Olen odottanut tekevämme tämän viimeisen videon sarjaamme, Todellisen palvonnan tunnistaminen. Tämä johtuu siitä, että tämä on ainoa, jolla on todella merkitystä.

Annan selittää mitä tarkoitan. Edellisissä videoissa on ollut opettava osoittaa, kuinka Jehovan todistajien järjestön käyttämät kriteerit osoittavat, että kaikki muut uskonnot ovat vääriä, ja todistajien uskonnot ovat vääriä. He eivät mittaa omia kriteereitään. Kuinka me emme nähneet sitä? Itse todistajana olin vuosien ajan kiireellisesti poiminut olkea muiden ihmisten silmistä, kun en ollut täysin tietoinen koskenlaskusta omassa silmässä. (Mt 7: 3-5)

Tämän kriteerin käyttämisessä on kuitenkin ongelma. Ongelmana on, että Raamattu ei käytä sitä, kun antaa meille tavan tunnistaa tosi palvonta. Nyt ennen kuin lähdet: “Whoa, totuuden opettaminen ei ole tärkeää ?! Ei ole osa maailmaa, ei tärkeätä ?! Pyhitetään Jumalan nimi, saarnataan hyviä uutisia, totellaan Jeesusta - kaikki eivät ole tärkeitä ?! ”Ei, tietenkin, ne kaikki ovat tärkeitä, mutta todellisen palvonnan tunnistamiseksi he jättävät paljon toivomisen varaa.

Otetaan esimerkiksi kriteeri Raamatun totuuden noudattamisesta. Tällä toimenpiteellä tämän henkilön mukaan Jehovan todistajat epäonnistuvat.

Nyt en usko, että kolminaisuus edustaa Raamatun totuutta. Mutta sano, että etsit löytää Jeesuksen todellisia opetuslapsia. Ketä aiot uskoa? Minä? Vai kaveri? Ja mitä aiot tehdä selvittääksesi kenellä on totuus? Siirry kuukausien syvään Raamatun tutkimukseen? Kenellä on aikaa? Kenellä on taipumus? Entä miljoonat, joilla puuttuu vain henkinen kyky tai koulutustausta tällaiseen vaikeaseen tehtävään?

Jeesus sanoi, että totuus piilotettiin ”viisasilta ja älyllisiltä”, mutta ”paljastettiin vauvoille tai pienille lapsille”. (Mt 11: 25) Hän ei tarkoittanut, että sinun täytyy olla typerä tietää totuus, eikä sitä, että jos olet älykäs, olet poissa ondelta, koska et vain saa sitä. Jos luet hänen sanojensa kontekstin, huomaat, että hän viittaa asenteeseen. Pieni lapsi, esimerkiksi viisivuotias, juoksee äitinsä tai isänsä luo, kun hänellä on kysymys. Hän ei tee sitä saavuttaessaan 13: n tai 14: n, koska siihen mennessä hän tietää kaiken olemassa olevan ja tietää, että hänen vanhempansa eivät vain saa sitä. Mutta kun hän oli hyvin nuori, hän luottaa heihin. Jos haluamme ymmärtää totuutta, meidän on juoksuttava Isämme luo ja hänen Sanansa kautta saatava vastaus kysymyksiimme. Jos olemme nöyriä, hän antaa meille pyhän henkensä ja se opastaa meitä totuuteen.

Se on kuin meillä kaikilla olisi ollut sama koodikirja, mutta vain joillakin meistä on avain koodin avaamiseen.

Joten jos etsit todellista palvonnan muotoa, kuinka tiedät, millä avaimella on; mitkä ovat rikkoneet koodin; millä niistä on totuus?

Ehkä tässä vaiheessa tunnet itsesi hiukan eksyneeksi. Ehkä sinusta tuntuu, että et ole niin älykäs ja pelkäät, että sinut voidaan helposti pettää. Ehkä olet jo pettynyt aiemmin ja pelkäät menevän taas samalla polulla. Entä miljoonat ympäri maailmaa, jotka eivät osaa edes lukea? Kuinka sellaiset voivat erottaa Kristuksen todelliset opetuslapset väärennöksistä?

Jeesus antoi viisaasti meille ainoan kriteerin, joka toimii kaikille, kun hän sanoi:

Annan sinulle uuden käskyn, että rakastat toisianne; aivan kuten olen rakastanut sinua, rakastat myös toisianne. Tämän avulla kaikki tietävät, että olet opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuudessasi. ”” (John 13: 34, 35)[I]

Minun on ihailtava, kuinka Herramme pystyi sanomaan niin paljon niin harvoilla sanoilla. Mikä runsaasti merkitystä löytyy pakattuna näihin kahteen lauseeseen. Aloitetaan lauseella: ”Tästä kaikki tietävät”.

"Tästä kaikki tietävät"

Minua ei kiinnosta mikä on IQ; En välitä koulutustasostasi; En välitä kulttuuristasi, rodusta, kansallisuudesta, sukupuolesta tai ikästäsi - ihmisenä ymmärrät mitä rakkaus on ja voit tunnistaa sen olevan olemassa, ja tiedät milloin se puuttuu.

Jokainen kristillinen uskonto uskoo, että heillä on totuus ja että he ovat Kristuksen todellisia opetuslapsia. Ymmärrän kyllä. Valitse yksi. Kysy yhdeltä sen jäsenistä, jos he taistelivat toisessa maailmansodassa. Jos vastaus on ”kyllä”, voit siirtyä turvallisesti seuraavaan uskontoon. Toista, kunnes vastaus on “Ei”. Tämän tekeminen poistaa 90 - 95% kaikista kristillisistä uskonnoista.

Muistan takaisin 1990: ssä Persianlahden sodan aikana, että olin keskustellut parin mormoni-lähetyssaarnaajan kanssa. Keskustelu ei mennyt minnekään, joten kysyin heiltä, ​​oliko he tekeneet käännynnäisiä Irakissa, mihin he vastasivat, että Irakissa oli mormonia. Kysyin, oliko mormonit Yhdysvaltain ja Irakin armeijassa. Vastaus oli jälleen myöntävä.

”Joten sinulla on veli tappaa veli?” Kysyin.

He vastasivat, että Raamattu käskee meitä tottelemaan korkeampia viranomaisia.

Tunsin melko savun, että voisin väittää Jehovan todistajana, että olemme käyttäneet säädöksiä 5: 29 rajoittaaksemme kuuliaisuuttamme ylemmille viranomaisille komennoille, jotka eivät ole Jumalan lakien vastaisia. Uskoin, että todistajat tottelivat Jumalaa hallitsijana miehen sijasta, joten emme koskaan toimisi rakkaudella - ja jonkun ampuminen tai räjäyttäminen näyttäisi useimmissa yhteiskunnissa pienenä, vähän rakastavana.

Siitä huolimatta Jeesuksen sanat eivät koske yksinomaan sotien torjuntaa. Onko olemassa tapoja, joilla Jehovan todistajat tottelevat miehiä mieluummin kuin Jumalaa ja epäonnistuvat siten rakkauden koettelemisessa veljiään ja sisartaan kohtaan?

Ennen kuin voimme vastata siihen, meidän on suoritettava analyysi Jeesuksen sanoista.

"Annan sinulle uuden käskyn ..."

Kysyttäessä, mikä oli Mooseksen lain suurin käsky, Jeesus vastasi kahteen osaan: Rakasta Jumalaa koko sielullaan ja rakasta lähimmäistänsä kuin omaa. Nyt hän sanoo, että hän antaa meille uuden käskyn, mikä tarkoittaa, että hän antaa meille jotain, jota ei ollut alkuperäisessä rakkauslaissa. Mikä se voi olla?

”... että rakastat toisianne; aivan kuten olen rakastanut sinua, rakastat myös toisianne. "

Meitä ei käsketä rakastamaan vain toista rakastaessamme itseämme - mitä Mooseksen laki vaati - vaan myös rakastamaan toisiamme niin kuin Kristus rakasti meitä. Hänen rakkautensa on ratkaiseva tekijä.

Rakkaudessa, kuten kaikissa, Jeesus ja Isä ovat yksi. ”(John 10: 30)

Raamattu sanoo, että Jumala on rakkautta. Tästä seuraa, että myös Jeesus on. (1 John 4: 8)

Kuinka Jumalan rakkaus ja Jeesuksen rakkaus ilmestyivät meitä kohtaan?

"Sillä, vaikka olimme vielä heikkoja, Kristus kuoli jumalattomien ihmisten puolesta määräajassa. Sillä tuskin kukaan kuolee vanhurskaan miehen tähden; vaikka ehkä hyvälle miehelle joku saattaa uskaltaa kuolla. Mutta Jumala suosittelee meille omaa rakkauttaan siinä, että ollessamme vielä syntisiä, Kristus kuoli meidän puolestamme. ”(Roomalaiset 5: 6-8)

Kun olimme jumalattomia ja olimme vääriä, olimme vihollisia, Kristus kuoli meidän puolestamme. Ihmiset voivat rakastaa vanhurskaa miestä. He saattavat jopa antaa henkensä hyvän miehen puolesta, mutta kuolla täydellisen muukalaisen tai pahemmin vihollisen puolesta?…

Jos Jeesus rakastaa vihollisiaan tässä määrin, millaista rakkautta hän osoittaa veljilleen ja sisareilleen? Jos olemme ”Kristuksessa”, kuten Raamatussa sanotaan, meidän on heijastettava samaa rakkautta kuin hän osoitti.

Miten?

Paavali vastaa:

"Jatka kantamalla toistensa taakkaa, ja täten täytät Kristuksen lain." (Ga 6: 2)

Tämä on ainoa paikka Pyhissä kirjoituksissa, missä ilmaus ”Kristuksen laki” ilmestyy. Kristuksen laki on rakkauden laki, joka ylittää rakkauden mosaiikkilain. Jotta voimme täyttää Kristuksen lain, meidän on oltava halukkaita kantamaan toistensa taakkaa. Toistaiseksi niin hyvä.

"Tämän kautta kaikki tietävät, että olet minun opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuudessasi."

Tämän tosi palvonnan mitan kauneus on, että sitä ei voida väärentää tai väärentää tehokkaasti. Tämä ei ole vain rakkauden tyyppiä, jota ystävien välillä on. Jeesus sanoi:

"Sillä jos rakastat niitä, jotka rakastavat sinua, mikä palkkio sinulla on? Eivätkö veronkeruijat myöskään tee samaa? Ja jos tervehdit vain veljiäsi, mitä erikoista olet tekemässä? Eivätkö myöskään kansakuntien ihmiset tee samaa asiaa? ”(Mt 5: 46, 47)

Olen kuullut, että veljet ja sisaret väittävät, että Jehovan todistajien on oltava todellinen uskonto, koska he voivat mennä minne tahansa maailmassa ja olla tervetulleita veljeksi ja ystäväksi. Suurin osa todistajista ei tiedä, että samaa voidaan sanoa muista kristillisistä uskonnollisista yksiköistä, koska heille sanotaan, että heidän ei tule lukea muuta kuin JW-kirjallisuutta eikä katsoa muiden kuin JW-videoita.

Olipa se muutenkin, kaikki sellaiset rakkauden ilmenemismuodot todistavat vain sen, että ihmiset rakastavat luonnollisesti niitä, jotka rakastavat heitä takaisin. Olet henkilökohtaisesti saattanut kokea rakkauden ja tuen vuodatuksen veljiltä omassa seurakunnassasi, mutta ole varovainen joutumasta ansaan sekoittaa tämä rakkauteen, joka tunnistaa todellisen palvonnan. Jeesus sanoi, että jopa veronkeruijat ja pakanat (juutalaisten halveksimat ihmiset) osoittivat tällaista rakkautta. Rakkaus, jonka todelliset kristityt esittävät, ylittää tämän ja tunnistaa heidät siten, että ”kaikki tietävät" keitä he ovat.

Jos olet pitkäaikainen todistaja, et ehkä halua tutkia tätä syvemmälle. Tämä voi johtua siitä, että sinulla on sijoitus suojaamiseksi. Haluan kuvata sitä.

Saatat olla kuin kauppias, jolle annetaan kolme kaksikymmentä dollarin laskua maksettavaksi tavaroista. Hyväksyt heidät luottavaisesti. Sitten myöhemmin sinä päivänä kuulet, että liikkeessä on kaksikymmentä dollarin väärennöksiä. Tutkitko pitämäsi laskuja nähdäksesi, ovatko ne todella aitoja, vai oletatko vain, että ne ovat, ja annatko ne muutoksena, kun muut tulevat ostamaan?

Todistajina olemme investoineet niin paljon, ehkä koko elämäämme. Näin on minun tapauksessani: Seitsemän vuotta saarnaa Kolumbiassa, vielä kaksi Ecuadorissa, työskentelee rakennushankkeissa ja erityisissä Bethel-hankkeissa, joissa hyödynnettiin ohjelmointitaitoni. Olin tunnettu vanhempi ja halutuin julkinen puhuja. Minulla oli useita ystäviä organisaatiossa ja hyvä maine ylläpitää. Se on paljon investointeja hylätä. Todistajat haluavat ajatella, että joku jättää organisaation ylpeyden ja itsekkyyden ulkopuolelle, mutta todellakin ylpeys ja itsekkyys olisivat pitäneet minua pitämään.

Palaavani analogiaan, tutkitko sinä - sananlaskullinen myymälämme - kaksikymmentä dollaria koskevaa laskua, onko se aito, vai toivotko vain, että se on, ja jatkatko toimintaa normaalisti? Ongelmana on, että jos tiedät, että lasku on väärennetty, ja sitten edelleen välittää sen, olemme osallisina rikollisessa toiminnassa. Joten tietämättömyys on autuutta. Siitä huolimatta tietämättömyys ei muuta väärennettyä laskua aitoksi, jolla on todellinen arvo.

Siksi tulemme suureen kysymykseen: "Läpäisivätkö Jehovan todistajat todella Kristuksen rakkauden kokeen?"

Voimme parhaiten vastata tähän tarkastelemalla kuinka rakastamme pieniämme.

On sanottu, ettei lapsesta ole suurempaa rakkautta kuin vanhempi. Isä tai äiti uhraavat oman elämänsä vastasyntyneelle lapselleen jopa ajatellen, että lapsella ei ole kykyä palauttaa rakkautta. Se on liian nuori ymmärtää rakkautta. Joten tuo voimakas, uhrautuva rakkaus on yksipuolinen tuona ajankohtana. Se muuttuu lapsen kasvaessa tietysti, mutta keskustelemme nyt vastasyntyneestä.

Se on rakkaus, jonka Jumala ja Kristus osoitti meitä kohtaan - sinua ja minua kohtaan - kun emme edes tunteneet heitä. Vaikka olimme tietämättömyydessä, he rakastivat meitä. Olimme “pienet”.

Jos haluamme olla ”Kristuksessa”, kuten Raamatussa sanotaan, meidän on heijastettava sitä rakkautta. Tästä syystä Jeesus puhui äärimmäisen kielteisestä tuomiosta, joka voitaisiin antaa niille, jotka “kompasivat pienet”. Parempi, että heillä on myllykivi sidottu kaulan ympärille ja iskutettu syvän siniseen mereen. (Mt 18: 6)

Joten, olkaamme tarkistaa.

 1. Meitä käsketään rakastamaan toisiamme, koska Kristus rakasti meitä.
 2. ”Kaikki tietävät”, että olemme tosi kristittyjä, jos osoitamme Kristuksen rakkautta.
 3. Tämä rakkaus on Kristuksen laki.
 4. Täytämme tämän lain kantamalla toistensa taakkoja.
 5. Meidän on osoitettava erityistä huomiota "pieniin".
 6. Kristittyjen epäonnistuu rakkauden koe, kun he tottelevat ihmisiä Jumalan yli.

Kysymme lisäkysymyksen vastataksesi suureen kysymykseemme. Onko Jehovan todistajien järjestössä samanlaista tilannetta kuin muissa kristillisissä uskonnoissa, jossa kristityt rikkovat rakkauden lakia tappamalla sodansa seuralaisia? Syy siihen, että he tekevät tämän, on se, että he ovat päättäneet tottelea miehiä mieluummin kuin Jumalaa. Toimivatko todistajat tottuneille hallitsemattomasti, jopa vihamielisesti, kuuliaisuudesta hallintoelimelle?

Toimivatko he niin, että “kaikki tietävät”He eivät ole rakastavia, mutta julmia?

Aion näyttää sinulle videon, joka on otettu Australian kuninkaallisen komission kuulemistilaisuuksista instituutioiden vastauksiksi lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. (Huuta kiitos kiitos 1988johnmille tämän kääntämisestä meille.)

Teeskentelemme, että kuumassa istuimessa olevat kaksi miestä eivät ole todistajia, vaan ovat katolisia pappeja. Katsotteko heidän vastauksiaan ja politiikkaansa, joita he ajattelevat, todisteena Kristuksen rakkaudesta heidän uskontonsa sisällä? Todennäköisesti et. Mutta todistajana ollessaan se saattaa värjätä näkökulmasi.

Nämä miehet väittävät toimivansa tällä tavalla, koska erottamispolitiikka on Jumalasta. He väittävät, että se on Raamatun oppi. Kuitenkin, kun he esittivät suoran kysymyksen hänen kunniastaan, he etenevät ja kiertävät kysymyksen. Miksi? Miksi et vain osoittaisi tämän politiikan raamatullista perustaa?

Ilmeisesti, koska sellaista ei ole. Se ei ole pyhien kirjoitusten. Se on peräisin miehiltä.

disassociation

Kuinka se tapahtui? Näyttää siltä, ​​että jo 1950: ssä, kun erottelupolitiikka otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Jehovan todistajien organisaatiossa, Nathan Knorr ja Fred Franz tajusivat olevansa ongelma: Mitä tehdä Jehovan todistajille, jotka päättivät äänestää tai liittyä armeijaan? Tällaisten jakaminen ja kiertäminen olisi liittovaltion lain vastaista. Voitaisiin määrätä vakavia seuraamuksia. Ratkaisuna oli luoda uusi nimitys, joka tunnetaan nimellä dissosiaatio. Lähtökohtana oli, että voimme sitten väittää, että he eivät eronneet tällaisia ​​henkilöitä. Sen sijaan he olivat niitä, jotka hylkäsivät meidät tai erottivat meidät. Tietenkin kaikkia eroamisesta johtuvia rangaistuksia sovellettaisiin edelleen.

Mutta Australiassa puhumme ihmisistä, jotka eivät ole tehneet syntiä organisaation määrittelemällä tavalla, joten miksi soveltaa sitä heihin?

Tässä on mitä tämän kauhean politiikan takana on: Muistatteko Berliinin muurin 1970- ja 1980-sarjoissa? Se rakennettiin pitämään itäsaksalaisia ​​pakoon länteen. He yrittivät paeta, he hylkäsivät kommunistisen hallituksen auktoriteetin heitä kohtaan. Itse asiassa heidän halu lähteä oli tuomitsemisen sanaton muoto.

Jokainen hallitus, joka joutuu vangitsemaan alaansa, on korruptoitunut ja epäonnistunut hallitus. Kun todistaja eroaa organisaatiosta, hän myös hylkää vanhempien valtuudet ja viime kädessä hallintoelimen valtuudet. Eroaminen on todistajien elämäntavan implisiittinen tuomitseminen. Se ei voi jäädä rankaisematta.

Hallintoneuvosto on rakentanut oman Berliinin muurin pyrkiessään säilyttämään vallansa ja hallintonsa. Tässä tapauksessa seinä on heidän väistävä politiikka. Rankaisemalla pakolaista he lähettävät viestin muille pitääkseen heidät linjassa. Kaikkia, jotka epäonnistuvat väistämättä toisinajattelijaa, uhataan itsensä vaihtamisella.

Tietenkin, Terrence O'Brien ja Rodney Spinks tuskin pystyivät sanomaan sellaista julkisessa foorumissa, kuten kuninkaallinen komissio, joten he yrittävät sen sijaan siirtää syyllisyyttä.

Kuinka säälittävää! "Me emme väistä niitä", he sanovat. "He välttelevät meitä." "Olemme uhreja." Tämä on tietenkin kalju kasvot. Jos henkilö todella kiusaa kaikkia seurakunnan jäseniä, vaatiiko se yksittäisiä kustantajia välttämään heitä vastineeksi palauttamalla pahan tehokkaasti pahalta? (Roomalaiset 12: 17) Tämä väite loukkasi tuomioistuimen tiedustelua ja loukkaa edelleen tiedusteluamme. Erityisen surullinen on se, että nämä kaksi Vartiotornien edustajaa näyttivät uskovan sen olevan pätevä peruste.

Paavali sanoo, että me täytämme Kristuksen lain kantamalla toistensa taakkoja.

"Jatka kantamalla toistensa taakkaa, ja täten täytät Kristuksen lain." (Ga 6: 2)

Hänen kunnianosoituksensa osoittaa, että lasten hyväksikäytön uhri kantaa suuren taakan. Voin varmasti ajatella, että ei ole mitään suurempaa taakkaa kuin lapsuuden traumat, jotka aiheutuvat seksuaalisesta väärinkäytöstä joku, jonka piti etsiä tukea ja suojaa. Kuitenkin kuinka tuemme sellaisia, jotka työskentelevät sellaisen taakan alla - kuinka meidän tulee täyttää Kristuksen laki - jos vanhimmat kertovat meille, ettemme edes voi sanoa "hei" sellaiselle?

Disososiaatio ja disfellowshipping ovat saman kolikon kaksi puolta. Jehovan todistajien harjoittaman politiikan julma luonne ei edes salli äitiä vastata puheluun tyttärelltään, joka - kaiken tietämänsä vuoksi - voi maata oleskelussa kuoliaaksi.

Rakkaus on helposti tunnistettavissa kaikille, köyhimmistä ja kouluttamattomimmista viisaimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin. Hänen kunniakirjansa toteaa tässä yhteydessä toistuvasti, että politiikka on julmaa ja että kahdella hallintoelimen edustajalla ei ole muuta puolustusta kuin näyttää olevan turmeltunut ja osoittaa viralliselle politiikalle.

Jos voimme hylätä toisen kristillisen uskonnon väärin, koska sen jäsenet tottelevat miehiä, kun heille sanotaan käyvän sotaa, voimme erottaa Jehovan todistajien järjestön samalla tavalla, koska sen jäsenet tottelevat kaikkia miehiä ja väistävät ketään, joka on tuomittu laiturilta, jopa jos heillä ei ole aavistustakaan - mitä he tekevät harvoin - ihmisen synnistä tai vaikka hän olisi syntiä tehnyt. He vain tottelevat ja antavat vanhemmille vallan, jota he tarvitsevat lauman hallitsemiseksi.

Jos emme myönnä heille tätä epäkirjallista valtaa, mitä he tekevät? Erota meistä? Ehkäpä me erottelemme heidät.

Ehkä et ole kokenut tätä ongelmaa itse. No, useimmat katoliset eivät ole taistelleet sodassa. Mutta entä jos vanhemmat lukevat seuraavassa keskiviikkona pidetyssä kokouksessa ilmoituksen, jossa kerrotaan, että tietty sisko ei ole enää Jehovan todistajien kristillisen seurakunnan jäsen. Sinulla ei ole aavistustakaan miksi tai mitä hän on tehnyt, jos jotain. Ehkä hän on irronnut itsensä. Ehkä hän ei ole tehnyt syntiä, mutta kärsii ja tarvitsee kipeästi emotionaalista tukeasi.

Mitä aiot tehdä? Muista, että jossain vaiheessa seisot koko maan tuomarin, Jeesuksen Kristuksen, edessä. Tekosyy, ”seurain vain tilauksia”, ei pese. Entä jos Jeesus vastaa: "Kenen käskyt? En todellakaan ole minun. Sanoin rakastavasi veljeäsi. ”

"Tästä kaikki tietävät ..."

Pyysin satunnaisesti hylätä minkä tahansa uskonnon rakastavana ja Jumalan hylkäämänä, kun huomasin sen tukevan ihmisen sotia. Nyt minun on sovellettava samaa logiikkaa uskontoon, jota olen harjoittanut koko elämäni. Minun on tunnustettava, että todistajana näinä päivinä on antaa hallintoelimelle ja sen luutneille, seurakunnan vanhimmille, kiistaton kuuliaisuus. Toisinaan se vaatii meitä toimimaan vihamielisesti niille, jotka kantavat valtavan taakan. Siksi emme täytä Kristuksen lakia erikseen. Perustasolla noudatamme miehiä mieluummin hallitsijana kuin Jumalana.

Jos tuemme ongelmaa, meistä tulee ongelma. Kun tottelet jotakuta ehdoitta, heistä tulee jumalasi.

Hallintoelin väittää olevansa opin vartijoita.

Ehkä valitettava sanamuoto.

Se herättää kysymyksen, joka meidän jokaisen on vastattava, kysymys kuulosti musikaalisesti kappalekirjan 40 kappaleessa.

”Kenelle kuulut? Mihin jumalaan sinä totella? ”

Nyt jotkut saattavat sanoa, että kannatan sitä, että kaikki poistuvat organisaatiosta. Se ei ole minun sanomani. Sanon, että vehnän ja rikkakasvien vertaus osoittaa, että ne kasvavat yhdessä satoon asti. Sanon myös, että kun Jeesus antoi meille rakkauden lain, hän ei sanonut: ”Tämän kautta kaikki tietävät, että olet minun organisaationi.” Organisaatio ei voi rakastaa. Yksilöt rakastavat tai vihaavat tapauksesta riippuen… ja tuomion on päädyttävä yksilöihin. Me seisomme Kristuksen edessä yksin.

Kysymyksiin, joihin jokaisen on vastattava, ovat: kannanko veljeni taakkaa huolimatta siitä, mitä muut saattavat ajatella? Aionko työskennellä siitä, mikä on hyvää kaikille, mutta etenkin niille, jotka liittyvät minuun uskon perheessä, jopa silloin, kun viranomaiset eivät kerro niistä?

Hyvä ystäväni kirjoitti minulle ja ilmaisi uskovansa, että kuuliaisuus hallintoelimelle oli elämän ja kuoleman kysymys. Hänellä oli oikeus. Se on.

”Kenelle kuulut? Mihin jumalaan sinä totella? ”

Kiitos paljon

______________________________________________________

[I] Ellei toisin mainita, kaikki Raamatun lainaukset ovat peräisin Vartiotorni Bible & Tract Society -julkaisun julkaisemasta pyhien kirjoitusten New World Translation of New World -versiosta.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体 中文DansknederlandsfilippiiniläinenSUOMIFrançaisDeutschitaliano日本語한국어ພາ ສາ ລາວPolskiportuguêsPunjabivenäläinenespañolKiswahiliRuotsalainenதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng Việtzulu

  Tekijän sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  16
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x