Hei kaikki. Nimeni on Eric Wilson. Tervetuloa Beroean-piketeihin. Tässä videosarjassa olemme tutkineet tapoja tunnistaa todellinen palvonta Jehovan todistajien järjestön vahvistamien kriteerien avulla. Koska todistajat käyttävät näitä perusteita muiden uskontojen torjumiseksi väärin, vaikuttaa kohtuulliselta mitata JW.org-niminen organisaatio samassa mittapuussa, eikö sinä ole samaa mieltä?

Kummallista kyllä, kokemukseni mukaan olen huomannut, että näiden sinisten todistajien kanssa tekemisissä näiden kriteerien noudattamatta jättäminen ei muuta mitään. Sääntö näyttää olevan, jos muut uskonnot eivät täytä näitä kriteereitä, se osoittaa, että ne ovat vääriä, mutta jos teemme niin, se vain osoittaa, että on olemassa asioita, joita Jehova ei ole vielä korjannut. Miksi he tuntevat niin? Koska olemme todellinen uskonto.

Tämän tyyppisellä ajattelulla ei todellakaan ole mitään päättelyä, koska se ei perustu järkeen.

Ymmärrä, että käytämme kriteereitä, jotka on vahvistanut Jehovan todistajien järjestö. Käytämme heidän mittatikkuaan, ja toistaiseksi olemme nähneet, että he eivät pysty mittaamaan.

Jeesus sanoi: ”Älä tuomitse sitä, että sinut ei voida tuomita; sillä tuomiossa, jota tuomit, tuomitaan, ja mittaamallasi mitalla, he mittaavat sinulle. ”(Matthew 7: 1, 2)

Tästä eteenpäin käytämme Jeesuksen meille antamia kriteerejä määrittääkseen, kuka on hänen opetuslapsensa? Ketkä ovat tosi palvottajia?

Todistajat uskovat, että totuus palvonnassa on ensisijaisen tärkeää, mutta kenellä on kaikki totuus? Ja vaikka tekisimme, tekisikö siitä meitä Jumalan hyväksyttäviksi? Paavali sanoi korinttilaisille: "Jos minä ... ymmärrän kaikki pyhät salaisuudet ja kaiken tiedon ... mutta minulla ei ole rakkautta, en ole mitään." Joten 100-prosenttinen totuudenmukaisuus ei sinänsä ole merkki todellisesta palvonnasta. Rakkaus on.

Annan teille, että totuus on tärkeä, mutta ei sen saaminen, vaan pikemminkin sen halu. Jeesus kertoi samarialaiselle naiselle, että tosi palvojat palvovat Isää in henki ja in totuus, ei hengellä ja totuudella, kuten Uuden maailman käännös tekee erehdyksessä John 4: 23, 24.

Tässä yksinkertaisessa lauseessa Jeesus sanoo niin paljon. Ensinnäkin tuo palvonta on Isältä. Emme palvo universaalia suvereenia - termiä, jota ei löydy Raamatusta, vaan taivaallista Isäämme. Todelliset palvojat ovat siis Jumalan lapsia, eivät pelkästään Jumalan ystäviä. Toiseksi henki on heissä ”. He palvovat "hengessä". Kuinka tosi palvojat voisivat olla muuta kuin henkivoidellut? Jumalan henki ohjaa ja motivoi heitä. Se muuttaa heidät ja tuottaa hedelmää, joka on miellyttävä Isälle. (Ks. Galatalaisille 5:22, 23.) Kolmanneksi he palvovat ”totuudessa”. Ei kanssa totuus ikään kuin se olisi hallussapito - jotain erillään heistä - mutta in totuus. Totuus asuu kristityssä. Kun se täyttää sinut, se työntää pois valheen ja petoksen. Etsit sitä, koska rakastat sitä. Todelliset Kristuksen opetuslapset rakastavat totuutta. Paavali puhuessaan vastustajista sanoi, että sellaiset "ovat kadonneet kostona, koska he eivät hyväksyneet" - huomaa " rakkaus totuudesta voidakseen pelastua. " (2.Tessalonikalaisille 2:10) ”Totuuden rakkaus.”

Joten nyt lopuksi, tässä videosarjassa, pääsemme siihen yhden kriteerin kohdalle, jonka Jeesus antoi kaikille keinona havaita, kuka hänen tosi opetuslapsensa ovat.

Annan sinulle uuden käskyn, että rakastat toisianne; aivan kuten olen rakastanut sinua, rakastat myös toisianne. Tämän avulla kaikki tietävät, että olet minun opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuudessasi. ”(John 13: 34, 35)

Rakkaus toistensa suhteen tunnistaa meidät tosi opetuslapsi; mutta ei vain mitään rakkautta, vaan pikemminkin sitä rakkauden tyyppiä, jonka Jeesus osoitti meille.

Huomaa, että hän ei sanonut, että kaikki tietävät, että sinulla on todellinen uskonto rakkautesi kautta. Olet ehkä kokenut elämäsi aikana todella rakastavan seurakunnan. Tarkoittaako tämä, että maailmanlaajuinen järjestö on rakastava? Että maailmanlaajuinen järjestö on totta? Voiko organisaatio olla rakastava? Ihmiset - yksilöt - voivat olla rakastavia, mutta organisaatio? Yritys? Älkäämme ylittäkö kirjoitettua. Rakkaus tunnistaa Kristuksen tosi opetuslapset - yksilöt!

Tämä ainoa kriteeri - ”rakkaus keskuudessasi” - on todella kaikki, mitä meidän on tutkittava, ja niin teemme niin tämän sarjan jäljellä olevissa videoissa.

Tässä on kohtaamamme ongelma: Rakkaus voidaan väärentää, ainakin jossain määrin. Jeesus tunnisti tämän ja kertoi meille, että vääriä profeettoja ja vääriä kristuksia syntyy ja he tekevät suuria merkkejä ja ihmeitä harhaan jopa valitut. (Matteus 24:24) Hän sanoi myös: "Valvokaa vääriä profeettoja, jotka tulevat luoksenne lampaiden peitteenä, mutta sisällä he ovat raivokkaita susia." (Matteus 7:15, 16)

Nämä raivokkaat sudet pyrkivät nielemään, mutta ensin he naamioivat itsensä lampaiksi. Paavali varoitti korinttilaisia ​​tällaisista sanoessaan: ”Saatana itse naamioi itsensä jatkuvasti valon enkeliksi. Siksi ei ole mikään poikkeuksellinen, jos hänen ministerinsä myös pukeutuvat jatkuvasti vanhurskauden ministereiksi. " (2.Korinttilaisille 11:14, 15)

Joten miten näemme ”lammasten vaatteet” sisässä olevalle sudelle? Kuinka näemme vanhurskauden peitteen, joka peittää Saatanan palvelijan?

Jeesus sanoi: ”Tunnistat heidät hedelmiensä perusteella.” (Matthew 7: 16)

Paavali sanoi: ”Mutta heidän lopunsa tapahtuu heidän töidensä mukaan.” (2 Corinthians 11: 15)

Nämä palvelijat näyttävät olevan vanhurskaita, mutta heidän isäntänsä ei ole Kristus. He tekevät saatanan tarjouksen.

Yleisesti ottaen he voivat puhua puhetta, mutta eivät voi kävellä. Heidän teoksensa, mitä he tekevät, mitä he tuottavat, antaa väistämättä heille.

Jeesuksen päivinä nämä miehet olivat kirjanoppineita, fariseuksia ja juutalaisten johtajia. He olivat Panettelijan ministereitä. Jeesus kutsui heitä Saatanan lapsiksi. (Johannes 8:44) Kuten raivokkaat sudet, he söivät ”leskien talot”. (Markus 12:40.) He eivät motivoineet rakkautta, vaan ahneutta. Ahneus valtaan ja ahneus rahaan.

Nämä miehet hallitsivat tai hallitsivat Jehovan maallista järjestöä - Israelin kansaa. (Käytän termejä, jotka todistajat tunnistavat ja hyväksyvät.) Todellisten palvojien täytyi tulla ulos järjestöstä pelastumaan, kun Jehova tuhosi sen Rooman legioonien avulla vuonna 70 jKr. He eivät voineet pysyä siinä ja odottaa säästävänsä Jumalan raivo.

Kun tuo maallinen järjestö oli poissa, Saatana - tuo taitava vale-enkeli - käänsi huomionsa seuraavaan, kristilliseen seurakuntaan. Hän käytti muita naamioituja vanhurskauden ministereitä harhaan seurakunnassa. Tämä on ollut hänen menetelmä vuosisatojen ajan, eikä hän aio muuttaa sitä nyt. Miksi, kun se toimii edelleen niin hyvin?

Seurataksemme Jeesuksen sanoja heidän loogiseen lopputulokseensa, kristillisessä seurakunnassa meillä on kahdenlaisia ​​ministereitä tai vanhimpia. Jotkut ovat vanhurskaita ja jotkut vain teeskentelevät vanhurskaita. Jotkut ovat lampaiksi pukeutuneita susia.

Kun katsomme Jehovan todistajien hallintoelintä, he näyttävät olevan vanhurskaita miehiä. Ehkä he ovatkin, mutta eikö silloin todella vanhurskas mies ja oikea jumalaton mies, joka on naamioitu vanhurskauden ministeriksi, eivät näytä samalta ensi silmäyksellä. Jos pystyisimme erottamaan heidät toisistaan ​​vain katsomalla, niin emme tarvitse Jeesuksen sääntöä tunnistaa heidät hedelmien perusteella.

Mitä hedelmiä Jeesus tarkoitti? Hän antaa meille yhden helpon tavan mitata ihmisten todellinen motivaatio Luukkaan 16: 9--13: ssa. Siellä hän viittaa siihen, kuinka miehet hoitavat heille uskottuja rahaa vanhurskaaseen käyttöön. Itse varat eivät ole vanhurskaita. Itse asiassa hän viittaa heihin "vääryyden rikkauksiin". Silti niitä voidaan käyttää vanhurskauteen. Niitä voidaan käyttää myös jumalattomalla tavalla.

Saatat kiinnostaa sinua tietämään, että jotkut videot ovat juuri nousseet esille vuoden 2016 webinaarista, joka keräsi JW.org-sivukonttorin eri kirjanpito-osastot ympäri maailmaa. Verkkoseminaarin alkaessa menettelyä johtava veli Alex Reinmuller viittaa myös Luukkaan 16: 9--13: een.

Kuuntellaan sisään.

Mielenkiintoista. Lainatessaan Luukkaan 16:11: ”Jos et ole osoittanut olevasi uskollinen väärien rikkauksien yhteydessä, kuka antaa sinulle uskon, mikä on totta?”, Hän viittaa Jehovan todistajien hallintoelimeen. Joten hän sanoo, että tämä koskee tapaa, jolla hallintoelin käsittelee järjestölle lahjoitettuja vääriä rikkauksia.

Voidaan olettaa, että heidän on tehtävä hyvää työtä, koska he julistivat meille jo vuonna 2012 olevansa uskollinen ja huomaamaton orja, jonka Jeesus nimitti. Joten se tarkoittaisi, että Kristus on "uskonut heille sen, mikä on totta", koska he ovat "osoittautuneet uskollisiksi epäoikeudenmukaisten rikkauksien yhteydessä".

Jeesus sanoi myös: ”. . Ja jos et ole osoittanut olevasi uskollinen toisten asioiden yhteydessä, kuka antaa sinulle jotain itsellesi? " (Luukas 16:12)

Hallintoneuvosto uskoo, että tämän on osoittautunut olevan heidän tapauksissaan.

Joten Loschin mukaan hallintoelin nimitettiin vuonna 1919 väärien rikkauksien yli, ja se on tehnyt niin hyvää työtä ollessaan uskollinen heidän kanssaan, että heille 'annetaan jotain itselleen'; heidät nimitetään kaikkeen Jeesuksen omaisuuteen. Jos näin ei käy, Gerrit Losch pettää meitä.

Saarnatessani Kolumbiassa, Etelä-Amerikassa, tunsin aina ylpeyttä siitä, kuinka ymmärsin todistajia hallitsemaan lahjoitettuja varoja. Koko Etelä-Amerikan matkalla kaupungista toiseen, ensimmäinen etäisyys, jonka näet etäisyydessä lähestyessäsi kaupunkia, on aina kirkon torni. Se on aina paikan suurin, upea rakennus. Köyhät saattavat elää nöyrissä asunnoissa, mutta kirkko on aina grandioosi. Lisäksi, vaikka se oli rakennettu paikallisten työvoimalla ja rahalla, se oli kokonaan katolisen kirkon omistuksessa. Siksi he kieltävät papit menemästä naimisiin, jotta hänen kuolemansa jälkeen omaisuus ei mene hänen perillisilleen, vaan jää kirkon luo.

Minulla oli siis tietty ilo kertoa saarnaamilleni ihmisille, että Jehovan todistajat eivät olleet sellaisia. Meillä oli vaatimattomia valtakunnansaleja, ja valtakunnansalimme omisti paikallinen seurakunta, ei järjestö. Järjestö ei ollut katolisen kirkon tavoin kiinteistöimperiumi, joka aikoi kerätä yhä enemmän varallisuutta hankkimalla maata ja rakentamalla valtavia ja kalliita rakennuksia.

Se oli totta silloin, mutta entä nyt? Onko asiat muuttuneet?

2016-verkkoseminaarin mukaan organisaation ainoat tulolähteet ovat kustantajien tulevat vapaaehtoiset lahjoitukset.

Huomaa, hän sanoo: ”Jehovan organisaatio on yksinomaan tuettu vapaaehtoisilla lahjoituksilla. " Jos tämä osoittautuu vääräksi, jos käy ilmi, että on olemassa toinen tulonlähde, joka on salattu toimijoilta, meillä on valhe, joka olisi merkki epäoikeudenmukaisesta rikkaudesta.

2014: ssä hallintoelin teki jotain, joka näytti hämmästyttävältä. He peruuttivat kaikki Kingdom Hall -lainat.

Stephen Lett pyytää meitä kuvittelemaan pankin tekevän samaa; sitten hän vakuuttaa meille, että vain Jehovan järjestössä voi tapahtua sellaista. Sanomalla tämän hän asettaa Jehovan vastuuseen tästä järjestelystä. Siinä tapauksessa ei olisi parempi olla tekemättä mitään ilkeää, muuten Jehovan linkittäminen siihen olisi jumalanpilkkaa.

Kerrooko Lett meille koko totuuden ja vain totuuden vai jättääkö hän asiat pois johtamaan meitä puutarhapolulle?

Tähän muutokseen asti jokainen valtakunnansali oli paikallisen seurakunnan omistuksessa. Hallin myyminen edellyttää lain mukaan, että kustantajat äänestävät myymisestä vai ei. Vuonna 2010 Jehovan todistajien järjestön edustajat yrittivät myydä Menlo Park Kingdom -sali Kaliforniassa. Paikallinen vanhinten joukko ja joukko julistajia vastusti ja uhkasi erottautumisesta. Tämä oli kohtuutonta vaikutusta. Lopulta vastustavat vanhimmat poistettiin, seurakunta hajosi, julkaisijat lähetettiin muualle, ja jotkut jopa erotettiin. Sitten sali myytiin ja kaikki rahat, mukaan lukien seurakunnan tilille jääneet säästöt, takavarikoitiin. Tämän seurauksena organisaatio haastettiin RICO-lain nojalla, joka käsittelee räikähdyksen syytöksiä. Tämä korosti haavoittuvuutta.

Sitten neljä vuotta myöhemmin järjestö lopetti kaikki kiinnitykset. Aiemmin asuntolainanimiksi kutsuttuja maksuja laadittiin uudelleen vapaaehtoisina lahjoituksina. Tämä näytti avaavan järjestölle tien ottaa turvallisesti kaikki kymmenet tuhannet valtakunnansalit maailmanlaajuisesti. Tämän he ovat tehneet.

Hallintoneuvosto leikkii sanoilla. Tosiasiat paljastavat, että lainoja ei todella peruutettu. Maksut luokiteltiin juuri uudelleen. Luottamuksellisessa kirjeessä, joka lähetettiin vanhempien elimille, jotka esittivät tämän järjestelyn, oli kolme sivua, joita ei luettu alustalta. Toinen sivu ohjasi vanhinta elintä esittämään päätöslauselman kuukausittaisen lahjoituksen siirtämisestä, joka oli (ja tämä korostettiin kursiivilla) "vähintään" yhtä suuri kuin edellinen lainan takaisinmaksu oli ollut. Lisäksi seurakunnille, joilla ei ole maksamattomia lainoja, määrättiin tekemään kuukausittaisia ​​rahalupauksia. He saivat edelleen saman rahan - ja enemmänkin -, mutta nyt sitä ei luokiteltu lainan maksuksi, vaan lahjoitukseksi.

Jotkut saattavat väittää, että nämä olivat todellakin vapaaehtoisia lahjoituksia, eikä niiden suorittamiseen tarvinnut seurakuntaa, kun taas vanhan järjestelyn mukaan heidän täytyi maksaa kuukausittainen lainan takaisinmaksu tai joutua sulkemiseen. Sopiiko tämä näkemys myöhemmin esiin tulleiden tosiseikkojen kanssa?

Samana aikana piirivalvojille annettiin parannettuja valtuuksia. He voisivat nyt nimittää ja poistaa vanhimmat oman harkintansa mukaan. Tämä asettaa kaikki tällaiset kaupat sivukonttorin "käden ulottuville". Voisiko piirivalvoja käyttää uutta valtuuttaan painostamaan seurakuntaa tekemään "vapaaehtoisia lahjoituksia"? Käsiteltäisiinkö ongelmallisia vanhimpia tien tasoittamiseksi? Voisiko organisaatio vain myydä ja myydä mitä tahansa omaisuutta, jonka se pitää toivottavana?

Lettin kysymys: "Voitteko kuvitella pankin kertovan asunnon omistajille, että kaikki heidän lainansa peruutettiin ja heidän pitäisi vain lähettää pankkiin kuukausittain mitä vain varaa?" Voimme turvallisesti vastata: "Kyllä, voimme kuvitella sen!" Mikä pankki ei hyväksyisi tällaista järjestelyä. Rahaa tulee jatkuvasti, mutta nyt he omistavat kiinteistöt, ja entiset asunnonomistajat ovat vain vuokralaisia.

Mutta se ei pysähdy tähän. Organisaatio otti omistukseen kiinteistöt, joista oli maksettu kokonaan; jopa kiinteistöt, joissa sivukonttorista ei ollut koskaan otettu lainaa - kiinteistöt, jotka maksettiin kokonaan paikallisilla lahjoituksilla.

Tarkoittaako se, että osittaisen totuuden kertominen, joka johtaa meitä harhaan väärään johtopäätökseen, osoittaa, että joku on vanhurskas siinä, mikä on vähiten väärin rikkauden suhteen?

Muista, että he eivät pyytäneet seurakunnilta lupaa omistuksen siirtämiseen heille. Mitään päätöslauselmia ei luettu, jotka selittäisivät mitä tapahtui ja mitä seurakuntien hyväksynnän tai luvan pyytämistä varten.

Omaisuus ei ollut ainoa takavarikoitu asia. Otettiin valtavia määriä rahaa. Mahdolliset rahat, jotka ylittävät kuukausittaiset toimintakulut, oli tarkoitus lähettää. Joissakin tapauksissa nämä summat olivat valtavat.

Sitten Lett yrittää laittaa Raamatun pyörähdyksen kaikkeen tähän.

On huomattava, että hän lainaa jatkuvasti korinttilaisille, mutta tämä tili ei ole säännöllisten kuukausittaisten lahjoitusten tili. Tämä kertomus oli vastaus Jerusalemin kriisiin, ja pakanat, joilla oli varoja ja joilla oli vapaita ja halukkaita varoja, antoivat opetusta Jerusalemissa kärsivien kuormasta. Se oli siinä. Tämä tuskin tukee kaikkien seurakuntien nykyistä kuukausittaista lupausta.

Tämä tasa-arvoisen varma kuulosti hyvältä tuolloin. Se oli perusta perustellessaan sitä, mitä monet ovat kutsuneet käteisnappaiseksi. Tässä on tyypillinen skenaario, jonka olen varma toistanut tuhansia kertoja: On seurakunta, jolla oli noin 80,000 XNUMX dollaria rahastossa, joka oli tarkoitettu käytettäväksi parkkipaikan päällystämiseen ja salin sisätilojen kaivattuihin uudistuksiin. Organisaatio käski heitä luovuttamaan varat ja odottamaan vasta perustetun paikallisen suunnittelukomitean käsittelemään kunnostusta.

(LDC-järjestely korvasi edellisen alueellisen rakennusvaliokunnan (RBC) järjestelyn. RBC: t olivat puoliautonomisia yksiköitä, kun taas LDC: t ovat täysin haarakonttorin valvonnassa.)

Tämä kuulosti uskottavalta, mutta kunnostusta ei koskaan toteutettu. Sen sijaan LDC harkitsee salin myyntiä ja pakottaa kustantajat matkustamaan huomattavan matkan toiseen kaupunkiin osallistumaan kokouksiin.

Kyseisessä - tuskin ainutlaatuisessa - tapauksessa vanhimmat vastustivat rahan vaihtamista, mutta useiden piirin valvojan vierailujen jälkeen - miehen, joka voi halutessaan poistaa minkä tahansa vanhimman - heidät “vakuutettiin” luovuttamaan seurakunnan rahaa.

”Tämän avulla kaikki tietävät, että olet opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuutesi keskuudessa.” (John 13: 35)

Kun käytät kohtuutonta vaikutusta ja pakotusta otaksuaksesi toiselle kuuluvan, voisitko väittää olevansa rakastava, toiminut vilpittömässä mielessä tai vanhurskaudessa?

He sanovat, mutta eivät tee.

Emme koskaan kerjää, anoa tai pyydä varoja. Hän sanoo tämän videossa, jossa hän tekee juuri niin.

Emme koskaan käytä pakkoa. Hän sanoo tämän, mutta miksi he eivät ohjaaneet, eivät pyytäneet, vaan käskeneet kaikkia vanhimpia elimiä lähettämään lisää säästöjä? Jos he olisivat yksinkertaisesti pyytäneet veljiä tekemään nämä asiat, he olisivat syyllisiä varojen pyytämiseen - mitä hän väittää myöskään tekevän? Mutta he eivät kysyneet, vaan ohjaavat, mikä ylittää pyytämisen pakon alueelle. Ulkopuolisen voi olla vaikea ymmärtää tätä, mutta vanhimmille muistutetaan jatkuvasti, että hallintoelin on Jumalan viestintäkanava, joten ohjeiden noudattamatta jättäminen tarkoittaa sitä, että vastustetaan Jumalan hengen johtamista. Kukaan ei voi jatkaa vanhimpana palvelemista, jos menee vastoin hallintoelimen ilmaisemia Jumalan ohjeita.

Vastaavasti piirikokoonpanoihin käytettyjen JW-kokoustilojen vuokrat ovat nousseet dramaattisesti, kaksinkertaistuneet ja joskus kolminkertaistuneet. Paikallinen piiri ei pystynyt maksamaan heiltä vaaditusta kohtuuttomasta vuokrankorotuksesta, ja kokoonpano päättyi 3,000 dollarin alijäämään. Kokouksen jälkeen piirin kymmenelle seurakunnalle lähetettiin kirjeitä, joissa muistutettiin heille, että heidän "etuoikeutensa" oli korvata puute ja käskettiin lähettämään kukin 300 dollaria. Tämä tuskin sopii pakottamattomien vapaaehtoisten lahjoitusten kuvaukseen. Muuten, tämä oli kokoonpanohalli, joka aiemmin oli piirin omistuksessa, mutta nyt organisaation omistuksessa.

Onko ministeri väittävän olevan vanhurskas ja uskollinen, mutta sanoo yhden tekeessään toista, eikö hän osoita teoksillaan, että hän on naamioitu sellaiseksi, joka hän ei ole?

 • 14,000 Kingdom -halleja tarvitaan maailmanlaajuisesti.
 • 3,000 Kingdom -halleja rakennetaan seuraavien 12-kuukausien aikana ja joka vuosi sen jälkeen.
 • Taloudelliset tarpeet ovat kiihtyneet kuin koskaan ennen.

Tämä vastaa sitä, mitä kirjanpidollisessa verkkoseminaarissa sanottiin hieman yli 12 kuukautta myöhemmin.

 • Jehova nopeuttaa työtä.
 • Yritämme vain pitää kiinni vaunusta.
 • Koemme ”nopeaa laajentumista”.

Huomattavia lausuntoja, mutta tarkastellaan tosiasioita, jotka heillä olivat tuolloin käytettävissä.

Näissä kahdessa taulukossa 2014 ja 2015 Vuosikirjat, huomaat, että muistomerkkien osallistujien määrä laski lähes 100,000 30: lla ja kasvuvauhti laski 2.2% 1.5%: sta (tuskin ylinopeusvaunu) vielä hitaampaan 30%: iin, joka on tuskin maailman väestönkasvua suurempi korko. Kuinka he voivat puhua nopeasta laajentumisesta ja siitä, että Jehova vauhdittaa työtä joutuessaan XNUMX prosentin vähentäminen kasvussa ja pienimuotoisella kasvunopeudella?

Jos irtaantuminen todellisuudesta ei vielä ole näkyvissä, harkitaan tätä:

Vielä vähän aiemmin verkkoseminaarissa hän totesi tämän:

Tämä kaikki sanottiin samassa webinaarissa samalle yleisölle. Eikö kukaan nähnyt ristiriitaa?

Jälleen nämä ovat miehet, joille on uskottu hoitaa miljoonia lahjoitettuja varoja! Ollakseen uskollinen ja vanhurskas, on aloitettava rehellisyydestä tosiseikoista? Voi, mutta siitä tulee vielä parempi ... tai huonompi, tapauksesta riippuen.

He kertovat meille, että Jehova nopeuttaa työtä. Että Jehova siunaa työtä. Että meillä on nopea kasvu ja kaikkien aikojen korkein lahjoitusaste. Sitten he kertovat meille tämän:

Vuotta aiemmin Lett puhui rahoitustarpeiden lisääntymisestä 3,000 14,000 valtakunnansalin rakentamiseksi vuodessa korvaamaan silloin tarvittava 25 XNUMX salin vaje - tulevaisuuden kasvua ei laskettu. Mitä tälle tarpeelle tapahtui? Näyttää siltä, ​​että se on haihtunut melkein yhdessä yössä? Kuuden kuukauden kuluessa siitä puheesta organisaatio ilmoitti henkilöstön vähentämisestä maailmanlaajuisesti XNUMX%. Heidän mukaansa kyse ei ollut varojen puutteesta, vaan siitä, että näitä veljiä ja sisaria tarvittiin kentällä. Tämä verkkoseminaari paljastaa kuitenkin, että se on ollut valhe. Miksi valehdella siitä?

Tämän lisäksi rakentaminen on käytännössä keskeytetty. Sen sijaan, että ensimmäisen vuoden aikana rakennettaisiin 3,000 valtakunnansalia, he olivat merkinneet saman määrän kiinteistöjä myytäväksi. Mitä tapahtui?

Oli aika, ei niin kauan sitten, että Vartiotornien ja Herätysten yhdistetty levikki! lisätty yli neljänneksen a miljardi- se on oikea, miljardia - kopioita joka kuukausi, ja neljä 32-sivun numeroa ilmestyy joka kuukausi. Nyt meillä on kuusi 16-sivun numeroa vuosi!

Maailmanlaajuisen henkilöstön leikkaukset; erityisten tienraivaajien joukkojen tuhoaminen; tulostuksen leikkaaminen tulipesästä tiputukseen; ja melkein kaiken rakentamisen keskeyttäminen tai peruuttaminen. Silti he väittävät voivansa tuskin pitää kiinni vaunuista, kun Jehova nopeuttaa työtä.

Nämä ovat miehiä, joille on uskottu rahasi.

Ironista kyllä, on mahdollista, että taloudellisten tarpeiden kiihdyttäminen on yksi totuudenmukainen asia, josta Lett puhui, tosin ei syistä, jotka hän totesi.

Yksinkertainen Internet-haku paljastaa, että organisaation on joutunut maksamaan miljoonia dollareita oikeudenkäyntikuluja, miljoonan dollarin sakkoja oikeuden halveksimisesta, valtavia rangaistusvahinkoja ja tuomioistuinten ulkopuolisia sovintoja selvittääkseen vuosikymmenten ajan olematta noudattanut roomalaisten 13: 1-7 käskyä ilmoittaa rikoksista ylemmälle viranomaiselle ja Jeesuksen käskyä käsitellä rakastavasti pienimpiä. (John 13: 34, 35; Luke 17: 1, 2)

Puhun erityisesti kasvavasta julkisesta skandaalista, joka johtuu järjestön vuosikymmeniä kestäneestä lasten seksuaalisen hyväksikäytön väärinkäsittelystä. Laskentapäivä näyttää saavuttaneen vireillä olevat oikeudenkäynnit ja niihin liittyvä suhdetoiminnan painajainen, joka uutisoi uutisia sellaisissa maissa kuin Australia, Kanada, Iso-Britannia, Hollanti, Tanska ja Yhdysvallat.

Yhdestä asiasta voimme olla varmoja, että järjestö on jo maksanut miljoonia dollareita tuomioistuinten määräämistä sakoista ja vahingoista. Tämä on julkista tietoa. Onko tämä lahjoitusten käyttö vanhurskaalla tavalla hyvän uutisen maailmanlaajuisen saarnaamisen edistämiseksi? Meille kerrotaan, että lahjoitetut rahat käytetään Valtakunnan työn tukemiseen.

Sakkojen maksamista kansalaiselle tottelemattomuudesta ja rikollisesta toiminnasta ei voida pitää valtakunnan työn tukena. Mistä järjestö on mennyt hakemaan lisärahoitusta, koska sen ainoa rahoituslähde ovat vapaaehtoiset lahjoitukset?

Alex Reinmuller näyttää etsivän vaihtoehtoista sanaa ennen kuin hän lopulta tyytyy "tuloihin" tuloihin, joita 3,000 kiinteistön myynti tuottaa. Nyt, jos organisaatio haluaa myydä Brooklynin toimistot, se on sen huolenaihe. Vähiten kehittyneiden maiden parin viime vuoden aikana tekemä työ ei kuitenkaan ole ollut niinkään 14,000 valtakunnansalin rakentamista, mitä Lettin mukaan tarvitsi kiireesti jo vuonna 2015. Sen sijaan he ovat etsineet maisemaa sopivien ominaisuuksien löytämiseksi. myydään tulojen tuottamiseksi.

Muista, että ennen vuoden 2014 grandioottista lainan peruuttamisaloitetta jokainen seurakunta omisti oman valtakunnansalin ja oli vastuussa sen myynnistä. Siitä lähtien seurakunnilta on saatu hallintaa. Seurakunnista tulee edelleen raportteja, joille on neuvottu aloittamatta tai edes ennakoitavasti, että heille on kerrottu, että heidän vaalima valtakuntasali on myyty ja että heidän on nyt pakko mennä naapurikaupunkien tai kaupungin muiden alueiden saliin. Tämä johtaa monille merkittäviin vaikeuksiin sekä matka-aikojen että polttoainekustannusten suhteen. Usein veljet ja sisaret, jotka pystyivät tuskin tekemään kokouksen ajoissa töistä poistumisensa jälkeen, joutuvat nyt tilanteeseen, jossa he ovat jatkuvasti myöhässä.

Yhden Eurooppa-talon tilanne on tyypillinen. Veli lahjoitti maan nimenomaisella tarkoituksella, että seurakunta hyötyisi Valtakunnan salin rakentamisesta. Muut veljet ja sisaret lahjoittivat aikaansa, taitojaan ja kovasti ansaittuja rahaa projektin toteuttamiseksi. Hall rakennettiin yksinomaan yksityisellä rahoituksella. Konttorista ei otettu lainaa. Sitten jonain päivänä nämä veljet ja sisaret heitetään tehokkaasti kadulle, koska LDC on huomannut, että halli voi tuottaa valtavan voiton kiinteistömarkkinoilla.

Kuinka tämä edistää valtakunnan toimintaa? Minne tämä raha menee? Yhdysvaltain nykyinen presidentti kieltäytyy paljastamasta tuloveroilmoituksiaan. Näyttää siltä, ​​että samanlainen avoimuuden puute esiintyy myös järjestön päämajassa. Jos varoja käytetään oikeudenmukaisesti ja uskollisesti, miksi tarve piilottaa niiden jakautuminen?

Itse asiassa miksi JW.orgin Uutiset-osiossa ei sanota mitään miljoonista, jotka maksetaan korvauksina lasten hyväksikäytön uhreille?

Jos organisaatio tarvitsee varoja menneiden syntien maksamiseen, miksi ei olla rehellinen ja uskollinen veljien suhteen? Sen sijaan, että myisit valtakunnansalin ilman lupaa, miksi he eivät tee nöyrää tunnustusta ja pyydä anteeksiantoa ja anoivat sitten kustantajien apua näiden kalliiden oikeudenkäyntien ja sakkojen maksamisessa? Valitettavasti pelko ja parannus eivät ole olleet heidän tunnusmerkkejä. Sen sijaan he ovat johtaneet veljiä väärillä tarinoilla, piilottaneet muutosten todelliset syyt ja pakeneet varoilla, joihin heillä ei ollut oikeutta. Varoja, joita ei lahjoitettu heille, mutta jotka otettiin.

Takaisin kun Vartiotorni lehden toisessa numerossa todettiin seuraavaa:

Uskomme, että 'Siionin vartiotornissa' on JEHOVAH tukijanaan, ja vaikka näin on, se ei koskaan kerjää tai vetoo ihmisiä tukemaan. Kun Hän, joka sanoo: "Kaikki vuorten kulta ja hopea ovat minun," ei pysty tarjoamaan tarvittavia varoja, ymmärrämme, että on aika keskeyttää julkaisu. "

No, tuo aika on tullut. Jos Jehova todella siunaisi työtä, ei olisi tarvetta myydä kiinteistöjä tuloja varten. Jos Jehova ei siunaa työtä, pitäisikö meidän lahjoittaa sitä? Emmekö vain anna näille miehille mahdollisuuksia?

Jeesus sanoi: "Hedelmien kautta tunnet nämä miehet." Paavali sanoi, että miehet tulevat naamioitumaan vanhurskauden ministereiksi, mutta me tunnemme heidät heidän tekojensa perusteella. Jeesus kertoi meille, että ellei ihminen voi olla uskollinen ja vanhurskas hänelle uskottujen epävanhurskaiden rikkauksien - vähiten - kanssa, häneen ei voida luottaa suurempia asioita.

Se on jotain, joka meidän jokaisen tulisi ajatella rukouksellisesti.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  11
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x