Tutkitaan Matthew 24, osa 4: ”The End”

by | Marraskuu 12, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 36 kommentit

Napsauta tätä linkkiä nähdäksesi videon: https://youtu.be/BU3RaAlIWhg

[VIDEO LÄHETYS]

Hei, nimeni on Eric Wilson. Internetissä on toinen Eric Wilson, joka tekee Raamattuun perustuvia videoita, mutta hän ei ole millään tavalla yhteydessä minuun. Joten jos etsit nimeäni, mutta keksit toisen kaverin kanssa, kokeile sen sijaan aliasani, Meleti Vivlon. Käytin tätä aliasta vuosien ajan verkkosivuillani --meletivivlon.com, beroeans.net, beroeans.study - tarpeettoman vainon välttämiseksi. Se on palvellut minua hyvin, ja käytän sitä edelleen. Se on kahden kreikkalaisen sanan translitterointi, joka tarkoittaa ”Raamatun tutkimusta”.

Tämä on nyt neljäs videossarjastamme Matthew'n erittäin kiistanalaisesta ja usein väärin tulkitusta 24th luvusta. Jehovan todistajat uskovat, että he yksin ovat paljastaneet Jeesuksen sanojen, jotka oliiviöljyllä puhuttu, mysteerit ja todellisen merkityksen. Todellisuudessa he ovat vain yksi monista uskonnoista, jotka ovat tulkineet väärin sen, mitä Jeesus opetuslapsilleen kertoi. Takaisin 1983-julkaisussa William R Kimballilla - joka ei ole Jehovan todistaja - oli seuraava sanottava tästä profetiasta kirjassaan:

”Tämän profetian väärä tulkinta on usein johtanut lukuisiin virheellisiin käsitteisiin, typerään teoriointiin ja kuvitteellisiin spekulaatioihin, jotka koskevat tulevaisuuden profeetallisia ennusteita. Kuten ”domino-periaate”, kun Oliivi-keskustelu työnnetään pois tasapainosta, kaikki siihen liittyvät ennusteet putoaa myöhemmin linjasta. ”

”Oliivi-keskustelua tulkittaessa on usein käyty mallia, jolla pyhät kirjoitukset pakotetaan kumartamaan profeetallisen perinteen” pyhät lehmät ”. Koska tulkinnan etusija on usein asetettu profeetalliselle järjestelmälle kuin sanan selkeälle painopisteelle, on ollut yleinen haluttomuus hyväksyä pyhiä kirjoituksia nimellisarvoon tai asianmukaisessa asiayhteydessä, jonka Herra aikoi välittää. Tämä on usein vaikuttanut profetian tutkimukseen. "

Kirjasta, Mitä Raamattu sanoo suuresta ahdistuksesta kirjoittanut William R. Kimball (1983) sivu 2.

Olin suunnitellut siirtyä eteenpäin keskusteluun, joka alkaa jakeesta 15, mutta joukko kommentteja, jotka aiheutti jotain mitä sanoin edellisessä videossani, ovat saaneet minut tekemään lisätutkimuksia sanomani puolustamiseksi, ja seurauksena olen olemme oppineet jotain erittäin mielenkiintoista.

Näyttää siltä, ​​että jotkut saivat vaikutelman, että kun sanoin, että Matthew 24: 14 toteutettiin ensimmäisellä vuosisadalla, sanoin myös, että hyvien uutisten saarnaaminen päättyi silloin. Näin ei yksinkertaisesti ole. Ymmärrän, että JW-indoktrinaation voimalla on taipumus hämärtää mieleemme tavalla, jota emme edes tiedä.

Yhtenä Jehovan todistajista minulle opetettiin, että pää, johon Jeesus viittasi jakeessa 14, oli nykyisen asioiden järjestelmän päämäärä. Tämän seurauksena minua johdettiin uskomaan, että Jehovan todistajien mukaan saarnaamani hyvät uutiset tulevat saamaan päätökseen ennen Armageddonia. Itse asiassa se ei vain päättyy ennen Armageddonia, vaan se korvataan toisella viestillä. Tämä on todistajien uskoa edelleen.

"Tämä ei ole aika saarnata" valtakunnan hyviä uutisia ". Se aika on kulunut. Aika "loppuun" on tullut! (Matt 24: 14) Ei epäilystäkään, Jumalan kansa julistaa kovan tuomion viestin. Tämä voi hyvinkin edellyttää julistusta, joka ilmoittaa saatanan jumalattoman maailman olevan loppupäässä. ”(W15 7 / 15 s. 16, par. 9)

Tietysti tämä jättää täysin huomioimatta Jeesuksen lausunnon, jonka mukaan ”kukaan ei tiedä päivää tai tuntia”. Hän sanoi myös toistuvasti, että hän tulee varkaana. Varas ei lähetä maailmalle, että hän ryöstää talosi.

Kuvittele, jos aiot, istuttaa kylttejä naapurialueelle ja kertoa sinulle, että ensi viikolla hän ryöstää talosi. Se on naurettavaa. Se on naurettava. Se on törkeää. Silti Jehovan todistajat aikovat saarnata vartiotornin mukaan. He sanovat, että Jeesus kertoo heille tavalla tai toisella, tai Jehova kertoo heille, että on aika kertoa kaikille, että varas hyökkää.

Tämä opetus siitä, että hyvien uutisten saarnaaminen korvataan lopullisella tuomion viestillä juuri ennen loppua, ei ole vain epäkirjallinen; se pilkkaa Jumalan sanaa.

Se on korkeimman tason tyhmyyttä. Juuri se johtuu luottamuksesta "jaloihin ja maanpäällisen ihmisen pojaan, jolle mikään pelastus kuulu" (Ps 146: 3).

Tällainen indoktrinoitu mentaliteetti on hyvin syvälle sijoittunut ja voi vaikuttaa meihin hienoilla, melkein huomaamatta olevilla tavoilla. Saatamme ajatella, että olemme siitä eroon, kun se yhtäkkiä nostaa ruman pienen päänsä ja imee meidät takaisin sisään. Monille todistajille on melkein mahdotonta lukea Matthew 24: 14 eikä ajatella, että se koskee nykypäiväämme.

Annan tämän selvittää. Uskon, että Jeesus ei ollut kertonut opetuslapsilleen saarnaustyön loppuun saattamisesta, vaan sen etenemisestä tai ulottuvuudesta. Saarnatustyöt jatkuivat tietysti kauan Jerusalemin tuhoamisen jälkeen. Siitä huolimatta hän vakuutti heille, että hyvien uutisten saarnaaminen saavuttaisi kaikki pakanat ennen juutalaisten asiointijärjestelmän päättymistä. Se osoittautui totta. Ei yllätys siellä. Jeesuksella ei ole asioita väärin.

Mutta entä minusta? Olenko väärässä päätelmässäni, että Matthew 24: 14 toteutettiin ensimmäisellä vuosisadalla? Olenko väärässä katsoessani, että Jeesuksen tarkoittama päämäärä oli juutalaisen asioiden järjestelmän loppu?

Joko hän puhui juutalaisten asioiden järjestelmän loppumisesta, tai viittasi toiseen päähän. En näe perusteita uskoon primaariseen ja toissijaiseen sovellukseen. Tämä ei ole tyyppi / antityyppinen tilanne. Hän mainitsee vain yhden päädyn. Oletetaan siis tilanteesta huolimatta, että se ei ole juutalaisten asioiden järjestelmän loppu. Mitä muita ehdokkaita siellä on?

Sen on oltava ”päämäärä”, joka liittyy hyvien uutisten saarnaamiseen.

Armageddon merkitsee nykyisen järjestelmäjärjestelmän loppua ja liittyy hyvien uutisten saarnaamiseen. En kuitenkaan näe mitään syytä päätellä, että hän puhui Armageddonista, ottaen huomioon kaikki edellisessä videossa esitetyt todisteet. Yhteenvetona siitä, mitä olemme oppineet siellä: kukaan, mukaan lukien Jehovan todistajat, ei saarnaa todellisia hyviä uutisia koko asutetussa maassa ja kaikille kansakunnille tällä hetkellä.

Jos tulevaisuudessa Jumalan lapset onnistuvat tavoittamaan kaikki maailman kansakunnat tosi hyvillä uutisilla, joita Jeesus saarnasi, niin voimme harkita ymmärrystämme, mutta tähän päivään mennessä ei ole todisteita tämän tueksi.

Kuten olen aiemmin todennut, mielestäni Raamatun opiskelu on mennä eksegeesiin. Annetaan Raamatun tulkita itseään. Jos aiomme tehdä niin, meidän on määritettävä kriteerit, joiden perusteella ymmärrämme minkä tahansa Raamatun kohdan merkityksen. Jakeessa 14 on kolme avaintekijää, jotka on otettava huomioon.

 • Viestin luonne, ts. Hyvät uutiset.
 • Saarnaamisen laajuus.
 • Mitä loppua?

Aloitetaan ensimmäisestä. Mikä on hyvä uutinen? Kuten viimeisessä videossa päätimme, Jehovan todistajat eivät saarnaa sitä. Apostolien teot-kirjassa, joka on ensimmäisen vuosisadan saarnaustyön ensisijainen selitys, ei ole mitään osoitusta siitä, että varhaiset kristityt menivät paikasta toiseen kertomaan ihmisille, että he voivat tulla Jumalan ystäväksi ja siten pelastua maailmanlaajuisesta tuhoamisesta.

Mikä oli heidän saarnaamiensa hyvien uutisten ydin? John 1: 12 sanoo melko kaiken kaiken.

"Kaikille, jotka hänet vastaanottivat, hän antoi kuitenkin valtuudet tulla Jumalan lapsiksi, koska he uskoivat hänen nimeensä" (John 1: 12).

(Muuten, ellei toisin mainita, käytän uuden maailman käännöstä kaikissa tämän videon pyhissä kirjoituksissa.)

Sinusta ei voi tulla jotain mitä olet jo. Jos olet Jumalan poika, et voi tulla Jumalan poikaksi. Siinä ei ole järkeä. Ennen Kristuksen tulemista ainoat ihmiset, jotka olivat olleet Jumalan lapsia, olivat Aadam ja Eeva. Mutta he menettivät syntinsä. Ne menettivät itsensä. He eivät voineet enää periä iankaikkista elämää. Seurauksena on, että kaikki heidän lapsensa syntyivät Jumalan perheen ulkopuolella. Joten, hyvä uutinen on, että meistä voi nyt tulla Jumalan lapsia ja tarttua iankaikkiseen elämään, koska voimme jälleen kerran periä tämän isältämme.

"Ja jokainen, joka on jättänyt talot tai veljet tai sisaret, isä tai äiti, lapset tai maat nimeni vuoksi, saa monta kertaa enemmän ja perii iankaikkisen elämän." (Mt 19: 29)

Paavali sanoo tämän erittäin hienosti kirjoittaessaan roomalaisille:

”. . .Kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat todellakin Jumalan poikia. Sillä ette saaneet uudestaan ​​pelkoa aiheuttavan orjuuden henkeä, mutta sait poikina adoptiohengen, jonka kautta me huutaamme: ”Abba, isä!” Henki itsessään todistaa hengellämme, että olemme Jumalan lapsia. Jos sitten olemme lapsia, olemme myös perillisiä - todellakin Jumalan perillisiä, mutta yhteisiä perillisiä Kristuksen kanssa. . . ”(Roomalaiset 8: 14-17)

Voimme nyt viitata Kaikkivaltiaan ehtoollisuuteen: ”Abba, isä”. Se on kuin sanoa isä tai pappa. Se on termi, joka osoittaa lapsen kunnioittavan kiintymyksen rakastavasta vanhemmasta. Tämän kautta meistä tulee hänen perillisiäsi, niitä, jotka perivät iankaikkisen elämän, ja paljon muuta.

Hyvien uutisten viestiin liittyy kuitenkin enemmän. Hyvien uutisten välitön viesti ei ole maailmanlaajuinen pelastus, vaan Jumalan lasten valinta. Se johtaa kuitenkin ihmiskunnan pelastukseen. Paavali jatkaa:

Mikä on luominen? Hyvät uutiset eivät pelasta eläimiä. He jatkavat kuten ovat aina olleet. Tämä viesti on tarkoitettu vain ihmisille. Miksi niitä verrataan silloin luomiseen? Koska nykyisessä tilassaan he eivät ole Jumalan lapsia. Ne eivät todellakaan eroa eläimistä siinä mielessä, että heidän on tarkoitus kuolla.

”Sanoin itselleni ihmisten pojista:” Jumala on varmasti testannut heidät nähdäkseen, että he ovat vain petoja. ”Sillä ihmisten poikien kohtalo ja petojen kohtalo on sama. Kun kuolee, kuolee toinen; todellakin, heillä kaikilla on sama hengitys, eikä ihmiselle ole mitään etua petoon nähden, sillä kaikki on turhamaisuutta. ”(Ecclesiastes 3: 18, 19 NASB)

Joten, ihmiskunta - luominen - vapautetaan orjuudesta syntiin ja palautetaan Jumalan perheeseen paljastamalla nyt kokoontuvien Jumalan lasten paloja.

James kertoo meille: "Koska hän halusi sitä, hän toi meidät esiin totuuden sanalla, jotta voimme olla hänen luomuksensa tiettyjä hedelmiä." (James 1: 18)

Jos haluamme olla hedelmällisiä Jumalan lapsina, seuraavien hedelmien on oltava samoja. Jos korjat omenat sadonkorjuun alussa, korjat omenat sadonkorjuun lopussa. Kaikista tulee Jumalan lapsia. Ainoa ero on järjestyksessä.

Joten, kiehuen sen olemukseensa, hyvä uutinen on julistettu toivo, että voimme kaikki palata Jumalan perheeseen kaikilla siihen liittyvillä poikien eduilla. Tämä perustuu siihen, että katsomme Jeesusta pelastajaksemme.

Hyvä uutinen on palaaminen Jumalan perheeseen Jumalan lapsena.

Tämä saarnaustyö, tämä toivomusjulistus koko ihmiskunnalle, milloin se loppuu? Eikö olisi, kun ihmisiä, joiden ei tarvitse kuulla sitä?

Jos hyvien uutisten saarnaaminen päättyy Armageddoniin, se jättäisi miljardeja kylmään. Entä esimerkiksi miljardit, jotka herätetään ylös Armageddonin jälkeen? Eikö heille ilmoiteta ylösnousemuksensa jälkeen, että heistä voi tulla jumalan lapsia, jos he uskovat Jeesuksen nimeen? Tietysti. Ja eikö se ole hyvä uutinen? Onko parempia uutisia kuin se mahdollista? En usko.

Se on niin itsestään selvää, että herättää kysymyksen, miksi Jehovan todistajat vaativat, että hyvien uutisten saarnaaminen päättyy ennen Armageddonia? Vastaus on, koska heidän saarnaamansa ”hyvät uutiset” ovat seuraavat: ”Liity Jehovan todistajien järjestöön ja pelastu iankaikkisesta kuolemasta Armageddonissa, mutta älä odota saavan ikuista elämää vielä tuhanteen vuoteen, jos käyttäydyt itse. ”

Mutta tietysti se ei ole hyvä uutinen. Hyvä uutinen on: "Sinusta voi tulla Jumalan lapsi ja periä iankaikkista elämää, jos laitat uskon Jeesuksen Kristuksen nimeen."

Entä jos et usko Jeesukseen niin, että sinusta tulee nyt Jumalan lapsi? No, Paavalin mukaan pysyt osa luomusta. Kun Jumalan lapset paljastetaan, niin luomakunta iloitsee nähdessään, että myös heillä on mahdollisuus tulla Jumalan lapsiksi. Jos hylkäät tarjouksen tuolloin käsillä olevien ylivoimaisten todisteiden kanssa, se on sinun.

Milloin saarnataan hyviä uutisia?

Eikö sanoisi siitä ajasta, jolloin viimeinen ihminen nousee ylösnousemukseen? Onko se kytketty päähän?

Paavalin mukaan kyllä.

”Nyt Kristus on kuitenkin noussut ylös kuolleista, niiden hedelmien ensihedelmät, jotka ovat nukahtaneet [kuolemassa]. Sillä koska kuolema tapahtuu ihmisen kautta, myös kuolleiden ylösnousemus tapahtuu ihmisen kautta. Sillä kuten kaikki Aadamissa kuolevat, niin myös Kristuksessa kaikki elävät. Mutta jokainen omassa arvossaan: Kristus on hedelmällinen, sen jälkeen ne, jotka kuuluvat Kristukseen hänen läsnäolonsa aikana. Seuraava, loppua, kun hän luovuttaa valtakunnan Jumalalle ja Isälle, kun hän on tyhjentänyt kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja vallan. Sillä hänen on hallittava kuninkaana, kunnes [Jumala] on laittanut kaikki viholliset jalkojensa alle. Viimeisenä vihollisena kuolema on tarkoitus saada tyhjäksi. (1Co 15: 20-26)

Lopussa, kun Jeesus on vähentänyt kaiken hallituksen, auktoriteetin ja vallan tyhjäksi ja jopa tuonut kuoleman tyhjään, voimme turvallisesti sanoa, että hyvän uutisen saarnaaminen on päättynyt. Voimme myös sanoa, että jokainen ihminen, joka on koskaan asunut milloin tahansa, missä tahansa paikassa mistä tahansa heimosta, kielestä, ihmisestä tai kansakunnasta, on saanut hyvän uutisen viestin.

Joten, jos haluat tarkastella tätä mieluummin absoluuttisena toteutumisena kuin subjektiivisena tai suhteellisena, voimme sanoa yksiselitteisesti, että Kristuksen tuhannen vuoden hallituskauden lopulla tämä hyvä uutinen on saarnattu kaikissa asutuissa maissa jokainen kansa ennen loppua.

Näen vain kaksi tapaa, joilla Matthew 24: 14 voi soveltua ja täyttää kaikki kriteerit. Yksi on suhteellinen ja toinen on ehdoton. Kontekstin lukemisen perusteella luulen, että Jeesus puhui suhteellisen, mutta en voi sanoa sitä ehdottoman varmasti. Tiedän, että muut pitävät vaihtoehdosta mieluummin, ja jotkut jopa uskovat edelleen, että hänen sanansa koskevat Jehovan todistajien opetusta, jonka mukaan hyvien uutisten saarnaaminen päättyy juuri ennen Armageddonia.

Kuinka tärkeää on ymmärtää tarkalleen mitä hän viittasi? No, panemalla Jehovan todistajien tulkinta tällä hetkellä toiselle puolelle, keskustelemme kahdesta mahdollisuudesta, jotka eivät vaikuta meihin millään tavalla tällä hetkellä. En sano, että meidän ei pitäisi saarnata hyviä uutisia. Tietenkin meidän pitäisi aina, kun tilaisuus ilmenee. Matthew 24: 14: n kanssa emme kuitenkaan puhu merkistä, joka ennustaa lopun läheisyyttä. Sitä todistajat ovat virheellisesti väittäneet ja katsovat sen tekemiä vahinkoja.

Kuinka usein joku saapuu kotiin piirikokoelmasta tai alueelliselta kokoukselta, ja sen sijaan, että tunteisi itsensä kohollaan, täyttyy syyllisyydestä? Muistan vanhempana, kuinka jokainen piirin valvojan vierailu oli jotain mitä pelkäsimme. Ne olivat syyllisyysmatkoja. Organisaatio ei motivoi rakkaudella, vaan syyllisyydellä ja pelolla.

Matthew 24: n väärin tulkinta ja väärinkäyttö: 14 asettaa raskaan taakan kaikille Jehovan todistajille, koska se pakottaa heidät uskomaan, että jos he eivät tee kaikkensa saarnaamalla ovelta ovelle ja kärryt, he tulevat olla verta syyllinen. Ihmiset kuolevat iankaikkisesti, jotka olisi voinut pelastaa, jos vain he olisivat työskennelleet vähän kovemmin, uhranneet hiukan enemmän. Etsin Vartiotorni-kirjastossa itsensä uhraamista tunnuksella: ”itseuhri *”. Sain yli tuhat osumaa! Arvaa kuinka monta sain Raamatusta? Ei kukaan.

'Nuf sanoi.

Kiitos katsomastasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体 中文DansknederlandsfilippiiniläinenSUOMIFrançaisDeutschitaliano日本語한국어ພາ ສາ ລາວPolskiportuguêsPunjabivenäläinenespañolKiswahiliRuotsalainenதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng Việtzulu

  Tekijän sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  36
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x