Olen odottanut tekevämme tämän viimeisen videon sarjaamme, Todellisen palvonnan tunnistaminen. Tämä johtuu siitä, että tämä on ainoa, jolla on todella merkitystä.

Anna minun selittää mitä tarkoitan. Aiempien videoiden kautta on ollut opettavaista osoittaa, kuinka Jehovan todistajien järjestön käyttämien kriteerien käyttäminen kaikkien muiden uskontojen osoittamiseksi vääriksi osoittaa myös, että todistajien uskonto on väärä. He eivät mittaa omia kriteereitään. Kuinka emme nähneet sitä !? Itse todistajana olin vuosien ajan kiireinen poimimaan olkia muiden ihmisten silmistä samalla kun en ollut täysin tietoinen kosketuksesta omassa silmässäni. (Mt 7: 3-5)

Näiden kriteerien käytössä on kuitenkin ongelma. Ongelmana on, että Raamattu ei käytä mitään siitä, kun se antaa meille keinon tunnistaa tosi palvonta. Nyt ennen kuin menet, ”Vau, totuuden opettaminen ei ole tärkeää ?! Ei ole osa maailmaa, ei tärkeä ?! Jumalan nimen pyhittäminen, hyvän uutisen saarnaaminen, totteleminen Jeesukselle - kaikki eivät ole tärkeitä ?! " Ei, tietysti ne kaikki ovat tärkeitä, mutta todellisen palvonnan tunnistamiseksi ne jättävät paljon toivomisen varaa.

Otetaan esimerkiksi kriteeri Raamatun totuuden noudattamisesta. Tällä tavalla Jehovan todistajat epäonnistuvat tämän henkilön mukaan.

Nyt en usko, että kolminaisuus edustaa Raamatun totuutta. Mutta sano, että etsit löytää Jeesuksen todellisia opetuslapsia. Keneen aiot uskoa? Minä? Tai kaveri? Ja mitä aiot tehdä selvittääksesi kenellä on totuus? Mene kuukausia syvälliseen raamatuntutkisteluun? Kenellä on aikaa? Kenellä on taipumusta? Entä ne miljoonat, joilla ei yksinkertaisesti ole henkistä kykyä tai koulutustaustaa tällaiseen vaikeaan tehtävään?

Jeesus sanoi, että totuus piilotettaisiin ”viisailta ja älyllisiltä”, mutta ”paljastettiin lapsille tai pikkulapsille”. (Mt 11:25.) Hän ei tarkoittanut, että sinun täytyy olla tyhmä tietääksesi totuuden, eikä myöskään, että jos olet älykäs, sinulla ei ole onnea, koska et vain saa sitä. Jos luet hänen sanojensa kontekstin, näet, että hän viittaa asenteeseen. Pieni lapsi, sanotaan viisivuotias, juoksee äitinsä tai isänsä luo, kun hänellä on kysymys. Hän ei tee sitä siihen mennessä, kun hän saavuttaa 13 tai 14, koska siihen mennessä hän tietää kaiken tiedettävän ja ajattelee, että hänen vanhempansa eivät vain saa sitä. Mutta kun hän oli hyvin nuori, hän luotti niihin. Jos haluamme ymmärtää totuuden, meidän on juoksettava Isämme luo ja hänen Sanansa kautta löydettävä vastaus kysymyksiimme. Jos olemme nöyriä, hän antaa meille pyhän henkensä ja se ohjaa meidät totuuteen.

Se on kuin meillä kaikilla olisi ollut sama koodikirja, mutta vain joillakin meistä on avain koodin avaamiseen.

Joten jos etsit todellista palvonnan muotoa, kuinka tiedät, millä avaimella on; mitkä ovat rikkoneet koodin; millä niistä on totuus?

Tässä vaiheessa ehkä tunnet olevasi hieman eksynyt. Ehkä sinusta tuntuu, ettet ole niin älykäs, ja pelkäät, että sinut saatetaan pettää helposti. Ehkä olet pettänyt aiemmin ja pelkäät mennä taas samaa polkua. Entä miljoonat ympäri maailmaa, jotka eivät osaa edes lukea? Kuinka sellaiset voivat erottaa Kristuksen todelliset opetuslapset väärennetyistä?

Jeesus antoi viisaasti meille ainoan kriteerin, joka toimii kaikille, kun hän sanoi:

Annan sinulle uuden käskyn, että rakastat toisianne; aivan kuten olen rakastanut sinua, rakastat myös toisianne. Tämän avulla kaikki tietävät, että olet opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuudessasi. ”” (John 13: 34, 35)[I]

Minun täytyy ihailla, kuinka Herramme pystyi sanomaan niin paljon niin pienillä sanoilla. Mikä merkitys on löydetty pakattuna näihin kahteen lauseeseen. Aloitetaan lauseesta: "Tällä kaikki tietävät".

"Tästä kaikki tietävät"

Minua ei kiinnosta mikä on IQ; En välitä koulutustasostasi; En välitä kulttuuristasi, rodusta, kansallisuudesta, sukupuolesta tai ikästäsi - ihmisenä ymmärrät mitä rakkaus on ja voit tunnistaa sen olevan olemassa, ja tiedät milloin se puuttuu.

Jokainen kristillinen uskonto uskoo, että heillä on totuus ja että he ovat Kristuksen todellisia opetuslapsia. Ymmärrän kyllä. Valitse yksi. Kysy yhdeltä sen jäsenistä, taistelivatko he toisessa maailmansodassa. Jos vastaus on ”kyllä”, voit siirtyä turvallisesti seuraavaan uskontoon. Toista, kunnes vastaus on "Ei". Se poistaa 90-95% kaikista kristillisistä kirkkokunnista.

Muistan jo vuonna 1990 Persianlahden sodan aikana keskustellessani parin mormonin lähetyssaarnaajan kanssa. Keskustelu ei mennyt mihinkään, joten kysyin heiltä, ​​ovatko he tehneet käännynnäisiä Irakissa, mihin he vastasivat, että Irakissa on mormoneja. Kysyin, olivatko mormonit Yhdysvaltojen ja Irakin armeijassa. Jälleen kerran vastaus oli myöntävä.

”Joten sinulla on veli tappaa veli?” Kysyin.

He vastasivat, että Raamattu käskee meitä tottelemaan korkeampia viranomaisia.

Tunsin itseni melko itsekkyydeksi, että voisin väittää Jehovan todistajana, että käytimme Ap. T. 5:29 rajoittamaan tottelevaisuutta ylempiin viranomaisiin käskyihin, jotka eivät ole Jumalan lain vastaisia. Uskoin, että todistajat tottelivat Jumalaa hallitsijana pikemminkin kuin ihmisiä, joten emme koskaan toimineet rakastamattomasti - ja jonkun ammuttu tai hänen räjäyttäminen katsottaisiin useimmissa yhteiskunnissa pienenä pikkukuvana, joka on vähän rakastamaton.

Jeesuksen sanat eivät kuitenkaan koske yksinomaan sotien taistelua. Onko olemassa tapoja, joilla Jehovan todistajat tottelevat miehiä eikä Jumalaa ja epäonnistuvat siten rakkauden koetuksessa veljiään ja sisartaan kohtaan?

Ennen kuin voimme vastata siihen, meidän on suoritettava analyysi Jeesuksen sanoista.

"Annan sinulle uuden käskyn ..."

Kun häneltä kysyttiin, mikä oli Mooseksen lain suurin käsky, Jeesus vastasi kahteen osaan: Rakasta Jumalaa koko sielustaan ​​ja rakasta lähimmäistäsi itseään. Nyt hän sanoo, että hän antaa meille uuden käskyn, mikä tarkoittaa, että hän antaa meille jotain, joka ei sisälly alkuperäiseen rakkauden lakiin. Mikä se voisi olla?

”... että rakastat toisianne; aivan kuten olen rakastanut sinua, rakastat myös toisianne. "

Meitä ei käsketä rakastamaan toista samalla tavalla kuin rakastamme itseämme - mitä Mooseksen laki edellytti -, vaan rakastamaan toisiamme samalla tavalla kuin Kristus rakasti meitä. Hänen rakkautensa on ratkaiseva tekijä.

Rakkaudessa, kuten kaikissa, Jeesus ja Isä ovat yksi. ”(John 10: 30)

Raamattu sanoo, että Jumala on rakkaus. Tästä seuraa, että myös Jeesus on. (1.Johanneksen kirje 4: 8)

Kuinka Jumalan rakkaus ja Jeesuksen rakkaus ilmestyivät meitä kohtaan?

"Sillä, vaikka olimme vielä heikkoja, Kristus kuoli jumalattomien ihmisten puolesta määräajassa. Sillä tuskin kukaan kuolee vanhurskaan miehen tähden; vaikka ehkä hyvälle miehelle joku saattaa uskaltaa kuolla. Mutta Jumala suosittelee meille omaa rakkauttaan siinä, että ollessamme vielä syntisiä, Kristus kuoli meidän puolestamme. ”(Roomalaiset 5: 6-8)

Vaikka olimme jumalattomat, kun taas epävanhurskaat, kun olimme vihollisia, Kristus kuoli puolestamme. Ihmiset voivat rakastaa vanhurskasta miestä. He saattavat jopa antaa henkensä hyvän miehen puolesta, mutta kuolla täysin muukalaisen tai pahempaa vihollisen puolesta?

Jos Jeesus rakastaisi vihollisiaan siinä määrin, minkä tyyppistä rakkautta hän osoittaa veljiään ja sisariaan kohtaan? Jos olemme ”Kristuksessa”, kuten Raamattu sanoo, meidän on heijastettava samaa rakkautta, jota hän osoitti.

Miten?

Paavali vastaa:

"Jatka kantamalla toistensa taakkaa, ja täten täytät Kristuksen lain." (Ga 6: 2)

Tämä on ainoa paikka Raamatussa, jossa ilmaus "Kristuksen laki" esiintyy. Kristuksen laki on rakkauden laki, joka ylittää mosaiikkilain rakkaudesta. Kristuksen lain täyttämiseksi meidän on oltava halukkaita kantamaan toistensa taakkoja. Toistaiseksi niin hyvä.

"Tämän kautta kaikki tietävät, että olet minun opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuudessasi."

Tämän tosi palvonnan mittakaavassa on se, että sitä ei voida väärentää tai väärentää tehokkaasti. Tämä ei ole vain ystävien välinen rakkaustyyppi. Jeesus sanoi:

"Sillä jos rakastat niitä, jotka rakastavat sinua, mikä palkkio sinulla on? Eivätkö veronkeruijat myöskään tee samaa? Ja jos tervehdit vain veljiäsi, mitä erikoista olet tekemässä? Eivätkö myöskään kansakuntien ihmiset tee samaa asiaa? ”(Mt 5: 46, 47)

Olen kuullut, että veljet ja sisaret väittävät, että Jehovan todistajien on oltava todellinen uskonto, koska he voivat mennä mihin tahansa päin maailmaa ja tulla tervetulleiksi veljeksi ja ystäväksi. Suurin osa todistajista ei tiedä, että sama voidaan sanoa myös muista kristillisistä kirkkokunnista, koska heitä käsketään lukemaan ei-JW-kirjallisuutta ja olemaan katsomassa muita kuin JW-videoita.

Olkoon niin, kaikki tällaiset rakkauden ilmenemismuodot vain todistavat, että ihmiset rakastavat luonnollisesti niitä, jotka rakastavat heitä takaisin. Henkilökohtaisesti olet saattanut kokea rakkauden ja tuen vuodon oman seurakuntasi veljiltä, ​​mutta varo putoamasta ansaan sekoittamalla tämä rakkauden puolesta, joka tunnistaa tosi palvonnan. Jeesus sanoi, että jopa veronkantajat ja pakanat (juutalaisten halveksimat ihmiset) osoittivat tällaista rakkautta. Rakkaus, jonka todellisten kristittyjen on osoitettava, ylittää tämän ja tunnistaa heidät niin, ettäkaikki tietävät" keitä he ovat.

Jos olet pitkäaikainen todistaja, et ehkä halua tutkia tätä syvemmälle. Tämä voi johtua siitä, että sinulla on suojattava sijoitus. Anna minun havainnollistaa.

Saatat olla kuin kauppias, jolle luovutetaan kolme XNUMX dollarin seteliä kauppaa vastaan. Hyväksyt ne luotettavasti. Sitten myöhemmin sinä päivänä kuulet, että liikkeessä on XNUMX dollarin väärennöksiä. Tutkitteko omistamiasi laskuja selvittääkseen, ovatko ne todella aitoja vai oletteko vain, että ne ovat ja annatte heille muutoksen, kun muut tulevat sisään tekemään ostoksia?

Todistajina olemme sijoittaneet niin paljon, kenties koko elämämme. Näin on minun tapauksessani: Seitsemän vuotta saarnaamista Kolumbiassa, vielä kaksi Ecuadorissa, rakennusprojektien ja Betel-erityishankkeiden parissa, joissa hyödynnettiin ohjelmointitaitoni. Olin tunnettu vanhin ja haluttu julkinen puhuja. Minulla oli monia ystäviä järjestössä ja hyvä maine. Se on paljon hylättäviä investointeja. Todistajat haluavat ajatella, että organisaatio jätetään ylpeydestä ja itsekkyydestä, mutta oikeastaan ​​ylpeys ja itsekkyys olisivat olleet juuri asioita, jotka pitivät minua.

Palatakseni analogiaan, tutkitteko sinä - sananlaskun kauppias - XNUMX dollarin seteliä, onko se aito vai toivotteko vain, että jatkat liiketoimintaa tavalliseen tapaan? Ongelmana on, että jos tiedät, että lasku on väärennetty, ja edelleen välität sen edelleen, olemme osallisina rikollisessa toiminnassa. Joten tietämättömyys on autuutta. Tietämättömyys ei kuitenkaan muuta väärennettyä laskua aidoksi, jolla on todellinen arvo.

Siksi tulemme suureen kysymykseen: "Läpäisivätkö Jehovan todistajat todella Kristuksen rakkauden kokeen?"

Voimme parhaiten vastata tähän tarkastelemalla kuinka rakastamme pieniämme.

On sanottu, että ei ole suurempaa rakkautta kuin vanhempien lapsi. Isä tai äiti uhraa oman henkensä vastasyntyneen lapsensa puolesta, jopa ajateltu, että lapsella ei ole kykyä palauttaa rakkaus. Se on aivan liian nuori ymmärtämään rakkautta. Joten tuo voimakas, uhrautuva rakkaus on yksipuolinen tuolloin. Se muuttuu, kun lapsi tietysti kasvaa, mutta keskustelemme nyt vastasyntyneestä.

Se on rakkaus, jonka Jumala ja Kristus osoittivat meille - sinulle ja minulle - kun emme edes tunteneet heitä. Kun olimme tietämättömiä, he rakastivat meitä. Olimme ”pienet”.

Jos haluamme olla ”Kristuksessa”, kuten Raamattu sanoo, meidän on heijastettava tätä rakkautta. Tästä syystä Jeesus puhui äärimmäisen epäedullisesta tuomiosta, joka langetettaisiin niille, jotka "kompastivat pieniä". Parempi heille on, että myllynkivi on sidottu kaulan ympärille ja työnnetty syvään siniseen mereen. (Mt 18: 6)

Joten, olkaamme tarkistaa.

 1. Meitä käsketään rakastamaan toisiamme, koska Kristus rakasti meitä.
 2. ”Kaikki tietävät”, että olemme tosi kristittyjä, jos osoitamme Kristuksen rakkautta.
 3. Tämä rakkaus on Kristuksen laki.
 4. Täytämme tämän lain kantamalla toistensa taakkoja.
 5. Meidän on osoitettava erityistä huomiota "pieniin".
 6. Kristittyjen epäonnistuu rakkauden koe, kun he tottelevat ihmisiä Jumalan yli.

Vastaaksemme suureen kysymykseemme, kysykäämme lisäkysymys. Onko Jehovan todistajien järjestössä samanlainen tilanne kuin muissa kristillisissä uskonnoissa, jossa kristityt rikkovat rakkauden lakia tappamalla kaverit sodassa? Syy he tekevät tämän siksi, että he ovat päättäneet totella ihmisiä pikemminkin kuin Jumalaa. Toimivatko todistajat rakastamattomasti, jopa vihamielisesti, tiettyjä kohtaan tottelevaisuudestaan ​​hallintoelimelle?

Toimivatko he niin, että “kaikki tietävät”He eivät ole rakastavia, mutta julmia?

Näytän sinulle videon, joka on otettu Australian kuninkaallisen komission kuulemistilaisuuksista institutionaalisiin vastauksiin lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. (Huuto kiitoksesta 1988johnmille tämän kokoamisesta meille.)

Teeskennetään, että kaksi miestä, jotka ovat kuumalla istuimella, eivät ole todistajia, vaan ovat katolisia pappeja. Pitäisikö heidän vastauksensa ja politiikkansa, jota he pitävät yllä, todisteena Kristuksen rakkaudesta uskonnossaan? Todennäköisesti et. Mutta kun olet todistaja, se saattaa värittää näkökulmasi.

Nämä miehet väittävät toimivan tällä tavoin, koska irtautumispolitiikka on Jumalalta. He väittävät, että se on Raamatun oppi. Silti kun heiltä kysytään suoraa kysymystä kunnialta, he levittävät ja kiertävät kysymyksen. Miksi? Miksi et vain näyttäisi tämän politiikan raamatullista perustaa?

Ilmeisesti, koska sellaista ei ole. Se ei ole pyhien kirjoitusten. Se on peräisin miehiltä.

disassociation

Kuinka se syntyi? Näyttää siltä, ​​että jo 1950-luvulla, kun erottautumispolitiikka otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Jehovan todistajien järjestössä, Nathan Knorr ja Fred Franz tajusivat, että heillä oli ongelma: Mitä tehdä Jehovan todistajille, jotka päättivät äänestää tai liittyä armeijaan? Tällaisten erottaminen ja karkottaminen olisi liittovaltion lain vastaista. Vakavia rangaistuksia voitaisiin periä. Ratkaisuna oli luoda uusi nimitys, joka tunnetaan nimellä irtautuminen. Lähtökohtana oli, että voimme sitten väittää, etteivät he erottaneet sellaisia ​​henkilöitä. Sen sijaan he olivat ne, jotka hylkäsivät meidät tai erosivat meistä. Tietysti kaikkia irtisanomisen seuraamuksia sovellettaisiin edelleen.

Mutta Australiassa puhumme ihmisistä, jotka eivät ole tehneet syntiä organisaation määrittelemällä tavalla, joten miksi soveltaa sitä heihin?

Tässä on tämä kauhean politiikan takana: Muistatko Berliinin muurin 1970- ja 1980-luvuilla? Se rakennettiin estämään itäsaksalaisia ​​pakenemasta länteen. Pyrkimällä paeta he hylkäsivät kommunistisen hallituksen auktoriteetin heitä kohtaan. Itse asiassa heidän halunsa lähteä oli tuomitsematon muoto.

Jokainen hallitus, jonka on vangittava alamaisiaan, on korruptoitunut ja epäonnistuva hallitus. Kun todistaja eroaa järjestöstä, hän myös hylkää vanhinten ja viime kädessä hallintoelimen valtuudet. Eroaminen on todistajan elämäntavan implisiittinen tuomitseminen. Se ei voi jäädä rankaisematta.

Hallintoelin on rakentanut oman Berliinin muurin pyrkiessään säilyttämään vallan ja hallinnan. Tässä tapauksessa seinä on heidän pelottava politiikkansa. Rangaistamalla pakolaisen he lähettävät muille viestin pitää heidät linjassa. Jokainen, joka epäonnistuu eroon toisinajattelijasta, uhkaa välttää itsensä.

Tietenkin, Terrence O'Brien ja Rodney Spinks tuskin pystyivät sanomaan sellaista julkisessa foorumissa, kuten kuninkaallinen komissio, joten he yrittävät sen sijaan siirtää syyllisyyttä.

Kuinka säälittävää! "Emme välttää heitä", he sanovat. "He välttävät meitä." "Olemme uhrit." Tämä on tietysti kalju kasvot. Jos henkilö todella välttäisi kaikkia seurakunnan jäseniä, edellyttäisikö se, että yksittäiset julistajat välttävät heitä vastineeksi ja palauttavat pahaa pahasta? (Roomalaisille 12:17.) Tämä väite loukkasi tuomioistuimen älykkyyttä ja loukkaa edelleen älymme. Erityisen surullista on, että nämä kaksi Vartiotornin edustajaa näyttivät uskovan sen olevan pätevä argumentti.

Paavali sanoo, että me täytämme Kristuksen lain kantamalla toistensa taakkoja.

"Jatka kantamalla toistensa taakkaa, ja täten täytät Kristuksen lain." (Ga 6: 2)

Hänen kunniansa osoittaa, että lasten hyväksikäytön uhrilla on suuri taakka. En todellakaan voi ajatella suurempaa taakkaa kuin lapsuuden trauma, kun joku, jonka sinun piti etsiä, saisi tukea ja suojelua seksuaalisesti. Silti miten voimme tukea sellaisia, jotka työskentelevät sellaisen taakan alla - miten meidän tulee täyttää Kristuksen laki - jos vanhimmat sanovat meille, emme voi edes sanoa "hei" sellaiselle?

Irtautuminen ja erottautuminen ovat saman kolikon kaksi puolta. Jehovan todistajien harjoittama politiikan julma luonne ei edes salli äidin vastata puhelimeen tyttäreltään, joka - kaiken tietävänsä - saattaa makaa kuolemaan vuotavasta ojasta.

Rakkauden tunnistaa kaikki helposti köyhimmistä ja kouluttamattomimmista viisaimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin. Hänen kunniansa sanoo toistuvasti, että politiikka on julmaa ja että hallintoelimen kahdella edustajalla ei ole muuta puolustusta kuin näyttää surkealta ja osoittaa virallista politiikkaa.

Jos voimme hylätä toisen kristillisen uskonnon väärin, koska sen jäsenet tottelevat miehiä, kun heille sanotaan käyvän sotaa, voimme erottaa Jehovan todistajien järjestön samalla tavalla, koska sen jäsenet tottelevat kaikkia miehiä ja väistävät ketään, joka on tuomittu laiturilta, jopa jos heillä ei ole aavistustakaan - mitä he tekevät harvoin - ihmisen synnistä tai vaikka hän olisi syntiä tehnyt. He vain tottelevat ja antavat vanhemmille vallan, jota he tarvitsevat lauman hallitsemiseksi.

Jos emme anna heille tätä epäraamattua voimaa, niin mitä he aikovat tehdä? Eristääkö meidät? Ehkä me erotamme heidät.

Ehkä et ole itse kokenut tätä ongelmaa. Useimmat katolilaiset eivät ole taistelleet sodassa. Mutta entä jos vanhimmat lukisivat seuraavassa viikon puolivälissä pidettävässä kokouksessa ilmoituksen, jossa kerrotaan, ettei sisar ole enää Jehovan todistajien kristillisen seurakunnan jäsen. Sinulla ei ole aavistustakaan miksi tai mitä hän on tehnyt, jos jotain. Ehkä hän on irtautunut itsestään. Ehkä hän ei ole tehnyt syntiä, mutta kärsii ja tarvitsee epätoivoisesti henkistä tukeasi.

Mitä aiot tehdä? Muista, että jossain vaiheessa aiot seisoa koko maan tuomarin, Jeesuksen Kristuksen, edessä. Tekosyyte: "Minä vain seurasin tilauksia", ei pese. Entä jos Jeesus vastaa: ”Kenen käskyt? Ei varmasti minun. Käskin sinun rakastaa veljeäsi. "

"Tästä kaikki tietävät ..."

Pystyin rennosti hylkäämään minkä tahansa uskonnon Jumalan rakastamattomana ja hylkäämänä, kun huomasin, että se tukee ihmisen sotia. Nyt minun on sovellettava samaa logiikkaa uskontoon, jota olen harjoittanut koko elämäni. Minun on tunnustettava, että todistajana oleminen näinä päivinä merkitsee hallintoelimen ja sen luutnanttien, seurakunnan vanhinten, kiistattomaa kuuliaisuutta. Toisinaan se vaatii meitä toimimaan vihamielisesti niitä vastaan, joilla on valtava taakka. Siksi emme pysty täyttämään Kristuksen lakia erikseen. Perustasolla me tottelemme ihmisiä hallitsijana eikä Jumalana.

Jos tuemme ongelmaa, meistä tulee ongelma. Kun tottelet jotakuta ehdoitta, hänestä tulee jumalasi.

Hallintoelin väittää olevansa opin vartijoita.

Ehkä valitettava sanamuoto.

Se herättää kysymyksen, joka meidän jokaisen on vastattava, kysymys kuulosti musikaalisesti kappalekirjan 40 kappaleessa.

”Kenelle kuulut? Mihin jumalaan sinä totella? ”

Jotkut saattavat sanoa, että kannatan sitä, että kaikki eroavat organisaatiosta. Minua ei sanota. Sanon, että vertaus vehnästä ja rikkaruohoista osoittaa, että ne kasvavat yhdessä sadonkorjuuseen saakka. Sanon myös, että kun Jeesus antoi meille rakkauden lain, hän ei sanonut: "Tällä kaikki tietävät, että olet minun järjestöni." Organisaatio ei voi rakastaa. Yksilöt rakastavat tai vihaavat, tapauksesta riippuen ... ja tuomion on määrä tulla yksilöille. Seisomme yksin Kristuksen edessä.

Kuhunkin kysymykseen on vastattava: Kannattaanko veljeni taakka huolimatta siitä, mitä muut saattavat ajatella? Työskentelenkö sitä, mikä on hyvää kaikille, mutta erityisesti niille, jotka liittyvät minuun uskon perheessä, vaikka auktoriteetit eivät sanoisi sitä?

Hyvä ystäväni kirjoitti minulle ilmaisemaan uskovansa, että tottelevaisuus hallintoelimelle on elämän ja kuoleman kysymys. Hän oli oikeassa. Se on.

”Keneen kuulut? Mihin Jumalaan tottelet? "

Kiitos paljon

______________________________________________________

[I] Ellei toisin mainita, kaikki Raamatun lainaukset ovat peräisin Vartiotornin Raamattu- ja traktoriyhdistyksen julkaisemasta Pyhien kirjoitusten uuden maailman käännöksestä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  16
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x