________________________________

Tämä on sarjamme kolmas video 1914: stä ja kuudes YouTube-kanavakeskusteluissamme Todellisen palvonnan tunnistaminen. Päätin olla nimeämättä sitä "Todellisen uskonnon tunnistamiseksi", koska ymmärrän nyt, että uskonto on tuomittu opettamaan valhetta, koska uskonto on ihmisiltä. Mutta Jumalan palvonta voidaan tehdä Jumalan tavoin, ja niin voi olla totta, vaikka tämä on tosin edelleen harvinaista.

Niille, jotka pitävät parempana kirjoitettua sanaa videoesityksen sijasta, sisällytän (ja teen jatkossakin) mukana olevan artikkelin jokaiseen julkaisemaani videoon. Olen luopunut ajatuksesta julkaista sanatarkka käsikirjoitus videosta, koska muokkaamaton puhuttu sana ei tule niin hyvin painettuna. (Liian monta "niin" ja "hyvin" esimerkiksi lauseiden alussa.) Siitä huolimatta artikkeli seuraa videon kulkua.

Pyhien kirjoitusten tutkiminen

Tässä videossa tarkastelemme pyhien kirjoitusten todisteita Jehovan todistajien (JW) opista, jonka mukaan Jeesus valtaistuin näkymättömästi taivaassa vuonna 1914 ja hallitsi maata sen jälkeen.

Tämä oppi on niin tärkeä Jehovan todistajille, että on vaikea kuvitella järjestöä ilman sitä. Esimerkiksi JW-uskomuksen ydin on ajatus siitä, että olemme viimeisissä päivissä ja että viimeiset päivät alkoivat vuonna 1914 ja että silloin elävä sukupolvi näkee tämän asiainjärjestelmän lopun. Sen lisäksi uskotaan, että Jeesus nimitti hallintoelimen vuonna 1919 uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi, kanavaksi, jolla Jumala on yhteydessä laumaansa maan päällä. Jos vuotta 1914 ei tapahtunut - toisin sanoen, jos Jeesusta ei asetettu valtaistuimelle messiaaniseksi kuninkaaksi vuonna 1914, ei ole mitään syytä uskoa, että viisi vuotta myöhemmin, kun hän oli tarkastanut talonsa, kristillisen seurakunnan, hän asettui ryhmä raamatuntutkijoita, joista tuli Jehovan todistajia. Joten lauseessa: Ei 1914, ei 1919; ei 1919, ei hallintoelimen nimeämistä uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi. Hallintoelin menettää jumalallisen nimityksensä ja kaikki väitteet Jumalan asettamaksi viestintäkanavaksi. Se on kuinka tärkeä vuosi 1914.

Aloitetaan tarkastelumme tarkastelemalla tämän opin raamatullista perustaa eksegeetisesti. Toisin sanoen annamme Raamatun tulkita itseään. Kyseinen profetia löytyy Danielin luvusta 4, koko luvusta; mutta ensin pieni historiallinen tausta.

Nebukadnessar, Babylonin kuningas, oli tehnyt sen, mitä kukaan ennen häntä ollut kuningas ei ollut koskaan saavuttanut. Hän oli valloittanut Israelin, tuhonnut sen pääkaupungin ja temppelin ja poistanut kaikki ihmiset maalta. Aikaisemman maailmanvallan hallitsija Sanherib oli epäonnistunut yrityksessään valloittaa Jerusalem, kun Jehova lähetti enkelin tuhoamaan armeijansa ja lähettämään hänet takaisin kotiin, hännän jalkojen väliin, missä hänet murhattiin. Nebukadnessar oli siis hyvin ylpeä itsestään. Hänet oli vietävä alas tappi tai kaksi. Tämän seurauksena hänelle annettiin huolestuttavia näkyjä yöstä. Kukaan babylonialaisista papeista ei osannut tulkita niitä, joten hänen ensimmäinen nöyryytyksensä tapahtui, kun hänen täytyi kutsua orjuutettujen juutalaisten jäsentä tulkkaukseen. Keskustelumme alkaa hänen kanssaan, kun hän kuvailee visiota Danielille.

'' Päähäni näkeessään sängylläni näin puun keskellä maata, ja sen korkeus oli valtava. 11 Puu kasvoi ja vahvistui, ja sen yläosa saavutti taivaan, ja se oli näkyvissä koko maan päillä. 12 Sen lehdet olivat kauniita ja hedelmiä oli runsaasti, ja siinä oli ruokaa kaikille. Sen alla pellon pedot etsivät varjoa, ja sen oksilla taivaan linnut asuivat, ja kaikki olennot ruokasivat siitä. 13 “'Kun tarkastelin pääni visioita sängylläni, näin taivaasta tulevan pyhän tarkkailijan. 14 Hän huusi äänekkäästi: “Leikkaa puu, leikkaa sen oksat, ravista sen lehdet ja sirota sen hedelmät! Olkoon pedot pakenevat sen alla ja linnut sen oksista. 15 Mutta jätä kanto juurtensa kanssa maahan rautaa ja kuparia sitomalla pellon ruohoon. Olkoon se märkä taivaan kasteen kanssa ja olkoon sen osa pedojen kanssa maan kasvillisuuden joukossa. 16 Olkoon sen sydän muuttunut ihmisen sydämestä, antakoon sille pedon sydän, ja anna seitsemän kertaa kulkea sen yli. 17 Tämä tapahtuu tarkkailijoiden asetuksella ja pyyntö pyhien sanalla, jotta elävät ihmiset tietäisivät, että Korkein on hallitsija ihmiskunnan valtakunnassa ja että hän antaa sen kenelle tahansa haluaa, ja hän asettaa sen päälle jopa pienimmätkin miehet. ”(Daniel 4: 10-17)

Joten katsoen vain sitä, mitä Raamatut itse sanovat, mikä on tämän profeetallisen lausunnon tarkoitus kuninkaalle?

"Jotta elävät ihmiset tietäisivät, että Korkein on hallitsija taivasten valtakunnassa ja että hän antaa sen kenelle haluaa". (Daniel 4:17)

Toisin sanoen, mitä Jehova sanoo: ”Luuletko olevasi Nebukadnessar, koska valloitit minun kansani? Annan sinun valloittaa kansani! Olit vain työkalu käsissäni. Heidän piti olla kurinalaista, ja käytin sinua. Mutta voin viedä sinut myös alas; ja voin laittaa sinut takaisin, jos päätän. Voin tehdä kaiken, mitä haluan. "

Jehova näyttää tälle miehelle tarkalleen, kuka hän on ja missä hän asettuu asioiden suunnitelmaan. Hän on vain sotilas Jumalan mahtavissa käsissä.

Kuinka ja milloin nämä sanat täyttyvät Raamatun mukaan?

Jakeessa 20 Daniel sanoo: "Puu ... se olet sinä, oi kuningas, koska olet kasvanut suuri ja tullut vahva, ja loistosi on kasvanut ja saavuttanut taivaisiin ja hallitsemisesi maan ääriin."

Joten kuka on puu? Se on kuningas. Se on Nebukadnessar. Onko ketään muuta? Sanovatko Daniel olevan toissijainen täyttyminen? Onko toinen kuningas? Ei. On vain yksi täyttymys.

Profetia toteutui vuotta myöhemmin.

12 kuukautta myöhemmin hän käveli Babylonin kuninkaallisen palatsin katolla. 30 Kuningas sanoi: ”Eikö tämä ole suuri Babylon, jonka olen itse rakentanut kuninkaalliselle talolle omalla voimallani ja voimallani ja majesteettini kunniaksi?” 31 Kun sana oli vielä kuninkaan suussa, ääni tuli taivaasta: “Teille sanotaan, kuningas Nebukadnetsar,” Valtakunta on poistunut sinusta, 32, ja ihmiskunnalta sinut ajaa pois. Pellon petojen kanssa asuinpaikka on, ja sinulle annetaan kasvillisuus syödä aivan kuten härät, ja seitsemän kertaa kulkee sinun yli, kunnes tiedät, että Korkein on Hallitsija ihmiskunnan valtakunnassa ja että hän myöntää sen kenelle tahansa haluaa. '”33 Tuohon aikaan sana täyttyi Nebukadnetsarilla. Hänet ajettiin pois ihmiskunnasta, ja hän alkoi syödä kasvillisuutta aivan kuten härät ja hänen ruumiinsa kastui taivaan kasteella, kunnes hänen hiuksensa kasvoivat pitkäksi aivan kuin kotkien höyhenet ja kynnet olivat kuin lintujen kynnet. (Daniel 4: 29-33)

Todistajien mukaan nämä seitsemän kertaa edustavat seitsemää kirjaimellista vuotta, joiden aikana kuningas vihastui. Onko tälle uskomukselle perustetta? Raamatussa ei sanota. Heprealainen sana, iddan, tarkoittaa "hetki, tilanne, aika, ajat". Jotkut ehdottavat, että se voisi viitata vuodenaikoihin, mutta se voi tarkoittaa myös vuosia. Danielin kirja ei ole tarkka. Jos se viittaa tässä seitsemään vuoteen, minkä tyyppinen vuosi? Kuuvuosi, aurinkovuosi vai profeetallinen vuosi? Tässä tilissä on liian paljon epämääräisyyttä dogmaattiseksi. Ja onko se todella tärkeää ennustuksen täyttymiselle? Tärkeää on, että Nebukadnessar oli riittävä aika ymmärtää Jumalan voima ja valta. Jos vuodenaikoja, niin puhumme alle kahdesta vuodesta, mikä on riittävä aika henkilön hiusten kasvaa kotkan höyhenen pituus: 15-18 tuumaa.

Toinen täyttymys oli Nebukadnessarin kuninkuuden palauttaminen:

”Tuon ajan lopulla minä, Nebukadnetsar, katsoin taivaisiin ja ymmärrykseni palasi minulle; ja minä ylistin Korkeinta, ja ikuisesti elävälle annoin kiitosta ja kunniaa, koska hänen hallituskautensa on ikuinen hallitsija ja hänen valtakuntansa on sukupolvesta toiseen. 35 Kaikkia maan asukkaita pidetään tyhjinä, ja hän tekee oman tahtonsa mukaan taivaan armeijan ja maan asukkaiden keskuudessa. Ja kukaan ei voi estää häntä tai sanoa hänelle: "Mitä olet tehnyt?" (Daniel 4: 34, 35)

”Nyt minä, Nebukadnetsar, ylistän ja ylistän tai kunnioitan taivaan kuningasta, koska kaikki hänen tekonsa ovat totuutta ja hänen tiensä ovat oikeudenmukaisia ​​ja koska hän pystyy nöyryyttämään niitä, jotka kävelevät ylpeydessä.” (Daniel 4: 37 )

Jos tarkastelet näitä jakeita, näetkö mitään viitteitä toissijaisesta täyttymyksestä? Jälleen, mikä oli tämän ennustuksen tarkoitus? Miksi se annettiin?

Sille annettiin piste, ei vain Nebukadnessarille, joka oli nöyryytettävä, koska hän oli valloittanut Jehovan kansan ja ajatteli, että se oli kaikki hänen, mutta myös kaikkien ihmisten, kaikkien kuninkaiden, kaikkien presidenttien ja diktaattoreiden, ymmärtämiseksi, että kaikki ihmisten hallitsijat palvelevat Jumalan mielihyvää. Hän antaa heidän palvella, koska hänen tahtonsa on tehdä niin jonkin aikaa, ja kun hänen tahtonsa ei enää ole niin, hän voi ja ottaa heidät pois yhtä helposti kuin kuningas Nebukadnessar.

Syy, miksi kysyn jatkuvasti täyttymistä tulevaisuudessa, johtuu siitä, että jotta voimme ottaa huomioon vuoden 1914, meidän on tarkasteltava tätä profetiaa ja sanottava, että on olemassa toissijainen täyttyminen; tai kuten sanomme, antityyppinen täyttyminen. Tämä oli tyyppi, vähäinen täyttyminen, ja antityyppi, suurin täyttyminen, on Jeesuksen valtaistuin. Se, mitä näemme tässä ennustuksessa, on kaikkien ihmisten hallitsijoille tarkoitettu oppitunti, mutta jotta vuosi 1914 toimisi, meidän on pidettävä sitä profeetallisena draamana, joka sisältää nykyajan sovelluksen, täydellisenä ajanlaskennalla.

Suurin ongelma tässä on, että meidän on tehtävä tästä antityyppi huolimatta siitä, että Raamatussa on selkeä perusta tehdä niin. Sanon ongelman, koska nyt hylkäämme tällaiset antitypialaiset sovellukset.

David Splane hallintoelimestä luennoi meille uudesta virallisesta politiikasta vuosikokouksessa vuonna 2014. Tässä ovat hänen sanansa:

Kuka päättää, onko henkilö tai tapahtuma tyyppi, jos Jumalan sana ei kerro siitä mitään? Kuka on pätevä tekemään niin? Vastauksemme: Emme voi tehdä parempaa kuin lainata rakasta veljemme Albert Schroederia, joka sanoi: "Meidän on oltava erittäin varovaisia ​​soveltamalla heprealaisten kirjoitusten tilejä profeetallisena mallina tai tyyppinä, jos näitä kertomuksia ei sovelleta itse Raamatussa."

"Eikö se ollut kaunis lausunto? Olemme sen kanssa samaa mieltä. "

”Viime vuosina julkaisuissamme on pyritty etsimään Raamatun tapahtumien käytännön soveltamista eikä tyyppejä, joissa Raamattu itse ei tunnista niitä selvästi sellaisina. Emme yksinkertaisesti voi ylittää kirjoitettua. "

Tämä on ensimmäinen olettamuksemme tehdä Danielin luvusta 4 profetia vuodelta 1914. Me kaikki tiedämme kuinka vaaralliset oletukset ovat. Jos sinulla on teräsketju ja yksi lenkki on valmistettu paperista, ketju on vain yhtä vahva kuin heikko paperilenkki. Se on oletus; oppimme heikko lenkki. Mutta emme pääty yhteen oletukseen. Niitä on lähes kaksi tusinaa, jotka kaikki ovat tärkeitä pitämään päättelyketjuamme ehjinä. Jos vain yksi osoittautuu vääräksi, ketju katkeaa.

Mikä on seuraava oletus? Se esiteltiin keskustelussa, jonka Jeesus kävi opetuslastensa kanssa juuri ennen taivaaseen nousemista.

"Joten kokoontuessaan he kysyivät häneltä:" Herra, palautatko sinä tällä hetkellä Israelin valtakunnan? "(Ap. T. 1: 6)

Mikä on Israelin valtakunta? Tämä on Daavidin valtaistuimen valtakunta, ja Jeesuksen sanotaan olevan Davidin kuningas. Hän istuu Daavidin valtaistuimella, ja Israelin valtakunta oli siinä mielessä itse Israel. He eivät ymmärtäneet, että olisi olemassa hengellinen Israel, joka ylittäisi luonnolliset juutalaiset. He kysyivät: 'Aiotko nyt hallita Israelia?' Hän vastasi:

”Sinulle ei kuulu tietää aikoja tai vuodenaikoja, jotka Isä on asettanut omaan lainkäyttövaltaansa.” (Aktit 1: 7)

Pidä nyt vain hetki. Jos Danielin ennustuksen tarkoituksena oli antaa meille kuukausittain tarkka kuvaus siitä, milloin Jeesus oli tarkoitus valtaistuimelle Israelin kuninkaaksi, miksi hän sanoi tämän? Miksi hän ei sanoisi: 'No, jos haluat tietää, katso Danielia. Olen käskenyt sinua yli kuukausi sitten katsomaan Danielia ja antaa lukijan käyttää tarkkuutta. Löydät vastauksen kysymykseesi Danielin kirjasta. ' Ja tietysti he olisivat voineet mennä temppeliin ja selvittää tarkalleen milloin tämä ajanlasku alkoi, ja laatia lopullisen päivämäärän. He olisivat nähneet, että Jeesus ei palaa vielä 1,900 vuotta, anna tai ota. Mutta hän ei sanonut niin. Hän sanoi heille: "Sinun ei tarvitse tietää."

Joten joko Jeesus on epärehellinen, tai Danielin 4. luvulla ei ole mitään tekemistä paluun ajan laskemisen kanssa. Kuinka organisaation johto kiertää tämän? Älykkäästi ehdotetaan, että kielto "se ei kuulu sinulle tietää" pätee vain heihin, mutta ei meihin. Olemme vapautettuja. Ja mitä he yrittävät todistaa mielipiteensä?

“Mitä teihin, Daniel, pidä sanat salaisina ja sinetöi kirja loppuun asti. Monet astelevat, ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. ”(Daniel 12: 4)

He väittävät, että nämä sanat koskevat viimeisiä päiviä, meidän päiviämme. Mutta emme hylkää eksegeesiä, kun se on palvellut meitä niin hyvin. Katsotaanpa asiayhteyttä.

”Sinä aikana Michael nousee ylös, suuri ruhtinas, joka seisoo sinun kansasi puolesta. Ja siellä tapahtuu hätäaika, jota ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun kansa tuli siihen aikaan. Ja sinä aikana kansasi pakenevat, kaikki, jotka löydetään kirjaan. 2 Ja monet maan pölyssä nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään ja toiset moitteisiin ja iankaikkiseen halveksuntaan. 3 “Ja ne, joilla on oivalluksia, loistavat yhtä kirkkaasti kuin taivaan laakso ja ne, jotka tuovat monien vanhurskauteen tähtien tavoin, ikuisesti ja ikuisesti. 4 “Mitä sinä, Daniel, pidä sanat salaisina ja sinetöi kirja loppuun asti. Monet astelevat, ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. ”(Daniel 12: 1-4)

Jae puhuu "kansastasi". Keitä Danielin kansa oli? Juutalaiset. Enkeli viittaa juutalaisiin. Hänen kansansa, juutalaiset, kärsivät lopun aikana vertaansa vailla olevasta ahdingosta. Pietari sanoi, että ne olivat loppuaikoina tai viimeisinä päivinä, kun hän puhui väkijoukolle helluntaina.

'"Ja viime päivinä"Jumala sanoo," minä vuodatan osan hengestäni kaikenlaiselle lihalle, ja sinun poikasi ja tyttäresi profetoivat ja nuoret miehet näkevät visioita ja vanhasi miehet unelmoivat, 18 ja jopa miesorjuilleni ja naisorjoihini minä vuodatan osan hengestäni noina päivinä, ja he ennustavat. (Toimii 2: 17, 18)

Jeesus ennusti samanlaista ahdistusta tai ahdistuksen aikaa kuin enkeli sanoi Danielille.

"Silloin tapahtuu suuri ahdistus, jota ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien tähän päivään asti, ei, eikä sitä tapahdu uudelleen." (Matthew 24: 21)

"Ja tulee ahdistuksen aika, jota ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun kansakunta tuli siihen aikaan." (Daniel 12: 1b)

Enkeli kertoi Danielille, että osa tästä ihmisestä paeta, ja Jeesus antoi hänen Juutalainen opetuslapsille annetaan ohjeet paeta.

"Ja sinä aikana kansasi paeta, kaikki, jotka löytyvät kirjassa." (Daniel 12: 1c)

”Anna sitten Ju · deʹassa olevien pakenemaan vuorille. 17 Älköön mies, joka on lattialla, laskeutumasta tavaraan talostaan, 18 ja älköön mies pellolla palaako noutamaan päällysvaatettaan. " (Matteus 24: 16-18)

Daniel 12: 2 toteutui, kun hänen kansansa, juutalaiset, hyväksyivät Kristuksen.

"Ja monet niistä, jotka nukkuvat maan tomussa, heräävät, toiset ikuiseen elämään ja toiset nuhteisiin ja ikuiseen halveksumiseen." (Daniel 12: 2)

”Jeesus sanoi hänelle:” Seuraa minua jatkuvasti ja anna kuolleiden haudata kuolleet(Matteus 8:22)

”Älä myöskään esitä kehoasi synniksi vääryyden aseena, vaan esitä itsesi Jumalalle kuin kuolleista elossa olevat, myös ruumiisi Jumalan edessä vanhurskauden aseena. " (Roomalaisille 6:13)

Hän viittaa henkiseen kuolemaan ja henkiseen elämään, jotka molemmat johtavat heidän kirjalliseen vastineeseensa.

Daniel 12: 3 toteutettiin myös ensimmäisellä vuosisadalla.

"Ja ne, joilla on oivallusta, loistavat yhtä kirkkaasti kuin taivaan alue ja ne, jotka tuovat monet vanhurskauteen tähtien tapaan ikuisesti ja ikuisesti." (Daniel 12: 3)

”Sinä olet maailman valo. Kaupunkia ei voi piilottaa, kun se sijaitsee vuorella. ”(Matthew 5: 14)

Samoin, anna valosi loistaa ihmisten edessä, jotta he näkevät hienot työt ja antavat kunniaa taivaallesi isällesi. (Matthew 5: 16)

Kaikki nämä jakeet täyttyivät ensimmäisellä vuosisadalla. Joten tästä seuraa, että myös kiistanalainen jae 4 täyttyi silloin.

“Mitä teihin, Daniel, pidä sanat salaisina ja sinetöi kirja loppuun asti. Monet astelevat, ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. ”(Daniel 12: 4)

”Pyhä salaisuus, joka oli piilotettu aikaisemmilta asiainjärjestelmiltä ja viimeisiltä sukupolvilta. Mutta nyt se on paljastettu hänen pyhilleen, 27, jolle Jumala on ollut ilo ilmoittaa kansakuntien keskuudessa tämän pyhän salaisuuden loistavat rikkaudet, joka on Kristus yhdessä sinun kanssasi, hänen kunniansa toivon. (Kolosialaiset 1: 26, 27)

”En enää kutsu sinua orjiksi, koska orja ei tiedä mitä isäntänsä tekee. Mutta olen kutsunut sinut ystäviksi, koska Olen ilmoittanut sinulle kaiken Olen kuullut isältäni. " (Johannes 15:15)

”… Saadaksemme tarkan tiedon Jumalan pyhästä salaisuudesta, nimittäin Kristuksesta. 3 Häneen piilossa ovat kaikki viisauden ja tiedon aarteet. (Kolosialaiset 2: 2, 3)

Toistaiseksi olemme tekemisissä 11-oletusten kanssa:

 • Oletus 1: Nebukadnetsarin unelmalla on nykyajan antityyppinen toteutuminen.
 • Oletus 2: Apostolien tekojen 1: 7-määräys "ei kuulu sinulle tietää aikojen ja vuodenaikojen, jotka isä on asettanut omaan lainkäyttövaltaansa", ei koske Jehovan todistajia.
 • Oletus 3: Kun Daniel 12: 4 sanoo, että ”todellisesta tiedosta” tulee runsaasti, mukaan lukien tieto, joka kuului Jumalan omaan lainkäyttövaltaan.
 • Oletus 4: Danielin ihmiset, joihin 12 viittaa: 1 ovat Jehovan todistajia.
 • Oletus 5: Daniel 12: n suuri ahdistus tai ahdistus: 1 ei tarkoita Jerusalemin tuhoamista.
 • Oletus 6: Ne, jotka Danielille käskettiin paeta, eivät tarkoita juutalaisia ​​kristittyjä ensimmäisellä vuosisadalla, mutta Jehovan todistajat ovat Armageddon.
 • Oletus 7: Per Daniel 12: 1, Michael ei seisonut juutalaisten puolesta viime päivinä, kuten Pietari sanoi, mutta puolustaa nyt Jehovan todistajia.
 • Oletus 8: Ensimmäisen vuosisadan kristityt eivät loistaneet kirkkaasti eivätkä saaneet monia vanhurskauteen, mutta Jehovan todistajilla on.
 • Oletus 9: Daniel 12: 2 puhuu monista Jehovan todistajista, jotka nukkuivat pölyssä herääessään iankaikkiseen elämään. Tämä ei tarkoita, että juutalaiset saisivat totuuden Jeesuksesta ensimmäisellä vuosisadalla.
 • Oletus 10: Pietarin sanoista huolimatta Daniel 12: 4 ei viittaa Danielin kansan, juutalaisten, loppumisajaan.
 • Oletus 11: Daniel 12: 1-4 ei ollut ensimmäisen vuosisadan toteutumista, mutta pätee nykypäivään.

Oletuksia on tulossa lisää. Mutta ensin tarkastellaan JW: n johtajan päättelyä vuodelta 1914. Kirja, Mitä Raamattu todella opettaa? on liitteenä oleva kohta, joka yrittää selittää oppia. Ensimmäisessä kappaleessa lukee:

LIITE

1914 - merkittävä vuosi Raamatun ennusteissa

ILMOI etukäteen, Raamatun opiskelijat julistivat, että 1914: ssä tapahtuu merkittävää kehitystä. Mitkä nämä olivat, ja mitkä todisteet viittaavat 1914iin niin tärkeänä vuonna?

Nyt on totta, että raamatuntutkijat viittasivat vuoteen 1914 merkittävän kehityksen vuoteen, mutta mistä kehityksestä puhumme? Mihin kehityksiin oletat viittaavan tämän liitteen viimeisen kappaleen lukemisen jälkeen?

Aivan kuten Jeesus ennusti, hänen ”läsnäolonsa” taivaallisena Kuninkaana on leimattu dramaattisilla kehityksillä maailmassa - sota, nälänhätä, maanjäristykset, rutot. (Matteus 24: 3-8; Luukas 21:11.) Tällainen kehitys todistaa voimakkaasti siitä, että vuosi 1914 todellakin merkitsi Jumalan taivaallisen valtakunnan syntymää ja tämän nykyisen pahan asiainjärjestelmän ”viimeisten päivien” alkua. - 2 Timoteukselle 3: 1-5.

Ensimmäisen kappaleen tarkoituksena on selvästi ymmärtää, että juuri julistetun Jeesuksen Kristuksen läsnäolo julistettiin vuosikymmeniä etukäteen näiden Raamatun opiskelijoiden toimesta.

Tämä on vääriä ja hyvin harhaanjohtavia.

William Miller oli epäilemättä adventistiliikkeen isoisä. Hän julisti, että 1843 tai 1844 olisi aika, jolloin Jeesus palaa ja Harmageddon tulee. Hän käytti ennustukseensa Danielin lukua 4, mutta hänellä oli erilainen aloitusvuosi.

Toinen adventisti Nelson Barbour viittasi vuoteen 1914 Harmagedonin vuoteen, mutta uskoi, että vuosi 1874 oli vuosi, jolloin Kristus oli näkymättömästi taivaassa. Hän vakuutti Russellin, joka pysyi kiinni ajatuksesta silloinkin, kun oli eronnut Barbourista. Vasta vuonna 1930 Kristuksen läsnäolon vuosi siirrettiin vuodesta 1874 vuoteen 1914.[I]

Joten liitteen alkukappaleen lausuma on valhe. Vahvat sanat? Ehkä, mutta ei sanojani. Näin hallintoelimen Gerrit Losch määrittelee sen. Marraskuun 2017 lähetyksestä lähtien meillä on tämä:

”Valhe on väärä lausunto, joka on tarkoituksellisesti esitetty totta. Valhe. Valhe on totuuden vastakohta. Valehteluun kuuluu sanoa jotain väärää henkilölle, jolla on oikeus tietää totuus asiasta. Mutta on myös jotain, jota kutsutaan puolitotuudeksi. Raamattu kehottaa kristittyjä olemaan rehellisiä toisiaan kohtaan. "Nyt kun olet hylännyt petoksen, puhu totuutta", kirjoitti apostoli Paavali Efesolaisille 4:25. Valheet ja puolitotuudet heikentävät luottamusta. Saksalainen sananlasku sanoo: "Kuka valehtelee kerran, siihen ei uskota, vaikka hän totuuden sanoisi". Joten meidän on puhuttava avoimesti ja rehellisesti keskenään, pidättäytymättä piilottamasta tietopaloja, jotka voivat muuttaa kuulijan käsitystä tai johtaa häntä harhaan. "

Joten sinulla on se. Meillä oli oikeus tietää jotain, mutta sen sijaan, että kertoisivat meille, mitä meillä oli oikeus tietää, he piilottivat sen meiltä ja johtivat meidät väärään johtopäätökseen. Gerrit Loschin määritelmän mukaan he ovat valehdelleet meille.

Tässä on jotain muuta mielenkiintoista: Jos Russell ja Rutherford saivat Jumalalta uutta valoa auttamaan heitä ymmärtämään, että Danielin luku 4 koski meitä, niin tekivät niin William Miller, samoin Nelson Barbour ja kaikki muut adventistit, jotka hyväksyivät ja saarnaivat tämä profeetallinen tulkinta. Joten mitä sanomme uskomuksellamme vuonna 1914, on se, että Jehova paljasti osittaisen totuuden William Millerille, mutta hän vain ei paljastanut koko totuutta - aloituspäivää. Sitten Jehova teki sen uudelleen Barbourin, sitten taas Russellin ja sitten taas Rutherfordin kanssa. Joka kerta, mikä johti suuriin pettymyksiin ja uskoon haaksirikkoon monille Hänen uskollisille palvelijoilleen. Kuulostaako se rakastavalta Jumalalta? Onko Jehova puolitotuuksien paljastaja, joka inspiroi ihmisiä harhaan kavereitaan?

Tai ehkä vika - kaikki vika - kuuluu miehille.

Jatketaan Raamatun opettamisen kirjan lukemista.

"Kuten Luukkaan 21:24: ssä todetaan, Jeesus sanoi:" Kansakunnat tallentavat Jerusalemin, kunnes kansojen määrätyt ajat ["pakanain ajat", kuningas Jaakon versio] täyttyvät. Jerusalem oli ollut juutalaisen kansakunnan pääkaupunki - kuninkaiden linjan hallituspaikka kuningas Daavidin talosta. (Psalmit 48: 1, 2.) Nämä kuninkaat olivat kuitenkin ainutlaatuisia kansallisten johtajien keskuudessa. He istuivat ”Jehovan valtaistuimella” itse Jumalan edustajina. (1.Aikakirja 29:23) Jerusalem oli siis Jehovan hallitusvallan symboli. ” (kohta 2)

 • Oletus 12: Babylon ja muut kansakunnat kykenevät polttamaan Jumalan hallitseman.

Tämä on naurettavaa. Ei vain naurettavaa, mutta meillä on todisteita siitä, että se on väärä. Se on aivan Danielin luvussa 4 kaikkien luettavissa. "Kuinka me kaipasimme tätä?", Kysyn itseltäni.

Ensinnäkin, näkökyvyssä, Nebuchadnezzar saa tämän viestin Daniel 4: 17:

”Tämä tapahtuu tarkkailijoiden päätöksellä, ja pyyntö pyhien sanalla, jotta elävät ihmiset tietäisivät sen korkein on hallitsija ihmiskunnan valtakunnassa ja että hän antaa sen kenelle tahansa haluaa, ja hän asettaa sen päälle jopa pienimmätkin ihmiset. ”(Daniel 4: 17)

Sitten Daniel itse toistaa nämä sanat jakeessa 25:

”Sinut ajetaan pois ihmisistä, ja asut yhdessä pellon petojen kanssa, ja sinulle annetaan kasvillisuus syödä aivan kuten härät; ja sinä kastat taivaan kasteella, ja seitsemän kertaa kulkee sinun yli, kunnes tiedät sen korkein on hallitsija ihmiskunnan valtakunnassa ja että hän myöntää sen kenelle tahansa haluaa. ”(Daniel 4: 25)

Seuraavaksi enkeli määrää:

”Ja ihmiskunnasta sinut ajaa pois. Pellon petojen kanssa asuinpaikka on, ja sinulle annetaan kasvillisuus syödä aivan kuten härät, ja seitsemän kertaa kulkee sinun yli, kunnes tiedät, että korkein on hallitsija ihmiskunnan valtakunnassa ja että hän myöntää sen kenelle tahansa haluaa. '”(Daniel 4: 32)

Sitten lopulta Nebuchadnezzar kuultuaan oppituntinsa julistaa:

”Tuon ajan lopulla minä, Nebukadnetsar, katsoin taivaisiin ja ymmärrykseni palasi minulle; ja minä ylistin Korkeinta, ja ikuisesti elävälle annoin kiitosta ja kunniaa, koska hänen hallituskautensa on ikuinen hallitsija ja hänen valtakuntansa on sukupolvesta toiseen. (Daniel 4: 34)

"Nyt minä, Nebukadnetsar, ylistän ja ylistän ja kunnioitan taivaan kuningasta, koska kaikki hänen teot ovat totuutta ja hänen tiensä ovat oikeudenmukaisia, ja koska hän pystyy nöyryyttämään niitä, jotka kävelevät ylpeydessä. ”(Daniel 4: 37)

Viisi kertaa meille kerrotaan, että Jehova on vastuussa ja voi tehdä mitä haluaa, jokaiselle, joka haluaa, jopa korkeimmalle kuninkaalle. ja silti sanomme, että kansakunnat ovat polkaneet hänen valtakuntansa ?! En usko!

Mistä saamme sen? Saamme sen valitsemalla kirsikka yhden jakeen ja muuttamalla sen merkitystä ja toivoen, että kaikki muut katsovat vain sitä jaetta ja hyväksyvät tulkintamme.

 • Oletus 13: Jeesus puhui Jehovan hallitsemisesta luukussa 21: 24 viitaten Jerusalemiin.

Mieti Jeesuksen sanoja Luukussa.

Ja he putoavat miekan reunalla ja johdetaan vangiksi kaikkiin kansoihin; ja kansakunnat polkevat Jerusalemin, kunnes kansakuntien nimetyt ajat täyttyvät. ”(Luuk. 21: 24)

Tämä on ainoa paikka koko Raamattu jossa käytetään ilmaisua "kansojen määrätyt ajat" tai "pakanain määrätyt ajat". Ei näytä olevan missään muualla. Ei paljon mennä, vai mitä?

Tarkoittaako Jeesus Jehovan hallitusvaltaa? Annetaan Raamatun puhua puolestaan. Jälleen kerran tarkastelemme asiayhteyttä.

”Kuitenkin kun näet Jerusalem leiriytyneiden armeijoiden ympäröimänä, tiedä sitten, että hänen on lähestynyt. 21 Sitten antakaa Juudeassa asuvien pakenemaan vuorille, antakaa niiden keskellä hänen lähde, ja älä anna maaseudulla olevien päästä sisään hänen, 22, koska nämä ovat päivät oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi, jotta kaikki kirjoitetut asiat voitaisiin toteuttaa. 23 Voi raskaana oleville ja imettäville noille päiville! Sillä maassa on suurta ahdistusta ja vihaa tätä kansaa vastaan. 24 Ja he putoavat miekan reunalla ja johdetaan vangiksi kaikkiin kansoihin; ja Jerusalem kansakunnat polkevat siihen asti, kunnes kansakuntien asettamat ajankohdat täyttyvät. (Luke 21: 20-24)

Kun se viittaa "Jerusalemiin" tai "häneen", eikö se puhu selvästi kirjaimellisesta Jerusalemista? Onko jokin täällä löydetyistä Jeesuksen sanoista symboli tai metafora? Eikö hän puhu selkeästi ja kirjaimellisesti? Joten miksi kuvitelisimme, että yhtäkkiä, lauseen keskellä, hän siirtyisi viittaamaan Jerusalemiin, ei kirjaimelliseksi kaupungiksi, vaan Jumalan hallitusvallan symboliksi?

Tähän päivään mennessä Jerusalemin kaupunkia poltetaan. Jopa itsenäinen, suvereeni Israelin valtio ei voi vedota yksinoikeudella kiistanalaiseen kaupunkiin, joka on jaettu kolmeen erilliseen ja vastakkaiseen uskonnolliseen ryhmään: kristityt, muslimit ja juutalaiset.

 • Oletus 14: Jeesus sai verbin kireään.

Jos Jeesus viittasi polkemiseen, joka alkoi Babylonian maanpaossa Danielin aikana, kun järjestö väittää, niin hän olisi sanonut: ”Jerusalem jatkaa kansojen polkemat ... Sen laittaminen tulevaisuuteen, kuten hän tekee, tarkoittaa, että silloin, kun hän lausui nämä profeetalliset sanat, Jerusalemia - kaupunkia - ei ollut vielä tallattu.

 • Oletus 15: Jeesuksen sanat koskevat Daniel 4: ää.

Kun Jeesus puhuu Luukkaan 21: 20--24: n mukaan, ei ole mitään viitteitä siitä, että hän puhuisi muusta kuin tulevasta Jerusalemin tuhosta vuonna 70, jotta vuoden 1914 oppi toimisi, meidän on hyväksyttävä täysin perusteeton oletus, että Jeesus viitataan johonkin, mikä liittyy Danielin profetioihin luvussa 4. Tällaiselle väitteelle ei yksinkertaisesti ole perustetta. Se on arveluita; puhdasta valmistusta.

 • Oletus 16: Kansakuntien nimetyt ajat alkoivat pakolaisesta Babyloniin.

Koska kumpikaan Jeesus eikä mikään raamatunkirjoittaja ei mainitse ”kansojen määrättyjä aikoja” Luukkaan 21:24 ulkopuolella, ei ole mitään keinoa tietää, milloin nämä ”määrätyt ajat” alkoivat. Aloittivatko he ensimmäisen kansan Nimrodin alaisuudessa? Vai oliko Egypti se, joka voi vedota tämän ajan alkupisteeseen, kun se orjuutti Jumalan kansan? Se on kaikki arvailuja. Jos olisi tärkeää tietää aloitusaika, Raamattu olisi ilmaissut sen selvästi.

Tämän havainnollistamiseksi tarkastellaan todellista aikalaskenta-ennustetta.

"On seitsemänkymmentä viikkoa jotka on määritetty kansallesi ja pyhään kaupunkiinsi rikoksen lopettamiseksi, synnin lopettamiseksi ja virheen sovittamiseksi ja vanhurskauden tuomiseksi toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi ja sinetin kiinnittämiseksi visioon ja profeetta ja voitele Pyhän Pyhän. 25 Ja sinun pitäisi tietää ja saada näkemys siitä [ Jerusalemin palauttamisen ja jälleenrakentamisen sanan jatkamisesta Messiaan johtajaan asti, siellä on seitsemän viikkoa, myös kuusikymmentäkaksi viikkoa. Hän palaa ja todella rakennetaan uudelleen julkisella aukiolla ja vallihaulla, mutta ajan salissa. ”(Daniel 9: 24, 25)

Meillä on täällä tietty, epäselvä ajanjakso. Kaikki tietävät, kuinka monta päivää viikossa on. Sitten meille annetaan tietty aloituspiste, yksiselitteinen tapahtuma, joka merkitsee laskennan alkua: käsky Jerusalemin palauttamiseksi ja uudelleen rakentamiseksi. Lopuksi meille kerrotaan, mikä tapahtuma merkitsisi kyseisen ajanjakson loppua: Kristuksen saapuminen.

 • Erityinen lähtötapahtuma, selkeästi nimetty.
 • Erityinen ajanjakso.
 • Erityinen päättymistapahtuma, selkeästi nimetty.

Oliko tästä hyötyä Jehovan kansalle? Päättivätkö he etukäteen, mitä tapahtui ja milloin se tapahtui? Vai johtaiko Jehova heihin pettymyksiä vain osittain paljastuneista profetioista? Todisteet siitä, ettei hän ollut, löytyy Luukkaan 3:15:

”Nyt ihmiset odottivat ja he kaikki sydämessään miettivät Johnia:” Voisiko hän olla Kristus? ”(Luke 3: 15)

Miksi heitä odotettiin 600 vuoden jälkeen vuonna 29 CE-tilassa? Koska heillä oli Danielin profetia ohi. Helppo ja yksinkertainen.

Mutta kun on kyse Danielin 4. luvusta ja Nebukadnessarin unelmasta, ajanjaksoa ei ole määritelty selkeästi. (Kuinka kauan aika on?) Aloitustapahtumaa ei ole annettu. Mikään ei sanoisi, että juutalaisten maanpaossa - joka oli jo tapahtunut siihen aikaan - oli tarkoitus merkitä jonkin laskutoimituksen alkua. Lopuksi, missään ei ole sanottu, että seitsemän kertaa päättyisi Messiaan valtaistuimelle.

Se kaikki on tehty. Jotta se toimisi, meidän on hyväksyttävä vielä neljä olettamusta.

 • Oletus 17: Aikajakso ei ole moniselitteinen, mutta on yhtä suuri kuin 2,520 vuotta.
 • Oletus 18: Tapahtuman aloittaminen oli maanpako Babyloniin.
 • Oletus 19: Pakolaisuus tapahtui 607 BCE
 • Oletus 20: Aikajakso päättyy siihen, että Jeesus on kiertynyt taivaaseen.

Mitään näistä oletuksista ei ole pyhien kirjoitusten todisteita.

Ja nyt viimeiseksi olettamukseksi:

 • Oletus 21: Kristuksen läsnäolo olisi näkymätöntä.

Missä se sanoo tämän Raamatussa? Potkin itseni vuosien ajan sokeasta tietämättömyydestä, koska Jeesus varoittaa minua ja sinua tällaisesta opetuksesta.

”Jos joku sanoo sinulle: 'Katso! Tässä on Kristus 'tai' Siellä! ' Älä usko sitä. 24 Vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja syntyy ja ne suorittavat suuria merkkejä ja ihmeitä, jotta mahdollisesti jopa valitut voivat johtaa harhaan. 25 Katso! Olen varoittanut sinua. 26 Siksi, jos ihmiset sanovat sinulle "Katso! Hän on erämaassa,' Älä mene ulos; 'Katso! Hän on sisähuoneissa,' Älä usko sitä. 27 Sillä aivan kuin salama tulee idästä ja paistaa länteen, niin myös Ihmisen Poja on läsnä. (Matthew 24: 23-27)

"Erämaassa" tai "sisätiloissa" ... toisin sanoen, piilotettu näkymältä, pidetty salassa, näkymätön. Sitten, vain varmistaakseen, että saamme pisteen (jota emme saaneet), hän kertoo meille, että hänen läsnäolonsa on kuin taivaan salama. Kun salama välähtää taivaalla, tarvitsetko tulkin kertomaan sinulle, mitä juuri tapahtui? Eivätkö kaikki näe sitä? Voisit tuijottaa maata tai sisäpuolella verhot vedettynä, ja tiedät silti, että salama on välkkynyt.

Sitten, sanoakseen sen sulkemiseksi, hän sanoo:

"Silloin ihmisen Pojan merkki ilmestyy taivaaseen, ja kaikki maan heimot lyövät itsensä surussa, ja he näkevät ihmisen Pojan tulevan pilvien päälle taivaan voimalla ja suurella kunnialla. ”(Matthew 24: 30)

Kuinka voimme tulkita sen näkymättömäksi - julkisen näkymän piilossa - läsnäoloksi?

Voimme tulkita väärin Jeesuksen sanoja väärän luottamuksen takia. Ja he silti haluavat meidän luottavan heihin.

Maaliskuun lehdistössä Gerrit Losch sanoi:

”Jehova ja Jeesus luottavat epätäydelliseen orjaan, joka huolehtii asioista parhaan kykynsä mukaan ja parhaiden motiivien mukaan. Eikö meidän pitäisi sitten luottaa myös epätäydelliseen orjaan? Arvostaaksesi, kuinka paljon Jehova ja Jeesus luottavat uskolliseen orjaan, pohdi sitä, mitä hän on luvannut jäsenilleen. Hän on luvannut heille kuolemattomuuden ja katoamattomuuden. Pian, juuri ennen Harmagedonia, orjan jäljellä olevat jäsenet viedään taivaaseen. Vuodesta 1919 yhteisen aikakautemme jälkeen orja on asetettu Kristuksen joidenkin tavaroiden hoitoon. Matteuksen 24:47 mukaan kun voidellut viedään taivaaseen, Jeesus antaa siinä vaiheessa kaikki omaisuutensa heille. Eikö tämä paljasta valtavaa luottamusta? Ilmestyskirja 4: 4 kuvaa näitä ylösnousseita voideltuja Kristuksen seuraajana. Ilmestyskirja 22: 5 sanoo, että he hallitsevat paitsi tuhat vuotta, myös ikuisesti ja ikuisesti. Millaista valtavaa luottamusta Jeesus osoittaa heitä kohtaan. Koska Jehova Jumala ja Jeesus Kristus luottavat täysin uskolliseen ja huomaamaiseen orjaan, eikö meidän pitäisi tehdä samoin? "

Okei, joten ajatus on, että Jehova luottaa Jeesukseen. Myönnetty. Jeesus luottaa hallintoelimeen. Mistä tiedän? Ja jos Jehova antaa Jeesukselle jotain sanottavaa, tiedämme, että mitä Jeesus meille sanoo, se on Jumalalta; että hän ei tee mitään omasta aloitteestaan. Hän ei tee virheitä. Hän ei johda meitä harhaan väärillä odotuksilla. Joten jos Jeesus antaa hallintoelimelle sen, mitä Jehova antoi hänelle, mitä tapahtuu kuljetuksen aikana? Puuttui viestintä? Hämmentynyt viestintä? Mitä tapahtuu? Vai eikö Jeesus vain ole kovin tehokas kommunikoijana? En usko! Ainoa johtopäätös on, että hän ei anna heille tätä tietoa, koska jokainen hyvä ja täydellinen lahja on ylhäältä. Väärä toivo ja epäonnistuneet odotukset eivät ole hyviä eivätkä täydellisiä lahjoja.

Hallintoneuvosto - pelkät miehet - haluavat meidän luottavan heihin. He sanovat: "Luota meihin, koska Jehova luottaa meihin ja Jeesus luottaa meihin." Okei, joten minulla on heidän sanansa. Mutta sitten Jehova kertoo minulle psalmissa 146: 3: "Älä luota ruhtinaisiin." Ruhtinaat! Eikö Gerrit Losch juuri väittänyt olevansa? Tässä lähetyksessä hän väittää olevansa tuleva kuningas. Silti Jehova sanoo: "Älä luota ruhtinaisiin eikä Ihmisen Poikaan, joka ei voi tuoda pelastusta." Joten toisaalta miehet, jotka julistavat olevansa ruhtinaita, käskevät minun kuunnella heitä ja luottaa heihin, jos haluamme pelastumisen. Toisaalta Jehova käskee kuitenkin minua olemaan luottamatta sellaisiin ruhtinaisiin, eikä pelastus ole ihmisten keskuudessa.

Vaikuttaa yksinkertaiselta valinnalta, kenen minun pitäisi kuunnella.

Loppusanat

Surullinen asia minulle, kun huomasin ensimmäisen kerran, että vuosi 1914 oli väärä oppi, oli se, että en menettänyt luottamustani organisaatioon. Menetin luottamukseni näihin miehiin, mutta ollakseni rehellinen, en todellakaan koskaan uskonut heihin niin paljon, koska olen nähnyt heidän monet epäonnistumiset. Mutta uskoin, että järjestö oli Jehovan todellinen organisaatio, ainoa todellinen usko maan päällä. Kesti joku muu vakuuttamaan minut etsimään muualta - mitä minä kutsun kaupan rikkojaksi. Puhun siitä seuraavassa videossa.
____________________________________________________________________________

[I] "Jeesus on ollut läsnä 1914: n jälkeen", Kultainen ikä, 1930, s. 503

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  30
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x