Toinen katsaus 1914iin, tutkien tällä kertaa todisteita, joita organisaation mukaan on olemassa tukemaan uskoa siihen, että Jeesus aloitti hallinnan taivaissa 1914: ssä.

Video-transkripti

Hei, nimeni on Eric Wilson.

Tämä on toinen video 1914 videon osajoukossa. Ensimmäisessä tarkastelimme sen kronologiaa ja nyt empiiristä todistetta. Toisin sanoen on hyvä sanoa, että Jeesus asennettiin taivaaseen kuninkaaksi näkymättömästi vuonna 1914, istuen Daavidin valtaistuimella hallitsemaan Messiaanisessa kuningaskunnassa, mutta meillä ei ole mitään todisteita siitä, ellei tietenkään löydy todiste suoraan Raamatussa; mutta sitä me aiomme tarkastella seuraavassa videossa. Juuri nyt haluamme nähdä, onko maailmassa, tuona vuonna ympäröivissä tapahtumissa, todisteita, jotka saisivat meidät uskomaan, että jotain taivaassa näkymättömää tapahtui.

Nyt organisaatio sanoo, että tällaisia ​​todisteita on. Esimerkiksi 1. kesäkuuta 2003 pidetyssä Vartiotornissa, sivulla 15, kappale 12, sanotaan:

Raamatun aikajärjestys ja maailmantapahtumat tarkoittavat samanaikaisesti, että vuosi 1914 asetettiin taivaan sodan aikaan. Siitä lähtien maailman olosuhteet ovat huonontuneet tasaisesti. Ilmestyskirja 12:12 selittää, miksi sanotaan: ”Ole iloinen siitä, että taivaat ja sinä, joka niissä asut! Voi maata ja merta, koska paholainen on tullut alas, vihastunut suuresti, tietäen, että hänellä on lyhyt aika. "

Okei, joten se osoittaa, että vuosi 1914 oli tapahtuneiden tapahtumien takia, mutta milloin se tapahtui? Milloin Jeesus valtaistuimelle? Voimmeko tietää sen? Tarkoitan kuinka paljon tarkkuutta päivämäärän ymmärtämisessä on? No, heinäkuun 15. päivän 2014 Vartiotornin sivujen 30 ja 31 kappaleen 10 mukaan luemme:

”Nykyajan voidellut kristityt osoittivat etukäteen lokakuuta 1914 merkittävänä päivämääränä. He perustivat tämän Danielin ennustukseen suuresta puusta, joka kaadettiin ja joka menisi uudelleen seitsemän kerran. Jeesus viittasi samaan ajanjaksoon "kansojen määrättyinä aikoina" ennustuksessaan tulevasta läsnäolostaan ​​ja "asiainjärjestelmän päättymisestä". Siitä lähtien merkittävästä vuodesta 1914 Kristuksen läsnäolon merkki maan uudena kuninkaana on tullut kaikkien nähtäväksi. "

Joten se sitoo sen ehdottomasti lokakuun kuukauteen.

Nyt kesäkuun 1st 2001 Vartiotorni, sivu 5, otsikon "Kenen standardeihin voit luottaa" sanoo,

"Voi maapalloa tuli, kun ensimmäinen maailmansota puhkesi vuonna 1 ja saattoi päätökseen aikakauden, joka eroaa hyvin nykypäivän standardeista. "Suuri sota vuosien 1914 ja 1914 välillä on kuin palaneen maan yhtye, joka erottaa tuon ajan meistä", toteaa historioitsija Barbara Tuchman.

Okei, joten tiedämme, että se tapahtui lokakuussa, ja tiedämme, että ensimmäinen maailmansota on seurausta suruista, joten käydään vain läpi kronologia: Ilmestyskirja 1 kertoo Jeesuksen Kristuksen valtaistuimesta. Joten sanomme, että Jeesus Kristus asetettiin valtaistuimelle messiaaniseksi kuninkaaksi lokakuussa 12 sen uskomuksen perusteella, että vuonna 1914 eaa. - kyseisen vuoden lokakuussa - juutalaiset karkotettiin. Joten on täsmälleen kuukausi, 607 vuotta päästä lokakuussa 2,520 - mahdollisesti viides tai kuudes joillakin julkaisuista löytyvillä laskelmilla, lokakuun alussa. Okei, mikä oli ensimmäinen asia, jonka Jeesus teki? No, meidän mukaan ensimmäinen asia, jonka hän teki, oli käydä sotaa Saatanan ja hänen demoniensa kanssa, ja hän voitti tietysti sodan ja Saatana ja demonit heitettiin maahan. Silloin kun hänellä oli suuri viha, koska hän tiesi, että hänellä on lyhyt aika, hän toi vihaa maahan.

Joten maa-aivo olisi alkanut aikaisintaan lokakuussa, koska ennen sitä Saatana oli vielä taivaassa, ei ollut vihainen, koska häntä ei ollut heitetty alas.

Okei. Ja siinä mainitaan, että suuri ero, joka tapahtui ennen vuotta 1914 ja vuoden 1914 jälkeistä maailmaa, kuten historioitsija Barbara Tuchman määritteli, kuten olemme juuri nähneet viimeisimmässä tai viimeisissä lainauksissa. Olen satunnaisesti lukenut Barbour Tuckmanin kirjan, jonka he lainaavat. Se on erinomainen kirja. Anna minun näyttää sinulle vain kansi.

Huomaatko siinä jotain outoa? Otsikko on: "Elokuun aseet". Ei lokakuu ... elokuu! Miksi? Koska silloin sota alkoi.

Murhattu arkkiherttua Ferdinand, jonka murha aloitti ensimmäisen maailmansodan, tapettiin saman vuoden heinäkuussa - 28. heinäkuuta. Nyt salamurhaajat yrittivät tappaa häntä outojen olosuhteiden, sellaisten sattumanvaraisista ja röyhkeistä tavoista johtuen vain pelkällä onnella - ja herttua mielestäni erittäin huonolla onnella -, että he kompastuvat häneen epäonnistuneen yrityksen jälkeen ja silti onnistui murhata hänet. Ja organisaation julkaisuissa olemme käyneet sen läpi ja johtaneet johtopäätökseen, että ilmeisesti juuri Saatana järjesti asian. Ainakin tämä oli taipumus, johon yksi johdettiin.

Okei, paitsi että se johti sotaan, joka alkoi kaksi kuukautta ennen saatanan maapallolla, kaksi kuukautta ennen saatanan vihaista, kaksi kuukautta ennen surua.

Se on tosiasiassa pahempaa. Kyllä, maailma ennen vuotta 1914 oli erilainen kuin sen jälkeen. Monarkioita oli kaikkialla, ja monet niistä lakkasivat olemasta voimassa vuoden 1914 jälkeen sodan jälkeen; Mutta ajatella, että se oli rauhallinen aika verrattuna toiseen aikaan, on unohtaa tosiasia, että 15 miljoonan ihmisen tappaminen - kuten joissakin raporteissa sanotaan tapahtuvan ensimmäisessä maailmansodassa - tarvitsee satoja miljoonia, ellei miljardeja luoteja. Niiden monien luotien, monien aseiden - miljoonien ja miljardien aseiden, tykistön säiliöiden, tykistöpalojen - valmistaminen vie aikaa.

Kymmenen vuotta ennen vuotta 1914 oli käynnissä asevarustelukilpailu. Euroopan kansat aseistivat sotaa. Saksalla oli miljoonan miehen armeija. Saksan maa, johon voit sopia Kalifornian osavaltioon ja jättää tilaa Belgialle. Tämä pieni maa lähti miljoonan miehen armeijaan rauhan aikana. Miksi? Koska he suunnittelivat sotaa. Joten sillä ei ollut mitään tekemistä Saatanan vihan kanssa siitä, että hänet heitettiin alas vuonna 1914. Tämä oli jatkunut jo vuosia. Ne kaikki oli perustettu sitä varten. Se oli vain sattumaa, että vuoden 1914 laskelmat sattuivat putoamaan, kun kaikkien aikojen suurin sota - tähän päivään asti - tapahtui.

Voimmeko siis päätellä, että empiiristä näyttöä on olemassa? No, ei siitä. Mutta onko jotain muuta, mikä saisi meidät uskomaan, että Jeesus valtaistuimelle vuonna 1914?

Teologiamme mukaan hänet valtaistuimelle, katseli ympärilleen ja löysi kaikki uskonnot maan päällä ja valitsi kaikki uskonnot, uskontomme - uskonnon, josta tuli Jehovan todistaja, ja nimitti heidät uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi. Se oli ensimmäinen kerta, kun uskollinen ja huomaamaton orja oli syntynyt Vartiotornin Raamattu- ja traktoriyhdistyksen tuottaman videon mukaan, jossa veli Splane selittää tämän uuden käsityksen: Ei ollut 1,900 vuotta orjaa. Orjaa ei ollut vuodesta 33 lähtien vuodesta 1919 vuoteen 2016. Joten se on osa todisteita, joiden pitäisi olla olemassa, jos aiomme löytää tukea ajatukselle, että Jeesus toimi kuninkaana ja valitsi uskollisen ja huomaamattoman orjansa. Maaliskuussa 29 julkaistu tutkimus Vartiotorni, sivun 2 kohta XNUMX, kohdassa ”Lukijoiden kysymykset”, vastaa kysymykseen tällä väärinkäsityksellä.

Kaikki todisteet osoittavat, että tämä vankeus [se on babylonialainen vankeus] päättyi vuonna 1919, kun voideltuja kristittyjä koottiin palautettuun seurakuntaan. Harkitse: Jumalan kansaa testattiin ja puhdistettiin vuosina, jotka seurasivat Jumalan valtakunnan perustamista taivaaseen vuonna 1914. ”

(He menevät tästä kohdasta Malakian kirjaan 3: 1–4, mikä on antiapicalinen soveltaminen ensimmäisellä vuosisadalla täyttyneelle profetialle.) Okei, joten vuosina 1914–1919 Jehovan kansaa testattiin ja puhdistettiin ja sitten vuonna 1919 Vartiotorni jatkuu :

"... Jeesus nimitti uskollisen ja huomaamattoman orjan Jumalan puhdistettujen ihmisten yli antamaan heille hengellistä ruokaa oikeaan aikaan."

Joten kaikki todisteet viittaavat vuoteen 1919 tapaamispäivänä - niin se sanotaan - ja siinä sanotaan myös, että heitä puhdistettiin viiden vuoden ajan vuosina 1914–1919, ja sitten puhdistus oli valmis vuoteen 1919 mennessä, kun hän nimitti tapaamisen. Okei, niin mitä todisteita tästä on?

Voisimme ajatella, että Jehovan todistajat nimitettiin sitten tai Jehovan todistajien joukossa uskollinen ja huomaamaton orja. Se oli hallintoelin vuonna 1919. Mutta vuonna 1919 ei ollut Jehovan todistajia. Tämä nimi annettiin vasta vuonna 1931. Vuonna 1919 oli liitto tai yhdistys, joka koostui riippumattomista raamatuntutkimusryhmistä ympäri maailmaa, jotka lukivat Vartiotorni ja käytti sitä tärkeimpänä opetusapuna. Vartiotornin Raamattu- ja traktoriyhdistys oli laillinen yritys, joka painoi artikkeleita ja tuotti painettua materiaalia. Se ei ollut maailmanlaajuisen organisaation pääkonttori. Sen sijaan nämä kansainväliset raamatuntutkijaryhmät hallitsivat melko paljon itseään. Tässä on joitain näiden ryhmien nimiä. Siellä oli International Bible Students Association, Pastoral Bible Institute, Berean Bible Institute, Stand Fast Bible Students Association - mielenkiintoinen tarina heidän kanssaan - Dawn Bible Students Association, Independent Bible Studies, New Covenant Believers, Christian Discipling Ministries International, Bible Students Yhdistys.

Nyt mainitsin Stand Fast Bible Students Associationin. He erottuvat, koska erosivat Rutherfordista vuonna 1918. Miksi? Koska Rutherford yritti rauhoittaa hallitusta, joka yritti nostaa häntä vastaan ​​syytöksiä siitä, mitä he pitivät petollisena kirjallisuutena Valmiit salaisuudet jonka hän julkaisi vuonna 1917. Hän yritti rauhoittaa heitä, joten hän julkaisi Vartiotornissa, 1918, sivut 6257 ja 6268 sanoja, joissa hän selitti, että oli hyvä ostaa sotalainoja tai mitä he kutsuvat Liberty Bondsiksi noina päivinä; se oli omantunnon asia. Se ei ollut puolueettomuuden loukkaus. Tässä on ote - yksi otteista - siitä kohdasta:

”Kristitty, jolle on ehkä esitetty vääristynyt näkemys siitä, että Punaisen Ristin työ on vain sen tappamisen apu, joka viittaa hänen omantuntonsa vastaiseen sotaan, ei voi auttaa Punaista Ristiä; hän saa sitten laajemman näkemyksen siitä, että Punainen Risti on avun auttamisen ruumiillistuma, ja hän löytää itsensä kykeneväksi ja halukkaaksi auttamaan Punaista Ristiä kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Kristitty, joka ei halua tappaa, on saattanut olla tunnollisesti kykenemätön ostamaan valtion joukkovelkakirjoja; Myöhemmin hän katsoo, että mitä suuria siunauksia hän on saanut hallituksensa aikana, ja tajuaa, että kansakunta on vaikeuksissa ja vaaroilla Libertylleen, ja hän tuntee itsensä tunnollisesti kykenevänsä lainata rahaa maalle samalla tavoin kuin lainaisi hädässä olevalle ystävälle . ”

Joten Stand Fasters seisoi nopeasti puolueettomuudessaan, ja he erosivat Rutherfordista. Nyt saatat sanoa: "No, se on silloin. Tämä on nyt. " Mutta asia on siinä, että Jeesus katsoi tätä oletettavasti yrittäessään päättää kuka oli uskollinen ja kuka huomaamaton tai viisas.

Joten puolueettomuus oli ongelma, johon monet raamatuntutkijat vaarantivat. Todellakin Ihmisen pelastus kirja, luvussa 11, sivu 188, kappale 13 sanoo, että

"Ensimmäisen maailmansodan aikana vuosina 1-1914 jotkut hengellisen Israelin jäännöksistä hyväksyivät taisteluarmeijoissa ei-taistelevaa palvelua, joten he joutuivat verisyyteen, koska heillä oli yhteinen vastuu sodassa vuotaneesta verestä."

Okei, mitä muuta Jeesus olisi löytänyt vuosina 1914–1919? No, hän olisi huomannut, ettei hallintoelintä ollut. Kun Russell kuoli, hänen tahtonsa vaati seitsemän toimeenpanevan komitean ja viiden toimituskunnan muodostamista. Hän nimitti nimet, kenelle hän halusi noissa komiteoissa, ja lisäsi apulaitoksia tai korvaavia henkilöitä, jos jotkut niistä edeltävät häntä kuolemassa. Rutherfordin nimi ei ollut alkuperäisessä luettelossa, eikä se ollut korkealla korvaavien luettelossa. Rutherford oli kuitenkin asianajaja ja kunnianhimoinen mies, joten hän tarttui hallintaan saamalla itsensä presidentiksi, ja sitten kun jotkut veljet tajusivat, että hän toimi autoritaarisella tavalla, he halusivat hänet erottamaan presidentistä. He halusivat palata Russellin mielessä pitämään hallintoelimen järjestelyyn. Puolustuakseen itseään näitä vastaan ​​Rutherford julkaisi vuonna 1917 sadonkorjuuseen ja siinä hän sanoi muun muassa:

”Vartiotornin Raamattu- ja traktoriyhdistyksen presidentti hoiti yli kolmekymmentä vuotta sen asioita yksinomaan [hän viittaa Russelliin], ja niin kutsutulla hallituksella ei ollut juurikaan tekemistä. Tätä ei sanota kritiikissä, vaan siitä syystä, että yhteiskunnan työ vaatii erikoisesti yhden mielen suuntaa. "

Sitä hän halusi. Hän halusi olla yksi mieli. Ja ajan myötä hän onnistui tekemään sen. Hän onnistui hajottamaan seitsemän jäsenen toimeenpanevan komitean ja lopulta toimituskomitean, joka esti häntä julkaisemasta asioita, jotka hän halusi julkaista. Vain osoittamaan miehen asenne - jälleen olematta kriittinen, vain sanomalla, että Jeesus näki tämän vuosina 1914–1919. Viestinviejä 1927, 19. heinäkuuta, meillä on tämä kuva Rutherfordista. Hän piti itseään raamatuntutkijoiden Generalissimona. Mikä on Generalissimo. No, Mussolinia kutsuttiin Generalissimoksi. Se tarkoittaa korkeinta sotilaskomentajaa, kenraalien kenraalia, jos haluat. Yhdysvalloissa tämä olisi komentaja. Tämä oli asenne häneen itseensä, joka saavutettiin 20-luvun lopulla, kun hän oli vakiinnuttanut paremman hallinnan organisaatiossa. Voitteko kuvitella Paavalin tai Pietarin tai jonkun apostolin julistavan itsensä kristittyjen Generalissimoksi? Mitä muuta Jeesus katsoi ylhäältä? No, entä tämä kannen kansi Valmiit salaisuudet jonka Rutherford julkaisi. Huomaa, että kannessa on symboli. Internetistä ei tarvitse paljon löytää, että tämä on pakanallinen symboli, egyptiläinen symboli aurinkojumalasta Horuksesta. Miksi se oli julkaisussa? Erittäin hyvä kysymys. Jos avaat julkaisun, huomaat, että pyramidologian idea, opetus - että Jumala käytti pyramideja osana ilmoitustaan. Itse asiassa Russell kutsui sitä "kivitodistajaksi" - Gizan pyramidi oli kivitodistaja, ja pyramidin käytävien ja kammioiden mittauksia käytettiin yrittämään laskea erilaisia ​​tapahtumia sen perusteella, mistä Raamattu puhui. .

Joten pyramidologia, egyptologia, väärät symbolit kirjoissa. Mitä muuta?

No, silloin he myös juhlivat joulua noina päivinä, mutta ehkä yksi törkeimmistä asioista oli ”Miljoonat nyt elävät eivät koskaan kuole” -kampanja, joka alkoi vuonna 1918 ja jatkui vuoteen 1925 asti. Todistajat saarnaisivat, että miljoonat elävät nyt ei koskaan kuole, koska loppu oli tulossa vuonna 1925. Rutherford ennusti, että muinaiset kelvolliset - kuten Abraham, Isaac, Jaakob, David, Daniel - nousevat ensin ylös. Itse asiassa seura osti erityisvaroilla 10 makuuhuoneen kartanon San Diegosta nimeltä Beth Sarim; ja tätä piti käyttää näiden muinaisten arvokkaiden majoitukseen, kun he nousivat ylös. Se päätyi Rutherfordin talvikodiksi, jossa hän kirjoitti paljon. Tietenkään mitään ei tapahtunut vuonna 1925, lukuun ottamatta suurta pettymystä. Kyseisen vuoden muistomerkiltä vuodelta 1925 peräisin oleva raportti osoittaa yli 90,000 1928 osallistujaa, mutta seuraava raportti, joka ilmestyy vasta vuonna 90,000 - yksi julkaisun osoittaa, että määrä oli pudonnut 17,000 XNUMX: sta hieman yli XNUMX XNUMX: een. Se on valtava pudotus. Miksi niin olisi? Pettymys! Koska siellä oli väärä opetus ja se ei toteutunut.

Joten, käydään se uudelleen: Jeesus katsoi alaspäin, ja mitä hän löytää? Hän löytää ryhmän, joka on erotettu veli Rutherfordista, koska he eivät vaarantaisi puolueettomuuttaan, mutta hän unohtaa kyseisen ryhmän ja menee sen sijaan Rutherfordiin, joka saarnasi, että loppu tulee vielä muutaman vuoden kuluttua, ja joka tarttui hallintaan itselleen ja oli asenne, joka lopulta sai hänet julistamaan itsensä ylin sotilaskomentaja - raamatuntutkijoiden Generalissimo - oletettavasti hengellisen sodankäynnin merkityksessä; ja ryhmä, joka juhli joulua, uskoi pyramidologiaan ja laittoi pakanallisia symboleja julkaisuihinsa.

Nyt joko Jeesus on kauhea luonteeltaan tuomari tai sitä ei tapahtunut. Hän ei nimittänyt heitä. Jos haluamme uskoa, että hän nimitti heidät kaikista näistä tosiasioista huolimatta, meidän on kysyttävä itseltämme, mihin perustamme sen? Ainoa asia, johon voisimme vielä perustaa sen, on jotain selvää Raamatussa, joka osoittaa, että kaikesta päinvastaisesta huolimatta hän teki niin. Ja sitä me aiomme tarkastella seuraavassa videossa. Onko vuodelta 1914 selviä kiistattomia raamatullisia todisteita? Tämä on tärkeintä, koska on totta, että emme näe empiirisiä todisteita, mutta emme aina tarvitse empiirisiä todisteita. Ei ole empiiristä näyttöä siitä, että Harmageddon olisi tulossa, että Jumalan valtakunta hallitsisi ja perustaisi uuden maailmanjärjestyksen ja toisi pelastuksen ihmiskunnalle. Perustamme tämän uskoon, ja uskomme perustuu Jumalan lupauksiin, joka ei ole koskaan pettänyt meitä, ei ole koskaan pettänyt meitä eikä ole rikkonut lupausta. Joten jos isämme Jehova kertoo meille, että näin tapahtuu, emme todellakaan tarvitse todisteita. Uskomme, koska hän kertoo niin. Kysymys kuuluu: ”Onko hän kertonut meille niin? Onko hän kertonut meille, että vuonna 1914 hänen poikansa valtaistuin Messiaaniseksi kuninkaaksi? " Sitä aiomme tarkastella seuraavassa videossa.

Kiitos vielä kerran ja nähdään pian.

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  5
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x