[Ws3 / 18 sivulta. 28 - toukokuu 27 - kesäkuu 3]

”Poikani,… kuuntele kurinalaisuutta ja tule viisaiksi.” Sananlaskut 8: 32-33

Tällä viikolla WT-tutkimusartikkeli jatkaa kurinalaisuutta viime viikolta. Se alkaa hyvin. Meitä muistetaan varovasti, että “Jehovalla on tärkeimmät etumme sydämessämme ” (par. 2) ja sitten meitä pyydetään lukemaan Heprealaiskirjeen 12: 5–11, pyhien kirjoitusten kohta puuttuu viime viikon artikkelista. Mutta huomaa, kuinka mitään tilaisuutta ei käytetä osoittamaan, miksi Jehova vaivautuisi kurittamaan meitä. Heprealaiskirjeen 12: 5-11 koko kohta samoin kuin Sananlaskujen 8: 32-33 aiheteksti kohdistaa meidät "pojiksi" tai "Jumalan lapsiksi". Tämä elementti, joka on ristiriidassa todistajien ”Jumalan ystävien” teologian kanssa, on hämärtynyt.[I] Keskitytään pikemminkin siihen, kuinka kurinalaisuudesta on hyötyä meille.

Sitten korostetaan artikkelissa käsiteltäviä neljää aluetta, jotka ovat "(1) itsekuri, (2) vanhempien kurinalaisuus, (3) kurinalaisuus kristillisessä seurakunnassa ja (4) mikä on pahempaa kuin väliaikainen kurin tuska." (kohta 2)

Itsekuri

Tätä käsitellään kappaleissa 3-7 ja kaikki on hyvin, kunnes kappale 7, jossa se alkaa sanomalla “Itsekuri auttaa meitä saavuttamaan hengelliset tavoitteet. Mieti esimerkiksi perheen miehet, jotka kokivat innokkautensa heikentyvän jonkin verran. ”

Mitään vikaa täällä saatat sanoa. Edellisessä kappaleessa keskusteltiin itsekurin käytöstä Jumalan sanan tutkimiseksi enemmän, jotta lukija voisi ajatella asiayhteydessä, että veljen innokkuus oli vähentynyt tutkimaan Jumalan sanaa. Mutta ei. Hänen innokkuutensa olivat vähentyneet organisaation näkemykselle ”henkisistä tavoitteista”. Ehdotettu parannuskeino; Oliko sen ponnisteltava päättäväisemmin Jumalan sanan tutkimiseksi ja piilotettujen aarteiden löytämiseksi? (Sananlaskut 2: 1-6). Ei, “hän asetti tavoitteen tulla vakituiseksi tienraivaajaksi ja luki artikkeleita tästä aiheesta lehdistämme. (kohta 7) Joten parannus innottomuudestaan ​​on organisaation asettama keinotekoinen tavoite, ja käyttämällä keinotekoista henkistä ruokaa (lehtiä) vahvistaakseen itseään tekemään se. Rukous tulee eteenpäin. Roomalaiset 10: 2-4 tulee mieleen: "Sillä, että todistan heille, että heillä on innostus Jumalaan; mutta ei tarkan tiedon mukaan; sillä koska emme tunne Jumalan vanhurskautta, vaan pyrkivät vahvistamaan heidän oikeutensa oma, he eivät alistaneet itseään Jumalan vanhurskauteen. Sillä Kristus on lain loppu, jotta kaikilla uskoa käyttävillä olisi vanhurskaus. ”

Vanhempien kurinalaisuus

Tätä käsitellään kappaleissa 8-13. Tämä kohta alkaa myös hyvin, kunnes pääsemme kappaleisiin 12 ja 13. Täällä se keskustelee poistuneista perheenjäsenistä. Se sanoo "Mieti esimerkiksi äitiä, jonka tyttö poistui kodistaan. Äiti myöntää: "Etsin porsaanreikiä julkaisuistamme, jotta voisin viettää aikaa tyttäreni ja tyttärentytärini kanssa." Täällä on keskusteltava joukosta asioita, joista poistetaan tärkeä kysymys siitä, onko organisaation harjoittama erottelujärjestely pyhien kirjoitusten mukainen.

 • Kuka poistettiin? Tytär, joten miksi porsaanreikiä vaadittiin viettämään aikaa tyttärentytärin kanssa? Tyttärentytär ei ollut eronnut, joten miksi hänen pitäisi kärsiä? Lastenlapsen kohtelu poissaolona olisi vastoin Deuteronomian 24: 16 periaatetta, jossa todetaan, että isiä ei pidä rangaista lastensa syntien vuoksi, eikä lapsia pidä kuolettaa heidän isänsä syntien vuoksi.
 • Jos hän halusi porsaanreiän, äidin olisi pitänyt tarkistaa JW.org-virallisella verkkosivustolla kohdasta “Meistä / Usein kysyttyjä kysymyksiä / Välttävätkö Jehovan todistajat entisiä uskontonsa jäseniä?”Siellä se sanoo Entä miehelle, joka on eronnut, mutta jonka vaimo ja lapset ovat edelleen Jehovan todistajia? Uskonnolliset siteet, jotka hänellä oli perheensä kanssa, muuttuvat, mutta verisiteet säilyvät. Avioliitto ja normaalit perhesuhteet ja -suhteet jatkuvat"
 • Tämä on kuitenkin ristiriidassa sen kanssa, mitä Jumalan rakkauskirja (lv p 207-208 para 3) sanoo kotona asuvasta erotetusta perheenjäsenestä: "Koska erottautuminen ei katkaise perhesiteitä, normaali päivittäinen perheen toiminta ja kaupankäynti voivat jatkua ... Joten uskolliset perheenjäsenet eivät voi enää olla hengellisen yhteyden hänen kanssaan." Mutta poissa asuvien perheenjäsenten suhteen se on paljon ankarampi: "Vaikka joissakin harvinaisissa tilanteissa saattaa olla tarpeen olla rajoitettuja yhteyksiä välttämättömien perheasioiden hoitamiseksi, kaikki yhteydet on pidettävä minimissä." Tästä ankarasta kohtelusta ei kuitenkaan ole olemassa pyhien kirjoitusten varmuuskopioita. Se osoittaa myös, kuinka valikoiva organisaatio on siinä, kuinka paljon "totuutta" se asettaa suoraan yleisön edessä. Tuskin rehellinen lähestymistapa.
 • Se tosiasia, että äiti haki julkaisuissa porsaanreikiä, herättää punaisia ​​lippuja.
  1. Miksi hän ei tarkistanut itseään, mitä Raamattu sanoo tytärään ja tyttärentytärään kohtelevansa?
  2. Se, että hän piti julkaisuja lopullisena viranomaisena eikä Jumalan sanana, on hyvin huolestuttavaa, mutta tämä näkemys on hyvin yleinen todistajien keskuudessa. 'Tarkista julkaisut' on aina läsnä oleva mantra; 'Tarkista Raamattu', ei niin paljon.
  3. Sitä, että mahdollisesti mikä tahansa porsaanreikä voi olla ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, ei myöskään ole otettu huomioon. Palvelemmeko Jumalaa ja seuraamme hänen sanaansa vai seuraamme ihmisen tekemää järjestöä ja sen julkaisuja?
  4. Lopuksi surullinen tosiasia on, että se, mitä julkaisuissa opetetaan sekä kirjoissa että videoissa, on ristiriidassa sen kanssa, mitä Jumalan sana tässä asiassa opettaa. (Katso tämän käytännön keskusteluita CLAM: ssa arvostelu Joulukuu 25 2017ja Syyskuu 18 2017 että Teokraattinen sodankäynti tai pelkkä valehtelija.)

Artikkelista: ”Mutta mieheni auttoi minua ystävällisesti näkemään, että lapsemme oli nyt käsissämme ja että meidän ei pidä puuttua asiaan."[Ii]

Meidän ei tulisi koskaan antaa periksi lapsillemme, jos he ovat käyneet pyhien kirjoitusten mukaisesti väärän kurssin ja jatkavat sitä. Tämä johtopäätös on rakastava ja ristiriidassa ihmisluonnon kanssa, ja meidän on muistettava, kenen kuvan mukaan me olemme luoneet. Jehova ei ole koskaan luopunut meistä syntisen ihmiskunnan puolesta. Miehen seuraaman opetuksen lähteen piti olla organisaatio, mikä tarkoittaa, että Jehova ei ole heidän isänsä, koska hän ei toimi tällä tavalla. Joten kun artikkelissa sanotaan vieressä ”Muista, että Jehovan kurinalaisuus heijastaa hänen vertaansa vailla olevaa viisautta ja rakkautta. Älä koskaan unohda, että hän antoi Poikansa kaikkien, myös lapsesi, puolesta. Jumala haluaa, ettei ketään tuhota. (Lue 2.Pietarin kirje 3: 9.) ”(Kohta 13) se antaa jälleen ristiriitaisia ​​viestejä. Kuinka lapsesi tajuaa olevansa tottelematon jumalalle ja halua muuttua, jos vanhemmina kieltäydytte tekemästä mitään tekemistä heidän kanssaan samoin kuin viattomia lapsenlapsiasi?

Seurakunnassa

”Hän on asettanut seurakunnan poikansa huolenpitoon, joka nimitti” uskollisen hoitajan ”antamaan ajoissa hengellistä ruokaa. (Luke 12: 42) ” (par. 14)

Raamattu osoittaa selvästi, että Jeesus on kristillisen seurakunnan pää, mutta ei ole todisteita siitä, että hän on nimennyt Jehovan todistajien hallintoelimen orjaksi, uskolliseksi tai muuksi. Meillä on vain itsenäinen tapaaminen. Todisteet tästä saadaan tarkastelemalla niin kutsuttuja "ruokia oikeaan aikaan", jonka hallintoelin antaa. Muistatko viimeisen kerran a Vartiotorni artikkeli käsitteli puhtaasti hengen hedelmän ilmentämistä yrittämättä käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa? Raamatussa on vain hyvin vähän jakeita, jotka käsittelevät pukeutumista ja hoitoa, mutta tämä on jatkuva teema. Ei ole olemassa pyhiä kirjoituksia, jotka tuomitsevat keskiasteen jälkeisen koulutuksen, mutta tätä rumpua lyödään ilmeisesti kuukausittain. Ei ole kirjoituksia, jotka puhuisivat uskollisuudesta miesten hallintoelimelle tai järjestölle, mutta tuskin voi ottaa vastaan Vartiotorni muistuttamatta tällaisen uskollisuuden tarpeesta.

”Yksi tapa on jäljitellä vanhempien uskoa samoin kuin heidän hieno esimerkki. Toinen tapa on ottaa huomioon heidän pyhien kirjoitusten neuvot. (Lue Heprealaiset 13: 7,17) ” (par. 15)

On aina hyvä hyötyä hienoista esimerkeistä ja soveltaa näitä hienoja ominaisuuksia käytäntöön. Heprealaiskirjeen 13: 7: ssä sanotaan kuitenkin: "Muistatko ne, jotka ottavat johtoaseman keskuudessasi" ... miksi? Koska "kun mietit heidän käyttäytymistään, matkia heidän uskoaan”. Jos retkikunnan johtaja (t) johtaisi sinua ja ryhmääsi krokotiilien saastuttaman joen yli, seuraisitko sokeasti heitä, koska he ovat johtajia ja heidän pitäisi tietää parhaiten? Vai seuraisitko ja seurataksesi sitten, mitkä ovat toimineet viisaasti, seurata kurssia, jonka viisaat ottivat? Se on vain järkeä, mutta nyt olemme vahvistaneet sen Raamatusta.

Entä heprealaiset 13: 17? NWT sanoo: "Ole tottelevainen niille, jotka ottavat johtoaseman keskuudessasi, ja alistuu". Sana käännetty ”Ole kuuliainen” tarkoittaa kuitenkin ”saada vakuuttuneeksi siitä, mikä on luotettavaa”. Lisäksi sanalla "alistuva" on merkitys ”Saadaan” mikä on 'antaa tietä'. Joten tässä jakeessa korostetaan jaetta 7 uudelleen, ja sen voidaan lukea olevan "vakuuttava siitä, mikä on luotettavaa niille, jotka ottavat johtoaseman keskuudessasi, ja antavat mieluummin vastustusta kuin vastustaa". Näetkö näissä jakeissa valtuuden antaa kurinalaisuutta ja kuritusta? Ei tietenkään. Heprealaisia ​​kristittyjä kohdeltiin aikuisina, joilla oli oma päättely, ja heitä kehotettiin hyödyntämään johtavien (edestä) johtavien hieno esimerkki. Heitä ei käsketty alistua epätäydellisten kristittyjen tahtoon ja päähänpistoon eikä kurinalaisuuteen ja rangaistukseen.

”Jos he esimerkiksi huomaavat, että meiltä puuttuu kokouksia tai innokkaamme rauhoittuu, he tulevat epäilemättä nopeasti auttamaan. He kuuntelevat meitä ja yrittävät sitten rakentaa meitä lämpimästi kannustamalla ja asianmukaisilla Raamatun neuvoilla. ” (par. 15)

Millä planeetalla tämä kirjoittaja on? (Anteeksi vastauksesta, mutta joskus sitä vain vaaditaan.) Kuinka moni tällä sivustolla vierailevasta on kokenut tämän kuten todettiin? Todennäköisesti hyvin harvat. Saamiemme ja lukemiemme kokemusten perusteella sekä vanhimmat että kustantajat jättävät suurimman osan huomiotta, jopa hylkäävät, usein käydessään edelleen kokouksissa jonkin verran. Mitä tulee vanhimpiin, jotka kuuntelevat meitä ja yrittävät rakentaa meitä lämpimällä rohkaisulla, on todennäköisempää, että kaksi tai kolme vanhinta haluaa nähdä sinut takahuoneessa saadakseen vahvan neuvon ja jos esität vastaväitteitä, erotuksen uhka on suuri.

Mikä on pahempaa kuin mikä tahansa kurinalaiskipu?

Annetaan kaksi esimerkkiä, molemmat heprealaisista kirjoituksista. Kain, joka hylkäsi Jumalan neuvot, ja jumalaton kuningas Sidkia, joka hylkäsi Jehovan profeetan Jeremian varoitukset. Kyllä, molemmat kärsivät Jumalan neuvojen hylkäämisestä, mutta tänään meillä ei ole profeettoja keskuudessamme, emmekä saa neuvoja suoraan Jehovalta tai yhdeltä hänen enkeleistään. Viimeinen jae (ja lause) on Sananlaskut 4:13, jossa pohjoisosassa sanotaan "pidä kiinni kurinalaisuudesta, älä anna sen mennä". Tässä a Heprealainen linja sanoo: "Pidä kiinni opetuksesta, älä päästä häntä [ohjeeseen], pidä [seuraa] ​​häntä [ohjetta], sillä hän [ohje] on sinun elämäsi". (Vaikuttaa siltä, ​​että käännöksemme kärsii tässä hieman puolueellisesta renderoinnista.)

Kyllä, todellakin, meidän on turvattava hänen sanassaan olevat Jumalan ohjeet, mutta meillä ei ole velvollisuutta kuunnella niitä, jotka ovat väärin olettaneet, että heillä on valtuudet antaa rangaistusta ja kurinalaisuutta, jota Raamattu ei tue. Kuten Galatians 6: 4-5 sanoo: "Mutta anna jokaisen todistaa, mikä on hänen oma työnsä, ja sitten hänellä on syy karkotukseen vain itsensä suhteen eikä verrattuna toiseen. Jokainen kantaa oman kuormansa. ”

__________________________________________

[I] Katso toukokuun 21-26 WT-arvostelu lisää Hebrews 12: 5-11

[Ii] Perustuu w91 4 / 15 p21 para 8 jäljittelee Jumalan armoa tänään : sanoo "Entiset ystävät ja sukulaiset saattavat toivoa, että erotettu henkilö palaisi; silti kunnioittavasti 1. Kor. 5:11: n käskyä he eivät ole yhteydessä karkotettuun. He jättävät nimettyjen paimenien tehtäväksi tehdä aloite nähdäksesi, onko tällainen kiinnostunut palaamisesta. " Jälleen tätä vaatimusta jättää se paimenille / vanhimmille ei tueta pyhissä kirjoituksissa.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  12
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x