Historiallinen lähetys

Veli Lett avaa tämän kuukauden JW.ORG-TV-lähetyksen toteamalla, että se on historiallinen. Sitten hän listaa useita syitä, joiden voimme katsoa olevan historiallisesti tärkeitä. On kuitenkin toinen syy, jota hän ei luetella. Tämä on ensimmäinen kerta, kun käytimme TV-lähetysvälineitä varojen hakemiseen, mitä useimmat meistä eivät koskaan ajatelleet näkevänsä suorana lähetyksenä.
Muistan keskustelun kanadalaisen veljen kanssa, joka asuu nyt Yhdysvalloissa. Vielä loppuvuodesta 70, veljet alkoivat käyttää ilmaista lähetysaikaa, jonka Kanadan televisio oli velvollinen tarjoamaan osana lisenssisopimustaan ​​hallituksen kanssa. Tuotettiin viikoittainen ohjelma, jossa käytettiin keskustelumuotoa tutkimaan erilaisia ​​Raamatun teemoja. Se meni hyvin, ja koska Kanadan sivukonttoria rakennettiin silloin, varat osoitettiin televisiostudion tuottamiseksi aivan Betelissä. Kun huomattavaa työtä oli tehty, suunta tuli hallintoelimestä koko projektin valmisteluun. Se näytti häpeältä, mutta sitten tulivat 80: ien televangelistiskandaalit, ja yhtäkkiä hallintoelimen päätös näytti ennakolta. Joten meille vanhoille ajastimille on ironista, että nyt näemme hallintoelimen tekevän juuri sitä asiaa, jonka katsoimme televangelistojen tekevän.
Veli Lett olisi tietysti eri mieltä tämän väitteen kanssa. Tietoja 8: 45 minuutin merkistä hän sanoo:

”Mutta nyt haluaisin käsitellä niitä arvokkaita asioita, jotka ovat saattaneet ensin mieleen. Aineellinen omaisuus tai taloudellinen tuki. Kuten tiedät jo yli 130 vuotta, tämä organisaatio ei ole koskaan pyytänyt varoja ja se ei todellakaan aio aloittaa nyt. Emme lähetä jokaiselle Jehovan todistajalle kuukausittain lausuntoja, joissa määritetään dollarimäärä, joka tulisi toimittaa työn rahoittamiseen maailmanlaajuisesti. "

Tämä on olkijavirhe. Pyynnön määritteleminen prosessilla, jota emme käytä, ei tarkoita, että emme harjoita harjoittelua muilla tavoilla. ”Pyytää” on määritelty seuraavasti:

  • Pyydä tai yritä saada (jotain) joltakin
  • Kysy (joku) jotain
  • Pysäytä joku ja tarjoa jonkun tai jonkun toisen palvelut prostituoiduna

Seurauksena veli Lett puhuvan 30 minuutin ajan organisaation taloudellisista tarpeista, ei ole epäilystäkään siitä, että hänen diskurssinsa sopii kuin hanska kahdella ensimmäisellä määritelmällä. Silti hän näyttää tuntevan, että niin kauan kuin hän sanoo, että se ei ole niin, uskomme, että se ei ole niin. Hän sanoo esimerkiksi:

”Joskus saatamme tuntea olevani vähän ujo puhumaan organisaation taloudellisista tarpeista. Se on ymmärrettävää, koska emme missään tapauksessa halua luokitella muihin järjestöihin, uskonnollisiin ja muihin organisaatioihin, jotka pakottavat heidän kannattajansa lahjoittamaan. "

Kuinka muut uskonnot, joihin veli Lett viittaa, harjoittavat pakkoa? Voisiko väitettä, että varojen tarve johtuu suoraan Jumalalta, pakkokeinoksi? Jos sinut johdetaan uskomaan, että Jumala haluaa rahasi, niin sen antamatta jättäminen tarkoittaa Jumalan tottelematta jättämistä, eikö niin? Eikö tämä olisi menetelmä, johon hän viittaa sanomalla, että muut uskonnot käyttävät pakkokeinoja, joita haluamme välttää? Varmasti.
Silti tätä menetelmää hän käyttää heti tämän lausunnon antamisen jälkeen. Perustellakseen hallintoelimen lisärahapyyntöä hän viittaa 35.Mooseksen kirjan 4: 5, XNUMX kohtaan, jossa Mooses sanoo: "Juuri tämän Jehova on käskenyt ..." Mooses pyytää israelilaisilta varoja asumuksen majan tai teltan rakentamiseen. liitonarkki. Mutta eikö Mooses todellakaan kysy, eikö niin? Se on Jumala Mooseksen kautta. Israelilaisilla ei voinut olla syytä epäillä tätä, sillä Mooseksella oli kaikki tarvittavat valtakirjat tunnistaakseen hänet Jumalan edustajaksi tai viestintäkanavaksi. Sitä vastoin hallintoelimen jäsenet eivät ole jakaneet Punaista merta eivätkä muuttaneet Hudson-jokea vereksi. Jumala ei ole myöskään julistanut heitä edustajikseen. He ovat ilmoittaneet oman nimityksensä virkaan. Joten minkä perusteella meidän on uskottava, että he puhuvat Jumalan puolesta? Koska he, uskoen itsensä olevan Jumalan kanava, pyytävät varoja Jehovan puolesta? Silti meidän uskotaan uskovan, että tämä ei ole pyytämistä tai pakottamista.
Veli Lett sanoo heidän valtakirjojensa vahvistamiseksi:

”Mieti tätä. Kuinka moni kustantamoyritys painostaa julkaisuja monilla kielillä, joita Jehovan organisaatio tekee? Vastaus, ei mitään. Ja miksi? Se johtuu siitä, että he eivät voi saada taloudellista voittoa. "

Kesti vain sekuntia todistaakseni, että tämä lausunto on totta. Tässä on kokonaisuus joka tulostaa Jumalan sanaa useammalla kielellä kuin Jehovan todistajat, ja tekee sen voittoa tavoittelematta. (Katso myös Agape Raamatun järjestöt) Vietä muutama minuutti Internetissä ja löydät monia muita organisaatioita, jotka valehtelevat Lettin itsepalvelun ilmoitusta.
Syventääkseen vetoomustaan ​​enemmän rahaa, veli Lett jatkaa:

"Yhtäältä kentän rahoitustarpeet ovat kiihtyneet tahdissa toisin kuin viime aikoina."

Miksi nämä tarpeet ovat kiihtyneet niin ennennäkemättömällä nopeudella? Johtuu ennennäkemätöntä kasvua? Katsotaan. Hän jatkaa:

"Äskettäinen analyysi valtakunnallisten salien tarpeista täällä Yhdysvalloissa osoitti, että 1600in uusia valtakuntasaloja tai suuria kunnostustöitä tarvitaan, ei joskus tulevaisuudessa, mutta juuri nyt."
"Ja me tarvitsemme maailmanlaajuisesti enemmän kuin 14,000-palvontapaikkoja, lukuun ottamatta jatkuvaa tulevaa kasvua"

Viime vuonna Yhdysvalloissa kasvu oli 1%. 2015-vuosikirjan mukaan Jehovan todistajien määrä Yhdysvalloissa kasvoi 18,875: lla. Jos oletamme 70-julkaisijoiden keskimääräisen seurakunnan koon, se edustaa vain 270-kokoelmia. Koska useimpia salia käytetään useiden seurakuntien taloon pitämiseen, tämä edustaa konservatiivisesti tarvetta 135-valtakunnallisten lisähuoneiden kasvun vuoksi olettaen, että missään nykyisistä hallista ei ole tilaa näille uusille seurakunnille. Silti meille kerrotaan, että tarvitaan monta kertaa kyseinen määrä epätoivoisesti. Miksi?
Lett arvioi, että maailmanlaajuisesti tarvitaan 14,000-hallia. Se riitti 30,000-seurakunnille. Kuitenkin 2015-vuosikirjan mukaan seurakuntien kokonaismäärä kasvoi viime vuonna vain 1,593. Vaikka sallimme yhden salin jokaiselle seurakunnalle, se jättää meille edelleen selityksen, miksi ylimääräisiä 12,500-valtakunnan saloja tarvitaan kiireellisesti.
Jos he pyytävät meiltä rahaa, heidän on todella selitettävä, miksi tätä äkillistä laajentumista tarvitaan aikaan, kun maailmanlaajuinen kasvu hidastuu organisaation omien tilastojen perusteella.
Veli Lett vakuuttaa yleisölleen, että varat eivät mene kenenkään taskuihin. Olkoon niin, he maksavat virheistä ja pahoinpitelyistä ihmisille, jotka vaativat itselleen "uskollisen ja hienovaraisen orjan" otsikkoa. Vuosikymmenien ajan piilevän politiikan seurauksena järjestöä on rangaistu monen miljoonan dollarin tuomioilla, joihin liittyy lasten hyväksikäyttö, koska he eivät ole suojeleneet seurakunnan haavoittuvimpia jäseniä. Ja tuomioistuimissa on vielä vireillä useita tapauksia. Kun Mooses vetoaa avustukseen majan rakentamiseen, varoja ei käytetty myös muihin, ilmoittamattomiin tarkoituksiin. Kun Mooses syntiä, hän maksoi syntinsä itse. Hän otti vastuun.
Jos hallintoelimen on vältettävä tekopyhyyttä - toisin sanoen väärien tietojen esittämistä -, sen on kerrottava niille, joilta se pyytää varoja tarkalleen mihin kaikki nämä rahat menevät.
Veli Lett toteaa edelleen selittääkseen tämän ennennäkemättömän ja historiallisen rahankeruun tarpeen.

"Kiihdytämme kuitenkin menetelmäämme julkaisujen kääntämiseksi alkuperäiskielille. Tähän sisältyy alueellisten käännöstoimistojen tai RTO: n rakentaminen tai ostaminen. Ne sijaitsevat strategisesti siinä osassa maata, jossa äidinkielenään puhuvien osuus on suurin. Rakenteiden tarjoaminen maan eri alueilla vähentää kalliiden rakennusten laajentamisen tarvetta paikallisessa toimistossa. Mutta seuraavien kahden vuoden aikana tarvitaan 170: n ylöspäin tällaisia ​​laitoksia - RTO: ita. Maasta ja materiaalikustannuksista riippuen RTO voi maksaa yhdestä miljoonaan kukin. Siksi meillä on toinen syy, jonka vuoksi meidän on lisättävä talouttamme. ”

Jehovan todistajat ovat tehneet käännöksiä kaikilla tärkeimmillä kielillä vuosikymmenien ajan. Nämä ylimääräiset RTO: t ovat alkuperäiskielille. Ne maksavat kukin yhdestä miljoonaan dollariin. Silti meidän uskotaan uskovan tämän olevan halvempaa kuin sivukonttorin laajentamisen kustannukset. Käännöstoimisto tarvitsee vain ihmisiä, työpöydät, tuolit ja tietokoneet. Silti jo omistamallamme maalla ja käytämme ilmaista työvoimaa niin, että ainoat kustannukset ovat materiaalit, meidän on uskottava, että on silti halvempaa mennä ulkomaille ja ostaa tai rakentaa muualle. Veli Lett sanoo, että muutaman toimiston lisääminen kouralliselle äidinkielen kääntäjälle jo omistamallamme maalla ja käyttämällä vapaata työvoimaa, maksaa yli useita miljoonia dollareita?
Okei, olkoon niin, että jos meidän on löydettävä nämä RTO: t lähellä alkuperäiskansoja, puhumme yleensä alueista, joilla maa on halvempaa. Esimerkiksi Manhattanilla tai Chicagon keskustassa tai Thamesin rannoilla ei ole paljon alkuperäiskansoja. Meidän on kuitenkin uskottava, että kourallisen kääntäjien talon toimisto perustaminen maksaa ainakin miljoonan ja usein useita miljoonia. Puhumme noin puoli miljardia dollaria Lett-numeroihin perustuen.

Uusi politiikka

Veli Lettin mukaan toinen syy lisärahan tarpeeseen on se, että järjestö peruutti kaikki seurakuntien kiinnitykset. Miksi tämä tehtiin?

”Todellisuudessa asuntolainat peruutettiin, jotta ne eivät olisi vaikeuksia joillekin seurakunnille ja piireille…. Kuten tuolloin selitettiin, kyseisten menojen korvaaminen oli tasavertaista koko veljeyden ajan. "

Jos hänen sanansa olivat todella totta - jos hän ei valehtele sanoessaan syynä tasapainottua eikä asettaa vaikeuksia seurakunnille, joilla ei ole paljon resursseja - miksi lainanmaksun peruuttaneen kirjeen sisältyy kursivoitua Vaatimus sivulta 2 tehdä päätöslauselma määrästä vähintään yhtä paljon kuin alkuperäinen lainan maksu? Sanomalla, että kaikki lainat peruutetaan, samalla kun vanhimpia kehotetaan hyväksymään päätös, jossa vaaditaan maksamaan samansuuruinen maksu kuin edellinen lainan maksu, ja kutsumalla tätä rakastavaksi ja oikeudenmukaiseksi järjestelyksi on selvästi tekopyhää.

Lettin väärän ekvivalenssin virhe

Osoittaakseen, että salilainojen peruuttaminen tapahtui altruistisesti ja Jumalan siunauksella, veli Lett harjoittaa seuraavaa päättelyä:

”Olemme myös kuulleet piirin valvojilta ja muilta, että joillakin veljistä ja siskoista voi olla väärinkäsitys joihinkin äskettäin tehtyihin poliittisiin muutoksiin. Esimerkiksi kaikille seurakunnille, joilla oli valtakunnallisen tai kokoussalin laina maksettavaksi, ilmoitettiin, että heidän kiinnitykset peruutettiin. Jos nyt ajattelet sitä, se on uskomatonta, eikö niin? Kaikki heidän lainansa peruutettiin. Voitteko kuvitella pankin, joka kertoo asunnonomistajille, että kaikki heidän lainansa peruutettiin ja että heidän pitäisi vain lähettää pankkiin kuukausittain kaikki, mitä heillä on varaa? Vain Jehovan organisaatiossa tällaista voisi tapahtua. ”

Tässä lausunnossa on harhaanjohtavaa, että nämä kaksi tilannetta eivät ole samanarvoisia. Otetaan esimerkki pankista, joka antaa anteeksi lainoja, ja tee siitä todella vastaava kuin organisaation tekemä, ja sitten katsotaan, eikö pankki tekisi aivan samoja asioita kuin hallintoelin on tehnyt.
Kuvittele, että pankki on lainannut rahaa monille asunnonomistajille ja saanut kuukausittaisia ​​asuntolainoja vuosien ajan. Sitten eräänä päivänä pankki tekee käytäntömuutoksen, joka peruuttaa kaikki kiinnitykset, mutta pyytää asunnon omistajia jatkamaan saman asuntolainasumman maksamista, jos he voivat. Näyttää olevan konkurssin resepti, mutta pidä kiinni, on enemmän. Osana tätä järjestelyä pankki omistaa kaikki kiinteistöt. Asukkaat, jotka eivät enää ole kodin omistajia, saavat jäädä koteihinsa loputtomiin, mutta jos pankki päättää myydä minkä tahansa kodin, koska sen mielestä se voi tuottaa voittoa, se tekee sen ilman asukkaan lupaa. Sen sijaan se vie rahat ja rakentaa henkilölle toisen kodin muualle ja tasoittaa eron. Asukas ei saa myydä kotiaan ja tasoittaa voittoa.
Tämä vastaa organisaation tekemää toimintaa, ja maailmassa ei ole pankkia, joka ei hyppääisi tilaisuuteen tehdä samoin, jos maan lait sen sallivat.

Käytännöllinen sovellus

Kuvaillakseni, mitä tämä todella tarkoittaa, ottakaamme tapaus, jossa seurakunta sijaitsee suuren metropolialueen köyhillä alueilla. Nämä köyhdytetyt veljet ja sisaret saivat lainaa organisaatiolta vaatimattoman valtakunnan salin rakentamiseksi. Aulan kokonaiskustannukset, koska se on rakennettu masentuneesta alueesta, ovat vain $ 300,000. Silti he ovat kamppailleet vuosien ajan maksujen suorittamiseksi. Sitten heille kerrotaan, että heidän hallussaan olevan hallin asuntolaina - teko on paikallisen seurakunnan nimissä, kuten kaikki teot ovat olleet vuosikymmenien ajan - on peruutettu. He ovat iloisia. Heidän seurakunnassaan on joukko ihmisiä, jotka ovat erittäin kipeissä olosuhteissa, joten he päättävät käyttää nyt vapautuneita varoja taloudellisen avun tarjoamiseen sen mukaan, mitä ensimmäisen vuosisadan seurakunta teki. (Katso 1 Timothy 5: 9 ja James 1: 26)
Sillä välin, kyseiselle kaupungin alueelle on tapahtunut gentrifikaatio. Kiinteistöjen arvot ovat nousseet. Kiinteistö noutaa nyt miljoona dollaria ylöspäin. Paikallinen suunnittelukomitea päättää myydä kiinteistön ja rakentaa paremman aulan kaupalliselle alueelle muutaman mailin päässä noin 600,000 dollarilla. Paikalliset veljet ovat vierekkäin ilolla. Neljäsataatuhatta dollaria voittoa lievittää todella niin monien seurakunnissa kärsimystä. Heidän ilo on kuitenkin lyhytaikainen. Heille kerrotaan, että sali ei kuulu heille. Se on organisaation omistuksessa, ja myyntivoittojen on mentävä organisaatiolle maailmanlaajuista työtä varten. Kaikki nämä vuodet veljet maksoivat asuntolainaa hallille, jonka he luulivat omistavansa, mutta nyt he oppivat, että näin ei ole. Lisäksi heidän on tehtävä päätöslauselma, jossa sitoudutaan maksamaan kiinteä summa kuukausittain maailmanlaajuiseen työhön. Maaliskuun 29, 2014-sivun kirjeen mukaan, jos jotkut kuukaudet eivät täytä päätettyä sitoumustaan, ”vanhempien tulisi päättää, mitkä summat seurakunnan rahastoista, jotka ovat käytettävissä kuukauden lopussa, käytetään päätettyyn kuukausittaiseen lahjoitukseen (t) ja onko vaje pitäisi korvata tulevina kuukausina. "
Kommentoidessaan lainan peruutuskäytäntöä veli Lett toteaa:

"Jotkut maallisen maailman liikemiehet saattavat ajatella, että tämä oli tuhoisa politiikan muutos."

Voidaanko olla epäilyksiä siitä, että jos maalliset liikemiehet saivat täysin tietoisiksi tämän politiikan muutoksen todellisesta luonteesta, he joutuvat itse osallistumaan.

Aineellisten asioiden kertyminen

Ei ole todisteita siitä, että ensimmäisen vuosisadan kristittyjen avustusta olisi käytetty rakentamaan palvontapaikkoja. Kaikkien panosten tarkoituksena oli lievittää muiden kärsimyksiä ja ne olivat täysin vapaaehtoisia. Siksi veli Lett joutui palaamaan heprealaisiin kirjoituksiin löytääkseen perusteita tälle maailmanlaajuiselle rakennusohjelmalle. Mutta edes tämä perustelu ei pääse merkkiin huolellisen tutkinnan jälkeen. Kyllä, Jehova pyysi ihmisiä osallistumaan kokousteltan rakentamiseen. Tämä teltta yhdisti heidät kansakuntana, koska heidän piti tulla siihen kolme kertaa vuodessa riippumatta siitä, missä he asuivat maassa. Tuo teltta pysyi satoja vuosia. Jehova ei pyytänyt enempää. Hän ei pyytänyt temppelin rakentamista puusta ja kivistä nimelleen.

”Sinä sinä yönä Jehovan sana tuli Nathanille sanomalla: 5 ”Mene ja sano palvelijalleni Daavidille:” Jehova sanoo tämän: ”Pitäisikö sinun rakentaa minulle talo asuakseen? 6 Sillä en ole asunut talossa siitä päivästä, kun vietin Israelin kansaa Egyptistä, tähän päivään asti, mutta olen liikkunut teltassa ja majan vieressä. 7 Koko sen ajan, kun olen käynyt kaikkien israelilaisten kanssa, sanoin koskaan sanan yhdelle Israelin heimojohtajille, jotka olen nimittänyt paimentamaan kansani Israelia, sanoen: "Miksi et rakennutut cedaritaloa minulle? '' '' (2Sa 7: 4-7)

Vaikka Jehova hyväksyi tavaroiden ja työn vapaaehtoisen panoksen Salomon temppelin rakentamiseen, hän ei pyytänyt sitä. Joten temppeli oli lahja ja kaikki panokset siitä menivät sen rakentamiseen. Varoja ei käytetty pettämiseen. Varoja ei myöskään käytetty mihinkään muuhun tarkoitukseen. Ja David, jonka idea oli temppelin rakentaminen, antoi sen rakentamiselle enemmän kuin kukaan.

Tosiseikkojen tutkiminen

Veli Lett väittää, että emme pakota veljiä antamaan rahaa, emme pyydä varoja emmekä rasita veljiämme.
Lainojen peruuttamista koskevassa kirjeessä oli jokaisessa seurakunnassa vanhojen ryhmälle annettu ohje, jonka mukaan seurakunnan säästöt rahaa voitaisiin lähettää paikalliselle sivukonttorille. Tämä olisi pyyntöä, jos tämä olisi vain pyyntö, mutta tosiasiat viittaavat toisin. Eri lähteistä on saatu raportteja siitä, että seurakunnissa, joissa vanhempien joukko haluttiin lähettämään näitä varoja, vieraileva piirin valvoja painosti heitä lähettämään nämä rahat. Koska piirinvalvojalla on nyt harkintavalta nimetä tai poistaa vanhempi, hänen sanoillaan olisi valtava voima. Sanominen, että emme pakota, on osoittautunut räikeästi vääriksi.
Mutta on enemmän. Viime aikoina veljet ovat järkyttyneitä kuullessaan, että kokoushuoneen vuokrauskustannukset ovat nousseet sadalla prosentilla tai enemmän. Nämä kokoontumishallit ovat organisaation omistuksessa, ja hallintoelimen ohjeiden mukaan piirin eri kokoonpanokomiteat korottivat vuokramaksua piirissä olevien julkaisijoiden lukumäärän perusteella. Jotkut suuremmat piirit ilmoittavat yli 20,000 dollarin kustannukset yhden päivän kokoonpanosta - yli kaksinkertaiset aikaisemmin. Kuvittele, että vuokranantajasi tulee luoksesi ja sanoo: Olen kaksinkertaistanut vuokran, mutta älä tunne pakottavan sinua maksamaan enemmän.
Veljemme saattavat väittää, että se on edelleen vapaaehtoinen lahjoitus. Totta, saatamme tuntea syyllisyyttä, kun kokouksessa luetaan taloudellinen raportti, jossa kerrotaan 12,000 XNUMX dollarin vajeestamme. Saatamme tuntea velvollisuutemme auttaa auttamaan. Mutta se on silti meidän tehtävä. Useimmat veljet ja sisaret eivät tiedä tämän päättelyvirheen, mutta se voidaan parhaiten havainnollistaa yhdellä piirillä tapahtuneella. Kirje välitettiin meille. Piirikomitea lähetti sen kaikille paikallisille vanhinten elimille. Se viittasi piirin kirjanpitoa koskevissa ohjeissa organisaation ohjeisiin, joiden mukaan kokoussalin vuokravajeet olisi korvattava saamalla kaikki paikalliset seurakunnat maksamaan ero. Tätä selkeää ja dokumentoitua pakollista varojen pyytämistä pidettiin ”etuoikeutena”. Jokaisen seurakunnan oli siis maksettava useita satoja dollareita lahjoitettuja varoja kokouksen maksamiseksi. Kokouksessa pyydettiin varoja. Paikallisille seurakunnille osoitetulla kirjeellä varoja pakotettiin. Ja meidän on muistettava, että syy, miksi veljet eivät maksaneet vuokrasta, johtui mielivaltaisesta vuokra-vaelluksesta. Lettin omin sanoin hallintoelin ei kuitenkaan halua kuormittaa ketään.
Yhteenvetona: Veli Lett tämän lähetyksen kautta kohtaa kasvot on, että hallintoelin ilmoittaa meille vain tarpeesta. Se ei ole rahankäyttöä. Se ei pakota meitä. Se ei halua rasittaa meitä. Lainat on rakkaudella peruutettu kuormituksen keventämiseksi ja taakan tasoittamiseksi. Varoja käytetään viisaasti ja huomaamattomasti, ja niitä käytetään vain saarnaamaan hyviä uutisia, työtä, jota helpottaa ostamalla kiinteistöjä kokouksille ja käännöksiä varten.
Tosiasiat paljastavat, että: 1) Organisaatio on omaksunut kaikki valtakunnan ja kokoushuoneen ominaisuudet; 2) kaikkia seurakuntia on kehotettu tekemään sitovia päätöksiä kiinteän kuukausittaisen summan maksamiseksi järjestölle; 3) kaikkia seurakuntia ohjataan ja painostetaan lähettämään kertyneet säästöt järjestölle; 4) kaikkien kokoussalien vuokramaksuja on korotettu dramaattisesti, koska ylimääräiset varat on lähetettävä organisaatiolle; 5) kokoussalien vuokravajeet korvataan varoilla, jotka annetaan suoraan kaikista piirin seurakunnista.

Kunnioittamalla Jehovaa arvokkailla asioillasi

Veli Lett avaa lähetysten keräilyosuuden seuraavilla sanoilla:

"Hallintoneuvosto on pyytänyt minua käyttämään sanaa 3: 9 viestin teemana, jonka he haluaisivat kertoa koko uskon taloudelle tässä kuussa."

Ilmaus ”kunnioita Jehovaa arvokkailla asioillasi” esiintyy vain kerran Raamatussa. Kuitenkin sen käyttö koko vetoomuksen ajan viittaa vahvasti siihen, että siitä tulee uusi sanalause, lyhenne, jota käytetään rahaa kysyttäessä. Myöhemmin Lett harjoittaa sitä, mistä on tullut viime vuosina huolestuttava käytäntö, soveltamalla pyhiä kirjoituksia väärin esityslistan tukemiseksi. Ottaen huomioon, että veli Lett puhuu kristityille, olisi hienoa, jos hän löytäisi jonkin verran tukea kristillisistä kirjoituksista rahoituspyyntöihin rakennusten rakentamisen ja organisaation hallintokustannusten tukemiseksi. Yrittäessään löytää tällaista tukea hän sanoo,

"No, tässä vaiheessa lainaan Paavalin sanat, kun hän lueteli Heprealaiskirjeen 11. luvussa monia uskovia miehiä ja naisia, mutta sanoi sitten jakeessa 32 kirjoitettuna:" Ja mitä muuta sanon, sillä aika pettää minua, jos jatkan kertomasta… ”ja sitten hän listasi muut, jotka olivat kunnioittaneet Jehovaa arvokkailla asioillaan.”

Joskus kuulemme jotain ja ainoa reaktio on YIKES! Muita sanoja saattaa tulla mieleen, mutta kristittynä pidättäytyy antamasta heille ääntä. Lett viittaa tähän:

”Uskon kautta he voittivat valtakunnat, tekivät vanhurskauden, saivat lupauksia, pysäyttivät leijonien suun, 34 sammutti tulen voiman, pakeni miekan reunaa, heikosta tilasta tehtiin voimakas, tuli mahtavaksi sodassa, ohitti tunkeutuvat armeijat . 35-naiset saivat kuolleensa ylösnousemuksella, mutta muita miehiä kidutettiin, koska he eivät hyväksynyt vapautusta jollain lunnaalla, jotta he voisivat saavuttaa paremman ylösnousemuksen. 36 Kyllä, muut saivat oikeudenkäynnin pilkkaamalla ja vitsaamalla, todellakin enemmän, ketjuilla ja vankiloilla. 37 Ne kivitettiin, heidät koeteltiin, ne sahattiin kahteen osaan, teurastettiin miekalla, he jatkoivat lampaannahkoissa, vuohennahkoissa, kun he olivat tarpeessa, ahdistuksessa, kohdeltiin väärin; 38 ja maailma eivät olleet heidän arvoisia. He vaeltelivat aavikolla ja vuorilla, luolissa ja maan tiheässä osassa. ”(Heb 11: 33-38)

Luettuani tämän, olisiko ensimmäiset (tai jopa viimeiset) sanat suustasi: ”Kyllä, todellakin. He kunnioittivat Jehovaa arvokkailla asioillaan ”?

Fariseusten tekopyhyys

Voi sinulle, kirjanoppineet ja fariseukset, tekopyhät! koska sinä muistutat kalkittuja hautoja, jotka ulkoisesti todella näyttävät kauniilta, mutta sisältä ovat täynnä kuolleiden miesten luita ja kaikenlaista saastaisuutta. 28 Tällä tavoin sinäkin, ulkoisesti, näytät vanhurskaalta ihmisille, mutta sisälläsi olet täynnä tekopyhyyttä ja laittomuutta. ”(Mt 23: 27, 28)

Jeesus ei lyönyt sanoja paljastaessaan kirjanoppijoiden, fariseusten ja tämän päivän uskonnollisten johtajien pahuutta. Matthew kirjaa 14-tapauksia, joissa Jeesus viittaa tekopyhiin. Mark käyttää termiä vain neljä kertaa; Luukas, kaksi; ja John ei ollenkaan. Tietysti Johanneksen päivään mennessä roomalaiset olivat kirjoittajat ja fariseukset tappaneet seurauksena siitä tuomiosta, jonka Herra oli heille julistanut, joten se oli tuolloin eräänlainen mielenkiintoinen kohta. Silti ei voi ihmetellä, oliko Matthew keskittynyt heihin, koska hän vihattuna veronkeruijana oli kokenut heidän tekopyhyytensä akuuttivammin kuin muut. He katsoivat häntä alaspäin ja välttelivät häntä, kun he ansaitsivat paljon halveksittavaa ja venyttelevää.
Tosiasia, me kaikki vihaamme tekopyhyyttä. Olemme johdotetut sillä tavalla. Vihaamme valehtelemista. Se saa meidät kirjaimellisesti kauhistuttavaksi. Aivojen osat, jotka tulevat, kun koemme kipua ja inhoa, ovat samoja osia, jotka tulevat, kun kuulemme valheita. Tekopyhyys on erityisen inhottava valehtelun muoto, koska yksilö - olipa hän saatana tai ihminen - yrittää saada sinut hyväksymään ja luottamaan häneen sellaisena kuin hän ei ole. Hän tekee niin yleensä hyödyntääksesi luottamustasi jollain tavalla. Siksi hänen jokaisesta toiminnastaan ​​tulee osa suurempaa valhetta. Kun saamme tietää, että ihmiset ovat pettäneet meidät tällä tavalla välittämään meitä välittämästä tällä tavalla, se luonnollisesti saa veren kiehuvaksi.
Kun Jeesus karastasi fariseuksia tekopyhyydestään, hän teki sen rakkaudesta seuraajiaan kohtaan ja vaarantaa itsensä. Uskonnolliset johtajat vihasivat ja tappoivat hänet paljastamisen vuoksi. Olisi ollut helppo olla hiljaa, mutta kuinka hän sitten olisi voinut vapauttaa ihmiset näiden miesten tyranniasta? Heidän valheensa ja kaksinaisuutensa oli paljastettava. Vasta sitten hänen opetuslapsensa vapautettiin ihmisten orjuudesta ja pääsivät Jumalan lasten loistavaan vapauteen.
Jehovan todistajien järjestäminen, kuten kaikki muutkin kristinuskon sivut, alkoi hyvillä aikomuksilla. Sen seuraajat vapautettiin joihinkin entisen uskonsa valheista ja inhimillisistä rajoituksista. Kuitenkin, kuten kaikki veljensä, se on joutunut alkuperäisen synnin saaliin - ihmisten halu hallita muita. Jokaisessa järjestäytyneessä uskonnossa ihmiset hallitsevat Kristuksen seurakuntaa vaatien alistumista ja kuuliaisuutta. Jumalan nimessä me korvaamme Jumalan. Kutsuessamme ihmisiä seuraamaan Kristusta, teemme heistä ihmisten seuraajia.
Tällaisen tietämättömyyden aika on kulunut. Nyt on aika herätä ja nähdä nämä miehet sellaisina kuin he ovat. On aika tunnistaa kristittyjen seurakuntien todellinen hallitsija, Jeesus Kristus.
Toisin kuin miehet, hänen ikeensä on ystävällisesti ja hänen kuormansa on kevyt.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    55
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x