Aarteita Jumalan sanasta ja hengellisten helmien kaivamisesta - ”Parannus sapattina.” (Mark 3-4)

Tässä esitetään kaksi hyvää kysymystä.

 • Katsooko muut minua sääntöihin suuntautuneena vai myötätuntoisena?
 • Kun näen seurakunnassa jonkun, joka tarvitsee apua, kuinka voin jäljitellä Jeesuksen myötätuntoa enemmän?

Useimpien veljien ja siskojen ongelma olisi vastata rehellisesti, koska he asuvat ympäristössä, joka on vaikuttanut heihin tietämättä sitä. Organisaatio on sääntöorientoitunut ja tämä välitetään seurakunnan nimittämille miehille. Tämä ulottuu pienimpiin yksityiskohtiin, jopa ylittäen jopa organisaation tarjoamien sääntöjen moninaisuuden, niin että ne saattavat olla paikallisia sääntöjä.

Esimerkiksi kaikkien veljesten, joita käytetään mihin tahansa tehtävään seurakunnan kokouksissa, on käytettävä pukua ja heidän on käytettävä takkia tehtävää suorittaessaan riippumatta siitä, kuinka kuuma sää tai veli voi olla. Muut seurakunnat ovat menneet niin pitkälle, että vaatia julkista puhujaa käyttämään valkoista paitaa, mikä käy ilmi Vahtitornien artikkeleissa esitetyistä huomautuksista, että tätä ei pitäisi vaatia. Palvelukomitea vaatii valtaa päättää, kuka opiskelee seurakunnan jäsenten lasten kanssa jne. Jne. Valitettavasti sääntöihin suuntautuva esimerkki tulee organisaation huipulta, mistä on osoituksena Kingdom Hallien myyminen ylimääräisistä haitoista huolimatta seurakunnan jäsenille, joiden on nyt matkustettava pidemmälle.

Apua tarvitsevasta seurakunnassa olevasta autetaan usein sitäkin seurakunta. Monet veljet eivät auta, koska heidän mielestään vanhinten vastuulla on tehdä nämä järjestelyt. Veljiä on itse asiassa kutsuttu "takahuoneeseen", koska he antoivat apua käymättä läpi vanhinten järjestelyn. Rakkauden innoittama kristillinen aloite on tukahdutettu. Tällainen käyttäytyminen luokitellaan usein "juoksevaksi" organisaatiosta.

Jopa järjestön neuvo, jonka mukaan valtakunnansalissa keskustellaan vain hengellisistä asioista, on muutettu säännöksi, jonka mukaan jopa raamatullisen museokierroksen järjestämistä erikseen veljien ja sisarten kanssa ei voida järjestää valtakunnansalissa, mutta sen ulkopuolella, mahdollisesti sade, lumi tai kuuma aurinko.

Anna sen, jolla on korvat, kuunnella

Video ja keskustelu aiheesta Pidä itsesi Jumalan rakkaus -teoksessa on kyse nöyrästä hyväksyä neuvoja viranomaisilta [seurakunnassa], vaikka heidän mielestäsi se ei ole perusteltua tai sitä ei anneta rakastavalla tai tahdikkaalla tavalla.

Tässä on ainakin kaksi ongelmaa.

 1. Mikään ihminen ei voi pyytää mitään perusteita valvoa toista kristittyä kohtaan. (Mt 23: 6-12)
 2. Näyttää myös olevan vähän tai ei lainkaan pyhien kirjoitusten perusteita muiden neuvojen antamiselle virallisessa ominaisuudessa.
 3. Jos neuvoa ei voida antaa rakastavalla tavalla, on ehdottomasti parempi olla antamatta sitä lainkaan, koska se osoittautuu haitalliseksi.

Tietysti ystävinä ja hengellisesti kypsinä tämä ei sulje pois meitä kannustamasta muita henkilökohtaisella tasolla miettimään uudelleen tiettyä valintaa tai toimintaa. Galatalaisille 6: 1-5 sanotaan, että jos veli ”tekee väärän askeleen, ennen kuin hän on siitä tietoinen, yrität te, joilla on henkistä pätevyyttä, säätää tällaista miestä lempeyden hengessä”, mutta seuraavat jakeet varoittavat meitä myös ajattelemasta paljon itsestämme ja omasta mielipiteestämme ja että jokaisen on "osoitettava, mikä hänen oma työnsä on"; eli olemme itse vastuussa omasta toiminnastamme. Jopa tämä Raamatun kohta ei välitä kenellekään erityistä valtaa, mutta se ei ole suunnattu virallisille nimitetyille vaan kaikille, joilla on ”henkinen pätevyys”. Toimintaa suositellaan ystävällisyydestä, jotta toinen henkilö on tietoinen mahdollisesta vaarasta ja siinä se loppuu. Kun toinen henkilö on tietoinen mahdollisesta vaarasta, hänen vastuullaan on päättää, miten toimia ja miten tilannetta käsitellä.

Itse asiassa Jeesus teki selväksi, että kristityillä ei ollut valtaa muihin Matthew 20: 24-29, kun hän sanoi: "Tiedät, että maan kansan päämiehet johtavat sen heille ja suuret miehet hallitsevat heitä. Tätä tietä ei ole teidän keskuudessanne, mutta jokaisen, joka haluaa tulla suureksi keskuudessanne, on oltava ministerisi, ja joka haluaa olla ensimmäinen keskuudestanne, sen on oltava orja. ”Mistä lähtien orjalla on valta ketään vastaan? Hänellä ei ole edes auktoriteettia itseään kohtaan. Myös vanhempien miesten kristityssä seurakunnassa ensimmäisen vuosisadan piti olla paimenia, ei vartijoita. Jopa Jesaja 32: n usein väärin lainatut ja väärin sovelletut kirjoitukset: 1-2 (jota käytetään tukemaan vanhinta järjestelyä, joka tosiasiassa on ennustus vuosituhannen valtakunnalle) puhuu olemisesta “tuulen piilopaikka, sadekuuron peittämisen paikka” kuin vesivirrat vedettömässä maassa, kuten raskaan kalkun varjo uupuneessa maassa ”, mikä kaikki on suojakuvan ja virkistyksen kuvaa, ei vahingoittamista epätäydellisten neuvojen kautta.

Jeesus, tie (jy luku 18) –Jesus kasvaa, kun John vähenee

Mikään huomautus.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  15
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x