Hei, Eric Wilson täällä.

Olen yllättynyt reaktioni, jonka viimeinen videoni herätti Jehovan todistajien yhteisöltä puolustamalla JW-oppia, jonka mukaan Jeesus on Arkkienkeli Mikael. Aluksi en uskonut, että tämä oppi oli niin kriittinen Jehovan todistajien teologialle, mutta vastauksen mukaan aliarvioin sen arvon heille. Kun tuotin videoita, jotka osoittivat, että vuoden 1914 oppi oli väärä, sain hyvin vähän pyhien kirjoitusten perusteluja. Voi varmasti, vihaajia oli vihassaan, mutta se on vain impotentti räikeä. Sain vielä vähemmän vastarintaa ilmoitukselle, jonka mukaan toinen lampaiden oppi oli väärä. Suurin huolenaihe oli, olisiko paratiisi maan päällä vai ei. (Lyhyt vastaus: Kyllä, se tulee olemaan.) Miksi siis video siitä, että Jeesus ei ollut enkeli, löi todistajien kanssa niin suuren hermon?

Miksi Jehovan todistajat puolustavat tätä opetusta niin innokkaasti?

Maailmassa on kaksi henkeä töissä. Jumalan lapsissa työskentelee pyhä henki ja Saatanan henki, tämän maailman Jumala. (2 Co 4: 3, 4)

Saatana vihaa Jeesusta ja tekee kaiken voitavansa estääkseen meitä saamasta suhdetta häneen ja hänen kauttaan taivaalliseen Isäämme. Jumalan lapset ovat hänen vihollisensa, koska he ovat siemen, jolla hänen täydellinen tappionsa taataan; joten hän tekee kaiken estääkseen siemenen kehityksen. (3Mo 15:XNUMX) Jeesuksen harhaanjohtaminen on yksi hänen tärkeimmistä tavoistaan ​​saavuttaa se. Hän tekee kaiken tuhota tai vääristää suhteitamme Jumalan Poikaan, minkä vuoksi tunsin olevani pakko aloittaa tämä sarja Jumalan Pojan luonteesta.

Yhdessä ääripäässä sinulla on kolminaisuusoppi. Suurin osa kristikunnasta uskoo, että kolminaisuus edustaa Jumalan luonnetta ja siten Jumalan Pojan luonnetta, tai kun he viittaavat häneen: "Poika Jumala". Tämä usko on niin keskeinen heidän uskossaan, että he eivät pidä ketään, joka ei hyväksy kolminaisuutta, tosi kristityksi. (Jos mietit, tutkimme Trinityä yksityiskohtaisesti tulevissa videoissa.)

Toisessa ääripäässä sinulla on kolminaisuuden vastaiset tai unitaristiset Jehovan todistajat sekä kristittyjen lahkojen vähemmistö, jotka - ainakin todistajien tapauksessa - palvelevat Jeesusta Jumalan Poikana ja jopa tunnustavat hänen olevan jumala, joka kieltää edelleen jumaluutensa ja syrjäyttää hänet. Kaikkien siellä olevien todistajien, jotka ovat eri mieltä kanssani, pyytäisin, että harjoittaisit pienen oman harjoituksen, ennen kuin kirjoitat minulle palavia kommentteja. Kun olet ulkona seuraavassa kenttäpalveluryhmässäsi ja istut keskipäivän kahvitauolla, vie rennossa keskustelussasi Jeesuksen sijasta Jehovaa. Korvaa Jeesus missä tahansa keskustelun kohdassa, jossa tavallisesti vetoat Jehovan nimeen. Ja huvin vuoksi kutsu häntä "Herramme Jeesukseksi", lause, joka esiintyy Raamatussa yli 100 kertaa. Katso vain tulos. Katso, että keskustelu pysähtyy äkillisesti ikään kuin olisit käyttänyt vain kirousta. Etkö puhu enää heidän kieltään.

NWT-raamatussa ”Jeesus” esiintyy 1,109 kertaa, mutta kristillisten kirjoitusten 5,000 + -käsikirjoituksissa Jehovan nimeä ei esiinny lainkaan. Vaikka lisäätkin kuinka monta kertaa NWT-käännöskomitea piti sopivana lisätä nimensä mielivaltaisesti - koska heidän mielestään sen pitäisi mennä sinne -, löydät silti suhde neljä kohtaan Jeesuksen nimen puolesta. Vaikka organisaation parhaimmat pyrkimykset saada meidät keskittymään Jehovaan, kristilliset kirjoittajat saavat meidät katsomaan Kristusta.

Katsotaan nyt vertailevaa Vartiotorni nähdäksesi mikä nimi korostetaan.

'Nuf sanoi? Ei? Onko sinulla vielä epäilyksiä? Luuletko, että liioittelen? Katsokaa tätä kuvaa 15. huhtikuuta 2013 julkaistusta Vartiotorni.

Missä Jeesus on? Älä palaa luokseni, kuten jotkut ovat sanoneet, ettei Jeesusta ole kuvattu, koska tämä edustaa vain Jehovan järjestön maallista osaa. Todella? Miksi sitten Jehova on täällä? Jos se on vain maallinen osa, niin miksi näyttää Jehovaa ns. Vaunussa. (Sanon niin sanotun, koska missään tässä Hesekielin näyssä tai muualla Raamatussa ei ole koskaan kuvattu ratsastusta vaunuissa. Jos haluat Jumalan kuvan vaunussa, sinun on mentävä pakanaan. mytologia. Älä usko minua? Google!)

Mutta takaisin asiaan. Kristilliseen seurakuntaan viitataan Kristuksen morsiamena.

Joten mitä meillä täällä on? Jos luet Efesolaisille 5: 21-33, huomaat, että Jeesus on kuvattu aviomiehenä morsiamensa kanssa. Joten tässä meillä on kuva morsiamen ja morsiamen isän, mutta sulhasen puuttuu? Efesolaiset kutsuvat seurakuntaa myös Kristuksen ruumiiksi. Kristus on seurakunnan pää. Joten mitä meillä täällä on? Päätön ruumis?

Yksi syy tähän Jeesuksen roolin pienenemiseen on mahdollistanut meidän Herramme alentamisen enkelin asemaan.

Muista, että ihmiset ovat vain vähän alempia kuin enkelit.

”… Mikä on ihminen, joka olet tietoinen hänestä, tai ihmisen poika, jota pidät hänestä? Teit hänestä vähän alempi kuin enkelit; Sinä kruunatit hänet kunnialla ja kunnialla. ”(Ps 8: 4, 5 BSB)

Joten jos Jeesus on vain enkeli, se tarkoittaa, että sinä ja minä olemme vain hieman alempia kuin Jeesus. Näyttääkö se typerältä, jopa jumalanpilkalta? Se tekee minulle.

Isä sanoo meille: "Vastaa tyhmyteen sen hulluuden mukaan, ettei hän tule viisaaksi omissa silmissään." (San 26: 5 BSB) Joskus paras tapa osoittaa järkeilyn järjettömyys on viedä se sen loogiseen ääripäähän. Esimerkiksi: Jos Jeesus on Mikael, niin Mikael on Jumala, koska Johanneksen 1: 1 sanoo muotoillen: "Alussa oli arkkienkeli Mikael, ja arkkienkeli Mikael oli Jumalan kanssa, ja arkkienkeli Mikael oli jumala." (Johannes 1: 1)

Kaikki on tehnyt arkkienkeli Mikael, sen puolesta ja kautta Joh. 1: 3 ja Kol 1:16. Arkkienkeli Michael loi maailmankaikkeuden. Meidän täytyy uskoa arkkienkeli Miikaeliin Johanneksen 1:12: n perusteella. Arkkienkeli Miikaeli on ”tie ja totuus ja elämä. Kukaan ei tule Isän luo paitsi ”arkkienkeli Miikaelin kautta. (Johannes 14: 6.) Hän on ”kuninkaiden kuningas ja herrojen Herra”. (Ilm 19:16) Arkkienkeli Miikael on ”ikuinen isä”. (Jesaja 9: 6)

Mutta jotkut, jotka ovat edelleen epätoivoisesti kiinni uskosta, viittaavat Ilmestyksen 12: 7-12: een ja väittävät, että kuka muu kuin Jeesus voisi olla se, joka heittää Panettelijan taivaasta? Katsotaanpa?

Ja sota puhkesi taivaassa: Mikael ja hänen enkelinsä taistelivat lohikäärmeen kanssa, ja lohikäärme ja sen enkelit taistelivat, mutta he eivät voittaneet, eikä heille enää löytynyt paikkaa taivaasta. Joten suuri lohikäärme heitettiin alas, alkuperäinen käärme, nimeltään Paholainen ja Saatana, joka harhauttaa koko asutun maan; hänet heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin alas hänen kanssaan. Kuulin ääneen taivaassa sanovan: "Nyt on tapahtunut pelastus ja Jumalamme valtakunta ja hänen Kristuksensa auktoriteetti, koska veljemme syyttäjä on heitetty alas, joka syyttää heitä päivin ja öin." Jumalamme edessä! Ja he valloittivat hänet Karitsan veren ja todistajan sanan takia, eivätkä he rakastaneet sieluaan edes kuoleman edessä. Tässä mielessä ole iloinen, taivaat ja ne, jotka asuvat niissä! Voi maata ja merta, koska Paholainen on tullut alas teihin, sillä hänellä on suuri viha tietäen, että hänellä on lyhyt aika. ”” (Re 12: 7-12)

Todistajat väittävät, että näin tapahtui lokakuussa 1914 ja että Michael on todella Jeesus.

Nykyajan voidellut kristityt viittasivat etukäteen merkittävään päivämäärään lokakuussa 1914. (w14 7/15 s. 30-31, kohta 10)

Ilmeisesti asiayhteydestä lähtien tämä taistelu käytiin, koska jakeen 10 mukaan "nyt on tapahtunut pelastuksemme ja Jumalamme valta ja valtakunta ja hänen Kristuksensa valta". Koska todistajat asettivat Kristuksen valtaistuimen ja vallan lokakuussa 1914, taistelun on täytynyt käydä silloin tai pian sen jälkeen.

Mutta entä siitä aiheutuva "suru maalle ja merelle"?

Todistajien kannalta vaiva alkaa ensimmäisestä maailmansodasta, jatkuu sitten uusilla sodilla, ruttoilla, nälänhädillä ja maanjäristyksillä. Lyhyesti sanottuna, koska paholainen oli vihainen, hän aiheutti suuren osan 20: n verenvuodatuksestath luvulla.

Lisäksi ilmauksen "he valloittivat hänet karitsan veren ja todistajan sanan takia" on koskettava Jehovan todistajia 1914: stä eteenpäin.

Ongelmat alkavat heti tästä tulkinnasta. Ensinnäkin todistajien mukaan paholaista ei olisi voitu kaataa ennen lokakuuta 1914, mutta sota (se voi), jonka hän oletettavasti oli vastuussa suuren raivonsa vuoksi, oli jo käynnissä siinä vaiheessa. Se oli alkanut saman vuoden heinäkuussa, ja kansakunnat olivat valmistautuneet siihen yhdellä historian suurimmista asekilpailuista viimeisten kymmenen vuoden aikana. Aikooko Panettelija suuttua?

Lisäksi kristityt olivat 'valloittaneet Saatanan todistuksensa sanalla Kristuksen ajasta lähtien'. Raamatuntutkijoiden uskossa ja nuhteettomuudessa ei ole mitään ainutlaatuista erottaa heitä uskollisista kristityistä vuosisatojen ajan.

Lisäksi Kristuksen auktoriteetti ei tapahtunut vain vuonna 1914, vaan se oli ollut voimassa hänen ylösnousemuksensa jälkeen. Eikö hän sanonut: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä"? (Mt 28:18) Hän sai sen vuonna 33 jKr., Ja olisi vaikea kuvitella, että hänelle annettaisiin lisää valtaa myöhemmin. Eikö "kaikki auktoriteetti" tarkoita "kaikki auktoriteetit"?

Mutta mielestäni todellinen kicker on seuraava:

Ajattele tätä. Jeesus lähtee maasta palatakseen taivaaseen saamaansa valtakunnan, jonka hän on ansainnut uskollisella maanpäällisellä kurssillaan. Jeesus havainnollisti tätä vertauksessa, joka alkaa: "Aatelissyntyinen mies matkusti kaukaiselle maalle turvaamaan itselleen kuninkaallisen vallan ja palaamaan." (Lu 19:12) Kun hän saapui taivaaseen, vuonna 33 jKr., Tämä profeetallinen psalmi täyttyi:

Jehova julisti Herrani:
"Istu oikealla kädelläni
Ennen kuin sijoitan vihollisesi jalkojen jakkaraksi. ”
(Psalmi 110: 1)

Jehova kehottaa vasta kruunattua kuningasta Jeesusta istumaan tiukasti, kun Hän (Jehova) asettaa Jeesuksen viholliset hänen jalkaansa. Huomaa, että Jumala ei tuhoa vihollisiaan, mutta hän asettaa ne jalkoihinsa. Jehovan rahi on maa. (Jesaja 66: 1.) Tästä seuraa, että Jeesuksen viholliset olisivat vain maan päällä. Se sopii täydellisesti siihen, mitä on kuvattu Saatanalle ja hänen demoneilleen Ilmestyskirjan luvussa 12.

Jeesus ei kuitenkaan tee tätä. Hänet käsketään istumaan, kun Jehova tekee sen. Kuten kaikilla kuninkailla, Jehova Jumalalla on armeijoita, jotka tekevät hänen tarjouksensa. Häntä kutsutaan Raamatussa satoja kertoja ”armeijoiden Jehovaksi”, ja hänen armeijansa ovat enkeliläisiä. Joten tämän psalmin toteuttamiseksi Michael, ei Jeesus, toimii Jumalan käskyn mukaan ja on yksi enkelien enkeliprinsseistä ja johtaa hänen enkelten armeijansa taistelemaan Panettelijan kanssa. Tällä tavoin Jehova asettaa Jeesuksen viholliset hänen jalkoihinsa.

Milloin tämä tapahtui?

Milloin tapahtui pelastus, voima, Jumalan valtakunta ja Kristuksen auktoriteetti? Varmasti ei vuonna 1914. Näimme juuri, että Jeesus väitti kaiken vallan olevan jo hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen. Jumalan valtakunta ja hänen Kristuksensa alkoivat sitten, mutta Jeesuksen käskettiin istua kärsivällisesti, kunnes hänen vihollisensa hillittiin hänen jaloillaan.

Siksi on syytä uskoa, että Saatanan syrjäyttäminen tapahtui ensimmäisellä vuosisadalla juuri Jeesuksen taivaaseen nousun jälkeen. Entä muu ilmoitus, jota kuvataan Ilmestyskirjan luvussa 12? Se on tulevan videosarjan aihe, jos Jumala haluaa. Voimmeko nähdä johdonmukaisuuden sen ymmärryksen kanssa, että se tapahtui ensimmäisellä vuosisadalla, kun tarkastelemme loppuosaa? En ole teeskentelijä, joka uskoo, että kaikki kristillisissä kirjoituksissa tapahtui ensimmäisellä vuosisadalla. Uskon, että meidän on otettava Raamattu sellaisina kuin ne tulevat ja noudattavat totuutta mihin tahansa se johtaa. En sano dogmaattisesti, että tämä ennustus täyttyi Kristuksen taivaaseenastumisen aikana, vain että se on erillinen mahdollisuus ja näyttää tällä hetkellä sopivan Raamatun kertomuksen kanssa.

Looginen sääntö, että vaikka emme aina tiedä tarkalleen mitä jokin on, voimme hyvin usein sulkea pois sen, mikä se ei ole.

On todisteita siitä, että tätä profetiaa ei todellakaan toteutettu 1914: ssä. Uskon, että todisteiden paino viittaa ensimmäiseen vuosisataan, mutta jos todisteet antavat luotettavuuden toiselle päivämäärälle, meidän kaikkien pitäisi olla avoimia harkitsemaan sitä.

Huomasitko, kuinka vapauttamalla itsemme ennakkoluuloista, jotka pakottavat meidät asettamaan uskonnollista dogmaa Raamatun tutkimuksellemme, pystyimme saavuttamaan helpomman, pyhien kirjoitusten kannalta johdonmukaisen ymmärryksen kuin se, joka meillä oli vanhojen uskomusten nojalla? Eikö se ole tyydyttävää?

Tämä on seurausta asioiden tarkastelemisesta eksegeetisesti eikä eisegetisesti. Muistatko mitä nämä kaksi termiä tarkoittavat? Olemme keskustelleet niistä aikaisemmissa videoissa.

Toisin sanoen, on paljon tyydyttävämpää antaa Raamatun johtaa meidät totuuteen kuin yrittää pakottaa sitä tukemaan omaa totuuttamme.

Itse asiassa syy siihen, miksi Jehovan todistajat uskovat Arkkienkeli Mikaelin olevan Jeesus, on suora seuraus eisegeesistä, yrityksestä pakottaa Raamattu tukemaan omaa totuuttaan. Pohjoisen ja etelän kuninkaiden sekä Danielin 1,290 ja 1,335 päivän ennustuksiin on vaikuttanut heidän tarpeensa tukea vuotta 1914.

Tämä kaikki antaa erinomaisen objektitunnin tämän tutkimusmenetelmän vaaroista. Seuraavassa videossamme käytämme tätä keinona oppia olemaan tutkimatta Raamattua, ja sitten teemme uudelleen tutkimuksemme käyttämällä oikeaa menetelmää Raamatun totuuden saamiseksi. Annamme löytövoiman sinun käsiisi, yksittäisen kristityn käsiin, missä se kuuluu. Ei joidenkin kirkollisten viranomaisten, joidenkin paavin, kardinaalin, arkkipiispan tai hallintoelimen käsissä.

Kiitos kun katsoit. Napsauta tilaa, jos haluat saada ilmoituksen seuraavasta videojulkaisusta.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    40
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x