Viimeisessä video-, Mainitsin pääkonttorille lähettämäni kirjeen koskien 1972: ää Vartiotorni artikkeli Matthew 24: stä. On käynyt ilmi, että sain päivämäärän väärin. Pystyin palauttamaan kirjeet tiedostoistani palattuani kotiin Hilton Headistä, SC. Varsinainen kyseinen artikkeli on peräisin 15. marraskuuta 1974 Vartiotorni, sivu 683 alaotsikossa ”Jotkut” Flesh ”tallennettu”.

Tässä on asiaa koskeva kohta tästä aiheesta:

w74 11 / 15 s. 683 Asioiden järjestelmän loppu
JOSKIN "LIPPUT" TALLENNETTU
Väliaikana 66 ja 70 eKr. Jerusalemissa vallitsi suuri kuohunta, useat ryhmät taistelivat kaupungin hallitsemiseksi. Sitten vuonna 70 jKr. Kenraali Titus, keisari Vespasianuksen poika, tuli kaupunkia vastaan, ympäröi sen terävillä paaluilla, kuten Jeesus oli ennustanut, ja vei asukkaat säälittävään nälkään. Näyttää siltä, ​​että Jos piiritys kesti paljon kauemmin, ”ei lihaa” kaupungin sisällä selviäisi. Mutta kuten Jeesus oli ennustanut tästä ”suuresta ahdistuksesta”, mitä Jerusalem on koskaan kokenut, ”ellei Jehova ole lyhentänyt päiviä, mikään liha ei pelastu. Mutta valittujen vuoksi, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt päivät. " [Kursivointi lisätty selvyyden vuoksi]

Pidän perustelujen olevan epäloogisia ja kirjoitin siitä.

Tapa, jolla Matteus 24:22 ja Markus 13:19, 20 on muotoiltu, näyttää siltä, ​​että "päivien lyhentämisen" syynä oli pelastaa hänen "valitut" väkivaltaiselta kuolemalta. Koska he eivät kuitenkaan olleet siellä 70-luvulla, koska he olivat paenneet 3 1/2 vuotta aikaisemmin tottelevaisesti Jeesuksen varoitukselle, tehty hakemus näyttää typerältä. "Hölynpölyllä" mittarilla oli kuitenkin tapoja mennä, koska heidän vastauksensa kyselyynni kestää.

Räjäytetään tämä tehty, vain huvin vuoksi.

Aluksi sanotaan: "Suuressa määrin meidän on ohjattava tapaa, jolla asiat todella sujuvat." Ah, joo! Mikä todella onnistui, oli se, että valitut eivät olleet siellä hyötymässä päivien lyhentämisestä, joten miksi lyhentää heitä heidän tilillään ?!

Kirjoittaja käyttää sitten taktiikkaa, jonka olen nähnyt aiemmin: Hän luokittelee kysymykseni hypoteettiseksi ja niin arvottomaksi harkinnaksi toteamalla, että "se, mitä Jeesus ennusti, oli sopusoinnussa tapahtuneen kanssa". Ei, ei! Se on koko asia. Hän ennusti, että päivät lyhennettäisiin valittujen puolesta ja sitä ei tapahtunut. Väitetysti heidät leikattiin lyhyeksi, mutta ei heidän tilinsä. Ei kyseenalaisteta päivien lyhentämistä, vaan syy siihen. Kuinka se olisi voitu tehdä heidän tilillään? He eivät olleet siellä!

Seuraava kappale tulee entistäkin syvemmäksi.

"... ahdistusta ei lyhennetty heidän vuoksian (ilmeisesti" heidän puolestaan ​​"ei tarkoita samaa kuin" heidän tilinsä ") ikään kuin he hyötyisivät jollakin tavalla sen keskeyttämisen vuoksi . Siksi sen keskeyttäminen on täytynyt tapahtua valittujen takia, koska he eivät olleet siellä eikä heihin vaikuta suoraan, kun Jehova aiheutti tuhoavan ahdistuksen. "

Tässä oli kaksi vaihtoehtoa: Lyhennä päivät tai älä lyhennä niitä. Raamatussa todetaan selvästi, että jos niitä ei lyhennetä, kaikki kuolevat. Joten kukaan selviää vain, jos ne katkaistaan. Se ei ole hypoteettista. Se on selvästi mitä Jeesus sanoo.

Joten heidät on lyhennetty valittujen synonyymien vuoksi, niiden puolesta, niiden puolesta, niiden puolesta? Miksi? Kuinka valittuihin vaikutettiin millään tavalla?  He eivät olleet edes siellä !!!

On järjetöntä todeta, että aiot tehdä jotain vuoksi henkilö, jos kyseinen henkilö tulee olemaan muuttumaton millään tavalla tekemällä. Kirjoittaja ei tunnu ymmärtävän sitä erityistä englanninkielistä vivahteita, kun hän päättelee päättelynsä Matteuksen 24:22 antitypialaisella sovelluksella. (Muuten, Matteuksen 24:22 ei ole antitypistä, jos mietit.)

"..." suuri ahdistus "tulevaisuudessa katkeaa, ei valittujen vuoksi, vaan se tulee tavallaan ei ole millään tavalla rajoitettu voideltujen kautta, sillä he ovat jo niin sanotusti vaarallisella alueella. "

Sanomalla, että teet jotain - mitä tahansa - jonkun toisen vuoksi, on rajoitettava jollain tavalla sitä, mitä teet. Sitä lause tarkoittaa. Näyttää siltä, ​​että organisaatio harjoittaa jälleen "rohkeaa uutta englantia".)

Pyörii pääsi nyt? Kuvittele olevasi EG tai ER (mysteerikirjoittaja ja hänen valvojansa Betelissä) ja sinun on puolustettava niin tyhmää Raamatun tulkintaa.

Muuten, tästä tulkinnasta luovuttiin - anteeksi, sinun olisi pitänyt käyttää Vartiotornin puhetta - "selvennettiin" 25 vuotta myöhemmin, kun "uusi valo" puhkesi:

w99 5 / 1 s. 10 pars. 9-10 “Näiden asioiden on tapahduttava”
9 Oliko päivät ”lyhentyneet” ja voidellut valitut Jerusalemissa pelastettiin? Professori Graetz ehdottaa: "[Cestius Gallus] ei pitänyt suositeltavana jatkaa taistelua sankariharrastajia vastaan ​​ja aloittaa pitkä kampanja sinä kaudella, jolloin syksyn sateet alkavat pian. . . ja saattaa estää armeijaa vastaanottamasta varusteita. Tästä syystä hän luultavasti ajatteli järkevämpää palata vaiheisiinsa. Mitä Cestius Gallus ajatteli, Rooman armeija vetäytyi kaupungista ja aiheutti vakavia tappioita takaa-ajaville juutalaisille.
10 Tämä yllättävä roomalainen vetäytyminen antoi mahdollisuuden pelastaa ”liha” - Jeesuksen opetuslapset, jotka olivat vaarassa Jerusalemin sisällä. Historia kertoo, että kun tämä mahdollisuuksien ikkuna aukesi, kristityt pakenivat alueelta.

Yhteenveto

Nyt jotkut saattavat ihmetellä, miksi ruoppaan 40-vuotiaan kirjeen. Syitä on useita. Annan sinulle kaksi.

Ensimmäinen, vaikkakaan ei tärkein, on osoittaa, että korkeimpien tasojen veljet eivät ole eivätkä koskaan olleet Raamatun tutkijat uskovat heidän olevan. Tajusin tuolloin XNUMX-vuotiaana, että he olivat aivan kuten me kaikki; aivan normaalit Joes yrittävät ymmärtää Raamattua. (Ainakin niin ajattelin tuolloin.) En ajatellut heitä huonosti, enkä myöskään uskonut heidän olevan jumalattomia. He olivat vain vanhoja hyviä poikia. (Näkemykseni on muuttunut, mutta nyt ei ole oikea aika.) En muista, että olen koskaan ihastellut yhtään heistä, enkä koskaan pitänyt yhtään malliani. Itse asiassa ainoa roolimalli, joka minulla on koskaan ollut, oli Jeesus Kristus, vaikka olen aina ihaillut ja tuntenut jonkin verran kiinnostusta apostoli Paavaliin.

Kaikki nuorekas illuusioni, joka minulla oli ns. ”Loistavien” hengellisyydestä, katosivat nopeasti ollessani Kolumbiassa, missä hieroin olkapäitä sekä lähetyssaarnaajien että seurakunnan jäsenten kanssa ja näin omakohtaisesti heidän pikkuhiljaa ja pekaanikakkuja. Mutta mikään ei tuhonnut uskoani Jumalaan eikä sitä, että hän käytti järjestöä tarkoitukseensa. Olin edelleen ”totuudessa”, ja tämä asenne pysyi minussa vuosikymmenien ajan.

Usko oppimme vakaana johti minut johtopäätökseen, että Jehova käytti työnsä suorittamiseen yksinkertaisesti hyvin epätäydellisiä ihmisiä, aivan kuten hän teki koko Israelin kansan historian ajan. Ajatus siitä, että tämä typerä epälooginen päättely voi olla vain teologisen jäävuoren huippu, ei koskaan tullut mieleeni.

"Minun mokani!"

Pidin vihjettä kädessäni, mutta kesti melkein 40 vuotta, kun vietin sen loogiseen lopputulokseen. Tästä vaihdosta oli kuitenkin hyötyä, koska se varmisti, että minulla ei ollut illuusioita vastuussa olevista miehistä. En koskaan katsonut heitä, joten kun aika tuli, minun oli helppo nähdä ”verhon takana oleva mies”. Silti potkin itseäni, etten katsonut syvemmälle, kun minulla oli mahdollisuus.

Tämä saa minut ihmettelemään hieman kutsumustamme. (Ro 8:28; 11:29; 1 Co 1: 9, 24-29; Ef 4: 4-6; Juudas 1: 1) Jehova (mieluummin tätä kirjoitusasua ja ääntämistä Jehovaan nähden) tietää, milloin olemme valmiita. Hän on savenvalaja. Kuten Roomalaiskirjeen 9: 19--26 osoittaa, hän muodostaa meitä jokaista, ja kaikki tapahtuu hänen hyvinä aikoina. Minun tapauksessani, jos olisin tullut seitsemänkymmentäluvulla ymmärtämään, että kaikki ainutlaatuiset JW-opimme olivat ihmisten valheita - lähinnä JF Rutherfordin ja Fred Franzin kynästä - olisinko pitänyt uskoni Jumalaan? Olisinko jatkanut Raamatun tutkimista ja omistautunut palvelukseen? Vai olisinko käyttänyt nuoruuteni itsekkäisiin harrastuksiin? Minä en tiedä. Jumala tietää. Voin vain sanoa, että asiat ovat sujuneet hyvin, koska nyt minulla on toivo osallistua Jumalan lapsille tarjottuun upeaan palkkioon; toivon, jonka jaan teille kaikille, jotka olette heränneet ihmisen tekemän uskonnon pimeydestä ja tulleet Jumalan voidellun, Jeesuksen, valoon!

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    11
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x