[Tämä artikkeli on julkaistu uudelleen kirjoittajan luvalla hänen oma verkkosivusto.]

Jehovan todistajan oppilla, joka koskee Jeesuksen opetusta lampaista ja vuohista, Matteuksen luvussa 25, on jonkin verran samankaltaisuutta roomalaiskatolisen opetuksen kanssa, joka koskee pääsyä taivaaseen ansioiden kassaan.

Vaikka pelastuksen perusvaatimukset eivät ole identtisiä, ne ovat seuraavat:

 1. Monille ihmisille Jeesuksen Kristuksen vuodatettu veri yksin ei voi antaa täydellistä pelastusta Jumalan silmissä.
 2. Ansiot pelastuksesta Jumalan silmissä yksilölle voidaan osoittaa teoista eteenpäin; tai rajoitetulta joukolta muita kuin Jeesusta Kristusta.

Osoitepiste 2, Vartiotorni Raamatun ja Tract Society -julkaisun 2015, jonka otsikko on "Jeesus totuuden ja elämän tapa", opettaa opin ansioita valituille ryhmille osoitettujen töiden ansioista, kun puhutaan Jeesuksen opetuksesta Matteuksen lampaan ja vuohen tuomion perusteella. 25: 31-46.

Tämä tuomio on ansio, koska vuohet eivät ole kohdellneet Kristuksen veljiä maan päällä ystävällisesti, kuten heidän olisi pitänyt tehdä[1].

Kaksi tarkistettavaa kysymystä saman julkaisun lopussa esittävät:

 • Miksi lampaiden katsotaan ansaitsevan Jeesuksen suosion?
 • Millä perusteella jotkut ihmiset tuomitaan vuohiksi, ja mikä tulevaisuus lampailla ja vuohilla on?[2]

Opintoartikkelissa opetuskohta toi esiin, että Jeesus opettaa, että iankaikkinen tuhoaminen on riippuvainen veljiään koskevista teoista. Joten kuka on Kristuksen veljes?

Maaliskuun 15, 2015 Vartiotornissa keskusteltiin siitä, kuka Kristuksen veljet olivat, ja tunnisti nämä ihmiset kristittyiksi, jotka Jumala on voideltu pyhällä hengellään Jeesuksen apostoleiden päivistä lähtien ja joiden lukumäärä on rajoitettu 144000.

Oikeus erehtymättömiin vaatimuksiin

Opetus vasta juuri ennen Armageddonia, kun Jeesus tuomitsi ansioistaan, että ihmisillä on rajoitettu aika kuunnella Jehovan todistajien 'Valtakunnan viestin' opetusta, perustuu erittäin ongelmallisiin aiheisiin.

 1. Ensinnäkin väitteen perusteella, että hallintoelimen oppi (huomautus: Hallintoelin (GB) kirjataan isolla kirjaimella, koska tämä on itselleen antanut substantiivi) Jehovan todistajista on erehtynyt (altis virheille), ja
 2. Toiseksi väite, jonka mukaan ihmisten on hyväksyttävä saman GB: n opetus milloin tahansa kun kuningaskunnan viesti esitetään, velvoittaisi hallintoelimen tuottamaan erehtymättömän opin:
 3. Kolmanneksi, jos joku hylkää valtakunnan sanoman myöhemmässä vaiheessa myöhemmin muutetun opin perusteella, kuka kantaa syyllisyyden, kun Jeesus tuli erottamaan lampaat ja vuohet, jos he eivät olleet yhteydessä mainittuun? Esimerkiksi; Vartiotornissa (WT) tammikuun 1st1972 sivuilla 31-32[3] hallintoelimen vastaus lukijoiden kysymykseen:

"Ovatko avioliiton homoseksuaaliset teot avioeron pyhä kirjoitusperusta, joka vapauttaa viattoman kaverin avioitumaan uudelleen? - US"

Opetti opin:

”Vaikka sekä homoseksuaalisuus että elämäntapa ovat inhottavia vääristymiä, avioliiton solmimista kummassakaan tapauksessa ei ole. Se rikkoo vain teot, jotka tekevät yksilöstä ”yhden lihan” vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa, joka ei ole hänen laillinen avioliitto. ”

Näin ollen,

 1. Mitä seurauksia jollekin, joka kuuli valtakunnan viestin 1: ssä, toukokuu 1972, mutta hylkäsi viestin Matthew 5: 32: n ja Matthew 19: 9: n opillisen opetuksen takia, Vartiotornista 1, tammikuu 1972? Tuhoutuvatko he iankaikkisesti, koska he eivät voisi saada ansioita hoitamalla Kristuksen veljiä hyvin?

 

 1. Kuka kantaa veren syyllisyyttä, kun Matthew 5: 32 ja Matthew 19: 9 oppia muutettiin:
 2. henkilö, joka hylkää opin? tai
 3. hallintoelin, joka opetti tällaista vääriä oppeja, korjattiin julkisesti vain 15: n Vartiotornissa. Joulukuu 1972-sivut 766 - 768[4] ?

Siirtäminen syyttää

Koska hallintoelin vastaa Watchtower Bible and Tract Society -yhtiön tuottamista julkaisuista, 2019-julkaisu Jehovan puhdas palvonta - entisöity viimeinkin! Sanoo sivulla 128:

Kun valtakunta oli perustettu, Jeesus nimitti pienen joukon miehiä palvelemaan uskollisena orjana. (Matt. 24: 45-47) Sittemmin uskollinen orja, jota nykyään kutsutaan hallintoelimeksi, on tehnyt vartijan työn. Se ottaa johtamisen paitsi varoittaen ”kostoa päivästä” myös julistamalla ”Jehovan hyvän tahdon vuodeksi” - Jes. 61: 2; katso myös 2 Corinthians 6: 1, 2.

Samalla kun uskollinen orja ottaa johdon vartijatyössä, Jeesus antoi "kaikille" seuraajilleen "pitää vartiointinsa" (Mark 13: 33-37) Noudatamme tätä käskyä pysymällä hengellisesti hereillä, tukemalla uskollisesti nykyaikaista - päivävahti. Todistamme olevansa hereillä täyttämällä saarnaamisvelvollisuutemme. (2 Tim. 4: 2) Mikä motivoi meitä? Osittain haluamme pelastaa ihmishenkiä. (1 Tim. 4: 16) Pian joukot menettävät henkensä, koska he jättivät huomiotta nykyajan vartijan varoituksen. (Ezek. 3: 19) ”

Entä jos nykyajan vartijan opetukset olisivat vääriä opetuksen aikaan? Hallintoelimen mukaan he ovat tehneet vartijan työn.

Toukokuun 2019-vartiotorni selvisi sivulla 23, kappaleessa 9 sanotaan:

"Olemme myös kiitollisia siitä, että Jehova tarjoaa oikea-aikaista hengellistä ruokaa auttaaksemme meitä vastustamaan tämän maailman moraalia koskevan viisauden omaksumista."

Etkö ole varma siitä, kuinka he selittävät 1-tammikuun 1972-opin moraalista, oli oikea-aikainen, mutta Jeesus ei koskaan sanonut, että uskollinen orja / hallintoelin / voideltu tuottaisi täydellistä henkistä ruokaa. Muista, että heidän opetuksensa perustuu ansiokkaisiin töihin Kristuksen veljiä kohtaan, joista he tuottavat epätäydellistä hengellistä ruokaa.

Kuulen Johann Tetzelin sanovan: "Hemmottelee ketään?"

Kuva pistetilanne: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/Johann-tetzel-1.jpg/330px-Johann-tetzel-1.jpg

_______________________________________________________

[1] Viite: sivu 'Jeesus totuuden ja elämän tiellä' - 2015 Vartiotorni Raamatun ja traktin seura

[2] Viite: https://www.jw.org/en/publications/books/jesus/final-ministry/judges-sheep-goats/#?insight[search_id]=1b8944c6-990d-4296-8a92-78d8745a5eb3&insight[search_result_index]=0 haettu 26 kesäkuu 2019 17: 33 (+ 10 GMT)

[3] https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1972005#h=9

[4] https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1972927

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
  17
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x