Hei, nimeni on Eric Wilson.

Esittelin ensimmäisessä videossamme ajatuksen käyttää kriteerejä, joita me Jehovan todistajina käytämme tutkiaksemme, pidetäänkö muita uskontoja totta vai vääriä itsessämme. Joten, samat kriteerit, nämä viisi pistettä - nyt kuusi -, me aiomme tutkia, täyttämmekö myös kriteerit, jotka odotamme kaikkien muiden uskontojen täyttyvän. Se näyttää reilulta testiltä. Haluaisin päästä siihen suoraan, ja tässä olemme kuitenkin kolmannessa videossa, joka ei vieläkään tee sitä; ja syy on, että tiellämme on vielä asioita.

Aina kun nostat nämä aiheet ystäville, saan vastalauseita, jotka ovat niin johdonmukaisia ​​kautta linjan, että sanotaan, etteivät nämä ole oikeastaan ​​heidän omia ajatuksiaan, vaan ajatuksia, jotka ovat istutettu vuosien varrella - ja inhoan käytä sanaa indoktrinaatio, koska ne tulevat melkein sanasta sanasta samassa järjestyksessä. Annan teille joitain esimerkkejä.

Se voi alkaa: "Mutta me olemme todellinen organisaatio ... Olemme Jehovan organisaatio ... Ei ole muuta organisaatiota ... Minne muualle menemme?" Sitten seuraa jotain, kuten: "Eikö meidän pitäisi olla uskollisia järjestölle? ... Loppujen lopuksi, kuka opetti meille totuuden? ... ja" Jos jokin on vialla, meidän on vain odotettava Jehovaa ... Meidän ei pitäisi ajaa eteenpäin. varmasti ... Lisäksi kuka siunaa organisaatiota? Eikö se ole Jehova? Eikö ole selvää, että hänen siunauksensa on meille?… Ja kun ajattelet sitä, kuka muu saarnaa hyviä uutisia koko maassa? Kukaan muu ei tee sitä. '

Se kinda tulee tässä muodossa, vain tietoisuuden virrassa. Ja tajuan, ettei kukaan ole oikeasti istunut ja ajatellut tätä. Joten tehdään se. Ovatko nämä pätevät vastalauseet? Katsotaan. Tarkastellaan niitä yksi kerrallaan.

Nyt yksi ensimmäisistä, joka esiintyy lisäksi: "Tämä on todellinen organisaatio", joka on oikeastaan ​​vain lausunto, on kysymys: "Minne muualle menisimme?" Yleensä tämän mukaisesti ihmiset lainaavat sitten Pietarin sanat Jeesukselle. He sanovat: 'Muista, kun Jeesus kertoi väkijoukolle, että heidän piti syödä hänen lihaansa ja juoda hänen vertaan, ja he kaikki jättivät hänet. Hän kääntyi omien opetuslapsiensa puoleen ja kysyi heiltä:' Haluatko myös mennä? ' Ja mitä Pietari sanoi?

Ja melkein poikkeuksetta - ja minulla on ollut tämä keskustelu useiden vuosien ajan erilaisten kanssa - he sanovat samat sanat, jotka Pietari sanoi: 'Minne muualle menemme?' ”Eikö se ole sitä mitä luulet sanoneen? Katsotaanpa mitä hän todella sanoi. Löydät sen Johanneksen kirjan luvusta 6 jae 68. ”Kenelle”, hän käyttää sanaa ”kenelle”. ketä aiommeko mennä? Ei, jossa menemmekö?

Nyt siellä on iso ero. Huolimatta siitä, missä olemme, voimme mennä Jeesuksen luo. Voimme olla kaikki yksin, voimme olla jumissa vankilan keskellä, ainoana tosi palvojana siellä ja kääntyä Jeesuksen puoleen. Hän on oppaamme, hän on meidän Herramme, hän on meidän kuninkaamme, hän on meidän mestarimme, hän on Kaikki meille. Ei "missä". "Missä" tarkoittaa paikkaa. Meidän on mentävä ihmisryhmän, meidän on oltava paikassa, meidän on oltava organisaatiossa. Jos meitä pelastetaan, meidän on oltava organisaatiossa. Muuten meitä ei pelasteta. Ei! Pelastus tulee kääntymällä Jeesuksen puoleen, ei jäsenyyteen tai kuulumiseen mihinkään ryhmään. Raamatussa ei ole mitään, joka osoittaisi, että sinun on kuuluttava tiettyyn ihmisryhmään pelastamiseksi. Sinun on kuuluttava Jeesukseen, ja todellakin siitä Raamattu sanoo. Jeesus kuuluu Jehovalle, me kuulumme Jeesukseen ja kaikki asiat kuuluvat meille.

Perusteltuaan, että meidän ei pitäisi luottaa ihmisiin, Paavali kertoi korinttilaisille, jotka tekivät juuri tätä asiaa, seuraavista 1. korinttilaisille 3:21 - 23:

Joten älä kukaan kerskaa miehiä; sillä kaikki asiat kuuluvat sinulle, olipa Paavali tai Apollos tai Kefas tai maailma tai elämä tai kuolema tai asiat nyt täällä tai tulevat asiat, kaikki asiat kuuluvat sinulle; puolestaan ​​kuulut Kristukseen; Kristus puolestaan ​​kuuluu Jumalalle. ”(1 Ko 3: 21–23)

Okei, niin se on kohta 1. Mutta silti sinun on organisoitava oikein? Sinulla on oltava organisoitu työ. Niin ajattelemme sitä aina ja sitä seuraa toinen koko ajan asettama väite: "Jehovalla on aina ollut organisaatio." Okei, se ei ole totta, koska Israelin kansan muodostumiseen saakka, 2500 vuotta sitten, hänellä ei ollut kansakuntaa, kansaa tai organisaatiota. Hänellä oli sellaisia ​​ihmisiä kuin Abraham, Iisak, Jaakob, Noa, Eenok, jotka palasivat Abeliin. Mutta hän perusti organisaation vuonna 1513 eKr. Mooseksen alaisuudessa.

Nyt tiedän, että tulee ihmisiä, jotka sanovat: "Odota hetki, odota minuutti. Sanaa ”organisaatio” ei esiinny Raamatussa, joten et voi sanoa, että hänellä oli organisaatio. ”

No, se on totta, sana ei ilmesty, ja voimme seurustella siitä; mutta en halua päästä väitteisiin sanoista. Joten pidetään sitä itsestään selvänä, että voidaan sanoa, että organisaatio on synonyymi kansakunnalle, on synonyymi ihmisille. Jehovalla on ihmisiä, hänellä on kansakunta, hänellä on organisaatio, hänellä on seurakunta. Oletetaan vain, että ne ovat synonyymejä, koska se ei todellakaan muuta lausunnomme väitettä. Okei, joten hänellä on aina ollut organisaatio siitä lähtien, kun Moses esitteli vanhan liiton Israelin kansalle - liiton, jota he eivät pystyneet pitämään.

Okei, hieno, okei, joten mitä tapahtuu tämän logiikan myötä, mitä tapahtuu, kun organisaatio menee huonosti? Koska Israel meni pahasti monta kertaa. Se alkoi erittäin hienosti, he miehittivat Luvatun maan ja sitten Raamatussa sanotaan, että tosiasiassa muutaman sadan vuoden ajan jokainen ihminen teki sen, mikä oli hänen silmissään oikein. Se ei tarkoita, että he tekivät mitä he halusivat. He olivat lain alaisia. Heidän oli noudatettava lakia ja he myös noudattivat - kun he olivat uskollisia. Mutta he tekivät sen, mikä oli heidän silmissään oikein. Toisin sanoen, heidän päällään ei ollut ketään, joka kertoi heille: 'Ei, ei, sinun on noudatettava lakia tällä tavalla; sinun on noudatettava lakia tällä tavalla. '

Esimerkiksi fariseukset Jeesuksen päivänä - he kertoivat ihmisille tarkalleen, kuinka noudattaa lakia. Tiedätkö sapattina, kuinka paljon työtä voit tehdä? Voisitko tappaa kärpäsen sapattina? He tekivät kaikki nämä säännöt, jk, mutta Israelin alkuperäisen perustamisen aikana, muutaman ensimmäisen sadan vuoden aikana, patriarkat olivat perheen pää ja jokainen perhe oli periaatteessa autonominen.

Mitä tapahtui, kun perheiden välillä oli kiistoja? No, heillä oli tuomarit ja yksi tuomarista oli nainen, Deborah. Joten se osoittaa, että Jehovan näkemys naisista ei ole ehkä sitä, mitä pidämme naisina. (Hänellä oli todella nainen tuomari Israelista. Nainen tuomitsee Israelia. Se on mielenkiintoinen ajatus, jotain toista artikkelia tai toista videota varten tulevaisuudessa. Mutta jätetään se siihen.) Mitä tapahtui sen jälkeen? He kyllästyivät päättämään itse, soveltamaan lakia itse. Joten mitä he tekivät?

He halusivat kuninkaan, he halusivat miehen hallitsevan heitä ja Jehova sanoi: "Tämä on huono idea." Hän käytti Samuelia kertoakseen heille sen ja he sanoivat: 'Ei, ei, ei! Meillä on edelleen kuningas meillä. Haluamme kuninkaan. '

Joten he saivat kuninkaan ja asiat alkoivat todella mennä huonoon sen jälkeen. Joten olemme tulleet yhden kuninkaan, kymmenen heimokansakunnan, Ahabin, luo, joka meni naimisiin ulkomaalaisen Jezebelin kanssa; joka sai hänet palvomaan Baalia. Joten Baalin palvonta tuli rennomaksi Israelissa ja täällä on köyhä Elija, hän haluaa olla uskollinen. Nyt hän lähetti hänet saarnaamaan kuninkaan valtaan ja sanomaan, että hän tekee väärin. Ei ole yllättävää, että asiat eivät menneet hyvin. Vallassa olevilla ihmisillä ei ole halua sanoa olevansa väärässä; varsinkin kun heille kertova puhuu totuutta. Ainoa tapa käsitellä tätä heidän mielessään on hiljentää profeetta, mitä he yrittivät tehdä Elian kanssa. Ja hänen täytyi paeta elämästään.

Joten hän pakeni aina Horebin vuorelle etsimään ohjausta Jumalalta ja 1 Kuninkaat 19:14:

”Tähän hän sanoi:” Olen ollut erittäin innokas Jehovalle, armeijoiden Jumalalle; sillä Israelin kansa on hyljännyt liitonne, altaarisi he ovat repeytyneet ja profeettainne tappaneet miekalla, ja minä olen ainoa jäljellä. Nyt he yrittävät viedä elämäni pois. ”” (1. Ki 19:14)

No, hän näyttää olevan vähän asioissa, mikä on ymmärrettävää. Loppujen lopuksi hän oli vain mies, jolla oli kaikki ihmisten heikkoudet.

Voimme ymmärtää, millaista olisi olla yksin. Elämäsi uhattu. Ajatella, että kaikki mitä on menetetty. Silti Jehova antoi hänelle rohkaisevia sanoja. Hän sanoi kahdeksannentoista jakeessa:

”Ja minä olen edelleen jättänyt 7,000 Israeliin, kaikki, joiden polvet eivät ole taipuneet Baʹaliin ja joiden suu ei ole suudella häntä.” ”(1Ki 19:18)

Se on varmasti ollut melko järkyttävää Elialle ja todennäköisesti myös rohkaisua. Hän ei ollut yksin; häntä oli tuhansia! Tuhannet, jotka eivät olleet taipuneet Baalin puoleen, jotka eivät olleet palvonneet vääriä jumalia. Mikä ajatus! Joten Jehova antoi hänelle voimaa ja rohkeutta palata takaisin, ja hän teki sen, ja se osoittautui onnistuneeksi.

Mutta tässä on mielenkiintoinen asia: Jos Elija halusi palvoa ja jos nämä seitsemäntuhatta uskollista miestä halusivat palvoa, missä he palvoivat? Voisiko he mennä Egyptiin? Voisiko he mennä Babyloniin? Voisiko he mennä Edomiin tai mihin tahansa muihin kansakuntiin? Ei. Kaikilla oli väärä palvonta. Heidän piti pysyä Israelissa. Se oli ainoa paikka, jossa laki oli olemassa - Mooseksen laki ja määräykset sekä todellinen palvonta. Silti Israel ei harjoittanut tosi palvontaa. He harjoittivat Baalin palvontaa. Joten näiden miesten oli löydettävä tapa palvoa jumalaa omalla tavallaan, omalla tavallaan. Ja usein salassa, koska heitä vastustetaan ja vainotaan ja jopa tapetaan.

Sanoiko Jehova: "No, koska sinä olet ainoa uskollinen, aion tehdä organisaation teistä. Aion heittää pois tämän Israelin organisaation ja aloittaa sinusta organisaationa? Ei, hän ei tehnyt sitä. 1,500 vuotta hän jatkoi Israelin kansakunnan organisaationa hyvien ja huonojen kautta. Ja mitä tapahtui, se oli usein paha, usein se oli luopunut. Ja silti oli aina uskollisia, ja juuri niitä Jehova huomasi ja tuki tukeessaan Eliaa.

Niin eteenpäin yhdeksän vuosisataa Kristuksen aikaan. Israel on edelleen Jehovan organisaatio. Hän lähetti pojalleen mahdollisuuden, viimeisen mahdollisuuden heidän parannukseen. Ja sitä hän on aina tehnyt. Tiedätkö, puhuimme: "No, meidän pitäisi odottaa Jehovaa ja ajatus on sitten, että hän korjaa asiat". Mutta Jehovalla ei ole koskaan vahvistettu asioita, koska se tarkoittaisi vapaan tahdon puuttumista. Hän ei mene johtajien mieleen ja saa heidät tekemään oikeita asioita. Mitä hän tekee, hän lähettää heille ihmisiä, profeettoja ja teki tämän satojen vuosien ajan yrittääkseen saada heidät parannukseen. Joskus he tekevät, ja joskus eivät.

Lopulta hän lähetti poikansa ja parannuksen sijasta he tappoivat hänet. Joten se oli viimeinen olki ja sen vuoksi Jehova tuhosi kansan. Joten näin hän käsittelee organisaatiota, joka ei seuraa hänen tapaansa, komentojaan. Loppujen lopuksi hän tuhoaa heidät, kun heille on annettu monia mahdollisuuksia. Hän pyyhkii organisaation pois. Ja mitä hän teki. Hän tuhosi Israelin kansakunnan. Se ei enää ollut hänen organisaationsa. Vanha liitto ei ollut enää voimassa, hän teki uuden liiton ja asetti sen Israelin kansalaisten kanssa. Joten hän vei edelleen Abrahamin siemenestä, uskollisia miehiä. Mutta nyt hän toi kansakunnista uskollisempia miehiä, muita, jotka eivät olleet israelilaisia, ja heistä tuli hengellisessä merkityksessä israelilaisia. Joten nyt hänellä on uusi organisaatio.

Joten mitä hän teki? Hän tuki edelleen tätä organisaatiota ja ensimmäisen vuosisadan loppuun mennessä Jeesus innosti Johnia kirjoittamaan kirjeitä eri seurakunnille, organisaatiolleen. Hän kritisoi esimerkiksi Efesoksen seurakuntaa sen rakkauden puutteesta; se jätti rakkauden, että heillä oli se ensin. Sitten Pergamum, he hyväksyivät Bileamin opetuksen. Muista, että Bileam sai israelilaiset epäjumalanpalvelukseen ja seksuaaliseen moraalittomuuteen. He hyväksyivät tuon opetuksen. Siellä oli myös osa Nicholasta, jota he suvaitsivat. Joten lahkolaisuus on tulossa seurakuntaan, organisaatioon. Thyatirassa he suvaitsivat myös seksuaalista moraalittomuutta, epäjumalanpalvontaa ja Jezebel-nimisen naisen opetusta. Sardisissa he olivat hengellisesti kuolleita. Laodiceassa ja Philadelphiassa he olivat apaattisia. Kaikki nämä olivat syntejä, joita Jeesus ei voinut sietää, elleivät he olisi oikaistu. Hän varoitti heitä. Tämä on jälleen sama prosessi. Lähetä profeetta, tässä tapauksessa Johanneksen kirjoitukset, varoittamaan niitä. Jos hän vastaa… hyvä… ja jos ei, niin mitä hän tekee? Ovesta ulos! Siitä huolimatta organisaatiossa oli tuolloin henkilöitä, jotka olivat uskollisia. Aivan kuten Israelin aikana oli ihmisiä, jotka olivat uskollisia Jumalalle.

Lukekaamme mitä Jeesuksen oli sanottava niille henkilöille.

'' 'Sinulla on kuitenkin Sarʹdisissa muutamia ihmisiä, jotka eivät saastuttaneet vaatteitaan, ja he kävelevät kanssani valkoisilla, koska he ovat kelvollisia. Se, joka voittaa, on siis pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, enkä missään nimessä tyhjennä hänen nimeään elämänkirjasta, mutta tunnustan hänen nimensä isäni edessä ja enkeliensä edessä. Sen, jolla on korva, kuulee sen, mitä henki sanoo seurakunnille. ”” (Re 3: 4-6)

Nämä sanat koskisivat myös muita uskollisia muissa seurakunnissa. Yksilöt tallennetaan, eivät ryhmät! Hän ei pelasta sinua, koska sinulla on jäsenkortti jossain organisaatiossa. Hän pelastaa sinut, koska olet uskollinen hänelle ja hänen isälleen.

Okei, joten tunnustamme, että järjestö oli nyt kristillinen seurakunta. Se oli ensimmäisellä vuosisadalla. Ja tunnustamme, että hänellä, Jehovalla, on aina ollut organisaatio. Oikea?

Okei, mikä oli hänen organisaationsa neljännellä vuosisadalla? Kuudennella vuosisadalla? Kymmenennellä vuosisadalla?

Hänellä on aina ollut organisaatio. Oli katolinen kirkko. Oli Kreikan ortodoksinen kirkko. Lopulta sitten muut kirkot muodostuivat ja protestantti uskonpuhdistus tapahtui. Mutta koko ajan Jehovalla oli aina organisaatio. Ja silti todistajina väitämme, että se oli luopunut kirkko. Apostate Christianity.

No, Israel, hänen organisaationsa, meni luopumaan monta kertaa. Israelissa oli aina uskollisia henkilöitä, ja heidän piti pysyä Israelissa. He eivät voineet mennä muihin kansakuntiin. Entä kristityt? Katolisen kirkon kristitty, joka ei pitänyt ajatuksesta helvetistä ja iankaikkisesta vaivasta, joka oli eri mieltä sielun kuolemattomuudesta pakanalaisuuden oppina, joka sanoi, että kolminaisuus oli väärä opetus; mitä tuo henkilö tekisi? Jätätkö kristitty seurakunta? Mene pois ja tule muslimiksi? Hindu? Ei, hänen piti pysyä kristittynä. Hänen oli palvottava Jehovaa Jumalaa. Hänen oli tunnustettava Kristus Herrana ja Mestarinaan. Joten hänen piti pysyä organisaatiossa, joka oli kristinusko. Aivan kuten Israel oli ollut, tämä oli nyt det organisaatio.

Joten nyt siirrymme eteenpäin yhdeksästoista vuosisataa, ja sinulla on monia ihmisiä, jotka alkavat haastaa kirkot uudelleen. He muodostavat Raamatun opintoryhmiä. Raamatun opiskelijayhdistys on yksi heistä, erilaisista Raamatun opintoryhmistä ympäri maailmaa, jotka liittyivät toisiinsa. He säilyttävät edelleen yksilöllisyytensä, koska he eivät olleet kenenkään alla paitsi Jeesus Kristus. He tunnustavat hänet heidän Herransa.

Russell oli yksi niistä, joka alkoi julkaista kirjoja ja lehtiä -Vartiotorni esimerkiksi - että Raamatun opiskelijat alkoivat seurata. Selvä. Joten Jehova katsoi alas ja sanoi: 'Hmm, okei, te teette oikein, joten aion tehdä teistä organisaationi aivan kuin tekitsin 7000 miestä, jotka eivät taipuneet polvelleen Baalin takaisin Israeliin organisaatio?' Ei. Koska hän ei tehnyt sitä silloin, hän ei tehnyt sitä nyt. Miksi hän tekisi niin? Hänellä on organisaatio - kristinusko. Tuossa organisaatiossa on vääriä palvojia ja tosi palvojia, mutta on yksi organisaatio.

Joten kun ajattelemme Jehovan todistajia, haluamme ajatella: "Ei, olemme ainoa todellinen organisaatio." No, mikä olisi perusta kyseiselle oletukselle? Että me opetamme totuutta? Okei, hyvin, jopa Elia ja 7000, Jumala tunnusti heidät todellisiksi palvojiksi, mutta hän ei kuitenkaan tehnyt heitä omaan organisaatioonsa. Joten vaikka me opetammekin vain totuutta, Raamatun perusteella ei näytä olevan perustetta sanomiseen, että olemme yksi todellinen organisaatio.

Mutta sanotaan vain, että on. Sanotaan, että sillä on perusta. Okei, tarpeeksi oikeudenmukainen. Ja mikään ei estä meitä tutkimasta pyhiä kirjoituksia varmistaaksemme, että olemme todellinen organisaatio, että opetuksemme ovat totta, koska jos ne eivät ole, niin mitä? Silloin emme ole todellinen organisaatio oman määritelmämme mukaan.

Okei, entä entä muilla väitteillä, että meidän pitäisi olla uskollisia? Kuulemme niin paljon nykyään - uskollisuutta. Koko sopimus uskollisuudesta. He voivat muuttaa Miikan 6: 8 sanamuoto sanasta ”rakkauden ystävällisyydestä” rakkauden uskollisuuteen ”, mikä ei ollut tapa, jolla se on sanottu hepreaksi. Miksi? Koska puhumme uskollisuudesta hallintoelimelle, uskollisuudesta organisaatiolle. No, Eliassa hänen päivänsa hallintoelin oli kuningas ja kuninkaan nimitti Jumala, koska kuninkaat olivat peräkkäisiä ja Jehova nimitti ensimmäisen kuninkaan, hän nimitti toisen kuninkaan. Sitten Davidin linjan kautta tulivat muut kuninkaat. Ja niin voisit väittää varsin pyhien kirjoitusten perusteella, että Jumala oli nimittänyt heidät. Joko Jumala oli nimittänyt he tekivät hyviä vai pahoja. Oliko Elia uskollinen kuninkaalle? Jos hän olisi ollut, niin hän olisi palvonnut Baalia. Hän ei voinut tehdä sitä, koska hänen uskollisuutensa olisi jakautunut.

Olenko uskollinen kuninkaalle? Vai olenko uskollinen Jehovalle? Joten voimme olla uskollisia mille tahansa organisaatiolle vain, jos se on täysin sataprosenttisesti Jehovan mukainen. Ja jos on, niin voimme vain sanoa, että olemme uskollisia Jehovalle ja jätämme sen. Joten olemme alkamassa hiukan kuljettaa pois, jos alamme ajatella: "Voi ei, minun on oltava uskollisia miehille. Mutta kuka opetti meille totuuden? '

Se on argumentti, jonka tiedät. "En oppinut totuutta yksin. Olen oppinut sen organisaatiolta. ' Okei, joten jos olet oppinut sen organisaatiolta, sinun on nyt oltava uskollinen organisaatiolle. Se on pohjimmiltaan päättely, jota me sanomme. No, katolinen voisi käyttää samaa päättelyä tai metodistia tai baptista tai mormonia. 'Olen oppinut kirkostani, joten minun on oltava uskollinen heille.

Mutta sanot: "Ei, ei, se on erilainen."

No, miten se on erilainen?

"No, se on erilainen, koska he opettavat vääriä asioita."

Nyt olemme palanneet takaisin neliöön. Se on tämän videosarjan koko tarkoitus - varmistaa, että opetamme totta. Ja jos olemme, niin hyvin. Väite saattaa pitää vettä. Mutta jos emme ole, argumentti kääntyy meitä vastaan.

"Entä hyvät uutiset?"

Se on toinen asia, jota tulee jatkuvasti esiin. Se on sama tarina: "Kyllä, me vain saarnaamme hyviä uutisia maailmanlaajuisesti." Tämä jättää huomioimatta tosiasian, että kolmasosa maailmasta väittää olevansa kristitty. Kuinka he saivat olemaan kristittyjä? Kuka opetti heille hyviä uutisia vuosisatojen ajan niin, että kolmasosa maailmasta, yli 2 miljardia ihmistä, on kristittyjä?

"Kyllä, mutta he ovat vääriä kristittyjä", sanot. "Heille opetettiin vääriä hyviä uutisia."

Okei, miksi?

"Koska heille opetettiin väärät opetukset perustuvia hyviä uutisia."

Olemme takaisin takaisin neliöön. Jos hyvät uutiset perustuvat todellisiin opetuksiin, voimme väittää olevansa ainoat, jotka saarnaavat hyviä uutisia, mutta jos opetamme vääriä tietoja, niin miten me olemme erilaisia?

Ja tämä on erittäin vakava kysymys, koska valheeseen perustuvien hyvien uutisten opettamisen seuraukset ovat erittäin, erittäin vakavat. Katsotaanpa galatilaisia ​​1: 6-9.

”Olen hämmästynyt siitä, että olet kääntymässä niin nopeasti pois toisesta, joka kutsui sinut Kristuksen ansaitsemattomalla ystävällisyydellä toiselle tyypille hyviä uutisia. Ei siitä, että olisi toinen hyvä uutinen; mutta jotkut aiheuttavat sinulle ongelmia ja haluavat vääristää hyviä uutisia Kristuksesta. Vaikka me tai enkeli taivaasta julistaisi teille hyvänä uutena jotain sen ilmoituksen ulkopuolelle, olkaamme hänet kirottu. Kuten olemme aiemmin sanoneet, sanon nyt jälleen: jokainen, joka julistaa sinulle hyvän uutisen, jota ylität sen, minkä olet hyväksynyt, olkoon kirottu. "(Ga 1: 6-9)

Joten palaamme takaisin odottamaan Jehovaa. Okei, pidetään hetki täällä ja tehdään vain pieni tutkimus Jehovaa odottamisesta - ja muuten minun on mainittava, että tämä on aina sidoksissa muuhun suosikki väärään sovellukseeni: "Meidän ei pitäisi ajaa eteenpäin."

Okei, eteenpäin ajaminen tarkoittaa sitä, että keksimme omat oppimme, mutta jos yritämme löytää Kristuksen todellisia opetuksia, niin jos jotain ajamme taaksepäin. Palaamme takaisin Kristuksen luo, takaisin alkuperäiseen totuuteen, emmekä ajaa eteenpäin omien ajatuksiemme kanssa.

Ja 'odottaa Jehovaa'? No, Raamatussa. . . mennään vain Vartiotorni-kirjastoon ja katsotaan, kuinka sitä käytetään Raamatussa. Nyt mitä olen tehnyt täällä, käytä pystysuorilla paloilla erotettuja sanoja “odota” ja “odottaa”, mikä antaa meille jokaisen tapauksen, jossa jompikumpi näistä kahdesta sanasta on lauseessa yhdessä nimen ”Jehova” kanssa. Tapahtumia on kaikkiaan 47, ja ajan säästämiseksi en aio käydä läpi kaikkia, koska jotkut niistä ovat merkityksellisiä, toiset eivät. Esimerkiksi aivan ensimmäinen esiintyminen Genesisissä on merkityksellinen. Siinä sanotaan: ”Odotan pelastusta sinulta, Jehova.” Joten kun sanomme ”odota Jehovaa”, voimme käyttää sitä odottaessamme häntä pelastamaan meidät.

Seuraava tapahtuma on kuitenkin Numbersissa, missä Moses sanoi: ”Odota siellä ja anna minun kuulla, mitä Jehova voi käskeä sinua kohtaan.” Joten se ei ole merkitystä keskustelumme kannalta. He eivät odota Jehovaa, mutta nämä kaksi sanaa esiintyvät lauseessa. Joten säästääkseni jokaisen tapahtuman läpikäynnin ja jokaisen lukemisen heti, aion poimia ne, jotka ovat merkityksellisiä ja jotka liittyvät tietyssä mielessä Jehovan odottamiseen. Suosittelen kuitenkin, että teet tämän haun itse omassa tahdissasi ollaksesi varma, että kaikki mitä kuulet on oikein Raamatun opettaman mukaan. Joten mitä olen tehnyt täällä, on liittää kirjoituksiin pyhät kirjoitukset, jotka ovat merkityksellisiä keskusteluillemme tarkistettavaksi. Ja olemme jo lukeneet Genesiksen, "Odotamme Jehovaa pelastukseksi". Seuraava on psalmit. Se on hyvin samansuuntaista, odottaen häntä pelastukseen, kuten on Psalmi 33:18, jossa se puhuu uskollisen rakkautensa odottamisesta, kun taas uskollinen rakkaus viittaa lupausten pitämiseen. Rakastaessaan meitä hän täyttää lupauksensa meille. Seuraava on myös sama idea, hänen uskollinen rakkautensa, Psalmi 33:22. Joten jälleen puhumme pelastuksesta samassa mielessä.

”Ole hiljaa Jehovan puolesta”, sanotaan Psalmi 37: 7 ja odota odottaen häntä, äläkä häiritse sitä miestä, joka onnistuu toteuttamaan suunnitelmansa. ”Joten silloin, jos joku harhauttaa meitä tai väärinkäyttää meitä tai ottaa Hyödynnä millään tavalla odotamme Jehovaa korjaamaan ongelman. Seuraava puhuu: ”Anna Israelin odottaa Jehovaa Jehovalle uskollisena rakkaudestaan ​​ja hänellä on suuri voima lunastaa.” Joten lunastus, hän puhuu jälleen pelastuksesta. Ja seuraava puhuu uskollisesta rakkaudesta, seuraava puhuu pelastuksesta. Joten todella, kaikki, kun puhuimme odottamisesta Jehovalla, kaikki liittyy odottamiseen häntä kohti pelastuksiamme.

Joten jos tapahtuu valheellisuutta opettavassa uskonnossa, ajatus ei ole, että yritämme korjata tuon uskonnon, se ei ole idea. Ajatuksena on, että olemme uskollisia Jehovalle, uskollisia hänelle. Mikä tarkoittaa, että pidämme totuutta aivan kuten Elia. Ja emme poikkea totuudesta, vaikka ympärillämme olevatkin tekivät. Mutta toisaalta, emme kiirehti eteenpäin ja yritämme korjata asiat itse. Odotamme häntä pelastamaan meidät.

Pelottaako kaikki tämä? Tietenkin ehdotamme, mutta jotkut opetuksistamme ovat vääriä, mutta emme ole vielä todistaneet sitä. Nyt, jos näin käy, palaamme takaisin kysymykseen, mihin muuhun menemme? No, olemme jo sanoneet, että emme mene muualle, menemme jonkun toisen luo. Mutta mitä se tarkoittaa?

Jehovan todistajana, ja puhun oman kokemukseni puolesta, olemme aina ajatelleet, että olemme yhdellä aluksella. Organisaatio on kuin laiva, joka menee kohti paratiisia; se purjehti kohti paratiisia. Kaikki muut alukset, kaikki muut uskonnot - jotkut niistä ovat suuria aluksia, jotkut ovat pieniä purjeveneitä, mutta kaikki muut uskonnot - kulkevat vastakkaiseen suuntaan. He ovat menossa kohti vesiputous. He eivät tiedä sitä, eikö niin? Joten, jos yhtäkkiä tajuan, että alusni perustuu väärään opiin, purjehdin loput kanssa. Menen kohti vesiputous. Minne menen? Katso ajatus on, että minun on oltava laivalla, ECE: n Jeesuksen Kristuksen tila ja jos se on meille mahdollista, se antaa meille mahdollisuuden seinällä, jolla voimme kävellä vesiekseesillä, kävellenkö hän kirjaimellisesti vedellä uskossa ja hän teki sellaista typeräisyyttä kuin voima mutta minulle erittäin tärkeä kohta kahdeksan kanssa, voimme liikuttaa vuoria patentoimalla ja kävellä vedellä, emme tarvitse ketään muuta tai mitään muuta, koska meillä on lehdistö, hän osoittaa, että takana Elia C: n tilillä, koska miten saan paratiisiin, jos en ole aluksella? En voi uida koko matkan.

Ja sitten se yhtäkkiä iski minua, tarvitsemme uskoa Jeesukseen Kristukseen. Ja mitä tämä usko antaa meille mahdollisuuden, se antaa meille, se antaa meille mahdollisuuden, se antaa meille voiman kävellä vedellä. Voimme kävellä vedellä. Sitä Jeesus teki. Hän käveli kirjaimellisesti vedellä - uskossa. Ja hän teki sen, ei näyttävällä vallanäytöllä, vaan huomauttaakseen erittäin, erittäin tärkeän asian. Uskossa voimme siirtää vuoria; uskossa voimme kävellä vedellä. Emme tarvitse ketään muuta tai mitään muuta, koska meillä on Kristus. Hän voi viedä meidät sinne.

Ja jos palaamme Elian kertomukseen, voimme nähdä kuinka upea tämä ajatus on ja kuinka isämme on välittävä ja kuinka kiinnostunut hän on meistä yksilöllisellä tasolla. Kohdassa 1 Kings 19: 4 luimme:

”Hän lähti päivän matkalla erämaahan ja tuli ja istui luudan alla ja kysyi, että hän kuolee. Hän sanoi: ”Se riittää! Nyt, Jehova, ota elämäni pois, sillä en ole parempi kuin esi-isäni. ”” (1. Ki 19: 4)

Nyt hämmästyttävää on se, että tämä on vastaus Jezebelin uhkaan hänen elämäänsä. Ja silti tämä mies oli jo tehnyt useita ihmeitä. Hän lopetti sateen laskemisen, hän voitti Baalin papit kilpailussa Jehovan ja Baalin välillä, jossa Jehovan alttari kului taivaalta tulessa. Kaiken sellaisen takana voi ajatella: “Kuinka tästä miehestä voisi yhtäkkiä tulla niin kurja? Niin pelottava? ”

Se vain osoittaa, että olemme kaikki ihmisiä ja riippumatta siitä kuinka hyvin menemme yhtenä päivänä, seuraavana päivänä voimme olla täysin erilainen henkilö. Jehova tunnustaa epäonnistumisemme. Hän tunnistaa puutteemme. Hän ymmärtää, että olemme vain pölyä ja rakastaa meitä siitä huolimatta. Ja se käy ilmi siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Lähettääkö Jehova enkelin rangaistakseen Eliaa? Nouseeko hän häntä? Kutsuuko hän häntä heikkoksi? Ei, päinvastoin. Jakeessa 5 sanotaan:

Sitten hän makasi ja nukahti luudan alla. Mutta yhtäkkiä enkeli kosketti häntä ja sanoi hänelle: ”Nouse ylös ja syö.” Kun hän katsoi, siellä hänen päässään oli pyöreä leipä kuumennetuilla kivillä ja kannu vettä. Hän söi ja joi ja makasi uudelleen. Myöhemmin Jehovan enkeli palasi toisen kerran takaisin ja kosketti häntä ja sanoi: ”Nouse ylös ja syö, sillä matka on sinulle liian paljon.” (1 Ki 19: 5-7)

Raamattu paljastaa, että tämän ravinnon voimana hän jatkoi neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä. Joten se ei ollut yksinkertaista ravintoa. Siellä oli jotain erityistä. Mutta mikä on mielenkiintoista on se, että enkeli kosketti häntä kahdesti. Emme voi tietää, onko hän infusoinut Eliaa erityisellä voimalla jatkaakseen vai oliko kyse vain aitoa myötätuntoa heikentyneelle ihmiselle. Mutta mitä me opimme tästä kertomuksesta, on se, että Jehova huolehtii uskollisistaan ​​yksilöllisesti. Hän ei rakasta meitä kollektiivisesti, hän rakastaa meitä erikseen, aivan kuten isä rakastaa jokaista lasta omalla tavallaan. Joten Jehova rakastaa meitä ja pitää meitä yllä myös silloin, kun haluamme kuolla.

Joten, siellä se on! Siirrymme nyt neljänteen videoomme. Päädymme lopulta messinkihankoihin, kuten he sanovat. Aloitetaan jostain sellaisesta, joka kiinnitti huomioni. Vuonna 2010 julkaisut saivat uuden käsityksen sukupolvesta. Ja se oli minulle niin sanotusti arkun ensimmäinen naula. Katsotaanpa sitä. Jätämme sen kuitenkin seuraavaan videoomme. Paljon kiitoksia katselusta. Olen Eric Wilson, hei tällä hetkellä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.