukas 24:XNUMX, kuningas Jaakob Versio.

2. lokakuuta 1914 Charles Taze Russell, Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseuran silloinen presidentti, ilmoitti rohkeasti: ”Pakanat ovat päättyneet; heidän kuninkaillaan on ollut päivä. " Kuinka totta hänen sanansa osoittautuivatkin! Ihmisille näkymättömät, lokakuussa 1914 taivaassa tapahtui maailman järkyttävää tapahtumaa. Jeesus Kristus, "Davidin valtaistuimen" pysyvä perillinen aloitti hallintonsa kuninkaana koko ihmiskunnan yli. - Luke 1: 32, 33; Ilmestyskirja 11: 15. [Lihavoitu kaivos]

(w84 12 / 1 s. 14 par. 20 onnellinen ovatko ne, joita löytyy katsomassa!)
Russell ja hänen kumppaninsa ymmärsivät nopeasti, että Kristuksen läsnäolo olisi näkymätön. He irtoavat itsensä muista ryhmistä ja alkoi julkaista hengellistä ruokaa vuonna 1879 Siionin Katso Tower ja Airut of Kristuksen Läsnäolo. Ensimmäisestä julkaisuvuodesta alkaen tämä aikakauslehti osoitti eteenpäin, vakaalla pyhien kirjoitusten arvioinnilla, päivämäärään 1914 ajankohtana Raamatun kronologiassa. Joten kun Kristuksen näkymätön läsnäolo alkoi 1914: ssä, onnellinen oli, että nämä kristityt löydettiin katselemasta! [Lihavoitu kaivos]

Joten uskoin, että vuosikymmenien ajan, Siionin kellotorni ja Kristuksen läsnäolon herald oli viitannut vuoteen 1914 alkamaan Kristuksen näkymätöntä kuninkaallista läsnäoloa taivaassa. Mikä järkytys sitten oli, kun opit lainauksesta, jonka Apollos antoi meille Luominen kirja, julkaistu 1927, 20: n ensimmäisen vuosineljänneksen lehdenth Ainakin 1874-luvulla uskoimme edelleen Kristuksen läsnäolon alkaneen vuonna XNUMX. Läsnäolo, joka Siionin vartiotorni ei ollut mitään tekemistä vuoden 1914 kanssa! Lehden ilmoittamaa läsnäoloa ei koskaan tapahtunut! Me mainitsemme edelleen tätä historiallisen lehden otsikkoa niin profeetallisesti ennaltaehkäisevästi kuin sanoisimme: "Emmekö olleet koskaan niin älykkäitä, että olisimme paljastaneet tämän Raamatun totuuden, kun kaikilla muilla oli väärin". Tosiasia on, että meillä oli myös väärin! Ja sen sijaan, että myönnämme sen, jatkamme hienoa palaa revisionistista historiaa väittäen, että olimme oikeassa koko ajan ja että osoitimme alusta lähtien vuoteen 1914. Toki uskoimme, että vuosi 1914 oli tuolloin merkittävä. Luulimme, että se oli suuren ahdistuksen alku ja että se päättyy Harmagedoniin. Emme uskoneet, että se merkitsi Kristuksen läsnäoloa; silti se on mitä me olemme nyt ja vuosikymmenien ajan olleet. Kuinka voimme sanoa jotain niin ilmeisen epätosi?
Eivätkö edellä mainittujen otteiden kustantajat ole tietoisia siitä Siionin vartiotorni julistivatko vuodesta 1879 vuoteen 1927 ainakin Kristuksen läsnäolon alku vuonna 1914 vaan vuoteen 1874? Minun on vaikea uskoa, että he tekisivät tahallaan petoksen. Ehkä olen vain naiivi, mutta haluaisin ajatella, että he eivät vain tehneet tutkimusta kovin hyvin. Olipa asia sitten mikä tahansa, on järkevä ajatus nähdä, kuinka helposti epätotuus voi hiipiä rakkaimpiin raamatullisen ymmärryksemme puitteisiin.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    8
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x