[Ws 4 / 18 sivulta. 25 - heinäkuu 2 - heinäkuu 8]

”Sitoudu Jehovalle mitä tahansa teet, ja suunnitelmasi onnistuvat.” —Kuntaa 16: 3.

Kuten lukijat tiedät, Raamattu kertoo hyvin vähän koulutuksesta ja työllisyydestä, ei todellakaan siitä, mitä, kuinka paljon ja minkä tyyppistä meillä pitäisi olla tai mitä meillä voi olla. Se jätetään yksilön omatuntoon, niin kuin sen pitäisi olla.

"Miksi asettaa hengellisiä tavoitteita"

"Kun aloitat pyrkimyksen hengellisiin päämääriin, alat rakentaa ennätys hyvistä teoista Jehovan silmissä. ” (Par.6)

Mutta mitkä ovat nuo hyvät teot ja hengelliset tavoitteet? Kappale jatkuu:

 • "Christine oli kymmenen vuotias, kun hän päätti lukea säännöllisesti uskollisten todistajien elämäntarinoita ”;
 • ”12-vuotiaana Toby asetti tavoitteekseen lukea koko Raamattu ennen kastettaan"
 • "Maxim oli 11-vuotias ja hänen sisarensa Noemi oli vuotta nuorempi, kun he kastettiin. Sitten molemmat alkoivat työskennellä kohti Bethel-palvelun tavoitetta. ”

Koko Raamatun lukeminen on ainakin hyödyllistä, mutta tuskin sitä voidaan pitää ”hyvänä työnä”. Mutta mitä tulee ”elämäntarinoiden lukeminen ”,” Bethel Service -palvelun tavoitteen saavuttaminen ”, ja kun olette 10- tai 11-vuotiaita kasteessa, missä on jokin näistä ”hyvistä teoista” tai ”henkisistä tavoitteista” Pyhissä kirjoituksissa?

Lue täydelliset keskustelut siitä, mitkä hyvät teot ovat Raamatun näkökulmasta, lukemalla Jaakobin kirje 2: 1-26 ja Galatalaisille 5: 19-23. Nämä pyhät kirjoitukset osoittavat selvästi, että "hyvät teot" ovat asioita, joita teemme toisille tai toisille, koostuen siitä, miten kohtelemme niitä; ei asioita, joita teemme itsellemme. Tässä on lyhyt yhteenveto mainituista hyvistä töistä:

 • James 2: 4: Hyvillä teoksilla ei ole ”luokkaeroja keskenään ja” ei tule ”tuomariksi, joka tekee pahoja päätöksiä”.
 • James 2: 8: "Jos nyt harjoitat noudattamaan kuninkaallista lakia pyhien kirjoitusten mukaisesti:" Sinun täytyy rakastaa lähimmäistäsi kuin itseäsi, "pärjäät melko hyvin."
 • Jaakobin kirje 2:13, 15–17: ”Armo herättää voittoa tuomiosta ... Jos veli tai sisar on alastomana ja heiltä puuttuu päivälle riittävä ruoka, 16 silti joku teistä sanoo heille:” Menkää sisään rauha, pidä lämpimänä ja hyvin syötettynä ", mutta sinä et anna heille tarpeita ruumiinsa puolesta, mitä hyötyä siitä on?" Armon käyttäminen kärsiville tai tukea tarvitseville on hyvä työ.
 • Jaakobin kirje 1:27 "Jumalan ja Isämme näkökulmasta puhdas ja tahraton palvonnan muoto on seuraava: huolehtia orvoista ja leskistä ahdingossaan ja pitää itsensä ilman tahroja maailmasta." Köyhien ja tarvitsevien huolehtiminen. Lisää hyviä töitä.

Kaikilla näillä pyhillä kirjoituksilla (ja niitä on paljon enemmän) on sama yhteinen asia. Ne kaikki koskevat sitä, kuinka kohtelemme toisia.

Artikkeli jatkuu virheellisellä logiikallaanKolmas syy tavoitteiden asettamiseen varhaisessa vaiheessa liittyy päätöksentekoon. Nuorten on tehtävä päätöksiä koulutuksesta, työllisyydestä ja muista asioista. ”(Par.7).

Tämä väite on vain osittain totta, koska vanhempien on yleensä autettava nuoria tekemään tällaisia ​​päätöksiä. Miksi? Se johtuu siitä, että murrosikäisillä ei yleensä ole viisautta ymmärtää valintojensa vaikutuksia. Seurauksena oli, että tätä voidaan pitää tuskin peiteltynä yrittäjänä ohittaa vanhemmat yrittämällä herättää murrosikäisille voimakas halu haluta täyttää organisaation tavoitteet. Ehkä he toivovat, että vanhemmilla on vaikea vastustaa tällaisten murrosikäisten päätöksiä, vaikka he tietävätkin, ettei se ole viisasta, johtuen siitä, mitä muut seurakunnan jäsenet sanovat.

Kappale 8 sisältää vielä toisen sivunpyyhkön yliopistokoulutuksessa Damarisin esimerkillä.

”Damaris päätti peruskoulunsa ylemmällä arvosanalla. Hän olisi voinut hyväksyä stipendin oikeustieteen opiskeluun yliopistossa, mutta hän valitsi sen sijaan työskennellä pankissa. Miksi? 'Päätin mielestäni hyvin varhaisessa vaiheessa pioneeriksi. Se tarkoitti osa-aikatyötä. Oikeustieteellisellä korkeakoulututkinnolla olisin voinut ansaita paljon rahaa, mutta minulla olisi ollut vähän mahdollisuuksia löytää osa-aikatyötä." Damaris on nyt ollut edelläkävijä 20-vuosina. ”

Tässä on erinomainen esimerkki organisaation propagandasta. Damaris kieltäytyi oikeustieteen stipendistä, jota hän olisi ollut enemmän kuin kykenevä tekemään, muuten hänelle ei olisi tarjottu apurahaa. Lisäksi apuraha olisi tarkoittanut, että se olisi vähentänyt huomattavasti kustannuksia itselleen paitsi sijoitetun ajan. Mitä tulee annettuun syyyn, halu työskennellä osa-aikaisesti, se on aina mahdollista, jos jollakin on halu ja pyrkimys saada se tapahtumaan. Epäilemättä hänellä olisi voinut olla nykyistä enemmän hyötyä organisaatiolle kuin edelläkävijä. Kuinka niin? Nykyään järjestö vaatii monien kalliiden lakimiesten palveluja, joita se palkkaa puolustamaan kasvavalta oikeudenkäynniltä useita vuosikymmeniä kestäneen lasten seksuaalisen hyväksikäytön väärinkäsittelyn seurakunnassa.

Jopa kommentti “Monet ovat kuitenkin erittäin tyytymättömiä työhönsä " lakimiesten tekemä Damarisin tapaaminen on tavallinen todistamaton ja mittaamaton kommentti. Se on myös kielteinen. ”Monet” ei ole enemmistö, ja siksi olisi yhtä totta sanoa "monet ovat tyytyväisiä työhönsä", mikä olisi myönteistä. On tärkeää huomata, että sekä organisaation kommentti että tarjoamani vaihtoehto ovat molemmat vain mielipiteitä ja niitä tulisi kohdella sellaisina, ei tosiseikkoina. Voidaan myös todeta, että monet vanhemmat todistajat pahoittelevat nyt, että he noudattivat hallintoelimen neuvoja eivätkä harjoittaneet korkeakoulutusta, kun heillä oli siihen mahdollisuus.

“Tule hyvin valmistautuvaksi todistajalle”

Kappale 10 kertoo meille ”Jeesus Kristus korosti, että” ensin on saarnattava hyviä uutisia. ”(Markus 13: 10) Koska saarnaustyö on niin kiireellistä, sen pitäisi olla korkealla prioriteettien listallamme. Kuten useissa arvosteluissa on kuitenkin keskusteltu, kiireellisyys oli kuitenkin Jerusalemin tuhoamisen yhteydessä (joka tapahtui muutamaa vuotta myöhemmin julkaisussa 70 AD), mikä käy selväksi Mark 13: 14-20 puolueettomalla lukemalla. Kuten Mark 13: 30-32 toteaa osassa "Jatka katsomista, pysy hereillä, sillä et tiedä milloin on määrätty aika."

Kuinka monta vaikuttavaa nuorta pelkää seurata organisaation voimakkaasti muotoiltuja ehdotuksia? Jehova pyytää meitä palvelemaan häntä rakkaudesta, ei pelosta. (Luke 10: 25-28) Lisäksi monilla todistajilla on tunteita riittämättömyydestä kuin JW: t, ja seurauksena he ovat sitä mieltä, että heillä on vain vähäiset mahdollisuudet käydä läpi Armageddon. Tämä johtuu suurelta osin tästä jatkuvasta saarnaamispaineesta, jota he pyrkivät noudattamaan. Tätä painetta pidetään yllä, kun seuraava lause lisää: “Voisitko asettaa tavoitteen jakamiseen ministeriössä useammin? Voisitko olla edelläkävijä? ” (Par.10)

Ainakin kappale 11 sisältää hyviä ideoita, joissa käytetään pelkästään pyhiä kirjoituksia avuksi siitä, kuinka vastata muille mahdollisesti esitettyihin kysymyksiin: “Miksi uskot Jumalaan? ”.

"Kuten sinulla on mahdollisuus, kannusta koulukavereitasi etsimään jw.org itseään." (Kappale 12) Miksi et kannustaisi heitä etsimään pyhiä kirjoituksia Raamatusta? Varmasti, jos "kaikki pyhät kirjoitukset ovat innoitettuja ja hyödyllisiä", se olisi parempi tapa toimia. (2.Timoteukselle 3:16)

Pitäisikö järjestön opetusten olla etusijalla Jumalan sanaan nähden? Pitäisikö meidän kannustaa ihmisiä etsimään pelastustaan ​​Jehovan todistajien järjestöstä tai Kristuksesta?

”Älä häiritse”

Kohdassa 16 yritetään yrittää kouluttaa lapsia hyväksymään vanhempien antamat auktoriteetit ja neuvot Christophin kokemusta hyödyntämällä. Kokemuksen mukaan hän kysyi vanhemmalta neuvoja ennen urheilukerhoon liittymistä. Ei ole mainittu, miksi hän ei kysynyt vanhemmiltaan ensin, jos hän halusi neuvoja. Kuten se oli, neuvoja aiheesta ”riski saada tartunta kilpailun hengestä " ei ollut niin hyödyllinen, koska se ei vaikuttanut häneen.

"Ajan myötä hän kuitenkin huomasi, että urheilu oli väkivaltaista, jopa vaarallista. Jälleen hän puhui useiden vanhimpien kanssa, jotka kaikki antoivat hänelle pyhien kirjoitusten neuvoja. ”(Par.16)

Tarvitsiko hän todella vanhempien neuvoja luopumattomasta urheilusta? Se herättää kysymyksiä, kuten miksi hän ja hänen vanhempansa ja vanhimmat eivät tienneet, että se oli väkivaltainen, vaarallinen urheilu ennen liittymistä? Kun olin nuori, pelasin urheilua vanhempille kouluilleni. Muutaman vuoden kuluttua siitä alkoi tulla väkivaltainen ja menestys mentaliteettia vastaan ​​kaikilla kustannuksilla, mikä ei ollut kuin milloin aloin pelata. Tämän seurauksena lopetin sen urheilun pelaamisen kouluun, ja tämä tehtiin ilman, että tarvitsin joko vanhempieni tai vanhempien neuvoja. Minun on vaikea uskoa, etteivät muut nuoret kykene itse tekemään samaa päätöstä koulutetun kristinuskon perusteella.

"Jehova lähetti minulle hyviä neuvonantajia ” (Par.16)

 • Kuinka he voisivat olla hyviä neuvonantajia, kun neuvoja tuli ongelman syntymisen jälkeen eikä aikaisemmin?
 • Miksi hän ei saanut neuvoja vanhemmiltaan?
 • Mitä mekanismia Jehova käytti järjestääkseen hyvien neuvonantajien lähettämisen, kuten väitettiin?
 • Miksi urheilua koskevaa urheilua ei mainita?
 • Eikö tämä ole vielä yksi koottu tai valmistettu kokemus?

Siinä on kaikki valmistetun 'kokemuksen' tunnusmerkit, ja jos se ei ole, se tarjoaa varmasti huonoja neuvoja. Pyhien kirjoitusten neuvo tämäntyyppisten tilanteiden ja kysymysten käsittelemiseksi löytyy Sananlaskuista 1: 8. Esimerkiksi, jossa sanotaan: "Kuuntele, poikani, isäsi kurinalaisuutta äläkä hylkää äitisi lakia." Katso myös muun muassa Sananlaskut 4: 1 ja 15: 5. Mikään pyhien kirjoitusten kohta, jonka voisin löytää, osoittaa selvästi, että meidän tulisi pyytää vanhinten neuvoja etenkin etusijalla vanhempiemme edessä.

Lopuksi löydämme hyviä neuvoja kappaleesta 17: “Ajattele kaikkia terveitä neuvoja, jotka löydät Jumalan sanasta ”.

Täältä löydät ehdottomasti parhaat neuvot. Joten kun artikkelissa sanotaan “Mutta nuoret, jotka keskittyvät nykyään teokraattisiin tavoitteisiin, tulevat hyvin aikuisuuteen ollessaan erittäin tyytyväisiä tekemiinsä valintoihin”(Par.18), se on myös totta, mutta ehdoin.

Edellytyksenä on, että heille asetetut tavoitteet löytyvät tai ehdotetaan Raamatussa ja ovat siksi todella teokraattisia eivätkä ole niitä, joita organisaatio työntää niihin, jotka hyötyvät pyrkimisestäsi tavoitteisiin, joita se luokittelee hengellisiksi tavoitteiksi ja asettaa jatkuvasti ennen WT-lukijoita. (Katso Efesolaiset 6: 11-18a, 1 Thessalonians 4: 11-12, 1 Timothy 6: 8-12).

Kyllä, joka tapauksessa nuorilla olisi hyvä keskittyä hengellisiin tavoitteisiin ja oppia olemaan Jehovan Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen hienoja palvelijoita. Heidän on kuitenkin varmistettava, että heidän tavoitteensa tulevat suoraan Raamatusta ja hyötyvät itselleen ja muille pitkällä aikavälillä. Jos he ottavat huomioon organisaation asettamat lyhytaikaiset avoimet tavoitteet, se voi vain jättää ne yksi päivä tunne tyhjänä ja pettyneenä.

 

Tadua

Tadua-artikkelit.
  18
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x