[Tämän artikkelin on kirjoittanut Alex Rover]

JW.ORG-kesäkuun 2015-televisiolähetyksen teema on Jumalan nimi, ja ohjelman esittelee hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson. [I]
Hän avaa ohjelman sanomalla, että Jumalan nimeä on hepreaksi edustettu 4 kirjaimella, jotka voidaan kääntää englanniksi nimellä YHWH tai JHVH, joka lausutaan yleisesti Jehovaksi. Vaikka se on tarkka, se on erikoinen lausunto, koska myönnämme, ettemme tiedä Jumalan nimen oikeaa ääntämistä. Tiedämme vain nämä neljä kirjainta. Loput ovat perinteitä. Tämän lausunnon seurauksena voimme käyttää mitä tahansa näiden neljän kirjaimen tavallista ääntämistä kielellämme osoittamaan Jumalan nimeä, olipa se sitten Jahve tai Jehova.

Säädökset 15: 14,17

Ei aikaa kuluttaen, Geoffrey Jackson jatkaa Apostolien tekojen 15-jakeiden lainaamista 14 ja 17. Oikean kontekstin vuoksi emme jätä jättämättä jakeita:

"14 Simeon on selittänyt, kuinka Jumala ensin piti itseään valitsemaan pakanain joukosta kansa nimelleen. 15 Profeettojen sanat ovat tämän kanssa samaa mieltä, kuten on kirjoitettu: 16 'Tämän jälkeen palaan ja rakennan uudelleen Daavidin kaatuneen teltan; Aion rakentaa sen rauniot ja palauttaa sen, 17 jotta muu ihmiskunta voisi etsiä Herraa, nimittäin kaikkia pakanoita, joita olen kutsunut olemaan omaani ”, sanoo Herra, joka tekee nämä asiat 18 tunnetaan kauan sitten. ”- Toimii 15: 14-18

Ja heti sen jälkeen hän toteaa:

”Jehova on ottanut kansat pois nimensä puolesta. Ja olemme ylpeitä siitä, että olemme ihmisiä, jotka kantavat hänen nimeään tänään Jehovan todistajina. "

Nämä kaksi lausumaa yksinään ovat tosiasiallisia:

  1. On totta, että Jehovan todistajat kantavat tänään Jumalan nimeä.
  2. On myös totta, että Jumala valitsi kansakuntien joukosta nimensä.

Mutta yhdistä nämä kaksi lausuntoa, ja hallintoelin viittaa täällä tosiasiallisesti siihen, että Jumala itse on kutsunut nykypäivän Jehovan todistajia ainutlaatuisiksi ihmisiksi kaikista kansakunnista. Tämä esitetään meille ikään kuin se olisi todistettu tosiasia!
Apostolien tekojen 15: 14-18 huolellinen tutkiminen osoittaa, että vangitut ihmiset ovat itse asiassa Israelia. Daavidin teltta, Jerusalemin temppeli, palautettaisiin jonain päivänä. Sitten muu ihmiskunta voi etsiä Jehovaa tämän uuden Israelin ja sen uuden temppelin ja uuden Jerusalemin kautta.
Tämä tarkoittaa, että tosi ”Jehovan todistaja” oli Israel, kuten Jesaja 43 julistaa:

"1 Nyt tämä on mitä Herra sanoo: se, joka loi sinut, Jaakob, ja muodosti sinut, Israel. [...] 10 Olet todistajani, sanoo Herra [Jehova], palvelijani, jonka olen valinnut, jotta voisit pohtia ja uskoa minuun ja ymmärtää, että minä olen hän. Jumalaa ei muodostettu ennen minua, ja kukaan ei vie minua. ”- Jesaja 43

Kuinka Jerusalemin temppeli palautettiin? Jeesus Kristus sanoi:

"Tuhoa tämä temppeli, ja kolmen päivän kuluttua minä herätän sen uudelleen." - Johannes 2:19

Hän puhui omasta ruumiistaan, joka nousi ylös kolmen päivän kuluttua. Ketkä ovat Jehovan todistajia tänään? Jonkin sisällä edellinen artikkeli, tutkimme seuraavia kirjoituksia:

"Ja sinä, vaikka villi oliivin verso, olet vartettu muiden joukossa ja nyt osa oliivijuuren ravitsevaa mehua […] ja sinä pysyt uskossa." - Room 11: 17--24

Lainaus kyseisestä artikkelista:

Oliivipuu edustaa Jumalan Israelia uuden liiton nojalla. Uusi kansakunta ei tarkoita, että vanha kansakunta on kokonaan hylätty, aivan kuten uusi maa ei tarkoita sitä, että vanha maa tuhoutuisi, ja uusi luomus ei tarkoita, että nykyiset ruumiimme haihtuisi jotenkin. Uusi liitto ei myöskään tarkoita, että vanhan liiton mukaiset lupaukset Israelille on hylätty, mutta se tarkoittaa parempaa tai uudistettua liittoa.

Profeetta Jeremian mukaan Isämme lupasi uuden liiton tulemisen, jonka hän tekee Israelin huoneen ja Juudan huoneen kanssa:

Laitan lakini heihin ja kirjoitan sen heidän sydämeensä. Ja minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. ”(Jer 31: 32-33)

Tämä osoittaa, että Israel ei ole koskaan lakannut olemasta. Uusi Israel on uudistettu Israel, jonka muodostavat kristityt. Oliivipuun hedelmättömät oksat leikattiin ja oksat siirrettiin sisään. Oliivipuun juuri on Jeesus Kristus, joten puun jäsenet ovat kaikki Kristuksessa.
Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sanottuna, että kaikki tosi voidelut kristityt ovat Israelin jäseniä. He ovat siis Jehovan todistajia. Mutta odota, eikö kristittyjä kutsutaan myös Jeesuksen todistajiksi? (Toimii 1: 7; 1 Co 1: 4; Re 1: 9; 12: 17) [Ii]

Jehovan todistajat = Jeesuksen todistajat?

Totuuden etsimisen hengessä haluan kertoa huomautuksen, jonka tein Jesajan 43:10. Keskustelin tästä useiden Beroean Pickets -kirjoittajien ja toimittajien kanssa ja haluan paljastaa, että emme ole täysin yhtä mieltä tästä havainnosta. Haluan kiittää erityisesti Meletiä siitä, että hän antoi minulle mahdollisuuden julkaista tämä alaotsikko ilmaisunvapauden hengessä varauksistaan ​​huolimatta. Kuvittele, jos JW.ORG koskaan sallisi tällaisen vapauden! Kehotan myös kaikkia etukäteen hyödyntämään keskustelufoorumi tästä aiheesta.
Tarkista tämä kirjoitus uudelleen, tällä kertaa Uuden maailman käännöksestä:

”'Sinä olet minun todistajani, sanoo Jehova, 'Kyllä, palvelijani, jonka olen valinnut, jotta tunnet minut ja uskot minuun ja ymmärrä, että olen sama. Ennen minua ei ollut Jumalaa muodostettuja minun jälkeenni ei ole ollut ketään. '”- Jesaja 43: 10 tarkistettu NWT

1. Isää ei koskaan muodostettu, joten miten tämä Raamattu voi soveltaa häntä? Jeesus Kristus on vain Synnytin.
2. Jos Jehova viittaa tässä Isään, niin kuinka se voi todeta, että Isän jälkeen Jumalaa ei muodostettu? Isä muodosti Kristuksen ja oli 'Jumala' Johanneksen ensimmäisen luvun mukaan.
3. Miksi äkillinen siirtyminen Jehovan todistajasta uuteen testamenttiin Jeesuksen todistajaksi? Hyökkäänytkö Jeesus Jehovan sen jälkeen, kun hän tuli maahan? Voisiko Jehova tässä jakeessa olla Isän osoitus Kristuksen kautta? Jos näin oli, niin Raamatun tulisi julistaa Israel Kristuksen kansaksi. Tämä on sopusoinnussa Joh. 1:10, jonka mukaan Kristus tuli hänen omansa ihmisiä.
Ehkä, ja spekuloin, nimi Jehova oli nimi LOGOS, jota hän käytti aina, kun hän halusi paljastaa jotain isästään ihmiskunnalle. Jeesus itse sanoi:

”Isä ja minä olemme yksi.” - John 10: 30

Uskon, että Isä ja Poika ovat erilaisia ​​henkilöitä, mutta Jesajan 43: 10 perusteella ihmettelen, onko Jehovan nimi ainutlaatuinen Isälle. Foorumilla, AmosAU lähetti luettelon Vanhan testamentin pyhistä kirjoituksista, joissa termi YHWH voi viitata Kristukseen.
En menisi niin pitkälle, että väittäisin, että YHWH = Jeesus. Se on kolminaisuusvirhe mielestäni. Se on melkein kuin sana jumalallinen. Jeesus on jumalallinen (Isänsä kuvasta), Jehova on jumalallinen. Mutta se ei tarkoita, että Jeesus = Jehova. Väitän, että YHWH on tapa, jolla ihmiskunta tunsi Isän ennen kuin Kristus tuli maan päälle, mutta että Kristus paljasti Isän nimen kautta koko ajan.
Mieti tätä jaetta:

”Kukaan ei tunne Isää paitsi Pojaa ja ketään, jolle Poika päättää paljastaa hänet.” - Matthew 11: 27

Kukaan esikristillisistä ajoista ei voinut tuntea Isää, paitsi Kristuksen ilmoituksen kautta. Mistä ihmiset tunsivat Isän ennen Kristusta? He tunsivat hänet Jehovana. Kristus tuli maan päälle paljastamaan Isän. Israelilaiset tunsivat Isän Jehovana, mutta kaikki, mitä he tiesivät Isästä, oli se, mitä Kristus itse ilmoitti heille.
Eli oliko YHWH Isän ilmentymä Kristuksen kautta ennen kuin hän tuli maahan? Jos näin on, on järkevää, että Kreikan kirjoituksissa Kristus ei koskaan kutsunut Isäänsä nimellä Jehova? Aikaisemmin hän tunnisti tosi Jumalan nimen Jehova kautta, mutta nyt kun hän oli tullut, oli aika tutustua Tosi Jumalaan henkilökohtaisena Isänä.
4. Keneen meidän on uskottava Raamatun mukaan? Emme voi tuntea Jehovaa, ellei sinulla ole ”uskoa minuun” (Jesaja 43:10). Minulla on usko Kristukseen, joten olen oppinut tuntemaan Isän Kristuksen kautta.
Tästä ilmaistusta havainnosta ja mielipiteestä huolimatta mielestäni on oikeudenmukaista jatkaa Jehovan nimen käyttöä Isän ainutlaatuisena nimenä, koska vaikka havainnot ansaitsevatkin, Kristus tarkoitti Israelin tuntevan Isänsä tämän nimen kautta ennen tulemista . Ja kerran maan päällä hän opetti meitä kunnioittamaan sitä, mitä tämä nimi tarkoitti hänen taivaalliseen Isäänsä nähden.

Jehovan todistajat = JW.ORG?

Joten kuten olemme osoittaneet Raamatusta, todelliset Jehovan todistajat ovat hengellisiä israelilaisia. Hengellisellä en tarkoita symbolista. Puhun niistä, jotka arvostavat Raamatun totuutta, voideltuja kristittyjä. Miksi hallintoelin sitten sanoo, että se koskee heidän nykypäivän uskontoaan? Ylivoimainen enemmistö JW.ORG: n jäsenistä ei ole voideltu. Tätä ryhmää ei-voideltuja kristittyjä, joita JW.ORG: n jäsenet kutsuvat 'suureksi joukoksi muita lampaita', pidetään antityyppisinä käännynnäisinä - ulkomaalaisina - jotka aikoinaan "alistuivat lakiliittoon ja palvoivat israelilaisten kanssa".[Iii]
Tämä on todella kuvitteellinen antityyppi, koska kuten olemme nähneet, kristinuskoon suosivat pakanoet siirretään oliivipuussa Israelin uusina oksina. (Vertaa efesolaisten 2: 14) Siksi Ilmestyskirja 7: 9-15 kuvaa, kuinka suuri väkijoukko palvelee Pyhien pyhissä (naos). Tällainen etuoikeus myönnetään vain voitetuille kristityille, jotka on tehty pyhiksi Kristuksen veren kautta.
Vain tosi voitetut kristityt ovat Jehovan todistajia. Tämä oli yhteiskunnan alkuperäinen näkökulma. Jonadabit (kuten niitä kutsuttiin tavanomaisesti muiden lampaiden suureksi joukkoksi) eivät olleet hengellisiä israelilaisia, eivät olleet osa 144,000: ää, eikä heillä siksi ollut nimeä Jehovan todistaja. [IV] Näin ollen vain hyvin pieni vähemmistö JW.ORG: n jäsenistä voi pitää itseään Jehovan todistajina tänään. Vaikka tämä on Raamatun näkökulma, Vartiotorniyhdistys ei enää opeta tätä.
Katsotaanpa heidän käyttämäänsä ihmeellistä päättelyä osoittaakseen, että kaikki JW.ORG: n jäsenet ovat Jehovan todistajia, analogian avulla:

  1. Sophia on tyttöpartiolaisten edustaja.
  2. Nimeni tyttärelleni Sophia.
  3. Tytär on ainoa nimeltään Sophia.
  4. Siksi tyttäreni on tytön partiolaisten edustaja.

Onko järkevää oikein? Paitsi Geoffrey Jackson esittää väärin väitteen 3. Hän sanoo, että Saatana sai ihmiset unohtamaan Jehovan nimen, vihjaen, että JW.ORG ovat ainoat, jotka käyttävät Jumalan nimeä.
Katolinen munkki eikä JW.ORG: n uskotaan olevan vastuussa ensimmäisen nimen kirjoittamisesta Jehova hänen kirjassaan Pudego Fidei 1270 CE: ssä. [V] Lähes 700 vuotta myöhemmin, ei JW.ORG, mutta muut kirjoittajat ja teokset säilyttivät Jehovan nimen.

Nimi Jehova esiintyi John Rogersin Matteus-Raamatussa vuonna 1537, Suuressa Raamatussa vuodelta 1539, Geneven Raamatussa vuodelta 1560, Piispan Raamatussa vuodelta 1568 ja Kuningas Jaakon versiossa 1611. Viime aikoina sitä on käytetty vuoden 1885 tarkistetussa versiossa. , Yhdysvaltain vakioversio vuonna 1901 ja Jehovan todistajien Pyhien kirjoitusten uuden maailman käännös vuonna 1961. - wikipedia

Koko Uuden maailman käännös ilmestyi vasta 1961! Mutta JW.ORG on tuskin ainoa käyttänyt Jumalan nimeä Raamatussa. Jahve on Jehovalle mitä Sofia on Sophialle. He ovat muita tapoja kirjoittaa sama nimi nykypäivän englanniksi. Jahve, yhtä pätevä Jumalan nimen säilyttäminen, löytyy näistä viimeaikaisista teoksista:

Uusi Jerusalemin Raamattu (1985), Vahvistettu Raamattu (1987), Uusi elävä käännös (1996, tarkistettu 2007), Englanninkielinen standardiversio (2001) ja Holman Christian Standard Bible (2004) - wikipedia

Jos tarkastellaan taaksepäin nelivaiheista loogista väitettä, ottaen huomioon, että maailmassa on paljon tyttöjä nimeltä Sophia, voisitko kertoa mikä Sophia edustaa tyttöpartiolaisia ​​vain nimeltä? Ei tietenkään! Väitteet näyttävät jälleen olevan ensi silmäyksellä moitteettomia, mutta se ei kestä tutkimusta tosiseikkojen valossa.
Jehova itse nimitti Israelin todistajakseen, ja Jeesus itse nimitti opetuslapsensa todistajakseen. Mikä päinvastoin kuin JW.ORG, joka nimitti itsensä Jehovan todistajiksi ja väitti sitten olevansa ainoita Sophia maan päällä.

Korvaa JHWH LORD: lla

Sitten ohjelmassa tutkitaan joitain syitä, miksi eri käännökset päättävät käyttää otsikkoa LORD tai JUMAL vs. Jehovaa. Ensimmäinen tutkittu syy johtuu siitä, että kääntäjät noudattavat ortodoksista juutalaista perinnettä korvata sana Jahve Herralla.
Geoffrey Jacksonilla on mielestäni pätevä kohta. Olisi paljon parempi jättää Tetragrammaton (YHWH) paikoilleen sen sijaan, että korvaisi sen LORD: lla. Toisaalta olisi epäoikeudenmukaista sanoa, että he ovat poistaneet Jumalan nimen pyhistä kirjoituksista, koska voit väittää, että käännöksessä poistat kaikki heprealaiset sanat ja korvaat ne englanninkielisillä sanoilla. Kääntäjät eivät myöskään ole epärehellisiä, koska esipuhe selittää, että joka kerta kun he tulostavat LORD: n, alkuperäinen sanoi YHWH tai Jahve.
Sitten hallintoelin antaa paljastavan lausunnon:

”Joten juutalaiset eivät poistaneet Jumalan nimeä heprealaisista kirjoituksista, pikemminkin apostolialaiset kristityt ottivat perinteen askeleen pidemmälle ja todella poistivat Jumalan nimen heprealaisten kirjoitusten käännöksistä. ” - (5:50 minuuttia ohjelmaan)

Miksi hän ei sanonut: ”Raamatusta”? Tarkoittaako Geoffrey Jackson, että he ovat poistaneet Jumalan nimen vain heprealaisista kirjoituksista, mutta eivät kreikkalaisesta Uudesta testamentista? Ei lainkaan. Tämän asian totuus on, että Jumalan nimeä ei esiinny uudessa testamentissa ollenkaan. Ei kertaakaan! Joten sitä ei olisi voitu poistaa.[Vi] Hänen lausuntonsa on oikea! Valitettavasti tämä vahvistaa artikkelissamme "orvot”Että JW.ORG sekoitti Jumalan sanan ja lisäsi JHWH: n sinne, missä sitä ei ollut.
Seuraava argumentti on, että Jeesus tuomitsi fariseukset siitä, että he tekivät Jumalan sanan kelvottomaksi heidän perinteidensä avulla. Mutta oliko Jeesuksella Kristuksella erityisesti käytäntö, ettei hän puhu Jumalan nimeä sanoessaan tätä, vai opettiko hän, että heistä puuttui todellinen rakkaus lähimmäisyyttään kohtaan, syyttäen heitä siten ”laillisuudesta”? Huomaa, että JG.ORG: lle esitetään usein syyllisyys oikeudellisuuteen, koska he tekevät monista ihmisen luomista säännöistä, joista on tullut JW.ORG, kuten puuttuminen partaan. Voisimme omistaa kokonaisen esseen siitä, kuinka JW.ORG on edistänyt lukemattomia omia perinteitä, kun taas valitamme usein rakkauden puuttumista, jota monet seurakunnissa vallitsevat hallitsevat vanhimmat ovat osoittaneet.
Geoffrey Jackson antaa monia muita hyviä syitä sille, miksi Jehovan nimeä ei pitäisi poistaa heprealaisista kirjoituksista. Merkittävin argumentti on, että hänen nimensä oli tallennettu tuhansia kertoja. Hän sanoo: "Jos hän ei halunnut meidän käyttävän hänen nimeään, niin miksi hän paljasti sen ihmiskunnalle?"
Mutta sitten meillä on uusi rehellisyyden raukeaminen. Meidät vietetään John 17: 26, missä se on kirjoitettu:

"Tiedän nimesi heille ja aion jatkaa sen tiedostamista".

Ensimmäinen ongelma on, että juutalaiset tiesivät hänen oman tunnustuksensa jo Jumalan nimen. Se on kirjattu tuhansia kertoja heprealaisissa kirjoituksissa. Mitä Jeesus ”ilmoitti”? Oli se vain Jumalan nimi vai oliko se Jumalan nimen merkitys? Muista, että Jeesus paljasti Isän meille. Hän on Jumalan kunnian näkyvä osoitus. Esimerkiksi: hän ilmoitti, että Jumala on rakkaus, esimerkkellä rakkaudesta.
Toinen ongelma on, että jos Jeesus todella tarkoitti julkistavansa nimen Jehova, miksi hän sitten puhui Jumalaansa Isänä eikä Jehovana Johannes 17: 26: ta välittömästi edeltävissä säkeissä? Tarkkailla:

"Isä, Haluan, että ne, jotka olet antanut minulle, ovat minun kanssani siellä missä olen, jotta he voivat nähdä kunniakseni, jonka annoit minulle, koska rakastit minua ennen maailman luomista. Vanhurskas Isä, vaikka maailma ei tunne sinua, Tunnen sinut, ja nämä miehet tietävät, että lähetit minut. ”- John 17: 24-25

Ilmeisesti Jeesus ei opettanut meitä käyttämään yksinkertaisesti nimitystä ”Jehova”, vaan pikemminkin ilmaisemaan Isänsä ominaisuuksia esittelemällä Jumalan rakkautta ihmiskuntaa kohtaan.

Jahve vai Jehova?

Joseph Byrant Rotherham käytti Jahvea 1902: ssä, mutta muutamaa vuotta myöhemmin hän julkaisi teoksen, jossa hän valitsi luovutuksen, Jehovan. Geoffrey Jackson hallintoelimestä selittää, että hän piti edelleen Yahwehia oikeampana ääntämisenä, mutta koska hän ymmärsi, että Jehova käännöksenä yhdistää paremmin yleisönsä, hän käytti sitä periaatteella, että jumalallisen nimen helppo tunnustaminen oli enemmän tärkeää kuin tarkkuus.
Jeesuksen nimi lausuttiin todennäköisesti Yeshua tai Yehoshua, mutta Jeesus on kuitenkin paljon yleisempi englanniksi, ja jos kääntäjät ovat töissä, he haluavat varmistaa, että kohdeyleisö ymmärtää tarkalleen, keneen viitataan. Erittäin hyvä argumentti on, että Jumala antoi kreikkalaisten kirjoittajien kääntää Jeesuksen nimen kreikkalaiseksi vastaavaksi ”Jesous”. Tämä kuulostaa paljon erilaiselta kuin Yeshua. Siten voimme päätellä, että tarkka ääntäminen ei ole ensisijainen huolenaihe, kunhan tiedämme kenestä puhumme nimeä käytettäessä.
Geoffrey Jackson huomauttaa, että englanniksi Jeesuksella on kaksi tavua, kun taas heprealaisilla vastaajilla Yeshua tai Yehoshua on vastaavasti kolme ja neljä. Hän huomauttaa tämän, koska Jehovalla on kolme tavua, kun taas Jahvella on kaksi. Joten jos välitämme tarkkuudesta, saatamme käyttää Yeshuaa ja Jahvea, mutta jos haluamme kirjoittaa nykyaikaisella kielellä, pysymme Jeesuksen ja Jehovan kanssa.
Ennen Internetin kynnystä kirjojen kokoelma olisi paras tapa selvittää, mikä oli todellakin suositumpi. Ja näyttää siltä, ​​että sanaa Jehova popularisoitiin englanniksi loppupuolella 18th luvulla, sata vuotta ennen kuin Charles Taze Russell tuli paikalle.
2015-06-02_1643

kautta Google-kirjat Ngram Viewer

Mitä tapahtui 1950: n jälkeen yllä olevan kaavion mukaan? Jahvesta tuli suositumpi kirjoissa. Joten miksi emme käytä Jahvea tänään? Geoffreyn mukaan meidän on käytettävä yleisintä nimeä!
Tässä on teoriani, melko humoristinen viihdyttää. Harkitse tätä:

Kristittyjen kreikkalaisten kirjoitusten uusi maailman käännös vapautettiin Jehovan todistajien konventissa Yankee Stadiumilla New Yorkissa 2. elokuuta 1950. - wikipedia

Oletan siis, että siellä tapahtui, että muut kristilliset kirkkokunnat halusivat irtautua Jehovan todistajista ja alkoivat suosia Jahvea. On totta, että jos teet google-haun, löydät paljon enemmän sanan "Jehova" kuin "Jahve". Poista kuitenkin kaikki viittaukset ”Jehovan todistajiin” ja niistä ja epäilen, että löydämme kuvan, joka on enemmän kuin yllä oleva kaavio, joka käsittelee vain painettuja kirjoja.
Toisin sanoen, jos teoriaani on perusteita, JW.ORG on tehnyt enemmän Jehovan sanan väestön vähentämiseksi kuin mikään muu ryhmä. He ovat ottaneet nimensä Jehova 1931: ssä ja pyytäneet tavaramerkkiä Jehovan todistajien organisaatiolle, nimeltään JW.ORG.[Vii] Eikö se ole jotain erityistä, että hän harjoittaa laillisesti Jehovan nimenomaisesti Israelille myöntämää tavaramerkkiä?

Videokatsaus: Kuinka voimme olla varmoja, että Raamattu on totta?

Videossa todetaan:

"Kun se mainitsee tieteelliset asiat, sen sanomien tulisi olla sopusoinnussa todistetun tieteen kanssa."

Emme ole tutkijoita, emmekä tue mitään tieteellistä teoriaa toisesta. Beroean-piketeillä uskomme yksinkertaisesti, että Jumala loi kaiken Kristuksen kautta, kuten Raamattu opettaa meille, ja olemme myös yhtä mieltä siitä, että pyhät kirjoitukset ja luonto ovat sopusoinnussa, koska ne molemmat ovat innoittamana. Se mitä Raamatussa ei mainita, jättää tilaa tulkinnalle. Sen, mitä Raamattu sanoo, pitäisi olla ehdotonta ja totta. Jumalan sana on totuus. (Johannes 17:17; Psalmit 119: 60)
Mutta miksi JW.ORG on tarkoituksellisesti epämääräinen sanavalinnassaan "todistettu tiede"? Huomaa tämä lainaus evoluutiota edistävältä verkkosivustolta:

On totta, että evoluutioteoriaa ei ole todistettu - jos sillä tarkoitetaan tällä termillä sellaista, että sitä ei voida epäillä tai kumota. Toisaalta, ei myöskään ole atomiteoriaa, suhteellisuusteoriaa, kvanttiteoriaa tai oikeastaan ​​mitään muuta tieteen teoriaa. - Patheos

Voisi todella ihmetellä, onko videon lausunnolla lainkaan painoarvoa, kun otetaan huomioon, että mitään tieteen teoriaa, mukaan lukien painovoima, ei pidetä todistettuna tieteenä.

Toinen mielenkiintoinen piirre yllä olevasta lainauksesta on '' kun se mainitaan tieteelliset asiat". Kysymme: "mitä pidetään tieteellisenä aineena"? Tieteen määritelmä on:

”Älyllinen ja käytännöllinen toiminta, joka käsittää fysikaalisen ja luonnollisen maailman rakenteen ja käyttäytymisen systemaattisen tutkimuksen havainnoinnin ja kokeilun avulla."

Katsotaanko Genesiksessä olevaa tiliä tieteelliseksi asiaksi?
Jos on yksi asia, josta JW.ORG näyttää todella, todella hyvältä, se on epäselvyyden ja todennäköisen kieltotieteen tiede. He ovat korottaneet kirjoitetun sanansa taiteeseen tehdä suuria lausuntoja, kuten meillä oli "sukupolvella, joka ei katoa", ja tulkitsevat myöhemmin uudelleen ilmaisunsa yksityiskohdat saadakseen täysin uusia ymmärryksiä.

Mikään ei korosta tätä enempää kuin seuraava väite:

"Kun se ennustaa tulevaisuuden, näiden profetioiden tulisi totta 100% ajasta."

Kun otetaan huomioon vuosikymmenien epäonnistunut profeetalliset tulkinnat ja väärien odotusten asettaminen (väite, jota en edes tarvitse perustella, koska kukaan ei voi olla sitä eri mieltä), kuinka he ovat vaikuttaneet uskoon Raamattuun kuin Jumalan luotettavaan kirjaan? He ovat syyllisiä kääntämään miljoonia pois Jumalan sanasta heidän profetiansa vuoksi, jotka eivät totta. Sen sijaan JW.ORG kutsuu sitä epärehellisyyden, uuden valon ja ymmärtämisen parantamiseksi.
Vaikka uskomme tällä sivustolla, että Jumalan sana on tarkka ennusteissaan, meidän on erotettava teoriat tai tulkinnat ihmisestä sen suhteen, mitä Raamattu tosiasiallisesti väittää. Sen mukaisesti jotkut julistavat, että Raamatun profetia ”viimeisinä päivinä” on alkanut täyttyä. Loppu on ilmoitettu monta kertaa, mutta koska Raamattu on oikein, nämä tulkinnat osoittautuivat vastaamaan Raamatun ennusteita vain osittain. Jos tulkinta on oikea, olemme yhtä mieltä siitä, että 100% ennustetta koskevista sanoista on täytettävä.
Sitten video paljastaa sen todellisen tavoitteen. Esitetään kolme kysymystä:

  1. Kuka on Raamatun kirjoittaja?
  2. Mistä Raamattu on kyse?
  3. Kuinka ymmärrät Raamatun?

Viestinä on, että kaunis aasialainen tyttö ei löydä vastausta Raamatustaan ​​yksin, mutta että Jehova on toimittanut toisen JW.ORG: n julkaiseman kirjallisen asiakirjan, jonka otsikko on ”Hyvät uutiset Jumalalta".
Luku 3 vastaa kolmanteen kysymykseen ”Kuinka ymmärrät Raamatun?”

”Tämä esite auttaa sinua ymmärtämään Raamattua samalla menetelmällä, jota Jeesus käytti. Hän viittasi Raamatun tekstiin toisensa jälkeen ja selitti 'Pyhien kirjoitusten merkityksen' '.

Toisin sanoen JW.ORG-esite auttaa sinua ymmärtämään Raamattua ja selittämään sinulle Raamatun merkityksen. Mutta voimmeko luottaa siihen, että tämä merkitys todella tulee Jumalalta? Tällä sivustolla huomautamme jatkuvasti JW.ORG: n kirjallisissa asiakirjoissa epäkirjoittamattomia opetuksia käyttämällä Jumalan sanaa Raamattua.
Katsokaa vastausta kysymykseen 2: ”Mistä Raamattu on kyse?” Esite haluaisi, että uskoisit tarkoituksen olevan sinusta tulla Jehovan ystävä pikemminkin kuin hänen lapsensa! Mikä vahva kontrasti kristillisen toivon välillä on Vartiotornissa ja Raamatun sivuilla esitetyssä kristillisessä toivossa!
Kaikki tämä pyrkimys rakentaa uskoa Jumalan sanaan Raamattu huipentuu tähän sanomaan, että tarvitsemme JW.ORG: n ymmärtääksemme sen. Jehova pystyi säilyttämään sanansa tuhansia vuosia, mutta ei voi tehdä sitä ymmärrettäväksi sille, joka lukee sen ilman, että Vartiotorni auttaa sinua.


[I] http://tv.jw.org/#video/VODStudio/pub-jwb_201506_1_VIDEO
[Ii] Katso: http://meletivivlon.com/2014/03/19/do-jehovahs-witnesses-believe-in-jesus/ ja http://meletivivlon.com/2014/09/14/wt-study-you-are-my-witnesses/
[Iii] Katso lukijoiden kysymyksiä, w02 5 / 1, s. 30-31
[IV] Vartiotorni 2 / 15 / 1966 kappaleet 15,21
[V] Apua Raamatun ymmärtämiseen, 1971, s. 884-5, julkaissut Jehovan todistajat
[Vi] nähdä http://meletivivlon.com/2013/10/18/orphans/
[Vii] Tavaramerkkihakemusasiakirja alkaen https://jwleaks.files.wordpress.com/2014/06/final-outcome-us-trademark-application-no-85896124-jw-org-06420-t0001a-march-12-2014.pdf

61
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x