"Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ajatuksen"

Osa 1

Filippiläiset 4: 7

Tämä artikkeli on ensimmäinen artikkelisarjasta, jossa tarkastellaan Hengen hedelmiä. Koska Hengen hedelmät ovat elintärkeitä kaikille tosi kristillisille, anna meidän ottaa jonkin aikaa tutkia mitä Raamattu sanoo ja nähdä, mitä voimme oppia ja jotka auttavat meitä käytännöllisellä tavalla. Tämä auttaa meitä paitsi näyttämään tätä hedelmää myös hyötymään siitä henkilökohtaisesti.

Tässä tutkitaan:

Mikä on rauha?

Millaista rauhaa me todella tarvitsemme?

Mitä todelliseen rauhaan tarvitaan ?.

Yksi todellinen rauhan lähde.

Rakenna luottamustamme yhdestä todellisesta lähteestä.

Rakenna suhde Isämme kanssa.

Kuuliaisuus Jumalan ja Jeesuksen käskyille tuo rauhaa.

ja jatketaan teemaa 2nd-osassa:

Jumalan Henki auttaa meitä kehittämään rauhaa.

Löydämme rauhan, kun olemme ahdistuneita.

Suorita rauha muiden kanssa.

Olla rauhallinen perheessä, työpaikalla ja muiden kristittyjen ja muiden kanssa.

Kuinka tosi rauha tulee ?.

Tulokset, jos etsimme rauhaa.

Mikä on rauha?

Joten mikä on rauha? Sanakirja[I] määrittelee sen "vapaudeksi häiriöistä, rauhasta". Mutta Raamattu tarkoittaa enemmän kuin tämä, kun se puhuu rauhasta. Hyvä lähtökohta on tutkimalla heprealaista sanaa, joka yleensä käännetään 'rauhaksi'.

Heprealainen sana on “Shalom”Ja arabialainen sana on” salam ”tai” salaam ”. Tunnemme heidät todennäköisesti tervehdyssanana. Shalom tarkoittaa:

 1. täydellisyys
 2. vartalon turvallisuus ja terveys,
 • hyvinvointi, terveys, hyvinvointi,
 1. rauha, hiljaisuus, hiljaisuus
 2. rauha ja ystävyys ihmisten kanssa, Jumalan kanssa, sodasta.

Jos tervehdimme jotakuta ”shalomilla”, ilmaisemme halua, että kaikki nämä hienot asiat tulevat heidän päällensä. Tällainen tervehdys on paljon muutakin kuin yksinkertainen tervehdys 'Hei, miten voit?', 'Kuinka teet?', 'Mitä tapahtuu?' tai 'Hei' ja vastaavat yleiset tervehdykset, joita käytetään länsimaissa. Siksi apostoli Johannes sanoi sanassa 2 John 1: 9-10 suhteessa niihin, jotka eivät jää Kristuksen opetukseen, että meidän ei pitäisi ottaa heitä koteihimme tai sanoa tervehdys heille. Miksi? Se johtuu siitä, että se vaatisi tosiasiallisesti siunausta Jumalalta ja Kristukselta heidän väärään toimintatapaansa terveyttämällä heitä ja osoittamalla kutsuvaa vieraanvaraisuutta ja tukea. Tätä kaikessa omatunnossa emme voineet tehdä, eikä Jumala ja Kristus olisivat valmiita suorittamaan tämän siunauksen sellaiselle henkilölle. On kuitenkin suuri ero heidän siunauksensa kutsumisen ja heidän kanssaan puhumisen välillä. Heille puhuminen ei olisi pelkästään kristillistä, mutta välttämätöntä, jos rohkaistaan ​​heitä muuttamaan tapojaan, jotta he voisivat jälleen kerran saada Jumalan siunauksen.

Kreikan sana, jota käytetään 'rauhaan', on ”Eirene” käännettynä 'rauhana' tai 'mielenrauhana', josta meillä on kristitty nimi Irene. Sana juontaa siitä, että "eurot" yhdistyvät tai sitovat kokonaisuudeksi, siis kokonaisuudeksi, kun kaikki olennaiset osat on liitetty yhteen. Tästä voimme nähdä, että kuten “Shalom”, ei ole mahdollista saada rauhaa ilman, että monet asiat yhdistyvät. Joten on tarpeen nähdä, kuinka voimme saada nämä tärkeät asiat yhteen.

Millaista rauhaa me todella tarvitsemme?

 • Fyysinen rauha
  • Vapaa liialliselta tai ei-toivotulta melulta.
  • Vapaus fyysisestä hyökkäyksestä.
  • Vapaus sääolosuhteista, kuten kuumuudesta, kylmästä, sateesta, tuulesta
 • Mielenrauha tai mielenrauha
  • Vapaus kuoleman pelosta, joka on ennenaikaista sairauden, väkivallan, luonnonkatastrofien tai sotien takia; tai vanhuuden vuoksi.
  • Vapaus henkisestä ahdistuksesta johtuen rakkaimpien kuolemasta tai taloudellisten huolenaiheiden tai muiden ihmisten toiminnan aiheuttamasta stressistä tai omien epätäydellisten toimiemme tuloksista.

Todellisen rauhan saavuttamiseksi tarvitsemme kaikkien näiden asioiden yhdistämisen. Nämä kohdat keskittyvät siihen, mitä tarvitsemme, mutta samalla tavoin useimmat muut ihmiset haluavat saman, he haluavat myös rauhaa. Joten miten sekä me että muut voimme saavuttaa tämän tavoitteen tai toiveen?

Mitä todelliseen rauhaan tarvitaan?

Psalmi 34: 14 ja 1 Peter 3: 11 antavat meille tärkeän lähtökohdan, kun nämä pyhät kirjoitukset sanovat ”Käänny pois siitä, mikä on huonoa, ja tee sitä, mikä on hyvää; Etsikää löytää rauhaa ja jatkaa sitä. ”

Siksi näistä pyhistä kirjoituksista on otettava neljä avainkohtaa:

 1. Kääntyminen pois pahasta. Tähän sisältyy mitta muista hengen hedelmistä, kuten itsehallinta, uskollisuus ja rakkaus hyvyyteen, jotta meillä olisi voimaa kääntyä pois synnin houkutuksesta. Sananlaskut 3: 7 rohkaisee meitä ”Älä tule viisaaksi omiin silmiisi. Pelkää Jehovaa ja käänny pois pahasta. ” Tämä kirjoitus osoittaa, että terveellinen Jehovan pelko on avain, halu olla haluttomia häntä kohtaan.
 2. Hyvän tekeminen vaatisi kaikkien hengen hedelmien näyttämistä. Siihen sisältyy myös oikeudenmukaisuuden, kohtuullisuuden osoittaminen eikä osittaisen erottamisen tekeminen muiden ominaisuuksien välillä, kuten James 3 korostaa: 17,18, joka sanoo osittain "Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensinnäkin siveä, sitten rauhallinen, järkevä, valmis tottelemaan, täynnä armoa ja hyviä hedelmiä, tekemättä osittaisia ​​eroja, eikä tekopyhiä."
 3. Rauhan löytäminen on asia, joka riippuu asenteestamme, jopa kuten roomalaiset 12: 18 sanoo "Jos mahdollista, niin pitkälle kuin sinusta riippuu, ole rauhallinen kaikkien ihmisten kanssa."
 4. Rauhaa harjoittamalla pyritään siihen todella. Jos etsimme sitä piilotettuna aarteena, Pietarin toivo kaikille kristittyille toteutuu, kuten hän kirjoitti artikkelissa 2 Peter 1: 2 ”Voiko ansiota ansaita sinulle ansaitsematonta ystävällisyyttä ja rauhaa tarkka tieto Jumalasta ja Jeesuksesta, meidän Herramme, ”.

Olette kuitenkin huomanneet, että monet syyt rauhan puuttumiseen tai todellisen rauhan vaatimukset ovat meidän valvontamme ulkopuolella. Ne ovat myös muiden ihmisten valvonnan ulkopuolella. Tarvitsemme siksi lyhyellä aikavälillä apua näiden asioiden selviytymiseen, mutta myös pitkäaikaisessa interventiossa niiden poistamiseksi ja todellisen rauhan aikaansaamiseksi. Joten herää kysymys, kuka voi tuoda todellista rauhaa meille kaikille?

Yksi todellinen rauhan lähde

Voiko ihminen saada aikaan rauhaa?

Vain yksi tunnettu esimerkki osoittaa mielenkiinnon epäonnistumisen. Syyskuun 30, 1938 palattuaan tapaamiseen Saksan liittokansleri Hitler, Neville Chamberlain, Ison-Britannian pääministeri julisti seuraavan: "Uskon, että se on rauha meidän aikamme".[Ii] Hän viittasi tehtyyn ja allekirjoitettuun sopimukseen Hitlerin kanssa. Kuten historia osoittaa, 11 kuukautta myöhemmin 1st Syyskuu 1939 toisen maailmansodan puhkesi. Kaikki ihmisen rauhanyritykset, jotka ovat kiitettäviä, epäonnistuvat ennemmin tai myöhemmin. Ihminen ei voi luoda pitkäaikaista rauhaa.

Israelin kansakunnalle tarjottiin rauhaa Siinain erämaassa. Leviticuksen raamatun kirja kirjaa Jehovan heille tarjouksen tarjouksesta Leviticus 26: 3-6, missä se sanoo osittain '' Jos Jatkatte vaeltamiasi säädöksiäni ja pidät käskyjäni ja te tosin noudatat niitä, - minä annan rauhan maalle, ja te todella makaatte, eikä kukaan saa [YOU] vapisemaan; ja minä teen vahingollisen villin pedon lopettamaan maasta, ja miekka ei kulje maasi läpi. "

Valitettavasti tiedämme Raamatun tietueesta, että israelilaisilta ei kulunut kauan poistuakseen Jehovan käskyistä ja tosiasiassa kärsimään sortosta seurauksena.

Psalmista David kirjoitti psalmissa 4: 8 "Rauhassa minä myös makuun ja nukun, sillä sinä yksin, Jehova, tee minut asumaan turvallisuudessa. " Joten voimme päätellä, että muusta lähteestä kuin Jehovasta (ja hänen pojastaan ​​Jeesuksesta) tuleva rauha on vain väliaikainen illuusio.

Vielä tärkeämpää on, että teemakohtaiset pyhät kirjoitukset Filippiiniläiset 4: 6-7 eivät vain muistuta meitä ainoasta todellisesta rauhan lähteestä, Jumalasta. Se muistuttaa meitä myös jostakin muusta erittäin tärkeästä. Koko kohta sanoo "Älä ole ahdistunut mistään, vaan kaikessa rukouksella ja rukouksella yhdessä kiitospäivän kanssa, anna vetoomuksesi tiedoksi Jumalalle; 7 ja Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ajatuksen, suojaa sydämesi ja henkiset voimasi Kristuksen Jeesuksen avulla. ” Tämä tarkoittaa, että todellisen rauhan saavuttamiseksi meidän on tunnustettava Jeesuksen Kristuksen rooli tuon rauhan tuomisessa.

Eikö Jeesusta Kristusta kutsutaan rauhan prinssiksi? (Jesaja 9: 6). Vain hänellä ja hänen lunastusuhrinsa kautta ihmiskunnan voidaan saada rauha Jumalalta. Jos emme kaikki huomioi tai heikentä Kristuksen roolia, emme löydä rauhaa. Itse kuten Jesaja sanoo edelleen messiaanisessa profetiassaan Jesajassa 9: 7 "Prinssihallinnon runsaudelle ja rauhalle Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallaan ei ole loppua sen lujittamiseksi ja sen ylläpitämiseksi oikeudenmukaisuuden ja vanhurskauden avulla, tästä lähtien ja aika rajoittamaton. Armeijoiden Jehovan erittäin innokas tekee tämän. "

Siksi Raamattu lupaa selvästi, että messia, Jeesus Kristus, Jumalan Poika, on mekanismi, jonka kautta Jehova saa aikaan rauhan. Mutta voimmeko luottaa niihin lupauksiin? Nykyään elämme maailmassa, jossa lupauksia rikotaan useammin kuin pidetään, mikä johtaa luottamuksen puutteeseen. Joten miten voimme lisätä luottamusta yhteen ainoaan rauhan lähteeseen?

Rakenna luottamustamme yhdestä todellisesta lähteestä

Jeremia on käynyt läpi monia koetuksia ja asunut vaarallisina aikoina, jolloin Babylonin kuningas Nebukadnetsar tuhosi Jerusalemin ja sisälsi sen. Hänet innostettiin kirjoittamaan seuraava Jehovan varoitus ja rohkaisu. Jeremiah 17: 5-6 sisältää varoituksen ja muistuttaa meitä ”Tätä Jehova on sanonut:” Kirottu on kyllästynyt mies, joka luottaa maanpäälliseen ihmiseen ja tosiasiallisesti lihakseen kätensä, ja jonka sydän kääntyy pois itse Jehovasta. 6 Ja hänestä tulee varmasti kuin yksinäinen puu aavikon tasangolla eikä näe milloin hyvä tulee; mutta hänen on asuttava erämaassa oireilla paikoissa, suolamaassa, jota ei ole asuttu. "

Siksi luotettaen maanlaskijaan, kaikki maapallon miehet päätyvät katastrofiin. Ennemmin tai myöhemmin päädymme autiomaaseen ilman vettä ja asukkaita. Varmasti, että skenaario on resepti kipulle, kärsimykselle ja mahdollisesti kuolemalle mieluummin kuin rauhaan.

Mutta Jeremia vastustaa sitten tätä typerää kurssia niiden kanssa, jotka luottavat Jehovaan ja hänen tarkoituksiinsa. Jeremiah 17: 7-8 kuvaa siunauksia seuraavan kurssin seuraamisesta sanomalla: “7Siunattu on työkykyinen mies, joka luottaa Jehovaan ja jonka luottamuksesta Jehova on tullut. 8 Ja hänestä tulee varmasti kuin vesien istuttama puu, joka lähettää juurtensa suoraan vesistöön; ja hän ei näe milloin lämpö tulee, mutta hänen lehtensä osoittautuvat todella reheviksi. Ja kuivuuden vuonna hänestä ei tule ahdistusta, eikä hän myöskään jätä hedelmän tuottamista. ” Nyt se varmasti kuvaa rauhallista, kaunista, rauhallista kohtausta. Yksi, joka olisi virkistävä paitsi itse "puulle" (meille), mutta myös muille, jotka vierailevat tai ovat kosketuksissa tai lepäävät kyseisen "puun" alla.

Luottamus Jehovaan ja hänen Poikaansa Jeesukseen Jeesukseen edellyttää paljon enemmän kuin hänen käskyjensä noudattamista. Lapsi voi tottua vanhempiaan velvollisuuksien ulkopuolella, rangaistuksen pelossa, tapana. Mutta kun lapsi luottaa vanhempiin, hän tottelee, koska se tietää, että vanhemmilla on tärkeimmät edut. Se on myös kokenut tosiasian, että vanhemmat haluavat pitää lapsen turvassa ja suojassa ja että he todella pitävät siitä huolta.

Samoin on Jehovan ja Jeesuksen Kristuksen kanssa. Heillä on tärkeimmät etumme sydämessämme; he haluavat suojata meitä omilta puutteiltamme. Mutta meidän on luotava luottamuksemme heihin luottamalla heihin, koska tiedämme sydämessämme, että heillä on todellakin tärkein etu. He eivät halua pitää meitä etäällä; Jehova haluaa meidän näkevän hänet isänä ja Jeesuksen veljestämme. (Merkitse 3: 33-35). Jotta Jehovaa voitaisiin nähdä isänä, meidän on siksi luotava suhde hänen kanssaan.

Rakenna suhde Isämme kanssa

Jeesus opetti kaikille, jotka halusivat, kuinka rakentaa suhde Jehovaan isäksi. Miten? Voimme luoda suhteen fyysiseen isäämme vain puhumalla säännöllisesti hänelle. Samoin voimme rakentaa suhteen taivaalliseen Isäämme vain käymällä säännöllisesti hänen rukouksessaan, ainoana keinona puhua hänelle.

Kuten Matthew kirjoitti Matthew 6: 9, joka tunnetaan yleisesti mallirukouksena, Jeesus opetti meille ”Sinun on sitten rukoiltava tällä tavalla: 'Isämme taivaissa anna sinun nimes pyhittää. Antakaa valtakuntasi tulla, antakoon tahtosi tapahtua, kuten taivaassa, myös maan päällä. ". Sanoiko hän 'ystävämme taivaissa.'? Ei, hän ei tehnyt sitä, hän teki selväksi puhuttaessaan koko yleisölleen, sekä opetuslapsille että muille kuin opetuslapsille, kun hän sanoi:Isämme". Hän halusi muista kuin opetuslapsista, suurimman osan yleisöstä, tulla opetuslapsiksi ja hyötyä Valtakunnan järjestelystä. (Matthew 6: 33). Itse asiassa roomalaisten 8: 14 muistuttaa meitä ”varten kaikki jotka ovat Jumalan hengen johtamia, nämä ovat Jumalan poikia. ” Rauhallinen toisten kanssa on myös elintärkeää, jos haluamme tulla ”Jumalan pojat ”. (Matthew 5: 9)

Tämä on osa ”Tarkka tieto Jumalasta ja Jeesuksesta, meidän Herrammestä” (2 Peter 1: 2), joka tuo lisää Jumalan armoa ja rauhaa meille.

Toimii 17: 27 puhuu etsimisestä "Jumala, jos he houkuttelevat häntä ja todella löytävät hänet, vaikka itse asiassa hän ei ole kaukana meistä jokaisesta." Kreikan sana käännetty "Grope for" on juuri tarkoittanut 'koskettaa kevyesti, tuntea olosi, löytää ja tutkia henkilökohtaisesti'. Tapa ymmärtää tämä kirjoitus on kuvitella etsimäsi jotain tärkeää, mutta se on sävelkorkeus musta, et voi nähdä mitään. Sinun olisi pitänyt siitä grope, mutta teet askeleet erittäin huolellisesti, joten et kävele mihinkään tai astu eteen tai matkaa minkään päälle. Kun luulet löytäneesi sen, koskettaisit ja tunteisit objektia kevyesti löytääksesi tunnistettavan muodon, joka auttaisi sinua tunnistamaan, että se oli etsimäsi kohde. Kun olet löytänyt sen, et anna sen mennä.

Samoin meidän on etsittävä huolellisesti Jumalaa. Kuten efesolaisina 4: 18 muistuttaa meitä kansakunnista "Ovat pimeässä henkisesti ja vieraantuneet Jumalalle kuuluvasta elämästä". Pimeyden ongelmana on, että joku tai jotain voi olla aivan vieressämme ilman, että me ymmärrämme sitä, ja Jumalan kanssa se voi olla sama. Siksi voimme ja meidän pitäisi rakentaa suhde sekä Isämme että hänen poikansa kanssa tutustumalla heidän tykkään ja inhoamiseen pyhistä kirjoituksista ja rukoilemalla. Kun rakennamme suhteita kenenkään kanssa, alamme ymmärtää heitä paremmin. Tämä tarkoittaa, että voimme luottaa siihen, mitä teemme ja miten toimimme heidän kanssaan, koska tiedämme, että se on heille miellyttävä. Tämä antaa meille mielenrauhan. Sama koskee suhteitamme Jumalaan ja Jeesukseen.

Onko sillä merkitystä mitä olimme? Pyhät kirjoitukset osoittavat selvästi, ettei niin ole. Mutta sillä ei ole väliä mitä me nyt olemme. Kuten apostoli Paavali kirjoitti korinttilaisille, monet heistä olivat tehneet monia vääriä asioita, mutta kaikki olivat muuttuneet ja olivat heidän takanaan (1 Corinthians 6: 9-10). Kuten Paavali kirjoitti 1 Corinthians 6: 10 jälkimmäisessä osassa "Mutta sinut on pesty puhtaana, mutta sinut on pyhitetty, mutta sinut on julistettu vanhurskaudeksi meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme hengessä. " Mikä etuoikeus julistetaan vanhurskaksi.

Esimerkiksi Cornelius oli roomalainen sadanpäämies ja todennäköisesti hänellä oli paljon verta käsissään, ehkä jopa juutalaista verta, kun hänet oli sijoitettu Juudeaan. Mutta enkeli kertoi Corneliukselle "Cornelius, rukouksesi on kuultu suotuisasti ja armon lahjasi muistetaan Jumalan edessä." (Ap. T. 10: 31) Kun apostoli Pietari tuli hänen luokseen, Pietari sanoi kaikille läsnä oleville "Varmuuden vuoksi ymmärrän, että Jumala ei ole osittainen, mutta jokainen kansakunta on hänelle hyväksyttävä mies, joka pelkää häntä ja toimii vanhurskaasti." (Teot 10: 34-35) Eikö se olisi antanut Corneliuselle mielenrauhan, että Jumala hyväksyisi sellaisen syntisen kuin hän? Paitsi, että myös Pietarille annettiin vahvistus ja mielenrauha, että jotain, joka oli tabu juutalaiselle, ei ole enää vain Jumalan ja Kristuksen hyväksyttävää, vaan elintärkeää, puhua pakanoille.

Rukoilematta Jumalan Pyhän Hengen puolesta, emme löydä rauhaa lukemalla vain hänen sanansa, koska emme todennäköisesti ymmärrä sitä riittävän hyvin. Eikö Jeesus ehdota, että Pyhä Henki auttaa opettamaan meille kaiken ja ymmärtämään ja muistamaan oppimamme? Hänen sanansa kirjataan kohtaan John 14: 26 ovat: "Mutta auttaja, pyhä henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, joka opettaa sinulle kaiken ja tuo kaikki mielesi takaisin kaikki sanat, jotka sanoin sinulle ”. Lisäksi lait 9: 31 osoittaa, että varhaiskristillinen seurakunta sai rauhan vainosta ja rakennuksesta, kun he kävelivät Herran pelossa ja Pyhän Hengen mukavuudessa.

2 Thessalonians 3: 16 kirjaa apostoli Paavalin halua rauhan Thessalonikille sanomalla: Nyt rauhan herra voi nyt antaa sinulle rauhan jatkuvasti kaikin tavoin. Herra olkaa kaikkien teidän kanssanne. ” Tämä kirjoitus osoittaa, että Jeesus [Herra] voi antaa meille rauhaa ja tämän mekanismin on oltava Pyhän Hengen avulla, jonka Jumala on lähettänyt Jeesuksen nimessä, kuten John 14: 24 yllä lainasi. Tiitus 1: 4 ja Philemon 1: 3 ovat muiden pyhien kirjoitusten joukossa samanlaisia.

Isämme ja Jeesus haluavat antaa meille rauhan. He eivät kuitenkaan kykene, jos toimimme heidän komentojensa vastaisesti, joten kuuliaisuus on välttämätöntä.

Kuuliaisuus Jumalan ja Jeesuksen käskyille tuo rauhaa

Rakentaessamme suhteita Jumalaan ja Kristukseen alamme sitten vaalia halua noudattaa heitä. Kuten fyysisen isän kanssa, on vaikea rakentaa suhdetta, jos emme rakasta häntä emmekä halua totella häntä ja hänen elämänsä viisautta. Samoin Jesajassa 48: 18-19 Jumala vetoaa tottelemattomiin israelilaisiin: ”O jos vain sinä itse kiinnittäisit huomiota käskyihini! Silloin rauhastasi tulee aivan kuin joki ja vanhurskaudestasi kuin meren aalloilta. 19 Ja jälkeläisistäsi tulee aivan kuin hiekkaa, ja sisäpuolen jälkeläisiä kuin sen jyviä. Nimen nimeä ei katkaista tai tuhota edestäni. ”

Siksi on elintärkeää noudattaa sekä Jumalan että Jeesuksen käskyjä. Siksi tutkitaan lyhyesti joitain käskyjä ja periaatteita, jotka tuovat rauhaa.

 • Matthew 5: 23-24 - Jeesus opetti, että jos haluat tuoda lahjan Jumalalle ja muistat, että veljelläsi on jotain sinua vastaan, meidän tulisi ensin mennä ja tehdä rauha veljemme kanssa ennen kuin jatkamme tarjoamaan lahjaa Jehova.
 • Mark 9: 50 - Jeesus sanoi “Pidä suolaa itsessäsi ja pidä rauha toistensa välillä. " Suola tekee ruuasta, joka on muuten mautonta, maukasta. Samoin, kun olemme kokenut itseämme (metaforisessa mielessä), pystymme pitämään rauhan keskenään, kun muutoin se olisi voinut olla vaikeaa.
 • Luke 19: 37-42 - Jos emme havaitse asioita, jotka liittyvät rauhaan, tutkimalla Jumalan sanaa ja hyväksymällä Jeesus Messiaana, niin emme löydä rauhaa itsellemme.
 • Roomalaiset 2: 10 - Apostoli Paavali kirjoitti, että tulee olemaan ”kunnia ja kunnia ja rauha kaikille, jotka työskentelevät siinä, mikä on hyvää ”. 1 Timothy 6: 17-19 monien pyhien kirjoitusten joukossa keskustelee siitä, mitkä noista hyvistä teoista ovat.
 • Roomalaiset 14: 19 - "Joten jatkakaamme sitten rauhaa tekeviä ja toisiaan rakentavia asioita." Asioiden harjoittaminen tarkoittaa todellista jatkuvaa ponnistelua näiden saamiseksi.
 • Roomalaiset 15: 13 - "Toivottakoon Jumala, joka antaa toivoa, täyttää sinut kaikella ilolla ja rauhalla uskomallasi, että voisit täyttyä toivossa Pyhän Hengen voimalla." Meidän on luja uskoa, että Jumalan ja Jeesuksen totteleminen on oikein tehtävä ja hyödyllinen tapa harjoittaa.
 • Efesolaiset 2: 14-15 - Efesolaiset 2 sanoo Jeesuksesta Kristuksesta, "Sillä hän on rauhamme". Miten niin? "Hän, joka teki molemmat osapuolet yhdeksi ja tuhosi muurin[Iii] välissä" viitaten juutalaisiin ja pakanoihin ja tuhoamalla niiden välinen este tekemällä heistä yksi parvi. Ei-kristityt juutalaiset yleensä vihasivat pakanat ja tuskin sietivät heitä parhaimmillaan. Vielä tänäkin päivänä ultra-ortodoksiset juutalaiset välttävät edes silmäkosketuksen "goyimien" kanssa siinä määrin kuin kääntävät heidän päänsä huomattavasti pois. Tuskin edistä rauhaa ja hyviä suhteita. Juutalaisten ja pakanoiden kristittyjen on kuitenkin jätettävä syrjään tällaiset ennakkoluulot ja tultava ”yhdestä lammasta yhden paimen alla” saadakseen Jumalan ja Kristuksen armon ja nauttia rauhasta. (John 10: 14-17).
 • Efesolaiset 4: 3 - Apostoli Paavali kehotti kristittyjä "Kävele kutsumuksen arvoinen… täydellisellä mielettömyydellä ja lempeydellä, pitkämielisyydellä, rakkautuksella toisiinsa, yrittäen vilpittömästi tarkkailla hengen ykseyttä rauhan yhdistävässä siteessä." Parannamme kaikkien näiden Pyhän Hengen ominaisuuksien harjoittamista auttamaan meitä rauhan löytämisessä muiden ja itsemme kanssa.

Kyllä, kuuliaisuus Jumalan ja Jeesuksen käskyille sellaisina kuin ne on esitetty Jumalan sanassa, johtaa nyt rauhaan muiden kanssa ja mielenrauhaan itsellemme sekä suuren potentiaalin täydelliselle rauhalle nauttien ikuisesta elämästä tulevaisuudessa.

_______________________________________________

[I] Google sanakirja

[Ii] http://www.emersonkent.com/speeches/peace_in_our_time.htm

[Iii] Viitataan kirjalliseen muuriin, joka erottaa pakanat ja juutalaiset ja joka oli olemassa Herodesin temppelissä Jerusalemissa.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  1
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x