In viimeinen video, tutkimme John 10: 16: ssä mainittujen muiden lampaiden toivoa.

”Ja minulla on muita lampaita, jotka eivät ole tällaisia; myös ne, jotka minun on tuotava sisään, ja he kuuntelevat ääntäni, ja heistä tulee yksi parvi, yksi paimen. ”(John 10: 16)

Jehovan todistajien hallintoelin opettaa, että nämä kaksi kristittyjen ryhmää - ”tämä lauma” ja ”muut lampaat” - erotetaan saamastaan ​​palkkiosta. Ensimmäiset ovat henkivoideltuja ja menevät taivaaseen, toiset eivät ole henkivoideltuja ja elävät maan päällä edelleen epätäydellisinä syntisinä. Viimeisen videomme Raamatusta näimme, että tämä on väärä opetus. Raamatun todisteet tukevat päätelmää, jonka mukaan muut lampaat erotetaan ”tästä karjasta” ei heidän toivonsa, vaan alkuperänsä perusteella. He ovat pakanakristittyjä, eivät juutalaisia ​​kristittyjä. Saimme myös tietää, että Raamattu ei opeta kahta toivoa, mutta yhtä:

”. . Yksi ruumis on olemassa ja yksi henki, aivan kuten sinut kutsuttiin kutsumuksesi yhteen toivoon; yksi Herra, yksi usko, yksi kaste; yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on kaikkien yli ja kaikkien ja kaikkien yli. " (Efesolaisille 4: 4-6)

On totta, että sopeutuminen tähän uuteen todellisuuteen vie vähän aikaa. Kun tajusin ensimmäisen kerran, että minulla oli toivo tulla yhdeksi Jumalan lapsista, se tuntui sekavalta. Olin edelleen täynnä JW-teologiaa, joten ajattelin, että tämä uusi käsitys tarkoitti sitä, että jos pysyisin uskollisena, tiputtaisin taivaaseen, enkä näe enää koskaan. Muistan, että vaimoni - harvoin kyyneliin annettu - itki mahdollisuutta.

Kysymys kuuluu, menevätkö Jumalan voitetut lapset taivaaseen palkkionaan?

Olisi mukavaa viitata pyhiin kirjoituksiin, jotka vastaavat yksiselitteisesti tähän kysymykseen, mutta valitettavasti sellaista pyhien kirjoitusten kohtaa ei ole olemassa parhaani tietämykseni mukaan. Monille se ei ole tarpeeksi hyvä. He haluavat tietää. He haluavat mustavalkoisen vastauksen. Syynä on, että he eivät todellakaan halua mennä taivaaseen. He pitävät ajatuksesta elää maan päällä täydellisinä ihmisinä, jotka elävät ikuisesti. Niin minäkin. Se on hyvin luonnollinen halu.

On kaksi syytä, joiden vuoksi mielemme rauhoittuvat tässä kysymyksessä.

Syy 1

Ensimmäisen voin parhaiten havainnollistaa esittämällä sinulle kysymyksen. En halua sinun ajattelevan vastausta. Vastaa vain suolistasi. Tässä on skenaario.

Olet naimaton ja etsit kaveria. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehdossa 1 voit valita minkä tahansa puolison miljardien ihmisten joukossa maan päällä - minkä tahansa rodun, uskontunnuksen tai taustan. Sinun valintasi. Ei rajoituksia. Valitse parhaimmalta näyttävä, älykkäin, rikkain, ystävällisin tai hauskin tai näiden yhdistelmä. Mikä tahansa makeuttaa kahvia. Vaihtoehdossa 2 et saa valita. Jumala valitsee. Mitä ikinä Jehova tuo sinulle, sinun on hyväksyttävä.

Suolireaktio, valitse nyt!

Valitsitko vaihtoehdon 1? Jos ei ... jos valitsit vaihtoehdon 2, oletko edelleen kiinnostunut vaihtoehdosta 1? Oletko toinen arvaamassa valintasi? Tuntuuko sinusta, että sinun on ajateltava sitä jo ennen lopullisen päätöksen tekemistä?

Epäonnistumisemme on se, että teemme valintoja sen perusteella, mitä haluamme, ei sen mukaan, mitä tarvitsemme - ei sen suhteen, mikä on parasta meille. Ongelmana on, että harvoin näyttävät tietävän, mikä on parasta meille. Silti meillä on usein napreja ajatella. Totuuden mukaan, kun valitsemme puolison, valitsemme aivan liian usein väärän valinnan. Korkea avioeroprosentti on osoitus tästä.

Tämän todellisuuden vuoksi meidän kaikkien olisi pitänyt hypätä vaihtoehtoon 2 vapisemaan edes ensimmäisen vaihtoehdon ajatuksesta. Jumala valitsi minulle? Anna tulla!

Mutta emme. Epäilemme.

Jos todella uskomme, että Jehova tietää meistä enemmän kuin mitä me itse tiedämme, ja jos todella uskomme, että Hän rakastaa meitä ja haluaa vain sitä, mikä on meille parasta, niin miksi emme haluaisi hänen valitsevan kaveria meille ?

Pitäisikö sen olla jotain erilaista, kun kyse on palkinnosta, jonka saamme uskomuksesta hänen Poikaansa?

Se, mitä olemme juuri havainnollistaneet, on uskon ydin. Olemme kaikki lukeneet Heprealaiskirjeen 11: 1. Pyhien kirjoitusten Uuden maailman käännös tarkoittaa sitä seuraavasti:

”Usko on varma odotus siihen, mitä toivotaan, selkeän selvyyden osoittamiseksi todellisuuksille, joita ei ole nähty.” (Heprealaiset 11: 1)

Pelastukseemme toivottu asia on ehdottomasti ei selvästi nähty, huolimatta vartiotorniyhdistyksen julkaisuista löydetyistä kauniista elämänkuvauksista uudessa maailmassa.

Luulemmeko todella, että Jumala herättää kuolleista miljardeja epäoikeudenmukaisia ​​ihmisiä, jotka ovat vastuussa kaikista historian tragedioista ja julmuuksista, ja kaikki tulee olemaan hölynpölyä alusta alkaen? Se ei vain ole realistista. Kuinka usein olemme huomanneet, että mainoksessa näkyvä kuva ei vastaa myytävää tuotetta?

Me tarvitsemme uskoa siitä, että emme voi tietää tarkasti Jumalan lasten saaman palkkion todellisuutta. Harkitse esimerkkejä heprealaisten XNUMX. luvun loppuosasta.

Neljännessä jakeessa puhutaan Abelista: ”Uskon kautta Abel tarjosi Jumalalle uhrin, joka on arvokkaampi kuin Kain ...” (Heprealaisille 11: 4.) Molemmat veljet näkivät enkelit ja liekehtivän miekan seisovan vartijana Eedenin puutarhan sisäänkäynnillä. Kumpikaan ei epäillyt Jumalan olemassaoloa. Itse asiassa Kain puhui Jumalan kanssa. (11.Mooseksen kirja 6: 9, 16--XNUMX.) Hän puhui Jumalan kanssa !!! Cainilta puuttui kuitenkin usko. Abel puolestaan ​​voitti palkkionsa uskonsa vuoksi. Ei ole todisteita siitä, että Abelilla olisi ollut selkeä kuva siitä, mikä palkkio olisi. Itse asiassa Raamattu kutsuu sitä pyhäksi salaisuudeksi, joka oli ollut piilossa, kunnes Kristus paljasti sen tuhansia vuosia myöhemmin.

”. . .pyhä salaisuus, joka oli piilossa asioiden aikaisemmista järjestelmistä ja aiemmista sukupolvista. Mutta nyt se on paljastettu hänen pyhilleen ”(Kolosialaiset 1: 26)

Abelin usko ei koskenut uskoa Jumalaan, koska jopa Kainilla oli se. Eikä hänen uskonsa nimenomaan ollut, että Jumala pitäisikin lupauksensa, koska ei ole todisteita siitä, että hänelle olisi annettu lupauksia. Jonkin tavoin Jehova ilmaisi hyväksyntänsä Abelin uhreille, mutta inspiroimien aikakirjojen perusteella voimme todeta varmuudella vain, että Abel tiesi miellyttävänsä Jehovaa. Hänelle todistettiin, että Jumalan silmissä hän oli vanhurskas; mutta mitä se tarkoitti lopputuloksessa? Ei ole todisteita siitä, että hän tiesi. Meidän on tärkeää ymmärtää, että hänen ei tarvinnut tietää. Kuten Heprealaiskirjeen kirjoittaja sanoo:

”. . .Lisäksi ilman uskoa on mahdotonta miellyttää häntä, sillä Jumalaan lähestyvän on uskottava olevansaan ja siitä, että hänestä tulee palkitsija niitä, jotka etsivät häntä vilpittömästi. ”(Heprealaiset 11: 6)

Ja mikä tuo palkkio on? Meidän ei tarvitse tietää. Itse asiassa uskossa on kyse siitä, ettei tiedä. Usko tarkoittaa luottamusta Jumalan korkeimpaan hyvyyteen.

Sanotaan, että olet rakentaja, ja mies tulee luoksesi ja sanoo: ”Rakenna minulle talo, mutta sinun on maksettava kaikki kulut omasta taskustasi, en maksa sinulle mitään, ennen kuin saan haltuunsa ja sitten minä maksaa sinulle sen, mikä mielestäni sopii. ”

Rakentaisitko talon näissä olosuhteissa? Voisitko laittaa tällaisen uskon toisen ihmisen hyvyyteen ja luotettavuuteen?

Tätä Jehova Jumala pyytää meitä tekemään.

Asia on, täytyykö sinun tietää tarkalleen mikä palkkio on, ennen kuin voit hyväksyä sen?

Raamattu sanoo:

"Mutta aivan kuten on kirjoitettu:" Silmä ei ole nähnyt eikä korva ole kuullut eikä ihmisen sydämessä ole ajateltu asioita, jotka Jumala on valmistellut häntä rakastaville. "" (1 Co 2: 9)

Myönnetään, että meillä on parempi kuva palkinnoista kuin Abelilla, mutta meillä ei silti ole koko kuvaa - edes lähellä.

Vaikka pyhä salaisuus oli paljastettu Paavalin aikana, ja hän kirjoitti innoituksena jakamalla joukon yksityiskohtia auttamaan palkinnon luonteen selventämisessä, hänellä oli silti vain epämääräinen kuva.

”Toistaiseksi me näemme hämärässä ääriviivat metallipeilin avulla, mutta silloin se on kasvotusten. Tällä hetkellä tiedän osittain, mutta sitten tiedän tarkasti, aivan kuten tiedänkin tarkasti. Nyt kuitenkin nämä kolme säilyvät: usko, toivo, rakkaus; mutta suurin niistä on rakkautta. ”(1 Corinthians 13: 12, 13)

Uskon tarve ei ole päättynyt. Jos Jehova sanoo: "Palkitsen sinut, jos olet uskollinen minulle", aiomme vastata: "Voisitko olla hieman tarkkana siitä, mitä tarjoat, ennen kuin päätän, Isä."

Joten ensimmäinen syy siihen, että emme ole huolissamme palkkioidemme luonteesta, on usko Jumalaan. Jos meillä todella on usko siihen, että Jehova on erittäin hyvä ja äärettömän viisas ja ylivoimaisesti runsas rakastaessaan meitä ja haluaan tehdä meitä onnelliseksi, jätämme palkitsemisen hänen käsissään, luottaen siihen, että mikä tahansa se osoittautuu olevan ilahduta minkä tahansa voimme kuvitella.

Syy 2

Toinen syy olla huolestuttamatta on, että suuri osa huolestumisestamme johtuu uskomuksesta palkkiosta, joka ei todellakaan ole todellinen.

Aloitan tekemällä melko rohkean lausunnon. Jokainen uskonto uskoo jonkinlaiseen taivaalliseen palkkioon, ja heillä kaikilla on väärin. Hinduilla ja buddhalaisilla on olemassaolonsa, Hindu Bhuva Loka ja Swarga Loka tai buddhalainen Nirvana - joka ei ole niinkään taivas kuin eräänlainen autuas unohdus. Islamilainen versio kuolemanjälkeisestä maailmasta näyttää olevan vinossa miesten eduksi, lupaamalla runsaasti kauniita neitsyitä naimisiin.

Puutarhoissa ja lähteissä pukeutuu hienoa silkkiä ja brokaattia vastakkain vastakkain ... Me tulemme menemään avioliittoon ... oikeudenmukaisia ​​naisia, joilla on suuret, [kauniit] silmät. (Koraani, 44: 52-54)

Heissä [puutarhoissa] ovat naiset, jotka rajoittavat heidän katseensa, miehen tai jinnin koskematta heidän eteensä - ikään kuin he olisivat rubiinia ja korallia. (Koraani, 55: 56,58)

Ja sitten tulemme kristikuntaan. Useimmat kirkot, myös Jehovan todistajat, uskovat, että kaikki hyvät ihmiset menevät taivaaseen. Ero on siinä, että todistajien mielestä lukumäärä on rajoitettu vain 144,000 XNUMX: een.

Palataan takaisin Raamattuun ja aloitetaan kumoamaan kaikki väärät opetukset. Luetaan uudelleen 1.Korinttilaisille 2: 9, mutta tällä kertaa asiayhteydessä.

”Puhumme nyt viisautta kypsien keskuudessa, mutta emme ole tämän asioiden järjestelmän viisauksia tämän asioiden järjestelmän hallitsijoiden oma, joiden on tarkoitus olla tyhjiä. Mutta me puhumme Jumalan viisautta pyhässä salaisuudessa, piilossa viisaudessa, jonka Jumala ennalta määräsi ennen kunniaa varten olevaa asioiden järjestelmää. Juuri tätä viisautta ei kukaan tämän asioiden järjestelmän hallitsijoista tiennyt, sillä jos he olisivat tienneet sen, he eivät olisi teloittaneet loistavaa Herraa. Mutta aivan kuten on kirjoitettu: ”Silmä ei ole nähnyt ja korva ei ole kuullut, eikä ihmisen sydämessä ole ajateltu, mitä Jumala on valmistellut niille, jotka rakastavat häntä.” Sillä Jumala on meille paljastanut heidät. Hänen henkensä kautta henki etsii kaikkia asioita, jopa Jumalan syviä asioita. ”(1 Corinthians 2: 6-10)

Joten, kuka on ”tämän asiainjärjestelmän hallitsija”? He "teloittivat loistavan Herran". Kuka teloitti Jeesuksen? Roomalaisilla oli siinä käsi, varmasti, mutta syyllisimmät, ne, jotka väittivät, että Pontius Pilatus tuomitsi Jeesuksen kuolemaan, olivat Jehovan järjestön hallitsijoita, kuten todistajat sanoivat - Israelin kansa. Koska väitämme Israelin kansan olevan Jehovan maallinen järjestö, tästä seuraa, että sen hallitsijat - sen hallintoelin - olivat pappeja, kirjanoppineita, saddukeuksia ja fariseuksia. Nämä ovat ”tämän asiainjärjestelmän hallitsijoita”, joihin Paavali viittaa. Kun siis luemme tätä kohtaa, älkäämme rajoittako ajatteluamme nykypäivän poliittisiin hallitsijoihin, vaan sisällytämme uskonnolliset hallitsijat; sillä uskonnollisten hallitsijoiden pitäisi pystyä ymmärtämään ”Jumalan viisaus pyhässä salaisuudessa, piilotettu viisaus”, josta Paavali puhuu.

Ymmärtävätkö Jehovan todistajien asiainjärjestelmän hallitsijat, hallintoelin, pyhän salaisuuden? Ovatko he ylpeitä Jumalan viisaudesta? Voidaan olettaa niin, koska meille opetetaan, että heillä on Jumalan henki, ja niin, kuten Paavali sanoo, heidän pitäisi pystyä etsimään ”Jumalan syviä asioita”.

Kuitenkin, kuten edellisessä videossamme näimme, nämä miehet opettavat miljoonia vilpittömiä kristittyjä, jotka etsivät totuutta, että heidät on suljettu pois tästä pyhästä salaisuudesta. Osa heidän opetuksestaan ​​on, että vain 144,000 144,000 hallitsee Kristuksen kanssa. Ja he myös opettavat, että tämä sääntö tulee olemaan taivaassa. Toisin sanoen XNUMX XNUMX jättää maan lopullisesti ja menee taivaaseen olemaan Jumalan kanssa.

Sanotaan, että kiinteistöissä on aina pidettävä mielessä kolme tekijää, kun ostat taloa: Ensimmäinen on sijainti. Toinen on sijainti, ja kolmas on, arvasit sen, sijainti. Onko tämä palkkio kristityille? Sijainti, sijainti, sijainti? Onko palkintomme parempi paikka elää?

Jos on, niin mitä psalmista 115: 16:

”. . . Mitä taivaisiin tulee, Jehovalle taivaat kuuluvat, mutta maan, jonka hän on antanut ihmisten pojille. "(Psalmi 115: 16)

Eikö hän luvannut kristityille, Jumalan lapsille, että he omistavat maan perintöosana?

”Onnelliset ovat lempeät, koska ne perivät maan.” (Matthew 5: 5)

Tietenkin samassa kohdassa, jota kutsutaan Beatitudes, Jeesus sanoi myös:

”Onnelliset ovat puhdasta sydäntä, koska he näkevät Jumalan.” (Matthew 5: 8)

Puhuiko hän metaforisesti? Mahdollisesti, mutta en usko. Siitä huolimatta tämä on vain minun mielipiteeni ja mielipiteeni ja 1.85 dollaria saat sinulle pienen kahvin Starbucksissa. Sinun on tarkasteltava tosiasioita ja tehtävä oma johtopäätös.

Kysymyksessämme on edessä oleva kysymys: Onko palkkio voidelluille kristityille, olivatpa ne juutalaisia ​​tai suurempi pakana Muu lammas, poistuakseen maasta ja asuakseen taivaassa?

Jeesus sanoi:

”Onnelliset ovat tietoisia hengellisestä tarpeestaan, koska taivaan valtakunta kuuluu heille.” (Matthew 5: 3)

Nyt lause "taivasten valtakunta" esiintyy 32 kertaa Matteuksen kirjassa. (Se ei näy missään muualla Raamatussa.) Mutta huomaa, että se ei ole ”valtakunta in taivaat". Matteus ei puhu sijainnista, vaan alkuperästä - valtakunnan auktoriteetin lähteestä. Tämä valtakunta ei ole maasta vaan taivaista. Sen valta ei siis ole Jumalalta, ei ihmisiltä.

Ehkä tämä olisi hyvä aika keskeyttää ja katsoa sanaa "taivas" sellaisena kuin sitä käytetään Raamatussa. Yksittäistä taivasta esiintyy Raamatussa melkein 300 kertaa ja taivasta yli 500 kertaa. "Taivaallinen" esiintyy lähes 50 kertaa. Termeillä on useita merkityksiä.

"Taivas" tai "taivaat" voi tarkoittaa yksinkertaisesti taivasta yläpuolellamme. Markus 4:32 puhuu taivaan linnuista. Taivaat voivat viitata myös fyysiseen maailmankaikkeuteen. Niitä käytetään kuitenkin usein viittaamaan hengelliseen alueeseen. Herran rukous alkaa lauseella: "isämme taivaassa ..." (Matt. 6: 9). Matteuksen 18: 10: ssä Jeesus kuitenkin puhuu 'taivaassa olevista enkeleistä, jotka aina katsovat taivaassa olevan Isäni kasvoille'. Siellä käytetään yksikköä. Onko tämä ristiriidassa sen kanssa, mitä luimme juuri ensimmäisiltä kuninkailta siitä, että Jumalaa ei ole edes taivaan taivaissa? Ei lainkaan. Nämä ovat vain ilmaisuja, jotka antavat meille jonkin verran ymmärrystä Jumalan luonteesta.

Esimerkiksi puhuessaan Jeesuksesta Paavali kertoo efesolaisille luvun 4 jakeessa 10, että hän "nousi kaukana kaikkien taivastojen yläpuolelle". Tarkoittaako Paavali, että Jeesus nousi itse Jumalan yläpuolelle? Ei todellakaan.

Puhumme siitä, että Jumala on taivaassa, mutta hän ei ole.

”Mutta asuuko Jumala todella maan päällä? Katso! Taivaat, kyllä, taivaan taivas eivät voi sisältää sinua; kuinka paljon vähemmän sitten tämä talo, jonka olen rakentanut! ”(1 Kings 8: 27)

Raamattu sanoo, että Jehova on taivaassa, mutta sanotaan myös, että taivas ei voi sisältää häntä.

Kuvittele, kuinka yrität selittää sokeana syntyneelle miehelle, miltä punaiset, siniset, vihreät ja keltaiset värit näyttävät. Voit kokeilla vertaamalla värejä lämpötilaan. Punainen on lämmin, sininen on viileä. Yrität antaa sokealle tietyn viitekehyksen, mutta hän ei vieläkään ymmärrä väriä.

Voimme ymmärtää sijainnin. Joten sanoa, että Jumala on taivaassa, tarkoittaa, että hän ei ole täällä meidän kanssamme, mutta on jossain muualla kaukana meidän ulottuvuuksistamme. Se ei kuitenkaan auta selittämään mitä taivas todella on eikä Jumalan luonnetta. Meidän on hyväksyttävä rajoituksemme, jos aiomme ymmärtää jotain taivaallisesta toivostamme.

Annan selittää tämän käytännön esimerkillä. Aion näyttää sinulle, mitä monet kutsuvat tärkeimmäksi otetuksi valokuvaksi.

Takaisin 1995: ään NASA: n ihmiset ottivat valtavan riskin. Aika Hubble-kaukoputkessa oli erittäin kallis, ja pitkä odotuslista ihmisiä, jotka halusivat käyttää sitä. Siitä huolimatta he päättivät osoittaa sen pieneen osaan taivasta, joka oli tyhjä. Kuvittele tennispallojen koko toisella jalkapallokentän rungon jalkapuolella. Kuinka pieni se olisi. Niin suuri heidän tutkimansa taivaan pinta-ala oli. 10-päivinä taivasosan siitä osasta heikkoa valoa, fotoni fotonilla, havaittiin kaukoputken anturissa. He olisivat voineet päätyä mihinkään, mutta sen sijaan he saivat tämän.

Jokainen jokainen piste, jokainen valkoinen pilkku tässä kuvassa ei ole tähti, vaan galaksi. Galaksi, jossa on satoja miljoonia, ellei miljardeja tähtiä. Siitä lähtien he ovat tehneet vielä syvempiä skannauksia taivaan eri osissa ja saavat joka kerta saman tuloksen. Luulemmeko, että Jumala asuu paikassa? Fyysinen maailmankaikkeus, jonka voimme havaita, on niin suuri, että ihmisen aivot eivät voi sitä kuvitella. Kuinka Jehova voi asua paikassa? Enkelit kyllä. He ovat äärettömiä kuin sinä ja minä. Heidän on asuttava jossain. Vaikuttaa siltä, ​​että olemassa on muita olemassaolon ulottuvuuksia, todellisuuden tasoja. Jälleen sokea yrittää ymmärtää väriä - se me olemme.

Joten kun Raamattu puhuu taivaasta, tai nämä ovat vain tavanomaisia ​​tapoja auttaa meitä jonkin verran ymmärtämään sitä, mitä emme voi ymmärtää. Jos yritämme löytää yhteisen määritelmän, joka yhdistää kaikki "taivaan", "taivaan", "taivaallisen" kaikki käyttötavat, se voi olla seuraava:

Taivas on se, mikä ei ole maasta. 

Ajatus taivaasta Raamatussa on aina jostakin, joka on maata ja / tai maallisia asioita edeltävä, jopa kielteisellä tavalla. Efesolaiskirjeen 6:12 puhuu ”jumalattomista henkivoimista taivaallisissa paikoissa” ja 2.Pietarin kirje 3: 7 puhuu ”taivaista ja maasta, jotka nyt on varastoitu tulelle”.

Onko Raamatussa jotakin jaetta, joka yksiselitteisesti sanoo, että palkkiona on hallita taivaasta tai elää taivaassa? Uskontolaiset ovat päättäneet tämän vuosisatojen ajan Raamatusta; mutta muista, että nämä ovat samoja miehiä, jotka ovat opettaneet oppeja, kuten Hellfire, kuolematon sielu tai Kristuksen läsnäolo vuonna 1914 - vain muutamia mainitakseni. Turvallisuuden vuoksi meidän on jätettävä huomioimatta heidän opetuksensa ”myrkytetyn puun hedelmänä”. Mennään sen sijaan yksinkertaisesti Raamattuun, tekemättä mitään oletuksia, ja katsokaamme, mihin se johtaa meidät.

On kaksi kysymystä, jotka kuluttavat meitä. Missä asutaan? Ja mitä meistä tulee? Yritetään ensin käsitellä sijaintikysymys.

Sijainti

Jeesus sanoi, että hallitsemme hänen kanssaan. (2.Timoteukselle 2:12.) Hallitseeko Jeesus taivaasta? Jos hän voi hallita taivaasta, miksi hänen oli nimettävä uskollinen ja huomaamaton orja ruokkimaan laumansa lähdön jälkeen? Vertauksessa vertauksen jälkeen - kyvyt, minat, 24 neitsyttä, uskollinen taloudenhoitaja - näemme saman yhteisen teeman: Jeesus lähtee ja jättää palvelijansa vastuuseen, kunnes hän palaa. Jotta hän hallitsisi täysimääräisesti, hänen on oltava läsnä, ja koko kristinusko odottaa hänen paluunsa maan päälle hallitsemaan.

Jotkut sanoisivat: ”Hei, Jumala voi tehdä mitä tahansa. Jos Jumala haluaa Jeesuksen ja voideltujen hallitsevan taivaasta, he voivat. "

Totta. Mutta kysymys ei ole mitä Jumala voida tee, mutta mitä Jumalallä on valittu tehdä. Meidän on tarkasteltava innoitettuja aikakirjoja nähdäksesi, kuinka Jehova on hallinnut ihmiskuntaa tähän päivään saakka.

Ota esimerkiksi huomioon Sodoma ja Gomorra. Ihmisenä toteutunut Jehovan enkeli-edustaja, joka vieraili Abrahamissa, kertoi hänelle:

”Sodoman ja Gomorran vastainen pahoinpitely on todella suuri, ja heidän syntinsä on erittäin raskas. Aion mennä katsomaan, toimivatko he minua kohtaan olleen pahoinpitelyn mukaan. Ja jos ei, voin oppia tuntemaan sen. ”” (Genesis 18: 20, 21)

Vaikuttaa siltä, ​​että Jehova ei käyttänyt kaikkitietoisuuttaan kertoakseen enkeleille tilanteen todellisuudessa näissä kaupungeissa, vaan antoi heidän sen sijaan selvittää itse. Heidän piti tulla alas oppimaan. Heidän täytyi toteutua miehinä. Tarvittiin fyysistä läsnäoloa, ja heidän täytyi käydä paikassa.

Samoin kun Jeesus palaa, hän on maan päällä hallitsemaan ja tuomitsemaan ihmiskuntaa. Raamattu ei puhu vain lyhyestä jaksosta, johon hän saapuu, kokoaa valitut ja sitten heittää heidät taivaaseen, jotta he eivät koskaan palaisi. Jeesusta ei ole nyt läsnä. Hän on taivaassa. Kun hän palaa, hänen parousia, hänen läsnäolonsa alkaa. Jos hänen läsnäolonsa alkaa palatessaan maan päälle, kuinka hänen läsnäolonsa voi jatkua, jos hän palaa taivaaseen? Kuinka ikävöimme tämän?

Ilmestyskirja kertoo meille, että ”Jumalan teltta on ihmiskunnan kanssa, ja hän aikoo asua heidän kanssaan…" "Asu heidän kanssaan!" Kuinka Jumala voisi asua kanssamme? Koska Jeesus on kanssamme. Häntä kutsuttiin Immanueliksi, mikä tarkoittaa "Jumala on meidän kanssamme". (Mt 1:23) hän on ”tarkka kuvaus” Jehovan olemuksesta, ”ja hän tukee kaikkea voimansa sanalla”. (Heprealaisille 1: 3) hän on ”Jumalan kuva”, ja ne, jotka näkevät hänet, näkevät Isän. (2.Korinttilaisille 4: 4; Johannes 14: 9)

Jeesus ei asu vain ihmiskunnan kanssa, vaan myös voideltu, hänen kuninkaansa ja papinsa. Meille kerrotaan myös, että Uusi Jerusalem - missä voideltu asuu - tulee alas taivaasta. (Ilmestys 21: 1--4)

Jumalan lasten, jotka hallitsevat Jeesuksen kanssa kuninkaina ja pappeina, sanotaan hallitsevan maapallolla, ei taivaassa. NWT kääntää väärin Ilmestyskirjan 5:10, jolloin kreikan sana käännetään EPI mikä tarkoittaa "päällä tai päällä" kuin "yli". Tämä on harhaanjohtavaa!

Sijainti: Yhteenvetona

Vaikka se saattaa tuntua niin, en sano mitään kategorisesti. Se olisi virhe. Näytän vain todisteiden painon johtavan. Tämän ylittäminen merkitsisi sivuuttaa Paavalin sanat, että näemme asiat vain osittain. (1 Corinthians 13: 12)

Tämä johtaa meidät seuraavaan kysymykseen: millaisia ​​me olemme?

Millaisia ​​me olemme?

Ovatko me yksinkertaisesti täydelliset ihmiset? Ongelma on, jos olemme vain ihmisiä, vaikkakin täydellisiä ja syyttömiä, kuinka voimme hallita kuninkaina?

Raamattu sanoo: "Ihminen hallitsee ihmistä vahinkoaan", ja "ihminen ei kuulu ohjaamaan omaa askeltaan". (Kirkko 8: 9; Jeremiah 10: 23)

Raamattu sanoo, että tuomitsemme ihmiskunnan ja lisäksi tuomitsemme jopa enkelit viitaten langenneisiin enkeleihin, jotka ovat saatanan kanssa. (1 Corinthians 6: 3) Kaiken tämän ja muun tekemiseksi tarvitsemme sekä valtaa että näkemystä sen lisäksi, mitä kuka tahansa ihminen voi omistaa.

Raamattu puhuu uudesta luomisesta, osoittaen jotain, mitä ei ole aiemmin ollut olemassa.

 ”. . Siksi, jos joku on yhteydessä Kristukseen, hän on uusi luomus; vanhat asiat kuolivat; Katso! uusia asioita on syntynyt. " (2.Korinttilaisille 5:17)

”. . Mutta en saa koskaan ylpeillä, paitsi Herramme Jeesuksen Kristuksen kidutuspaalussa, jonka kautta maailma on surmattu minun ja minä maailman suhteen. Sillä ympärileikkaus ei ole mikään eikä ympärileikkaamaton, mutta uusi luomus on. Kaikille niille, jotka vaeltavat järjestyksessä tämän käytössäännön mukaan, olkoon rauha ja armo heille, kyllä, Jumalan Israelille. " (Galatalaisille 6: 14-16)

Puhuuko Paavali täällä metaforisesti vai viittaako hän johonkin muuhun. Kysymys on edelleen: Mitä me tulemme olemaan uudelleen luomisessa, josta Jeesus puhui Matteuksen 19:28: ssa?

Voimme saada näkemyksen siitä tutkimalla Jeesusta. Voimme sanoa tämän siksi, mitä Johannes kertoi meille yhdessä viimeisimmistä Raamatun kirjoista, joka koskaan kirjoitettu.

”. . Katso, millaista rakkautta Isä on antanut meille, että meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi! Ja sellaisia ​​me olemme. Siksi maailma ei tunne meitä, koska se ei ole tuntenut häntä. Rakkaat ystävät, me olemme nyt Jumalan lapsia, mutta ei ole vielä käynyt ilmeiseksi, mistä meistä tulee. Tiedämme, että kun hänet ilmoitetaan, olemme hänen kaltaisiaan, koska näemme hänet juuri sellaisena kuin hän on. Ja jokainen, jolla on tämä toivo hänessä, puhdistaa itsensä, aivan kuten se on puhdas. " (1.Johanneksen kirje 3: 1--3)

Mikä tahansa Jeesus nyt onkin, kun hän ilmestyy, hänestä tulee se, mitä hänellä on tullakseen hallitsemaan maan päällä tuhat vuotta ja palauttamaan ihmiskunta takaisin Jumalan perheeseen. Tuolloin olemme sellaisia ​​kuin hän on.

Kun Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, hän ei ollut enää ihminen, vaan henki. Enemmän kuin hänestä tuli henki, jolla oli elämää itsessään, elämän, jonka hän pystyi tarjoamaan muille.

”. . Joten kirjoitetaan: "Ensimmäisestä ihmisestä, josta Aadam tuli elävä ihminen." Viimeisestä Aadamista tuli elämää antava henki. ” (1.Korinttilaisille 15:45)

"Sillä niin kuin Isällä on elämä itsessään, niin hän on myöntänyt myös Pojalle, että hänellä olisi elämä itsessään." (John 5: 26)

”Tämän jumalallisen omistautumisen pyhä salaisuus on todellakin myönteisesti suuri:” Hänelle tehtiin ilmeinen liha, hän julistettiin vanhurskaudeksi hengessä, ilmestyi enkeleille, saarnasi kansakuntien keskuudessa, uskottiin maailmassa, otettiin vastaan ​​kunniassa . '”(1 Timothy 3: 16)

Jumala ylösnoussi Jeesuksen, ”julistettiin vanhurskaudeksi hengessä”.

”. . . tietäkää teille kaikille ja kaikille israelilaisille, että Jeesus Kristus, Nasaretilainen, jonka te teloititte vaarnalla, mutta jonka Jumala herätti kuolleista,. . . ” (Apostolien teot 4:10)

Kuitenkin ylösnousseessaan, kunnioitetussa muodossaan hän pystyi nostamaan vartaloaan. Hänelle tehtiin "ilmeinen lihassa".

”. . .Jesus vastasi heille: ”Repi tämä temppeli alas, ja kolmessa päivässä minä nostan sen ylös.” Juutalaiset kysyivät sitten: “Tämä temppeli rakennettiin 46-vuosina, ja nostatko sen kolmessa päivässä?” Mutta hän puhui ruumiinsa temppelistä. ”(John 2: 19-22)

Huomaa, että Jumala kasvatti hänet, mutta hän-Jeesus-nostaisi ruumiinsa. Tämän hän teki toistuvasti, koska hän ei voinut ilmestyä opetuslapsilleen hengenä. Ihmisillä ei ole aistikykyä nähdä henki. Joten Jeesus otti lihan halunsa mukaan. Tässä muodossa hän ei ollut enää henki, vaan mies. Vaikuttaa siltä, ​​että hän voisi luovuttaa ja irrottaa ruumiinsa halusta. Hän saattaa ilmestyä tyhjästä ... syödä, juoda, koskettaa ja koskettaa ... sitten kadota takaisin ohuteen ilmaan. (Katso Johannes 20: 19--29.)

Toisaalta, samana aikana Jeesus ilmestyi hengelle vankilassa, demonit, jotka oli heitetty alas ja rajoitettu maahan. (1 Peter 3: 18-20; Ilmestyskirja 12: 7-9) Tämän hän olisi tehnyt hengessä.

Syy siihen, että Jeesus esiintyi miehenä, oli se, että hänen täytyi huolehtia opetuslastensa tarpeista. Otetaan esimerkiksi Pietarin parantuminen.

Peter oli rikki mies. Hän oli pettänyt Herransa. Hän oli kieltänyt hänet kolmesti. Tietäen, että Pietarin on palaututtava henkinen terveys, Jeesus järjesti rakastavan tilanteen. Seisomalla rannalla heidän kalastuksensa aikana hän käski heittää verkkonsa veneen oikealle puolelle. Heti verkko oli täynnä kaloja. Pietari tunnisti, että se oli Herra, ja hyppäsi veneestä uimaan maihin.

Rannalla hän löysi Herran istuvan hiljaa hoitamassa puuhiiltä. Sinä yönä, jolloin Pietari kielsi Herran, oli myös tulipalo. (Johannes 18:18) Vaihe asetettiin.

Jeesus paahti osan saaliistaan ​​ja söivät yhdessä. Israelissa syöminen yhdessä tarkoitti sitä, että olit rauhassa keskenään. Jeesus kertoi Pietarille, että he olivat rauhassa. Aterian jälkeen Jeesus kysyi vain Pietarilta, rakastiko hän häntä. Hän kysyi häneltä ei kerran, vaan kolme kertaa. Pietari oli kieltänyt Herran kolme kertaa, joten jokaisella rakkautensa vahvistamisella hän kumosi edellisen kieltonsa. Mikään henki ei voinut tehdä tätä. Se oli hyvin ihmisten välinen vuorovaikutus.

Pitäkäämme tämä mielessä tutkittaessamme, mitä Jumalalla on varastossa hänen valittujensa puolesta.

Jesaja puhuu kuninkaasta, joka hallitsee vanhurskautta, ja prinsseistä, jotka hallitsevat oikeudenmukaisuutta.

”. . .Katso! Kuningas hallitsee vanhurskauden tähden,
Ja prinssit hallitsevat oikeudenmukaisuutta.
Ja jokainen on kuin piilopaikka tuulen takana,
Piilopaikka sateen myrskyltä,
Kuten vesivirrat vedetöntä maata,
Kuten massiivisen ragmenen varjo kuivettuneella maalla. ”
(Jesaja 32: 1, 2)

Voimme helposti selvittää, että tässä mainittu kuningas on Jeesus, mutta keitä ruhtinaita ovat? Järjestö opettaa, että nämä ovat vanhimmat, piirin valvojat ja seurakuntakomitean jäsenet, jotka hallitsevat maan päällä Uudessa maailmassa.

Uudessa maailmassa Jeesus nimittää ”ruhtinaat koko maassa” johtamaan Jehovan maan palvojia. (Psalmi 45: 16) Epäilemättä hän valitsee monet näistä nykypäivän uskollisten vanhempien joukosta. Koska nämä miehet todistavat itsensä nyt, hän päättää uskoa monille tulevaisuudessa vielä suurempia etuoikeuksia, kun hän paljastaa päällikön luokan roolin uudessa maailmassa.
(w99 3 / 1 s. 17 par. 18 “temppeli” ja “päällikkö” tänään)

"Pääluokka" !? Organisaatio näyttää rakastavan luokkiaan. ”Jeremian luokka”, “Jesajan luokka”, ”Jonadabin luokka”… luetteloa jatketaan. Uskoimmeko todella, että Jehova innoitti Jesajaa ennustamaan Jeesuksesta kuninkaana, ohittaa koko Kristuksen ruumis - Jumalan lapset - ja kirjoittaa Jehovan todistajien vanhimmista, piirinvalvojista ja Beetelin vanhimmista ?! Sanotaanko seurakunnan vanhimpia koskaan Raamatussa ruhtinaiksi? Ruhtinaiksi tai kuninkaiksi kutsuttuja ovat valitut, Jumalan voidellut lapset, ja vasta sen jälkeen, kun heidät herätetään kirkkauteen. Jesaja viittasi profeetallisesti Jumalan Israeliin, Jumalan lapsiin, ei epätäydellisiin ihmisiin.

Tästä huolimatta, kuinka ne toimivat virkistävinä lähteinä elämää antavasta vedestä ja suojaavista rapuista? Mitä tarvetta tällaisille asioille on, jos, kuten organisaatio väittää, Uusi maailma on alusta alkaen paratiisi?

Mieti, mitä Paavalilla on sanottavaa näistä ruhtinasista tai kuninkaista.

”. . .Luomautus odottaa innokkaasti Jumalan poikien paljastamista. Sillä luomiseen kohdistettiin turhaa, ei omasta tahdostaan, vaan sen johdolla, joka sitä alisti, sillä toivolla, että myös itse luomus vapautetaan orjuudesta korruptioon ja että hänellä on Jumalan lasten loistava vapaus . Sillä tiedämme, että koko luomakunta jatkaa mohennusta ja kipua yhdessä, tähän asti. ”(Roomalaiset 8: 19-22)

"Luominen" nähdään erillään "Jumalan lapsista". Luomus, josta Paavali puhuu, on kaatunut, epätäydellinen ihmiskunta - epävanhurskaat. Nämä eivät ole Jumalan lapsia, mutta ovat vieraita Jumalasta ja tarvitsevat sovintoa. Nämä ihmiset, miljardeina, herätetään maan päälle, kaikki heikkoudet, ennakkoluulot, puutteet ja emotionaaliset matkatavarat. Jumala ei sekoita vapaata tahtoa. Heidän on päästävä yksin, päätettävä omasta tahdostaan ​​hyväksyä Kristuksen lunnaiden lunastava voima.

Kuten Jeesus teki Pietarin kanssa, nämäkin tarvitsevat lempeää rakastavaa huolenpitoa palauttaakseen armon tilaan Jumalan kanssa. Tämä on pappi. Jotkut eivät hyväksy, kapinoivat. Tarvitaan lujaa ja voimakasta kättä rauhan ylläpitämiseksi ja niiden suojelemiseksi, jotka nöyrtyvät Jumalan edessä. Tämä on Kingsin rooli. Mutta kaikki tämä on ihmisten, ei enkelien, rooli. Tätä inhimillistä ongelmaa eivät ratkaise enkelit, vaan ihmiset, jotka Jumala on valinnut, testannut kuntokykynsä ja saaneet voiman ja viisauden hallita ja parantaa.

Yhteenvetona

Jos etsit lopullisia vastauksia siitä, missä asumme ja millaisia ​​olemme kun saamme palkkion, olen pahoillani, etten voi antaa heille. Herra ei yksinkertaisesti ole paljastanut näitä asioita meille. Kuten Paavali sanoi:

”. . Toistaiseksi näemme hämärässä ääriviivassa metallipeilin avulla, mutta silloin se on kasvotusten. Tällä hetkellä tiedän osittain, mutta sitten tiedän tarkasti, aivan kuten minutkin tunnetaan tarkasti. "
(1 Corinthians 13: 12)

Voin sanoa, ettei ole olemassa selkeää näyttöä siitä, että elämme taivaassa, mutta todisteiden runsaus tukee ajatusta siitä, että olemme maan päällä. Se on loppujen lopuksi ihmiskunnan paikka.

Pystymmekö siirtymään taivaan ja maan välillä, henkimaailman ja fyysisen alueen välillä? Kuka voi sanoa varmasti? Se näyttää olevan erillinen mahdollisuus.

Jotkut saattavat kysyä, mutta entä jos en halua olla kuningas ja pappi? Entä jos haluan vain elää maan päällä tavallisena ihmisenä?

Tässä on mitä tiedän. Jehova Jumala tarjoaa poikansa Jeesuksen Kristuksen välityksellä meille mahdollisuuden tulla hänen adoptoituiksi lapsiksi jo nyt synnintilassamme. Johannes 1:12 sanoo:

"Kaikille, jotka hänet vastaanottivat, hän kuitenkin antoi valtuudet tulla Jumalan lapsiksi, koska he uskoivat hänen nimeensä." (John 1: 12)

Jumala on vastuussa siitä, millainen palkkio meille on, riippumatta siitä, millainen uusi ruumiimme tulee olemaan. Hän tekee meille tarjouksen, eikä vaikuta järkevältä kyseenalaistaa sitä sanoakseni niin: "Se on hieno Jumala, mutta mikä on oven takana numero kaksi?"

Luotettakaamme yksinkertaisesti uskoon todellisuuksiin, vaikka niitä ei olekaan nähty, luottamalla rakastavaan Isäämme saada meidät onnelliseksi itseisimpien unelmamme ulkopuolella.

Kuten Forrest Gump sanoi: "Se on mitä minun on sanottava tästä."

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  155
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x