Tämä on lyhyt video. Halusin saada sen nopeasti ulos, koska muuten uuteen asuntoon, ja se hidastaa minua muutaman viikon ajan uusien videoiden tuotannon suhteen. Hyvä ystävä ja kollega Christian on avokätisesti avannut kotinsa minulle ja antanut minulle omistetun studion, joka auttaa minua tekemään parempia videoita lyhyemmässä ajassa. Olen erittäin kiitollinen hänelle.

Ensinnäkin halusin käsitellä vähämerkityksisiä asioita, joista monet ovat kysyneet.

Kuten saatat tietää tutustumalla aiemmat videot, Seurakunta, jonka lähdin neljä vuotta sitten, kutsui minut oikeudelliseen komiteaan. Loppujen lopuksi he erottautuivat minusta luodessaan liian syövyttävän ilmapiirin, jotta voisin puolustaa itseäni. Valitsin ja joutuin kohtaamaan vieläkin epäystävällisemmän ja kontradiktorisemman ympäristön, mikä teki kaiken kohtuullisen puolustuksen mahdottomaksi. Toisen kuulemistilaisuuden epäonnistumisen jälkeen alkuperäisen valiokunnan puheenjohtaja ja muutoksenhakukomitean puheenjohtaja kutsuivat minua ilmoittamaan, että haarakonttori oli tarkastanut tekemäni kirjalliset vastalauseet ja löytänyt ne "ilman ansioita". Alkuperäinen päätös erottautumisesta on siis voimassa.

Et ehkä ymmärrä tätä, mutta kun joku erotetaan, heille jää yksi lopullinen valitusprosessi. Tästä vanhimmat eivät kerro sinulle - vain yksi rikkomus vääristyneessä oikeusjärjestelmässään. Voit hakea muutosta hallintoelimeltä. Olen päättänyt tehdä tämän. Jos haluat lukea sen itse, napsauta tätä: Valituskirje hallintoelimelle.

Niinpä voin nyt sanoa, että minua ei eroteta, vaan eroamispäätös on pikemminkin keskeytetty, kunnes he päättävät valituksen myöntämisestä vai ei.

Jotkut kysyvät varmasti, miksi minä edes vaivaudun tekemään tämän. He tietävät, että en välitä onko minut erotettu vai ei. Se on merkityksetön ele heidän puolestaan. Keskimääräinen, haitallinen toiminta, joka antoi minulle vain mahdollisuuden paljastaa tekopyhyytensä maailmalle, kiitos paljon.

Mutta sen jälkeen, miksi vaivautua kirjeellä hallintoelimelle ja viimeinen vetoomus. Koska heidän on reagoitava ja niin tehdessään, he joko lunastavat itsensä tai paljastavat tekopyhyytensä entisestään. Kunnes he vastaavat, voin turvallisesti sanoa, että tapaukseni on valituksen alla eikä minua eroteta. Koska erotuksen uhka on ainoa nuoli heidän värinässään - ja melko säälittävä - heidän on ryhdyttävä toimiin.

En halua, että nuo miehet sanovat, etten ole koskaan antanut heille mahdollisuutta. Se ei olisi kristillistä. Joten tässä on heidän mahdollisuus tehdä oikein. Katsotaanpa, miten se käy.

Kun he soittivat minulle ilmoittamaan minulle, että minut erotettiin, eivätkä kertoneet minulle mahdollisuudesta vedota hallintoelimeen, he eivät unohda selittää menettelyä palauttamiseksi. Se oli kaikki mitä en voinut tehdä nauramatta. Palauttaminen on täysin epäraamatullinen rangaistusmuoto, joka on suunniteltu nöyryyttämään kaikkia toisinajattelijoita siten, että heistä tulee vanhusten vallan mukaisia ​​ja alisteisia. Se ei ole peräisin Kristuksesta, vaan se on demonista.

Minut kasvatettiin yhdestä Jehovan todistajasta lapsuudesta asti. En tiennyt muuta uskoa. Lopulta huomasin olevani organisaation orja, en Kristuksen orja. Apostoli Pietarin sanat pätevät varmasti minuun, sillä opin todella tuntemaan Kristuksen vasta poistuttuani organisaatiosta, joka on korvannut hänet todistajien mielissä ja sydämissä.

”Varmasti, jos he ovat paenneet maailman saastumisesta tarkalla Herran ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemuksella, he osallistuvat jälleen näihin asioihin ja ovat selviytyneet, heidän lopullinen tila on heille tullut huonommaksi kuin ensimmäinen. Olisi ollut parempi, että he eivät olisi tienneet vanhurskauden polkua tarkasti kuin sen tietämisen jälkeen, että hän kääntyisi pois saamastaan ​​pyhästä käskystä. Mitä tosi sananlasku sanoo, on tapahtunut heille: ”Koira on palannut omaan oksenteluunsa ja kyldetty emakko rullannut suossa.” ”(2 Pe 2: 20-22)

Se olisi varmasti minulle, jos haluaisin palata takaisin. Olen löytänyt Kristuksen vapauden. Voit nähdä, miksi ajatus alistumisesta palauttamisprosessiin olisi minulle niin kauhea.

Joillekin erottautuminen on pahin koe, jonka he ovat koskaan kokeneet. Valitettavasti se on ajautunut yli muutamaan itsemurhaan, ja sitä varten on varmasti kirjanpito, kun Herra palaa tuomariksi. Minun tapauksessani minulla on vain sisar ja joitain hyvin läheisiä ystäviä, jotka kaikki ovat heränneet kanssani. Minulla oli joukko muita ystäviä, joiden ajattelin olevan läheisiä ja luotettavia, mutta heidän uskollisuutensa ihmisille Herran Jeesuksen suhteen on opettanut minulle, että he eivät olleet todellisia ystäviä, joiden luulin olevani ollenkaan, ja että en olisi koskaan voinut luottaa heihin todellinen kriisi; parempi oppia tämän nyt, kuin silloin, kun se olisi voinut todella olla merkitystä.

Voin todistaa näiden sanojen totuudenmukaisuuden:

”Jeesus sanoi:” Totisesti, sanon teille, kukaan ei ole jättänyt taloa tai veljiä tai siskoja, äitiä tai isää tai lapsia tai kenttiä minun ja hyvien uutisten vuoksi 30, jotka eivät saa 100-kertoja enemmän nyt ajanjakso - talot, veljet, sisaret, äidit, lapset ja pellot vainoilla - ja tulevassa asioiden järjestelmässä, ikuinen elämä. ”(Mark 10: 29)

Nyt kun olemme saaneet merkityksettömät uutiset tieltä, halusin sanoa, että saan kirjeitä vilpittömiltä henkilöiltä, ​​joissa pyydetään ymmärrystäni tai mielipiteitäni monista aiheista. Jotkut näistä kysymyksistä koskevat asioita, joita aion jo käsitellä huolellisesti ja raamatullisesti tulevissa videoissa. Toiset ovat luonteeltaan henkilökohtaisempia.

Jälkimmäisen osalta minun ei tarvitse tulla jonkinlaiseksi hengelliseksi guruksi, sillä johtajamme on yksi, Kristus. Joten vaikka olen valmis antamaan ajastani auttaakseni muita ymmärtämään, mitä Raamatun periaatteita voidaan soveltaa heidän tilanteeseensa, en koskaan halua korvata heidän omatuntoaan asettamalla mielipiteeni tai tekemällä sääntöjä. Se on virhe, jonka Jehovan todistajien hallintoelin on tehnyt, ja itse asiassa jokaisen uskonnon epäonnistuminen asettaa ihmiset Kristuksen tilalle.

Monet nayayayers kyseenalaistaa motivaationi tuottaa näitä videoita. He eivät näe muuta syytä kuin teen henkilökohtaista hyötyä tai ylpeyttä. He syyttävät minua siitä, että yritin aloittaa uuden uskonnon, keräsin seuraajia itseni jälkeen ja etsin taloudellista hyötyä. Tällaiset epäilykset ovat ymmärrettäviä, kun otetaan huomioon useimpien uskonnonharjoittajien kauhistuttavat toimet, jotka hyödyntävät Raamatun tuntemustaan ​​saadakseen rikkautta ja mainetta.

Olen sanonut sen monta kertaa aiemmin, ja sanon sen vielä kerran, en aloita uutta uskontoa. Miksi ei? Koska en ole hullu. On sanottu, että hulluuden määritelmä tekee samaa jatkuvasti ja odottaen erilaista tulosta. Kaikki uskonnon aloittaneet päätyvät samaan paikkaan, missä Jehovan todistajat nyt ovat.

Vilpittömät, jumaliset miehet ovat vuosisatojen ajan yrittäneet korjata entisen uskontonsa ongelmat aloittamalla uuden, mutta tulos ei valitettavasti ole koskaan muuttunut. Jokaisella uskonnolla on ihmisen auktoriteetti, kirkollinen hierarkia, joka vaatii kannattajiaan alistumaan sääntöihinsä ja totuuden tulkinnalle pelastuksen saamiseksi. Lopulta ihmiset korvaavat Kristuksen, ja ihmisten käskyistä tulee Jumalan oppeja. (Mt 15: 9) Tässä yhdessä asiassa JF Rutherford oli oikeassa: ”Uskonto on ansa ja maila.”

Jotkut kuitenkin kysyvät: “Kuinka jumalaa voi palvoa liittymättä johonkin uskontoon?” Hyvä kysymys, johon vastaan ​​tulevaisuuden videossa.

Entä rahakysymys?

Melko paljon kaikista kannattavista yrityksistä aiheutuu kustannuksia. Rahoitusta tarvitaan. Tavoitteenamme on saarnata hyvää uutista ja paljastaa valheita. Lisäsin äskettäin linkin niille, jotka haluavat tehdä lahjoituksia tälle ministeriölle. Miksi? Yksinkertaisesti sanottuna meillä ei ole varaa rahoittaa työtä yksin. (Sanon "me", koska vaikka olenkin tämän työn näkyvimmät kasvot, toiset osallistuvat heidän antamiensa lahjojen mukaan.)

Tosiasia on, että teen tarpeeksi maallista tukeakseni itseäni. En käytä lahjoituksia tuloja varten. En kuitenkaan myöskään tee tarpeeksi tukeakseni tätä työtä yksin. Kun kattavuutemme laajenee, kasvavat myös kustannuksemme.

Verkkopalvelimella on kuukausittaiset vuokrakustannukset, joita käytämme verkkosivustojen tukemiseen; videokuvankäsittelyohjelmiston tilauksen kuukausimaksut; kuukausittainen podcasting-palvelumme tilaus.

Jatkossa meillä on suunnitelmia tuottaa kirjoja, joista toivon olevan hyötyä tälle ministeriölle, koska kirja on tutkimuksen kannalta helpompaa kuin video ja se on hieno tapa saada tietoa perheen ja ystävien käsiin, jotka ovat vastustuskykyinen muutoksille ja edelleen väärän uskonnon orjuuttama.

Haluaisin esimerkiksi tuottaa kirjan, joka sisältää analyysin kaikista opista, jotka ovat ainutlaatuisia Jehovan todistajille. Jokainen heistä.

Sitten on erittäin tärkeä aihe ihmiskunnan pelastamisesta. Viime vuosina olen huomannut, että jokainen uskonto on saanut sen väärässä suuremmassa tai pienemmässä määrin. Heidän on kierrettävä sitä jossain määrin, jotta niistä tulee välttämätön osa pelastustasi, muuten he menettäisivät pidon sinusta. Pelastustarinamme jäljittäminen Aadamista ja Eevasta Kristuksen valtakunnan loppuun on jännittävä matka ja se on kerrottava.

Haluan varmistaa, että mitä tahansa teemme, noudattaa korkeinta mahdollista standardia, koska se edustaa rakkauttamme Kristusta kohtaan. En halua, että kaikki kiinnostuneet hylkäävät työmme huonon tai amatöörisen esityksen vuoksi. Valitettavasti sen tekeminen oikein maksaa. Hyvin vähän on vapaata tässä asiainjärjestelmässä. Joten, jos haluat auttaa meitä, joko taloudellisilla lahjoituksilla tai vapaaehtoisena taitojesi avulla, tee niin. Minun sähköpostiosoitteeni on: meleti.vivlon@gmail.com.

Viimeinen kohta liittyy seuraamaan polkuamme.

Kuten sanoin, en aio aloittaa uutta uskontoa. Uskon kuitenkin, että meidän tulisi palvoa Jumalaa. Kuinka tehdä se liittymättä johonkin uuteen uskonnolliseen kirkkokuntaan? Juutalaiset ajattelivat, että palvomaan Jumalaa jouduttiin menemään Jerusalemin temppeliin. Samarialaiset palvoivat pyhällä vuorella. Mutta Jeesus paljasti jotain uutta. Palvontaa ei enää sidottu maantieteelliseen sijaintiin eikä palvontataloon.

Jeesus sanoi hänelle: ”Nainen, usko minua, on aika, jona et tällä vuorella eikä Jerusalemissa palvo Isää. Palvot sitä, mitä et tiedä; me palvomme sitä, mitä tiedämme, sillä pelastus on juutalaisilta. Mutta aika on tulossa, ja on nyt täällä, jolloin tosi palvojat palvovat Isää hengessä ja totuudessa, sillä Isä etsii sellaisia ​​ihmisiä palvomaan häntä. Jumala on henki, ja heidän, jotka palvovat häntä, on palvottava hengessä ja totuudessa. ”(John 4: 21-24 ESV)

Jumalan henki ohjaa meidät totuuteen, mutta meidän on ymmärrettävä, kuinka tutkia Raamattua. Meillä on paljon matkatavaroita edellisistä uskontomme ja meidän on heitettävä se pois.

Voisin verrata sitä reittiohjeiden saamiseen joltakin verrattuna kartan lukemiseen. Myöhällä vaimollani oli todellisia vaikeuksia lukea karttoja. Se on opittava. Mutta etu jonkun ohjeiden noudattamiseen verrattuna on, että kun nuo reittiohjeet sisältävät virheitä, ilman karttaa olet eksynyt, mutta kartan avulla voit silti löytää tien. Karttamme on Jumalan sana.

Videoissa ja julkaisuissa, joita Herra haluaa tuottaa, yritämme aina näyttää, kuinka Raamattu on kaikki mitä tarvitsemme totuuden ymmärtämiseksi.

Tässä on joitain aiheita, joita toivomme tuottavan lähiviikkoina ja -kuukausina.

 • Pitäisikö minun kastaa uudelleen ja miten voin kastaa?
 • Mikä on naisten rooli seurakunnassa?
 • Onko Jeesus Kristus olemassa ennen hänen syntymäänsä miehenä?
 • Onko kolminaisuuden oppi totta? Onko Jeesus jumalallinen?
 • Kuinka syntiä tulisi käsitellä seurakunnassa?
 • Valehteli organisaatio 607 BCE: stä?
 • Kuoli Jeesus ristillä tai vaarnassa?
 • Ketkä ovat 144,000 ja suuri joukko?
 • Milloin kuolleet ylösnoustetaan?
 • Pitäisikö meidän pitää sapatti?
 • Entä syntymäpäivät ja joulu ja muut vapaapäivät?
 • Kuka todella on uskollinen ja huomaamaton orja?
 • Oli maailmanlaajuinen tulva?
 • Ovatko verensiirrot vääriä?
 • Kuinka selitämme Jumalan rakkauden Kaananan kansanmurhan valossa?
 • Pitäisikö meidän palvoa Jeesusta Kristusta?

Tämä ei ole tyhjentävä luettelo. On muita aiheita, joita ei ole lueteltu tässä, joita käsittelen, Jumala halukas. Vaikka aion tehdä videoita kaikista näistä aiheista, voit hyvin kuvitella, että niiden tutkiminen vie aikaa. En halua puhua mansetin ulkopuolella, vaan tahdon pikemminkin varmistaa, että kaikki, mitä sanon, voidaan varustaa Raamatulla. Puhun paljon eksegeesistä ja uskon tähän tekniikkaan. Raamatun tulisi tulkita itseään ja Raamatun tulkinnan tulisi olla selkeää jokaiselle, joka sitä lukee. Sinun pitäisi voida päästä samoihin johtopäätöksiin, joita teen vain Raamattua käyttämällä. Sinun ei pitäisi koskaan olla riippuvainen miehen tai naisen mielipiteestä.

Ole siis kärsivällinen. Teen parhaani tuottaaksesi nämä videot mahdollisimman nopeasti, koska tiedän, että monet haluavat ymmärtää näitä asioita. En tietenkään ole ainoa tietolähde, joten en estä ketään menemästä Internetiin tutkimaan, mutta muistan, että viime kädessä Raamattu on ainoa totuuden lähde, josta voimme riippua.

Viimeinen sana ohjeiden kommentoimiseen. Verkkosivustoilla, beroeans.net, beroeans.study, meletivivlon.com, noudatamme melko tiukkoja kommenttiohjeita. Tämä johtuu siitä, että haluamme luoda rauhallisen ympäristön, jossa kristityt voivat keskustella Raamatun totuudesta pelkäämättä häirintää ja pelottelua.

En ole asettanut samoja ohjeita YouTube-videoille. Näin näet laajan valikoiman mielipiteitä ja asenteita. Tietenkin on rajoja. Kiusaamista ja vihapuhetta ei suvaita, mutta joskus on vaikea tietää mistä rajaa. Olen jättänyt monia kriittisiä kommentteja, koska uskon, että raikkaat riippumattomat ajattelijat tunnustavat ne sellaisina, millaiset he todella ovat, ihmisten epätoivoisista yrityksistä, jotka tietävät olevansa väärässä, mutta joilla ei ole ammuksia lukuun ottamatta panettelua, jolla puolustaa itseään.

Tavoitteenani on tuottaa vähintään yksi video viikossa. Minun on vielä saavutettava tämä tavoite, koska aikaa kuluu tekstityksen valmisteluun, videon kuvaamiseen, muokkaamiseen ja tekstityksen hallintaan. Muista, että tuotan todella kaksi videota kerralla, yhden espanjaksi ja yhden englanniksi. Siitä huolimatta pystyn Herran avulla nopeuttamaan työtä.

Se on kaikki, mitä halusin sanoa nyt. Kiitos katselusta ja toivon saavani jotain elokuun ensimmäisellä viikolla.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
  24
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x