Tutkitaan Matthew 24; Osa 3: saarnaaminen kaikissa asutuissa maissa

by | Lokakuu 25, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 56 kommentit

Hei, nimeni on Eric Wilson, ja tämä on Matthew'n 24th-luvun sarjassa kolmas.

Haluaisin sinun kuvittelevan hetkeksi, että istut oliivimäellä kuuntelemassa Jeesusta, kun hän lausuu seuraavat sanat:

"Ja tätä valtakunnan uutisia saarnataan koko asutetussa maassa kaikkien kansakuntien todistajaksi, ja sitten loppu tulee." (Mt 24: 14)

Mitä sinä tuon ajan juutalaisena olisit ymmärtänyt Jeesuksen tarkoittavan

 1. Tämä hyvä uutinen?
 2. Kaikki asuttu maa?
 3. Kaikki kansakunnat?
 4. Loppu tulee?

Jos ensimmäinen päätelmämme on, että tämän on koskettava meitä, eikö olemme vain vähäpätöisiä egokeskeisiä? Tarkoitan, ettemme esittäneet kysymystä emmekä saaneet vastausta, joten miksi luulemme, että se koskee meitä, ellei Jeesus tietysti nimenomaisesti sano niin - mitä muuten hän ei tee.

Jehovan todistajat eivät vain ajattele, että tämä jae pätee nykypäivään, mutta uskovat myös, että se koskee vain heitä. He yksin velvollisina suorittamaan tämän historiallisen työn. Miljardien, kirjaimellisesti kaikkien maan päällä, elämä riippuu siitä, kuinka hyvin he suorittavat tehtävänsä. Sen valmistuminen merkitsee maailman loppua. Ja he tietävät, kun se on valmis, koska heillä on vielä uusi viesti, ei-niin-hyvä uutinen saarnaamaan. He uskovat, että Jumala antaa heille tilauksen julistaa tuomion sanoma.

Heinäkuun 15, 2015 Vartiotorni sanoo sivulla 16, kappaleessa 9:

"Tämä ei ole aika saarnata" valtakunnan hyviä uutisia ". Se aika on kulunut. Aika "loppuun" on tullut! (Matt. 24: 14) Ei epäilystäkään… (Voi, kuinka monta kertaa olen lukenut sanat “epäilemättä” Vahtitornissa vain kärsimään myöhemmin pettymyksestä.) Ei epäilystäkään, Jumalan ihmiset julistavat kovan tuomion viestin. . Tämä voi hyvinkin edellyttää julistusta, jossa ilmoitetaan, että Saatanan paha maailma on loppumassa loppuunsa. "

Jumala on antanut tämän näennäisen kohtalon Jehovan todistajille. Ainakin sen johtopäätöksen he tekevät tämän pienen jakeen perusteella.

Lepää miljardien ihmisten elämä todella hyväksymällä Vartiotorni että Hereillä! lehdet lauantaiaamuna? Kun kävelet tuota kärryä sen hiljaisten lähettäjien vartioimalla kadulla antamatta sille toista katsausta, tuomitsetko todellakin iankaikkisen tuhoamisen?

Varmasti niin surkea kohtalo saa jonkinlaisen varoitusetiketin, vai eikö Jumala välitä meistä niin paljon.

Kaikki kolme analysoitavaa Matthew'n, Mark ja Luke'n tiliä sisältävät erilaisia ​​yhteisiä elementtejä, kun taas jotkut vähemmän kriittiset piirteet puuttuvat yhdestä tai kahdesta tilistä. (Esimerkiksi Luke on ainoa, joka mainitsee Jerusalemin vaelluksen pakanoiden nimettyinä aikoina. Matteus ja Mark jättävät tämän pois.) Todella tärkeät elementit, kuten varoitukset väärien profeettojen ja väärien kristusten välttämiseksi, jaetaan kaikille tileille. Entä tämä oletettavasti elämän ja kuoleman, maailman lopun viesti?

Mitä Luke sanoo aiheesta?

Kummallista, ei asia. Hän ei mainitse näitä sanoja. Markus tekee, mutta kaikki mitä hän sanoo, on myös: "Kaikissa maissa on ensin julistettava hyviä uutisia." (Herra 13: 10)

"Myös…"? Se on kuin Herramme sanoo: "Voi, ja muuten, hyvät uutiset saarnataan ennen kuin kaikki nämä muut asiat tapahtuvat."

Mikään aiheesta: "Sinun oli parempi kuunnella, tai kuolet."

Mitä Jeesus todella tarkoitti sanoessaan nämä sanat?

Katsotaanpa tätä luetteloa uudelleen.

Se on helpompi selvittää, jos aloitamme alhaalta ja työskentelemme ylöspäin.

Joten neljäs kohta oli: "Ja sitten tulee loppua."

Mihin päähän hän voi viitata? Hän mainitsee vain yhden päädyn. Sana on yksikössä. He olivat juuri pyytäneet häneltä kylttiä, jotta he tietäisivät, milloin kaupungin ja sen temppelin loppu tulee. He luonnollisesti olettaisivat, että se oli loppu, josta hän puhui. Mutta jotta se olisi järkevää, hyvät uutiset olisi pitänyt saarnata kaikissa asutuissa maissa ja kaikille kansakunnille, ja niin ei tapahtunut ensimmäisellä vuosisadalla. Vai tekikö se? Älkäämme hyppääkö johtopäätöksiin.

Siirtyminen kolmanteen kohtaan: Mitä he olisivat ymmärtäneet Jeesuksen tarkoittaessa viitaten ”kaikkiin kansakuntiin”? Olisivatko he ajatelleet: ”Voi, hyviä uutisia saarnataan Kiinassa, Intiassa, Australiassa, Argentiinassa, Kanadassa ja Meksikossa?

Hän käyttää sanaa Ethnos, josta saamme englanninkielisen sanan “ethnic”.

Strongin sopusointu antaa meille:

Määritelmä: rotu, kansakunta, kansakunnat (erillään Israelista)
Käyttö: rotu, ihmiset, kansakunta; kansakunnat, pakanamaailma, pakanat.

Joten, kun sitä käytetään monikossa, "kansakunnat", Ethnosviittaa pakanoihin, juutalaisuuden ulkopuolelle jäävään pakanamaailmaan.

Näin sanaa käytetään kaikkialla kristillisissä kirjoituksissa. Esimerkiksi kohdasta Matthew 10: 5 luimme: ”Nämä Jeesuksen 12 lähettivät lähettäen heille nämä ohjeet:” Älä mene pois kansakuntien tielle ja älä mene mihinkään samarilaiseen kaupunkiin; ”(Mt 10: 5)

Uuden maailman käännös käyttää täällä ”kansakuntia”, mutta useimmat muut versiot tekevät siitä ”pakanat”. Juutalaiselle Ethnos tarkoitti ei juutalaisia, pakanat.

Entä hänen lausuntonsa toinen osa: ”kaikki asuttu maa”?

Sana kreikan kielellä on oikoumené. (Ee-ku-me-nee)

Strongin yhteensopivuus selittää sen käytön seuraavasti: "(oikein: asuttu maa, maa asumistilassa), asuttu maailma, toisin sanoen Rooman maailma, kaikessa sen ulkopuolella pidettiin vailla merkitystä."

HELPS Word-Studies selittää sen tällä tavalla:

3625 (oikouménē) tarkoittaa kirjaimellisesti ”asuttu (maa)”. Kreikkalaiset käyttivät sitä alun perin itseään asuttavan maan kuvaamiseen, toisin kuin barbaariset maat; jälkeenpäin, kun kreikkalaiset tulivat roomalaisten alaisuuteen, 'koko Rooman maailma'; vielä myöhemmin 'koko asutetulle maailmalle'.

Tämän tiedon ansiosta voimme parafroida Jeesuksen sanat luketaviksi, "ja tätä hyvää valtakunnan uutisia saarnataan kaikkialla tunnetussa maailmassa (Rooman valtakunnassa) kaikille pakanoille ennen Jerusalemin tuhoamista."

Tapahtui niin? 62 CE -tapahtumassa, vain neljä vuotta ennen Jerusalemin ensimmäistä piiritystä ja ollessaan vangittuna Roomassa, Paavali kirjoitti kolosseille puhumalla ”… toivo siitä hyvästä uutisesta, jonka kuulit ja jota saarnataan kaikessa alla olevassa luomuksessa. taivas. ”(eversti 1: 23)

Siihen mennessä kristityt eivät olleet päässeet Intiaan tai Kiinaan tai Amerikan alkuperäiskansoihin. Paavalin sanat ovat kuitenkin totuudenmukaisia ​​tuolloin tunnetussa Rooman maailmassa.

Joten, siellä sinulla on se. Hyvät uutiset Kristuksen valtakunnasta saarnasivat koko roomalaisessa maailmassa kaikille pakanoille ennen kuin juutalainen asioiden järjestelmä päättyi.

Se oli yksinkertaista, eikö niin?

Siellä meillä on suora ja yksiselitteinen selitys Jeesuksen sanoille, joka sopii kaikkiin historian tosiasioihin. Voisimme lopettaa tämän keskustelun heti ja siirtyä eteenpäin, paitsi että, kuten jo totesimme, kahdeksan miljoonaa Jehovan todistajaa luulee täyttävänsä Matthew 24: 14 tänään. He uskovat, että tämä on antitypinen tai toissijainen toteutuminen. He opettavat, että Jeesuksen sanoilla oli vähäinen toteutuminen ensimmäisellä vuosisadalla, mutta se, mitä näemme tänään, on tärkein toteutuminen. (Katso w03 1 / 1. S. 8 par. 4.)

Mitä vaikutusta tällä uskomuksella on Jehovan todistajiin? Se on kuin hengenpelastaja. Kun he joutuvat tekopyhyyteen hallintoelimen 10-vuoden sitoutumisesta YK: hon, he tarttuvat siihen. Kun he näkevät huonojen julkisuuksien perusteet, jotka ympäröivät vuosikymmenien ajan lasten seksuaalisen hyväksikäytön väärinkäyttöä, he pitävät sitä kiinni kuin hukkuminen. "Kuka muu saarnaa valtakunnan hyviä uutisia koko maassa?", He sanovat.

Ei ole väliä, että he tietävät, etteivät saarnaa kaikille kansakunnille eikä koko asutetussa maassa. Todistajat eivät saarnaa islamin kansakunnissa, eivätkä he olekaan saavuttaneet todellisesti miljardia hindua maan päällä, eivätkä he myöskään tee mitään merkittäviä eroja Kiinan tai Tiibetin kaltaisissa maissa.

Nämä kaikki ovat tosiasioita, jotka helposti huomioidaan. Tärkeintä on, että he uskovat vain todistajien saarnaavan hyviä uutisia Jumalan valtakunnasta. Kukaan muu ei tee sitä.

Jos pystymme osoittamaan, että näin ei ole, silloin tämä todistajien teologian kallioperä murenee. Tätä varten meidän on ymmärrettävä tämän opin koko leveys, leveys ja korkeus.

Se on peräisin 1934: stä. Kolme vuotta aiemmin Rutherford otti 25% Raamatun opiskelijaryhmistä, jotka olivat edelleen sidoksissa hänen kustantamoyhtiöönsä, Watchtower Bible and Tract Society -yhdistykseen, ja teki niistä oikean uskonnollisen järjestön antamalla heille nimen Jehovan todistajat ja keskittämällä vallan nimittää vanhimmat päämajassa. Sitten kaksiosaisessa artikkelissa, joka julkaistiin elokuun 1- ja 15-julkaisuissa, 1934-numerot Vartiotorni, hän otti käyttöön kaksiluokkaisen järjestelmän, joka antoi hänelle mahdollisuuden perustaa papisto- ja ilmailijaosto, kuten kristillisyyden kirkoissa oli. Hän teki tämän hyödyntämällä epäkirjallisia antityyppisiä esityksiä, jotka käyttivät Israelin turvapaikkakaupunkeja, israelilaisen Jehun ja pakana Jonadabin välistä suhdetta sekä Jordanin joen erottelua, kun papit ylittivät liitonarkin kanssa. (Minulla on yksityiskohtainen analyysi näistä artikkeleista verkkosivustollamme. Laitan linkin niihin tämän videon kuvaukseen.)

Tällä tavoin hän perusti kristittyjen keskiasteen luokan, nimeltään Jonadab-luokka, joka tunnetaan muuten nimellä Muut lampaat.

Todisteena tässä on ote yhdestä kaksiosaisen tutkimuksen viimeisestä kappaleesta - hakasulkeita lisätään:

”Huomattakoon, että papillisella luokalla (voidelulla) on velvollisuus johtaa ihmisille annettujen ohjeiden lain johtamista tai lukemista. Siksi siellä, missä on Jehovan todistajien seurakunta [tai seurakunta] - tutkimuksen johtaja olisi valittava voitetun joukosta, ja samoin palvelukomitean johtajat olisi otettava voitetun joukosta… .Jonadab oli siellä, joka opiskeli. , eikä kukaan, joka piti opettaa .... Jehovan virallinen organisaatio maan päällä koostuu hänen voideltujen jäännöstensä joukosta, ja joonadabsit [muut lampaat], jotka kävelevät voitetun kanssa, on opetettava, mutta eivät he ole johtajia. Tämän vaikuttavan olevan Jumalan järjestelyn, kaikkien tulisi mielellään noudattaa sitä. ”(W34 8 / 15 s. 250 par. 32)

Tämä kuitenkin aiheutti ongelman. Usko oli, että ateistit, pakanat ja väärät kristityt, jotka kuolivat ennen Armageddonia, nousisivat ylös väärintekijöiden ylösnousemuksen osana. Väärät ihmiset palaavat edelleen syntisessä tilassaan. He voivat saavuttaa täydellisyyden tai synnitön vain, kun Jumala julistaa ne vanhurskaiksi tuhannen vuoden lopussa. Mitä ylösnousemustoivoa jonadabit tai muut lampaat saivat? Täsmälleen sama toivo. Hekin tulevat takaisin syntisinä ja heidän on työskenneltävä täydellisyyden saavuttamiseksi tuhannen vuoden loppuun mennessä. Joten mikä motivoi jonadabia tai muuta Jehovan todistajaa lampaita tekemään suuria uhrauksia työstään, jos hänen saama palkkionsa ei eroa epäuskoisen palkinnosta?

Rutherfordin oli tarjottava heille jotain, mitä jumalaton epäuskoinen ei saisi. Porkkana oli selviytyminen Armageddonin kautta. Mutta tehdäkseen siitä todella toivottavaa, hänen piti opettaa, että Armageddonissa tapetut eivät saa ylösnousemusta - ei toista mahdollisuutta.

Tämä on lähinnä helvetin tulipalon JW-vastinetta. Jehovan todistajat ovat jo pitkään kritisoineet helvetin tulen oppia antiteettiseksi Jumalan rakkaudelle. Kuinka rakkauden jumala voisi kiduttaa ketään ikuisesti ja ikuisesti yksinkertaisesti kieltäytymästä tottelemasta häntä?

Todistajat eivät kuitenkaan näe ironiaa edistäessään uskoa, joka johtaisi siihen, että Jumala tuhoaa ikuisesti ihmisen antamatta hänelle edes heikkoa mahdollisuutta lunastukseen. Loppujen lopuksi, mitä mahdollisuutta 13-vuotiaalla lasten morsiamalla muslimien ja hindujen kulttuureissa on koskaan tuntea Kristus? Mitä mahdollisuuksia jollakin muslimilla tai hinduilla on todella ymmärtää kristillinen toivo? Voisin jatkaa monien muiden esimerkkien kanssa.

Siitä huolimatta todistajat ovat tyytyväisiä uskoen, että Jumala tappaa heidät ilman ylösnousemuksen toivoa, yksinkertaisesti siksi, että heillä on ollut epäonne syntyessään väärään perheeseen tai väärään kulttuuriin.

Järjestön johdolle on ratkaisevan tärkeää, että kaikki todistajat uskovat tämän. Muuten, mihin he työskentelevät niin kovasti? Jos myös todistajat, jotka eivät ole todistajia, selviävät Armageddonista, tai jos sodassa kuolleet saavat ylösnousemuksen, niin mistä on kyse?

Se on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä uutinen, jota todistajat saarnaavat.

alkaen Vartiotorni syyskuuta 1, 1989 sivu 19:

"Vain Jehovan todistajilla, voideltujen jäännösten ja" suuren väkijoukon "todistajilla, yhtenä organisaationa, joka on korkeimman järjestäjän suojelema, on Raamatun toivoa selviytyä tämän tuomitun järjestelmän lähestyvästä lopusta, jota Saatana Paholainen hallitsee."

alkaen Vartiotorni elokuun 15, 2014, sivu 21:

”Tosiasiassa, Jeesus välittää myös Jehovan äänen meille, kun hän ohjaa seurakuntaa” uskollisen ja huomaamattoman orjan ”kautta. [Lue” Hallitseva vartalo ”] (Matt. 24: 45) Meidän on otettava tämä opas ja suuntaus vakavasti, koska ikuinen elämämme riippuu kuuliaisuudesta. ”(Suluissa lisätty.)

Ajattelkaamme tätä minuutin ajan. Matthew 24: 14 täyttääkseen todistajien tulkitsemalla sen, hyvät uutiset on saarnattava kaikissa asutuissa maissa kaikille kansakunnille. Todistajat eivät tee sitä. Ei edes lähelle. Konservatiivisten arvioiden mukaan yksi Jehovan todistaja ei ole koskaan saarnannut noin kolmea miljardia ihmistä.

Siirrämme kuitenkin kaikki tämä hetkeksi sivuun. Oletetaan, että organisaatio löytää ennen loppua tavan tavoittaa jokainen mies, nainen ja lapsi planeetalla. Voisiko tuo muuttaa asioita?

Ei, ja miksi. Tämä tulkinta toimii vain, jos he saarnaavat todellisia hyviä uutisia, joita Jeesus ja apostolit saarnasivat. Muuten heidän ponnistelunsa olisivat huonompia kuin kelpaamattomia.

Mieti Paavalin asiaa koskevia sanoja galatialaisille.

”Olen hämmästynyt siitä, että olet kääntymässä niin nopeasti pois toisesta, joka kutsui sinut Kristuksen ansaitsemattomalla ystävällisyydellä toiselle tyypille hyviä uutisia. Ei siitä, että olisi toinen hyvä uutinen; mutta jotkut aiheuttavat sinulle ongelmia ja haluavat vääristää hyviä uutisia Kristuksesta. Vaikka me tai enkeli taivaasta julistaisi teille hyvänä uutena jotain sen ilmoituksen ulkopuolelle, olkaamme hänet kirottu. Kuten olemme aiemmin sanoneet, sanon nyt taas: kuka tahansa, joka julistaa sinulle hyvän uutena jotain, mitä olet hyväksynyt, antaa hänen kirottua. ”(Galatians 1: 6-9)

Todistajat ovat tietysti varmoja, että he vain saarnaavat oikeita, oikeita, tosi hyviä uutisia. Mieti tätä äskettäisestä Vartiotorni-tutkimusartikkelista:

Joten kuka todella saarnaa tänään valtakunnan hyviä uutisia? Voimme täysin luottavaisin mielin sanoa: ”Jehovan todistajat!” Miksi voimme olla niin varmoja? Koska me saarnaamme oikeaa viestiä, valtakunnan hyviä uutisia. ”(W16 toukokuu s. 12 par. 17)

"He ovat ainoita, jotka saarnaavat, että Jeesus on hallinnut kuninkaana 1914: n jälkeen." (W16 toukokuu s. 11, par. 12)

Pidä kiinni! Olemme jo todistaneet, että Jehovan todistajat ovat väärässä 1914: n suhteen. (Laitan tähän linkin videoihin, jotka osoittavat tämän johtopäätöksen selvästi Raamatusta.) Joten, jos tämä on tukipiste heidän saarnaamassaan hyviä uutisia, he saarnaavat vääriä hyviä uutisia.

Onko se ainoa vika, joka julistaa Jehovan todistajien hyviä uutisia? Ei.

Aloitetaan Armageddonista. Heidän koko painopiste on Armageddonissa. He uskovat, että Jeesus tulee ja tuomitsee kaiken ihmiskunnan tuolloin ja tuomitsee kaikki, jotka eivät ole Jehovan todistajia, iankaikkiseen tuhoon.

Mihin tämä perustuu?

Sana Armageddon esiintyy Raamatussa vain kerran. Vain kerran! Silti he luulevat tietävänsä kaiken siitä, mitä se edustaa.

Luotettavien historiallisten lähteiden mukaan sana paljastettiin kristityille ensimmäisen vuosisadan loppua kohti kauan Apostolien tekojen kirjaan merkittyjen tapahtumien jälkeen. (Tiedän, että Preteristit ovat eri mieltä kanssani tässä asiassa, mutta jätetään keskustelu seuraavaan videoomme.) Jos luetteko Apostolien tekojen kirjaa, et löydä mitään viittausta Armageddoniin. On totta, että viesti siitä, että ensimmäisen vuosisadan kristityt saarnasivat kaikissa asutuissa maissa ja kaikille tuolloin kaikille kansakunnille, oli pelastus. Mutta se ei ollut pelastus maailmanlaajuiselta katastrofilta. Itse asiassa kun tarkastelet ainoaa sanaa, jossa sana Armageddon esiintyy Raamatussa, huomaat, että se ei sano mitään siitä, että koko elämä tuhotaan ikuisesti. Lukekaamme vain Raamattua ja katsotaan, mitä sillä on sanottavaa.

”. . .Nyt ovat itse asiassa demonien inspiroimia ilmaisuja ja he suorittavat merkkejä, ja he lähtevät koko asutetun maan kuninkaisiin kerätäkseen heidät yhdessä Kaikkivaltiaan Jumalan suuren päivän sotaan ... Ja he kokosivat ne yhdessä kohtaan, jota hepreaksi kutsutaan Armageddon. ”(Re 16: 14, 16)

Huomaat, että kaikki miehet, naiset ja lapset eivät ole sodan mukana, vaan maan kuninkaat tai hallitsijat. Tämä tapahtuu samanaikaisesti Danielin kirjassa esiintyneen profetian kanssa.

Noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala perusti valtakunnan, jota ei koskaan tuhota. Ja tätä valtakuntaa ei siirretä muille ihmisille. Se murskaa ja lopettaa kaikki nämä valtakunnat, ja se yksin seisoo ikuisesti ”(Da 2: 44)

Kuten kaikki valloittavat voimat, Jeesuksen tarkoituksena ei ole tuhota koko elämää, vaan pikemminkin tuhota kaikki vastarinnat hänen hallitukselleen, olivatpa ne sitten poliittisia, uskonnollisia tai institutionaalisia. Tietysti kuka tahansa, joka taistelee häntä vastaan ​​ihmiskunnan alhaisimpaan hintaan, saa mitä ansaitsee. Voimme vain sanoa, ettei Raamatussa ole mitään, mikä viittaisi siihen, että jokainen ihminen, nainen ja lapsi maan päällä tapetaan ikuisesti. Itse asiassa tapettuja ei voida nimenomaisesti kieltää ylösnousemuksen toivosta. Emme voi sanoa varmasti, onko he ylösnousseita. On varma, että on todisteita siitä, että ne, joita Jeesus saarnasi suoraan sekä Sodoman ja Gomorran jumalattomille, tulevat takaisin ylösnousemuksessa. Joten se antaa meille toivoa, mutta meidän ei yksinkertaisesti pitäisi antaa antaa kategorista lausumaa asiasta. Se tekisi tuomion ja sellaisenaan olisi väärin.

Okei, joten todistajat ovat väärässä valtakunnan 1914-perustamisesta ja Armageddonin luonteesta. Ovatko nämä ainoat kaksi väärien hyvien uutisten saarnaamisen elementtiä? Valitettavasti ei. On jotain paljon pahempaa harkita.

John 1: 12 kertoo meille, että kaikille, jotka uskovat Jeesuksen nimeen, saadaan ”auktoriteetti tulla Jumalan lapsiksi”. Roomalaiset 8: 14, 15 kertoo meille, että "kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat todellakin Jumalan poikia" ja "ovat saaneet adoptiohengen". Tämä adoptio tekee kristityistä Jumalan perillisiä, jotka voivat periä isältänsä sen, mikä hänellä on, iankaikkisen elämän. 1 Timothy 2: 4-6 kertoo meille, että Jeesus on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ”lunnaa kaikille”. Kristittyjä ei missään nimityksessä mainita Jumalan ystävinä, vaan vain hänen lapsinaan. Jumala on tehnyt sopimuksen tai liiton kristittyjen kanssa, jota kutsutaan uudeksi liittoksi. Missään kerrotaan, että suurin osa kristityistä on suljettu tämän liiton ulkopuolelle, etteivät he itse asiassa ole tehneet liittoa Jumalan kanssa ollenkaan.

Hyvä uutinen, jota Jeesus saarnasi ja että hänen seuraajansa ottivat vastaan ​​ja saarnasivat kaikessa asutetussa maassa ennen Jerusalemin tuhoamista, oli, että kaikista, jotka uskoivat Kristukseen, voi tulla Jumalan adoptoituja lapsia ja jakaa Kristuksen kanssa taivaan valtakunnassa. Heillä ei ollut toissijaista toivoa, jota he saarnasivat. Ei vuorotteleva pelastus.

Mistä tahansa raamatusta ei löydy edes ripausta muista hyvistä uutisista, jotka kertovat ihmisille, että heidät julistetaan vanhurskaiksi Jumalan ystävinä, mutta ei lapsina, ja he nousevat yhä synnin tilassa huolimatta siitä, että ne julistetaan vanhurskaiksi. Missään ei mainita ryhmää kristittyjä, joita ei sisällytetä uuteen liittoon, joilla ei olisi välittäjänä Jeesusta Kristusta, jolla ei olisi toivoa iankaikkisesta elämästä heti ylösnousemuksensa jälkeen. Missä tahansa kristittyjen on käsketty pidättäytymästä osallistumasta tunnuksiin, jotka edustavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen henkeä pelastavaa lihaa ja verta.

Jos tämän kuultuaan ensimmäinen reaktio on kysyä: ”Sanotko, että kaikki menevät taivaaseen?” Tai “Sanotko, ettei maallista toivoa ole?”

Ei, en sano mitään sellaista. Sanon vain, että Jehovan todistajien saarnaamien hyvien uutisten koko lähtökohta on väärä alusta alkaen. Kyllä, on olemassa kaksi ylösnousemusta. Paavali puhui vääryiden ylösnousemuksesta. On selvää, että vääryys ei voi periä taivaan valtakuntaa. Mutta vanhurskaita ei ole kahta.

Tämä on erittäin monimutkainen aihe, jota toivon käsittelevän yksityiskohtaisesti tulevien videoiden sarjassa. Mutta vain hiljentääksemme huolenaihetta, joka monille saattaa tuntua, katsokaamme sitä hyvin lyhyesti. Pikkukuva, jos haluat.

Teillä on miljardeja ihmisiä historian aikana, jotka ovat asuneet kaikkein kauhistuttavimmissa olosuhteissa. He ovat kärsineet traumaista, jota suurin osa meistä ei voi edes kuvitella. Vielä nykyäänkin miljardeja elää köyhässä köyhyydessä tai kärsivät heikentävistä sairauksista, poliittisesta sortosta tai erilaisten orjuuttamisista. Kuinka jollain näistä ihmisistä voi olla kohtuullinen ja oikeudenmukainen mahdollisuus tuntea Jumala? Kuinka he voivat koskaan toivoa sopeutuneensa takaisin Jumalan perheeseen? Kilpailukenttä on niin sanotusti tasoitettava. Kaikilla on oltava kohtuulliset mahdollisuudet. Anna Jumalan lapsille. Pieni ryhmä, joka oli kokeiltu kuten Jeesus itsekin, ja sitten hänelle annettiin valta ja voima paitsi hallita maata ja varmistaa oikeudenmukaisuus, myös toimia pappeina palvella apua tarvitseville ja auttaa kaikkia takaisin suhteeseen Jumalan kanssa.

Hyvä uutinen ei ole jokaisen miehen naisen ja lapsen pelastaminen tulisesta kuolemasta Armageddonissa. Hyvä uutinen on tavoittaminen niille, jotka hyväksyvät tarjouksen tulla Jumalan adoptoiduksi lapsiksi ja jotka haluavat palvella tässä ominaisuudessa. Heidän lukumääränsä valmistuttua Jeesus voi saada loppua ihmishallinnolle.

Todistajat uskovat, että Jeesus voi loppua vasta valmistuttuaan saarnaustyön. Mutta Matthew 24: 14 toteutettiin ensimmäisellä vuosisadalla. Sillä ei ole täyttä tänä päivänä. Jeesus tuo lopun, kun valittujen, Jumalan lasten, täysi määrä on valmis.

Enkeli paljasti tämän Johnille:

”Kun hän avasi viidennen sinetin, näin alttarin alla teurastettujen sielut Jumalan sanan ja heidän antamansa todistuksen takia. He huusivat kovalla äänellä ja sanoivat: ”Siihen saakka, sinä, suvereeni Herra, pyhä ja totta, pidätkö tuomitsemasta ja kostamasta vertamme maan päällä asuville?” Ja jokaiselle heistä annettiin valkoinen kaapu, ja heitä käskettiin levätä vähän aikaa pidempään, kunnes joukko orjatovereita ja veljiä, jotka olivat tahdossa tapettavana, oli täynnä. ”(Re 6: 9-11)

Ihmishallinnon loppuminen tulee vasta kun Jeesuksen veljien täysi määrä on täytetty.

Saanen toistaa sen. Ihmisen hallitsemiselle tulee loppua vasta, kun kaikki Jeesuksen veljien lukumäärä on täytetty. Armageddon tulee, kun kaikki Jumalan voidelut lapset sinetöidään.

Ja niin, nyt olemme saapuneet todelliseen tragediaan, joka on seurausta Jehovan todistajien saarnaamien ns. Hyvien uutisten takia. Viimeisten 80-vuosien ajan Jehovan todistajat ovat käyttäneet miljardeja tunteja tahattomassa pyrkimyksessä työntää loppu loppuun. He menevät ovelta ovelle tehdäkseen opetuslapsia ja kertovat heille, etteivät he pääse sisään valtakuntaan Jumalan lapsina. He yrittävät estää tietä taivaan valtakuntaan.

He ovat kuin Jeesuksen päivän johtajat.

Voi sinulle, kirjanoppineet ja fariseukset, tekopyhät! koska sinä suljet taivaan valtakunnan ihmisten edessä; sillä sinä ette itse mene sisään, ettekä myöskään salli matkalla olevien sisäänpääsyä. ”(Mt 23: 13)

Hyvät uutiset, joita Todistajat saarnaavat, ovat todella hyviä uutisia. Se on täysin vastakohtana sanalle, jonka ensimmäisen vuosisadan kristityt saarnasivat. Se toimii Jumalan tarkoitusta vasten. Jos loppu päättyy vasta, kun Kristuksen veljien lukumäärä on saavutettu kokonaan, Jehovan todistajien pyrkimyksillä muuttaa miljoonia uskomaan, että heitä ei kutsuta olemaan Jumalan lapsia, on tarkoitus turhauttaa tämä pyrkimys.

JF Rutherford aloitti tämän ajankohtana, jolloin hän väitti, että pyhä henki ei enää ohjannut teosta, mutta enkelit välittivät viestejä Jumalalta. Mikä ”enkeli” ei halua naisten siementen tulevan valtaan?

Nyt voimme ymmärtää, miksi Paavali puhui tästä niin voimakkaasti galatalaisille. Lukekaamme sen uudelleen, mutta tällä kertaa New Living Translation:

”Olen järkyttynyt siitä, että olet kääntymässä pois niin pian Jumalalta, joka kutsui sinut itsensä Kristuksen rakastavan armon kautta. Seuraat erilaista tapaa, joka teeskentelee olevan hyvä uutinen, mutta joka ei ole ollenkaan hyvä uutinen. Sinut hämmentävät niitä, jotka tarkoituksellisesti kierovat totuuden Kristuksesta. Laskekoon Jumalan kirous kenelle tahansa, mukaan lukien meidät tai jopa enkeli taivaasta, joka saarnaa erilaista hyvää uutisia kuin se, jonka me saarnasimme sinulle. Sanon vielä kerran, mitä olemme aiemmin sanoneet: Jos joku saarnaa jotain muuta hyvää uutisia kuin mitä olet tyytyväinen, anna sen kirottua. ”(Galatians 1: 6-9)

Matthew 24: 14: llä ei ole nykyaikaista toteutusta. Se toteutettiin ensimmäisellä vuosisadalla. Sen soveltaminen nykyaikana on saanut miljoonat ihmiset tahattomasti toimimaan Jumalan etujen ja luvatun siemenen vastaisesti.

Paavalin varoitus ja tuomitseminen ovat samankaltaisia ​​kuin nyt ensimmäisellä vuosisadalla.

Voin vain toivoa, että kaikki Jehovan todistajien yhteisössä olevat entiset veljeni ja sisareni harkitsevat rukouksellisesti, kuinka tämä varoitus vaikuttaa heihin erikseen.

Jatkamme keskusteluamme Matthew 24: stä seuraavassa videossamme analysoimalla jaosta 15 eteenpäin.

Kiitos katselusta ja tuestasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体 中文DansknederlandsfilippiiniläinenSUOMIFrançaisDeutschitaliano日本語한국어ພາ ສາ ລາວPolskiportuguêsPunjabivenäläinenespañolKiswahiliRuotsalainenதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng Việtzulu

  Tekijän sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  56
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x