Hei, nimeni on Eric Wilson.

Ensimmäisessä videossamme esitin ajatuksen käyttää kriteereitä, joita me Jehovan todistajina käytämme tutkiakseen, pidetäänkö muita uskontoja totta vai vääränä itseämme kohtaan. Joten samoja kriteerejä, noita viittä pistettä - nyt kuusi - käytämme tutkimaan, täyttämmekö myös kriteerit, joiden odotamme kaikkien muiden uskontojen täyttävän. Se näyttää oikeudenmukaiselta testiltä. Haluaisin päästä asiaan, mutta täällä täällä olemme kolmannessa videossa, joka ei vieläkään tee sitä; ja syy on se, että matkallamme on vielä asioita.

Aina kun tuon nämä aiheet ystävien luo, saan litanian vastaväitteistä, jotka ovat niin johdonmukaisia ​​kaikkialla, että se kertoo minulle, että nämä eivät ole oikeastaan ​​heidän omia ajatuksiaan, vaan ajatuksia, jotka on istutettu vuosien ajan - ja vihaan käytä sanaa - indoktrinaatio, koska ne melkein tulevat sanasta sanaan samassa järjestyksessä. Annan teille joitain esimerkkejä.

Se voi alkaa: 'Mutta me olemme todellinen organisaatio ... Olemme Jehovan järjestö ... Ei ole muuta organisaatiota ... Minne muualle menemme?' Sitten seuraa jotain: 'Eikö meidän pitäisi olla uskollisia järjestölle? ... Kuka loppujen lopuksi opetti meille totuuden? ... ja' Jos jokin on vialla, niin meidän pitäisi vain odottaa Jehovaa ... Meidän ei pitäisi juosta eteenpäin varmasti ... Kuka siunaa organisaatiota? Eikö se ole Jehova? Eikö ole ilmeistä, että hänen siunauksensa on meille?… Ja kun ajattelet sitä, kuka muu saarnaa hyvää uutista maanlaajuisesti? Kukaan muu ei tee niin. '

Se tavallaan tulee esiin tässä muodossa, vain tietoisuuden virrassa. Ja ymmärrän, ettei kukaan ole oikeastaan ​​istunut ja ajatellut tätä. Joten tehdään se. Ovatko nämä päteviä vastaväitteitä? Katsotaan. Tarkastellaan heitä yksi kerrallaan.

Yksi ensimmäisistä, joka tulee esiin sen lisäksi, että "Tämä on todellinen organisaatio" - joka on oikeastaan ​​vain lausunto - on kysymys: "Minne muualle menisimme?" Yleensä tämän mukaisesti ihmiset lainaavat Pietarin sanoja Jeesukselle. He sanovat: 'Muistatko, kun Jeesus kertoi väkijoukolle, että heidän täytyi syödä hänen lihaansa ja juoda hänen vertaan, ja he kaikki jättivät hänet, ja hän kääntyi omien opetuslastensa puoleen ja kysyi heiltä:' Haluatko sinäkin mennä? ' Ja mitä Pietari sanoi? '

Ja melkein poikkeuksetta - ja olen käynyt tämän keskustelun vuosien varrella erilaisten kanssa - he sanovat samat sanat, joita Pietari sanoi: 'Minne muualle menemme?' Katsotaanpa, mitä hän todella sanoi. Löydät sen Johanneksen kirjan 6. luvun jakeesta 68. "Kenelle", hän käyttää sanaa "kuka". ketä aiommeko mennä? Ei, jossa menemmekö?

Siellä on suuri ero. Voimme mennä Jeesuksen luokse riippumatta siitä, missä olemme. Voimme olla kaikki yksin, voimme olla jumissa keskellä vankilaa, ainoa tosi palvoja siellä ja kääntyä Jeesuksen puoleen. Hän on oppaamme, hän on meidän Herramme, hän on kuningas, hän on meidän mestarimme, hän on Kaikki meille. Ei "missä". “Missä” tarkoittaa paikkaa. Meidän on mentävä ihmisryhmään, meidän on oltava paikassa, meidän on oltava organisaatiossa. Jos meidät pelastetaan, meidän on oltava organisaatiossa. Muuten meitä ei pelasteta. Ei! Pelastus tapahtuu kääntymällä Jeesuksen puoleen, ei jäsenyyden tai kuulumisen kautta mihinkään ryhmään. Mikään Raamatussa ei osoita, että sinun on kuuluttava tiettyyn ihmisryhmään pelastamiseksi. Sinun on kuuluttava Jeesukseen, ja Raamatussa todellakin niin sanotaan. Jeesus kuuluu Jehovalle, me kuulumme Jeesukseen ja kaikki kuuluvat meille.

Koska Paavali katsoi, että meidän ei pidä luottaa ihmisiin, hän sanoi korinttilaisille, jotka tekivät juuri sen, 1. Korinttilaisille 3:21--23:

"Älköön siis kukaan ylpeilkö miehillä; Sillä kaikki kuuluvat sinulle, olipa Paavali tai Apollos tai Kefas, maailma tai elämä tai kuolema tai nyt täällä olevat asiat tai tulevat, kaikki kuuluvat sinulle; vuorostaan ​​kuulut Kristukseen; Kristus puolestaan ​​kuuluu Jumalalle. " (1.Ko 3: 21--23)

Okei, niin se on kohta 1. Mutta silti sinun on oltava järjestetty oikein? Sinulla on oltava järjestetty työ. Sillä tavalla ajattelemme sitä aina, ja seuraa seuraava uusi vastalause, joka tulee esiin koko ajan: 'Jehovalla on aina ollut organisaatio.' Okei, no, se ei ole totta, koska ennen Israelin kansan muodostumista, 2500 vuotta sitten, hänellä ei ollut kansaa tai kansaa tai organisaatiota. Hänellä oli Abrahamin, Iisakin, Jaakobin, Nooan ja Henokin kaltaisia ​​henkilöitä, jotka palasivat Abelin luo. Mutta hän perusti organisaation vuonna 1513 eaa. Mooseksen johdolla.

Nyt tiedän, että on ihmisiä, jotka sanovat 'Voi, odota hetki, odota hetki. Sana ”organisaatio” ei ole Raamatussa, joten et voi sanoa, että hänellä oli organisaatio. ”

No, se on totta, sanaa ei tule esiin, ja voimme käydä siitä miestä; mutta en halua riidellä sanoista. Joten katsotaanpa vain itsestään selvänä, että voimme sanoa, että organisaatio on synonyymi kansalle, on synonyymi ihmisille. Jehovalla on kansa, hänellä on kansa, hänellä on organisaatio, hänellä on seurakunta. Oletetaan vain, että ne ovat synonyymejä, koska se ei todellakaan muuta väitettämme. Okei, joten hänellä on aina ollut järjestö siitä lähtien, kun Mooses otti käyttöön vanhan liiton Israelin kansalle - liiton, jonka he eivät onnistuneet pitämään.

Selvä, hieno, okei, joten mitä logiikkaa seuraten tapahtuu, kun organisaatio menee pieleen? Koska Israel meni huonosti monta kertaa. Se alkoi hyvin hienosti, he miehittivät Luvatun maan ja sitten Raamatussa sanotaan, että kukin ihminen teki muutaman sadan vuoden ajan sen, mikä oli oikein hänen silmissään. Se ei tarkoita, että he tekivät mitä halusivat. He olivat lain alaisia. Heidän täytyi noudattaa lakia, ja he tekivät - kun he olivat uskollisia. Mutta he tekivät sen, mikä oli oikein heidän silmissään. Toisin sanoen, kukaan heidän päällään ei sanonut heille: 'Ei, ei, sinun on toteltava lakia tällä tavalla; sinun on toteltava lakia tällä tavalla. '

Esimerkiksi fariseukset Jeesuksen päivänä - he kertoivat ihmisille tarkalleen, kuinka noudattaa lakia. Tiedätkö sapattina, kuinka paljon työtä voit tehdä? Voisitko tappaa kärpäsen sapattina? He tekivät kaikki nämä säännöt, jk, mutta Israelin alkuperäisen perustamisen aikana, muutaman ensimmäisen sadan vuoden aikana, patriarkat olivat perheen pää ja jokainen perhe oli periaatteessa autonominen.

Mitä tapahtui, kun perheiden välillä oli kiistoja? No, heillä oli tuomareita ja yksi tuomareista oli nainen, Deborah. Joten se osoittaa, että Jehovan näkemys naisista ei ehkä ole sitä, mitä pidämme naisina. (Hänellä oli nainen, joka tuomitsi Israelin. Nainen tuomitsi Israelin. Se on mielenkiintoinen ajatus, jotain toiselle artikkelille tai muulle videolle tulevaisuudessa. Jätetään vain siihen.) Mitä tapahtui sen jälkeen? He kyllästyivät päättämään itse, soveltamaan lakia itselleen. Joten mitä he tekivät?

He halusivat kuninkaan, he halusivat miehen hallitsevan heitä, ja Jehova sanoi: 'Tämä on huono idea.' Hän käytti Samuelia kertomaan heille tämän ja he sanoivat: 'Ei, ei, ei! Meillä on edelleen kuningas yli. Me haluamme kuninkaan. '

Joten he saivat kuninkaan ja asiat alkoivat todella huonontua sen jälkeen. Joten olemme tulleet yhden kuninkaiden, kymmenen heimokunnan kuninkaan, Ahabin, kanssa, joka meni naimisiin ulkomaalaisen Iisebelin kanssa. joka sai hänet palvomaan Baalia. Joten Baalin palvonta riehui Israelissa ja täällä sinulla on köyhä Elia, hän haluaa olla uskollinen. Nyt hän lähetti hänet saarnaamaan kuninkaan valtaan ja kertomaan hänelle tekevänsä väärin. Ei ole yllättävää, että asiat eivät menneet hyvin. Vallassa olevat ihmiset eivät halua kertoa olevansa väärässä; varsinkin kun henkilö, joka kertoo heille, puhuu totuutta. Ainoa tapa käsitellä tätä heidän mielessään on hiljentää profeetta, mitä he pyrkivät tekemään Elialle. Ja hänen täytyi paeta henkensä vuoksi.

Joten hän pakeni aina Horebin vuorelle etsimään ohjausta Jumalalta ja 1 Kuninkaat 19:14:

”Tähän hän sanoi:” Olen ollut erittäin innokas Jehovalle, armeijoiden Jumalalle; sillä Israelin kansa on hyljännyt liitonne, altaarisi he ovat repeytyneet ja profeettainne tappaneet miekalla, ja minä olen ainoa jäljellä. Nyt he yrittävät viedä elämäni pois. ”” (1. Ki 19:14)

No, hän näyttää olevan vähän asioissa, mikä on ymmärrettävää. Loppujen lopuksi hän oli vain mies, jolla oli kaikki ihmisten heikkoudet.

Voimme ymmärtää, millaista olisi olla yksin. Elämäsi uhattu. Ajatella, että kaikki mitä on menetetty. Silti Jehova antoi hänelle rohkaisevia sanoja. Hän sanoi kahdeksannentoista jakeessa:

”Ja minä olen edelleen jättänyt 7,000 Israeliin, kaikki, joiden polvet eivät ole taipuneet Baʹaliin ja joiden suu ei ole suudella häntä.” ”(1Ki 19:18)

Se on täytynyt olla melko järkyttävä Elialle ja luultavasti myös rohkaisu. Hän ei ollut yksin; hänen kaltaisiaan oli tuhansia! Tuhannet, jotka eivät olleet kumartuneet Baalin luo, jotka eivät olleet palvoneet väärää jumalaa. Mikä ajatus! Joten Jehova antoi hänelle voimaa ja rohkeutta palata takaisin, ja hän teki sen, ja se osoittautui onnistuneeksi.

Mutta tässä on mielenkiintoinen asia: Jos Elia halusi palvoa ja jos nuo seitsemäntuhatta uskollista miestä halusivat palvoa, missä he palvoivat? Voisivatko he mennä Egyptiin? Voisivatko he mennä Babyloniin? Voisivatko he mennä Edomiin tai johonkin muuhun kansakuntaan? Ei. Kaikilla heillä oli väärä palvonta. Heidän täytyi jäädä Israeliin. Se oli ainoa paikka, jossa laki oli olemassa - Mooseksen laki ja säädökset ja tosi palvonta. Israel ei kuitenkaan harjoittanut tosi palvontaa. He harjoittivat Baalin palvontaa. Joten näiden miesten oli löydettävä tapa palvoa Jumalaa yksin, omalla tavallaan. Ja usein salassa, koska heitä vastustetaan, vainotaan ja jopa tapetaan.

Sanoiko Jehova: 'No, koska olet ainoat uskolliset, aion tehdä sinusta organisaation. Heitän tämän Israelin organisaation pois ja aloitan kanssasi organisaationa? Ei, hän ei tehnyt sitä. 1,500 vuoden ajan hän jatkoi Israelin kansan kanssa järjestönään hyvien ja pahojen kautta. Ja mitä tapahtui, on usein pahaa, usein luopiutta. Silti uskollisia oli aina, ja Jehova huomasi ja tuki heitä tukemalla Eliaa.

Niin nopeasti eteenpäin yhdeksän vuosisataa Kristuksen aikaan. Täällä Israel on edelleen Jehovan järjestö. Hän lähetti Poikansa mahdollisuutena, viimeisenä mahdollisuutena tehdä parannus. Ja sitä hän on aina tehnyt. Me puhuimme: "No, meidän pitäisi odottaa Jehovaa, ja ajatus on, että hän korjaa asiat". Mutta Jehova ei ole koskaan korjannut asioita, koska se tarkoittaisi puuttumista vapaaseen tahtoon. Hän ei mene johtajien mieleen ja saa heitä toimimaan oikein. Se mitä hän tekee, on, että hän lähettää heille ihmisiä, profeettoja, ja teki niin koko sadan vuoden ajan yrittäen saada heidät tekemään parannuksen. Joskus he tekevät ja joskus eivät.

Lopuksi hän lähetti Poikansa ja parannuksen sijasta he tappoivat hänet. Joten se oli viimeinen olki ja sen takia Jehova tuhosi kansakunnan. Joten näin hän käsittelee organisaatiota, joka ei seuraa hänen tapaansa, komentojaan. Annettuaan heille monia mahdollisuuksia hän lopulta tuhoaa ne. Hän pyyhkii organisaation pois. Ja niin hän teki. Hän tuhosi Israelin kansan. Se ei enää ollut hänen organisaationsa. Vanha liitto ei ollut enää voimassa, hän solmi uuden liiton ja asetti sen israelilaisten kanssa. Joten hän otti edelleen Abrahamin siemenestä, uskolliset miehet. Mutta nyt hän toi kansakunnista uskollisempia miehiä, muita, jotka eivät olleet israelilaisia, ja heistä tuli israelilaisia ​​hengellisessä mielessä. Joten nyt hänellä on uusi organisaatio.

Joten mitä hän teki? Hän jatkoi tämän järjestön tukemista ja ensimmäisen vuosisadan loppuun mennessä Jeesus innostaa Johannesta kirjoittamaan kirjeitä eri seurakunnille, järjestölleen. Hän kritisoi esimerkiksi Efesoksen seurakuntaa sen rakkauden puutteen vuoksi; se jätti rakkauden, että heillä oli se ensin. Sitten Pergamum, he hyväksyivät Bileamin opetuksen. Muista, että Bileam kannusti israelilaisia ​​epäjumalanpalvelukseen ja moraalittomuuteen. He hyväksyivät tuon opetuksen. Siellä oli myös Nicholasin lahko, jota he suvaitsivat. Joten lahkolaisuus on siirtymässä seurakuntaan, organisaatioon. Thyatirassa he suvaitsivat myös seksuaalista moraalittomuutta ja epäjumalanpalvelusta ja Iisebel-nimisen naisen opetusta. Sardisissa he olivat hengellisesti kuolleita. Laodiceassa ja Philadelphiassa he olivat apaattisia. Kaikki nämä olivat syntejä, joita Jeesus ei voinut sietää, ellei niitä oikaistu. Hän antoi heille varoituksen. Tämä on jälleen sama prosessi. Lähetä profeetta, tässä tapauksessa Johanneksen kirjoitukset varoittamaan heitä. Jos he vastaavat… hyvä… ja jos eivät, niin mitä hän tekee? Ovesta ulos! Siitä huolimatta organisaatiossa oli tuolloin uskollisia henkilöitä. Aivan kuten Israelin aikana oli ihmisiä, jotka olivat uskollisia Jumalalle.

Luetaanpa, mitä Jeesuksella oli sanottavanaan näille henkilöille.

'' 'Sinulla on kuitenkin Sarʹdisissa muutamia ihmisiä, jotka eivät saastuttaneet vaatteitaan, ja he kävelevät kanssani valkoisilla, koska he ovat kelvollisia. Se, joka voittaa, on siis pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, enkä missään nimessä tyhjennä hänen nimeään elämänkirjasta, mutta tunnustan hänen nimensä isäni edessä ja enkeliensä edessä. Sen, jolla on korva, kuulee sen, mitä henki sanoo seurakunnille. ”” (Re 3: 4-6)

Nuo sanat koskisivat muita uskollisia sanoja myös muissa seurakunnissa. Yksilöt tallennetaan, ei ryhmiä! Hän ei pelasta sinua, koska sinulla on jossakin organisaatiossa jäsenkortti. Hän säästää sinut, koska olet uskollinen hänelle ja hänen Isälleen.

Okei, joten tunnustamme, että järjestö oli nyt kristillinen seurakunta. Se oli ensimmäisellä vuosisadalla. Ja tunnustamme, että hänellä, Jehovalla, on aina ollut organisaatio. Oikea?

Okei, mikä oli hänen organisaationsa neljännellä vuosisadalla? Kuudennella vuosisadalla? Kymmenennellä vuosisadalla?

Hänellä on aina ollut organisaatio. Siellä oli katolinen kirkko, Kreikan ortodoksinen kirkko. Lopulta sitten muut kirkot muodostuivat ja protestanttinen uskonpuhdistus tapahtui. Mutta koko tuon ajan Jehovalla oli aina organisaatio. Silti todistajina väitämme, että se oli luopiokirkko. Luopiokristillisyys.

No, hänen järjestönsä Israel meni luopumaan monta kertaa. Israelissa oli aina uskollisia ihmisiä, ja heidän täytyi jäädä Israeliin. He eivät voineet mennä muihin maihin. Entä kristityt? Katolisen kirkon kristitty, joka ei pitänyt ajatuksesta helvetin tulesta ja ikuisesta kärsimyksestä, joka oli eri mieltä sielun kuolemattomuudesta pakanuuden oppina, joka sanoi kolminaisuuden olevan väärä opetus; mitä tuo henkilö tekisi? Poistutaanko kristillisestä seurakunnasta? Mennä ja tulla muslimiksi? Hindu? Ei, hänen täytyi pysyä kristittynä. Hänen täytyi palvoa Jehova Jumalaa. Hänen täytyi tunnistaa Kristus Herraksi ja Mestariksi. Joten hänen täytyi pysyä järjestössä, joka oli kristinusko. Aivan kuten Israel oli ollut, tämä oli nyt Ishayoiden opettaman organisaatio.

Joten nyt siirrymme eteenpäin yhdeksästoista vuosisadalle, ja teillä on monia ihmisiä, jotka alkavat haastaa kirkot uudelleen. He muodostavat raamatuntutkimusryhmiä. Raamatunopiskelijayhdistys on yksi heistä, useista raamatuntutkimusryhmistä ympäri maailmaa, jotka liittyivät yhteen. He säilyttävät edelleen yksilöllisyytensä, koska he eivät olleet kenenkään alaisia ​​paitsi Jeesus Kristus. He tunnustavat hänet Herrakseen.

Russell oli yksi niistä, joka alkoi julkaista kirjoja ja lehtiä -Vartiotorni esimerkiksi - jota raamatuntutkijat alkoivat seurata. Selvä. Joten katsoiko Jehova alaspäin ja sanoi: 'Hmm, okei, te teette oikein, joten aion tehdä sinusta organisaationi samalla tavalla kuin minä tein ne 7000 miestä, jotka eivät taivuttaneet polviaan Baaliin takaisin Israeliin. organisaatio? ' Ei. Koska hän ei tehnyt sitä silloin, hän ei tehnyt sitä nyt. Miksi hän tekisi niin? Hänellä on organisaatio - kristinusko. Tuossa organisaatiossa on vääriä palvojia ja tosi palvojia, mutta on yksi järjestö.

Joten ajatellessamme Jehovan todistajia haluamme ajatella: 'Ei, me olemme ainoa todellinen organisaatio.' No, mikä olisi perusta tämän oletuksen tekemiselle? Että opetamme totuutta? Okei, jopa Elia ja 7000, Jumala tunnusti heidät tosi palvojiksi, mutta hän ei kuitenkaan tehnyt heistä omaa organisaatiotaan. Joten vaikka opetamme vain totuutta, ei näytä olevan raamatullista perustetta sanoa, että olemme yksi todellinen organisaatio.

Mutta sanotaan vain, että on. Sanotaan, että siihen on perusta. Okei, tarpeeksi reilu. Eikä mikään estä meitä tutkimasta Raamattua varmistaaksemme, että olemme todellinen organisaatio, että opetuksemme ovat totta, koska jos ne eivät ole, niin mitä? Silloin emme ole todellinen organisaatio omalla määritelmällämme.

Okei, mutta entä muut vastalauseet, joiden mukaan meidän pitäisi olla uskollisia? Kuulemme niin paljon näinä päivinä - uskollisuutta. Koko uskollisuutta koskeva yleissopimus. He voivat muuttaa Miikan 6: 8: n sanamuodon "rakkaudellisesta ystävällisyydestä" sanaan "rakkaususkollisuus", mikä ei ollut tapaa, jolla se sanotaan hepreaksi. Miksi? Koska puhumme uskollisuudesta hallintoelimelle, uskollisuudesta organisaatiolle. No, Elian tapauksessa hänen aikanaan hallitsija oli kuningas ja kuningas nimitti Jumala, koska se oli kuninkaiden peräkkäin ja Jehova nimitti ensimmäisen kuninkaan, hän nimitti toisen kuninkaan. Sitten Daavidin linjan kautta tulivat muut kuninkaat. Ja niin voit väittää aivan pyhissä kirjoituksissa, että Jumala on nimennyt heidät. Olivatpa he tehneet hyvää tai huonoa, Jumala nimitti heidät. Oliko Elija uskollinen kuninkaalle? Jos hän olisi ollut, hän olisi palvonut Baalia. Hän ei voinut tehdä sitä, koska hänen uskollisuutensa olisi jaettu.

Olenko uskollinen kuninkaalle? Vai olenko uskollinen Jehovalle? Joten voimme olla uskollisia mille tahansa järjestölle vain, jos se on täysin 100-prosenttisesti Jehovan mukainen. Ja jos on, niin voimme vain sanoa, että olemme uskollisia Jehovalle, ja jättää sen. Joten meitä alkaa hemmotella vähän, jos alamme ajatella: 'Voi ei, minun on oltava uskollinen miehille. Mutta kuka opetti meille totuuden? '

Se on argumentti, jonka tiedät. 'En oppinut totuutta yksin. Olen oppinut sen organisaatiolta. ' Okei, joten jos olet oppinut sen organisaatiolta, sinun on nyt oltava uskollinen organisaatiolle. Se on pohjimmiltaan syy, jonka me sanomme. Katolinen voisi käyttää samaa päättelyä tai metodisti tai baptisti tai mormoni. 'Olen oppinut kirkostani, joten minun on oltava uskollinen heille.

Mutta sanoisit: 'Ei, ei, se on erilaista.'

No, miten se on erilainen?

'No, se on erilaista, koska he opettavat vääriä asioita.'

Nyt olemme heti palannut ensimmäiselle sijalle. Se on tämän videosarjan pääasia - varmistaaksemme, että opetamme totta. Ja jos olemme, hieno. Väite saattaa pitää vettä. Mutta jos emme, niin väite kääntyy meitä vastaan.

'Entä hyvät uutiset?'

Se on toinen asia, joka tulee esiin koko ajan. Se on sama tarina: 'Kyllä, me saarnaamme vain uutisia maailmanlaajuisesti.' Tämä jättää huomiotta tosiasian, että kolmasosa maailmasta väittää olevansa kristitty. Kuinka heistä tuli kristittyjä? Kuka opetti heille hyvää uutista vuosisatojen ajan niin, että kolmasosa maailmasta, yli 2 miljardia ihmistä, on kristittyjä?

'Joo, mutta he ovat väärät kristityt', sanot. 'Heille opetettiin väärä hyvä uutinen.'

Okei, miksi?

"Koska heille opetettiin hyviä uutisia väärien opetusten perusteella."

Olemme heti palannut ensimmäiselle sijalle. Jos hyvät uutiset perustuvat tosiopetuksiin, voimme sanoa olevamme ainoat, jotka saarnaavat hyvää uutista, mutta jos opetamme valheita, niin miten olemme erilaisia?

Ja tämä on hyvin vakava kysymys, koska valheeseen perustuvan hyvän uutisen opettamisen seuraukset ovat hyvin, hyvin vakavat. Katsotaanpa Galatalaisille 1: 6-9.

”Olen hämmästynyt siitä, että olet kääntymässä niin nopeasti pois toisesta, joka kutsui sinut Kristuksen ansaitsemattomalla ystävällisyydellä toiselle tyypille hyviä uutisia. Ei siitä, että olisi toinen hyvä uutinen; mutta jotkut aiheuttavat sinulle ongelmia ja haluavat vääristää hyviä uutisia Kristuksesta. Vaikka me tai enkeli taivaasta julistaisi teille hyvänä uutena jotain sen ilmoituksen ulkopuolelle, olkaamme hänet kirottu. Kuten olemme aiemmin sanoneet, sanon nyt jälleen: jokainen, joka julistaa sinulle hyvän uutisen, jota ylität sen, minkä olet hyväksynyt, olkoon kirottu. "(Ga 1: 6-9)

Joten palataan odottamaan Jehovaa. Okei, vietetään hetki täällä ja tutkitaan vain vähän Jehovan odottamisesta - ja muuten minun on mainittava, että tämä liittyy aina toiseen suosikkini väärään sovellukseen: 'Meidän ei pitäisi juosta eteenpäin.'

Okei, eteenpäin juokseminen tarkoittaa, että keksimme omat opimme, mutta jos yritämme löytää Kristuksen todelliset opetukset, niin jos jotain, olemme juoksemassa taaksepäin. Palataan takaisin Kristuksen luo, takaisin alkuperäiseen totuuteen, emmekä juoksu eteenpäin omilla ajatuksillamme.

Ja 'odottaa Jehovaa'? No, Raamatussa. . . mennään vain Vartiotornin kirjastoon ja katsotaan, miten sitä käytetään Raamatussa. Nyt olen tehnyt tässä sanat "odota" ja "odottaa" erotettuna pystypalkilla, mikä antaa meille jokaisen tapauksen, jossa jompikumpi näistä kahdesta sanasta esiintyy lauseessa yhdessä nimen "Jehova" kanssa. Tapahtumia on yhteensä 47 ja ajan säästämiseksi en aio käydä kaikkia läpi, koska jotkut niistä ovat merkityksellisiä, jotkut eivät. Esimerkiksi ensimmäinen tapahtuma Genesisissä on merkityksellinen. Siinä sanotaan: "Odotan sinulta pelastusta, oi Jehova." Joten kun sanomme 'odota Jehovaa', voimme käyttää sitä odottaessamme häntä pelastamaan meidät.

Seuraava tapahtuma on kuitenkin Numbersissa, jossa Mooses sanoi: "Odota siellä ja anna minun kuulla, mitä Jehova voi käskeä sinua kohtaan." Joten sillä ei ole merkitystä keskustelussamme. He eivät odota Jehovaa, mutta nämä kaksi sanaa esiintyvät lauseessa. Joten säästääkseni jokaisen tapahtuman läpi käymisen ja lukemisen nyt, otan esiin ne merkitykselliset, jotka liittyvät jossakin mielessä Jehovan odottamiseen. Suosittelen kuitenkin, että teet tämän haun itse omaan tahtiisi varmistaaksesi, että kaikki kuulemasi ovat paikkansa Raamatun opettamien mukaan. Joten, mitä olen tehnyt täällä, on liittää pyhiin kirjoituksiin, jotka ovat merkityksellisiä keskustelumme kannalta. Ja olemme jo lukeneet 33.Mooseksen kirjan 'Odottamassa Jehovaa pelastusta'. Seuraava on Psalmit. Se on hyvin samassa suunnassa, odottaen häntä pelastukselle, kuten Psalmi 18:33, jossa puhutaan hänen uskollisen rakkautensa odottamisesta, kun taas hänen uskollinen rakkaus viittaa hänen lupaustensa pitämiseen. Kun hän rakastaa meitä, hän täyttää meille antamansa lupaukset. Seuraava on myös sama idea, hänen uskollinen rakkautensa, Psalmit 22:XNUMX. Joten jälleen kerran puhumme pelastuksesta samassa mielessä.

”Pysy hiljaa Jehovan puolesta”, sanoo Psalmit 37: 7, ”ja odota häntä odottavasti, äläkä häiritse sitä miestä, joka onnistuu toteuttamaan suunnitelmansa.” Joten siinä tapauksessa, että joku pettää meitä, käyttää meitä väärin tai käyttää meitä millään tavalla, odotamme Jehovan ratkaisevan ongelman. Seuraava puhuu: "Anna Israelin odottaa jatkuvasti Jehovaa, sillä Jehova on uskollinen rakkaudessaan ja hänellä on suuri voima lunastaa." Joten lunastus, hän puhuu jälleen pelastuksesta. Ja seuraava puhuu uskollisesta rakkaudesta, seuraava puhuu pelastuksesta. Joten kaikki, kun puhuimme Jehovan odottamisesta, kaikki liittyy hänen odottamiseen pelastuksellemme.

Joten jos satumme uskontoon, joka opettaa valheita, ajatus ei ole, että yritämme korjata tämän uskonnon, se ei ole idea. Ajatuksena on, että pysymme uskollisia Jehovalle, uskollisia hänelle. Mikä tarkoittaa, että pidämme kiinni totuudesta aivan kuten Elia. Emmekä poikkea totuudesta, vaikka ympärillämme olevatkin tekevät niin. Mutta toisaalta emme kiirehdi eteenpäin ja yritä korjata asioita itse. Odotamme häntä pelastamaan meidät.

Pelotteleeko tämä kaikki sinua? Ilmeisesti ehdotamme, mutta emme ole vielä todistaneet sitä, että jotkut opetuksistamme ovat vääriä. Jos tämä osoittautuu paikkansa, palataan kysymykseen, minne muualle menemme? No, olemme jo sanoneet, ettemme mene muualle, menemme jonkun toisen luokse. Mutta mitä se tarkoittaa?

Jehovan todistajana, ja puhun oman kokemukseni vuoksi, olemme aina ajatelleet, että olemme yhdellä laivalla. Organisaatio on kuin alus, joka menee kohti paratiisia; se purjehtii kohti paratiisia. Kaikki muut alukset, kaikki muut uskonnot - jotkut niistä ovat suuria aluksia, jotkut ovat pieniä purjeveneitä, mutta kaikki muut uskonnot - ne kulkevat päinvastaiseen suuntaan. He menevät kohti vesiputousta. He eivät tiedä sitä, eikö? Joten jos yhtäkkiä tajuan, että alukseni perustuu väärään oppiin, purjehdin muiden kanssa. Menen kohti vesiputousta. Minne menen? Katso ajatus, minun täytyy olla aluksella. Kuinka pääsen paratiisiin, jos en ole laivalla? En voi uida koko matkaa.

Ja sitten se yhtäkkiä iski minuun, tarvitsemme uskoa Jeesukseen Kristukseen. Ja mitä tämä usko antaa meille mahdollisuuden tehdä, se antaa meille mahdollisuuden, se antaa meille voiman kävellä veden päällä. Voimme kävellä veden päällä. Sitä Jeesus teki. Hän käveli kirjaimellisesti veden päällä - uskon kautta. Ja hän teki sen, ei näyttävässä vallankäytössä, vaan esitääkseen erittäin, erittäin tärkeän asian. Uskolla voimme liikuttaa vuoria; uskossa voimme kävellä veden päällä. Emme tarvitse ketään muuta tai muuta, koska meillä on Kristus. Hän voi viedä meidät sinne.

Ja jos palaamme Elian kertomukseen, voimme nähdä kuinka upea tämä ajatus on ja kuinka isämme on välittävä ja kuinka kiinnostunut hän on meistä yksilöllisellä tasolla. Kohdassa 1 Kings 19: 4 luimme:

”Hän lähti päivän matkalla erämaahan ja tuli ja istui luudan alla ja kysyi, että hän kuolee. Hän sanoi: ”Se riittää! Nyt, Jehova, ota elämäni pois, sillä en ole parempi kuin esi-isäni. ”” (1. Ki 19: 4)

Nyt hämmästyttävää on, että tämä on vastaus Iisebelin uhkaan hänen elämäänsä vastaan. Ja silti tämä mies oli jo tehnyt useita ihmeitä. Hän pysäytti sateen sateen, hän voitti Baalin papit Jehovan ja Baalin välisessä kilpailussa, jossa taivaan tuli kuluttaa Jehovan alttarin. Kaiken sen takana voit ajatella: "Kuinka tästä miehestä voisi yhtäkkiä tulla niin kurja? Niin pelottavaa? ”

Se vain osoittaa, että olemme kaikki ihmisiä ja riippumatta siitä, kuinka hyvin pärjäämme yhtenä päivänä, seuraavana päivänä voisimme olla täysin erilainen henkilö. Jehova tunnistaa epäonnistumiset. Hän tunnistaa puutteemme. Hän ymmärtää, että olemme vain pölyä, ja rakastaa meitä silti. Ja se ilmenee siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Lähettääkö Jehova enkelin rangaistamaan Eliaa? Nuhteleeko hän häntä? Kutsuuko hän häntä heikkona? Ei, päinvastoin. Jakeessa 5 sanotaan:

Sitten hän makasi ja nukahti luudan alla. Mutta yhtäkkiä enkeli kosketti häntä ja sanoi hänelle: ”Nouse ylös ja syö.” Kun hän katsoi, siellä hänen päässään oli pyöreä leipä kuumennetuilla kivillä ja kannu vettä. Hän söi ja joi ja makasi uudelleen. Myöhemmin Jehovan enkeli palasi toisen kerran takaisin ja kosketti häntä ja sanoi: ”Nouse ylös ja syö, sillä matka on sinulle liian paljon.” (1 Ki 19: 5-7)

Raamattu paljastaa, että tuon ravinnon voimana hän jatkoi neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä. Joten se ei ollut yksinkertaista ravintoa. Siellä oli jotain erityistä. Mutta mielenkiintoista on, että enkeli kosketti häntä kahdesti. Saatuuko hän näin Eliaan erityisen voiman jatkaa tai onko se vain yksinkertaisesti todellista myötätuntoa heikentynyttä miestä vastaan, emme voi tietää. Mutta mitä opimme tästä kertomuksesta, on se, että Jehova huolehtii uskollisista henkilökohtaisesti. Hän ei rakasta meitä yhdessä, hän rakastaa meitä erikseen, aivan kuten isä rakastaa jokaista lasta omalla tavallaan. Joten Jehova rakastaa meitä ja tukee meitä myös silloin, kun olemme menossa siihen pisteeseen, että haluamme kuolla.

Joten, sinulla on se! Siirtymme nyt neljänteen videomme. Tulemme vihdoin alas messinkipeleihin, kuten sanotaan. Aloitetaan jostakin sellaisesta, joka kiinnitti huomioni. Vuonna 2010 julkaisut saivat uuden käsityksen sukupolvesta. Ja se oli minulle ensimmäinen naula arkussa, niin sanotusti. Katsotaanpa sitä. Jätämme sen kuitenkin seuraavaan videoon. Paljon kiitoksia katsomisesta. Olen Eric Wilson, hei toistaiseksi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  9
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x