[Tämän artikkelin on kirjoittanut Alex Rover]

Rakkaat veljet ja sisaret, olen harvoin tutkinut niin intiimiä ja kaunista aihetta. Kun työskentelin tämän artikkelin parissa, olin ilon tilassa valmis laulamaan kiitosta aina.

Niin suloinen ja arvokas psalmista ajatteli pyhää henkeä, jonka hän rukoili:

Luo minulle puhdas sydän, Jumala! Uudista päättäväinen henki sisälläni! Älä hylkää minua! Älä ota Pyhää Henkeäsi minulta! - Ps 51: 10-11

Pyhät kirjoitukset vetoavat meidät saveen Isämme, keramiikkamme käsissä. (Isa 64: 8, Rom 9: 21) Kehomme, kuten saviastiat, kaipaavat olevansa täydellisiä ja täynnä. Sisään Ef 5: 18 Paavali käski meidän olla ”täynnä henkeä” ja sisään 1 Corinthians 3: 16 Me luemme, että Jumalan henki "voi asua meissä". (Vertailla 2 Tim 1: 14; Toimii 6: 5; Eph 5: 18; Rom 8: 11)

Pyhä Henki on lahja.

Pahoittele, ja jokainen teistä kastetaan Jeesuksen Kristuksen nimessä syntienne anteeksi, ja saat Pyhän Hengen lahja (Toimii 2: 38) [1]

Vaikka henki on meille vapaasti annettu lahja (1 Cor 2: 12), epäpuhdas astia ei voi vastaanottaa pyhyyden henkeä. ”Mitä vanhurskaudella ja jumalattomuudella on yhteistä? Tai mitä yhteisöllä voi valolla olla pimeyden kanssa? ”(2 Cor 6: 14) Siksi kaste Jeesuksen Kristuksen nimessä syntiemme anteeksiantamiseksi on ennakkoedellytys, koska hänen puhdistava veri pyyhkii kaikki jumalattomuuden jäljet.

Sikäli kuin itä on lännestä, niin kauan hän on poistanut rikkomuksemme meiltä. Aivan kuten isä on myötätuntoinen lapsiaan kohtaan, niin myös Herra on myötätunto niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät. - Psalmi 103: 12-13

Siksi, jos henki todistaa kanssasi, että olet Isän lapsi, varmista, että syntisi annetaan anteeksi, sillä Isä antoi sinulle vapaasti sinussa asuvan pyhyyden hengen vastauksena Vapahtajamme vetoomukseen.

Sitten pyydän Isää, ja hän antaa sinulle toisen puolustajan olla kanssasi ikuisesti - John 14: 16

Siksi, jos haluamme vastaanottaa Pyhän Hengen, meidän on ensin tehtävä parannus syntistämme, saava anteeksianto Kristuksen veren kautta ja kastettava hänen nimessään. Seuraavaksi meidän on ilmoitettava Isälle, että haluamme vastaanottaa hänen pyhyyden henkensä:

Jos sitten, vaikka olet paha, tiedät kuinka antaa hyviä lahjoja lapsillesi, kuinka paljon enemmän taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka häntä pyytävät! - Luke 11: 13

Tätä Isän haluamista ja vetoamista hänen henkensä kohtaan psalmisti kuvaa niin kauniisti avausjakeessamme, ja omat toiveemme vastaavat 1: n tessalonikalaisten sanoja 5: 23:

Nyt rauhan Jumala voi tehdä sinusta täysin pyhän ja pitää henkesi, sielusi ja ruumiisi täysin syyttömänä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulossa.

Kävele hengen kautta

Hengen käveleminen välittää ajatuksia seuraamisesta, pitämisestä kiinni, pysymisessä ja menossa mukana. Kun olemme täynnä henkeä, henki tunkeutuu jokaiseen ajattelumme. Se estää syntisen luonteen halun toteutumisen. (Gal 5: 16 NLT)
Kun syksyinen tuuli kantaa ruskean lehden pois puusta ja valmistaa sitä luvattuihin hedelmiin kevään aikana, niin pyhyyden henki ilmenee niissä, jotka muuttuvat hengessä, karsimalla vanhat teokset ja uudistamalla meitä tuottamaan hedelmiä henki.

Mutta kun "Vapahtajamme Jumalan ystävällisyys ja hänen rakkautensa ihmisyyteen ilmestyivät, hän ei pelastanut meitä tekemällämme vanhurskauden teoilla, vaan hänen armonsa perusteella, uuden syntymän pesun ja Pyhän Hengen uudistamisen kautta, jonka hän vuodatti meille täydessä mitassa Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta. Ja niin, koska olemme perusteltuja hänen armostaan, meistä tulee perillisiä luottamalla iankaikkiseen elämään" - Tiitus 3: 4-7

Tunnustamme itsessämme olevan täynnä henkeä, kun tämä henki on kanssamme koko päivän jokaisena hetkenä. Omatuntoni uusitaan ja viritetään pyhyyden hengen mukaisesti. Se saa meidät riemuitsemaan hyvyydestä ja tulemaan vihaamaan sitä, mikä on pahaa, jotta voisimme kävellä hengen kautta.
Siksi henki on vartijamme, istuttaen pyhän pelon sydämeemme. Tämän Isän miellyttävän hengen noudattaminen myötävaikuttaa ”varma odotus iankaikkisesta elämästäJa antaa siten meille rauhan, joka ylittää kaiken, kun pääsemme Jumalan lepoon. (Heprealaiset 4)
Itse asiassa pyhän hengen toiminta inspiroi ja vakuuttaa henkilökohtaisen toivomme. Se, joka täyttää hengen ja pysyy siinä, rakennetaan siten uskossa:

Nyt usko on toivottujen asioiden vakuuttaminen, sellaisten asioiden vakuuttaminen, joita ei ole nähty. - Heb 11: 1

Tämä jae ymmärretään usein väärin. Usko ei tule tiedon kautta. Se tulee varmuuden ja vakaumuksen kautta, jonka vain pyhä henki voi antaa meille. Siksi, vaikka Jehovan todistajat ovat tutkineet pyhiä kirjoituksia vuosia, kamppailevat joskus toiveettomuuden tunneistaan. (Tämän olen havainnut ensinnäkin.) Raamatun, profetian, arkeologisten todisteiden tai teosten tietämys ei voi antaa meille varmaa odotusta iankaikkisesta elämästä.

Epämiellyttävä totuus

Näkemys pyhistä kirjoituksista, julkaissut Jehovan todistajat, julistaa rohkeasti, että Jumalan kristittyjä poikia johtaa henki. [2] Aivan oikein, kuten Raamattu julistaa:

varten kaikki, joita johtaa Jumalan Henki ovat Jumalan poikia. - Roomalaiset 8: 14

Vartiotorni / 12 / 15 2011, s. 21-26 toteaa kappaleessa 12, että ”Sekä” pieni parvi ”että” muut lampaat ”ovat pyhän hengen ohjaamia”. Mutta kuten tiedämme, JW hyväksyy vain sen, että Jumalan kristittyjen "voideltu", "pieni parvi" johtaa Jumalan Hengen kautta.
Tämä Vartiotorni yrittää perustella tämän sanomalla: "Paavali sanoi, että pyhä henki voi toimia tai työskennellä Jumalan eri palvelijoiden kanssa tiettyyn tarkoitukseen". Toisin sanoen he sanovat, että henki voi käyttää jotakin kutsumaan heitä poikiksi tai tytäriksi ja toiset olemaan vanhimpia tai edelläkävijöitä, mutta eivät Jumalan poikia ja tyttäriä. Toistetaan, mitä Raamattu sanoo vielä kerran: “kaikki joita johtaa Jumalan Henki ovat Jumalan poikia".
Opetus, jonka mukaan jotkut eivät saa Pyhää Henkeä hengen omaksumista varten, on salakavala väärä uskonnollinen opetus, koska se estää todellisen palvonnan.

Jumala on henki, ja ihmiset, jotka palvovat häntä täytyy palvoa häntä hengessä ja totuus. - John 4: 24

Masentava henkinen tila tuli ilmeiseksi, kun veli oli ministeriössä arvostetun vanhimman kanssa, ja vanhin kommentoi: ”Toivon, että Jehova pitää näitä vanhoja ajastinautoja ja kauniita koteja ainakin sadan vuoden ajan uudessa järjestelmässä me nautimme. Myöhemmin hän voi tuhota kaiken. Jos en olisi nyt todistaja, nautin siitä, että työskentelin noilla autoilla ja asun noissa kauniissa kodeissa. ”
Ne hengen tyhjät lukevat Jeesuksen sanat Matthew 6: 19-24 ja uskovat, että yksinkertaisesti välttämällä materiaalista harjoittamista ja tekemällä uhrauksia ja voimakkaita tekoja Kristuksen nimessä, he tottelevat mestaria. Mutta mikä petos! Kristus ei tunne sellaisia! Mikä oli sydämessä? Jos sydämesi on maan aarteiden kanssa, Kristus sanoo, että silmäsi on sairas. Et voi palvella kahta päällikköä. Valitettavasti monet todistajat ovat tässä pimeässä henkisessä tilassa.

Älä kerää itsellesi aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste tuhoavat ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Mutta kerätä itsellesi aarteita taivaassa, missä koi ja ruoste eivät tuhoudu ja varkaat eivät murtaudu sisään ja varasta.

varten missä aarresi on, siellä on myös sydämesi.

Silmä on kehon lamppu. Jos silmäsi on terve, koko kehosi on täynnä valoa. Mutta jos silmäsi on sairas, koko vartalo on täynnä pimeyttä. Jos silloin valo sinussa on pimeyttä, kuinka suuri on pimeys!

Kukaan ei voi palvella kahta mestaria, sillä joko hän vihaa yhtä ja rakasta toisia, tai hän omistautuu yhdelle ja halveksii toista. Et voi palvella Jumalaa ja rahaa. - Matto 6: 19-24

Samoin JW-veljet ymmärtävät täysin tällaiset kirjoitukset:

Voit avata kätensä ja täyttää jokaisen elävän olennon ruualla, jota he haluavat. [..] Hän tyydyttää uskollisten seuraajiensa toivon ... - Ps 145: 16-19

Jehova ei täytä halua materiaalisista aarteista paratiisissa. Tällainen lihallinen ajattelu osoittaa puutteen Isän ja Kristuksen tuntemisesta. (John 17: 3) Se, mikä hänellä on varansa hengelle adoptoiduille pojille ja tyttäreille, tulee olemaan sen ulkopuolella, mitä me tänään tiedämme ja voimme kuvitella. Armo ja rauha ja rajaton ilo ovat mitä hän antaa meille. Asuminen itse Isän kunniassa, täynnä ja täydellisenä hänen rakkaudessaan ja Pyhän Poikansa säteilevässä kauneudessa. Toiveemme on oltava yhtä suuri kuin Jumalan tahto meitä kohtaan, jotta hän voi tehdä meidät täydellisiksi tavoilla, joita emme vielä ymmärrä! Isämme tietää, mitä tarvitsemme. On epätodennäköistä teeskennellä, että voimme ohjata omaa polkuamme.

Vielä ei minun tahtooni, mutta sinun täytyy tehdä. - Luke 22: 42

Surullinen henkinen tila ennustettiin:

Sillä on aika, jolloin ihmiset eivät siedä järkevää opetusta. Sen sijaan, seuraten heidän omia toiveitaan, he keräävät opettajia itselleen, koska heillä on kyltymätön uteliaisuus kuulla uusia asioita. - 2 Tim 4: 3

Lihaisten asioiden halukkuus on tästä maasta, ja se on vastoin sitä halua, että henki viljelee. On hankalaa totuutta, että ne, jotka haluavat maan asioita, seuraavat omia toiveitaan, ei Isän halua.
Heidän teoksensa ovat niin, että muut voivat nähdä ne. Äskettäin tästä on tullut esimerkki siitä, että JW.ORG -kortteja pidetään seurakunnan kokouksissa. Kenelle he saarnaavat, elleivät omia? Tämä uusi ilmiö ei ole ollenkaan uusi, ja se on lihallinen halu näkyvyyttä! (Matto 6: 1-16; 2 Kings 10: 16; Luke 16: 15; Luke 20: 47; Luke 21: 1; John 5: 44; John 7: 18 John 12: 43; Phi 1: 15; Phi 2: 3)

He tekevät kaikki tekonsa ihmisten näkemäksi, koska he tekevät fylareistiaansa leveiksi ja tupsut pitkiksi. - Matthew 23: 5

Ja kun rukoilet, älä ole kuin tekopyhiä, sillä he rakastavat rukoilla seisoen synagogeissa ja kadun nurkissa, jotta muut voivat nähdä. Totta sanon, he ovat saaneet palkkionsa kokonaan. - Matthew 6: 5

Äskettäisten presidentinvaalien aikana ehdokkaat kiinnittivät nopeasti takkinsa Yhdysvaltain lipun merkinnät tappiin osoittaakseen isänmaallisuuttaan. Mutta presidentti Obama teki jotain radikaalia, ja päätti menettää etiketin. Kysyttäessä, miksi hän lopetti sen käytön, hän vastasi:

"Suhtaudun siihen, että olen vähemmän huolissani siitä, mitä sinulla on syöttölaitteellasi kuin mitä sydämessäsi", hän kertoi kampanjajoukon torstaina. ”Näytät isänmaallisuutesi sillä, kuinka kohtelit muita amerikkalaisia, erityisesti niitä, jotka palvelevat. Voit osoittaa isänmaallisuutesi olemalla uskollinen arvoillemme ja ihanteillemme. Sillä meidän on johdettava arvoihimme ja ihanteemme. " [3]

RAKKAUS, tärkein hedelmä, jota henki viljelee meissä, on aivan korkealaatuisempi ja puuttuu sellaisella tekopyhyyden ilmapiirissä. Rakkauden esiintyminen seurakunnissa ei ole pyhän hengen tuotetta.

Sillä jos rakastat niitä, jotka rakastavat sinua, mikä palkkio sinulla on? Jopa veronkeruijat tekevät saman, eikö niin? - Matthew 5: 46

Jos Jehovan todistajien seurakunnat täyttyisivät todelliselta rakkaudelta, jota henki viljelee, emme seisoisi rakkautta ja epäkirjallista kiusallista järjestelyä. Meillä ei olisi juorilla täytettyjä seurakuntia. Emme suvaitse hallitsevan elimen vääriä opetuksia häpeämättömästä itsensä edistämisestä. Veljeni, pyhän hengen kasvattama tosi rakkaus on erilaista ja korkealaatuista:

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä, se ei ole kateellinen. Rakkaus ei kerskaudu, sitä ei ole paisutettu. Se ei ole töykeä, se ei ole itsepalveleva, se ei ole helposti vihainen tai katkeri. Se ei ole iloinen epäoikeudenmukaisuudesta, mutta iloitsee totuudesta. Se kantaa kaikkia asioita, uskoo kaikkeen, toivoo kaikkea, kestää kaiken. Rakkaus ei koskaan lopu. - 1 Co 13: 4-9

Rakkaat veljet ja sisaret, emme voi sanoillamme voittaa ketään Kristusta vastaan. Se on esimerkki. Olkaamme sellaisia, jotka Isä on meille antanut: Kristuksen lähettiläiksi (2 Co 5: 20). Kristus on kanssamme, sillä pyhä henki viljelee meitä Kristuksessa, jotta koko ruumiimme olisi täynnä valoa ja valo paistaa pimeydessä.

Älä koskaan viivytä innokkaasti ja innokkaasti; ole hitaasti ja polttava Hengen kanssa, palvella Herraa. - Ro 12: 11 AMP

Olkoon palvelumme olevan enemmän kuin vain sanoja, jotta muut näkevät palavan rakkautemme Herramme Jeesuksen Kristuksen ja hänen Isänsä puolesta pyhän käytöksen, myötätunnon ja pyhän palvelun kautta.

Pysy, suloinen henki

Tämä artikkeli syntyi, kun löydettiin uudelleen laulukirjan ”Hymns of Dawn” ensimmäinen kappale, jota Raamatun opiskelijat käyttivät sata vuotta sitten ja jopa tänään. Se laulataan osana Kristuksen kuoleman muistojuhlia. Kun kuulin kappaleen, sanat olivat todella liikuttuneita:

Pysy, suloinen henki, painavasti kyyhky,
Valolla ja mukavuudella ylhäältä;
Ole sinä huoltajamme, sinä oppaamme;
O'er ev'ry ajatteli ja astu presidentiksi.

Meille totuuden näytön valo,
Ja tee meille tietoa ja valitse tapa;
Kasvien pyhä pelko pahassa sydämessä,
Että me Jumalasta emme voi enää lähteä.

Johda meitä pyhyyteen, tielle
Joka meidän pitää pitää asua Jumalan kanssa;
Johda meitä Kristukseen, elävään tapaan;
Älkää myöskään päästäkö hänet kulkemaan hänen laitumiltaan.

Opettakaa meitä valppauteen ja rukoukseen
Odota nimeämääsi tuntia;
Ja sovi meille armoiltasi jakaaksesi
Voittajasi voitto voitto.

Olkoon nämä sanat jälleen osa palvontamme. Ehkä voimme jopa päättää laulaa sen juhlimme yhdessä Herran illallista. Saanko se muistuttaa meitä siitä, että meidän on aina rukoiltava Isää lisää henkeä varten ja annettava pyhyyden hengelle täydellinen täydellinen työnsä meissä.
Viljeleekö se lahjoja jokaisessa meistä, jotka eivät vain ole uudestisyntyneitä hengessä, vaan kasvavat ja täyttyvät pyhyyden hengeltä. Anna sen ohjata jokaista ajattelumme ja toimintaamme. Isän tahto tapahtuu meissä.
Foorumin jäsenten yhteistyön ansiosta olen iloinen voidessani kertoa teille yhteisömme luovuttamisesta. [4] Erityinen sydämellinen kiitos tuntemattomalle veljellemme laulatuista versioista. Jos haluat osallistua tuleviin kappaleisiin, olemme tyytyväisiä lahjakkuuteesi!

Songs-For-Worship-Abide-Sweet-Spirit

VÄLINEENVAIHTO

Lataa (mp3) kappaleita palvonnalle #1 Pidä suloinen henki - instrumentaali
Sung-versio

Lataa (mp3) kappaleita palvonnalle #1 Pidä suloista henkeä - laulanut


[1] Mikä on Pyhän Hengen lahja, Christian Courier.
[2] Jumalan kristityt pojat, Insight Voi. 2
[3] Obama lakkaa käyttämästä Yhdysvaltain lipun pintaa, MSNBC.
[4] Katso myös tätä että tätä kaunis kappaleen toistaminen kappaleesta!

11
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x