Aarteita Jumalan sanasta ja hengellisten helmien kaivamisesta - 'Opi virheistään'

Jonah 3: 1-3 - Jonah oppi virheistään (muun muassa 114 par. 22-23)

”Medice, cur ate ipsum” (latinalainen),

”Latre, therapeuson seauton” (kreikka),

”Lääkäri, paranna (paranna) itsesi” (englanti), Luke 4: 23.

Tämä on Jeesuksen lainaama sananlasku. Miksi sananlasku kolmella kielellä (korostettavaksi!).

Koska tämän kokouksen ja sen aineiston kirjoittajille ja kirjoittajille (hallintoelin eli uskollinen ja huomaamaton orja) sanomme samaa: “Lääkäri, paranna itseäsi”.

Seitsemän kertaa 607 BC: stä 1914 AD: n tyypin / antityypin käytön laskentavirheen tiedetään olevan virhe ainakin varhaisten 1980: ien jälkeen. Siitä huolimatta se julistetaan edelleen totuudeksi, vaikka Raamatusta itsestään löytyy ylivoimaista näyttöä siitä, että tämä on epätarkka käsitys. Seitsemän kertaa ei ole antityyppiä, joka sai Nebukadnetsarin. Vaikka olisikin, Jerusalem ei pudonnut 607 BCE, vaan pikemminkin 587 BCE.[I] Armageddon ei tullut organisaation ennakoimana julkaisuissa 1914, 1925 tai 1975. Silti meille sanotaan, että Armageddon on aivan kulman takana. Se on välitön. Meille on jopa annettu uusi tulkinta Matthew 24: 34: n -päällekkäiset sukupolvet ” oppi - antaa meille sumea uusi määräaika. (Syrjintänä olet löytänyt joko (a) todistajan, joka on valmis puolustamaan uskoaan tähän opetukseen, ja / tai (b) todistajan, joka selittää sen toiminnan?)

Entä organisaation kyvyttömyys käsitellä kasvavaa skandaalia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kuten sananlaskun strutsi, näyttää siltä, ​​että tartumme kollektiivisen päämme hiekkaan, toivoen, että ongelma vain poistuu.[Ii]

Siksi pyydämme hallintoelintä ”oppia virheistään ja siirtyä kuuliaiselle palvelulle jumalalle " opettamalla vain selvästi tarkkoja totuuksia Raamatusta. (ia 114 par. 23)

Kannustamme myös kaikkia monia hyväntahtoisia todistajia, jotka ovat todellisia Jumalan ja totuuden rakastajia, ottamaan henkilökohtainen vastuu omasta pelastuksestaan. Näin toimiessasi vältät vääristävän satojen miljoonien muiden kristittyjen ympäri maailmaa tekemän virheen, joka myös luopuu velvollisuuksistaan ​​uskontonsa johtajille seuraamalla epätäydellisten ihmisten sanamuotoa, joista monilla on pikemminkin omat esityslistaansa. kuin kuninkaan Kristuksen Jeesuksen esityslistalla.

Obadiah 12 - Minkä oppiaiheen voimme oppia Jumalan tuomitsemasta Edomista (jd112 par. 4-5)

Kohdan 5 viitteessä sanotaan: ”Kuvittele, että kristitty loukkasi sinua tai on ollut ongelma yhden sukulaisesi kanssa”. Miksi vain kristitty? Miksei muslimi tai ateisti tai buddhalainen jne. Koska aikaisemmin viitteessä sanotaan: "tapa käsitellä veljiäni", mikä tarkoittaa, että vain todistajat ovat kristittyjä! On monia muita kuin JW-ihmisiä, jotka käyttäytyvät kuin oikeat kristityt, kun taas valitettavasti on monia Jehovan todistajia, jotka eivät heijasta Kristuksen luonnetta teoillaan ja vuorovaikutuksellaan muiden kanssa.

Kyllä, todellakin, yritä “”Kuvittele, että kristitty loukkasi sinua tai on ollut ongelma yhden sukulaisesi kanssa” koska hän epäili ja ilmaisi ne sinulle tai loukkasi sinua kyseenalaistamalla, onko hallintoelimellä todella Jehovan ja Jeesuksen Kristuksen tuki?

"Pidätkö kaunaa, etkä jätä asiaa taakse tai yritä ratkaista sitä?" tai pikemminkin tutkimalla itse henkilökohtaisesti Jumalan sanaa, voisit nähdä, miksi muulla veljellä on tällaisia ​​näkemyksiä, ja vaikka olet edelleenkin eri mieltä, suostut olemaan tekemättä asiaa siitä.

Olisiko se kristittyä ”Käyttäytyy viileästi välttäen hänen yritystään tai puhuen kielteisesti hänestä”Ehkä muille sanomalla, että hän on ”Henkisesti sairas”?[Iii]

Olisiko se todella kristitty "Sinun on heijastettava edomiittien henkeä ja iloita veljen vaikeuksista" koska sellainen voi olla epäoikeudenmukaisesti poistettu seurakunnasta eikä voi enää olla seurassa heidän kanssaan, jonka hän on lukenut elinikäisiksi ystäväksi?

”Kuinka Jumala haluatko sinun toimivan? ” Kuinka Jeesus odottaa sinun toimivan? Rakkauden kanssa tai farisakkisen kuuliaisuuden kanssa pyhille kirjoituksille, joita sovelletaan väärin kontekstista pyrkiessä ylläpitämään hallintaa?

Valtakunnan säännöt (luvun 21 par. 8-14)

Re: Kohdat 8 ja 9

Matthew 24: 29-31 ”Oliko Jeesus viitannut myös yliluonnolliseen manifestaatioon taivaissa? Ehkä hän oli. ” Molemmat siteeratut viitteet (Jesaja 13: 9-11, Joel 2: 1,30,31) näyttävät viittaavan Jerusalemin tuhoamiseen vastaavasti 587 BC ja 70 AD, mutta Jeesus ei viittaa Jerusalemin tuhoamiseen näissä kolmessa Matthew'n jakeessa, mutta yksittäiseen (ei yhdistelmämerkkiin), joka esiintyy hänen läsnäollessaan ja siihen liittyvissä tapahtumissa.

Mitä voimme kuitenkin oppia pyhien kirjoitusten tarkemmasta tarkastelusta?

Ensimmäinen kohta Matthew 24: 29 on huomata, että kun se mainitsee ”ahdistuksen”, se ei näytä viittaavan Matthew 24: 21: n ahdinkoon, vaan pikemminkin välittömästi edeltäviin jakeihin Matthew 24: 23-28. Tässä Jeesus varoitti varhaisia ​​kristittyjä olematta vakuuttuneita uskomaan, että Jeesuksen läsnäolo oli tapahtunut ilman selkeää, kiistatonta näyttöä, joka kaikille on näkyvissä. Sana käännetty ”ahdistus” on thlipsis kreikan kielellä; se kantaa sisäisen tai henkisen paineen tunteen tai tunteen, että hemmotellaan ilman paeta. Tarkoittaako tämä painostusta uskoa väärään Kristukseen, joka "johtaa harhaan mahdollisesti jopa valitut"? Vai onko Jeesus puhunut Matthew 10: 38? Vai onko se jotain muuta?

Tähän lisätään Matthew 24: 30, jossa Jeesus mahdollisesti lainasi Daniel 7: 13 sanoja sanoessaan: ”He näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvissä”. Tuossa jakeessa hän puhuu kuitenkin ensin taivaassa ilmestyvästä "Ihmisen Pojan merkistä". Mikä tämä "merkki" tulee olemaan, ei ole kirjoitettu pyhissä kirjoituksissa, mutta on mielenkiintoista huomata, että sana käännetty "merkki" (kreikka: Semeion) tarkoittaa tyypillisesti ihmeellisiä merkkejä tai merkkejä, jotka erottavat henkilön tai tapahtuman selvästi kaikista muista. Tämän olisi siis oltava yliluonnollista, kun otetaan huomioon, että kaikki luonnolliset merkit voidaan sekoittaa muihin syihin. Jeesus käyttää kahta sanaa korostaakseen, ettei hän puhu metaforisesti: ”Ja sitten ilmestyy” (kreikka: phainó, "loistaa, tulla näkyväksi, näyttää") ja ”he näkevät” (kreikka: horaó, ”Katso, katso, koe”). Vaikka molempia voidaan käyttää metaforisesti, konteksti ei tue tätä ymmärrystä, koska "kaikki maan heimot lyövät itsensä surussa", kun tämä merkki näyttää ja kun he nähdä Jeesus tulee pilvissä.

Matthew 24: 31 osoittaa, että vasta tällä kertaa, kun Jeesus on kiistatta saapunut, "tulossa taivaan pilveillä" ja näkyvä ihmiskunnalle, hän "kokoaa valitut" kaikkialta maasta. . Tämä osoittaa, että kerääminen tapahtuu kerralla, eikä pitkän ajan kuluessa. Lisäksi miksi "kaikki maan heimot lyövät itsensä valitettavasti" asioista, joita he eivät ole nähneet ja tiedämättä. Siksi sen organisaation opetus, jonka Jeesus on ollut näkymättömästi läsnä 1914: n jälkeen, ei voi olla tarkka. Organisaatio myöntää, että Matthew 24: 30 on tulevaisuuden tapahtuma, erillään 1914-läsnäolosta, mutta ne väittävät, että valitut on koottu 1919: n jälkeen. Joten he luovat kaksi Jeesuksen ”läsnäoloa”: näkymättömän yhden 1914: ssä ja näkyvän tulevaisuudessa, silti sitoen kokoamisen ensimmäiseen. Tämä sekoittaa perusteellisesti Raamatun kertomuksen.

Mark 13: 23-27 sisältää lisätietoja. Jakeessa 23 meitä kehotetaan ”valvomaan” kreikkalaista termiä, jonka on oltava tarkkaavainen, ja otettava huomioon. Miksi? Koska Jeesus on ”kertonut sinulle kaiken etukäteen.” [Kreikkalainen: varoitettu, ennustettu].

Luke 21: 25-28 välittää monia edellä jo mainittua kohtaa Matthew 24 ja Mark 13. Lisäksi jae 26 puhuu siitä, että “miehet tulevat heikkenemään pelosta ja odotuksista”, ja juuri nämä näkevät ihmisen pojan tulevan ”(vs. 27). Jae 28 tekee sitten vastakohdan, että valitut (Jeesuksen opetuslapset) "nostavat päänsä ylöspäin, koska heidän pelastuksensa on lähellä." Kreikan sana käännetty "vapautukseksi" (kreikka: apolytrosis) tarkoittaa "lunastusta - lunastuksen maksaminen". Joten Kristuksen uskolliset seuraajat voivat nostaa päätään ylös, ei pelastuksesta ahdistuksesta tai kansojen ahdistuksesta, vaan siksi, että Jeesuksen lunastusuhrin soveltamisen aika on heidän puolestaan.

Magogin jumala (kappale 12)

Kuinka vastaat? On Magogin Gog

 • Venäjä[IV]
 • Demonin alkuperäprinssi[V]
 • 8th Demon Prince[Vi]
 • Saatana paholainen[Vii]
 • Kansakuntien koalitio[VIII]

Gog of Magog on ollut kaikki edellä oleva eri aikoina organisaation mukaan.

Muuttaako Jehova mieltään niin rajusti ja viestiä niin usein? Tiitus 1: 2 sanoo ”Jumala, joka ei voi valehdella”. Joten miten nämä opetukset voivat olla Jumalalta?

Magog oli paikka Turkin keskustassa muinaisina aikoina. Kun tarkastelemme Ezekiel 38 -kohdan kohtaa, löydämme seuraavat mielenkiintoiset kohdat. Seleucid-dynastia hallitsi huomattavasti aikaa Aleksanteri Suuren kuoleman jälkeen tätä Turkin aluetta, ja he olivat Danielissa ennakoituja Pohjoismaiden kuninkaita. Antiochus IV tuli 168 eKr ja valloitti Juudean ja temppelin.

Hesekiel 38: 10-12 puhuu ”Onko tulossa iso pilaaminen?” Antiochus IV tarjosi sikoja temppelin alttarilla ja kielsi juutalaisten palvonnan. Tämä provosoi Maccabean-kapinaa. Siinä Makkaabien päällekytketyt juutalaiset ottivat osaa yrittäessään palauttaa sen, mitä he pitivät tosi palvonnana. He käyttivät myös sissitaktiikkaa Antiochuksen armeijaa vastaan ​​Juudean vuoristoisella alueella.

Ezekiel 38: 18 puhuu ”Israelin maasta”. Hesekiel 38: 21 sanoo: "Ja minä kutsun häntä vastaan ​​kaikella vuoristoisella alueellani miekan." (Katso myös Ezekiel 39: 4.) Sitten sanotaan: "Hänen veljeään vastaan ​​jokaisen miekka tulee olemaan. ”. Oliko tämä profetian toteutuminen? Emme voi eikä meidän pidä sanoa niin. Emme kuitenkaan voi myöskään käyttää sitä antityyppinä soveltaakseen nykyään vain siksi, että haluamme sen olevan, kuten organisaatio ja muut apokalyptiset kristilliset ryhmät tekevät. Tässä tapauksessa on ehdottomasti parasta odottaa, että Jehova selventää tehtävänsä eikä arvata tai tehdä vääriä profeetallisia tulkintoja.

__________________________________________________

[I] Katso a Lyhyt yhteenveto Joistakin todisteista siitä, että Raamattu on yhtä mieltä 587 BC: n kanssa Jerusalemin kaatumisesta babylonialaisille.

[Ii] Vain mielenkiintoinen sivupiste. Strutsoilla on ollut tämä huono maine Rooman ajoista lähtien. Todellisuudessa he eivät kuitenkaan piilota päätään, he juoksevat vaaramerkin kohdalla. Näyttää siltä, ​​että maine on syntynyt heidän tapansa syödä hiekkaa ja kiviä auttaakseen ruokaa ruuansulatuksessa.

[Iii] WT 2011 7 / 15 p16 par. 6 "No, luopuneet ovat 'henkisesti sairaita' '

[IV] WT 1880 kesäkuu p107

[V] WT 1932 6 / 15 p179 par. 7

[Vi] WT 1953 10 / 1 par. 6

[Vii] WT 1954 12 / 1 p733 par. 22

[VIII] WT 2015 5 / 15 pp29-30

Tadua

Tadua-artikkelit.
  9
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x