Hei, nimeni on Eric Wilson alias Meleti Vivlon. Tämän videon aikaan olen Yhdistyneessä kuningaskunnassa Kolumbiassa Okanagan-järven laiturilla nauttien auringonpaisteesta. Lämpötila on viileä, mutta miellyttävä.

Luulin, että järvi oli sopiva tausta seuraavalle videolle, koska sillä on tekemistä veden kanssa. Saatat ihmetellä miksi. No, kun heräämme, yksi ensimmäisistä asioista, joita kysyämme itseltämme, on "Minne menen?"

Koko elämämme ajan meille on opetettu, että Jehovan todistajien järjestö on kuin tämä suuri arkki, kuten Nooan arkki. Meille kerrottiin, että se oli ajoneuvo, johon meidän täytyi jäädä, jos pelastumme Harmagedonin tullessa. Tämä asenne on niin laajalle levinnyt, että on opettavaista kysyä todistajalta: ”Mitä Pietari sanoi, kun Jeesus kysyi, halusivatko he mennä? Tämä tapahtui keskustelun yhteydessä, kun Jeesus kertoi kuulijoilleen, että heidän täytyi syödä hänen lihastaan ​​ja juoda hänen vertaan, jos he haluavat saada ikuisen elämän. Monet pitivät tätä loukkaavana ja lähtivät, ja hän kääntyi Pietarin ja opetuslasten puoleen ja kysyi: "Etkö sinäkään halua mennä niin hyvin?"

Jos kysyisit joltakulta Jehovan todistajalta, mitä Pietari vastasi - ja olen pyytänyt tätä monilta JW: ltä -, minä antaisin rahaa, jonka melkein 10 kymmenestä sanoo: "Minne muu menen, Herra?" Mutta hän ei sanonut niin. He saavat tämän väärin. Katso se. (Johannes 10:6) Hän sanoi: "Kenen luo me menemme?"

Kenelle me menemme?

Hänen vastauksensa osoittaa, että Jeesus huomasi, että pelastus ei riipu maantieteestä eikä jäsenyydestä. Kyse ei ole siitä, että olisit jonkun organisaation sisällä. Pelastuksesi riippuu kääntymisestä kohti Jeesus.

Kuinka tämä pätee Jehovan todistajiin? No, ajattelutavalla, jonka mukaan meidän on kuuluttava arkkimaiseen organisaatioon ja pysyttävä sen sisällä, voimme ajatella itsemme olevan veneessä. Kaikki muut uskonnot ovat myös veneitä. Siellä on katolinen vene, protestanttinen vene, evankelinen vene, mormonien vene jne. Ja ne kaikki purjehtivat samaan suuntaan. Kuvittele, että he kaikki ovat järvellä, ja toisessa päässä on vesiputous. He kaikki purjehtivat kohti vesiputousta, joka edustaa Harmagedonia. Jehovan todistajien vene kulkee kuitenkin vastakkaiseen suuntaan, pois vesiputouksesta kohti paratiisia.

Kun heräämme, ymmärrämme, että näin ei voi olla. Näemme, että Jehovan todistajilla on väärät opit kuten muillakin uskontokunnilla - eri vääriä oppeja varmasti, mutta silti vääriä oppeja. Ymmärrämme myös, että järjestö on syyllistynyt rikolliseen laiminlyöntiin väärinkäytöksissään lasten hyväksikäyttöä koskevissa asioissa - useiden maiden tuomioistuimet ovat toistuvasti tuominneet. parvi pysymään neutraalina - jopa erottamaan tai erottamaan ne, jotka eivät tee niin - samalla kun he ovat liittymässä Yhdistyneiden Kansakuntien järjestöön toistuvasti (vähintään 10 vuoden ajan). Kun ymmärrämme kaikki nämä asiat, meidän on pakko myöntää, että veneemme on kuin muutkin. Se purjehtii heidän kanssaan samaan suuntaan, ja tajusimme, että meidän on päästävä pois ennen kuin saavutamme vesiputouksen, mutta… Minne mennään? "

Emme ajattele kuin Peter. Ajattelemme kuin koulutetut Jehovan todistajat. Etsimme ympärillämme jotain muuta uskontoa tai organisaatiota, ja jos emme löydä yhtään, häiriintymme hyvin, koska mielestämme meidän on mentävä jonnekin.

Ajattele sitä ajatellen takanani olevasta vedestä. Jeesuksen esittämä kuva kertoo meille, minne mennä. Se on mielenkiintoinen kertomus, koska Jeesus ei ole näyttävä ihminen, mutta näyttää siltä, ​​että hän järjestää esitystä jostain syystä. Tosin Jeesukselle ei annettu suuria näyttelyesityksiä. Kun hän paransi ihmisiä; kun hän paransi ihmisiä; kun hän herätti kuolleet - usein hän käski läsnäolijoita olemaan levittämättä siitä sanaa. Joten hänelle näyttää näyttävä valta näyttää epätavalliselta, tuntemattomalta, ja kuitenkin Matt. 14:23: ssa löydämme tämän:

(Matthew 14: 23-31) 23 Lähetettyään väkijoukot pois, hän meni itse vuorelle rukoilemaan. Illan tultua hän oli siellä yksin. 24 Tähän mennessä vene oli monien satojen metrien päässä maasta, kamppailee aaltoja vastaan, koska tuuli oli heitä vastaan. 25 Mutta yön neljännessä vahtimestossa hän tuli heidän luokseen kävellen merellä. 26 Kun he huomasivat hänen kävelevän meressä, opetuslapset olivat levottomia sanoen: ”Se on ilmiö!” Ja he huusivat pelossaan. 27 Mutta Jeesus puhui heti heille sanoen: ”Ota rohkeutta! Se on minä; älä pelkää. ”28 Peter vastasi hänelle:” Herra, jos se olet sinä, käski minun tulla luoksesi veden yli. ”29 Hän sanoi:” Tule! ”Niin Pietari nousi veneestä ja käveli vesien yli. ja meni kohti Jeesusta. 30 Mutta katsottuna tuulenmyrskyyn hän pelkäsi. Ja kun hän alkoi uppoaa, hän huusi: ”Herra, pelasta minut!” 31 Ojentaen heti kätensä Jeesus tarttui häneen ja sanoi hänelle: "Sinä vähän uskossa, miksi olet antanut tien epäilylle?"

Miksi hän teki tämän? Miksi kävellä vesillä, kun hän olisi voinut vain seurata heitä veneessä? Hän esitti tärkeän seikan! Hän kertoi heille, että uskon kautta he voivat suorittaa mitä tahansa.

Saammeko asian? Veneemme purjehtii väärään suuntaan, mutta voimme kävellä vedellä! Emme tarvitse venettä. Monille meistä on vaikea ymmärtää, kuinka voimme palvoa Jumalaa erittäin jäsennellyn järjestelyn ulkopuolella. Mielestämme tarvitsemme sitä rakennetta. Muuten epäonnistumme. Tämä ajattelu on kuitenkin olemassa vain siksi, että näin meidät on koulutettu ajattelemaan.

Uskon pitäisi auttaa meitä voittamaan sen. Miehiä on helppo nähdä, ja siksi on helppo seurata miehiä. Hallintoelin on erittäin näkyvä. He puhuvat meille usein vakuuttavasti. He voivat vakuuttaa meidät monista asioista.

Toisaalta Jeesus on näkymätön. Hänen sanansa kirjoitetaan muistiin. Meidän on tutkittava niitä. Meidän on ajateltava niitä. Meidän on nähtävä se, mitä ei voida nähdä. Se on usko, sillä se antaa meille silmät nähdä sen, mikä on näkymätöntä.

Mutta eikö tämä johda kaaokseen. Eikö meidän tarvitse järjestää?

Jeesus kutsui Saatanaa maailman hallitsijaksi julkaisussa John 14: 30.

Jos Saatana todella hallitsee maailmaa, niin vaikka hän on näkymätön, meidän on tunnustettava, että hän hallitsee jotenkin tätä maailmaa. Jos paholainen voi tehdä tämän, kuinka paljon enemmän Herramme voi hallita, valvoa ja ohjata kristillistä seurakuntaa? Niiden vehnän kaltaisten kristittyjen sisällä, jotka ovat valmiita seuraamaan Jeesusta eikä ihmisiä, olen nähnyt tämän toimivan. Vaikka kesti jonkin aikaa, ennen kuin pääsin eroon indoktrinaatiosta, epäilystä, pelosta, että tarvitsemme jonkinlaisen keskitetyn valvonnan, jonkinlaisen autoritaarisen hallinnon ja että ilman sitä seurakunnassa olisi kaaos, tulin vihdoin nähdä päinvastoin. Kun saat ryhmän yksilöitä, jotka rakastavat Jeesusta; jotka pitävät häntä johtajana; jotka antavat Hengen tulla elämäänsä, mielensä, sydämensä; jotka tutkivat hänen sanaansa - pian opit, että he hallitsevat toisiaan; ne auttavat toisiaan; ne ravitsevat toisiaan; he ruokkivat toisiaan; he vartioivat toisiaan. Tämä johtuu siitä, että Henki ei toimi yhden miehen tai edes ihmisryhmän kautta. Se toimii läpi koko kristillisen seurakunnan - Kristuksen ruumiin. Sitä Raamattu sanoo.

Saatat kysyä: "Entä uskollinen ja hienovarainen orja?"

Kuka on uskollinen ja huomaamaton orja?

Jeesus esitti sen kysymykseksi. Hän ei antanut meille vastausta. Hän sanoi, että orja osoittautuu uskolliseksi ja huomaavaiseksi palatessaan. No, hän ei ole vielä palannut. Joten hubrisin korkeus viittaa siihen, että joku on uskollinen ja huomaamaton orja. Se on Jeesuksen päätettävissä.

Voimmeko tunnistaa kuka uskollinen ja huomaamaton orja on? Hän kertoi meille, kuinka tunnistaa jumalaton orja. Hänet tunnettaisiin väärinkäytöksissään orjatovereitaan.

Muutama vuosi sitten pidetyssä vuosikokouksessa David Splane käytti tarjoilijan esimerkkiä selittäen uskollisen ja huomaamaton orjan työtä. Se ei todellakaan ole huono esimerkki, vaikka sitä sovellettiin väärin Jehovan todistajien järjestön tapauksessa.

Jos menet ravintolaan, tarjoilija tuo sinulle ruokaa, mutta tarjoilija ei kerro sinulle mitä ruokaa syöt. Hän ei vaadi sinua syömään ruokaa, jonka hän tuo sinulle. Hän ei rankaise sinua, jos et syö hänen tuomaa ruokaa, ja jos kritisoit ruokaa, hän ei tee kaikkensa tehdäksesi elämästäsi helvetin. Se ei kuitenkaan ole järjestön tapa niin sanottu uskollinen ja huomaamaton orja. Heidän kanssaan, jos olet eri mieltä heidän tarjoamastaan ​​ruoasta; jos luulet sen olevan väärin; jos haluat vetää Raamatun esiin ja todistaa sen olevan väärässä - he rankaisevat sinua, jopa niin pitkälle, että erottavat sinut kaikesta perheestäsi ja ystävistäsi. Usein tämä johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Ihmisen terveyteen vaikuttaa myös monta kertaa.

Uskollinen ja huomaamaton orja ei toimi näin. Jeesus sanoi, että orja ruokkii. Hän ei sanonut, että orja hallitsisi. Se ei nimittänyt ketään johtajaksi. Hän sanoi olevansa yksin johtajamme. Joten, älä kysy: "Minne menen?" Sen sijaan sano: "Minä menen Jeesuksen luokse!" Usko häneen avaa tien henkeen ja se ohjaa meitä muiden samanmielisten kanssa, jotta voimme olla yhteydessä heihin. Kääntykäämme aina Jeesuksen puoleen ohjausta varten.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    17
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x