Hei, nimeni on Eric Wilson. Tämä on sarjamme yhdeksäs video: Todellisen palvonnan tunnistaminen.  Johdannossa selitin, että minua oli kasvatettu yhdeksi Jehovan todistajista ja että olen palvellut vanhimpana neljäkymmentä vuotta, ennen kuin hänet erotettiin siitä syystä, että en ollut. ei täysin sitoutunut hallintoneuvoston”. Jos katseli että ensimmäisen videon tämän sarjan, saat todennäköisesti muistaa, että ehdotin käännymme sama valokeilaan että meillä paistaa muiden uskontojen päälle itseämme, soveltamalla viisi kriteeriä käytämme onko uskonto on tosi tai epätosi.

Tänään tutkimme muiden lampaiden ainutlaatuista JW-opetusta, ja tämä antaa meille mahdollisuuden soveltaa kahta viidestä kriteeristä yhdessä keskustelussa: 1) Onko oppi Raamatun opettaman mukainen ja 2) saarnaamalla sitä saarnammeko hyvää uutista.

Viimeksi mainitun merkitys ei ehkä näytä aluksi itseltään, joten sallikaa minun selittää ehdottamalla kuvitteellista, mutta aivan liian todennäköistä skenaariota.

Mies lähestyy todistajaa kadun kulmassa tehden kärrityötä. Hän sanoo: ”Olen ateisti. Uskon, että kun kuolet, siinä kaikki hän kirjoitti. Tarinan loppu. Mitä luulet tapahtuvan, kun kuolen?

Todistaja vastaa innokkaasti tähän sanomalla: ”Ateistina et usko Jumalaan. Kuitenkin Jumala uskoo sinuun, ja hän haluaa antaa sinulle mahdollisuuden tuntea hänet ja pelastua. Raamatussa sanotaan, että on olemassa kaksi ylösnousemusta, yksi vanhurskaista ja toinen epävanhurskaista. Joten jos kuolisit huomenna, sinut herätettäisiin kuolleista Jeesuksen Kristuksen messiaanisen valtakunnan alla. "

Ateisti sanoo: "Joten sanot, että jos kuolen, palaan takaisin elämään ja elää ikuisesti?"

Todistaja vastaa: ”Ei tarkalleen. Sinä olisit silti epätäydellinen kuten me kaikki olemme. Joten joudut työskentelemään kohti täydellisyyttä, mutta jos tekisit, Kristuksen 1,000-vuoden hallituskauden loppuun mennessä, olisit täydellinen, ilman syntiä. ”

Ateisti vastaa: "Hmm, niin entä sinä? Luuletko menevän taivaaseen kuollessasi, eikö? "

Todistaja hymyilee rauhoittavasti: ”Ei, ei lainkaan. Vain pieni osa menee taivaaseen. He saavat kuolemattoman elämän ylösnousemuksensa jälkeen. Mutta maan päällä on myös ylösnousemus, ja toivon voivani olla osa sitä. Pelastukseni riippuu tuestani Jeesuksen veljille, voideltuille kristityille, minkä vuoksi olen täällä nyt saarnaamassa hyvää uutista. Mutta toivon elävän ikuisesti maan päällä Valtakunnan hallinnon alla. ”

Ateisti kysyy: ”Joten kun olet ylösnoussut, olet täydellinen oikeassa? Odotatko elää ikuisesti? ”

"Ei oikeastaan. Olen silti epätäydellinen; vielä syntinen. Mutta minulla on mahdollisuus työskennellä kohti täydellisyyttä loppuun mennessä ne tuhat vuotta.”

Ateisti naurahtaa ja sanoo: "Se ei kuulosta suurelta osin myyntiä."

”Mitä tarkoitat?” Kysyy todistaja hämmästyneenä.

"No, jos päädyn täsmälleen samaan asiaan kuin sinä, vaikka en usko Jumalaan, miksi minun pitäisi liittyä uskontoon?"

Todistaja nyökkää: ”Ah, ymmärrän asiasi. Mutta on yksi asia, jota et välitä. Suuri ahdistus on tulossa, jota seuraa Armageddon. Vain ne, jotka tukevat aktiivisesti Kristuksen veljet, voideltu, selviävät. Loput kuolee eikä toivoa ylösnousemuksesta.”

"No niin, odotan vain viimeiseen hetkeen, jolloin tämä" suuri ahdistuksesi "tulee, ja katun. Eikö Jeesuksen vieressä kuollut kaveri, joka katui viime hetkellä ja sai anteeksi? "

Witness pudistaa päätään sagely ”Kyllä, mutta se oli silloin. Suureen ahdistukseen sovelletaan erilaisia ​​sääntöjä. Ei ole mitään mahdollisuutta parannuksen jälkeen.”[I]

Mitä mieltä olet pienestä skenaariostamme. Kaikki, mitä todistajani on sanonut tässä vuoropuhelussa, on täysin täsmällistä ja sopusoinnussa Jehovan todistajien järjestön julkaisuissa olevien opetusten kanssa. Jokainen hänen puhumansa sana perustuu uskoon, että kristittyjä on kaksi luokkaa. Voideltu luokka, johon kuuluu 144,000 XNUMX henkilöä, ja toinen lampaiden luokka, johon kuuluu miljoonia Jehovan todistajia, jotka eivät ole henkivoideltuja.

Uskomme, että ylösnousemuksia tulee olemaan kolme, kaksi vanhurskaasta ja yksi epävanhurskaasta. Opetamme, että ensimmäinen ylösnousemus vanhurskasten voidellut kuolematon elämään taivaassa; silloin vanhurskaiden toinen ylösnousemus on epätäydellinen elämä maan päällä; sitten sen jälkeen kolmas ylösnousemus tapahtuu epävanhurskaille, myös epätäydelliselle elämälle maan päällä.

Joten se tarkoittaa, että saarnaamiemme hyvien uutisien tarkoitus on: Kuinka selviytyä Armageddonista!

Tämä edellyttää, että kaikki todistajat lukuun ottamatta kuolevat Armageddonissa, eikä heitä herätä.

Tämä on valtakunnan hyvä uutinen, jota me saarnaamme Matthew 24: 14:

"... tämä valtakunnan hyvä uutinen saarnataan koko asutetussa maassa kaikkien kansakuntien todistajaksi, ja sitten loppu tulee."

Tätä voidaan nähdä tutkimalla ovelta ovelle -ministeriössä käytetyn keskeisen opetusvälineen aloitussivut: Mitä Raamattu todella opettaa. Nämä houkuttelevat kuvat tervehtivät lukijaa kuvaamalla toivoa ihmisten terveyden ja nuoruuden palautumisesta ja elämisestä ikuisesti rauhallisessa maassa ilman sotaa ja väkivaltaa.

Selventää kantani, en usko, että Raamattu opettaa, että maapallo lopulta täynnä miljardeja täydelliseksi eläville ihmisille ikuisen nuoruuden. Sitä ei kiistetä täällä. Pikemminkin kysymys harkitaan koskee onko tämä on sanoma hyvä uutinen, että Kristus haluaa meidän saarnata?

Paavali kertoi efesolaisille: ”Mutta toivoitte myös häneen kuultuaan totuuden sanan, hyvät uutiset omaa pelastus. ”(Efesolaiset 1: 13)

Kristittyinä toiveemme tulee kuullessamme ”totuuden sanan” pelastuksemme hyvistä uutisista. Ei maailman pelastuksesta, vaan pelastuksestamme.  Myöhemmin Ef, Paavali sanoi, ettei ollut yksi toivo. (Ef 4: 4.) Hän ei pitänyt epävanhurskaiden ylösnousemusta toivona, jota tulisi saarnata. Hän puhui vain toivosta kristityille. Joten, jos on vain yksi toivo, miksi järjestö opettaa, että on olemassa kaksi?

He tekevät tämän johtuen deduktiivisista päättelyistä, jotka perustuvat lähtökohtaan, johon he ovat päässeet, mikä johtuu heidän tulkinnastaan ​​John 10: 16, jossa sanotaan:

”Ja minulla on muita lampaita, jotka eivät ole tällaisia; myös ne, jotka minun on tuotava sisään, ja he kuuntelevat ääntäni, ja heistä tulee yksi parvi, yksi paimen. (John 10: 16)

Todistajat uskovat, että ”tämä lauma” tai lauma vastaa Jumalan Israelia, joka koostuu vain 144,000 10 voidellusta kristitystä, kun taas Muut lampaat vastaavat ryhmää voidelemattomia kristittyjä, jotka ilmestyvät vasta viimeisinä päivinä. Mikään täällä Joh. 16:XNUMX ei kuitenkaan osoita tarkalleen mitä Jeesus tarkoitti. Emme halua perustaa koko pelastustoivoamme oletuksiin, jotka johtuvat yhdestä epäselvästä jakeesta. Entä jos oletuksemme ovat väärät? Sitten jokainen johtopäätös perusta näistä oletuksista ovat väärin. Koko pelastustoiveemme tulee turhaksi. Ja jos me saarnaavat väärää pelastuksen toivo, no ... mitä tuhlausta aikaa ja energiaa liioittelematta!

Jos muu lammas-oppi on ratkaisevan tärkeä pelastuksemme hyvän uutisen ymmärtämisessä, odotamme löytävän selvityksen Raamatusta tämän ryhmän identiteetistä. Katsotaan:

Jotkut viittaavat siihen, että tämä taitto tai parvi viittaa juutalaisiin, joista tulee kristittyjä, kun taas Muut lampaat viittaavat pakanoihin, kansakuntien ihmisiin, jotka myöhemmin tulevat kristilliseen seurakuntaan ja liittyvät juutalaisiin kristittyihin - kahdesta parvesta tulee yksi.

Kummankin uskomuksen hyväksyminen ilman pyhien kirjoitusten todisteita tarkoittaa sitoutumista eisegesisiin: oman näkemyksemme asettaminen Raamattuun. Toisaalta eksegeetinen tutkimus motivoi meitä etsimään muualta Raamatusta selvittämään todennäköisimmän selityksen Jeesuksen sanoille. Tehdään se nyt. Koska emme löytäneet mitään ilmaisulla "Muu lammas", yritetään etsiä yksittäisiä sanoja, kuten "lauma" ja "lampaat", kun ne liittyvät Jeesukseen.

Äskettäin tarkistetun perusteella vaikuttaa siltä, ​​että todennäköisin skenaario on, että Jeesus puhui juutalaisista ja pakanoista yhdestä laumasta kristittyinä. Ei näytä olevan todisteita siitä, että hän puhuisi ryhmästä, joka ilmestyisi viime päivinä. Älkäämme kuitenkaan hypykö kiireellisiin johtopäätöksiin. Jehovan todistajien järjestö on opettanut tätä oppia 1930: n puolivälistä lähtien - yli 80 vuoden. Ehkä he ovat löytäneet todisteita, jotka ovat meidät vältelleet. Ollakseni reilua, kokeilekaamme vertausta siihen, mitä Raamattu opettaa, on kristityille toivoa verrattuna siihen, mitä järjestö opettaa, on toisten lampaiden toivoa.

Olisi myös hyvä lukea jokaisen Raamatun ja Vartiotornin julkaisuviitteen konteksti varmistaakseni, että en poimi kirsikkatodisteita. Kuten Raamattu sanoo, 'varmista kaiken, ja sitten pitää kiinni, mikä on hienoa.' (1 Th 5:21) Tämä merkitsee hylättiin, mikä ei ole hyvä.

Haluan myös sanoa, että en aio käyttää termiä ”voideltu kristitty” keinona tehdä ero voidellun ja voidellun välillä, koska Raamattu ei koskaan puhu voidelemattomista kristityistä. Sana ”kristitty” kreikaksi, sellaisena kuin se esiintyy Apostolien teoissa 11:26, on johdettu Christos mikä tarkoittaa "voideltua". Joten "ei-voideltu kristitty" on termeissä ristiriita, kun taas "voideltu kristitty" on tautologia - kuin sanoisi "voideltu voideltu".

Joten tämän vertailun kannalta erotan kaksi ryhmää kutsumalla ensimmäistä ”kristittyiksi” ja toista ”muiksi lampaiksi”, vaikka organisaatio ajatteleekin heitä molempia kristittyinä.

Kristityt Muut lampaat
Voideltu Pyhällä Hengellä.
”Se, joka on voidellut meidät on Jumala.” (2 Co 1:12, John 14:16, 17, 26; 1 John 2:27)
Ei voideltu.
”Jeesus puhui’muista lampaista’, joka ei olisi sitä samaa’taittaa’kuin’pieni lauma’hänen voidellut seuraajia.” (W10 3/15 s. 26 par. 10)
Kuuluu Kristukseen.
”Puolestaan ​​te olette Kristuksen” (1 Co 3:23)
Kuuluu voideltuun.
”Kaiken kuuluvat sinulle [Kristus]” (1 Co 3:22) ”Tänä loppuun, Kristus on tehnyt’kaikki hänen tavaransa’-kaikki maallinen kuningaskunnan etuihin-hänen”uskollinen ja ymmärtäväinen orja ”ja sen edustaja hallintoneuvoston, ryhmä voidellun kristittyjä miehiä.” (W10 9/15 s. 23 par. 8) [Muutettu vuonna 2013 joitakin hänen tavaransa; Erityisesti kaikessa, mikä liittyy kristittyjen seurakunnan eli muita lampaita. Katso W13 7/15 s. 20]
In uusi liitto.
"Tämä kuppi tarkoittaa uutta liittoa vereni ansiosta." (1.Ko 11:25)
Ei uudessa liitossa.
”” Muut lampaat ”-luokkaan kuuluvat eivät ole uudessa liitossa…” (w86 2/15 s. 14, kohta 21)
Jeesus on heidän välittäjänsä.
”On ... yksi välittäjä Jumalan ja ihmisten ...” (1 Ti 2: ​​5, 6) ”... hän on välimies uuden liiton ...” (Hebr 9:15)
Ei välittäjä toiselle lampaalle.
”Jeesus Kristus ei ole välittäjä Jehova Jumalan ja koko ihmiskunnan välillä. Hän on välittäjä taivaallisen Isänsä Jehova Jumalan ja hengellisen Israelin kansan välillä, joka on rajattu vain 144,000 XNUMX jäsenelle. " (Maailmanlaajuinen turvallisuus rauhanprinssin alla s. 10, par. 16)
Yksi toivo.
"... sinut kutsuttiin yhteen toivoon ..." (Ef 4: 4-6)
Kaksi toivoa
"Loppujen tähän aikaan elävät kristityt keskittävät huomionsa yhteen kahdesta toivosta." (w12 3/15 s. 20 kohta 2)
Jumalan adoptoidut lapset.
"… Kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat todellakin Jumalan poikia." (Ro 8:14, 15) "... hän määräsi meidät adoptoitumaan omiksi poikiksi Jeesuksen Kristuksen kautta ..." (Ef 1: 5)
Jumalan ystävät
”Jehova on julistanut voideltujensa vanhurskaiksi pojiksi ja muiden lampaiden vanhurskaiksi ystäviksi.” (W12 7/15 s. 28 par. 7)
Pelastettu uskossa Jeesukseen.
”Ei ole pelastusta kukaan muu, sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ..., jossa meidän pelastuvat.” (Apostolien teot 4:12)
Tallennetaan tukemalla voitettua.
”Toisten lammasten ei tulisi koskaan unohtaa, että heidän pelastuksensa riippuu heidän aktiivisesta tuestaan ​​Kristuksen voidelluille” veljille ”, jotka ovat edelleen maan päällä.” (W12 3 / 15 s. 20 par. 2)
Palkittu kuninkaina ja pappeina.
"Ja olet asettanut meidät Jumalamme kuninkaiden ja pappien tykö, ja me hallitsemme maan päällä." (Re 5:10 AKJV)
Palkittiin kuningaskunnan aiheina.
”Äärimmäisenä useampien’suuren joukon’ja’muiden lampaiden’jakaa toivo elää ikuisesti paratiisimaassa oppiaineina messiaanisen kuningaskunnassa.” (w12 3/15 s. 20 kohta 2)
Ylösnoussut iankaikkiseen elämään.
”Onnellinen ja pyhä on joku, joka osallistuu ensimmäiseen ylösnousemukseen; näiden suhteen toisella kuolemalla ei ole valtaa… ”(Il 20: 4-6)
Ylösnoussut epätäydellinen; edelleen synnissä.
"Ne, jotka ovat fyysisesti kuolleet ja nousevat ylösnousemukseen maan päällä vuosituhannen aikana, ovat edelleen epätäydellisiä ihmisiä. Myöskään niitä, jotka selviävät Jumalan sodasta, ei tehdä heti täydellisiksi ja syntisiksi. Kun he jatkavat uskollisuutta Jumalalle vuosituhannen aikana, ne, jotka ovat hengissä selviytyneet maan päällä, etenevät vähitellen kohti täydellisyyttä. (W82 12/1 s. 31)
Osto viiniä ja leipää.
"… Juo siitä, te kaikki ..." (Mt 26: 26-28) "Tämä tarkoittaa ruumiini ... Pitäkää tämä minun muistokseni." (Luuk 22:19)
Kieltäydy nauttimasta viiniä ja leipää.
"..." muut lampaat "eivät osallistu muistomerkkien tunnuksiin." (w06 2/15 s. 22 kohta 7)

 

 Jos olet katsellut tätä videossa tai lukenut artikkeli Beroean-piketit sivusto, olet todennäköisesti huomannut, että vaikka jokainen lausuma olen tehnyt suhteen toivoa kristittyjen oli tukena Raamatun, joka opetusta järjestön noin muita lampaita vain tukena julkaisuista. Toisin sanoen vertaamme Jumalan opetuksia ihmisten oppeihin. Ettekö ajattele, että jos joku Raamatun jae julistaisi toisen lampaan Jumalan ystäviksi tai estäisi heitä ottamasta tunnuksia, että julkaisut olisivat olleet kaikkialla New Yorkin minuutissa?

Jos ajatellaan takaisin pieneen kuvaukseemme alussa, huomaat, ettei todistajien mielestä ole mitään eroa vanhurskaan ja vääryyden maallisen ylösnousemuksen välillä.

Epävanhurskaiden ylösnousemus ei ole toivomme, jota saarnaamme, mutta se on sattuma. Se tapahtuu riippumatta siitä, toivotaanko sitä vai ei. Mikä ateisti kuolee toivoen herättävänsä Jumalan ylösnousemuksen, johon hän ei usko? Siksi Paavali ei lähtenyt saarnaamaan: "Älä huoli, jos haluat syödä, juoda ja olla iloinen, haureus, valhe tai jopa murha, koska sinulla on toivo vääryyden ylösnousemuksesta."

Muiden lampaiden toivon opetus on ristiriidassa sen kanssa, mitä Jeesus opetti meille. Hän lähetti meidät saarnaamaan todellista toivoa pelastuksesta - pelastusta tässä elämässä, ei mahdollisuutta pelastukseen seuraavassa.

Nyt tiedän, että todistajat etenevät ja sanovat: ”Et ole rehellinen. Saarnaamme pelastaaksemme miljardeja ihmisiä iankaikkisesta kuolemasta Armageddonissa. ”

Jalo ele, varmasti, mutta valitettavasti turha.

Ensinnäkin, entä ne sadat miljoonat ihmiset, joille Jehovan todistajat eivät saarnaa kaikissa arabimaissa, samoin kuin Intiassa, Pakistanissa ja Bangladeshissa? Onko Jehova sellainen Jumala, joka on puolueellinen? Millainen Jumala ei anna kaikille ihmisille samat yhtäläiset mahdollisuudet pelastukseen? Sanooko Jumala: ”Anteeksi, jos olet pieni 13-vuotias morsian, joka myydään virtuaaliseen orjuuteen ilman mahdollisuutta koskaan saada käsiisi kallisarvoiseen Vartiotorni. " Tai: ”Olen pahoillani siitä, että olet lapsi, joka on juuri syntynyt väärään aikaan väärässä paikassa väärille vanhemmille. Harmi. Niin surullista. Mutta se on ikuinen tuho sinulle!

"Jumala on rakkaus", julistaa John; mutta siitä ei saarnata Jumalan todistajia. He hyväksyvät sen, että jotkut saattavat menettää elämänsä yhteisövastuun kautta.[Ii]

Mutta hetkinen, Raamattu tosiaan niin jokainen kuolee Harmageddonilla? Sanotaanko, että niitä, jotka taistelevat Kristusta vastaan ​​ja kuolevat, ei koskaan herätetä ylös? Koska jos se ei sano sitä, emme voi saarnata sitä, ei, jos emme halua kärsiä seuraukset saarnaamista valheita.

Ilmestyskirja 16:14 sanoo, että ”maan kuninkaat ovat kokoontuneet… Kaikkivaltiaan Jumalan suuren päivän sotaan”. Danielin 2:44 sanoo, että Jumalan valtakunta murskata kaikki muut valtakunnat. Kun yksi maa hyökkää toiseen, sen tarkoituksena ei ole tappaa kaikkia maan ihmisiä, vaan pikemminkin poistaa kaikki vastustukset sen hallitukselle. Se poistaa hallitsijat, hallintoelimet, armeijan ja kaikki, jotka taistelevat sitä vastaan; sitten se hallitsee kansaa. Miksi luulemme Jumalan valtakunnan tekevän jotain muuta? Vielä tärkeämpää on, missä Raamattu sanoo, että Jeesus tuhoaa kaikki Harmagedonissa lukuun ottamatta pientä ryhmää muita lampaita?

Mistä olemme saaneet ensin muun lampaan opin?

Se alkoi 1934: ssä elokuun 1- ja elokuun 15-numeroissa Vartiotorni. Kaksiosaisen artikkelin otsikko oli "Hänen ystävällisyytensä". Uuden oppi oli (ja on edelleen) täysin ja yksinomaan perustuu useisiin antitypical hakemuksia ei löydy Raamatusta. Tarina Jehu ja Jonadab on antanut antitypical sovelluksen meidän aikaamme. Jehu edustaa voideltua ja Jonadabia, toista lammasta. Jehun vaunu on järjestö. Siellä oli myös outo hakemus, jossa arkkia kuljettaneet papit tekivät Jordanin ylityksen, mutta kaiken avain oli kuuden israelilaisen turvakaupungin avulla tehty hakemus. Muita lampaita pidetään antityyppisenä tappajana, joka on verisyntyinen ensimmäisen maailmansodan tukemisestaan. Veren kosto on Jeesus Kristus. Turvakaupungit ovat nykyajan organisoiduksi tappajan, muut lampaat, täytyy paeta tallennetaan. He voivat poistua turvapaikkakaupungista vasta, kun ylipappi kuolee, ja antiikkityypin ylimmäinen pappi ovat voideltuja kristittyjä, jotka kuolevat, kun heidät viedään taivaaseen Harmagedonin edessä.

Olemme jo nähneet edellisessä videossa, kuinka hallintoelimen jäsen David Splane kertoo meille, että emme enää hyväksy antityyppisiä draamoja, joita ei ole nimenomaisesti sovellettu Raamatussa. Mutta painon lisäämiseksi siihen on laatikko marraskuun 10-tutkimusversion sivulla 2017 Vartiotorni se selittää:

"Koska Raamattu ei vaikuta turvapaikkakaupunkien antityyppisiin merkityksiin, tässä ja seuraavassa artikkelissa korostetaan sen sijaan oppitunteja, jotka kristityt voivat oppia tästä järjestelystä."

Joten nyt meillä on oppi, jolla ei ole perustaa. Sillä ei koskaan ollut perustaa Raamatussa, mutta nyt sillä ei ole perustaa edes Jehovan todistajien julkaisujen puitteissa. Olemme hylänneet sen perustyyppisen sovelluksen, johon se perustuu, korvaamalla sen millään muulla kuin kaljujen ja perusteettomien väitteiden kanssa. Pohjimmiltaan sanoimme: "Se on mitä se on, koska me sanomme niin."

Mistä idea tulevat ensiksi? Olen tutkinut kahta edellä mainittua artikkelia, joita käytettiin muiden lampaiden oppien esittelemiseen - tai pitäisikö minun sanoa "paljastamiseksi" - Jehovan todistajille. Meidän tulisi olla tietoisia vuodesta. Se oli 1934. Kaksi vuotta aiemmin, toimituskunnan komitea, joka kontrolloi mitä julkaistiin, oli liuennut.

"Kuten tiedät, jo vuosia on ilmestynyt Vartiotorni toimituksellisen komitean nimet, joille säädettiin siitä useita vuosia sitten. Tilikauden aikana hallituksen kokouksessa hyväksyttiin päätöslauselma toimikunnan lakkauttamisesta. ”
(1932 Jehovan todistajien vuosikirja, s. 35)

Joten nyt JF Rutherfordilla oli täysi määräysvalta julkaistujen suhteen.

Siellä oli myös kysymys 144,000 12 opista, jonka mukaan voideltujen lukumäärä oli kirjaimellinen. Se olisi voitu kääntää tarpeeksi helposti. Loppujen lopuksi tämä luku on 12,000 7 4 numeron summa, joka on kirjattu Ilmestyksen 8: 12-XNUMX: een. Nuo nähdään symbolinumerot peräisin symbolinen Israelin heimot. Joten voidaan helposti väittää, että XNUMX symbolista numeroa ei tuottaisi kirjaimellista summaa. Kuitenkin Rutherford valitsi eri reittiä. Miksi? Voimme vain arvata, mutta tämä tosiasia on otettava huomioon:

Kirjassa säilytys, hän teki radikaalin ehdotuksen. Koska Rutherford opetti nyt, että Jeesus oli valtaistuimella taivaassa vuonna 1914, hän päätti, että pyhää henkeä ei enää tarvittu paljastetun totuuden välittämiseen, vaan nyt enkeleitä käytettiin. Sivulta 202, 203 / Perservation meillä on:

”Jos pyhä henki olivat edelleen toiminnassa tai tehdä toimistossa puolestapuhuja ja auttaja ei olisi tarvetta Kristuksen työllistää hänen pyhien enkelien työhön edellä mainittiin tekstissä. Lisäksi koska Kristus Jeesus on kirkkonsa pää tai aviomies, kun hän ilmestyy tuomion antamiseksi Jehovan temppeliin ja kokoaa omansa itselleen, ei olisi tarvetta korvata Kristusta Jeesusta, kuten pyhää henkeä; Tämän vuoksi viraston Pyhän Hengen asianajajana, lohduttaja ja auttaja lakkaisi. Kristuksen Jeesuksen enkeleille, jotka muodostavat palvelussuhteensa temppelissä temppelissä, tosiasiallisesti ihmiselle näkymättömiksi, annetaan vastuu temppelijoukon jäsenistä vielä maan päällä.

Tämän logiikan seurauksena meillä on nyt oppi, joka on Jehovan todistajien maailmanlaajuisen hyvän uutisen saarnaamisen perusta, joka ”paljastettiin” aikana, jolloin todistajille kerrottiin, että pyhää henkeä ei enää käytetty. Siksi tämä ilmoitus tuli enkelien välityksellä.

Tällä on erittäin vakavia seurauksia. Kuinka vakava? Harkitse varoitusta, jonka Paavali antaa meille:

”… Jotkut aiheuttavat sinulle vaikeuksia ja haluavat vääristää Kristuksen hyviä uutisia. 8 Vaikka me tai enkeli taivaasta julistaisi sinulle hyvän uutisen jotain sen ilmoittamani hyvien uutisien ulkopuolella, olkoon hän kirottu. 9 Kuten olemme aiemmin sanoneet, sanon nyt taas: kuka julistaa sinulle hyvän uutisen jotain, mitä olet hyväksynyt, anna hänen kirottua. (Galatialaiset 1: 7-9)

Innoittaen Paavali kertoo meille, että hyviin uutisiin ei tule muutoksia koskaan. Se on mitä on. Tulee kukaan voi väittää, inspiraatio, että hänen olisi muuttaa viestiä hyvän sanoman. Vaikka taivaan enkeli ei voi tehdä tätä. Rutherford uskoi, että enkelit olivat nyt yhteydessä hänen kanssaan kaikkien Seuran julkaisujen ja opetusten päätoimittajana. joka jatkaa opettaa tätä oppia.

Mistä voimme sitten päätellä, onko tämän opin todellinen lähde, joka saa miljoonat kristityt hylkäämään Kristuksen ruumiin ja veren pelastavan voiman?

"Joten Jeesus sanoi heille:" Totisesti, minä sanon teille, ellette syö ihmispojan lihaa ja juot hänen vertaan, sinulla ei ole elämää itsessäsi. " (Johannes 6:53)

Tämä oppi vääristää ja vääristää hyvän uutisen todellisen sanoman. Paavali sanoi: "… on tiettyjä, jotka aiheuttavat sinulle ongelmia ja haluavat vääristää hyvää uutista Kristuksesta." Vääristymä ei ole sama kuin korvaaminen. Organisaatio ei ole korvannut hyvää uutista, mutta se on vääristänyt sitä. Jeesus tuli tekemään tilaa valittujen kokoontumiselle. Jumala kutsui heidät perimään heille valmistetun valtakunnan maailman perustamisesta lähtien. (Matteus 25:34.) Hänen sanomallaan ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, kuinka selviytyä Harmagedonista. Sen sijaan hän oli perustamassa hallintoa, jolla muu maailma voitaisiin pelastaa Valtakunnan hallinnassa.

"Hänen mielihyvänsä mukaan hän itse pyrki hallintoon täyteen asetettujen aikojen rajoissa kokoamaan kaikki yhteen Kristuksessa, taivaassa olevat ja maan päällä olevat." (Efesolaisille 1: 9, 10)

Viestin, että apostolit saarnasivat oli kutsu tulla Jumalan lapseksi. Johannes 1:12 sanoo, että 'kaikki, jotka uskovat Jeesuksen nimeen, saavat valtuuden tulla Jumalan lapsiksi'. Roomalaiskirjeen 8:21 sanoo, että luomakunta - koko Jumalan perheestä karkotettu ihmiskunta - "vapautetaan turmeltumisen orjuudesta ja sillä on Jumalan lasten loistava vapaus".

Joten hyvä uutinen, jota meidän pitäisi saarnata, on: "Tule mukaan tulemaan yhdeksi Jumalan adoptoiduista lapsista hallitsemaan Kristuksen kanssa taivaan valtakunnassa."

Sen sijaan Jehovan todistajat saarnaavat: ”Siihen on liian myöhäistä. Nyt sinulla on toivoa tulla valtakunnan aiheeksi; joten älä nauti viiniä ja leipää; älä pidä itseäsi Jumalan lapsena; Älä usko, että Jeesus välittää sinulle. Tuo aika on kulunut. ”

Paitsi, että toisen lampaan oppi on väärä oppi, se on myös aiheuttanut Jehovan todistajien saarnaamaan vääriä hyviä uutisia. Ja Paavalin mukaan jokainen, joka tekee tämän, on Jumalan kirottu.

Jälkitehtävä

Kun olen keskustellut näistä asioista ystävien kanssa, olen kokenut yllättävän paljon vastustusta. He eivät halua nauttia tunnuksista, koska heidät on käsitelty ajattelemaan itseään kelvottomina.

Lisäksi meille on opetettu, että voidellut menevät taivaaseen hallitsemaan sieltä, ja tuo ajatus ei houkuttele suurta osaa meistä. Millainen taivas on? Emme tiedä. Mutta me tunnemme elämän maan päällä ja ihmiseksi tulemisen ilot. Ymmärrän kyllä. Ollakseni rehellinen, en myöskään halua elää taivaassa. Pidän olla ihminen. Kuitenkin olen edelleen mukana, koska Jeesus kertoi myös minulle. Tarinan loppu. Minun täytyy totella Herraani.

Tästä huolimatta minulla on mielenkiintoisia uutisia. Tämä koko juttu menee taivaaseen ja hallitsee sieltä ei ehkä ole yhtä oletamme. Älä voideltu todella mennä taivaaseen, tai he hallitsevat Maata? Haluaisin jakaa asiaa koskevan tutkimukseni kanssanne, ja luulen, että se kumoaa huolenne ja pelkosi. Ottaen huomioon tämän otan lyhyen hengähdystauon teemalla Todellisen palvonnan tunnistaminen ja käsittele näitä kysymyksiä seuraavassa videossa. Toistaiseksi annan minun antaa sinulle tämän vakuutuksen siitä, joka ei voi valehdella:

”Silmä ei ole nähnyt ja korva ei ole kuullut, eikä ihmisen sydämessä ole ajateltu asioita, jotka Jumala on valmistellut häntä rakastaville.” (1 Corinthians 2: 9)

_______________________________________________________________

[I] Meidän Todistaja vastaa oikein linjassa tämän ote puhua ääriviivat toimitettavaksi tämän vuoden alueellinen yleissopimus: ”Uskomme, että sen sijaan, että hyviä uutisia, Jehovan ihmiset julistaa osuvia viestin tuomion ... Toisin kuin Ninevites, joka parannuksen, kansa "kironnut Jumalan vastauksena rae viestin. Ei tule viime hetken muutos sydämen.”
(CO-tk18-E nro 46 12/17 - alkaen talk linjaus 2018 alueellinen yleissopimus.)

[Ii]Kun tuomioaika saapuu, missä määrin Jeesus pitää yhteisön vastuuta ja perheen ansioita? (w95 10 / 15 s. 28 par. 23)

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    24
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x