Hei, Eric Wilson täällä.

Olen yllättynyt reaktiostani, jonka viimeinen videoni provosoi Jehovan todistajien yhteisöstä puolustaen JW-oppia siitä, että Jeesus on arkkienkeli Mikael. Aluksi en usko, että tämä oppi oli niin kriittinen Jehovan todistajien teologialle, mutta vastauksessa sanotaan, että olen aliarvioinut sen arvon heille. Kun tuotin videoita, jotka osoittivat, että 1914-oppi oli väärä, sain hyvin vähän pyhien kirjoitusten perusteluja. Voi varmasti, siellä oli vihaa heidän vihansa kanssa, mutta se on vain impotentti räjähdys. Sain vielä vähemmän vastustusta ilmoitukselle, että toisen lampaan oppi oli väärä. Suurin huolenaihe oli siitä, tuleeko paratiisi maan päällä vai ei. (Lyhyt vastaus: Kyllä, se tulee olemaan.) Joten miksi video siitä, että Jeesus ei ollut enkeli, löi niin hermoa todistajien kanssa?

Miksi Jehovan todistajat puolustavat tätä opetusta niin innokkaasti?

Maailmassa on kaksi henkeä töissä. Jumalan lapsissa työskentelee pyhä henki ja Saatanan henki, tämän maailman Jumala. (2 Co 4: 3, 4)

Saatana vihaa Jeesusta ja tekee kaikkensa estääkseen meitä pääsemästä suhteisiin häneen ja hänen kauttaan taivaalliseen Isäämme. Jumalan lapset ovat hänen vihollisensa, koska he ovat siemen, jolla varmistetaan hänen täydellinen tappio; joten hän tekee kaiken estääkseen siementen kehityksen. (Ge 3: 15) Jeesuksen harhaanjohtava esittäminen on yksi hänen päätavoistaan ​​saavuttaa tämä. Hän tekee kaiken tuhotaksesi tai vääristääksemme suhteitamme Jumalan Poikaan, minkä vuoksi tunsin olevani pakollinen aloittamaan tämä sarja Jumalan Pojan luonteesta.

Yhdessä ääripäässä sinulla on kolminaisuuden oppi. Suurin osa kristitystä uskoo, että kolminaisuus edustaa Jumalan luonnetta ja siten Jumalan Pojan luonnetta, tai he viittaavat häneen: ”Jumala Poika”. Tämä uskomus on niin keskeinen heidän uskomuksessaan, että he eivät pidä ketään, joka ei hyväksy kolminaisuutta, olemaan tosi kristitty. (Jos ihmettelet, tutkimme yksityiskohtaisesti Kolminaisuutta tulevien videoiden sarjassa.)

Toisaalta sinulla on anti-trinitaarisia tai epäoikeudenmukaisia ​​Jehovan todistajia sekä vähemmistö kristittyjä lahkoja, jotka - ainakin todistajien tapauksessa - tarjoavat huulipalvelua Jeesukselle Jumalan pojana ja tunnustavat hänet jopa jumala, joka kieltää edelleen jumalallisuutensa ja syrjäyttää hänet. Kaikille todistajille, jotka ovat eri mieltä kanssani, pyydän, että ennen kuin kirjoitat minulle liekehtiviä kommentteja, harjoittakaa omaa harjoitustanne. Kun olet poissa seuraavasta kenttäpalveluryhmästäsi istuessasi keskipäivällä kahvitauollasi, viitaa satunnaisessa keskustelussa Jehovan sijasta Jeesukseen. Missä tahansa keskustelun vaiheessa, jossa tavallisesti vedot Jehovan nimeen, korvaa Jeesus. Ja hauskanpitoa varten, kutsu häntä nimellä "Herra Jeesus", lause, joka esiintyy Raamatussa 100 kertaa. Katso vain tulosta. Katso, kuinka keskustelu pysähtyy äkillisesti ikään kuin käyttäisit vain vannon sanaa. Et puhu heidän kieltään enää.

NWT-raamatussa ”Jeesus” esiintyy 1,109 kertaa, mutta kristillisten kirjoitusten 5,000 + -käsikirjoituksissa Jehovan nimeä ei esiinny lainkaan. Vaikka lisäätkin kuinka monta kertaa NWT-käännöskomitea piti sopivana lisätä nimensä mielivaltaisesti - koska heidän mielestään sen pitäisi mennä sinne -, löydät silti suhde neljä kohtaan Jeesuksen nimen puolesta. Vaikka organisaation parhaimmat pyrkimykset saada meidät keskittymään Jehovaan, kristilliset kirjoittajat saavat meidät katsomaan Kristusta.

Katsotaan nyt vertailevaa Vartiotorni nähdäksesi mikä nimi korostetaan.

'Nuf sanoi? Ei? Onko sinulla vielä epäilyjä? Luuletko liioittelevasi? Katsokaa tätä kuvaa huhtikuun 15, 2013-numerosta Vartiotorni.

Missä Jeesus on? Älä tule takaisin minun tyköni, kuten jotkut sanovat, että Jeesusta ei ole kuvattu, koska se edustaa vain Jehovan organisaation maallista osaa. Todella? Miksi Jehova on täällä? Jos se on vain maallinen osa, niin miksi osoittaa Jehova ns. Vaunussaan. (Sanon niin kutsutun, koska missään tässä Hesekielin näkemyksessä eikä muussa asiaa koskevassa Raamatussa ei koskaan kuvata Jehovaa vaunun ajamiseen. Jos haluat kuvan Jumalasta vaunuissa, sinun on mentävä pakanaan ei usko minua? Google sitä!)

Mutta takaisin käsiteltävänä olevaan asiaan. Kristittyyn seurakuntaan viitataan Kristuksen morsiamena.

Joten mitä meillä täällä on? Jos luet Efesolaisia ​​5: 21-33, huomaat, että Jeesus on kuvattu aviomieheksi morsiamensa kanssa. Joten täällä on kuva morsiamasta ja morsiamen isästä, mutta sulhasen puuttuu? Efesolaiset kutsuvat seurakuntaa myös Kristuksen ruumiin. Kristus on seurakunnan pää. Joten mitä meillä täällä on? Päättömä ruumis?

Yksi syy tähän Jeesuksen roolin pienenemiseen on mahdollistanut meidän Herramme alentamisen enkelin asemaan.

Muista, että ihmiset ovat vain vähän alempia kuin enkelit.

”… Mikä on ihminen, joka olet tietoinen hänestä, tai ihmisen poika, jota pidät hänestä? Teit hänestä vähän alempi kuin enkelit; Sinä kruunatit hänet kunnialla ja kunnialla. ”(Ps 8: 4, 5 BSB)

Joten, jos Jeesus on vain enkeli, se tarkoittaa, että sinä ja minä olemme vain vähän alempia kuin Jeesus. Näyttääkö se sinulle typerältä, jopa jumalanpilkkaa? Se tekee minulle.

Isä sanoo meille: "Vastaa typerys hänen hulluutensa mukaan, ettei hänestä tulisi viisaita hänen omissa silmissä." (Pr 26: 5 BSB) Joskus paras tapa osoittaa päättelyn linjan järjetöntä on viedä se sen looginen ääri. Esimerkiksi: Jos Jeesus on Mikael, niin Mikael on Jumala, koska John 1: 1 sanoo parafraasin: ”Alussa oli arkkienkeli Mikael ja Arkkienkeli Mikael oli Jumalan kanssa ja Arkkienkeli Mikael oli jumala.” (John 1: 1)

Kaikkien asioiden tekivät arkkienkeli Michael, puolesta ja kautta John 1: 3 ja eversti 1: 16 mukaan. Arkkienkeli Michael loi maailmankaikkeuden. Meidän on luotava arkkienkeli Mikaeliin, joka perustuu John 1: 12. Arkkienkeli Mikael on ”tie ja totuus ja elämä. Kukaan ei tule Isän luokse paitsi ”Arkkienkeli Mikaelin kautta. (John 14: 6) Hän on ”kuninkaiden kuningas ja herrojen herra.” (Re 19: 16) Arkkienkeli Michael on ”iankaikkinen isä”. (Jesaja 9: 6)

Mutta jotkut, kiinni edelleen epätoivoisesti uskomuksesta, lainaavat Ilmestyskirjaa 12: 7-12 ja väittävät, että kuka muu kuin Jeesus voisi olla se, joka heittää paholaisen taivaasta? Katsotaanpa, katsotaanko?

Ja sota puhkesi taivaassa: Mikael ja hänen enkelinsä taistelivat lohikäärmeen kanssa, ja lohikäärme ja sen enkelit taistelivat, mutta he eivät voittaneet, eikä heille enää löytynyt paikkaa taivaasta. Joten suuri lohikäärme heitettiin alas, alkuperäinen käärme, nimeltään Paholainen ja Saatana, joka harhauttaa koko asutun maan; hänet heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin alas hänen kanssaan. Kuulin ääneen taivaassa sanovan: "Nyt on tapahtunut pelastus ja Jumalamme valtakunta ja hänen Kristuksensa auktoriteetti, koska veljemme syyttäjä on heitetty alas, joka syyttää heitä päivin ja öin." Jumalamme edessä! Ja he valloittivat hänet Karitsan veren ja todistajan sanan takia, eivätkä he rakastaneet sieluaan edes kuoleman edessä. Tässä mielessä ole iloinen, taivaat ja ne, jotka asuvat niissä! Voi maata ja merta, koska Paholainen on tullut alas teihin, sillä hänellä on suuri viha tietäen, että hänellä on lyhyt aika. ”” (Re 12: 7-12)

Todistajat väittävät, että näin tapahtui lokakuussa 1914 ja että Michael on todella Jeesus.

Nykyajan voitetut kristityt osoittivat etukäteen lokakuun 1914: lle merkittävänä päivämääränä. (w14 7 / 15 sivut. 30-31 par. 10)

Ilmeisesti asiayhteydestä lähtien tämä taistelu tapahtui, koska jakeen 10 mukaan ”nyt on tapahtunut pelastus ja Jumalamme valtakunta ja hänen Kristuksensa auktoriteetti”. Koska todistajat esittivät Kristuksen sitoutumisen ja auktoriteetin lokakuussa 1914, taistelun on pitänyt tapahtua silloin tai pian sen jälkeen.

Mutta entä siitä aiheutuva "suru maalle ja merelle"?

Todistajien kannalta suru alkaa ensimmäisestä maailmansodasta, jatkuu sitten lisää sotia, ruttoja, nälänhätä ja maanjäristyksiä. Lyhyesti sanottuna, koska paholainen oli vihainen, hän aiheutti suuren osan 20: n verenvuodostath luvulla.

Lisäksi ilmauksen "he valloittivat hänet karitsan veren ja todistajan sanan takia" on koskettava Jehovan todistajia 1914: stä eteenpäin.

Ongelmat alkavat heti tästä tulkinnasta. Ensinnäkin, todistajien mukaan paholaista ei olisi voinut heittää alas ennen lokakuun 1914-tapahtumaa, mutta sota (suru), jonka hän väitetysti oli vastuussa suuren raivonsa vuoksi, oli jo käynnissä siihen mennessä. Se oli alkanut saman vuoden heinäkuussa, ja maat olivat valmistautuneet siihen yhdellä historian suurimmista asekilpailuista edeltävän kymmenen vuoden ajan. Aikoiko Paholainen suuttua?

Lisäksi kristityt olivat ”valloittaneet saatanan todistamisen sanalla Kristuksen ajoista lähtien”. Raamatun opiskelijoiden uskossa ja koskemattomuudessa ei ole mitään ainutlaatuista, joka erottaisi heidät uskollisista kristittyistä vuosisatojen ajan.

Lisäksi Kristuksen auktoriteetti ei vain toteutunut 1914: ssä, vaan se oli ollut paikallaan hänen ylösnousemuksestaan ​​lähtien. Eikö hän sanonut: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä"? (Mt 28: 18) Hän sai sellaisen 33 CE: ssä, ja olisi vaikea kuvitella, että hänelle myöhemmin annettiin enemmän valtaa. Eikö "kaikki auktoriteetit" tarkoita "kaikkia auktoriteetteja"?

Mutta mielestäni todellinen kicker on seuraava:

Ajattele tätä. Jeesus jättää maan palatakseen taivaaseen saadakseen valtakunnan, jonka hän on ansainnut uskollisesta kurssistaan ​​maan päällä. Jeesus kuvasi tätä vertauksessa, joka alkaa: ”Ylän syntynyt mies matkusti kaukaiseen maahan turvatakseen kuninkaallisen voiman itselleen ja palatakseen.” (Lu 19: 12) Saavuttuaan taivaaseen, 33 CE: ssä, tämä profeetallinen psalmi täyttyi:

Jehova julisti Herrani:
"Istu oikealla kädelläni
Ennen kuin sijoitan vihollisesi jalkojen jakkaraksi. ”
(Psalmi 110: 1)

Jehova käskee vasta kruunatun kuninkaan Jeesuksen istumaan tiukasti, kun hän (Jehova) asettaa Jeesuksen viholliset jalkoihinsa. Huomaa, että Jumala ei tuhoa vihollisiaan, mutta hän asettaa heidät jalkoihinsa. Jehovan jalka on maa. (Jesaja 66: 1) Tästä seuraa, että Jeesuksen viholliset rajoittuisivat maahan. Se sopii täydellisesti siihen, mitä on kuvattu Saatanalle ja hänen demonilleen Ilmestyskirjan luvussa 12.

Siitä huolimatta Jeesus ei tee tätä. Hänellä on käsky istua, kun Jehova tekee sen. Kuten kaikilla kuningasilla, myös Jehovalla Jumalalla on armeijoita, jotka tekevät hänen tarjouksensa. Raamatussa häntä kutsutaan ”armeijoiden Jehovaksi” satoja kertoja ja hänen armeijansa ovat enkeleitä. Joten tehdäkseen tämän psalmin totta, Michael, ei Jeesus, toimii Jumalan käskyn mukaisesti ja oleminen yksi tärkeimmistä enkeliherroista johtaa enkelien armeijaansa taistelemaan paholaisen kanssa. Tällä tavoin Jehova asettaa Jeesuksen viholliset jalkoihinsa.

Milloin tämä tapahtui?

No, milloin pelastus, voima, Jumalan valtakunta ja Kristuksen auktoriteetti tapahtuivat? Varmasti ei 1914-versiossa. Näimme vain, että Jeesus väitti kaiken auktoriteetin olevan jo hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen. Jumalan valtakunta ja hänen Kristuksensa alkoivat sitten, mutta Jeesuksen käskettiin istumaan kärsivällisesti, kunnes viholliset alistettiin jaloille jaloilleen.

Siksi on syytä uskoa, että saatanan syrjäyttäminen tapahtui ensimmäisellä vuosisadalla, heti kun Jeesus nousi taivaaseen. Entä lopullinen näky, joka kuvataan Ilmestyskirjan luvussa 12? Se on tulevaisuuden videosarjan aihe, Jumala halukas. Kun tarkastelemme muuta näkemystä, voimmeko löytää johdonmukaisuuden käsityksen kanssa, että se tapahtui ensimmäisellä vuosisadalla? En ole preteristi, joka uskoo kaiken kristittyihin kirjoituksiin tapahtuneen ensimmäisen vuosisadan aikana. Uskon, että meidän on otettava pyhät kirjoitukset heidän tullessaan ja seuraamalla totuutta minne tahansa se johtaa. En sano dogmaattisesti, että tämä profetia toteutui Kristuksen ylösnousemuksen aikaan, vain että se on erillinen mahdollisuus ja näyttää tällä hetkellä sopivan Raamatun kertomukseen.

Looginen sääntö, että vaikka emme aina tiedä tarkalleen mitä jokin on, voimme hyvin usein sulkea pois sen, mikä se ei ole.

On todisteita siitä, että tätä profetiaa ei todellakaan toteutettu 1914: ssä. Uskon, että todisteiden paino viittaa ensimmäiseen vuosisataan, mutta jos todisteet antavat luotettavuuden toiselle päivämäärälle, meidän kaikkien pitäisi olla avoimia harkitsemaan sitä.

Huomasitko kuinka vapauttaessamme ennakko-ajatuksista, jotka pakottavat meitä asettamaan uskonnollisen dogman pyhien kirjoitusten tutkimiseen, pystyimme pääsemään helpompaan, pyhien kirjoitusten kohdalla ymmärrettävään ymmärrykseen kuin se, jota pidimme vanhojen uskomustemme perusteella? Eikö se ole tyydyttävää?

Tämä johtuu siitä, että tarkastellaan asioita eksegeettisesti eikä eisegeettisesti. Muistatko mitä nämä kaksi termiä tarkoittavat? Olemme keskustelleet niistä aiemmissa videoissa.

Toisin sanoen, on paljon tyydyttävämpää antaa Raamatun johtaa meidät totuuteen kuin yrittää pakottaa sitä tukemaan omaa totuuttamme.

Itse asiassa syy Jehovan todistajien mielestä Arkkienkeli Mikael on Jeesus, on suora seuraus eisegesisistä, yrittämisestä pakottaa Raamattu tukemaan omaa totuuttaan. Tarve tukea 1,290ia on vaikuttanut kaikki pohjoisen ja etelän kuninkaan ennusteisiin sekä Danielin 1,335-päiviin ja 1914-päiviin.

Tämä kaikki tarjoaa erinomaisen esineetunnin tämän tutkimusmenetelmän vaaroista. Seuraavassa videossamme käytämme tätä keinona oppia, kuinka olla tutkimatta Raamattua, ja sitten teemme uudelleen tutkimuksemme hyödyntämällä oikeaa menetelmää Raamatun totuuden saavuttamiseen. Laitamme löytövoiman teidän käsiinsä, yksittäisen kristittyn käsiin, missä se kuuluu. Ei joidenkin kirkollisten viranomaisten, joidenkin paavien, joidenkin kardinaalien, joidenkin arkkipiispojen tai joidenkin hallintoelinten käsissä.

Kiitos kun katsoit. Napsauta tilaa, jos haluat saada ilmoituksen seuraavasta videotiedotteesta.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    38
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x