Viimeisessä video-, Mainitsin pääkonttorille lähettämäni kirjeen koskien 1972: ää Vartiotorni artikkeli Matthew 24. Kävi ilmi, että sain päivämäärän väärin. Pystin palauttamaan kirjeet tiedostoistani, kun tulin kotiin Hilton Headistä, SC. Varsinainen kyseinen artikkeli on peräisin marraskuun 15, 1974 Vartiotorni, sivu 683 alaotsikon ”Some 'Flesh' Saved” alla.

Tässä asiaan liittyvä kohta tästä aiheesta:

w74 11 / 15 s. 683 Asioiden järjestelmän loppu
JOSKIN "LIPPUT" TALLENNETTU
66: n ja 70 CE: n välisellä väliajalla Jerusalemissa oli suuria myllerryksiä. Useat ryhmät taistelivat kaupungin hallitsemiseksi. Sitten 70 CE: ssä kenraali Titus, keisarin Vespasianuksen poika, tuli vastaan ​​kaupunkia, ympäröi sitä linnoituksella terävällä panoksella, kuten Jeesus oli ennustanut, ja vei asukkaat säälittävään nälkään. Näytti siltä, ​​että Jos piiritys kesti paljon kauemmin, ”ei lihaa” kaupungin sisällä selviäisi. Mutta kuten Jeesus oli ennustanut tästä ”suuresta ahdistuksesta”, mitä Jerusalem on koskaan kokenut, ”ellei Jehova ole lyhentänyt päiviä, mikään liha ei pelastu. Mutta valittujen valittujen takia hän on lyhentänyt päiviä. " [Kursivointi lisätty selvyyden vuoksi]

Pidän perustelujen olevan epäloogisia ja kirjoitin siitä.

Matthew 24: 22 ja Mark 13: 19, 20 sanamuotoon vaikuttaa siltä, ​​että syy "lyhentää päiviä" oli pelastaa hänen "valitunsa" väkivaltaiselta kuolemalta. Koska he eivät olleet enää siellä 70 CE: ssä, ja pakenevat 3 1 / 2 vuotta aikaisemmin kuullessaan Jeesuksen varoitusta, tekemä hakemus tuntuu typerältä. "Typerällä" mittarilla oli kuitenkin tietä, koska heidän vastaukseni kysymykseeni tulee näkyviin.

Hajotamme tämän tehdyn vain hauskanpitoa varten.

Se alkaa sanomalla: ”Meidän on opittava huomattavassa määrin tapaan, jolla asiat todella toimivat.” Ah, joo! Mikä tosiasiallisesti osoittautui, oli se, että valitut eivät olleet siellä hyötymässä päivien leikkaamisesta, joten miksi leikata heidät tililleen ?!

Sitten kirjailija käyttää taktiikkaa, jonka olen nähnyt aikaisemmin: Hän luokittelee kysymykseni hypoteettiseksi ja niin harkinnan arvoiseksi, että "mitä Jeesus profetoi, oli tapahtuneen mukainen." Ah, ei! Se on koko asia. Hän profetoi, että päivät lyhennetään valittujen puolesta ja sitä ei tapahtunut. Väitetysti heidät lyhennettiin, mutta ei heidän puolestaan. Kysymys ei ole päivien leikkaamisesta, vaan syystä siihen. Kuinka se olisi voitu tehdä heidän tililleen? He eivät olleet siellä!

Seuraava kappale tulee entistäkin syvemmäksi.

”… Ahdistusta ei ollut lyhennetty heidän puolestaan ​​(ilmeisesti” heidän puolestaan ​​”ei tarkoita samaa kuin“ heidän puolestaan ​​”) kuin jos he aikovat hyötyä jollakin tavalla, koska se lyhenee . Siksi sen lyhentämisen on täytynyt tapahtua valittujen takia, koska heitä ei ollut siellä eikä niihin vaikuteta suoraan, kun Jehova aiheutti tuhoisan ahdistuksen. "

Täällä oli kaksi vaihtoehtoa: lyhennä päiviä tai älä leikkaa niitä. Raamatussa todetaan selvästi, että jos niitä ei lyhennettäisi, kaikki kuolevat. Joten vain jos ne lyhennetään, kukaan selviää. Se ei ole hypoteettista. Se on selvästi mitä Jeesus sanoo.

Joten niitä lyhennetään sen vuoksi, että valitut otetaan huomioon nimissä - ottamalla huomioon valitsemasi synonyymi -? Miksi? Kuinka valittuihin vaikutettiin millään tavalla? Heitä ei ollut edes siellä !!!

On järjetöntä todeta, että aiot tehdä jotain vuoksi henkilö, jos kyseinen henkilö tulee olemaan muuttumaton millään tavalla mitä teet. Kirjailija ei näytä ymmärtävän sitä englannin kielen erityistä vivahtea, kun hän päättää päätelmänsä Matthew 24: 22 antitypisen sovelluksen kanssa. (Muuten, Matthew 24: 22 ei ole tyypillinen sovellus, jos ihmettelet.)

”… Tulevaisuuden” suuri ahdistus ”lyhenee, ei valittujen vuoksi, vaan tulee tavalla ei ole millään tavalla rajoitettu voitetulla, sillä he ovat jo niin sanottuina vaara-alueelta. ”

Sanoa, että teet jotain - mitä tahansa - ”jonkun muun” takia, on rajoittaa jollain tavalla. Sitä lause tarkoittaa. Vaikuttaa siltä, ​​että järjestö harjoittaa jälleen ”rohkeaa uutta englantia”.)

Onko kehämässäsi nyt? Kuvittele olevansa EG tai ER (mysteerikirjoittaja ja hänen esimiehensä Bethelissä) ja puolustavansa niin tyhmää kirjoitusta.

Muuten, tämä tulkinta hylättiin - anteeksi, jos olisi pitänyt käyttää Vartiotorni-puhetta - ”selkeytettiin” 25 vuotta myöhemmin, kun ”uusi valo” puhkesi:

w99 5 / 1 s. 10 pars. 9-10 “Näiden asioiden on tapahduttava”
9 Oliko päivät ”lyhennetty” ja voidetut valitut Jerusalemissa pelastettu? Professori Graetz ehdottaa: ”[Cestius Gallus] ei pitänyt suositeltavana taistelujen jatkamista sankarillisten harrastajien kanssa ja ryhtyä pitkään kampanjaan sinä kaudella, jolloin syksyn sateet alkavat pian. . . ja saattaa estää armeijaa saamasta varoja. Sillä luultavasti hän piti järkevämpää seurata askeleensa uudelleen. ”Mitä Cestius Gallus ajatteli, Rooman armeija vetäytyi kaupungista, ja takaa-ajavien juutalaisten aiheuttamat vakavat menetykset.
10 Tämä yllättävä roomalainen vetäytyminen antoi mahdollisuuden pelastaa ”liha” - Jeesuksen opetuslapset, jotka olivat vaarassa Jerusalemin sisällä. Historia kertoo, että kun tämä mahdollisuuksien ikkuna aukesi, kristityt pakenivat alueelta.

Yhteenveto

Nyt jotkut saattavat ihmetellä, miksi olen ruoppaamassa 40-vuotta vanhaa kirjeenvaihtoa. Syitä on useita. Annan sinulle kaksi.

Ensimmäinen, vaikkakaan ei tärkein, on osoittaa, että korkeimmalla tasolla olevat veljet eivät ole ja eivät koskaan olleet Raamatun tutkijoita, joiden monet uskovat heidän olevan. Tajusin tuolloin kaksikymppisenä, että he olivat aivan kuten me muut; vain normaalit Joes yrittävät ymmärtää Raamattua. (Ainakin niin ajattelin silloin.) En ajatellut heistä pahaa, enkä ajatellut heidän olevan pahoja. He olivat vain vanhoja hyviä poikia. (Näkemykseni on muuttunut, mutta nyt ei ole oikea aika.) En voi muistaa, että ihaisin niitä koskaan, enkä ole koskaan pitänyt mitään roolimallistani. Itse asiassa ainoa roolimalli, joka minulla on koskaan ollut, oli Jeesus Kristus, vaikka olen aina ihaillut ja tuntenut jonkinlaista sukulaisuutta apostoli Paavalin suhteen.

Kaikki nuorekkaat harhakuvat, jotka koskivat niin kutsuttujen "loistavien" hengellisyyttä, katosivat nopeasti Kolumbiassa, missä hieroin hartioita lähetyssaarnaajien ja seurakunnan jäsenten kanssa ja näin ensinnäkin heidän siisteytensä ja peccadilloensa. Mutta mikään niistä ei tuhonnut uskoani Jumalaan eikä sitä, että hän käytti organisaatiota tarkoitukseensa. Olin edelleen “totuudessa”, ja tämä asenne pysyi minussa vuosikymmenien ajan.

Usko siihen, että opimme oli vakaa, johti minut johtopäätökseen, että Jehova käytti yksinkertaisesti erittäin epätäydellisiä miehiä työnsä suorittamiseen, samoin kuin koko Israelin kansan historian ajan. Ajatusta siitä, että tämä typerä epälooginen päättely voisi olla vain teologisen jäävuoren huippu, ei koskaan esiintynyt minulle.

"Minun mokani!"

Pidin vihjeä kädessäni, mutta kesti melkein 40 vuotta, jotta sain sen loogiseen päätökseen. Siitä huolimatta tämä vaihto oli hyödyllistä, koska se takasi sen, että minulla ei ollut illuusioita vastaavista miehistä. En koskaan etsinyt heitä, joten kun tuli aika, minulla oli helppo nähdä ”verhon takana oleva mies”. Silti potkut itseäni, etten katsonut syvemmälle, kun minulla oli mahdollisuus.

Tämä saa minut ihmettelemään kutsumuksemme. (Ro 8: 28; 11: 29; 1 Co 1: 9, 24-29; Eph 4: 4-6; Juude 1: 1) Jehova (pidän parempana tätä oikeinkirjoitusta ja ääntämistä, kun tiedämme Jehovan.) Hän on keramiikka. Kuten roomalaiset 9: 19-26 osoittavat, hän muodostaa molemmat meistä, ja kaikki tehdään hänen hyvissä ajoin. Minun tapauksessani, jos olisin tajunnut seitsemännenkymmenenluvulla, että kaikki ainutlaatuiset JW-oppimme olivat ihmisten tekoa - lähinnä JF Rutherfordin ja Fred Franzin kynästä - olisinko pitänyt uskoni Jumalaan? Olisinko jatkanut Raamatun opiskelua ja omistautunut palvelutehtävälle? Vai olisinko käyttänyt nuoruudeni itsekkyyteen? Minä en tiedä. Jumala tietää. Voin vain sanoa, että asiat ovat menestyneet hyvin, koska nyt minulla on toivoa jakaa upea palkkio, jota tarjotaan Jumalan lapsille; toivon, että voin jakaa kaikkien teidän kanssaan, jotka olette heränneet ihmisen luoman uskonnon pimeydestä ja tulleet Jumalan voitetun, Jeesuksen, valoon.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.