Tutkiminen Matt. 24, osa 4: ”Loppu”

by | Marraskuu 12, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 36 kommentit

Hei, nimeni on Eric Wilson. Internetissä on toinen Eric Wilson, joka tekee raamatullisia videoita, mutta hän ei ole millään tavalla yhteydessä minuun. Joten, jos etsit nimeäni, mutta keksit toisen kaverin, yritä sen sijaan alias, Meleti Vivlon. Käytin tätä aliasta vuosia verkkosivustoillani - meletivivlon.com, beroeans.net, beroeans.study - välttääksesi tarpeetonta vainoa. Se on palvellut minua hyvin, ja käytän sitä edelleen. Se on translitterointi kahdesta kreikkalaisesta sanasta, jotka tarkoittavat ”raamatuntutkistelua”.

Tämä on nyt neljäs videossarjastamme Matthew'n erittäin kiistanalaisesta ja usein väärin tulkitusta 24th luvusta. Jehovan todistajat uskovat, että he yksin ovat paljastaneet Jeesuksen sanojen, jotka oliiviöljyllä puhuttu, mysteerit ja todellisen merkityksen. Todellisuudessa he ovat vain yksi monista uskonnoista, jotka ovat tulkineet väärin sen, mitä Jeesus opetuslapsilleen kertoi. Takaisin 1983-julkaisussa William R Kimballilla - joka ei ole Jehovan todistaja - oli seuraava sanottava tästä profetiasta kirjassaan:

”Tämän profetian väärä tulkinta on usein johtanut lukuisiin virheellisiin käsitteisiin, typerään teoriointiin ja kuvitteellisiin spekulaatioihin, jotka koskevat tulevaisuuden profeetallisia ennusteita. Kuten ”domino-periaate”, kun Oliivi-keskustelu työnnetään pois tasapainosta, kaikki siihen liittyvät ennusteet putoaa myöhemmin linjasta. ”

”Oliivi-keskustelua tulkittaessa on usein käyty mallia, jolla pyhät kirjoitukset pakotetaan kumartamaan profeetallisen perinteen” pyhät lehmät ”. Koska tulkinnan etusija on usein asetettu profeetalliselle järjestelmälle kuin sanan selkeälle painopisteelle, on ollut yleinen haluttomuus hyväksyä pyhiä kirjoituksia nimellisarvoon tai asianmukaisessa asiayhteydessä, jonka Herra aikoi välittää. Tämä on usein vaikuttanut profetian tutkimukseen. "

Kirjasta, Mitä Raamattu sanoo suuresta ahdistuksesta kirjoittanut William R. Kimball (1983) sivu 2.

Olin suunnitellut siirtyä eteenpäin keskusteluun, joka alkaa jakeesta 15, mutta joukko kommentteja, jotka aiheutti jotain mitä sanoin edellisessä videossani, ovat saaneet minut tekemään lisätutkimuksia sanomani puolustamiseksi, ja seurauksena olen olemme oppineet jotain erittäin mielenkiintoista.

Näyttää siltä, ​​että jotkut saivat vaikutelman, että kun sanoin, että Matteus 24:14 täyttyi ensimmäisellä vuosisadalla, sanoin myös, että hyvän uutisen saarnaaminen päättyi silloin. Näin ei yksinkertaisesti ole. Ymmärrän, että JW-indoktrinaation voimalla on taipumus peittää mielemme tavalla, josta emme edes ole tietoisia.

Yhtenä Jehovan todistajana minulle opetettiin, että loppu, johon Jeesus viittasi jakeessa 14, oli nykyisen asiainjärjestelmän loppu. Tämän johdosta minua johdettiin uskomaan, että saarnani Jehovan todistajien mukaan hyvä uutinen saataisiin päätökseen ennen Harmagedonia. Itse asiassa se ei ainoastaan ​​päättyisi ennen Harmagedonia, vaan se korvattaisiin toisella viestillä. Tämä on edelleen todistajien uskomus.

"Tämä ei ole aika saarnata" valtakunnan hyviä uutisia ". Se aika on kulunut. Aika "loppuun" on tullut! (Matt 24: 14) Ei epäilystäkään, Jumalan kansa julistaa kovan tuomion viestin. Tämä voi hyvinkin edellyttää julistusta, joka ilmoittaa saatanan jumalattoman maailman olevan loppupäässä. ”(W15 7 / 15 s. 16, par. 9)

Tietenkin tämä jättää täysin huomiotta Jeesuksen lausunnon, jonka mukaan ”kukaan ei tiedä päivää eikä tuntia”. Hän sanoi myös toistuvasti, että hän tulee varas. Varas ei lähetä maailmalle, että hän on ryöstämässä talosi.

Kuvittele, jos haluat, istuttamalla kyltiin naapurustoon kertomalla, että ensi viikolla hän ryöstää talosi. Se on naurettavaa. Se on naurettavaa. Se on törkeää. Silti juuri sitä Jehovan todistajat aikovat saarnata Vartiotornin mukaan. He sanovat, että Jeesus kertoo heille jollakin tavalla tai Jehova kertoo heille, että on aika kertoa kaikille, että varas on hyökkäämässä.

Tämä opetus siitä, että hyvien uutisten saarnaaminen korvataan lopullisella tuomion viestillä juuri ennen loppua, ei ole vain epäkirjallinen; se pilkkaa Jumalan sanaa.

Se on korkeimman asteen hulluutta. Se tulee siitä, että luotetaan ”aatelistoihin ja maanpäällisen ihmisen poikaan, jolle mikään pelastus ei kuulu” (Ps 146: 3).

Tällainen indoktrinoitu mentaliteetti on hyvin syvällä juurtunut ja voi vaikuttaa meihin hienovaraisella, melkein havaitsematta tavalla. Voisimme ajatella, että olemme erossa siitä, kun se yhtäkkiä nostaa ruma päänsä ja imee meidät takaisin sisään. Monille todistajille on melkein mahdotonta lukea Matteuksen 24:14 eikä ajatella, että se pätee meidän päiviimme.

Anna minun selvittää tämä. Uskon, että Jeesus ei kertonut opetuslapsilleen saarnaamistyön päättymisestä, vaan sen edistymisestä tai ulottuvuudesta. Tietenkin saarnaamistyö jatkui kauan sen jälkeen, kun Jerusalem oli tuhottu. Siitä huolimatta hän vakuutti heille, että hyvän uutisen saarnaaminen tavoittaa kaikki pakanat ennen juutalaisen asiainjärjestelmän päättymistä. Se osoittautui totta. Ei mikään yllätys siellä. Jeesus ei ymmärrä asioita väärin.

Mutta entä minä? Olenko väärässä päätellessäni, että Matteus 24:14 täyttyi ensimmäisellä vuosisadalla? Olenko väärässä päätellessäni, että Jeesuksen viittaama loppu oli juutalaisen asiainjärjestelmän loppu?

Joko hän puhui juutalaisen asiainjärjestelmän päättymisestä tai viittasi toiseen päähän. En näe mitään perustaa uskoon ensisijaiseen ja toissijaiseen sovellukseen. Tämä ei ole tyypin / antityypin tilanne. Hän mainitsee vain yhden pään. Oletetaan siis kontekstista huolimatta, että se ei ole juutalaisen asiainjärjestelmän loppu. Mitä muita ehdokkaita on?

Sen on oltava ”päämäärä”, joka liittyy hyvien uutisten saarnaamiseen.

Armageddon merkitsee nykyisen järjestelmäjärjestelmän loppua ja liittyy hyvien uutisten saarnaamiseen. En kuitenkaan näe mitään syytä päätellä, että hän puhui Armageddonista, ottaen huomioon kaikki edellisessä videossa esitetyt todisteet. Yhteenvetona siitä, mitä olemme oppineet siellä: kukaan, mukaan lukien Jehovan todistajat, ei saarnaa todellisia hyviä uutisia koko asutetussa maassa ja kaikille kansakunnille tällä hetkellä.

Jos tulevaisuudessa Jumalan lapset onnistuvat tavoittamaan kaikki maailman kansakunnat tosi hyvillä uutisilla, joita Jeesus saarnasi, niin voimme harkita ymmärrystämme, mutta tähän päivään mennessä ei ole todisteita tämän tueksi.

Kuten olen aiemmin todennut, mielestäni Raamatun opiskelu on mennä eksegeesiin. Annetaan Raamatun tulkita itseään. Jos aiomme tehdä niin, meidän on määritettävä kriteerit, joiden perusteella ymmärrämme minkä tahansa Raamatun kohdan merkityksen. Jakeessa 14 on kolme avaintekijää, jotka on otettava huomioon.

 • Viestin luonne, ts. Hyvät uutiset.
 • Saarnaamisen laajuus.
 • Mitä loppua?

Aloitetaan ensimmäisestä. Mikä on hyvä uutinen? Kuten viimeisessä videossa päätimme, Jehovan todistajat eivät saarnaa sitä. Apostolien teot-kirjassa, joka on ensimmäisen vuosisadan saarnaustyön ensisijainen selitys, ei ole mitään osoitusta siitä, että varhaiset kristityt menivät paikasta toiseen kertomaan ihmisille, että he voivat tulla Jumalan ystäväksi ja siten pelastua maailmanlaajuisesta tuhoamisesta.

Mikä oli heidän saarnaamiensa hyvien uutisten ydin? John 1: 12 sanoo melko kaiken kaiken.

"Kaikille, jotka hänet vastaanottivat, hän antoi kuitenkin valtuudet tulla Jumalan lapsiksi, koska he uskoivat hänen nimeensä" (John 1: 12).

(Muuten, ellei toisin mainita, käytän uuden maailman käännöstä kaikissa tämän videon pyhissä kirjoituksissa.)

Sinusta ei voi tulla jotain mitä olet jo. Jos olet Jumalan poika, et voi tulla Jumalan poikaksi. Siinä ei ole järkeä. Ennen Kristuksen tulemista ainoat ihmiset, jotka olivat olleet Jumalan lapsia, olivat Aadam ja Eeva. Mutta he menettivät syntinsä. Ne menettivät itsensä. He eivät voineet enää periä iankaikkista elämää. Seurauksena on, että kaikki heidän lapsensa syntyivät Jumalan perheen ulkopuolella. Joten, hyvä uutinen on, että meistä voi nyt tulla Jumalan lapsia ja tarttua iankaikkiseen elämään, koska voimme jälleen kerran periä tämän isältämme.

"Ja jokainen, joka on jättänyt talot tai veljet tai sisaret, isä tai äiti, lapset tai maat nimeni vuoksi, saa monta kertaa enemmän ja perii iankaikkisen elämän." (Mt 19: 29)

Paavali sanoo tämän erittäin hienosti kirjoittaessaan roomalaisille:

”. . .Kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat todellakin Jumalan poikia. Sillä ette saaneet uudestaan ​​pelkoa aiheuttavan orjuuden henkeä, mutta sait poikina adoptiohengen, jonka kautta me huutaamme: ”Abba, isä!” Henki itsessään todistaa hengellämme, että olemme Jumalan lapsia. Jos sitten olemme lapsia, olemme myös perillisiä - todellakin Jumalan perillisiä, mutta yhteisiä perillisiä Kristuksen kanssa. . . ”(Roomalaiset 8: 14-17)

Voimme nyt viitata Kaikkivaltiaan kiinnostuksen termillä: ”Abba, Isä”. Se on kuin sanoa isä tai papa. Se on termi, joka osoittaa kunnioittavan kiintymyksen, jota lapsella on rakastavaa vanhempaa kohtaan. Tämän kautta meistä tulee hänen perillisiä, niitä, jotka perivät ikuisen elämän, ja paljon muuta.

Mutta hyvien uutisten sanomassa on enemmänkin. Hyvän uutisen välitön viesti ei ole maailmanlaajuinen pelastus, vaan Jumalan lasten valinta. Se johtaa kuitenkin ihmiskunnan pelastumiseen. Paavali jatkaa:

Mikä on luomus? Hyvät uutiset eivät pelasta eläimiä. Ne jatkavat niin kuin ovat aina olleet. Tämä viesti on tarkoitettu vain ihmisille. Miksi heitä verrataan sitten luomiseen? Koska nykyisessä tilassaan he eivät ole Jumalan lapsia. Ne eivät todellakaan eroa eläimistä siinä mielessä, että heidän on tarkoitus kuolla.

”Sanoin itselleni ihmisten pojista:” Jumala on varmasti testannut heidät nähdäkseen, että he ovat vain petoja. ”Sillä ihmisten poikien kohtalo ja petojen kohtalo on sama. Kun kuolee, kuolee toinen; todellakin, heillä kaikilla on sama hengitys, eikä ihmiselle ole mitään etua petoon nähden, sillä kaikki on turhamaisuutta. ”(Ecclesiastes 3: 18, 19 NASB)

Joten, ihmiskunta - luominen - vapautetaan orjuudesta syntiin ja palautetaan Jumalan perheeseen paljastamalla nyt kokoontuvien Jumalan lasten paloja.

James kertoo meille: "Koska hän halusi sitä, hän toi meidät esiin totuuden sanalla, jotta voimme olla hänen luomuksensa tiettyjä hedelmiä." (James 1: 18)

Jos aiomme olla ensi hedelmiä Jumalan lapsina, seuraavien hedelmien on oltava samat. Jos korjat omenat sadonkorjuun alussa, korjat omenat sadonkorjuun lopussa. Kaikista tulee Jumalan lapsia. Ainoa ero on järjestyksessä.

Joten, kiehuttaen sen olemukseensa, hyvä uutinen on julistettu toivo, että voimme kaikki palata Jumalan perheeseen kaikilla pojan eduilla. Tämä perustuu katsomiseen Jeesukseen pelastajaamme.

Hyvä uutinen on palaaminen Jumalan perheeseen Jumalan lapsena.

Tämä saarnaustyö, tämä toivomusjulistus koko ihmiskunnalle, milloin se loppuu? Eikö olisi, kun ihmisiä, joiden ei tarvitse kuulla sitä?

Jos hyvän uutisen saarnaaminen päättyy Harmagedoniin, miljardit jäävät kylmään. Entä esimerkiksi miljardit, jotka herätetään kuolleista Harmagedonin jälkeen? Eikö heille ylösnousemuksensa jälkeen sanota, että myös heistä voi tulla jumalan lapsia, jos he uskovat Jeesuksen nimeen? Tietysti. Eikö se ole hyvä uutinen? Onko olemassa parempia uutisia kuin mahdollista? En usko.

Se on niin itsestään selvää, että herättää kysymyksen, miksi Jehovan todistajat vaativat, että hyvän uutisen saarnaaminen päättyy ennen Harmagedonia? Vastaus johtuu siitä, että heidän saarnaamansa ”hyvät uutiset” tarkoittavat tätä: ”Liity Jehovan todistajien järjestöön ja pelastu iankaikkisesta kuolemasta Harmagedonissa, mutta älä odota saavasi ikuista elämää vielä tuhannen vuoden ajan, jos käyttäydyt itse. ”

Mutta tietysti se ei ole hyvä uutinen. Hyvä uutinen on: "Sinusta voi tulla Jumalan lapsi ja periä iankaikkista elämää, jos laitat uskon Jeesuksen Kristuksen nimeen."

Entä jos et usko Jeesukseen niin, että sinusta tulee nyt Jumalan lapsi? No, Paavalin mukaan pysyt osa luomusta. Kun Jumalan lapset paljastetaan, niin luomakunta iloitsee nähdessään, että myös heillä on mahdollisuus tulla Jumalan lapsiksi. Jos hylkäät tarjouksen tuolloin käsillä olevien ylivoimaisten todisteiden kanssa, se on sinun.

Milloin saarnataan hyviä uutisia?

Eikö sanoisi siitä ajasta, jolloin viimeinen ihminen nousee ylösnousemukseen? Onko se kytketty päähän?

Paavalin mukaan kyllä.

”Nyt Kristus on kuitenkin noussut ylös kuolleista, niiden hedelmien ensihedelmät, jotka ovat nukahtaneet [kuolemassa]. Sillä koska kuolema tapahtuu ihmisen kautta, myös kuolleiden ylösnousemus tapahtuu ihmisen kautta. Sillä kuten kaikki Aadamissa kuolevat, niin myös Kristuksessa kaikki elävät. Mutta jokainen omassa arvossaan: Kristus on hedelmällinen, sen jälkeen ne, jotka kuuluvat Kristukseen hänen läsnäolonsa aikana. Seuraava, loppua, kun hän luovuttaa valtakunnan Jumalalle ja Isälle, kun hän on tyhjentänyt kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja vallan. Sillä hänen on hallittava kuninkaana, kunnes [Jumala] on laittanut kaikki viholliset jalkojensa alle. Viimeisenä vihollisena kuolema on tarkoitus saada tyhjäksi. (1Co 15: 20-26)

Lopussa, kun Jeesus on vähentänyt kaiken hallituksen, auktoriteetin ja vallan tyhjäksi ja jopa tuonut kuoleman tyhjään, voimme turvallisesti sanoa, että hyvän uutisen saarnaaminen on päättynyt. Voimme myös sanoa, että jokainen ihminen, joka on koskaan asunut milloin tahansa, missä tahansa paikassa mistä tahansa heimosta, kielestä, ihmisestä tai kansakunnasta, on saanut hyvän uutisen viestin.

Joten, jos haluat tarkastella tätä mieluummin absoluuttisena toteutumisena kuin subjektiivisena tai suhteellisena, voimme sanoa yksiselitteisesti, että Kristuksen tuhannen vuoden hallituskauden lopulla tämä hyvä uutinen on saarnattu kaikissa asutuissa maissa jokainen kansa ennen loppua.

Näen vain kaksi tapaa, jolla Matteus 24:14 voi soveltaa ja täyttää kaikki kriteerit. Yksi on suhteellinen ja toinen absoluuttinen. Luettuani asiayhteyden luulen, että Jeesus puhui suhteellisen, mutta en voi sanoa sitä ehdottoman varmasti. Tiedän, että toiset suosivat vaihtoehtoa, ja jotkut uskovat jo nytkin, että hänen sanansa koskevat Jehovan todistajien opetusta, jonka mukaan hyvän uutisen saarnaaminen päättyy juuri ennen Harmagedonia.

Kuinka tärkeää on ymmärtää tarkalleen, mihin hän viittasi? No, asettamalla Jehovan todistajien tulkinnat toistaiseksi toiselle puolelle, keskustelemamme kaksi mahdollisuutta eivät vaikuta millään tavalla tällä hetkellä. En sano, ettei meidän pitäisi saarnata hyvää uutista. Tietenkin meidän pitäisi aina, kun tilaisuus tulee. Tästä huolimatta Matteuksen 24:14: ssä emme puhu merkistä, joka ennustaa lopun läheisyyden. Tätä todistajat ovat väittäneet väärin ja katsovat sen tekemää vahinkoa.

Kuinka usein joku tulee kotiin piirikokouksesta tai alueellisesta vuosikongressista, ja sen sijaan, että tuntisi kohonneen, hän on täynnä syyllisyyttä? Muistan vanhimpana, kuinka jokainen kierrosvalvojan vierailu oli jotain, jota pelkäsimme. Ne olivat syyllisyysmatkoja. Järjestö ei motivoi rakkaudella, vaan syyllisyydellä ja pelolla.

Matteuksen 24:14 väärä tulkinta ja väärä soveltaminen asettaa raskaan taakan kaikille Jehovan todistajille, koska se pakottaa heidät uskomaan, että elleivät he tee kaikkensa ja pidemmälle saarnaamalla ovelta ovelle ja kärryillä, he tekevät olla verisyntynyt. Ikuisesti kuolevat ihmiset, jotka olisi voitu pelastaa, jos he vain olisivat työskennelleet hieman kovemmin, uhrautuneet hieman enemmän. Etsin Vartiotornin kirjastossa uhrautumista käyttäen tunnusta: ”itsensä uhraaminen *”. Sain yli tuhat osumaa! Arvaa kuinka monta sain Raamatusta? Ei yksi.

'Nuf sanoi.

Kiitos katsomastasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  36
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x