Tutkitaan Matthew 24; Osa 3: saarnaaminen kaikissa asutuissa maissa

by | Lokakuu 25, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 56 kommentit

Hei, nimeni on Eric Wilson, ja tämä on Matthew'n 24th-luvun sarjassa kolmas.

Haluaisin sinun kuvittelevan hetkeksi, että istut oliivimäellä kuuntelemassa Jeesusta, kun hän lausuu seuraavat sanat:

"Ja tätä valtakunnan uutisia saarnataan koko asutetussa maassa kaikkien kansakuntien todistajaksi, ja sitten loppu tulee." (Mt 24: 14)

Mitä sinä tuon ajan juutalaisena olisit ymmärtänyt Jeesuksen tarkoittavan

  1. Tämä hyvä uutinen?
  2. Kaikki asuttu maa?
  3. Kaikki kansakunnat?
  4. Loppu tulee?

Jos ensimmäinen päätelmämme on, että tämän on koskettava meitä, eikö olemme vain vähäpätöisiä egokeskeisiä? Tarkoitan, ettemme esittäneet kysymystä emmekä saaneet vastausta, joten miksi luulemme, että se koskee meitä, ellei Jeesus tietysti nimenomaisesti sano niin - mitä muuten hän ei tee.

Jehovan todistajat ajattelevat paitsi, että tämä jae pätee nykyään, myös uskovat, että se koskee vain heitä. Heitä yksin veloitetaan tämän historiallisen työn suorittamisesta. Miljardien, kirjaimellisesti kaikkien maan päällä, elämä riippuu siitä, kuinka hyvin he suorittavat tehtävänsä. Sen valmistuminen merkitsee maailman loppua. Ja he tietävät, kun se on valmis, koska heillä on vielä yksi sanoma, ei niin hyvä uutinen. He uskovat Jumalan käskevän heitä julistamaan tuomiosanoman.

Heinäkuun 15, 2015 Vartiotorni sanoo sivulla 16, kappaleessa 9:

"Tämä ei ole aika saarnata" valtakunnan hyviä uutisia ". Se aika on kulunut. Aika "loppuun" on tullut! (Matt. 24: 14) Ei epäilystäkään… (Voi, kuinka monta kertaa olen lukenut sanat “epäilemättä” Vahtitornissa vain kärsimään myöhemmin pettymyksestä.) Ei epäilystäkään, Jumalan ihmiset julistavat kovan tuomion viestin. . Tämä voi hyvinkin edellyttää julistusta, jossa ilmoitetaan, että Saatanan paha maailma on loppumassa loppuunsa. "

Jumala antaa tämän uhkean kohtalon Jehovan todistajille. Ainakin tämä on johtopäätös, jonka he tekevät tämän yhden pienen jakeen perusteella.

Lepää miljardien ihmisten elämä todella hyväksymällä Vartiotorni että Hereillä! lehtiä lauantaiaamuna? Kun kävelet tuon kärryn vieressä kadulla, jota vartioivat hiljaiset vartijat, tuomitsematta sitä tosiaan ikuiseen tuhoon?

Varmasti niin surkea kohtalo saa jonkinlaisen varoitusetiketin, vai eikö Jumala välitä meistä niin paljon.

Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan kolme kertomusta, joita me analysoimme, sisältävät kaikki yhteisiä elementtejä, kun taas yhdestä tai kahdesta tilistä puuttuu joitain vähemmän kriittisiä piirteitä. (Esimerkiksi Luukas on ainoa, joka mainitsee Jerusalemin polkemisen pakanoiden määrättyinä aikoina. Matteus ja Markus jättävät tämän pois.) Siitä huolimatta todella tärkeät elementit, kuten varoitukset väärien profeettojen ja väärien kristusten välttämiseksi, jaetaan kaikille tileille. Entä tämä väitetysti elämän ja kuoleman, maailman lopun sanoma?

Mitä Luke sanoo aiheesta?

Kummallista kyllä, ei asia. Hän ei mainitse näitä sanoja. Mark tekee, mutta kaikki, mitä hän sanoo, on: "Kaikissa kansakunnissa on myös ensin saarnattava hyvää uutista." (Herra 13:10)

"Myös…"? Se on kuin Herramme sanoo: "Voi, ja muuten, hyvät uutiset saarnataan ennen kuin kaikki nämä muut asiat tapahtuvat."

Mikään aiheesta: "Sinun oli parempi kuunnella, tai kuolet."

Mitä Jeesus todella tarkoitti sanoessaan nämä sanat?

Katsotaanpa tätä luetteloa uudelleen.

Se on helpompi selvittää, jos aloitamme alhaalta ja työskentelemme ylöspäin.

Joten neljäs kohta oli: "Ja sitten tulee loppua."

Mihin päähän hän voisi viitata? Hän mainitsee vain yhden pään. Sana on yksikössä. He olivat juuri pyytäneet häneltä merkkiä, jotta he tietäisivät, milloin kaupungin pää temppelineen tulee. He luulevat luonnollisesti, että hän puhui lopusta. Mutta jotta tämä olisi järkevää, hyvää uutista olisi pitänyt saarnata koko asutulla maailmassa ja kaikille kansoille, eikä sitä tapahtunut ensimmäisellä vuosisadalla. Tai tekivätkö sen? Älkäämme siirtykö mihinkään johtopäätöksiin.

Siirtyminen kolmanteen kohtaan: Mitä he olisivat ymmärtäneet Jeesuksen tarkoittaessa viitaten ”kaikkiin kansakuntiin”? Olisivatko he ajatelleet: ”Voi, hyviä uutisia saarnataan Kiinassa, Intiassa, Australiassa, Argentiinassa, Kanadassa ja Meksikossa?

Hän käyttää sanaa Ethnos, josta saamme englanninkielisen sanan “ethnic”.

Strongin sopusointu antaa meille:

Määritelmä: rotu, kansakunta, kansakunnat (erillään Israelista)
Käyttö: rotu, ihmiset, kansakunta; kansakunnat, pakanamaailma, pakanat.

Joten, kun sitä käytetään monikossa, "kansakunnat", Ethnosviittaa pakanoihin, juutalaisuuden ulkopuolelle jäävään pakanamaailmaan.

Näin sanaa käytetään kaikkialla kristillisissä kirjoituksissa. Esimerkiksi kohdasta Matthew 10: 5 luimme: ”Nämä Jeesuksen 12 lähettivät lähettäen heille nämä ohjeet:” Älä mene pois kansakuntien tielle ja älä mene mihinkään samarilaiseen kaupunkiin; ”(Mt 10: 5)

Uuden maailman käännös käyttää täällä ”kansakuntia”, mutta useimmat muut versiot tekevät siitä ”pakanat”. Juutalaiselle Ethnos tarkoitti ei juutalaisia, pakanat.

Entä hänen lausuntonsa toinen osa: ”kaikki asuttu maa”?

Sana kreikan kielellä on oikoumené. (Ee-ku-me-nee)

Strongin yhteensopivuus selittää sen käytön seuraavasti: "(oikein: asuttu maa, maa asumistilassa), asuttu maailma, toisin sanoen Rooman maailma, kaikessa sen ulkopuolella pidettiin vailla merkitystä."

HELPS Word-Studies selittää sen tällä tavalla:

3625 (oikouménē) tarkoittaa kirjaimellisesti "asuttua (maata)". Kreikkalaiset käyttivät sitä alun perin merkitsemään maata, jossa he asuivat, toisin kuin barbaarisissa maissa; jälkeenpäin, kun kreikkalaiset alistuivat roomalaisten, 'koko roomalaisen maailman', alaisuuteen; vielä myöhemmin, "koko asuttuun maailmaan" ".

Tämän tiedon ansiosta voimme parafroida Jeesuksen sanat luketaviksi, "ja tätä hyvää valtakunnan uutisia saarnataan kaikkialla tunnetussa maailmassa (Rooman valtakunnassa) kaikille pakanoille ennen Jerusalemin tuhoamista."

Tapahtuiko se? Vuonna 62 eKr., Vain neljä vuotta ennen Jerusalemin ensimmäistä piiritystä ja ollessaan vankilassa Roomassa, Paavali kirjoitti kolossalaisille puhuessaan "… sen hyvän uutisen toivosta, jonka kuulit ja jonka saarnattiin kaikessa luomakunnassa, joka on hallinnassa. taivas. " (Kol 1:23)

Tuohon vuoteen mennessä kristityt eivät olleet saavuttaneet Intiaa, Kiinaa tai Amerikan alkuperäiskansoja. Silti Paavalin sanat ovat totuudenmukaisia ​​silloisen tunnetun roomalaisen maailman kontekstissa.

Joten, siellä sinulla on se. Hyvät uutiset Kristuksen valtakunnasta saarnasivat koko roomalaisessa maailmassa kaikille pakanoille ennen kuin juutalainen asioiden järjestelmä päättyi.

Se oli yksinkertaista, eikö niin?

Siellä meillä on suoraviivainen, yksiselitteinen selitys Jeesuksen sanoille, joka sopii kaikkiin historian tosiseikkoihin. Voisimme lopettaa tämän keskustelun heti ja siirtyä eteenpäin lukuun ottamatta sitä tosiasiaa, että kuten olemme jo todenneet, kahdeksan miljoonaa Jehovan todistajaa luulee täyttävänsä Matt. 24:14 tänään. He uskovat, että tämä on antitypinen tai toissijainen täyttyminen. He opettavat, että Jeesuksen sanat täyttyivät vähäisessä määrin ensimmäisellä vuosisadalla, mutta se, mitä näemme tänään, on suurin täyttymys. (Katso w03 1/1 s. 8 kohta 4.)

Mitä vaikutusta tällä uskolla on Jehovan todistajiin? Se on kuin hengenpelastaja. Kun he kohtaavat tekopyhyyden hallintoelimen 10-vuotisesta liittymisestä Yhdistyneisiin Kansakuntiin, he pitävät siitä kiinni. Kun he näkevät vuosikymmenien ajan tapahtuneen lasten seksuaalisen hyväksikäytön väärinkäytön ympärillä olevan pahaa julkisuutta, he pitävät siitä kiinni kuin hukkuva mies. "Kuka muu saarnaa valtakunnan hyvää uutista kaikkialla maailmassa?" he sanovat.

Ei ole väliä, että he tietävät, etteivät saarnaa kaikille kansakunnille eikä koko asutetussa maassa. Todistajat eivät saarnaa islamin kansakunnissa, eivätkä he olekaan saavuttaneet todellisesti miljardia hindua maan päällä, eivätkä he myöskään tee mitään merkittäviä eroja Kiinan tai Tiibetin kaltaisissa maissa.

Nämä kaikki ovat tosiasioita, jotka helposti huomioidaan. Tärkeintä on, että he uskovat vain todistajien saarnaavan hyviä uutisia Jumalan valtakunnasta. Kukaan muu ei tee sitä.

Jos pystymme osoittamaan, että näin ei ole, silloin tämä todistajien teologian kallioperä murenee. Tätä varten meidän on ymmärrettävä tämän opin koko leveys, leveys ja korkeus.

Se on peräisin 1934: stä. Kolme vuotta aiemmin Rutherford otti 25% Raamatun opiskelijaryhmistä, jotka olivat edelleen sidoksissa hänen kustantamoyhtiöönsä, Watchtower Bible and Tract Society -yhdistykseen, ja teki niistä oikean uskonnollisen järjestön antamalla heille nimen Jehovan todistajat ja keskittämällä vallan nimittää vanhimmat päämajassa. Sitten kaksiosaisessa artikkelissa, joka julkaistiin elokuun 1- ja 15-julkaisuissa, 1934-numerot Vartiotorni, hän otti käyttöön kaksiluokkaisen järjestelmän, joka antoi hänelle mahdollisuuden perustaa papisto- ja ilmailijaosto, kuten kristillisyyden kirkoissa oli. Hän teki tämän hyödyntämällä epäkirjallisia antityyppisiä esityksiä, jotka käyttivät Israelin turvapaikkakaupunkeja, israelilaisen Jehun ja pakana Jonadabin välistä suhdetta sekä Jordanin joen erottelua, kun papit ylittivät liitonarkin kanssa. (Minulla on yksityiskohtainen analyysi näistä artikkeleista verkkosivustollamme. Laitan linkin niihin tämän videon kuvaukseen.)

Tällä tavoin hän perusti kristittyjen keskiasteen luokan, nimeltään Jonadab-luokka, joka tunnetaan muuten nimellä Muut lampaat.

Todisteena tässä on ote yhdestä kaksiosaisen tutkimuksen viimeisestä kappaleesta - hakasulkeita lisätään:

”Huomattakoon, että papillisella luokalla (voidelulla) on velvollisuus johtaa ihmisille annettujen ohjeiden lain johtamista tai lukemista. Siksi siellä, missä on Jehovan todistajien seurakunta [tai seurakunta] - tutkimuksen johtaja olisi valittava voitetun joukosta, ja samoin palvelukomitean johtajat olisi otettava voitetun joukosta… .Jonadab oli siellä, joka opiskeli. , eikä kukaan, joka piti opettaa .... Jehovan virallinen organisaatio maan päällä koostuu hänen voideltujen jäännöstensä joukosta, ja joonadabsit [muut lampaat], jotka kävelevät voitetun kanssa, on opetettava, mutta eivät he ole johtajia. Tämän vaikuttavan olevan Jumalan järjestelyn, kaikkien tulisi mielellään noudattaa sitä. ”(W34 8 / 15 s. 250 par. 32)

Tämä aiheutti kuitenkin ongelman. Usko oli, että ateistit, pakanat ja väärät kristityt, jotka kuolivat ennen Harmagedonia, nousevat kuolleista osana epävanhurskaiden ylösnousemusta. Epävanhurskaat palaavat edelleen syntisessä tilassaan. He voivat saavuttaa täydellisyyden tai synnittömyyden vain, kun Jumala on julistanut heidät vanhurskaiksi tuhannen vuoden lopussa. Mikä ylösnousemustoivo oli Jonadabilla tai muulla lampaalla? Aivan sama toivo. Myös he palaisivat syntisinä ja joutuisivat pyrkimään täydellisyyteen tuhannen vuoden loppuun mennessä. Joten mikä motivoi Jonadabia tai muita lampaita Jehovan todistajia tekemään suuria uhrauksia työstä, jos hänen saamansa palkkio ei eroa epäuskoisesta?

Rutherfordin oli tarjottava heille jotain, mitä jumalaton epäusko ei saisi. Porkkana selviytyi Harmagedonin kautta. Mutta jotta se olisi todella toivottavaa, hänen täytyi opettaa, että Armageddonissa tapetut eivät saa ylösnousemusta - ei toista mahdollisuutta.

Tämä on lähinnä helvetin tulipalon JW-vastinetta. Jehovan todistajat ovat jo pitkään kritisoineet helvetin tulen oppia antiteettiseksi Jumalan rakkaudelle. Kuinka rakkauden jumala voisi kiduttaa ketään ikuisesti ja ikuisesti yksinkertaisesti kieltäytymästä tottelemasta häntä?

Todistajat eivät kuitenkaan näe ironiaa edistettäessä uskoa, joka saisi Jumalan tuhoamaan ihmisen ikuisesti antamatta hänelle edes heikkoa mahdollisuutta lunastukseen. Loppujen lopuksi, mikä mahdollisuus 13-vuotiaalla lapsen morsiamen muslimi- ja hindukulttuureilla on koskaan tuntea Kristusta? Mitä mahdollisuuksia muslimilla tai hinduilla on todella ymmärtää kristillistä toivoa? Voisin jatkaa monien muiden esimerkkien kanssa.

Siitä huolimatta todistajat ovat tyytyväisiä uskoen, että Jumala tappaa heidät ilman ylösnousemuksen toivoa, yksinkertaisesti siksi, että heillä on ollut epäonne syntyessään väärään perheeseen tai väärään kulttuuriin.

Järjestön johdolle on ratkaisevan tärkeää, että kaikki todistajat uskovat tämän. Muussa tapauksessa he työskentelevät niin kovasti? Jos muut kuin todistajat selviävät myös Armageddonista tai jos sodassa kuolleet saavat ylösnousemuksen, niin mistä on kyse?

Se on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä uutinen, jota todistajat saarnaavat.

alkaen Vartiotorni syyskuuta 1, 1989 sivu 19:

 "Ainoastaan ​​Jehovan todistajilla, voideltujen jäännösten ja" suuren joukon ", yhdistyneenä järjestönä Korkeimman Järjestäjän suojeluksessa, on Raamatun toivo selviytyä tämän tuomitun järjestelmän lähestyvästä päästä, jota Saatana Panettelija hallitsee."

alkaen Vartiotorni elokuun 15, 2014, sivu 21:

”Itse asiassa Jeesus välittää meille myös Jehovan äänen, kun hän ohjaa seurakuntaa” uskollisen ja ymmärtäväisen orjan ”kautta. [Lue ”Hallintoneuvosto”] (Matt. 24:45.) Meidän on suhtauduttava vakavasti tähän opastukseen ja ohjaukseen, sillä ikuinen elämämme riippuu kuuliaisuudestamme. ” (Sulkeet lisätty.)

Ajattelemme tätä hetken. Matteuksen 24:14 täyttämiseksi tavalla, jonka todistajat tulkitsevat, hyvää uutista on saarnattava koko asutussa maassa kaikille kansoille. Todistajat eivät tee niin. Ei edes lähelle. Konservatiivisten arvioiden mukaan yksi Jehovan todistaja ei ole koskaan saarnannut noin kolmea miljardia ihmistä.

Siirrämme kuitenkin kaikki tämä hetkeksi sivuun. Oletetaan, että organisaatio löytää ennen loppua tavan tavoittaa jokainen mies, nainen ja lapsi planeetalla. Voisiko tuo muuttaa asioita?

Ei, ja tästä syystä. Tuo tulkinta toimii vain, jos he saarnaavat todellista hyvää uutista, jonka Jeesus ja apostolit saarnasivat. Muuten heidän ponnistelunsa olisivat pahempia kuin kelpaamattomat.

Mieti Paavalin asiaa koskevia sanoja galatialaisille.

”Olen hämmästynyt siitä, että olet kääntymässä niin nopeasti pois toisesta, joka kutsui sinut Kristuksen ansaitsemattomalla ystävällisyydellä toiselle tyypille hyviä uutisia. Ei siitä, että olisi toinen hyvä uutinen; mutta jotkut aiheuttavat sinulle ongelmia ja haluavat vääristää hyviä uutisia Kristuksesta. Vaikka me tai enkeli taivaasta julistaisi teille hyvänä uutena jotain sen ilmoituksen ulkopuolelle, olkaamme hänet kirottu. Kuten olemme aiemmin sanoneet, sanon nyt taas: kuka tahansa, joka julistaa sinulle hyvän uutena jotain, mitä olet hyväksynyt, antaa hänen kirottua. ”(Galatians 1: 6-9)

Todistajat ovat tietysti varmoja, että he vain saarnaavat oikeita, oikeita, tosi hyviä uutisia. Mieti tätä äskettäisestä Vartiotorni-tutkimusartikkelista:

Joten kuka todella saarnaa tänään valtakunnan hyviä uutisia? Voimme täysin luottavaisin mielin sanoa: ”Jehovan todistajat!” Miksi voimme olla niin varmoja? Koska me saarnaamme oikeaa viestiä, valtakunnan hyviä uutisia. ”(W16 toukokuu s. 12 par. 17)

"He ovat ainoita, jotka saarnaavat, että Jeesus on hallinnut kuninkaana 1914: n jälkeen." (W16 toukokuu s. 11, par. 12)

Pidä kiinni! Olemme jo todistaneet, että Jehovan todistajat ovat väärässä 1914: n suhteen. (Laitan tähän linkin videoihin, jotka osoittavat tämän johtopäätöksen selvästi Raamatusta.) Joten, jos tämä on tukipiste heidän saarnaamassaan hyviä uutisia, he saarnaavat vääriä hyviä uutisia.

Onko se ainoa vika, joka julistaa Jehovan todistajien hyviä uutisia? Ei.

Aloitetaan Armageddonista. Heidän koko painopiste on Armageddonissa. He uskovat, että Jeesus tulee ja tuomitsee kaiken ihmiskunnan tuolloin ja tuomitsee kaikki, jotka eivät ole Jehovan todistajia, iankaikkiseen tuhoon.

Mihin tämä perustuu?

Sana Harmagedon esiintyy vain kerran Raamatussa. Vain kerran! Silti he luulevat tietävänsä kaiken, mitä se edustaa.

Luotettavien historiallisten lähteiden mukaan sana paljastettiin kristityille ensimmäisen vuosisadan loppua kohti kauan Apostolien tekojen kirjaan merkittyjen tapahtumien jälkeen. (Tiedän, että Preteristit ovat eri mieltä kanssani tässä asiassa, mutta jätetään keskustelu seuraavaan videoomme.) Jos luetteko Apostolien tekojen kirjaa, et löydä mitään viittausta Armageddoniin. On totta, että viesti siitä, että ensimmäisen vuosisadan kristityt saarnasivat kaikissa asutuissa maissa ja kaikille tuolloin kaikille kansakunnille, oli pelastus. Mutta se ei ollut pelastus maailmanlaajuiselta katastrofilta. Itse asiassa kun tarkastelet ainoaa sanaa, jossa sana Armageddon esiintyy Raamatussa, huomaat, että se ei sano mitään siitä, että koko elämä tuhotaan ikuisesti. Lukekaamme vain Raamattua ja katsotaan, mitä sillä on sanottavaa.

”. . .Nyt ovat itse asiassa demonien inspiroimia ilmaisuja ja he suorittavat merkkejä, ja he lähtevät koko asutetun maan kuninkaisiin kerätäkseen heidät yhdessä Kaikkivaltiaan Jumalan suuren päivän sotaan ... Ja he kokosivat ne yhdessä kohtaan, jota hepreaksi kutsutaan Armageddon. ”(Re 16: 14, 16)

Huomaat, että jokainen mies, nainen ja lapsi ei tuota sotaa, vaan maan kuninkaat tai hallitsijat. Tämä on sama kuin Danielin kirjassa oleva ennustus.

Noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala perusti valtakunnan, jota ei koskaan tuhota. Ja tätä valtakuntaa ei siirretä muille ihmisille. Se murskaa ja lopettaa kaikki nämä valtakunnat, ja se yksin seisoo ikuisesti ”(Da 2: 44)

Kuten minkä tahansa valloittavan vallan, Jeesuksen tarkoitus ei ole tuhota koko elämää, vaan pikemminkin tuhota kaikki vastustukset hänen hallitukselleen, olipa se sitten poliittista, uskonnollista tai institutionaalista. Tietenkin kuka tahansa, joka taistelee häntä vastaan ​​alimpaan ihmiskuntaan saakka, saa ansaitsemansa. Voimme sanoa vain, että mikään Raamatussa ei osoita, että jokainen mies, nainen ja lapsi maan päällä tapetaan ikuisesti. Itse asiassa tapetuilta ei nimenomaisesti evätä toivoa ylösnousemuksesta. Emme voi varmasti sanoa, herätetäänkö he ylös. On varmasti todisteita siitä, että ne, joille Jeesus saarnasi suoraan, sekä Sodoman ja Gomorran jumalattomat ihmiset palaavat ylösnousemukseen. Joten se antaa meille toivoa, mutta meidän ei yksinkertaisesti pitäisi mennä tekemään mitään kategorisia lausuntoja asiasta. Se olisi tuomion antamista ja sellaisenaan väärä.

Okei, joten todistajat ovat väärässä valtakunnan 1914-perustamisesta ja Armageddonin luonteesta. Ovatko nämä ainoat kaksi väärien hyvien uutisten saarnaamisen elementtiä? Valitettavasti ei. On jotain paljon pahempaa harkita.

Johannes 1:12 kertoo meille, että kaikki, jotka osoittavat uskoa Jeesuksen nimeen, saavat ”valtaa tulla Jumalan lapsiksi”. Roomalaisille 8:14, 15 kerrotaan, että ”kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat todellakin Jumalan poikia” ja ”ovat saaneet adoptiohengen”. Tämä adoptio tekee kristityistä Jumalan perillisiä, jotka voivat periä Isältänsä ikuisen elämän. 1.Timoteukselle 2: 4-6 kerrotaan, että Jeesus on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, "lunnaita kaikille". Kristittyjä ei missään nimetä Jumalan ystäviksi, vaan vain hänen lapsiksi. Jumala on tehnyt sopimuksen tai liiton kristittyjen kanssa, nimeltään Uusi Liitto. Missään ei sanota, että valtaosa kristityistä on suljettu tämän liiton ulkopuolelle, että he eivät itse asiassa ole tehneet liitoa Jumalan kanssa.

Hyvä uutinen, jonka Jeesus saarnasi ja jonka hänen seuraajansa ottivat vastaan ​​ja saarnasivat kaikkialla asutulla maailmassa ennen Jerusalemin tuhoa, oli se, että kaikista, jotka uskoivat Kristukseen, voi tulla Jumalan adoptoituja lapsia ja jakaa Kristuksen kanssa taivasten valtakunnassa. He eivät saaneet toissijaista toivoa. Ei vaihtoehtoista pelastusta.

Missään Raamatussa ei löydy edes vihjeitä erilaisista hyvistä uutisista, jotka kertovat ihmisille, että heidät julistetaan vanhurskaiksi Jumalan ystävinä, mutta ei lapsina, ja heidät herätetään edelleen synnin tilassa huolimatta siitä, että heidät julistetaan vanhurskaiksi. Missään ei mainita joukkoa kristittyjä, jotka eivät kuuluisi uuteen liittoon, joilla ei olisi välittäjänä Jeesusta Kristusta, heillä ei olisi toivoa ikuisesta elämästä heti ylösnousemuksensa jälkeen. Ei, missä kristittyjä käsketään pidättäytymään nauttimasta tunnuksista, jotka edustavat Herramme Jeesuksen Kristuksen hengenpelastavaa lihaa ja verta.

Jos tämän kuultuaan ensimmäinen reaktio on kysyä: ”Sanotko, että kaikki menevät taivaaseen?” Tai “Sanotko, ettei maallista toivoa ole?”

Ei, en sano mitään sellaista. Sanon vain, että Jehovan todistajien saarnaamien hyvien uutisten koko lähtökohta on väärä alusta alkaen. Kyllä, on olemassa kaksi ylösnousemusta. Paavali puhui vääryiden ylösnousemuksesta. On selvää, että vääryys ei voi periä taivaan valtakuntaa. Mutta vanhurskaita ei ole kahta.

Tämä on erittäin monimutkainen aihe, jota toivon käsittelevän yksityiskohtaisesti tulevien videoiden sarjassa. Mutta vain hiljentääksemme huolenaihetta, joka monille saattaa tuntua, katsokaamme sitä hyvin lyhyesti. Pikkukuva, jos haluat.

Sinulla on koko historian ajan miljardeja ihmisiä, jotka ovat eläneet kauhistuttavimmissa olosuhteissa. He ovat kärsineet traumasta, jota useimmat meistä eivät voi edes kuvitella. Vielä nykyäänkin miljardit elävät köyhässä köyhyydessä tai kärsivät heikentävästä taudista, poliittisesta sorrosta tai eri muotojen orjuudesta. Kuinka jollakin näistä ihmisistä voi olla kohtuullinen ja oikeudenmukainen mahdollisuus tuntea Jumala? Kuinka he voivat koskaan toivoa pääsevänsä takaisin Jumalan perheeseen? Pelikenttä on niin sanotusti tasattava. Kaikilla on oltava kohtuulliset mahdollisuudet. Anna Jumalan lapset. Pieni ryhmä, kokeiltu ja testattu kuten Jeesus itse, ja sille annettiin sitten valta ja valta paitsi hallita maata ja varmistaa oikeudenmukaisuus myös toimia pappeina palvelemaan apua tarvitsevia ja auttamaan kaikkia takaisin suhteeseen Jumalan kanssa.

Hyvä uutinen ei ole jokaisen miehen naisen ja lapsen pelastaminen tulisesta kuolemasta Armageddonissa. Hyvä uutinen on tavoittaminen niille, jotka hyväksyvät tarjouksen tulla Jumalan adoptoiduksi lapsiksi ja jotka haluavat palvella tässä ominaisuudessa. Heidän lukumääränsä valmistuttua Jeesus voi saada loppua ihmishallinnolle.

Todistajat uskovat, että Jeesus voi loppua vasta valmistuttuaan saarnaustyön. Mutta Matthew 24: 14 toteutettiin ensimmäisellä vuosisadalla. Sillä ei ole täyttä tänä päivänä. Jeesus tuo lopun, kun valittujen, Jumalan lasten, täysi määrä on valmis.

Enkeli paljasti tämän Johnille:

”Kun hän avasi viidennen sinetin, näin alttarin alla teurastettujen sielut Jumalan sanan ja heidän antamansa todistuksen takia. He huusivat kovalla äänellä ja sanoivat: ”Siihen saakka, sinä, suvereeni Herra, pyhä ja totta, pidätkö tuomitsemasta ja kostamasta vertamme maan päällä asuville?” Ja jokaiselle heistä annettiin valkoinen kaapu, ja heitä käskettiin levätä vähän aikaa pidempään, kunnes joukko orjatovereita ja veljiä, jotka olivat tahdossa tapettavana, oli täynnä. ”(Re 6: 9-11)

Ihmishallinnon loppuminen tulee vasta kun Jeesuksen veljien täysi määrä on täytetty.

Saanen toistaa sen. Vasta kun Jeesuksen veljien määrä on täynnä, ihmisten hallitus päättyy. Harmageddon tulee, kun kaikki Jumalan voidellut lapset sinetöidään.

Ja nyt, nyt pääsemme todelliseen tragediaan, joka on johtunut Jehovan todistajien saarnaaman niin sanotun hyvän uutisen saarnaamisesta. Viimeisten 80 vuoden aikana Jehovan todistajat ovat käyttäneet miljardeja tunteja tahattomasti ponnistellakseen lopulla. He käyvät ovelta ovelle tekemään opetuslapsia ja kertovat heille, etteivät he voi päästä valtakuntaan Jumalan lapsina. He yrittävät estää tien taivasten valtakuntaan.

He ovat kuin Jeesuksen päivän johtajat.

Voi sinulle, kirjanoppineet ja fariseukset, tekopyhät! koska sinä suljet taivaan valtakunnan ihmisten edessä; sillä sinä ette itse mene sisään, ettekä myöskään salli matkalla olevien sisäänpääsyä. ”(Mt 23: 13)

Hyvä uutinen, jonka todistajat saarnaavat, on oikeastaan ​​hyviä uutisia. Se on täysin ristiriidassa ensimmäisen vuosisadan kristittyjen saarnaaman sanoman kanssa. Se toimii Jumalan tarkoituksen vastaisesti. Jos loppu tulee vasta, kun Kristuksen veljien koko määrä saavutetaan, Jehovan todistajien pyrkimyksillä muuttaa miljoonat uskoon, että heitä ei kutsuta Jumalan lapsiksi, on tarkoitus turhauttaa nämä ponnistelut.

Tämän aloitti JF Rutherford aikana, jolloin hän väitti, että pyhä henki ei enää ohjannut työtä, mutta että enkelit välittivät Jumalan viestejä. Mikä ”enkeli” ei halua naisten siementen tuleman valtaan?

Nyt voimme ymmärtää, miksi Paavali puhui tästä niin voimakkaasti galatalaisille. Lukekaamme sen uudelleen, mutta tällä kertaa New Living Translation:

”Olen järkyttynyt siitä, että olet kääntymässä pois niin pian Jumalalta, joka kutsui sinut itsensä Kristuksen rakastavan armon kautta. Seuraat erilaista tapaa, joka teeskentelee olevan hyvä uutinen, mutta joka ei ole ollenkaan hyvä uutinen. Sinut hämmentävät niitä, jotka tarkoituksellisesti kierovat totuuden Kristuksesta. Laskekoon Jumalan kirous kenelle tahansa, mukaan lukien meidät tai jopa enkeli taivaasta, joka saarnaa erilaista hyvää uutisia kuin se, jonka me saarnasimme sinulle. Sanon vielä kerran, mitä olemme aiemmin sanoneet: Jos joku saarnaa jotain muuta hyvää uutisia kuin mitä olet tyytyväinen, anna sen kirottua. ”(Galatians 1: 6-9)

Matteuksen 24:14 ei ole nykyaikaista täyttymystä. Se toteutui ensimmäisellä vuosisadalla. Sen soveltaminen nykyaikaan on johtanut siihen, että miljoonat ihmiset ovat tahattomasti toimineet Jumalan etujen ja luvatun siemenen vastaisesti.

Paavalin varoitus ja tuomitseminen ovat samankaltaisia ​​kuin nyt ensimmäisellä vuosisadalla.

Voin vain toivoa, että kaikki Jehovan todistajien yhteisössä olevat entiset veljeni ja sisareni harkitsevat rukouksellisesti, kuinka tämä varoitus vaikuttaa heihin erikseen.

Jatkamme keskusteluamme Matthew 24: stä seuraavassa videossamme analysoimalla jaosta 15 eteenpäin.

Kiitos katselusta ja tuestasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    56
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x