[Videon kopiointi]

Hei, nimeni on Eric Wilson. Minut tunnetaan myös nimellä Meleti Vivlon; ja tämä on kiikku-piiri.

Flip-flop-piiri on yksinkertaisin kaikista elektronisista piireistä. Siinä on periaatteessa kaksi komponenttia. Sinulla ei voi olla vähemmän kuin kaksi komponenttia ja silti kutsua itseäsi piiriksi. Joten miksi näytän sinulle tämän. Halusin näyttää sinulle jotain erittäin yksinkertaista, josta saamme jotain erittäin monimutkaista. Käännä kiertopiiri on binääripiiri. Se on joko päällä tai pois päältä; joko 1 tai 0; virta virtaa tai se ei virtaa. Totta, väärä; kyllä, ei ... binaarinen. Ja tiedämme, että binaari on kaikkien tietokoneiden kieli, ja tämä pieni piiri on jokaisessa tietokoneessa oleva peruspiiri.

Kuinka voit saada tällaisen monimutkaisuuden, voiman yksinkertaisimmasta? No, tässä tapauksessa toistamme piirin uudestaan ​​ja uudestaan ​​miljoonia kertoja, miljardeja kertoja monimutkaisemman koneen rakentamiseksi. Mutta periaatteessa yksinkertaisuus on kaiken monimutkaisuuden perusta, jopa sellaisessa maailmankaikkeudessa, jonka tunnemme. Kaikki siellä olevat elementit ovat lyijy, kulta, happi, helium - kaikki, mikä muodostaa kehomme, eläimet, kasvit, maan, tähdet - kaikkea hallitsee neljä ja vain neljä perusvoimaa: painovoima, sähkömagneettinen voima ja kaksi voimaa, jotka hallitsevat itse atomia - heikko ja vahva. Neljä voimaa, ja silti näistä neljästä johtuu kaikki monimutkaisuus, jonka tiedämme maailmankaikkeudessa.

Mitä tekemistä sillä on heräämiseen? Puhumme heräämisestä Jehovan todistajien järjestössä. Mitä tekemistä tällä yksinkertaisuudella ja monimutkaisuudella on?

No, saan sähköposteja säännöllisesti eri puolilta maailmaa; veljet ja sisaret, jotka ovat kokemassa erittäin traumaattisia aikoja herääessään, koska he tuntevat pettymystä; he kokevat halveksunnan; he kokevat masennusta, joskus jopa itsemurha-ajatuksiin. (Valitettavasti jotkut ovat jopa menneet niin pitkälle.) He tuntevat vihaa. He tuntevat pettämisen. Kaikki nämä tunteet, hyvinvointi niiden sisällä; ja tunteet, tiedämme, pilvi-ajattelu.

Sitten on kysymys 'Minne minä menen täältä?' 'Kuinka palvon Jumalaa?' Tai: Onko olemassa jopa Jumalaa? Monet kääntyvät ateismin tai agnostismin puoleen. Toiset kääntyvät tieteen puoleen ja etsivät vastauksia sieltä. Ja silti harvat säilyttävät uskonsa Jumalaan, mutta eivät tiedä mitä tehdä. Hämmennys ... monimutkaisuus ... tapa ratkaista se on löytää yksinkertainen elementti ja toimia sieltä, koska voit ymmärtää yksinkertaisen elementin, ja sitten se on helppo rakentaa sieltä monimutkaisemmiksi.

John 8: 31, 32 sanoo: "Jos pysyt sanassani, olet todella minun opetuslapseni, ja tiedät totuuden ja totuus vapauttaa sinut."

Jeesus kertoi sen meille. Se on lupaus. Nyt hän ei ole koskaan pettänyt meitä eikä tule koskaan, joten jos hän lupaa, että totuus vapauttaa meidät, niin totuus vapauttaa meidät! Mutta mistä vapaa? No, avainkysymys on: Mitä meillä oli aiemmin? Koska emme tietenkään olleet vapaudessa, ja totuus vapauttaa meidät nyt. Minkälaisessa tilanteessa olimme, josta puuttui vapaus? Eikö ollut niin, että olimme orjina miehille? Seurasimme ihmisten saneluita. Tässä tapauksessa hallintoelin, paikalliset vanhimmat. He kertoivat meille mitä ajatella, mitä sanoa, miten toimia, miten puhua, kuinka pukeutua. He hallitsivat elämäämme, kaikki Jumalan nimessä. Luulimme tekevämme mitä Jumala halusi, mutta nyt olemme oppineet, että emme usein. Esimerkiksi he kertoivat meille, että jos joku eroaa kristillisestä seurakunnasta, meidän oli vältettävä heitä kokonaan; Ja niin, mitä useammassa kuin yhdessä tapauksessa tapahtui, on lasten hyväksikäytön uhri, jolle ei annettu oikeutta, joka hänelle kuului seurakunnassa, oli niin pettynyt, että hän erosi kristillisestä seurakunnasta - ja vanhimmat kertoivat meille: ' Älä edes puhu heille! ' Tämä ei ole kristitty. Tämä ei ole lainkaan Kristuksen rakkaus.

Raamattu sallii häpeän, mutta vain niille, jotka ovat antikristuksia, jotka kääntyvät itse Kristusta vastaan ​​ja yrittävät opettaa valheita, ei joku köyhä lasten hyväksikäytön uhri; ja silti me tottelimme pikemminkin ihmisiä kuin Jumalaa ja tulimme orjiksi ihmisille. Nyt olemme vapaita. Mutta mitä me teemme tuon vapauden kanssa?

Yhdysvaltain sisällissodassa, sodan jälkeen, orjat olivat vapaita; mutta monet eivät tienneet, mitä tehdä vapaudelle. Heillä oli huonot valmiudet käsitellä sitä. Ehkä jotkut meistä, kun poistumme Jehovan todistajien järjestöstä, kokevat tarpeen olla jossakin toisessa ryhmässä. Emme voi palvoa Jumalaa, ellemme ole jonkinlaisessa järjestössä. Joten, liitymme toiseen seurakuntaan. Mutta käymme kauppaa vain yhden hallitusmuodon miesten välillä, koska jos liitymme toiseen kirkkoon, meidän on tilattava heidän opetuksensa. Jos he sanovat: "Meidän on noudatettava 10 käskyä", "Meidän on pidettävä sapatti", meidän on maksettava kymmenykset "," Meidän täytyy pelätä helvetin tulta "tai" opettaa kuolematonta sielua "- niin meidän on tehtävä niin, jos haluamme pysyä tuossa kirkossa. Meistä tulee jälleen ihmisten orjia.

Paavali arvosteli korinttilaisia, koska he alistuivat ihmisiin. 2.Korinttilaisille 11:20 hän sanoi:

"Itse asiassa hän sietää sitä, kuka orjuuttaa sinut, joka omistaa omaisuutesi, kuka tarttuu siihen, mikä sinulla on, kuka ylistää itseäsi ja joka osuu sinulle kasvoihin."

Emme halua tehdä sitä. Se olisi vapauden antautuminen, jonka Kristus meille antaa totuuden kautta.

Mutta sitten on niitä, jotka pelkäävät joutuvansa alttiiksi ihmisten opetuksille, harhaanjohtamiselle, että he hylkäävät kaiken uskonnon - mutta sitten he siirtyvät tieteeseen ja luottavat noihin miehiin. Nuo miehet sanovat heille, että Jumalaa ei ole, että olemme kehittyneet; ja he uskovat siihen, koska näillä miehillä on valta. He antautuvat jälleen, tahtonsa ihmisille, koska nuo miehet sanovat olevan todisteita, mutta nämä eivät vie aikaa tutkia, ovatko todisteet päteviä vai eivät. He luottavat miehiin.

Jotkut sanoisivat: "Voi ei. En tee sitä. En alistu enää kenellekään miehelle. Ei koskaan uudestaan. Olen oma pomo. ”

Mutta eikö se ole sama asia? Sanokaa näin: Jos olen oma pomoni ja teen vain mitä haluan tehdä, tekisikö - jos minusta olisi klooni, identtinen minulla kaikin tavoin - haluaisin hänen hallitsevan minua? Haluaisin, että hän olisi sen maan pääministeri tai presidentti, jossa olen, ja kertoisin minulle, mitä tehdä sanan jokaisessa merkityksessä? Ei! No, miksi sitten haluan minun tekevän? Enkö nimitä itseäni hallitsijaksi? Eikö se ole sama asia kuin ennen? Ihmisen sääntö? Mutta tässä tapauksessa sattuu olemaan minä, joka on hallitsija ... mutta silti ihmisen hallinto? Onko minulla pätevyys hallita minua?

Raamatussa sanotaan Jeremian 10:23: ssa, että "se ei kuulu ihmiselle, joka kävelee edes ohjaamaan askeliaan". Ehkä et enää usko Raamattuun, mutta sinun pitäisi uskoa siihen, koska todiste siitä on kaikkialla ympärillämme ja se on historiassa. Tuhansien vuosien ajan ihmishallinto ei osaa ohjata omaa askeliaan.

Joten pääsemme binääriseen valintaan: Annammeko ihmisten antaa meidän antaa, olivatpa ne sitten muita - tutkijoita, muita uskonnollisia tai itseämme - vai alistuimmeko Jumalalle. Se on binaarinen valinta: nolla, yksi; epätosi tosi; ei kyllä. Minkä haluat?

Se oli valinta ensimmäiselle miehelle ja ensimmäiselle naiselle. Paholainen valehteli heille, kun hän sanoi, että heidän olisi parempi hallita itseään. Kukaan muu ei hallinnut heitä; se oli vain heistä kaksi. He hallitsivat itseään. Ja katsokaa sotkua, jossa nyt olemme.

Joten he olisivat voineet valita Jumalan säännön. Sen sijaan he valitsivat omansa. He olisivat voineet valita olla rakastavan isän lapsia ja elää perhesuhteissa isän kanssa, joka huolehtii heistä ja olisi siellä opastamassa heitä kaikissa haasteissa, joita he kohtaavat elämässä, mutta he päättivät sen sijaan selvittää sen. heille itselleen.

Joten, kun heräämme Jehovan todistajien järjestöstä, koemme paljon traumaa, ja se on luonnollista, ja käsittelemme sitä tulevissa videoissa, mutta jos voimme säilyttää tämän perustotuuden - tämän yksinkertaisuuden, tämän "käännöksen" -floppi ”, jos haluat, tämä binäärinen valinta - jos pidämme sen mielessä; että kaikki johtuu siitä, haluammeko alistua Jumalalle vai ihmiselle, on helpompaa selvittää, minne meidän pitäisi mennä. Ja sitä me käsittelemme tarkemmin.

Mutta aloittaaksemme sen tarkastelemisen, tarkastellaan yhtä Raamattua ja tätä pyhien kirjoitusten kohtaa Roomalaiskirjeen 11: 7: stä. Tämä on Paavalin puhuminen kristityille ja hän käyttää Israelia esimerkkinä, mutta voisimme korvata Jehovan todistajien järjestön täällä olevalla Israelilla tai todellisuudessa millä tahansa nykyisessä uskonnollisella nimityksellä. Kaikki pätee. Joten hän sanoo:

"Mitä sitten? Se mitä Israel etsii tosissaan, hän ei saanut, mutta valitut saivat sen. ”Kysymys kuuluu:” Oletko valittu? ” Kaikki riippuu siitä, mitä teet annetun vapauden kanssa. Hän jatkaa: "Muiden herkkyys hämärtyi, aivan kuten on kirjoitettu:" Jumala on antanut heille syvän unen hengen, silmät, jotta ei nähdä, ja korvat, jotta ei kuulla, tähän päivään asti. " Daavid myös sanoo: ”Olkoon heidän pöydästään heille patruuna ja ansa, kompastuskivi ja kosto; anna heidän silmänsä tummua ja niin, että ei nähdä, ja kumartakaa aina selkänsä. "

Voimme yrittää auttaa JW-veljiämme heräämään, ja joskus se toimii, ja toisinaan se ei toimi; mutta oikeastaan ​​se on heidän vastuullaan. Heidän vastuullaan on, mitä he tekevät totuuden kanssa. Meillä on se nyt, joten pidetään kiinni siitä. Se ei ole helppoa. Raamattu sanoo, että olemme kansalaisia ​​taivaassa. Filippiläisille 3:10, "Kansalaisuutemme on taivaassa."

Tällainen kansalaisuus on edistynyttä kansalaisuutta. Sinun täytyy haluta sitä. Sinun on työskenneltävä siinä. Se ei tule helposti, mutta sen arvo on paljon enemmän kuin minkä tahansa maan kansalaisuudessa tai instituutiossa tai nykypäivän uskonnossa. Pidetään siis tämä mielessä, keskitymme meille annettuun vapauteen, älä katso taaksepäin ja asu niin paljon menneisyydessä, jotta saatat itsesi alas, vaan katsokaa tulevaisuuteen. Meille on annettu vapaus ja meille on annettu toivo, jota meillä ei ollut ennen; ja tämä on arvokkaampaa kuin mikään muu, jonka olemme uhranneet elämämme aikana.

Kiitos.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    9
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x