(2 Peter 1: 16-18). . .Ei, seuraamalla TAI taiteellisesti vääriä tarinoita, me tutustimme sinut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaan ja läsnäoloon, vaan se, että meistä tuli todistajia hänen loistavuudestaan. 17 Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kunnian, kun tällaiset sanat kantoivat hänelle loistavalla kunnialla: “Tämä on poikani, rakkaani, jonka olen itse hyväksynyt.” 18 Kyllä, nämä sanat, jotka kuulimme, kantoivat. taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella.

En ollut huomannut vasta tänään, että tämä kohta, jonka Apollos ja muut ovat maininneet viesteissä ja kommenteissa, viittaa itse asiassa Kristuksen läsnäoloon. Vaikka kaikessa uskonnossa olevista ihmisistä ei ole pulaa "taidokkaasti keksityistä tarinoista", Pietari viittaa nimenomaisesti siihen, että tällaisista "korkeista tarinoista" puuttuu hänen opetuksessaan Kristuksen läsnäolosta ja siitä, mitä hän todisti pyhällä vuorella.
Opetuksemme, joka koskee Kristuksen läsnäoloa 1914: n alussa, on niin vakiintunut, että se vaatii yli tusinan toisistaan ​​riippuvien oletusketjujen, jotka opiskelijan on hyväksyttävä, ennen kuin se voi näyttää järkeväksi. Tämä keksintö tehdään taidokkaimmin ja johtaa edelleen miljoonia. Peter varoitti meitä tahattomasti (tai inspiroivasti) siitä melkein 2,000 vuotta sitten.
Kysymys on: Aiommeko kiinnittää huomiota vai suositaanko tarinaa totuuden sijasta?

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    11
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x