Olemme ohittaneet tämän videosarjan puolivälin, jossa tutkimme Jehovan todistajien järjestöä omien kriteereidensä avulla selvittääkseen, täyttävätkö he Jumalan hyväksynnän vai eivät. Tähän kohtaan olemme huomanneet, että he eivät ole täyttäneet kahta viidestä kriteeristä. Ensimmäinen on ”kunnioitus Jumalan sanaa” (ks Totuus, joka johtaa iankaikkiseen elämään, s. 125, par. 7). Syy, miksi voimme sanoa, etteivät he ole täyttäneet tätä kriteeripistettä, on se, että heidän ydinopetuksensa - kuten vuoden 1914 opit, päällekkäiset sukupolvet ja ennen kaikkea toisen lampaiden pelastustoivo - ovat epäraamatullisia ja siten väärät. Tuskin voidaan sanoa kunnioittavan Jumalan sanaa, jos vaaditaan opettamaan asioita, jotka ovat sen vastaisia.

(Voisimme tutkia muita oppeja, mutta se saattaa tuntua kuolleen hevosen lyömiseltä. Ottaen huomioon jo tarkasteltujen opien merkityksen, ei ole tarpeen mennä pidemmälle todistamaan asia.)

Toinen tarkastelemamme kriteeri on se, saarnaisivatko todistajat Valtakunnan hyvää uutista. Muut lampaat -opin avulla huomasimme, että he saarnaavat hyvän uutisen version, joka todella kätkee uskollisille kristityille tarjotun palkkion täydellisen ja upean luonteen. Siksi, vaikka he saattavat saarnata hyvää uutista, varsinainen Kristuksen hyvä uutinen on vääristynyt.

Vartiotornin, Raamattu- ja traktoriyhdistyksen julkaisuihin perustuvat kolme muuta kriteeriä ovat:

1) pysyminen erillään maailmasta ja sen asioista; eli puolueettomuuden ylläpitäminen

2) Jumalan nimen pyhittäminen.

3) Rakkauden osoittaminen toisiamme kohtaan, koska Kristus osoitti rakkautta meitä kohtaan.

Tutkimme nyt ensimmäistä näistä kolmesta perusteesta arvioidaksemme kuinka hyvin Jehovan todistajien järjestö toimii.

Vuoden 1981-versiosta Totuus, joka johtaa iankaikkiseen elämään meillä on tämä virallinen Raamattuun perustuva kanta:

Vielä yksi tosi uskonnon vaatimus on, että se pysyy erillään maailmasta ja sen asioista. Jaakobin kirjeen 1:27 Raamattu osoittaa, että jos palvontamme on puhdas ja saastuttamaton Jumalan näkökulmasta, meidän on pidettävä itsemme ”ilman tahroja maailmasta”. Tämä on tärkeä asia, kenelle tahansa. . . haluaa olla maailman ystävä muodostaa itsensä Jumalan viholliseksi. " (Jaakob 4: 4.) Voit ymmärtää, miksi tämä on niin vakavaa, kun muistat, että Raamattu huomauttaa, että maailman hallitsija on Jumalan päävastaaja, Saatana Panettelija (Johannes 12:31).
(tr luku. 14 s. 129 par. 15 Kuinka tunnistaa tosi uskonto)

Joten ei-neutraalin kannan ottaminen vastaa linjaamalla itsensä paholaisen kanssa ja tekemällä itsestäsi Jumalan vihollinen.

Toisinaan tämä ymmärrys on ollut erittäin kallista Jehovan todistajille. Esimerkiksi meillä on tämä uutisraportti:

”Jehovan todistajat käyvät raa'ata vainoa - pahoinpitelyjä, raiskauksia tai jopa murhia - Kaakkois-Afrikan maassa Malawissa. Miksi? Pelkästään siksi, että he ylläpitävät kristillistä puolueettomuutta ja kieltäytyvät siten ostamasta poliittisia kortteja, jotka tekisivät heistä Malawin kongressipuolueen jäseniä. "
(w76 7 / 1 s. 396 Insight on News)

Muistan kirjoittaneeni kirjeitä Malawin hallitukselle protestoimalla tätä kauhistuttavaa vainoa vastaan. Se johti pakolaiskriisiin, kun tuhannet todistajat pakenivat naapurimaihin Mosambikiin. Todistajien oli vain ostettava jäsenkortti. Heidän ei tarvinnut tehdä mitään muuta. Se oli kuin henkilökortti, joka oli esitettävä poliisille, jos häntä kyseenalaistettiin. Silti tämänkin pienen askeleen katsottiin vaarantavan heidän puolueettomuutensa, ja siksi he kärsivät kauhistuttavasti ylläpitääkseen uskollisuuttaan Jehovaa varten sen ajan hallintoelimen ohjeiden mukaan.

Organisaation näkemys ei ole muuttunut paljoakaan. Esimerkiksi meillä on tämä ote vuotaneesta videosta, joka on tarkoitus näyttää tämän kesän alueellisissa vuosikokouksissa.

Tätä veljeä ei edes pyydetä liittymään poliittiseen puolueeseen eikä jäsenyyteen poliittisessa järjestössä. Tämä on vain paikallinen asia, mielenosoitus; vielä sitoutumista siihen pidetään kristillisen puolueettomuuden kompromissina.

Videossa on yksi rivi, joka kiinnostaa meitä erityisesti. Johtaja, joka yrittää saada Jehovan todistajan liittymään mielenosoitukseen, sanoo: ”Joten et seiso jonossa protestoidaksesi, mutta ainakin allekirjoita arkki osoittaaksesi tukevasi mielenosoitusta. Ei ole kuin äänestät tai liityt poliittiseen puolueeseen. "

Muista, että tämä on lavastettu tuotanto. Joten kaikki käsikirjoittajan kirjoittama kertoo meille jotain organisaation kannasta neutraalisuuteen. Täällä opimme, että liittymistä poliittiseen puolueeseen pidettäisiin pahempana kuin pelkkää protestilomakkeen allekirjoittamista. Molemmat toimet kuitenkin muodostavat kristillisen puolueettomuuden kompromissin.

Jos mielenosoituksen allekirjoittamista pidetään puolueettomuuden kompromissina ja jos liittyminen poliittiseen puolueeseen nähdään vielä pahempana kompromissina kristittyjen puolueettomuudesta, seuraa, että liittyminen villin pedon - YK: n - kuvaan, joka edustaa kaikkia poliittisia järjestöjä, olisi kristittyjen puolueettomuuksien tärkein kompromissi.

Tämä on merkittävää, koska tämä video on osa vuosikongressin symposiumia, jonka otsikko on ”Tulevaisuuden tapahtumat, jotka vaativat rohkeutta”. Tämän erityisen puheen otsikko on "Rauhan ja turvallisuuden huuto".

Monta vuotta sitten organisaation tulkinta 1 Thessalonians 5: 3 (”rauhan ja turvallisuuden itku”) johti heidät julkaisemaan tämän aiheen puolueettomuuden tarpeesta:

Kristitty neutraalisuus Jumalan sodan lähestymistapoina
Yhdeksäntoista vuosisataa sitten käytiin kansainvälinen tontti tai ponnistelujen yhteensovittaminen itse Kristusta vastaan, Jumalan salliman tämän saada aikaan Jeesuksen marttyyri. (Apostolien teot 3:13; 4:27; 13:28, 29; 1.Tim.6: 13) .Sen ennusti psalmi 2: 1--4. Sekä tämä psalmi että sen osittainen täyttyminen 19 vuosisataa sitten viittasivat kansainväliseen salaliittoon Jehovaa ja hänen Kristustaan ​​vastaan ​​silloin, kun heillä molemmilla on täydellinen oikeus ”maailman valtakuntaan” (Ilm. 11: 15-18.
Todelliset kristityt tunnustavat nykyhetken kansainvälinen juoni kuten operaatiossa Jehovaa ja hänen Kristustaan ​​vastaan. Joten he jatkavat kestämistä kristillisessä puolueettomuudessaan pitäen paikkansa paikassa, jonka he palasivat 1919: ssä Kansainvälisen Raamattuopiskelijoiden yhdistyksen Cedar Pointin (Ohio) kokouksessa puolustaen Jehovan valtakuntaa Kristuksen vastustaa ehdotettua Kansainliittoa maailmanrauhan ja turvallisuuden hyväksi, ja Yhdistyneet kansakunnat seuraavat sen. Heidän kannansa on sellainen, jonka profeetta Jeremia itse ottaisi tänään, koska hän varoitti suunnilleen samanlaisesta juoni Jehovan kuninkaallisen palvelijan hallintaa vastaan.
(w79 11 / 1 s. 20 pars. 16-17, lihavoitu lisätty.)

Joten tämän videon puolustaman täydellisen puolueettomuuden kannan on tarkoitus valmistaa Jehovan todistajia rohkeudella, jota tarvitaan kohtaamaan suurempia koettelemuksia, kun kuuluu "rauhan ja turvallisuuden huuto" ja Yhdistyneiden Kansakuntien "juoni Jehovan kuninkaallisen palvelijan hallintaa vastaan" '' Pannaan täytäntöön "tulevassa tulevaisuudessa". (En väitä, että heidän käsityksensä 1.Tessalonikalaiskirjeen 5: 3: sta on oikea. Seuraan vain järjestön tulkintaan perustuvaa logiikkaa.)

Mitä tapahtuu, jos todistaja vaarantaa puolueettomuutensa? Kuinka vakava tällainen toiminta olisi?

Vanhimpien käsikirja, Paimenkoi Jumalan perää, todetaan seuraavaa:

Kristittyjen seurakuntien puolueettoman kannan vastainen kurssi. (Jes. 2: 4; John 15: 17-19; w99 11 / 1 pp. 28-29) Jos hän liittyy eineutraaliin organisaatioihin, hän on irronnut itsensä. Jos hänen työsuhteensa ansiosta hän on selvä osallistuja muussa kuin neutraalissa toiminnassa, hänelle olisi yleensä annettava kuusi kuukautta aikaa tehdä sopeutusta. Jos hän ei tee niin, hän on irronnut itsensä.km 9 / 76 sivut 3-6.
(ks. s. 112 par. #3 kohta 4)

Malawin todistajien kertomuksen ja tämän videon tekstin perusteella liittyminen poliittiseen puolueeseen johtaisi välittömään irtautumiseen Jehovan todistajien järjestöstä. Niille, jotka eivät tunne tätä termiä, se vastaa erotusta, mutta siinä on joitain tärkeitä eroja. Esimerkiksi Paimenkoi Jumalan perää kirjan tilat samalla sivulla:

 1. Koska erottaminen on pikemminkin kustantajan kuin komitean toimi, muutosta ei ole järjestetty. Siksi irtisanominen voidaan ilmoittaa seuraavassa palvelukokouksessa odottamatta seitsemää päivää. Raportti irtaantumisesta tulee lähettää viipymättä sivukonttorille asianmukaisilla lomakkeilla. - Katso 7: 33-34.
  (ks. s. 112 par. #5)

Joten, ei ole edes muutoksenhakuprosessia, kuten erotuksessa. Irtautuminen tapahtuu automaattisesti, koska se johtuu yksilön omasta tahallisesta valinnasta.

Mitä tapahtuisi, jos todistaja liittyisi mihinkään poliittiseen puolueeseen, mutta Yhdistyneiden Kansakuntien järjestöön? Onko YK vapautettu puolueettomuutta koskevasta säännöstä? Edellä mainittu keskustelun pääpiirre osoittaa, että näin ei olisi tämän videon esityksen jälkeen olevan rivin perusteella: "Yhdistyneiden Kansakuntien organisaatio on Jumalan valtakunnan jumalanpilkkaa väärentävä asia."

Hyvin vahvat sanat, tosin kuitenkin mikään poikkeus siitä, mitä meille on aina opetettu YK: sta.

Itse asiassa 1991: ssä Vartiotornissa oli tämä sanottava kaikille, jotka ovat sitoutuneet Yhdistyneisiin Kansakuntiin:

"Onko tänään samanlainen tilanne? Kyllä on. Kristendomin papit myös katsovat, ettei mikään onnettomuus ohita heitä. Itse asiassa he sanovat, kuten Jesaja ennusti: ”Olemme tehneet liiton Kuoleman kanssa; ja Sheolin kanssa olemme toteuttaneet vision; ylivirtainen välähtävä tulva, mikäli sen pitäisi läpikäydä, ei tule meille, sillä olemme valehdellut turvapaikkaamme ja valheellisesti olemme piilottaneet itsemme. ”(Jesaja 28: 15) Kuten muinainen Jerusalem, myös kristinusko odottaa maallisia liittoja. turvallisuuden vuoksi, ja hänen papistonsa kieltäytyvät turvautumasta Jehovaan. "

"10 … Pyrkiessään rauhaan ja turvallisuuteen hän vihjaa kansakuntien poliittisten johtajien suosiota - huolimatta Raamatun varoituksesta, jonka mukaan ystävyys maailman kanssa on vihamielisyyttä Jumalan kanssa. (Jaakob 4: 4.) Lisäksi vuonna 1919 hän kannatti voimakkaasti Kansainliittoa ihmisen parhaana rauhan toivona. Vuodesta 1945 hän on asettanut toivonsa Yhdistyneisiin Kansakuntiin. (Vrt. Ilmestys 17: 3, 11.) Kuinka laajasti hän on mukana tässä järjestössä? ”

"11 Äskettäinen kirja antaa idean, kun siinä todetaan: “YK: ssa on edustettuna vähintään 24 katolista organisaatiota."
(w91 6/1 s. 16, 17 kohta 8, 10-11 Heidän turvapaikkansa - valhe! [lihavoitu lisätty])

Katolisella kirkolla on YK: ssa erityinen asema pysyvän tarkkailijan asemassa kolmannessa maassa. Kuitenkin, kun tämä Vartiotorni Artikkelissa tuomitaan katolinen kirkko 24: n kansalaisjärjestöjen (NGO) puolesta, jotka ovat virallisesti edustettuina YK: ssa, ja se viittaa korkeimpaan yhdistymismuotoon, joka on mahdollista muille kuin kansallisille yhteisöille.

Edellä esitetystä voimme nähdä, että järjestön kanta on ollut silloin ja nyt, että se on hylännyt kaikki suhteet mihinkään poliittiseen kokonaisuuteen, jopa jotain niin triviaalia kuin protestin allekirjoittaminen tai puolueen kortin ostaminen puolueellisessa valtiossa, jossa kaikki kansalaiset ovat lain mukaan velvollisia tekemään niin. Itse asiassa vainon ja kuoleman kärsimistä pidetään parempana kuin puolueettomuuden vaarantamista. Lisäksi on hyvin selvää, että osallistuminen muodolliseen yhdistymiseen Yhdistyneissä Kansakunnissa - ”Jumalan valtakunnan pilkkaava väärennös” - tarkoittaa sitä, että tehdään itsestään Jumalan vihollinen.

Ovatko Jehovan todistajat säilyttäneet puolueettomuutensa? Voimmeko tarkastella heitä ja sanoa, että tämän kolmannen kriteerin perusteella, jota käytetään todellisen palvonnan tunnistamiseen, he ovat läpäisseet testin?

Ei ole epäilystäkään siitä, että he ovat tehneet niin yksittäin ja yhdessä. Vankilassa on vielä tänäkin päivänä veli, joka voi päästä ulos yksinkertaisesti noudattamalla maansa lakia pakollisen asepalveluksen suorittamisesta. Meillä on edellä mainittu historiallinen kuvaus uskollisista veljistämme Malawissa. Voin todistaa monien nuorten amerikkalaisten todistajien uskon Vietnamin sodan aikana, jolloin asevelvollisuus oli vielä kesken. Niin monet pitivät parempana paikkakuntansa ja jopa vankeustilojen sijasta kristillisen puolueettomuutensa vaarantamista?

Kun otetaan huomioon niin monet niin historialliset rohkeat kannat, se on mielenkiintoista ja rehellisesti sanottuna, törkeästi loukkaavaa oppia, että organisaation korkeimmissa auktoriteeteissa olevien - joiden meidän on tarkoitus katsoa olevan esimerkkejä uskosta heprealaisten 13: 7 mukaan - olisi pitänyt niin rennosti heittää pois rakastettu kristillinen puolueettomuutensa siitä, mikä vastaa nykyaikaista - päiväkulho muhennos. (Genesis 25: 29-34)

Vuonna 1991, kun he tuomitsivat jyrkästi katolisen kirkon sen puolueettomuuden vaarantamisesta 24 Yhdistyneissä Kansakunnissa toimivan kansalaisjärjestön edustajansa kautta - ts. Että he menivät sänkyyn Suuren porton edessä olevan Ilmestys pedon kuvan kanssa - Jehovan järjestö Todistajat hakivat omalle osakkuusasemalle. Vuonna 1992 sille myönnettiin kansalaisjärjestöjen yhdistysasema Yhdistyneiden Kansakuntien järjestössä. Tätä sovellusta oli uusittava vuosittain, se oli seuraavan kymmenen vuoden ajan, kunnes tämä kristillisen puolueettomuuden räikeä rikkomus paljastettiin yleisölle erään brittiläisen sanomalehden artikkelin avulla.

Jehovan todistajien järjestö peruutti muutaman päivän kuluessa hakemuksen YK-kumppaneina pyrkiessään vahingonvalvontaan.

Tässä on todiste siitä, että he olivat tuona aikana YK-kumppaneita: YK: n julkisen tiedon laitoksen 2004-kirje

Miksi he liittyivät? Onko sillä väliä? Jos naimisissa oleva mies käy suhdetta kymmenen vuoden ajan, loukkaantunut vaimo saattaa haluta tietää, miksi hän huijasi häntä, mutta onko sillä lopulta merkitystä? Tekeekö siitä hänen tekojaan vähemmän syntisiä? Itse asiassa se voi pahentaa heitä, jos hän tekee parannuksen "säkkiin ja tuhkaan" sijasta turhia itsekkäitä tekosyitä. (Matteus 11:21.) Hänen syntinsä lisätään, jos tekosyyt osoittautuvat valheiksi.

Yhdistyneessä kuningaskunnan Guardian-sanomalehden kirjoittaneelle Stephen Batesille osoitetussa kirjeessä organisaatio selitti, että heistä tuli vain kumppaneita päästäkseen YK: n kirjastoon tutkimusta varten, mutta kun YK: n assosiointia koskevat säännöt muuttuivat, he peruuttivat heti hakemuksensa.

Pääsy kirjastoon tuolloin ennen 911-maailmaa voitiin saada ilman muodollista liittymistä. Tämä on sama tänään, vaikka tarkistusprosessi on ymmärrettävästi tiukempi. Ilmeisesti tämä oli vain epätoivoinen ja läpinäkyvä yritys spin-hallintaan.

Sitten he haluaisivat meidän uskovan, että he lopettaisivat, kun YK: n yhdistyksen säännöt muuttuivat, mutta säännöt eivät muuttuneet. Säännöt vahvistettiin vuonna 1968 YK: n peruskirjassa, eivätkä ne ole muuttuneet. Kansalaisjärjestöjen odotetaan:

 1. Jaa YK: n peruskirjan periaatteet.
 2. Ovat osoittaneet kiinnostusta Yhdistyneiden Kansakuntien kysymyksiin ja osoittaneet kykynsä tavoittaa suuren yleisön;
 3. Ota sitoutuminen ja keinot toteuttaa tehokkaita tiedotusohjelmia YK: n toiminnasta.

Kuulostaako siltä, ​​että ”erillään maailmasta” vai onko se ”ystävyys maailman kanssa”?

Nämä ovat vaatimukset, jotka organisaatio hyväksyi liittyessään; jäsenyyttä, joka oli uusittava vuosittain.

Joten he valehtivat kahdesti, mutta entä jos eivät olisi. Onko sillä mitään merkitystä? Ovatko kirjaston käyttöoikeudet hengellisen aviorikoksen tekemiselle Ilmestyksen pedon kanssa? Ja assosiaatio YK: n kanssa on assosiaatio YK: n kanssa, riippumatta siitä, mitkä assosiaation säännöt voivat olla.

Näiden epäonnistuneiden peittelyyritysten kannalta on tärkeää, että ne osoittavat täysin katumatonta asennetta. Missään ei löydy hallintoelintä ilmaisemaan surua siitä, että se on sitoutunut siihen, mikä on oman määritelmänsä mukaan, hengellinen aviorikos. Itse asiassa he eivät edes myönnä, että tekivät mitään väärää parannuksen tekemiseksi.

Lukuisissa julkaisuissa käy ilmi, että järjestö teki henkisen aviorikoksen kymmenvuotisessa suhteessaan villin pedon kuvan kanssa. Tässä on vain yksi:

 w67 8 / 1 sivut 454-455 Uusi Maan asioiden hallinto
Jotkut niistä [Kristilliset marttyyrit] tosiasiallisesti teloitettiin kirjaimellisesti kirveellä todistamaan Jeesusta ja Jumalaa, eivät kaikkia. Mutta kaikkien heidän on kuoleva hänen kaltainen uhrautuva kuolema voidakseen seurata Jeesuksen jalanjälkiä, ts. heidän täytyy kuolla kunnioittamatta. Jotkut heistä olivat marttyyrilaisia ​​eri tavoin, mutta yksikään heistä ei ollut palvonnut symbolista "villin petoa". maailman politiikkajärjestelmä; ja Kansakuntien liigan ja Yhdistyneiden Kansakuntien perustamisen jälkeen kukaan niistä ei ole palvonnut symbolisen "villin pedon" poliittista imagoa. Heitä ei ole merkitty päähän sen kannattajiksi ajatuksessa tai sanassa, kumpikaan kädessä olevan aktiivinen "kuvan" jatkamiseksi. [Vertaa tätä kansalaisjärjestöjen vaatimukseen, jonka mukaan järjestö suostui tukemaan YK: n peruskirjaa]

Morsiamen jäseninä heidän on pitänyt pitää itsensä puhtaina ja huonoina tai huomaamatta maailmalta. He ovat käyneet kurssin, joka on vastapäätä Suurta Babylonia ja hänen porton tyttäriänsä, tämän maailman uskonnollisia instituutioita. Nuo "portit" ovat harjoittaneet henkistä haureutta sekaantumalla politiikkaan ja tekemällä kaikki keisarille eikä mitään Jumalalle. (Matt. 22:21) 144,000 1: n uskolliset jäsenet ovat odottaneet Jumalan valtakunnan perustamista ja antaneet sen palvella maan asioita. - Jas. 27:2; 11 Cor. 3: 5; Eph. 25: 27-XNUMX.

Ilmeisesti hallintoelin on tehnyt juuri sen, mitä se syyttää Babylonia Suuria ja hänen porton tyttärensä tekemästä: Henkisen haureuden sitoutuminen maailman hallitsijoiden kanssa, joita edustaa YK: n villin pedon kuva.

Ilmestyskirja 14: 1-5 viittaa 144,000 XNUMX Jumalan voideltuun neitsyeksi. He ovat siveä Kristuksen morsian. Vaikuttaa siltä, ​​että järjestön johto ei voi enää vaatia hengellistä neitsyyttä sen miehisen omistajan Jeesuksen Kristuksen edessä. He ovat nukkuneet vihollisen kanssa!

Niille, jotka haluavat nähdä kaikki todisteet yksityiskohtaisesti ja tutkia niitä huolellisesti, suosittelen sinua menemään jwfacts.com ja napsauta linkkiä Yhdistyneiden Kansakuntien kansalaisjärjestö. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää, on siellä. Löydät linkit Yhdistyneiden Kansakuntien tietosivustolle ja Guardianin kirjeenvaihtajan ja Vartiotornin edustajan väliseen kirjeenvaihtoon, joka vahvistaa kaiken, mitä olen kirjoittanut täällä.

Yhteenvetona

Tämän artikkelin ja siihen liittyvän videon alkuperäinen tarkoitus oli tutkia, täyttävätkö Jehovan todistajat kriteerit, jotka he ovat asettaneet tosi kristilliselle uskonnolle pitääkseen itsensä erillään maailmasta. Kansana voimme sanoa, että historia osoittaa, että Jehovan todistajat ovat tehneet juuri niin. Mutta tässä emme puhu yksilöistä. Kun tarkastelemme organisaatiota kokonaisuutena, sitä edustaa sen johto. Sieltä löydämme aivan toisen kuvan. Vaikka heillä ei ollut minkäänlaista kompromissipainetta, he yrittivät rekisteröityä YK: n liittoon ja pitivät sen salassa maailmanlaajuisen veljeskunnan edessä. Joten läpäisevätkö Jehovan todistajat tämän kriteeritestin? Yksilökokoelmana voimme myöntää heille ehdollisen "kyllä"; mutta organisaationa painotettu "ei".

Syy ehdolliseen "kyllä" on, että meidän on nähtävä, kuinka yksilöt toimivat, kun he ovat oppineet johtajiensa toiminnasta. Sanotaan, että "hiljaisuus antaa suostumuksen". Minkälaista asemaa yksittäiset todistajat ovat olleet, se kaikki voidaan kumota, jos he pysyvät mykkäinä synnin edessä. Jos emme sano mitään eikä tee mitään, hyväksymmekö synnin auttamalla peittämään sitä tai ainakin suvaitsemalla väärinkäytöksiä. Eikö Jeesus pidä tätä apatiana? Tiedämme, kuinka hän suhtautuu apatiaan. Hän tuomitsi Sardiksen seurakunnan siitä. (Ilmestys 3: 1)

Kun nuoret israelilaiset miehet tekivät haureutta Moabin tyttärien kanssa, Jehova aiheutti heille vitsauksen, joka johti tuhansien kuolemaan. Mikä sai hänet pysähtymään? Yksi mies, Phinehas, astui esiin ja teki jotain. (25.Mooseksen kirja 6: 11--XNUMX.) Hyväksyikö Jehova Pinehasin toiminnan? Sanoiko hän: ”Se ei ole sinun paikkasi. Mooseksen tai Aaronin pitäisi toimia! " Ei lainkaan. Hän hyväksyi Phinehasin innokkaan aloitteen vanhurskauden puolustamiseksi.

Kuulemme usein veljiä ja sisaria anteeksi järjestössä tapahtuvan väärinkäytöksen sanomalla: "Meidän pitäisi vain odottaa Jehovaa". Ehkä Jehova odottaa meitä. Ehkä hän odottaa meidän ottavan kantaa totuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Miksi meidän pitäisi olla hiljaa, kun näemme väärinkäytöksiä? Eikö tämä tee meistä osallisuutta? Hiljaisimmeko pelosta? Jehova ei siunaa sitä.

"Mutta pelkureita ja niitä, joilla ei ole uskoa, heidän osuutensa on tulessa ja rikkiä palaavassa järvessä." (Ilm. 21: 8)

Kun luet evankeliumia, huomaat, että tärkein tuomitseminen, jonka Jeesus puhui päivänsa johtajia vastaan, oli tekopyhyys. Kerta toisensa jälkeen hän kutsui heitä tekopyhiksi vertaamalla heitä jopa kalkittuihin haudoihin - kirkkaita, valkoisia ja puhtaita ulkopuolelta, mutta sisällä täynnä haalistumista. Heidän ongelmansa ei ollut väärä oppi. Totta, he lisäsivät Jumalan sanaa keräämällä monia sääntöjä, mutta heidän todellinen syntinsä oli sanoa yksi asia ja tehdä toinen. (Matthew 23: 3) He olivat tekopyhiä.

On mietittävä, mitä tapahtui YK: n jäsenille, jotka kävivät täyttääksesi tämän lomakkeen, tietäen hyvin, että veljiä ja siskoja oli lyöty, raiskattu ja jopa tapettu, koska he eivät vaaranna heidän koskemattomuuttaan ostamalla yksinkertaisesti jäsenkortti Malawin hallitseva poliittinen puolue. Kuinka he ovat pettyneet niiden uskollisten kristittyjen perintöön, jotka eivät pahimmissakin olosuhteissa vaaranna; Vaikka nämä miehet, jotka korostavat itseään ennen kaikkea, liittyvät ja tukevat organisaatiota, jonka he ovat aina tuominneet, ja jopa tuomitsevat edelleen, ikään kuin siinä ei olisi mitään.

Saatat sanoa: "No, se on kauheaa, mutta mitä voin tehdä sille?"

Kun Venäjä takavarikoi Jehovan todistajien omaisuuden, mitä hallintoelin pyysi sinua tekemään? Eivätkö he osallistuneet maailmanlaajuiseen kirjeenkirjoituskampanjaan mieltään? Nyt kenkä on toisella jalalla.

Tässä on linkki pelkkään tekstidokumenttiin, jonka voit kopioida ja liittää suosikkieditoriisi. Se on Vetoomus JW.org: n YK-jäsenyydestä. (Saksankielinen kopio, Klikkaa tästä.)

Lisää nimesi ja kasteen päivämäärä. Jos haluat muuttaa sitä, mene eteenpäin. Tee siitä oma. Kiinnitä se kirjekuoreen, osoite ja lähetä se postitse. Älä pelkää. Ole rohkea, kuten tämän vuoden aluekokous kehottaa meitä. Et tee mitään väärin. Itse asiassa, ironista kyllä, noudatat hallintoelimen ohjeita, joka on aina määrännyt meidät ilmoittamaan synnistä, kun näemme sen, jotta meistä ei tule muiden synnin osallistujia.

Lisäksi organisaatio sanoo, että jos joku liittyy neutraaliin organisaatioon, hän on irtautunut itsestään. Pohjimmiltaan yhteys Jumalan viholliseen tarkoittaa irtautumista Jumalasta. Nämä neljä hallintoelimen jäsentä nimitettiin kymmenvuotiskauden aikana, jolloin YK: n järjestö uusittiin vuosittain:

 • Gerrit Lösch (1994)
 • Samuel F. Herd (1999)
 • Mark Stephen Lett (1999)
 • David H. Splane (1999)

Omasta suustaan ​​ja omien sääntöjensä perusteella voimme perustellusti sanoa, että he ovat irtaantuneet Jehovan todistajien kristillisestä seurakunnasta. Joten miksi he ovat edelleen auktoriteeteissa?

Tämä on sietämätöntä tilannetta uskonnolle, joka väittää olevansa Jumalan ainoa viestintäkanava. Kun kristillisyyden kirkot ovat harjoittaneet syntisiä tekoja, voimmeko olettaa, että Jehova ei välitä siitä, että hän ei tehnyt mitään korjatakseen sitä? Ei lainkaan. Historiallisen kuvion mukaan Jehova lähettää uskollisia palvelijoita korjaamaan hänet. Hän lähetti oman poikansa korjaamaan juutalaisten kansakuntien johtajat. He eivät hyväksyneet hänen korjaustaan ​​ja seurauksena heidät tuhottiin. Mutta ensin hän antoi heille mahdollisuuden. Pitäisikö meidän tehdä mitään muuta? Jos tiedämme, mikä on oikein, niin emme pitäisi toimia vanhojen uskollisten palvelijoina; miehet, kuten Jeremia, Jesaja ja Ezekiel?

James sanoi: ”Jos siis joku osaa tehdä oikein, mutta ei vieläkään tee sitä, se on hänelle synti.” (James 4: 17)

Ehkä jotkut organisaatiossa seuraavat meitä. He tulivat Jeesuksen jälkeen. Mutta eikö se paljasta heidän todellista sydämen tilaa? Kirjoittaessamme kirjeen emme ole eri mieltä minkään hallintoelimen opetuksen kanssa. Itse asiassa noudatamme heidän opetustaan. Meitä pyydetään ilmoittamaan synnistä, jos näemme sen. Teemme sen. Meille kerrotaan, että henkilö, joka liittyy ei-neutraaliin kokonaisuuteen, erotetaan. Vaadimme vain, että tätä sääntöä sovelletaan. Aiommeko jakaa? Kuinka voisimme olla? Emme ole niitä, jotka tekevät henkistä haureutta vihollisen kanssa.

Luulenko, että kirjekampanjan kirjoittaminen tuo eroon? Jehova tiesi, että hänen poikansa lähettäminen, mutta ei tuloksena kansakunnan muuttumisesta, ja silti hän teki sen joka tapauksessa. Siitä huolimatta meillä ei ole ennakointia, joka Jehovalla on. Emme voi tietää, mitä meidän toimistamme seuraa. Voimme vain yrittää tehdä sen, mikä on oikein ja mikä on rakastavaa. Jos teemme niin, meillä vainotaan sen takia vai ei. Tärkeää on, että pystymme katsomaan taaksepäin ja sanomaan, että olemme vapaana kaikkien ihmisten verestä, koska puhuimme puheesta, kun sitä pyydettiin, eikä pidättynyt tekemästä sitä, mikä oli oikein, ja puhumasta totuutta valtaan .

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  64
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x