Teemakohtaiset pyhät kirjoitukset: "Mutta olkoon Jumala totta, vaikka jokainen ihminen löytyy valehtelijaksi". Roomalaiset 3: 4

1. Mikä on ”Aikamatkustusmatka”?

”Löytöretki ajan kautta” on artikkelisarja, joka tutkii Raamattuun tallennettuja tapahtumia Jeremian, Hesekielin, Danielin, Haggain ja Sakarjan aikana. Todistajien kannalta tämä on Raamatun historian avainjakso, joka vaatii vakavaa tutkimista. Miksi? Koska tehdyt päätelmät vaikuttavat Jehovan todistajien monien tärkeiden opetusten perustaan. Nimittäin siitä, että Jeesuksesta tuli kuningas 1914: ssä, ja hän nimitti 1919: n hallintoelimen. Siksi kaikkien todistajien on tarkasteltava tätä aihetta huolellisesti.

2. Tausta

Joitakin vuosia sitten muuttuvien olosuhteiden takia kirjailija huomasi ajan myötä pystyvänsä omistautumaan Raamatun tutkimukselle, jota hän oli aina halunnut tehdä. Osa motivaatiosta tuli osittain siitä, että videossa nähtiin varhaisten Raamatun opiskelijoiden kuvattu asenne ”Jehovan todistajat - usko toimintaan: Osa 1 - pimeästä”. Se teki suuren osan tutkimusmenetelmistä ja asenteista, mikä johti Jehovan todistajien mukaan ”löytöyn” ns. Totuuteen. Tämä rohkaisi kirjailijaa lähtemään Beroean kaltaiselle matkalle löytääkseen oman. Tämä matka lopulta johti hänen läsnäoloon tällä sivustolla, vaikka hän on varma, ettei tämä ole mitä videontekijät tarkoittivat!

Historia on aihe, josta kirjoittaja on aina kiinnostunut. Hän oli tietoinen siitä, että Jehovan todistajien mukaan Raamatun aikajärjestyksessä oli poikkeuksellisen vähän muuttunut Charles Taze Russellin ajoista lähtien, 1900: n ensimmäisellä vuosikymmenellä. Hän perusteli, että jos Russell pystyisi määrittelemään raamatullisen kronologian niin tarkasti takaisin 1870: iin, kirjoittajan pitäisi pystyä tekemään niin 21: ssä.st luvulla. Kirjailijoilla on tänään modernit laskentataulukon apuvälineet ja NWT: n hakuominaisuudet[I] Raamattu WT-kirjastossa ja joukko muita käännöksiä, jotka ovat saatavilla sähköisesti Internetissä.

Ja niin, löytöretki ajan kautta alkoi. Ole hyvä ja jatka näiden artikkeleiden lukemista ja tule mukaan hänen löytöretkellesi. Se on kirjoittajan vilpitön toive siitä, että myös sinä näet kuinka hän tajusi hyvin henkilökohtaisella tavalla roomalaisten 3: 4-teeman pyhien kirjoitusten totuuden. Siellä apostoli Paavali kirjoitti: "Mutta olkoon Jumala totta, vaikka jokainen ihminen löytyy valehtelijaksi".

Ensimmäinen matkani ja ensimmäinen löytöni

Alkuperäisen matkan tarkoituksena oli saada selville todisteita, jotka oli aikaisemmin jätetty huomiotta tai jätetty huomiotta ja jotka voisivat osoittaa, että babylonialaiset tuhosivat Jerusalemin 607 eKr., Kuten Jehovan todistajat ovat opettaneet.

Kirjoittaja oli vakuuttunut siitä, että tuhansien historiallisten asiakirjojen ja pehmolevyjen joukossa on oltava joitain todisteita, jotka osoittivat 607 BCE -päivänä Jerusalemin putoamisen babylonialaisille. Loppujen lopuksi hän päätteli, että jos päivämäärä oli oikea, silloin on oltava todisteita, jotka on jätetty huomiotta tai tulkittu väärin, jotka tukevat tätä päivämäärää.

Yli neljä vuotta kuluneen tämän matkan jälkeen 607 BC: n tuhoamiselle ei edelleenkään onnistunut eikä löydetty tukea. Monien kuninkaiden kirjaimellisesti tuhansien laillisten vaihtoehtojen permutaatioiden seurauksena, se oli kuluttanut tuhansia tunteja tutkimusta. Siihen mennessä, kun neljä ja puoli vuotta matkan alusta oli kulunut ja poistettu, eikä todisteita löydetty, kirjoittajalle alkoi vihdoin valjeta, että hän suoritti koko tehtävän väärällä tavalla. Tämä oli ensimmäinen ja tärkein löytöni.

Löytö: Koko ongelma oli metodologia tai lähestymistapa oli väärä.

Miksi lähestymistapa oli väärä?

Väärän luottamuksen vuoksi Jehovan todistajien opetuksiin kirjoittaja oli ottanut pikakuvakkeen, joka lopulta johti ratkaisevaan umpikujaan. Väärän luottamus oli tarkoittanut, että kirjoittaja yritti todistaa päivämäärän maallisista lähteistä, joista monet olivat ristiriitaisia, sen sijaan, että Raamattu pystyi todistamaan päivämäärän. Ainoa tapa korjata tämä sotku oli aloittaa alusta alusta. Kyllä, aloittaakseni heti alusta alkaen ja käyttää täysin erilaista lähestymistapaa, lähestymistapaa, jonka olisi pitänyt olla kirjoittajan oletusmenetelmä.

Tämä johti aivan uuden matkan alkuun. Älä enää ota pikakuvakkeita ja tee oletuksia oikeasta reitistä ja määränpäästä. Tällä kertaa kirjoittaja tajusi, että hän tarvitsee asianmukaiset ”reittiohjeet”, ”maamerkit”, ”laitteet” ja ennen kaikkea oikean määränpään onnistuneen matkan mahdollistamiseksi.

Tämä yhden tai useamman vuoden kuluttua johti kirjailijaan onnistuneeseen löytöön.

Löytö: Teeman pyhien kirjoitusten totuus. Jumala todetaan totuudeksi, vaikka ihminen voi olla valehtelija.

Mikä lopulta teki tämän toisen matkan onnistuneeksi? Lue ja katso mitä kirjoittaja löysi. Seuraavat artikkelit ovat ennätys tästä toisesta ja viime kädessä onnistuneesta matkasta. Miksi et jaa tätä matkaa kirjailijan kanssa ja rakentamalla näin luotat Raamattuun?

3. Matkasuunnitelma

Ennen kuin aloitat matkan, asetamme tietoisesti (tai alitajuisesti) joitain perussääntöjä siitä, mikä on suunniteltu määränpäämme, miten suhtaudumme omaan suuntaan, mihin suuntaan suunnaamme ja kuinka saavutamme sen, kuten mitä tärkeitä opasteet meille täytyy löytää. Jos meillä ei ole rakennetta, vaellamme päämäärättömästi ja emme pääse tavoiteltuun päämääräämme. Tämän matkan ei pitänyt olla erilainen. Seurauksena tälle matkalle asetettiin seuraavat ”perussäännöt”:

a. Perusta (lähtökohta):

Perustana on, että Raamattu on yksi todellinen auktoriteetti, joka on etusijalla kaikkiin muihin nähden. Siksi, jos mahdollisesti on ristiriitoja, Raamattua pidetään aina oikeana lähteenä. Mitään Raamatussa kirjoitettua ei pitäisi muuttaa sopivaksi maallisiin tai henkilökohtaisiin johtopäätöksiin, eikä sitä epäillä eikä tulkita kontekstista.

b. Tarkoitus (matkan syy):

Seuraavien artikkeleiden (perustuen alkuperäiseen tutkimustulosasiakirjaan) tarkoituksena olisi arvioida, mitä Raamattu sanoo tapahtumista ja ajankohdista:

 1. Juutalaisten palvelus Babyloniaan Neo-Babylonian valtakunnan aikaan,
 2. Jerusalemin autio,
 3. ja tapahtumiin, jotka johtavat näihin tapahtumiin ja seuraavat niitä.

Sen tarkoituksena on myös käsitellä seuraavia seikkoja:

 1. Onko Raamattu vankka perusta uskoa, että Jeesus alkoi hallita 1914 AD?
 2. Voimmeko uskoa Raamatun innoitettuun profetioon?
 3. Voimmeko luottaa Raamatun paikkansapitävyyteen?
 4. Mitkä ovat tosi tosiasiat siitä, mitä Raamattu todella opettaa?

c. Menetelmä (kuljetustyyppi):

 • Pyhät kirjoitukset oli arvioitava ilman kaikki aikaisemmat asialistat, pyrkien aina välttämään henkilökohtaista tai olemassa olevaa tulkintaa (Eisegesis).[Ii]
 • Ainoa Raamatun tulkinta itsestään, samoin kuin loogiset päättelyt ja päätelmät (Eksegesis),[Iii] on noudatettava.

Tämän avulla voitaisiin nähdä, kuinka maallinen aikajärjestys on Raamatun kanssa mieluummin kuin päinvastainen.

Vain äärimmäisissä olosuhteissa olisi sallittua nähdä, voidaanko maallisessa aikajärjestyksessä muuttaa muinaisten historiallisten tapahtumien epävarmoja päivämääriä vähäisin muutoksin Raamatun ennätysten tutkimuksesta johdetun aikajärjestyksen kanssa.[IV] Tapauksessa tätä ei todettu tarpeelliseksi.

Tämä menetelmä (Exegesis) perustuu:

 • Roomalaisten teeman kirjoitus 3: 4 “Mutta olkoon Jumala totta, vaikka jokainen ihminen olisi valehtelija"
 • ja 1 Corinthians 4: 6 “Älä mene pidemmälle kuin kirjoitettu"
 • ja Beroean-asenne, joka on tallennettu säädöksiin 17: 11b “tutkimalla huolellisesti pyhiä kirjoituksia päivittäin, olivatko nämä asiat niin ”.
 • ja Luken menetelmä Luke 1: 3 “Päätin myös, koska olen jäljittänyt kaikki asiat alusta alkaen tarkkuudella, kirjoittaa ne loogisessa järjestyksessä sinulle ”. [V]

Kaikki tämän artikkelisarjan kommentit perustuvat pelkästään pyhien kirjoitusten lukemiseen suoraan ja kun maalliseen kronologiaan viitataan ottaen yleisesti hyväksytyt maalliset päivämäärät. Maallisesta kronologiasta otettu pääpäivä on 539 BC ankkuripisteenä. Sekä maalliset että uskonnolliset viranomaiset (mukaan lukien Jehovan todistajat)[Vi], ovat melkein yleisesti yhtä mieltä siitä, että se hyväksyi tämän päivämäärän Babylonin tuhoamisen vuodeksi Cyruksen ja hänen Medo-Persian joukkojensa keskuudessa.

Tällaisella kiinnityspisteellä voimme sitten laskea eteenpäin tai taaksepäin tästä pisteestä. Se myös sulkee pois epätodennäköiset seikat, joita myöhemmin saattaa ilmetä vaikutettaessa tulokseen. Esimerkiksi, jos 539 BCE: stä tulisi tulla 538 BCE, kaikki muut matkan kohdat siirtyisivät todennäköisesti myös vuodella, pitämällä kronologinen suhde sama ja muuttamatta johtopäätöksiä.

Vastuuvapaus

Tässä vaiheessa on tärkeätä huomauttaa, että jos tällä hetkellä on minkäänlaista samankaltaisuutta tämän alueen Raamatun kronologian muiden yhteenvetojen tai kommenttien kanssa, se on siis puhtaasti satunnaista ja tapahtuu vain, koska lähdetiedot (ensisijaisesti Raamattu) on identtinen. Muita tiivistelmiä tai kommentteja ei plagioitu, niihin ei viitattu eikä niillä ollut vaikutusta kirjailijan matkaan eikä tämän kirjoituksen kirjoittamiseen hänen kirjoituksestaan.

Suositellut lähteet

Lukijoita kehotetaan voimakkaasti lukemaan kohtia, jotka heille on lainattu molemmissa hyvässä heprealaisessa interlineaarisessa raamatussa.

Jos mahdollista, heillä pitäisi olla myös hyvä kirjallinen käännös, joka tietyistä ilmeisistä puutteista huolimatta harkitsee edelleen Uuden maailman käännösviitepakettia[Vii] (1989) (NWT) olla.[VIII]

Keskeisiä pyhiä kirjoituksia tulisi myös mieluiten kuulla lisäkirjaimisissa käännöksissä.[IX] Tämä antaa mahdollisuuden tutkia tarkemmin kaikkia NWT: ssä esiintyviä käännöspoikkeamia (joita on toisinaan).

Palaute kaikista tosiasiavirheistä ja puutteellisuuksista on tervetullut, samoin kuin asiaankuuluvat ylimääräiset pyhät kirjoitukset, joita ei ole keskusteltu ja joilla voi olla vaikutusta tämän artikkelisarjan päätelmiin.

d. Opintomenetelmät (laitteet):

Seuraavia tutkimusmenetelmiä noudatettiin tämän artikkelisarjan valmistelussa, ja niitä suositellaan kaikille Raamatun opiskelijoille. Itse asiassa monet tämän sivuston kävijät todistavat näiden menetelmien eduista.

 1. Rukoilen Pyhän Hengen puolesta joka tapauksessa tutkiessaan Raamattua.
  • John 14: 26 toteaa "Mutta auttaja, pyhä henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, joka opettaa sinulle kaiken ja tuo kaikki mielesi takaisin kaikki sanotut asiat". Siksi meidän on ensin, kuten meidän pitäisi ennen Raamatun tutkimista, rukoilla Pyhän Hengen opastamista. Pyhää Henkeä ei pidätetä. (Luke 11: 13)
 2. Aina, aina, aina lukea asiayhteys.
  • Asiayhteys voi olla vain muutama jae ennen ja jälkeen mainittuja jakeita.
  • Joskus tilanne voi kuitenkin olla useampi kuin yksi luku ennen ja useampi kuin yksi luku tutkittavan pyhien kirjoitusten jälkeen. Sen jälkeen havaitaan, että se sisältää paljon asiaankuuluvaa materiaalia ymmärtääksesi miksi jotain sanottiin, yleisö, jota se yritti tavoittaa, ja historiallinen ympäristötausta, jossa se tulisi ymmärtää.
  • Se voi sisältää myös muita Raamatun kirjoja, jotka viittaavat samaan ajanjaksoon.
 3. Onko kirjoitus kirjoitettu kronologisesti tai aiheittain?
  • Erityistä varovaisuutta on noudatettava Jeremian kirjassa, joka on ryhmitelty aiheittain eikä kirjoitettu aikajärjestykseen. Luke 1: n periaatetta: 1-3 oli siksi sovellettava Jeremian kirjaan ja todellakin kaikkiin Raamatun kirjoihin, jotka on kirjoitettu aiheen sijasta aikajärjestyksessä. Siksi on erittäin suositeltavaa tehdä joitain valmistelutöitä oikean aikajärjestyksen selvittämiseksi, koska tämä todennäköisesti vaikuttaa tilanteeseen.
  • Jeremiah 21 viittaa esimerkiksi tapahtumiin, jotka tapahtuvat 18 vuotta sen jälkeen, kun Jeremiah 25 on tapahtunut. Silti luku / kirjoitusjärjestys (21) sijoittaa selvästi ennen aikaisempia tapahtumia, jotka on kirjattu lukuun 25 Jeremian kirjassa.
 4. Anna Raamatun puhua.
  • Jos toistaisit jakeet jollekin, jolla ei ollut tietoa Raamatun historiasta, päätyisivätkö he samaan johtopäätökseen kuin sinä?
  • Jos he eivät olisi tulleet samaan johtopäätökseen, niin miksi ei?
  • Kuinka Raamatun kirjoittajan ajattelijat olisivat ymmärtäneet pyhien kirjoitusten kohdan? Loppujen lopuksi heillä ei ollut koko Raamattua viitata.
 5. Perustelu pyhistä kirjoituksista ilman puolueellisuutta.
  • Askel (3) eteenpäin, mitä päättelyjä joku, jolla ei ollut tietoa Raamatun historiasta, tekisi? Tulevatko he samaan johtopäätökseen kuin sinä?
 1. Muiden Raamatun kirjoitusten vahvistama johtopäätös?
  • Tee haku liittyvistä kohdista. Kiinnittävätkö nämä asiaan liittyvät kohdat helposti huomion samaan johtopäätökseen ja samoihin tosiasioihin?
 1. Käytä tai tarkista keskeisten heprea- ja kreikankielien käännökset ja merkitykset.
  • Monta kertaa, objektiivisesti avainsanojen merkityksen ja käytön tarkistaminen alkuperäisillä kielillä voi auttaa selventämään ymmärrystä ja poistamaan mahdollisesti olemassa olevan käännöspoikkeaman.
  • Tässä on otettava huomioon varovaisuus.
  • Tätä menetelmää on käytettävä toisinaan varoen, koska sanakirjojen kääntäjän puolueellisuudet voivat itse vaikuttaa joihinkin sellaisissa sanakirjoissa annettuihin merkityksiin. Ne ovat saattaneet tulla tulkinnasta eikä tosiasialliseen käännökseen. Raamatun periaate sananlaskuissa 15: 22 “lukuisissa neuvonantajissa on saavutusta"On tässä osuvin.
 1. Raamatun apuvälineiden ja raamatun ulkopuolisten apuvälineiden käyttö.
  • Tietenkin on mahdollista ja hyödyllistä käyttää ajoittain Raamatun apua ja raamatun ulkopuolisia apuvälineitä auttamaan meitä ymmärtämään asioita, jotka ovat vaikeampia käsitteitä. Meidän ei kuitenkaan pitäisi koskaan ei milloinkaan! —Käytä heitä tulkitsemaan Raamattua. Raamatun tulisi aina tulkita itseään. Pelkästään se on Jumalan innoittamana viestinnän lähde.
  • Älä koskaan käytä kenenkään miehen kirjoitettuja sanoja (mukaan lukien omasi, tai itse näitä artikkeleita) Raamatun tulkinnan perustana. Anna Raamatun tulkita itseään. Muista Joosefin sanat: ”Eivätkö tulkinnat kuulu Jumalalle? ” (Genesis 40: 8)

vakuuttelut

Lopuksi, ennen kuin aloitamme matkamme, voimme vahvistaa niiden ihmisten eduksi, joille historia ei yleensä ole heidän kupillinen teetä. Kirjoittaja voi vakuuttaa, että Lähi-idän arkeologian tai historian PHD: tä ei vaadita. Se testattiin halukkaalla ihmisen marsulla, jota ei vahingoitettu tämän sarjan lukemisessa! Lisäksi tällä matkalla ei ole viitattu, luettu, käännetty, muutettu tai vahingoitettu minkäänlaista cuneiform-tablettia. Muinaisia ​​tähtitieteellisiä lukemia ja laskentataulukoita ei myöskään tutkittu, loukkaannettu tai muuten käytetty tai viitattu.

Kun nämä tärkeät vastuuvapauslausekkeet ovat poissa käytöstä, jatka minua ja anna löytöretki alkaa! Toivon, että se sisältää sinulle joitain yllätyksiä matkalla, aivan kuten kirjoittajalle.

4. Jeremian kirjan tausta.

Jos olet henkilökohtaisesti lukenut Jeremiaa, esimerkiksi viikoittaisia ​​Raamatunlukuosia, olet ehkä huomannut, kuten edellä mainittiin, että Jeremian kirjaa ei kirjoiteta kronologisesti. Tämä on toisin kuin useimmat Raamatun kirjat, kuten esimerkiksi Samuelin, Kingsin ja Aikakirjat, jotka ovat pitkälti kronologisia[X]. Sitä vastoin Jeremian kirja on ryhmitelty pääasiassa aiheittain. Siksi, koska on elintärkeää saada selkeä kuva tapahtumista, niiden tilanteesta ja sijainnista aikajärjestyksessä, on tehtävä paljon työtä eteenpäin järjestämään tapahtumat aikajärjestyksessä. Edellä mainitun Luken käyttämän periaatteen mukaisesti tämä tutkimus muodostaa perustan 2-tutkimuksellend tämän sarjan artikkeli.

Yksi tärkeä asia on myös ymmärtää muinaisia ​​kalentereita. Tämä auttaa ihmisiä kyetä sijoittamaan tapahtumat aikajärjestykseen. Tämä pohjatyö antaa myöhemmin myös nähdä linkit arkeologisiin arkistoihin, kuten cuneiform-tabletteihin, jotka vahvistavat Raamatun kirjauksen, jos joku haluaa tehdä niin. Seuraava osa on yritys antaa yksinkertainen yleiskatsaus tällä ajanjaksolla Raamatun historiassa käytetyistä kalentereista, joka on riittävä ymmärtämään tapahtumien järjestystä. Yksityiskohtaisempi kuvaus on tämän artikkelin rajojen ulkopuolella, koska siitä voi tulla erittäin monimutkainen. Matkaamme varten tarvitaan kuitenkin yksinkertainen yleiskatsaus, joka ei vaikuta tuloksiin.

Kalenterit:

On välttämätöntä muistaa ja ymmärtää, että babylonialaisten ja juutalaisten kalenterivuodet eivät olleet tammikuun kalentereita, kuten gregoriaanista kalenteria käytettiin yleisesti länsimaissa. Exoduksen aikaan perustettu juutalainen uskonnollinen kalenteri (Exodus 12: 1-2) ja Babylonian kalenteri alkoivat maaliskuussa / huhtikuussa (Nisan / Nisannu) vuoden ensimmäisenä kuukautena. Tammikuun ensimmäisen kuukauden sijasta ensimmäinen kuukausi alkoi Nisan / Nisannulla[Xi] mikä vastaa suunnilleen kuukauden puolivälistä maaliskuuta huhtikuun puoliväliin. Ne olivat myös kuukalentereita, mikä perustuu kuun kuukausijaksoon, jonka keskiarvo on karkeasti 29.5 päivää. Siksi kuukausien pituus vaihtelee 29 ja 30 päivien välillä juutalaisten kalenterissa. Gregorian kalenteri, josta olemme tuttuja, on aurinkokalenteri, joka perustuu maan kiertoradalle auringon ympärillä. (Molemmilla kalenterityypeillä oli ja niillä on säätöjä, jotta ne pysyisivät todellisen aurinkovuoden 365.25-päivien kanssa. Kuun kalenteri toimii 19-vuoden jaksona, aurinkokalenteri on pohjimmiltaan 4-vuoden jakso.)

Sairausvuodet:

Babylonialaisilla oli käsitys sairausvuosista hallitsijoilleen. Päiväkalenterijärjestelmällä oli liittymisvuosi (jota historioitsijat usein kutsuivat vuodeksi 0) ensimmäisen kalenterivuoden loppuun, jonka aikana he liittyivät valtaistuimelle ja tulivat kuninkaaksi. Heidän ensimmäinen varsinainen vuosi alkoi ensimmäisellä täydellä kalenterivuonna.

Jos käytetään nykyaikaista esimerkkiä, jos Englannin kuningatar Elizabeth kuoli sanomalla syyskuun lopussa, lokakuusta maaliskuun puoliväliin (seuraavan gregoriaanisen kalenterivuoden aikana) olisi hänen seuraajansa (vuosi 0 (nolla) tai liittymisvuosi. seuraaja (seuraava rivillä) olisi todennäköisesti prinssi Charles, joka todennäköisesti valtaistuisi Kaarlen III valtaistuimen nimen. Babylonian vuosipäivän järjestelmän mukaan kuningas Charles III: n kalenterivuosi 1 alkaisi maaliskuussa / huhtikuussa uuden Babylonian kalenterin alkamisen kanssa. Joten, kuningas Charles III: lle tarkoitetun hirsiformitabletin päivämäärä on todennäköisesti päivämäärä 0, kuukausi 12, päivä 15, kun taas maaliskuun puolivälin puolivälissä käytettävä tabletti olisi päiväys vuosi 1, kuukausi 1, päivä 1.

Esimerkiksi seuraavassa kaaviossa (kuva 1.1) meillä on olemassa oleva gregoriaaninen kalenteri, joka olemme tuttuja. Babylonian maakuntavuosi kului suunnilleen huhtikuusta maaliskuuhun.[Xii] Skenaario 1 näyttää kuningatar Elizabeth II -vuosipäivät Babylonian järjestelmän mukaan.[Xiii] Skenaario 2 näyttää kuinka regnal-järjestelmä toimi monarkin kuoleman kanssa fiktiivisen skenaarion mukaan, että hän kuoli 30: llath Syyskuu 2018. Jäljellä olevat kuukaudet, kunnes uusi Babylonian kalenteri ja varsinainen vuosi alkavat huhtikuussa, dokumentoidaan kuukautena 7 jne., Liittymisvuosi[Xiv] (kutsutaan yleisesti nimellä vuosi 0), jolloin kuukauden 1 vuosi 1 viittaa ensimmäisen täydellisen Babylonia-kalenterivuoden (ja -päivämääräisen) vuoden ensimmäiseen kuukauteen liittymisen jälkeen.

Kuva 1.1 Esimerkki Babylonian sairausvuoden vuodesta, jota sovelletaan nykyaikaiseen kuningataron.

Nebukadnetsar, Evil-Merodach ja muut Babylonian kuninkaat ja Juudean kuninkaat, joihin viitataan, annetaan tässä keskustelussa pikemminkin raamatullisissa kalenteripäivissä kuin nykyaikaisissa kalenteripäivissä (Jeremian ym.). Belshazzar, Nabonidus, Darius Mede, Cyrus, Cambyses, Bardiya ja Darius Suuri mainitaan myös kaikissa Babylonian varhaisvuosina, koska niihin viittaavat joko Daniel, Haggai, Sakarja ja Ezra kirjoittaen babylonialaisesta päivämääräperspektiivistä tai cuneiform-tabletteja, jotka ovat käytetään myös maallisen kronologian perustana.

Jos haluat lisätietoja kalentereiden taustasta ja vertailusta, katso NASA: n verkkosivut.

Huomaa, että tässä näkyvä juutalaisten uskonnollinen kalenteri on tänään käytössä oleva kalenteri.[Xv] Historiallisesti Juudan siviili (maatalouden) ja israelilaisten (Pohjoinen kuningaskunta) kalenteri eroavat kuusi kuukautta uskonnollisesta kalenterista, jota Juudan kuningaskunta käytti tällä ajanjaksolla. Eli maallinen juutalainen uusi vuosi alkoi 1: lläst päivä Tishri (kuukausi 7), mutta ensimmäinen kuukausi pidetään Nisan.[Xvi]

Jotta voimme seurata oikeaa suuntaa löytöretkellämme, meidän on oltava tietoisia tietyistä maamerkeistä ja opastuksista, ja niitä käsitellään seuraavassa artikkelissa. Tässä seuraavassa artikkelissa esitetään ne maamerkit, jotka meidän on pidettävä näkyvissä matkalla aloittamalla (2) yhteenvetoilla Jeremian, Hesekielin, Danielin ja 2 kuninkaiden kirjojen ja 2-aikakauslehden avainluvuista tapahtumien aikajärjestyksessä. Tämän avulla lukija voi tutustua nopeasti näiden kirjojen sisältöön.[Xvii] Se mahdollistaa myös nopean viittauksen myöhemmin, joten on helpompaa sijoittaa tietty pyhät kirjoitukset sekä kontekstiin että ajanjaksoon.

Löytöretkesi läpi ajan - Lukuyhteenvedot - (osa 2), saapuu pian…   Löytömatka ajan läpi - osa 2

____________________________________

[I] NWT - Pyhien kirjoitusten uuden maailman käännös 1989-viitepainos, josta kaikki pyhien kirjoitusten lainaukset otetaan, ellei toisin mainita.

[Ii] Eisegesis [<Kreikka Eis- (sisään) + hègeisthai (johtaa). (Ks. ”Eksegeesi”.)] Prosessi, jossa tutkitaan lukemalla teksti, joka perustuu ennalta määriteltyihin ajatuksiin sen merkityksistä.

[Iii] eksegeesi [<Kreikka exègeisthai (tulkita) entinen (ulos) + hègeisthai (johtaa). Liittyy englanninkieliseen 'seek'.] Tulkita tekstiä tavalla sen sisällön perusteellinen analyysi.

[IV] Siksi ei ole mitään keskustelua tai analysointia hierovista muistiinpanoista, koska painopiste on Raamatun kirjassa. Kaikki käytetyt päivämäärät ovat suhteessa kaikkien osapuolten hyväksymään päivämäärään lokakuun 539 BCE Babylonin pudotuksesta Cyrukseen. Jos tätä päivämäärää siirretään, todennäköisesti myös muut keskustelun päivämäärät siirtyvät yhtä suurella määrällä, millä ei ole vaikutusta tehtyihin päätelmiin.

[V] Mahdolliset tarjouksen ja tosiasioiden epätarkkuudet ovat tahattomia, ja ne ovat selvinneet lukuisista oikolukemista. Siksi kirjoittaja arvostaa palautetta sähköpostitse osoitteessa Tadua_Habiru@yahoo.com tarjouksen tai tosiasiallisen epätarkkuuden tai tähän artikkeliin liittyvien kommenttien osalta.

[Vi] Sisältää Jehovan todistajat tämän artikkelin kirjoittamisesta alkaen elokuussa 2018.

[Vii] Huolimatta NWT-viitejulkaisun tunnetuista puutteista, se on suurimmaksi osaksi (ainakin tekijän mielestä) hyvä, johdonmukainen, kirjallinen käännös, varmasti Raamatun kirjoille, joihin viitattiin tässä Matka läpi ajan. Se on myös käännös, jonka useimmat pitkäaikaiset Jehovan todistajat ovat todennäköisesti parhaiten tuntevia ja mukavia käyttää.

[VIII] Ehdotukset (kirjoittajan käyttämä) sisältävät https://www.biblegateway.com/ , https://www.blueletterbible.org/ , http://www.scripture4all.org/ , http://bibleapps.com/ , http://biblehub.com/interlinear/ ; Nämä kaikki sisältävät useita käännöksiä ja jotkut sisältävät heprealaisten linjojen raamatut ja kreikkalaisten interlineaaristen raamattujen linkit sanoilla Online Strongin vastaavuuteen. http://www.lexilogos.com/english/greek_translation.htm# , http://www.biblestudytools.com/interlinear-bible/

[IX] Kirjallisiin käännöksiin sisältyy: Youngin kirjallinen käännös, New American Standard Bible, englanninkielinen versio, NWT Reference Edition 1984 ja Darby's Translation. Parafraasikäännökset (ei suositella) sisältävät: NWT 2013 -versio, Elävä Raamattu, Uusi King James -versio, NIV.

[X] Kronologinen - tapahtumien suhteellisena päivämääränä tai järjestyksessä.

[Xi] Kuukausien nimien kirjoitusasut vaihtelivat ajan kuluessa ja kääntäjän mukaan, mutta ne, jotka yleisimmin löytyvät, toimitetaan. Juutalaisten ja babylonialaisten kuukausien nimet on annettu monissa paikoissa näissä artikkeleissa. Käytetty yleissopimus on juutalainen / babylonialainen.

[Xii] Varsinainen kuukausi oli Nisan / Nisannu, joka yleensä alkoi noin 15th Maaliskuuta nykypäivän kalenterissamme.

[Xiii] Hänen todellinen hallituskautensa alkoi 6th Helmikuu 1952 hänen isänsä kuningas George VI: n kuolemasta.

[Xiv] Liittymisvuosi, jota yleisesti kutsutaan vuodeksi 0.

[Xv] Ennen 6iath Vuosi jKr juutalaisten kalenterikuukaudet asetettiin havainnoinnin sijaan, että ne olisivat kiinteitä, joten tietyn kuukauden pituudet Babylonian maanpaon aikana olivat saattaneet poiketa + - 1 päivä kuukaudessa.

[Xvi] https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/526874/jewish/The-Jewish-Month.htm

[Xvii] Näiden Raamatun kirjojen nopea ja täydellinen lukeminen lyhyen ajanjakson aikana on erittäin suositeltavaa (a) vahvistaa artikkeleissa olevat yhteenvedot, (b) antaa taustaa ja (c) perehtyä lukijaan sen tapahtumiin, profetioihin ja toimiin. ajanjakso Josiahin hallituskaudesta Persian varhaiskauteen.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  3
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x