"Jatka kantamalla toistensa taakkaa, ja täten täytät Kristuksen lain." - Galatians 6: 2.

 [Vuodesta 5/19 s.2 Tutkimusartikkeli 18: 1.-7. Heinäkuuta 2019]

Tämä tutkimusartikkeli on jatkoa vuonna 2006 alkaneelle sarjalle Tutkimus 9 ws 2 / 19 huhtikuun 29th - Voi 5th.

Kappale 2 osoittaa asenneongelman, kun sanotaan:Kuinka viranomaisten tulisi tämän lain mukaan kohdella muita? " Muista nyt, että tässä puhuu kristillisestä seurakunnasta. Joten onko olemassa mitään pyhien kirjoitusten tukea, jolla on auktoriteetti seurakunnan kristittyjen suhteen?

Yksinkertaisesti sanottuna, ei, ei ole.

Tarkasteltaessa kaikkia pyhiä kirjoituksia, jotka sisältävät sanan ”auktoriteetti”, paljastettiin seuraavat keskeiset pyhät kirjoitukset:

Matteus 20: 25--28 - Auktoriteetin käyttäminen on maailman asia, kristityt palvelevat veljiään, päinvastoin maailmaa.

Matthew 28: 18 - Jumala on antanut Jeesukselle kaiken vallan.

Markus 6: 7, Luukas 9: 1 - Jeesus antoi joillekin varhaisista opetuslapsista valtuuden ajaa ulos demoneja ja parantaa sairauksia.

Toimii 14: 3 - Herran auktoriteetti saarnata rohkeasti. Kreikan alkuperäinen teksti ei sisällä sanaa ”auktoriteetti”. Tämä on perusteeton lisä NWT-viitepainos. (ESV: "rohkeasti puhuminen Herran puolesta", olisi tarkempi)

1 Corinthians 7: 4 - Aviomiehellä on valta vaimon ruumiissa ja vaimolla on valta aviomiehen ruumiissa. Kreikan sana käännetty viranomaisen"Välittää" delegoidun viranomaisen ", ei absoluuttisen auktoriteetin, merkityksen. Kuka valtuuttaa tämän viranomaisen? Se voi olla tietysti Jumala, mutta toinen järkevä käsitys on, että se on puoliso. Kuinka niin? Avioliitosopimuksen nojalla kumpikin puoliso antaa puolueelleen jonkinlaisen valtuuden koskettaa ruumiiaan henkilökohtaisella tavalla, jota he eivät salli muiden. Valtuutettu viranomainen ilmaisee myös ajatuksen, että sitä voidaan peruuttaa. Tämä ymmärrys on myös yhteensopiva rakkauden lain kanssa. Mikä vastakohta maailmassa vallitsevalle tulkinnalle, että aviomies voi tehdä vahingollisia asioita vahingolle niin fyysisesti kuin henkisesti, koska hänellä on oikeus, voima ja auktoriteetti (Jumalalta ja joskus valtiolta) tehdä niin.

Titus 2: 15 - NWT Paavali puhumassa Tiitukselle sanoo: ”Jatka puhuessaan näitä asioita ja manteleen ja nuhtelemaan täydellä luvalla komentoon”. Täällä kreikan sana käännetty ”viranomaisen"On erilainen ja välittää puhumisen merkityksen järjestyksessä, joka järjestää asiat siten, että ne rakentuvat toisiinsa (kreikkalainen" epi ") toisiinsa tarvittavan tavoitteen saavuttamiseksi. IE Asiat, joista Tiitus puhui, olisi auktoriteetti sinänsä. Se ei tarkoita itsensä pakottamista ja muiden pakottamista tekemään tahtonsa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että yksikään pyhät kirjoitukset eivät käytä sanaa auktoriteetti ja antavat yksittäiselle kristilliselle valtuudelle mitään muuta kristittyä tai ketään muuta tässä asiassa. Siksi ne, jotka ovatviranomaisella ” Jehovan todistajien seurakunnissa (ja muissa asiaan liittyvissä kristillisissä uskonnoissa) ei ole pyhien kirjoitusten tukea väittäessään ja omistaessaan arvoa kollegoilleen.

"Mikä on Kristuksen laki? ” on kappaleiden 3-7 teema ja on hyväksyttävä johdanto.

Kappaleissa 8-14 keskustellaan rakkauteen perustuvasta laista.

Kohdassa 12 on jonkin verran puhetta, kun sanotaan:

”Oppitunnit: Kuinka voimme jäljitellä Jehovan rakkautta? (Efesolaiset 5: 1, 2) Pidämme jokaista veljestämme ja sisaristamme arvokkaita ja arvokkaita ja toivotamme mielellämme takaisin ”kadonneen lampaan”, joka palaa Jehovan luo. ”

Kyllä, varmasti tämä on oikea näkemys, mutta sitten meidän on esitettävä kysymys: "Miksi hallintoelin sallii videoiden ja ehdotusten tekemisen ja julkaisemisen muissa artikkeleissa, jotka rohkaisevat hienovaraisesti" henkisesti heikoiksi "pidettyjen välttämistä ”Puuttuvien kokousten tai kenttäpalveluksen takia? Tämä asenne, joka on yleistymässä tavalla, jota se ei koskaan ollut 10 vuotta sitten, ei ole vain epä kristillinen - se on ristiriidassa kappaleessa mainittujen Efesolaiskirjeen 5 kanssa muiden pyhien kirjoitusten joukossa - se on myös erittäin haitallista. Jos esimerkiksi jotakuta on kompastettu, tämä pelottava käytäntö saattaisi hänet päätökseen ja aiheuttaisi suuren esteen heidän palatessaan aina seurakuntaan. Katso Kevin McFreen Lego-animaatiovideo,Kuusi askelta”Saadaksesi hyvän ja tarkan yhteenvedon tästä käytännöstä.

Kyllä, ehkä haluamme, että todistajat heräävät ”totuudesta totta”, mutta yhtä tärkeätä me emme halua heidän kompastuvan, kuten usein tapahtuu, heidän menettävänsä uskonsa Jumalaan ja Jeesukseen. Epävirallinen, kirjoittamaton politiikka, jolla pyritään välttämään ketään heikkoa uskoa organisaatioon tai jolla on vaikeuksia harjoittaa kristittyjen tapoja täydellisesti, on moraalisesti vastenmielinen, ja se olisi lopetettava välittömästi. Lisäksi olisi annettava selkeä suunta päinvastaiseen, kuten video, joka vastustaa sitä pahamaineista, joka sitä rohkaisi.

Emme saa myöskään unohtaa sanamuodon "ja toivotamme mielellämme takaisin ”kadonneen lampaan”, joka palaa Jehovan luo. (Psalmi 119: 176)”(Par.12).

Tämä tarkoittaa, että se on tervetullut takaisin organisaatioon palaavalle. Useimpien todistajien mielestä organisaatioon lähtö tai paluu on sama kuin poistuminen tai palaaminen Jehovan luo. Kuten tiedämme, se ei kuitenkaan ole. Seurakunta pitää kirjailijaa jättäneensä Jehovan, jos vain he tietäisivät mitä tein tällä sivustolla. Mutta voin rehellisesti sanoa, teen nyt paljon enemmän Raamatun tutkimusta kuin koskaan todistajana ja uskon yhä Jehovan olevan Luoja. Lisäksi kaikissa ääntämisessä käydyissä kiistoissa tämä on edelleen nimi, jota käytän yhdessä "Isän" kanssa, koska se tunnistaa hänet Raamatun jumalaksi useimmille englanninkielisille ihmisille. Olen ehkä melkein poistunut seurakunnasta, mutta tunnen isäni olevan lähempänä Jehovaa kuin koskaan todistajana.

Kappaleissa 13 ja 14 keskustellaan John 13: 34-35. Jae 35 sanoo:Tämän kautta kaikki tietävät, että olet minun opetuslapseni - jos sinulla on rakkautta keskuudessasi."

Näiden kappaleiden mukaan tämä rakkaus ilmenee ”kun menemme säännöllisesti poimimaan vanhempaa veliä tai siskoa tapaamiseen tai luopumme mielellämme omista mieltymyksistämme miellyttääksesi rakkaasi, tai otamme aikaa maallisesta työstä avustaaksemme katastrofiapuun ” .

Onko tämä todella sitä, mikä Jeesuksella oli mielessä, kun hän antoi heille uuden käskyn? Tämän toteuttaminen James 1: n mukaan: 27 osallistui ”Jumalan ja Isämme näkökulmasta puhdas ja turmeltumaton palvonnan muoto on seuraava: huolehtia orvoista ja leskeistä heidän ahdistuksessaan ja pitää itsensä ilman etusijaa maailmasta. ”

Jeesus tai James eivät halunneet, että heidän sanojaan tulkittaisiin siten, että he veivät vanhusten mukana järjestön määräämään tai käskemään kokoukseen heidän pelastuksensa kannalta välttämättömiksi, jotta heidät kiinnitettäisiin vääriin opetuksiin, kuten 1914, 1975 ja päällekkäisiin sukupolviin. Katastrofiavun ponnistelut sen edessä ovat kiitettäviä, vaikka niitä onkin huomattavasti supistettu syistä, joita ei koskaan ole selitetty.

Kappaleissa 15-19 pohditaan, kuinka Kristuksen laki edistää oikeudenmukaisuutta. Jotkut toistamisen arvoiset seikat ovat, että toisin kuin tuon ajan uskonnolliset johtajat, ”Jeesus oli kuitenkin oikeudenmukainen ja puolueeton kaikissa ” ja "hän oli kunnioittava ja ystävällinen naisten suhteen ”.

Osoittaa kuinka oikeudenmukaisia ​​ja puolueettomia vanhimmat ja organisaatio ovat tekemisissä väitetyt tekijät ja vanhat lesket, Napsauta todellisuutta osoittavien YouTube-videoiden linkkejä. Kirjoittaja tietää sekä Ericin että Christinen, ja rehellisesti heidän kohtelunsa on kauhistuttava, jopa maallisten viranomaisten tuomioistuimet kohtelevat heitä paljon paremmin. Jälleen kerran järjestö palvelee vain Jeesuksen opetuksia. Matteuksen 15: 7-9: ssä olevat Jeesuksen sanat tiivistävät osuvasti heidän asenteensa sanoen: "TE ulkokullatut, Jesaja profetoi sinusta osuvasti, kun hän sanoi:" Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on kaukana minusta. On turhaa, että he jatkuvasti palvovat minua, koska he opettavat ihmisten käskyjä oppina.

Kappaleiden 20-25 viimeisessä osassa on teema: “Kuinka viranomaisten tulee kohdella muita? " Kuten tämän katsauksen alussa keskusteltiin, kristitylle on annettu ainoa auktoriteetti suorittaa tiettyjä toimia, joista missään ei ole valtaa muihin, vain itseään.

Kappaleista 20–22 kuuluu oikeat äänet siitä, kuinka aviomiehen tulisi kohdella vaimoaan, mutta ei jälleen kerran tee selväksi, että puolison väärinkäsittely mitätöisi seurakunnan etuoikeudet ja nimitykset sekä heidän asemansa Kristuksen edessä. Matteuksen 18: 1-6: n Jeesuksen sanat olisi pitänyt lainata, jopa keskustella niistä. Täällä Jeesus varoitti, että jokainen, joka kompasteli pienen lapsen palvelemasta häntä (kuten monet lasten ahdistelun uhrit ovat olleet), hukkuisi paremmin meressä myllynkivellä kaulassaan. Vahvat sanat todellakin!

Kappale 23 antaa lausunnon: ”He tunnustavat, että maallisilla viranomaisilla on Jumalan antama vastuu käsitellä siviili- ja rikosasioita. Tähän sisältyy oikeus määrätä sakkoja tai sakkoja tai rangaistuksia. 13: 1-4”.

Eniten sanottavaa on se, mitä tässä kappaleessa ei sanota, ts. Että kaikki seurakunnan jäseniä koskevat rikokselliset käytökset on osoitettava suoraan maallisille viranomaisille. Jos olisit todistamassa ketään, mukaan lukien todistajatoista, murhaamassa jotakuta, eikö sinulla olisi moraalista ja oikeudellista velvollisuutta ilmoittaa siitä maallisille viranomaisille? Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, petokset ja raiskaukset eivät eroa toisistaan. Vaikka ne ovat raamatullisia syntejä, ne ovat myös rikollisia tekoja, eikä ole pyhien kirjoitusten vaatimusta tai ehdotusta pitää tällaisia ​​tekoja yksinomaan seurakunnan sisällä. 1: n korinttilaisille 6: 1-8, jota käytetään usein perustelemaan ilmoittamatta jättämistä, käytetään usein väärin kirjoitettua kirjoitusta, mutta tässä puhutaan ”triviaalia asioita"Ja"oikeusjuttuja”Jotka ovat siviilioikeudenkäyntejä rahallisen korvauksen saamiseksi, eikä ilmoittamista suurista rikoksista maallisille viranomaisille.

Kohdassa 24 pohditaan sitten, kuinka vanhimmat harkitsevat huolellisesti pyhiä kirjoituksia punnitakseen asioita ja tekemällä päätöksiä! Jos vain! Misogyny, suosikki ja epäpätevyys ovat kokemukseni mukaan useimpien vanhimpien oikeudellisten päätösten tunnusmerkkejä. Huomaatko lisäksi yhden erittäin tärkeän näkökohdan, joka jätetään seuraavien ulkopuolelle:

”He pitävät mielessä, että rakkaus on Kristuksen lain perusta. Rakkaus saa vanhimmat miettimään: Mitä on tehtävä auttamaan kaikkia seurakunnan jäseniä, jotka ovat joutuneet väärinkäytösten kohteeksi? Väärintekijän suhteen rakkaus saa vanhimmat miettimään: Onko hän katuva? Voimmeko auttaa häntä palauttamaan henkisen terveytensä? " 

Mitään ei sanota siitä, että seurakunnan turvallisuutta pidetään tietyn yksilön hyvinvoinnin yläpuolella.

Vain siksi, että joku tekee parannuksen, ei ole tekosyy saada uutisia kokonaan sähkökatkoksi ongelmasta. Itse asiassa, jos se on vakava synti ja rikollinen teko, he todennäköisesti toistavat rikoksen. Maalliset viranomaiset tunnustavat tämän ympäri maailmaa. Ainakin useimmissa ensimmäisen maailman maissa maallisilla viranomaisilla on tapana lukita vain ne rikoksentekijät, joiden katsotaan olevan suuri uudelleenrikoksen vaara, ja niihin kuuluvat murhaajat ja lapsimotterit. Lasten kurittimilla tiedetään olevan erityisen suuri rikkomusriski siten, että monet maat rekisteröivät heidät nyt ja estävät heitä tekemästä mahdollisuutta työskennellä ympäristöissä, joissa he voivat olla kosketuksissa lasten kanssa.

Kohdassa 25 todetaan seuraavaa: “Kuinka kristitty seurakunta voi heijastaa Jumalan oikeudenmukaisuutta lasten seksuaalisen hyväksikäytön suhteen? Seuraava artikkeli vastaa tähän kysymykseen. ”

Tämä seuraava artikkeli asetetaan mikroskoopin alle nähdäkseen, ovatko he käsitelleet jotain Australian kuninkaallisen korkean lasten hyväksikäyttökomitean esille nostamaa asiaa. Älä pidä hengitystäsi toivoen muutosta. Mikään tässä artikkelissa ei viittaa vakaviin muutoksiin organisaation poliittisten päättäjien mielessä, muuten tämä artikkeli olisi ollut sen lausunnoissa paljon suorempi ja suoraviivaisempi.

 

 

 

 

Tadua

Tadua-artikkelit.
    2
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x